|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Zmieniam swoje życie - czyli wychodzę na prostą po życiowym zakręcie! :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do pożyteczności to hiszpańskiego używa się w dużo większej liczbie państw na świecie, niż włoski np. w Argentynie, Chile, Meksyku, Peru, Wenezueli, na Kubie, na Dominikanie, na Kostaryce i wielu wielu innych. W tych krajach hiszpański jest językiem urzędowym, więc myślę, że chociażby pod tym względem jest fajniejszy ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Ja myślę, że można się samemu nauczyć, ale potem właśnie najlepiej jest wyjechać i podszkolić się na miejscu używając tego języka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Więc i ja się przyłącze. W kwietniu zaplanowałam, że zgubie żbędne kilogramy, pozbęde się nadwagi i popracuje nad sobą. Wypracowałam sobie, że jestem optymistką. Kiedyś zawsze na nie, zawsze widziałam najgorsze, a dziś szukam dobrych stron, nie pisze czarnych scenariuszy.
W ramach dalszej pracy nad sobą złożyłam na kolejne studia, dostałam się i zaczynam kolejny kierunek we wrześniu. Kiedys spałam 10h w nocy i 3 h w dzień ![]() Motywowałm moją mamę, wielką palaczkę. 24 lata paliła 5 paczek dziennie, aż zimą przestała palić. Zaczęłam uprawiać sport i uwielbiam to ![]() ![]() To udało mi się, ale mam wiele planów. Chcę skończyć pierwsze studia, zaliczyć sesje na drugich, zgubic kilka kilo i pracować nad swoim ciałem i chce żeby teraz mój TŻ zmienił wiele w sobie. Prosił mnie o pomoc, bo pracuje on nad swoim charakterem, zmienia swoje nawyki. Najważniejsze to chcieć, mieć silną wolę i wierzyć, że się uda. Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Cooffe With Milk jejku jak Ci zazdroszcze, ze mialas te jezyki w szkole, ja mialam tylko niemiecki i angielski
![]() ![]() ![]() 1)wyprowadzka (w toku) 2)praca(takze w toku ![]() 3)zrobie wreszcie prawko tam juz we Wroclawiu, zebym juz bez trudu sie tam poruszala ![]() 4)nauka jezyka (jednak hiszpanski ![]() 5)wlosy ![]() ![]() 6)aa i tatuaz ![]() ![]() 7)i jeszcze sport, znowu zaczne biegac bo zaprzestalam ![]() na najblizszy okres tyle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Zapach Deszczu duzo zmian ale to sie chwali ![]() ![]() ![]()
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-08-04 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Ach, to był piękny wieczór. A jutro rano znów Go zobaczę.
Zakochałam się do szaleństwa. Nawet jeśli nic z tego nie wyjdzie, to będę szczęśliwa, że to przeżyłam. Mogli by oddzwonić, na któreś moje CV... :P
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() do mnie tez mogliby ![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
motylki mnie rozpierają.
![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- nowa notka na blogu ![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Coffee With Milk - dziękuję za gratulacje
![]() Cześć Kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak tam gramatyka itp. ale dużo słówek jest podobnych, więc jak słyszałam ten hiszpański to czasem coś tam z grubszego rozumiałam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam na piwie z moim pierwszym eksem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda, chyba skocze na basen ![]() ![]() PS czy na prawdę oni wszyscy są tacy sami? bo ja już tracę nadzieję, że jest inaczej ![]() Edytowane przez Naomi_87 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Naomi_87- ja na chwilę dzisiejszą myślę, że wszyscy są tacy sami niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak opanuję italiano biorę się za hiszpański i portugalski ![]() Cytat:
![]() i gratuluję już dokonanych zmian.. ja muszę popracować nad tym moim "snem", bo późno chodzę spać, no i tym samym też późno wstaję.. ale pracuję nad tym ![]() no i miłego dnia życzę ![]()
![]() |
![]() |
#312 | ||
Zakorzenienie
|
Milego dnia wszystkim zycze
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji to ja od października też mam zamiar zapisać się na hiszpański ![]() ![]() Oprócz tego idę jeszcze na studia podyplomowe ![]() ![]() ![]()
"Każdego ranka otrzymujemy kredyt w wysokości 86400 sekund życia na dany dzień. Kiedy wieczorem kładziemy się spać, niewykorzystana reszta sekund nie przejdzie na następny dzień; to, czego nie przeżyliśmy w ciągu dnia, jest na zawsze stracone, pochłonięte przez wczoraj..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia ![]() Coffe With Milk jesli moge zapytac ile zaplacilas za ten kurs supermemo? W ogole moze orientujesz sie od czego powinnam zaczac , czy ten kurs co sobie kupilas bedzie dobry dla mnie? bo wiesz ja wszystko od podstaw ![]()
![]() |
![]() |
#315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A do mnie zadzwonili i muszę sie zgłosić szybciej u mojego przyszłego pracodawcy. Prawie pól godziny użeralam sie z centrala easyjet bo chciałam zmienić datę rezerwacji a na koniec i ta okazało sie, ze muszę kupic nowy bilet a stary mogę sobie w ramkę włożyć ![]() ![]() Tak wiec kobitki 18.08 jestem w Polsce, na ewentualna kawę we Wrocławiu tez jestem chętna :p Miłego dnia!
![]() |
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ps. problemy zamieniać na wyznania ![]() Dzisiejszy dzień rozpoczął się od uśmiechu na twarzy ![]() ![]() Jak narazie zamierzam zmienić w sobie podejście do znajomych. Nie być naiwną. Do chłopaka, zamierzamy odbudować nasze szczęście i chcemy tego co najlepsze ![]() Zmieniłam kolor włosów na Czekoladowy ![]() Zaczynam ćwiczyć na klepsydre ![]() ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zawsze o tym marzyłam... hmmm ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie wróciłam z basenu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I staram się zmotywować do tego biegania, jak myślicie lepiej jest biegać wieczorem czy z samego rana? W sumie z rańca to dopiero nie będzie mi się chciało wstawać, ale jeśli będzie trzeba to się zmuszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj też miałam dobry dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Czy i ja mogę dołączyc do tego wątku? Powolutku zmieniam swoje życie, bo już mam dośc tego zawieszenia w niczym. Studiuję, nie to co chciałam, teraz będę już kończyc lic z turystyki i rekreacji także to na + że jeszcze rok i będę wolna ![]() - za rok też mam w planach wyjechac z mojego ukochanego miasta ( ![]() - we wrześniu zapisuję się też w końcu na prawko ![]() - ze względu na to, że idę na prawko, muszę zrezygnowac z kursu francuskiego, także będę się pilnie uczyła w domu ![]() - szukam pracy, chociaż z tym mam wielki problem... - nie zawracam sobie głowy kolesiami, jak przyjdzie czas na tego odpowiedniego to przyjdzie. (ostatnio mam tak, że trafi się jeden, drugi potem trzeci i zawsze się okazuje, że nie było warto zaczynac nawet tej znajomości ![]() mam nadzieję, że dzięki Wam uda mi się wytrwac w moich postanowieniach, szczególnie w tym ostatnim! ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Coffee With Milk dziekuje bardzo za informacje, chyba od wrzesnia wezme sobie najpierw ten komputerowy kurs, bede miala mobilizacje, ze to tylko na 6 mies wiec musze sie uczyc
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() widze po poscie, ze mamy duzo wspolnych postanowien ![]()
![]() |
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nadrobiłam trochę wątek i widziałam że pisałyście trochę o sobie. To tak o mnie: 21lat, studentka 3roku Turystyki i Rekreacji, kocham wszystko co związane z Francją, a szczególnie z Paryżem! Lubię rysowac, piekę i gotuję (pasja, patrz blog ![]() ![]() A w sobotę jadę na Mazury z moją Kuzynką, najbliższą osobą mi na świecie, muszę się nią nacieszyc, bo we wrześniu leci na pół roku na erasmusa. I wiecie co, przyciągam myślami nie tych co potrzeba -.- 'kolega' nie odzywał się ok. miesiąc, dałam sobie spokój, chociaż myślałam że coś więcej będzie, dziś o nim pomyślałam i dostałam od niego wiadomosc -.- i jak tu zapomniec... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swietny pomysl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() haha telepatia ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Znów zaczeło się wszystko układać,kilka dni temu poznałam pewnego mężczyzne(rok starszy odemnie) ![]() Coffee With Milk a czy ten kurs superMemo jest rowniez z włoskiego,bo troszke sie tu pogubiłam,a chciałam się troszke pouczyć,bo znam tylko podstawy,a mam szwagra Włocha wiec pasowaloby sie jakos dogadywac,a niestety On nie zna angielskiego tylko francuski.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żegnam się z Wami na tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie, mi by pasowalo tak bardziej w pazdzierniku, bo na poczatku wrzesnia dopiero sie przeprowadzam tam ![]() ![]() udanego wypadu i ladnej pogody ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli nie czujesz "wstrętu" do innych mężczyzn to nic nie stoi na przeszkodzie, aby się z nim spotykać.. nie musisz od razu przecież składać żadnych deklaracji ani obietnic.. z czasem "samo wyjdzie", a wiesz, że czasem żałować, że się coś zrobiło niż żałować, że się tego nie zrobiło ![]() dzień dobry wszystkim ![]() u mnie dziś spokojnie, kawa, Zwierciadło.. przyszły mi książki z języka włoskiego zamówione na allegro ![]() małe porządki zrobię i biorę się za italiano.. mamma mia! ![]()
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Ajj, jak ja Ci zazdroszczę tego zakochania :d Dawno już nie czułam tych `motylków` ;<
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Ten, którego pokochałam jutro wyjeżdża na dziewięć dni. Dziewięć dni - zero kontaktu. Ja chyba zwariuję. Tęsknię już jak szalona. Co robić? Oszaleje. ;(
ale mnie wzięło. ale mocno. dobry wieczór ![]()
![]() |
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- U mnie oberwanie chmury, ulewa straszna... Po południu taka burza była, że myślałam, że umrę ze strachu ![]() Zaraz przerobię lekcję z hiszpańskiego i spać, bo jutro czeka mnie 12 godzin w pracy ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.