Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 19:23   #2341
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Agatka który ty masz dc??? Bo normalnie aż strach myśleć, ale to wygląda dziwnie :brzyda l:

jestem po, masakra znowu 140 zł a jeszcze muszę iść na zdjęcie kamienia i osadu - kolejne 240zł -> dlaczego ja się nie uczyłam i nie poszłam na stomatologię??

Dobrze, że mama powiedziała że zasponsoruje usg połówkowe, bo to w sierpniu, a nie wiem jak byśmy wydoili nie mówiąc już o zakupach dla dzidziola dzisiejszych, trochę wydała
a co kupiłaś?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

zebrawpaski czekamy na opowieści
Stary 2011-08-03, 20:04   #2342
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Agatka który ty masz dc??? Bo normalnie aż strach myśleć, ale to wygląda dziwnie :brzyda l:
haha dziś u mnie 26dc właśnie się kończy powoli

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja od jakiegoś czasu mam straszne pryszcze na plecach, szyi i twarzy. okropieństwo. nie biorę luteiny.
Ja miałam teraz spokój na twarzy coś wyskoczyło raz za czas i spokój a teraz?? hmmm.....nie wiem czy to od luteiny??wcześniej brałam duphaston i było ok

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kochane -- nadrobiłam 12 dni!!!
Ale się rozpisałyście
Oczy mnie bolą
Dzisiaj zrobiłam tylko pranie i czytałam, czytałam...

Idę do ogrodu zebrać pietruchę do zamrażalki bo się rozrosła, że ho ho.
Posadzę przytachane z Tunezji szczepki oleandrów i wieczorem na spokojnie napiszę jak było na wakacjach i co z naszymi staraniami....
Fajnie do Was wracać!
O masakra podziwiam i wielki szacun Kochana za to że nadrobiłaś
a mówiliśmy że nasze forum wciąga??
No to czekamy na fotki

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:06   #2343
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość

Chomiczku jak samopoczucie dzisiaj??
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej lasencje

Inutilku możesz mnie przenieść do staraczek
Witam robaczki, ja tylko na chwilke bo ide zaraz lulu.... Samopoczucie bez zmian, brzuch mnie dzis boli....

Dasti gratuluje dobrych wiesci
Pani ciesze sie , ze zdecydowaliscie sie na wyjazd konkretnie i sie udalo wykupic.... zazdroszcze hihihi
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:13   #2344
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Kochane -- nadrobiłam 12 dni!!!
Ale się rozpisałyście
Oczy mnie bolą
Dzisiaj zrobiłam tylko pranie i czytałam, czytałam...

Idę do ogrodu zebrać pietruchę do zamrażalki bo się rozrosła, że ho ho.
Posadzę przytachane z Tunezji szczepki oleandrów i wieczorem na spokojnie napiszę jak było na wakacjach i co z naszymi staraniami....
Fajnie do Was wracać!
wow, brawo za nadrobienie to nie jest łatwe no i kolejna wróciła z wakacji i będzie się chwalić piękną opalenizną

Cytat:
a co kupiłaś?
ciuszki, większość razy dwa bo mama dla siostry kupowała też no i trafił się kombinezon zimowy przeceniony to kupiłyśmy - ale był granatowy, chłopięcy hihi ale jak będzie dziewczynka to się chyba nie obrazi

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
haha dziś u mnie 26dc właśnie się kończy powoli
eee, to podejrzanie wygląda
Stary 2011-08-03, 20:17   #2345
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

eee, to podejrzanie wygląda
czy ja wiem?? u mnie owulacja była dopiero w 23dc także hmmm

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-03, 20:23   #2346
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
no to hmmm.... się zobaczy

matko, chyba idę spać, ostatnio zasypiam o 10 i wstaję o 9 rano
Stary 2011-08-03, 20:24   #2347
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
no to hmmm.... się zobaczy

matko, chyba idę spać, ostatnio zasypiam o 10 i wstaję o 9 rano
no hmm się okaże za kilka dni ale nie liczę na nic bo owulację przespałam

Ja też uciekam do jutra dziewczynki

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-08-03 o 20:28

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 20:30   #2348
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

dobranoc
Stary 2011-08-03, 20:59   #2349
BERBIE
Zakorzenienie

jeju, a mnie dalej boli palec u nogi? jak mam się ratować?
boję się, że nie będę w stanie zasnąć.
Stary 2011-08-03, 21:06   #2350
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego ja się nie uczyłam i nie poszłam na stomatologię??
Zawsze sobie zadaję to pytanie po wyjściu od dentysty... ojciec też zadaje mi to pytanie jak wychodzi od dentysty

Cytat:
wieczorem na spokojnie napiszę jak było na wakacjach i co z naszymi staraniami....
Czekam na wieści

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Samopoczucie bez zmian, brzuch mnie dzis boli....

Pani ciesze sie , ze zdecydowaliscie sie na wyjazd konkretnie i sie udalo wykupic.... zazdroszcze hihihi
Kotek, trzymaj się dzielnie i uszy do góry!!!!

Wyjazdu też sobie zazdroszczę. Mam wycieczkową tabulę rasę, więc cieszę się jak dziecko
My całe życie na dzikusa, na żywioł, z plecakiem, kajakiem, przed siebie, ze znajomymi (na Krymie byliśmy w 11 osób), w spartańskich warunkach, po górach, także ta Grecja dla mnie to elegancja-francja

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
jeju, a mnie dalej boli palec u nogi? jak mam się ratować?
boję się, że nie będę w stanie zasnąć.
Chyba cebulą trzeba przetrzeć (albo osę albo pszczołę), jak mawiała moja babcia.
Bidulko, okłady nie pomagają?
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 21:15   #2351
BERBIE
Zakorzenienie

Pani przedtem pomagały teraz już nie, wręcz powodują ból. wzięłam wapno i myślę o zaaplikowaniu kolejnej dawki. przeczytałam w necie, żeby rozsmarować aspirynę, wiec teraz siedzę z białym paluchem. a tobie szybko ból minął?
Stary 2011-08-03, 21:22   #2352
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a tobie szybko ból minął?
ale mi ból koił lód.
2 godziny histerii i paniki, ale na drugi dzień luzik. dziś mniejszy bąbel niż ukąszenie komara
może masz uczulenie?
Stary 2011-08-03, 21:37   #2353
BERBIE
Zakorzenienie

nie, raczej nie ma uczulenia. opuchlizny już prawie w ogóle nie ma, tylko boli. a już minęło ok 6 godzin. kładę się do łóżka, spróbuję zasnąć, bo jutro ma dzień pełen wrażeń, przyjeżdża do mnie na wakacje mój chrześniak!!! tzn ja po niego jadę a rano muszę dom posprzątać. do jutra
Stary 2011-08-03, 21:39   #2354
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Badanie nic nie wykazało, nie mam żadnych wad macicy które powodowałyby poronienia
Odpoczywaj

Cytat:
dlaczego ja się nie uczyłam i nie poszłam na stomatologię??

Dobrze, że mama powiedziała że zasponsoruje usg połówkowe, bo to w sierpniu, a nie wiem jak byśmy wydoili nie mówiąc już o zakupach dla dzidziola dzisiejszych, trochę wydała
I tak byś sobie nie mogła tego kamienia zdejmować . A USG mi przypomniało - żona mojego kuzyna była teraz na USG połówkowym. Ona chodzi do dwóch lekarzy - jednego w szpitalu na NFZ i jednego prywatnie, bo jej mąż ma z pracy pakiet. Wyobraźcie sobie, że jeden lekarz nie dostrzegł żołądka a drugi czegoś innego i dziewczyna musi iść teraz trzeci raz na to USG.

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Witam robaczki, ja tylko na chwilke bo ide zaraz lulu.... Samopoczucie bez zmian, brzuch mnie dzis boli....
Rozumiem, że nadal milczysz . Trzymaj się dzielnie.

Cytat:
Pani przedtem pomagały teraz już nie, wręcz powodują ból. wzięłam wapno i myślę o zaaplikowaniu kolejnej dawki. przeczytałam w necie, żeby rozsmarować aspirynę, wiec teraz siedzę z białym paluchem. a tobie szybko ból minął?
Wapno jak najbardziej. Powinno pomóc.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 00:19   #2355
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dziewczyny - wyjazd pomógł mi zrelaksować się na maxa. Zero stresu i totalny luz. Cudownie.

Na ostatnie dni zaplanowaliśmy starania ale dostałam jakiejś infekcji - okropny ból przy sikaniu i krew w moczu- przyjmowałam furagin i urosept przez 2 dni i nie widziałam czy możemy działac czy nie.
Jak trochę ulżyło to odstawiłam leki ale zaczęłam odczuwać swędzenie w pochwie...Mój chłop, na koniec sobie podrinkował a ja pijanym żołnierzom mówię NIE!
Popłakałam się i tak się pokłóciliśmy, że powiedziałam mu następnego dnia, iż zepsuł mi całe wczasy i że będę pamiętać z tego pobytu tylko to jak na mnie krzyczał. On nigdy nie rozumie dlaczego ja płaczę...A ja wyłam bo to miał być taki wyjątkowy koniec tego pobytu i nawet jeśli się pochorowałam to tym bardziej powinien mnie wspierać a nie opić się. Masakra z tymi chłopami. Przepraszał mnie na drugi dzien i tłumaczył, że już przerabialiśmy straty i on mi chce tego zaoszczędzić i czeka aż będę zdrowa...
I pewnie ma rację tyle, że ja się tak nakręciłam i czułam, że się uda bo naprawdę się zrelaksowałam i odprężyłam.

Jutro idę zrobić badania moczu a w sobotę pójdę do mojej gin...

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Barbie- na opuchliznę po użądleniu zbawienny jest okład z natki pietruszki .
A ja właśnie zapakowałam do zamrażalki dwa pudełka po lodach posiekanej naci na zimę

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Taka trochę przybita jestem bo jak pójdę do gina to będzie 15 dzień cyklu i nawet jak da zielone światło to nie wiem czy to nie późno...Tz i tak wtedy będzie w pracy. Pierwsza ciąża była z 9dc a druga z 10 lub 12dc. Cykle mam regularne bardzo - 28 dni - czyli armia ma dobrą żywotność. Z drugiej strony może warto spróbować tym razem później o ile lekarz stwierdzi, że wszystko ok...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Czas na urlopie minął nam niezmiernie szybko. Oczy nacieszyłam pięknymi widokami. Byliśmy na dwudniowej wycieczce na Saharze - 600km w jedną stronę od miejsca pobytu więc zobaczyłam jak różnorodna pod względem krajobrazu jest Tunezja. Oczywiście zaliczyłam przejażdżkę na wielbłądzie i dżipem po pustyni. Byliśmy także na pięknym nocnym przedstawieniu o losachTunezji od powstania oraz na wycieczce w Kartaginie. No i zaliczyłam lot na spadochronie uczepionym do motorówki Wrażeń mnóstwo!

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Zaniepokoiła mnie troche ta krew w moczu -były to niwielkie ilości i już sie to nie powtarza mimo, że odczuwam jeszcze dyskonfort przy sikaniu. Uspokajam się, że krew pojawiła się na wskutek urazu mechanicznego - szaleliśmy na materacu i Tz chciał wskoczyć na materac gdy ja na nim leżałam i uderzył mnie brodą we wzgórek łonowy aż gwiazdki zobaczyłam...

Poza tym wiesiołkowałam...i śluz faktycznie lepszy. Ta krew pojawiła się 7dc ale ja juz 6dc nie krwawiłam więc jeszcze pomyślałam, że może to od wiesiołka, że może jakieś udrożnianie jajowodów...?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Własnie sprawdzam o czym może świadczyć krew w moczu i szkoda, że to w ogóle sprawdzałam...Robię juto podstawowe badania. Może będą wyniki na piatek i w sobotę wezmę je do gina

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Dobranoc

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2011-08-04 o 00:21
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:15   #2356
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry Piję kawcię i zajrzałam sobie do Was

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
Sofcia super teraz blog wyglada! . duzo bardziej mi sie podoba teraz

jak rozpracuje jak moge ciebie wrzucic u siebie to od razu to uczynie
Mawiają, że zielony kolor działa kojąco Stąd pomysł na zmianę kolorystyki.
Cudownie piszesz, zostawiłam wczoraj wyczerpujący komentarz i czekam na kolejną notkę

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Sofcia - co Ty najlepszego opowiadasz! Oglądałam brzunio i Ty nie morświn a świr jesteś! Ja bym sobie z chęcią taki brzuszek przypięła e Ty narzekasz, że jak morświn wyglądasz???
Yyyyyy.... Czuję się przywołana do pionu Wczoraj zastanawiałam się, co wrzucić na siebie podczas weekendowego wypadu. Przymierzyłam jedne getry i założyłam górę od stroju (głównie by sprawdzić, czy mi się jeszcze moje zderzaki w niego mieszczą - mogłyby już takie zostać ) i stwierdziłam, że wyglądam powabnie z tym brzuszkiem i będę go demonstrować haha Więc chyba kryzys minął

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:23   #2357
Nita6
Zakorzenienie

Hejo
melduję się ,
jestem u rodziców i tylko czasem podczytuje
ale dzisiaj juz wracamy do domku i bede bardziej na bierząco

troche schizuję , bo jakoś mniej się mała rusza w brzuchu
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:28   #2358
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Hejo
melduję się ,
jestem u rodziców i tylko czasem podczytuje
ale dzisiaj juz wracamy do domku i bede bardziej na bierząco

Może cieplej jest i dlatego, poza tym to jej pewnie ciasno tam już

Cześć dziewczynki
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:37   #2359
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - wyjazd pomógł mi zrelaksować się na maxa. Zero stresu i totalny luz. Cudownie.

I pewnie ma rację tyle, że ja się tak nakręciłam i czułam, że się uda bo naprawdę się zrelaksowałam i odprężyłam.
Matko z córką, ale nad nami wisi wszechogarniające widmo relaksu i odprężenia. Też chcę tego, ale brzmi to jak mantra i nakręcanie się na relaks i odprężenie....
Zeberko, mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi odnośnie infekcji, że to było i już minęło.

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
stwierdziłam, że wyglądam powabnie z tym brzuszkiem i będę go demonstrować haha Więc chyba kryzys minął
grunt to dobre samopoczucie! Brzuszek jest bardzo powabny

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
H
Bo się w końcu upalnie leni i dobrze jej tak. Życzę jednak uspokajającego kopniaka co jakiś czas
Stary 2011-08-04, 08:08   #2360
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
grunt to dobre samopoczucie! Brzuszek jest bardzo powabny

Aa dziękuję ślicznie

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-08-04, 08:12   #2361
natalia_23
Zakorzenienie

Nituś spokojnie, mój maluszek też wczoraj nie był za bardzo aktywny

Sofciaa dziś poczytam twojego bloga, ciesze się, że wstałaś z pozytywnym nastawieniem

zebrawpaski myślę, że ta krew to przez tą infekcję. Ja nigdy nie złapałam takich infekcji ale koleżanki często mają i też czasem krew się pojawia.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 08:19   #2362
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Zebra tak się cieszę że już wróciłaś a najbardziej cieszę się z tego że sobie odpoczęłaś i było superowo

Sofcia dobrze że dziś masz pozytywne nastawienie i niech tak zostanie już do porodu

Nituś na pewno jest dobrze przecież nie musi się wiercić co 5 sek

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-04, 08:26   #2363
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

natalia_23, agatkaa1 oooo daj Boże by mieć takie nastawienie do samego końca! Byłoby cudownie Ale wiadomo nawet nie będąc w ciąży i nie mając tej całej towarzyszącej jej burzy hormonów człowiek miewa lepsze i gorsze dni Ale niech tych lepszych będzie u wszystkich full!!

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-08-04, 08:41   #2364
agatkaa1
Zakorzenienie

natalia zobaczysz czy dobrze zaznaczyłam fazę lutealną??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-04, 09:01   #2365
shehzadi
Zadomowienie

Dzień dobry!
Sofcia cieszę się, że humorek lepszy.
Zebra myślę, że krew jest od infekcji. Dobrze, że idziesz do lekarza. Pij sok z żurawin albo duże ilości wody z cytryną.
Nita nie denerwuj się kochana . Pewnie Mała nie lubi upałów.
Agatka widziałam Twój wykres i wydaje mi się, że dobrze zaznaczyłaś fazę lutealną. Czytałam wczoraj na stronie poświęconej NPR-wi, że faza lutealna zaczyna się, gdy masz 3 dni temperaturę wyższą o co najmniej 0,2 stopnia. Ta temperatura ma być wyższa w stosunku do ostatnich sześciu temperatur przed skokiem.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:02   #2366
BERBIE
Zakorzenienie

ja wpadłam się tylko przywitać - dzień dobry! i znikam, jadę po chrześniaka, który będzie u mnie do końca urlopu, więc nie wiem, czy będę mogła w ogóle zaglądać.
zebrawpaski zazdroszczę wyprawy, a z facetami to tak jest, półgłowki...
Nita widocznie wczoraj dzidzia miała leniwy dzień.
Sofciaa bardzo się cieszę, że już samopoczucie lepiej. pokaż się w swoim stroju!
Uwielbiam wasze brzuszki!
Stary 2011-08-04, 09:12   #2367
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Agatka widziałam Twój wykres i wydaje mi się, że dobrze zaznaczyłaś fazę lutealną. Czytałam wczoraj na stronie poświęconej NPR-wi, że faza lutealna zaczyna się, gdy masz 3 dni temperaturę wyższą o co najmniej 0,2 stopnia. Ta temperatura ma być wyższa w stosunku do ostatnich sześciu temperatur przed skokiem.
dziękuje Kochana

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-04, 09:13   #2368
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
natalia zobaczysz czy dobrze zaznaczyłam fazę lutealną??
podaj linka

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:17   #2369
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
podaj linka
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...tkaa1&cid=3274

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-04, 09:26   #2370
Daria16071989
Zadomowienie

Dzień Dobry Kochane
Wróciłam
Można?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Pewnie,że można nigdzie indziej dziewczyny nie są tak pomocne i uprzejme jak Wy

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A więc tak: nie było mnie bo tak jak pisała Inutil miałam doła ;/ Tak bardzo życie mi "umila" tż-ta bratowa,ale mam ją gdzieś,podniosłam się trochę i nie mam zamiaru takim kimś jak ona się przejmować. A poza tym wykorzystałam już limit L4 i musiałam sobie pozałatwiać zdolność do pracy i te inne pierdoły,umowę mam do końca sierpnia i już napewno nie będę jej miała przedłużonej bo tak jak już pisałam,są u nas stanowiska,a są już tam dziewczyny,więc teraz wykorzystuję cały miesiąc mój wypracowany urlopik

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości