totalnie załamana:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 19:26   #1
bombonierka654
Raczkowanie

totalnie załamana:(

Nie wiem co zrobić, jestem strasznie załamana bo zaginą mi kotek roczny kocur niekastrowany, przeszukałam całą okolice, drogi pytałam sąsiadów i jak kamień w wode nie ma go juz prawie 5 dni tak strasznie mi go brakuje nie wiem co robić, a najgorsza jest ta nie pewność że może dzieje mu się tam gdzieś krzywda

wcześniej zdarzało mu się nie wrócić tylko na 1 noc, a rano juz czekał przed domem a teraz? eh...
Stary 2011-08-03, 19:48   #2
Annie1441
Wtajemniczenie

Dot.: totalnie załamana:(

nie wiem co mam powiedzieć ale rozumiem Twój ból bo też bardzo kocham mojego kotka, trzymaj się bądź dobrej myśli ;*
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:50   #3
RainSong
Raczkowanie

Kocury niekastrowane mają to do siebie że znikają na kilka dni. Dlatego powinno się kastrować kocury!
Mam nadzieje że kot wróci...
Wiem co czujesz
RainSong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:53   #4
Noa_
Zadomowienie

mojej babci co jakiś czas kocur (również nie kastrowany) znikał na kilka dni , ale wracał . Myślę, że krzywda raczej mu się nie dzieje i że twój również wróci jak załatwi swoje sprawy.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 19:54   #5
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bombonierka654 Pokaż wiadomość
Nie wiem co zrobić, jestem strasznie załamana bo zaginą mi kotek roczny kocur niekastrowany, przeszukałam całą okolice, drogi pytałam sąsiadów i jak kamień w wode nie ma go juz prawie 5 dni tak strasznie mi go brakuje nie wiem co robić, a najgorsza jest ta nie pewność że może dzieje mu się tam gdzieś krzywda

wcześniej zdarzało mu się nie wrócić tylko na 1 noc, a rano juz czekał przed domem a teraz? eh...
Wystaw koło domu jedzonko, wywieś ogłoszenia, rozglądaj się, spaceruj i wołaj. Nic więcej zrobić nie możesz. Przeglądaj schroniska itd. Swoją drogą powinno się kota kastrować Skrajna nieodpowiedzialność. Koty czasem uciekają i wracają za jakiś czas, wiec po prostu czekaj.
Stary 2011-08-03, 19:55   #6
bombonierka654
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość

mojej babci co jakiś czas kocur (również nie kastrowany) znikał na kilka dni , ale wracał . Myślę, że krzywda raczej mu się nie dzieje i że twój również wróci jak załatwi swoje sprawy.
troche wróciła mi nadzieja, ale wiecie to juz bedzie 5 noc
Stary 2011-08-03, 20:00   #7
mpt
Zakorzenienie

Spokojnie, kocur poczuł zew natury i poszedł w tango. Na pewno wróci Teraz jest ciepło, więc nie wraca na noc. Poczekaj kilka dni, wystaw jedzenie tak, jak radzą wizażanki i nie martw się tak okropnie. Kotu nic się nie stanie, nie jest ani mały, ani stary, więc poszaleje i wróci.
Stary 2011-08-03, 20:01   #8
mercer
Zadomowienie

Może wróci jeszcze, też miałam kiedyś kota i tak sobie chadzał swoimi ścieżkami i wracał po paru dniach czasem

Life isn't about finding yourself.

Life is about creating yourself.

mercer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:01   #9
shine_sky
Zakorzenienie

mój kot jest wychowuje się w domku jednorodzinnym - zatem raz spędza czas na dworze i nie ma go dwa- trzy dni, a raz siedzi bez przerwy w domu, porostu tak jest wychowany, ma totalną swobodę, wie że miska z jedzeniem zawsze na niego czeka, a znika często na kilka dni, a mimo to jest szczęśliwym wiecznie mruczącym kociakiem od ponad pięciu lat

Co do Twojego kociaka - nic nie możesz zrobić niestety tylko czekać. Skoro szukałaś wszędzie gdzie się da. Koty chodzą własnymi ścieżkami, ale są mądre i wrócą do miejsca gdzie jest im dobrze. Miałam kota który wrócił i po dwóch tygodniach - strasznie się martwiłam, ale co się okazało - sąsiadka mieszkająca parę domów dalej po prostu go dokarmiała bo myślała że to bezdomny kot i zrobiło jej się go żal.

Także nie trać nadziei, miejmy nadzieje że nie trafił w niepowołane ręce, a po prostu jest gdzieś dokarmiaony/radzi sobie sam np. polując, i wróci za kilka dni. Trzymam kciuki żeby się odnalazł!
napisz jeszcze czy mieszkasz w domku jednorodzinnym czy w bloku?
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:11   #10
milka8686
Zadomowienie

moze ogloszenia z jego zdjeciem porozwieszaj w okolicy? trzymam kciuki,zeby sie znalazl!
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:19   #11
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Spokojnie, kocur poczuł zew natury i poszedł w tango. Na pewno wróci Teraz jest ciepło, więc nie wraca na noc. Poczekaj kilka dni, wystaw jedzenie tak, jak radzą wizażanki i nie martw się tak okropnie. Kotu nic się nie stanie, nie jest ani mały, ani stary, więc poszaleje i wróci.
Tez mi sie tak wydaje... Mojego TZta kot tez miewa takie dni, ze chce nawiac z chaty. Swoja droga po co teraz uciekaja? W marcu to wiadomo po co, ale w sierpniu?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:20   #12
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
moze ogloszenia z jego zdjeciem porozwieszaj w okolicy? trzymam kciuki,zeby sie znalazl!
popieram , może ktoś go przypadkiem widział / dokarmiał .
Stary 2011-08-03, 21:12   #13
bombonierka654
Raczkowanie

ale gdzie wystawic to jedzenie? mogą inne koty zjeśc
tak sie do niego przywiązałam, dzień w dzien z nim przebywałam aż tu nagle taka pustka bez niego miseczka czeka pusta od kilku dni... ;(
Stary 2011-08-03, 21:27   #14
Weronikapr
Wtajemniczenie

Ja bym jeszcze poinformowała schronisko dla zwierząt, że taki kot jest poszukiwany. Może tam się znajdzie.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 21:35   #15
_chocolate
Zakorzenienie

Mój kocur (niekastrowany) nieraz przychodzi tylko się najeść, a potem znika na kilka dni. Włóczęga.
Choć 5 dni to faktycznie sporo, ale nie trać nadziei

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 22:02   #16
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Moja wysterylizowana kotka nie raz znikała na 5,6 dni... Chodziłam, wołałam, wyobrażałam sobie bugwieco. I zawsze wracała...
Cierpliwości, poczuł zew natury, to go wywiało. Wykastruj go koniecznie jak wróci
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 22:22   #17
milka8686
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze poinformowała schronisko dla zwierząt, że taki kot jest poszukiwany. Może tam się znajdzie.
si
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 22:24   #18
dawidowskasia
Zakorzenienie

ogloszenia ze zdjeciem wszędzie!!!
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 22:39   #19
Noa_
Zadomowienie

przyszło mi na myśl, że powiadomiłabym też Straż Miejską
Stary 2011-08-03, 22:40   #20
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
przyszło mi na myśl, że powiadomiłabym też Straż Miejską
Chyba bym nie przesadzała do tego stopnia. Kot to kot, chadza własnymi ścieżkami. Można odwiedzić schroniska, ale poza tym myślę, że najlepiej poczekać.
Stary 2011-08-03, 23:16   #21
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Chyba bym nie przesadzała do tego stopnia. Kot to kot, chadza własnymi ścieżkami. Można odwiedzić schroniska, ale poza tym myślę, że najlepiej poczekać.
ja też myślę, że najlepiej poczekać, bo koty tak mają. Jednak wiadomo jak to jest, gdy właściciel się martwi o swojego pupila. Gdyby mi kot wybył na bardzo długo, to pewnie chwytałabym się każdej deski ratunku.
5 dni - sporo, ale koty wychodzą też na znacznie dłużej....
Stary 2011-08-03, 23:45   #22
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje... Mojego TZta kot tez miewa takie dni, ze chce nawiac z chaty. Swoja droga po co teraz uciekaja? W marcu to wiadomo po co, ale w sierpniu?
no bo tego... kotki nie sa plodne tylko w marcu...?
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 00:04   #23
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

nie martw się koty moich sąsiadów czasem wybierają się na wycieczki tygodniowe i potem wracają ;> albo przeszkaj dokładnie dom. Moi sąsiedzi byli pewni, że ich kot zaginał, a po 3 dniach znalazł się w... kanapie xd
Stary 2011-08-04, 00:24   #24
Julie_K
Wtajemniczenie

Nie martw się Koty lubią wędrówki, zwłaszcza te niekastrowane/sterylizowane. Moja koteczka przed sterylizacją też uciekła, na tydzień. Wróciła w ciąży...Po porodzie ją wysterylizowaliśmy i mieliśmy spokój z ucieczkami. To był nasz pierwszy kot, dlatego tak późno wykonaliśmy zabieg, nie mieliśmy pojęcia, że koty tak mają. Z resztą, to było 13 lat temu Trzymam kciuki! Ale wykastruj go jak wróci...
Stary 2011-08-04, 08:51   #25
bombonierka654
Raczkowanie

Jak wróci do tej pory go nie ma czy to nie za długo? myślicie że może jeszcze wrócić? ja już chyba straciłam nadzieje... co noc mi sie śni po kilka razy że wraca

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
mój kot jest wychowuje się w domku jednorodzinnym - zatem raz spędza czas na dworze i nie ma go dwa- trzy dni, a raz siedzi bez przerwy w domu, porostu tak jest wychowany, ma totalną swobodę, wie że miska z jedzeniem zawsze na niego czeka, a znika często na kilka dni, a mimo to jest szczęśliwym wiecznie mruczącym kociakiem od ponad pięciu lat

Co do Twojego kociaka - nic nie możesz zrobić niestety tylko czekać. Skoro szukałaś wszędzie gdzie się da. Koty chodzą własnymi ścieżkami, ale są mądre i wrócą do miejsca gdzie jest im dobrze. Miałam kota który wrócił i po dwóch tygodniach - strasznie się martwiłam, ale co się okazało - sąsiadka mieszkająca parę domów dalej po prostu go dokarmiała bo myślała że to bezdomny kot i zrobiło jej się go żal.

Także nie trać nadziei, miejmy nadzieje że nie trafił w niepowołane ręce, a po prostu jest gdzieś dokarmiaony/radzi sobie sam np. polując, i wróci za kilka dni. Trzymam kciuki żeby się odnalazł!
napisz jeszcze czy mieszkasz w domku jednorodzinnym czy w bloku?
Ja mieszkam w domu żeby tylko nie działa mu się krzywda...
Stary 2011-08-04, 09:18   #26
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

Rozumiem, że mieszkasz w domku i to jest kot wychodzący? Fakt, niekastrowane kocury mają to do siebie że bywa iż znikają na kilka dni, no ale 5 dni to trochę długo. Ja bym na Twoim miejscu jednak wywiesiła ogłoszenia ze zdjęciem w okolicy i u weterynarzy w pobliżu. Zadzwoniłabym też do schroniska z pytaniem czy nie trafił do nich podobny kot a może lepiej tam pojechac i sprawdzic. Najlepiej szukac go po zmroku., ja bym jeszcze poszukała i powołała jak się ściemni.

A czemu kota nie wykastrowałaś? Zrób to jak wróci, zaoszczędzisz sobie podobnych stresów a kot będzie bezpieczniejszy i nie będzie się zapuszczac nie wiadomo gdzie.

http://niekochane.com.pl Katowickie Niekochane

http://www.pustamtiska.pl

Nakarm zwierzę ze schroniska jednym kliknięciem!

ajrisz2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:03   #27
Clemence
Zakorzenienie

oj,trzymam kciuki
jak ktos poradzil- wywieś ogłoszenia, postaw miskę na swoim miejscu.. mam nadzieję,że go odnajdziesz
U mojej babci yak latał pies i niestety.. kiedys nie wrocil
ale to typowa wieś,na ktorej wszystkie psy biegają,więc pewnie dlatego..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:10   #28
Rekiss
Raczkowanie

życzę, żebyś szybko go znalazła
Próbowałaś może w necie jakieś ogłoszenie zamieścić ?
Stary 2011-08-04, 19:02   #29
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
no bo tego... kotki nie sa plodne tylko w marcu...?
Ale koty sie marcuja Zauwaz, ze psy tez na wiosne wychodza na ulice i kopuluja, w inne pory roku to nie jest takie powszechne, a wiosna plaga Nigdy nie mialas zwierzaka czy tylko jestes zamknieta na kierunek swoich studiow?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:53   #30
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ale koty sie marcuja Zauwaz, ze psy tez na wiosne wychodza na ulice i kopuluja, w inne pory roku to nie jest takie powszechne, a wiosna plaga Nigdy nie mialas zwierzaka czy tylko jestes zamknieta na kierunek swoich studiow?
I myślisz, że tylko w marcu koty mają ruję? Końcówka wypowiedzi pozostanie bez komentarza.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości