|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
jak tylko zakupimy wszystko i będa już gotowe na cacy to na pewno wkleję
pomidorówka- prawie różowa musi być i najlepiej z ryżem ![]() miałam 2 godzinną naradę zarządu i jestem wypompowana. nie wiedziała, że słuchanie o kierunkach rozwoju firmy może być aż tak męczące. czuję się psychicznie wykończona. z tego wszystkiego ide do domu
|
|
|
|
#122 | |||
|
Rozeznanie
|
Sztuczka wchodzi do domku a tam na lustrze już na nią czeka kolejny liścik
Ale jest good Tylko mam za karę pozmywać naczynia (za to, że musiał dzisiaj gnać do mnie na staż z kluczami których zapomniałam ;p) hehe ale zrobi się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tam są MO-TYL-KI!!! Aż 2 rodzaje Już słyszę jak TŻ mnie opiernicza, że powariowałam No, ale gdyby tak samodzielnie powycinać takie większe i tak ładnie zagiąć 3 razy wzdłuż ich osi (właśnie mam tu na ławie prototypy z kartki w kratkę, wczoraj wieczorem nie mogłam się oprzeć ;p) żeby nabrały trochę tej trójwymiarowości a do tego takie małe płaski motylki rozsypać? Jeeejku byłoby przepięknie ![]() PS. Jak idzie rozkminianie organzy i świeczek na stołach ?
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-04 o 16:46 |
|||
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety, praca wymaga i aktualnie słoneczko i piękne niebo oglądam sobie przez okno z mojego trzeciego pietra
Zapiekaneczka już wstawiona, pysznie pachnie, mam nadzieję, że tak samo będzie smakować.Widzę, że sporo z nas wybiera się w najbliższym czasie na wesela. Mam nadzieję, że pokażecie swoje próbne fryzurki/makijaże, jak któraś będzie robić? Jak nie będzie katastrofy, to ja też zamieszczę fotki, tu albo na poczcie. Już mówiłam TŻtowi, żeby nie zapomniał mnie obfocić zanim wyjedziemy na jedno czy drugie wesele. Po cichu bardzo liczę na kreatywność i inwencję fryzjerek, bo z tych fryzurek jakie do tej pory miałam na różne imprezy, to żadna się chyba nie nada na ślubną, nie byłoby gdzie wpiąć welonu albo byłyby zbyt drapieżne A moje włoski tylko do ramion i takie cienkie... Oby udało się z nich coś wyczarować! I właśnie mam do Was pytanie odnośnie make-up'u: czy miałyście kiedyś doklejane kępki do rzęs? Warto się na to decydować i czy to wytrzyma chociaż noc, nie będzie odpadać? Wydawało mi się, że nie będzie mi potrzebne takie upiększanie, bo moje naturalne rzęsy są długie, czarne i gęste. W zasadzie gdyby je dobrze wytuszować, to już wyglądałyby jak z reklamy, dlatego na codzień tuszu nie używam, bo i tak wyglądam jakbym go na sobie miała. Pytam, bo makijażystka twierdzi, że ładniej cały look wygląda z kępkami, mi na zdjęciach innych PMek też się podoba efekt tych kępek, ale czy nie poniszczą mi się od tego moje naturalne rzęsy? Jak któraś ma doświadczenie w tym temacie, to powiedzcie jak Wam się taki zabieg podobał.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-04 o 16:51 |
|
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niedługo pójdziemy zaczerpnąć świeżego powietrza ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
na to wesele już na pewno mnie nie pomauje bo ma ful klientek na ten dzień... a tak specjalnie robić kurcze to aż 100zł
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-04 o 17:01 |
||
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpadły dopiero przy zmywaniu całego makijażu. Byłam bardzo zadowolona z efektu, wystarczyło po 3 kępki w zewnętrznych kącikach, a bardzo ładnie podkreśliły oko Rzęsy od takich kępek się nie niszczą. Co innego takie permanentne przedłużanie, wtedy się przerzedzają. Ale przy kępkach absolutnie nie.Zazdraszczam takich rzęs tenebrosa! |
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, ja to zawsze tak obiad na kolację prawie jem... Bo zanim zrobię to już często jest 18.00 ![]() Co do makijażu i fryzjerek to ja teraz szaleję. Fakt, że te dwa wesela, to będą mnie kosztować chyba nadrożej w życiu, bo prawie tyle samo co na prezenty to wydam na fryzjerki i makijażystyki (bo wypróbowuję 4 różne osoby), ale jednak tylko w ten sposób można sprawdzić jak "w praktyce" będzie się trzymał makijaż, fryzura itd. Ja bym na Twoim miejscu wydała teraz tą stówkę, bo to rozsądniejsze niż wydawać potem 100zł na próbny robiony "bez okazji", który za kilka godzin pewnie i tak zmyjesz.
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Okey, zastanawiam się powoli nad odcieniem muliny do chwościków (tych do save the date :p) http://allegro.pl/sp-oryginalna-muli...704801222.html - chyba ten fiolet o numerze 1594 będzie najbardziej śliwkowy a więc najwłaściwszy? Jak sądzicie?
Taaak, wiem że zwariowałam Nie bijcie Sztuczki
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do domu dziewczynki, postaram się wpaść wieczorem, ale muszę umyć łazienkę i poodkurzać, więc zobaczę ile mi się z tym zejdzie
![]() Papa! |
|
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
ale 94 też jest ok tylko wiesz ciekawa jestem jak ustawienia ekranu przekładają się na rzeczywiste kolory i czy 94 u mnie jest takie same jak u Ciebie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-04 o 17:07 |
||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
kiciu a nie masz jakiejś innej okazji? Nawet jakichś imienin teściowej czy imprezy ze znajomymi? Zawsze ten makijaż nie byłby zrobiony na darmo
. A poza tym miałabyś możliwość jak sprawdzi się przy tańcu lub czy wytrzyma całą noc.
|
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście nie podetnę sobie żył jeśli kolor nie będzie się w 100% pokrywał z moją wizją - to tylko głupia mulina do frędzelków Hehe Tylko teraz nie wiem ile mam tego dziadostwa zamówić Musiałabym zrobić orientacyjnego chwościka i policzyć ile centymetrów/metrów potrzebuję na takiego chwościka hmm... bo zakładek chcę zrobić około 60 sztuk
|
|
#132 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rzęs, to od dzieciństwa wszyscy je podziwiają. Ogólnie mam ciemną oprawę oczu, szkoda tylko, że matka natura nie dała mi dopasowanego do niej koloru włosów i muszę je przyciemniać farbami, żeby nie było za dużego kontrastu Cytat:
Bo mi TŻcik kupił na imieniny taką z czterema wymienialnymi obudowami i najpierw miałam limonkową, a teraz zapragnęłam wymienić ją na fiolecik ![]() Cytat:
![]() Ja zmykam zjeść zapiekaneczkę, bo już doszła, a potem robię sobie małe domowe spa w ramach wprawiania się w dobry nastrój przed sobotnią imprezą
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-04 o 17:19 |
|||
|
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodzwoniłam się do fryzjerki więc mam już i fryzurę i makijaż umówiony. Malować się będę pierwszy raz i muszę sprawdzić kto by sie nadawał Cytat:
![]() No chyba, że tak jak Tenebrosa napisała - malowałaś się już u tej Pani to faktycznie nie jest to konieczne
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kępki na ślubie to a i owszem - rozważę Mam też ten komfort, że jakoś na jesieni będę sobie próbowała zagęszczanie rzęsek tą metodą 1:1 bo siostra koleżanki szkoli się na uczelni kosmetologicznej i zrobi mi to za pół darmo - jakieś 40zł Fakt, że trochę może i osłabia naturalne rzęski, ale chcę się przekonać jak mogłabym z takimi wyglądać ![]() No to nieźle szalejesz z tymi obudowami do myszki Ja to generalnie jeśli tylko jest tacz pad ( ) to korzystam z niego - TŻowi zawsze tłumaczę, że jestem dziewczynką i nie przejawiam fascynacji myszkami ![]() No tak właśnie chciałam, żeby ta mulina była w takim głębokim odcieniu Dobra laseczki, przebieram się w dresik, szoruję naczynka, trochę popichcę (sałatkę na wieczór i obiad dla TŻa na jutro) a potem może znajdę czas na mały fitness domowy (po tym wczorajszym bieganiu w parku się rozochociłam Miłego wieczorku
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-04 o 17:33 |
|
|
|
|
#135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm... inna okazja... może sylwester ![]() Cytat:
możesz sobie mniej więcej określić ile na jedną zakładkę chcesz tych frędzelków określić ich długość i mniej więcej policzysz ile Ci potrzeba Cytat:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-04 o 17:33 |
|||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
dla fanek GA fajne zdjęcie na FB znalazłam słodko wygląda
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam w nowej części
![]() widziałam, że został poruszony temat zapoznania rodziców… U mnie jeszcze w tym kierunku nic się nie zadziało… Tata obiecywał, że w sierpniu przyjedzie… zobaczymy lepiej dla niego żeby przyjechał. Mama ciągle ma jakieś wymówki… mieszkanie brudne, źle się czuje, do fryzjera musi najpierw iść… Cały czas coś…ja też niestety już po urlopie, ale nigdzie nie byłam brak finansów pomidorówka- lubię, ale bez przesady… U TŻ w domu króluje…. Aż czasami mam dość, bo u nich jest strasznie ciężka… Cytat:
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz na stacji westbahnhof, lub jak będziesz zwiedzać piękny schonbrunn (mieszkam nieopodal) to wiedz że są to moje okolice i czesto można mnie tam spotkac A ja Ciebie kojarzę ze zdjęć więc poznam Cię na pewno Ale jeśli nie to Ty może zauważysz w tramwaju, metrze taką wymęczoną dziewczyne no to pewnie będę nią JAAAAA :Pps. Ale myślę że nie trudno bedzie NIE zauwać takiej wypasionej grupki jak Wasza A gdzie Wy macie pełny ranking? Bo nigdy nie mogę tego znaleźć....
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
tez nigdy mnie nikt nie malował profesjonalnie... a w pazdzierniku ide na wesele z poprawinami z noclegiem, wiec moze mi powiecie, czy jakbym sie umowila na makijazystki i poszlabym w tym makijazu na wesele i wytrzymalby mi na poprawiny to czy ludzie by nie powiedzili, ze jestem jakis brudas, ze nie zmylam makijazu na noc
bo ogolnie to jak wracam z jakiejs imprezy to nawet jak padam na cycki to i tak facjate musze umyc bo sie czuje jak tredowata. Ale taki profesjonalny makijaz to powinien wytrzymac na poprawiny, poza tym tani nie jest, wiec chcialabym w nim zostac...
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja w nowej części
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
melod_y, tutaj jest: https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=544051
Jak na głównym forum wyświetla Ci się nazwa wątku, to obok jest liczba odpowiedzi i na to klikasz i wyskakuje ![]() Paulinka, dla mnie to też będą pierwsze dwa razy z profesjonalnym makijażem, wiec nie wiem czy jest on w stanie przetrwać na drugi dzień. A dla mnie to też ważna kwestia, bo sama będę miała poprawiny U mnie to drugie wesele w sierpniu będzie wyjazdowe i z noclegiem, więc pewnie nie będę zmywać make-up'u na noc, bo rano jest takie poprawinowe śniadanie planowane, a wesele pewnie potrwa do późna. Dam Ci znać, czy coś się jeszcze trzymało
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja się strasznie wiercę, ciekawe czy coś z tego zostanie![]() Ale na drugi dzień nie umiałabym iść w makijażu z dnia poprzedniego, nie ważne co tam ludzie powiedzą, ale nie wytrzymałabym gdybym nie umyła twarzy. Na drugi dzień pomaluję się sama
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, że koszta itd. ale jednak świeżość to świeżość Nie wiem, ja jak czasem zasnę po obiedzie na kanapie to rzęsy wyginają mi się we wszystkie strony a przez to że były wcześnie wytuszowane to masakrycznie to wygląda no, chyba że potrafisz spać na plecach całą noc Ale mimo wszystko - nie tylko policzki czy czoło wytwarzają sebum, ale też powieki na których będzie malowidło... Ja na pewno czułabym się z makijażem z poprzedniego dnia strasznie fuj i ble bez względu na to w jakim stanie by przetrwał
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#146 |
|
Podróżniczka
|
Słodkie
![]() Zrobiłam dzisiaj marmoladę ze śliwek. Jakoś nie za bardzo wyszła, trochę wodnista Zastanawiam się co zrobić TZtowi do jedzenia jak wróci z pracy, ale nie mam weny za bardzo Poza tym znowu mi się ukrop w domu zrobił. Stare, grube mury, które nagrzewają się w trymiga. ![]() Tenebrosa, chciałabym mieć takie rzęsy. Niestety należę do tych osób, które mają rzęsy długie, ale rzadkie i nie podkręcone
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
ouuuuuu yeah
wyszłam na brudasa
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie drogie laseczki
Melduje się w kolejnej części naszych pogaduszek Właśnie wróciłam z pracy idę zrobić sobie jakąś dobrą kolacyjkę potem nadrobię to co napisałyście wcześniej
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie bierz tego do siebie Ja po prostu nie potrafię sobie wyobrazić, że można nie zmyć makijażu na noc i zadowolonym chodzić tak następnego dnia Ale każdy robi jak uważa oczywiście
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Też myślę, że czerwone będą pasować

Ale jest good
Tylko mam za karę pozmywać naczynia (za to, że musiał dzisiaj gnać do mnie na staż z kluczami których zapomniałam ;p) hehe ale zrobi się 

Tam są MO-TYL-KI!!! Aż 2 rodzaje
?
Zapiekaneczka już wstawiona, pysznie pachnie, mam nadzieję, że tak samo będzie smakować.
na to wesele już na pewno mnie nie pomauje bo ma ful klientek na ten dzień... a tak specjalnie robić kurcze to aż 100zł

Bo mi TŻcik kupił na imieniny taką z czterema wymienialnymi obudowami i najpierw miałam limonkową, a teraz zapragnęłam wymienić ją na fiolecik 
Jeśli chodzi o kępki na ślubie to a i owszem - rozważę
Poza tym znowu mi się ukrop w domu zrobił. Stare, grube mury, które nagrzewają się w trymiga.