Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 14:11   #2461
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

blondynka na meningokoki planuje po 2rż

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A z Filipem jak karmiłaś?
z Filipem było podobnie, tez mi sie wydawało ze sie nie najada bo cale dnie na cycku wisiał i sie denerwował .
Walczyłam laktatorem, dnie i noce sciagałam i rekord jaki udalo sie zdobyc z 2 piersi lacznie to max 80ml
Karmiłam wiec mieszanie, piers + mm, do ok 8miesiaca - odstawilam jak zaszlam w ciaze z Lila

a teraz nie mam czasu aby cale dnie z mala u cycku lezec albo z laktatorem, bo Filip tez potrzebuje mamy.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:16   #2462
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
blondynka na meningokoki planuje po 2rż
a na co planujesz szczepić?
ja chyba wezmę Rota i 5w1.Pneumokoków nie biorę bo mały nie będzie chodził do żłobka więc nie ma sensu.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:20   #2463
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
kurcze...dostałam paczkę Huggiesów, wiadomo - darowanemu koniowi.... sama ich nie kupowałam i raczej już nie będę - zapinam dokładnie jak tylko mogę, a w nocy i dziś już trzy bokiem przesikał (ułożyłam wszystko jak należy ). Falbanki też coś marnie trzymają...chyba tej paczki nie skończę... :/
ja kupilam sama raz i nigdy wiecej, kazdego Sara przesikała

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Zamówiłam mu huśtawkę taką
http://www.youtube.com/watch?v=H7qOUvvgJps
i chcę iść na dniach załatwić chrzciny tyle z nowości
mam pytanko czy któraś z Was szczepiła na menigokoki? ile ta szczepionka kosztuje?
!

świetna hutaweczka!
my szczepilismy na pneumo 249zl

zmalowana jak FILIPO???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:23   #2464
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja dostałam paczkę Dady premium rozm 2 i to totalna porażka.Ja je podkładam jak mały przy przewijaniu zrobi kupę lub siku.Bo one strasznie sztywne sąMy zostaniemy przy pampkach premium
Stary 2011-08-04, 14:25   #2465
youyou
Zakorzenienie

Ja kupiłam raz huggisy z Filipem i tez mi przeciekaly, ledwo paczke zuzylam i nie mam zamiaru kupowac tego wiecej..

Cytat:
ja chyba wezmę Rota i 5w1.Pneumokoków nie biorę bo mały nie będzie chodził do żłobka więc nie ma sensu.
tak jak Filipa: 5w1 + pneumo +rota
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:29   #2466
meszsares
Zadomowienie

Dziewczyny, moje zadziwienie dzisiejszymi dziecmi/mlodzieza osiagnelo apogeum
siostrzenica TZta, ta 13latka, ktora jest u mnie w odwiedzinach NIE WIE KTO TO JEST ADAM MICKIEWICZ!!!
dodam, ze idzie do najlepszego gimnazjum w swoim miescie...
swiat oszalal, czy to ja jestem starym prykiem??
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:33   #2467
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
siostrzenica TZta, ta 13latka, ktora jest u mnie w odwiedzinach NIE WIE KTO TO JEST ADAM MICKIEWICZ!!!

Raczej to pierwsze meszsares...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:46   #2468
mamad1
Zadomowienie

Brumek wielki pracuś z Ciebie Ale rozumiem Cię. Gdyby mnie sytuacja nie zmusiła, to też pewnie trudno by mi było z pracy zrezygnować. A teraz to już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
mi po nocy wcale opuchlizna nieprzechodzi a wrecz odwrotnie jest jeszcze gorsza,obraczki to ja juz nienosze hmmmm niepamietam od kiedy
Mi opuchlizna ciut się zmniejsza, ale już zapomniałam, jak to było bez... Obrączka też dawno na półce...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A gdzie jezdzisz na ktg? I na ktory szpital sie zdecydowalas?
Ujastek. Tam chodzę do lekarza do przychodni i tak jakoś się nastawiłam.

Cytat:

To po to zmieniali system edukacji?

Była u mnie położna, żeby wypełnić te formularze. Super kobieta! Ma całkiem normalne, niesterylne podejście do dzieci! Porozmawiałyśmy na temat porodu, przygotowań itp. Pierwsze i najważniejsze zalecenie od dziś do porodu : seks, seks, seks
Super, że przyszła, bo jak powiedziałam teściowej, że teraz dziecko zalecają kąpać co 2-3 dni, ubranka prasować tylko pierwszy raz, to teraz mi dopiero uwierzyła W razie czego będę się powoływać na położną
I według niej brzuch mi nie opadł i raczej wróży mi przeterminowanie. Co nawet byłoby jej trochę na rękę, bo do 26 będzie na urlopie (gdybym urodziła wcześniej, to przyjdzie w zastępstwie ktoś inny).

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-08-04 o 14:48
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 14:46   #2469
agni82
Zadomowienie

Sama nie wiem gdzie się podziac, to będę siedziec dalej na wizażu.

Cytat:
a czego się spodziewałaś? ja jakieś 8-9 lat temu odrabiałam pracę domową pannicy z podstawówki. chodziło o lekturę, a konkretnie Pinokio. mówię jej więc ok. to ci pomogę. zacznij od tego kto napisał Pinokia. siedzi i patrzy na mnie cielęcym wzrokiem. myślałam że ją zjem. pytam ją: czytałaś lekturę? a ona na to, że nie ale kiedyś widziała przedstawienie. koniec końców to ja po 10 latach pamiętałam kto napisał Pinokia i ja jej odrobiłam praę domową, bo jak sie okazało, jednak nie bardzo pamiętała przedstawienie.

a dla pocieszenia, młodzież tutaj jest nawet gorsza. 19 letnia pannica, z którą pracowałam też wykazał się brakiem inteligencji. rodowita brytyjka. opowiedziałam jej że widziałam program w telewizji o brytyjskich nastolatkach, gdzie pewna panna spytała kto jest prezydentem UK.na co moja koleżanka sie roześmiała i mówi: ale glupia, nie wie kto jest naszym prezydentem?hahaha. i wiecie w tym momencie dla mnie to już nie było śmieszne. stwierdziłąm, że kiedyś może odkryje tą tajemnicę, że w UK mają premiera, a nie mają prezydenta.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 15:32   #2470
Oliweczka1985
Zakorzenienie

około 12 dostałam sms od Moniczki, że Ją boli i wody odchodzą

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:11   #2471
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
u mnie też podobnie bywa, possie cycya, poprawi butlą, ponoszę do odbicie- nie odbije się, odkładam na bok i zaraz się ulewa mam wrażenie wszystko co zje A dlaczego zmieniliście butelkę? dr b. była zła? ja teraz ją zamówiłam i przerzucam się z aventu.
No własnie zmienilismy na Dr Browna. Wczesniej mielismy TT i też było dobrze ale długo jadł i po karmieniu prężył się z pół godzinki zanim zasnął (bez płaczu). A po dzisiajszych porannych wymiotach juz sama nie wiem czy czasem z Dr. Browna za szybko nie je. Następne dwa karmienia dałam 60ml z TT i było juz ok. Wieczorem zobaczę znowy z Dr. Browna.

Wodaque GRATULACJE!!!!!!!!klask i:

Marinka tez uważam , że juz chyba nie ma co dalej ciągnąć takiego związku. Za dużo złego się ostatnio wydarzyło, zeby uwierzyć, ze moze się twoj TZ zmienić. Musisz byc dobrej myśli, że tak miało być i że znajdziesz jeszcze faceta, który będzie kochał Ciebie i Twojego synka.

Zjedliśmy obiad i idziemy na spacerek bo pogoda śliczna, słoneczko i 27st.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:15   #2472
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

nasz głód już zjadł dwie porcje nowego mleczka i mu smakuje a bałam się że już się przyzwyczaił do humany

a my w niedzielę mamy chrzciny
dla Szymka my chrzcimy dopiero we wrześniu
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
przedstawiam Zosię Wodaquy 3250G, 54CM, 10PKT

PRZENIOSĘ ZDJECIE DO KLUBU
Moje gratulacje Kochana witamy Zosie
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
mi po nocy wcale opuchlizna nieprzechodzi a wrecz odwrotnie jest jeszcze gorsza,obraczki to ja juz nienosze hmmmm niepamietam od kiedy
Ja też miałam ten problem a po porodzie moje stopy przypominały papucie ale na szczęście już wszystko zeszło i obrączke nosze

Cytat:
Ja planuje szczepić na to samo
Cytat:

A moja Głodzilla od 4 do 5 rano wisiała na piersi potem odczepiłam , dałam smoka i poszedł spać normalnie wyrodna matka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:17   #2473
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
z Filipem było podobnie, tez mi sie wydawało ze sie nie najada bo cale dnie na cycku wisiał i sie denerwował .
Walczyłam laktatorem, dnie i noce sciagałam i rekord jaki udalo sie zdobyc z 2 piersi lacznie to max 80ml
Karmiłam wiec mieszanie, piers + mm, do ok 8miesiaca - odstawilam jak zaszlam w ciaze z Lila

a teraz nie mam czasu aby cale dnie z mala u cycku lezec albo z laktatorem, bo Filip tez potrzebuje mamy.
chyba mam to samo, z Kubą walczyłam bo miałam czas i się udało bez dokarmiania, a teraz nie mam tyle czasu. Poza tym ściągam swoje mleko i daję butelką - mała ma mniejsze kolki i jest spokojniejsza,lepiej śpi, mniej ulewa, chyba źle ssie pierś bo normalnie słyszałam jak połyka powietrze. Z Kubą tak nie było bo on ładnie łapał pierś.Robię tak 3 dni i już widzę jak mi laktacja się zmniejsza .

Możesz napisać jakie mleko dajesz i jak jest wtedy z witaminami?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem gdzie się podziac, to będę siedziec dalej na wizażu.
Jak to gdzie się podziać, SIO NA PORODÓWKĘ!

WODAQUA gratulację, witamy ZOSIĘ!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:37   #2474
zanka205
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowych mam

dostałam smsa od Agulaaabar i macie od niej pozdrowienia
w klubie fotka małej Lili

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:39   #2475
brunetka2000
Zakorzenienie

hej
nie mam siły na pisanie
chciałam tylko pogratulować nowej mamusi ślicznej córeczki
WODAQUA gratulacje

wstałam przed chwilą, bo odsypiam nocne eskapady mojej córci
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:46   #2476
agni82
Zadomowienie

justyna1 - a nie dostałam jeszcze zaproszenia na porodówke

na razie mam cierpliwie czekac do środy
Stary 2011-08-04, 16:52   #2477
zanka205
Zakorzenienie

Lena od rana spała łącznie może 1,5 godziny, non stop płacze, pręży się, kolki ją męczą, ledwo żyję
jeden dzień śpi a drugiego męczy się i przy okazji mnie
nie mam sił dziś i wszystko mnie dobija

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 16:58   #2478
CookieMonsters
Rozeznanie

Jako że cisza tu i spokój, a ja mam chwilę, to skromnie opisze Wam mój poród Może łatwiej będzie mi zapomnieć
Skurcze zaczęły mi się w sobotę przed południem. Bardzo nieregularne, bolesne, ale nie ustawały. Na noc łyknęłam sobie buscopan, w nadziei że sie prześpie. Skurcze nie minęły, były bolesne ale rzadsze, co 15-20 minut. W niedziele rano po 8 obudziłam M. i mówie, że dla pewności może przejdziemy się na IP. Prysznic, kawa i spacerkiem dotarliśmy tam chyba koło 10. Oczywiście bez torby, tylko z dokumentami. Dostałam za to zrype, że IP jest od przyjmowania do szpitala, a nie od konsultacji. Ale wzięła mnie na jakąś salę, zbadała szyjkę- 2cm. rozwarcia, które sama chyba zrobiła, bo jak wychodziłam z domu 15 minut wcześniej to nie krwawiłam ktg.. skurcze są, ale stwierdzili, że przepowiadające. Ale wzięli mnie na oddział. Usg.. Mała wg lekarki troche mała- 2700, głowa mała, stała śpiewka od połowy ciaży. Dali mi szpryce z buscopanu i poszłam z M. do bufetu na obiad i kawe. siedzieliśmy po obiedzie na ławce w parku przed szpitalem, a mnie boli coraz bardziej.. To idziemy do górę.. Walnełam się na łóżko, M. podreptał po moją torbe do domu a ja licze czas.. skurcze regularne co 5-6 minut, już wtedy myślałam że umieram Poszłam do położnej, badanie, mamy 4 cm. rozwarcia, siup na sale porodową.. Dzwonie do M., niech bierze też rzeczy dziecka.. Dostałam sexowną koszulke szpitalną do porodu Nie chcieli wpuścic M. do mnie, bo nie zapłaciliśmy 200 zl mnie boli jak cholera i odstawiłam niemal histerię, że ja bez M. nie rodze i ze mam prawo do bezpłatnego porodu rodzinnego i w dupie mam to co ordynator mówi. no i M. wszedł. Lewatywa, badanie, mamy 6 cm. a ja już wyje jak wilk do księżyca, że umieram, że nie dam rady. Siup pod prysznic.CUDOWNIE! godzina z głowy, siła mnie wyciągała połozna. Ktg, badanie, nic sie nie rusza..dotrwałam do 8 cm.. w miarę godnie później już nic mnie nie obchodziło. Surcze padły, rozwarcie stoi, położna karze robić przysiady a ja do niej wrzeszcz, żeby sie wypchała, że nic nie bede robic. Oksytocyna- nic. Masaż szyiki przy każdym skurczu.. i ten masaż wspominam najgorzej, to już było ponad moje siły. przestałąm mówić położnej kiedy mam skurcz, żeby mi tam palców nie pchała. Oni mi karzą chodzić, a ja sie uwaliłam na worku i powiedziałam, że ni chu** nie wstaje. i żadna siła mnie nie ruszyła. Znowu pod prysznic, tym razem już żadnej ulgi.. ja tu umieram a ona mi mówi, ż takie skurcze to nie skurcze i że tak to ja nie urodze.. a ja miałam głeboko gdzieś, czy urodzę.. chciałam, żeby przestało mnie boleć.. a tam była taka przeszklona szafka z cała masą srodków przciwbólowych.. ketonal, tramal.. to było moje ulubione miejsce Ale nic mi nie dali siedziałąm na stolku, połozna w rekawiczce obok, M. siedział za mną i słyszałam jak wyje razem ze mna.. po 8 godzinach bluzgów, wrzeskój jak w rzeźni i braku jakiejkolwiek współpracy z położna władowałam się na łózko.. mamy 10 cm, będziemy przć.. a ja już nie miałam siły.. nie umiałam przeć.. ja tu wkładam całe swoje moce, a ona do mnie,, że ja się cackam a nie pre.. pre, wyje, pre, wyje.. M. trzyma mnie za reke, podkurcza mi noge, wtula we mnie twarz i wyje.. w pwnym momencie mnie naciela, ale czulam, bo to ni było podczas skurczu, które mi na jakiś czas ustały.. 40 minut partych, wyciagneli Zuze. Wcale nie taka malutka- 3100 i 54 cm.Położyli mi na brzuchu.. mówię do Marcina, niech ja zabiorą.. nie chciałam mówić do nich.. zabrali zeby umyć, zważyc i w ogóle.. przynieśli spowrotem i kładą mi do cyca. w tym czasie mnie szyją.. za kare że wymuszony poród rodzinny zszyła mnie tak, że położna była przerażona jak przyszła zdjąć mi szwy.. powiedziała, że tak okropnie zszytego krocza nigdy nie widziała..
To dziecko lezy mi przy cycu, mówie do M. niech ja wźmie i ponosi, ja nie chce. wziął, gada do Małej, nosi. położna przyszła i kazała, żeby dziecko przy mnie leżało. I stała godzinę obok, żeby broń boże M. jej nie nosił tylko żeby Mała ssała.. Odklepalismy swoje na porodówce, dźwignęłam się na nogi i o 23 poszliśmy na sale poporodową. Położne mi doradziły, żeby dziecko poszło na noworodki na noc, ja sie zgodziłam.. Ale baba od noworodków nie chciała zabrać Małej.. położyłam się i zasnęłam, a M. poszedł do domu..
Jak widać moje instynkty nie zadziałały tak jak u wszystkich matek.. z każdym dniem musze sie uczyć, że jestem matką.. bo przez większość czasu tego nie czuje, czuje tylko ogromne poczucie odpowiedzialności i obowiązku.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 17:12   #2479
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
SŁONECZKO, AGUULAA I WODAQUA GRATULUJĘ !!!!

aania i jak mały reaguje na chuste?
ja tez swoja wyciagnelam i zamierzam sie z Lila zamotać na spacerek

U nas raczej wszystko w porzadku, tylko mała jakos gorzej spi w dzien, wczoraj mi na cycku całe popołudnie wisiała i co odłozylam to ryk. w końcu po kapieli dostala butle i wypiła 90ml!
ewidentnie mi laktacja szwankuje, nie moge jej bardziej pobudzic, mala wisi tyle czasu i ciagnie jak trzeba, pije hektolitry wody i nic nie przybywa.
trudno najwyzej bedziemy miec karmienie mieszane, to nie tragedia..

Jedyny plus to taki ze do wagi sprzed ciazy zostalo tylko 3kg
zazdraszczam wagi, ja też chce założyc ulubione jeansy
u mnie sytuacja podobna z karmieniem, non stop przystawiałam i co dzisiaj juz więcej mm dostała jak cyca. Zauważyłam, ze possie cyca i pluje, bo zaczaiła ze z butli lżej ssać..

Cytat:

byłyśmy 2 h na spacerze, tak ładnie spała, matka jeszcze kondycji nie ma tak mnie nogi rozbolały. Schodzi Sarce skóra z brzuszka i nóżek...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 17:20   #2480
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdraszczam wagi, ja też chce założyc ulubione jeansy
wiesz, że mi zostały ok 3 kg na plus a tyłka nie mogę w żadne swoje spodnie wcisnąć? masakra jakaś

aaaa wczoraj byliśmy znowu z nóżkami małej u ortopedy i na razie jest ok, nie ma gipsu a kontrola za 6 tygodni

Ja widzę po wkładkach laktacyjnych, że mam coraz mniej mleka bo wcześniej musiałam często je zmieniać a teraz prawie cały czas suche...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 17:27   #2481
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dziewczyny odnośnie butelek dr.Browna mój mały pije z niej mleko i mam wrażenie że właśnie wolno z niej leci jak pije z Lovi to o wiele szybciej
Stary 2011-08-04, 17:49   #2482
DaKaro
Zadomowienie

Wodaqua gratuluje serdecznie!!!

Uciekam obejrzeć małą do klubu.

Zaczęliśmy dzisiaj 39 tydzień.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 18:39   #2483
BABONIK
Zadomowienie

o widzę,ze nie dużo piszecie i dość mi sie to podoba nie ma to jak wrócić z pracy i mieć tylko jedną stronę do nadrobienia

Zmalowana- i co lekarz powiedział na wysypkę?

Moniczka bidulko oby szybko poszło

miłego wieczoru,my może skoczymy na basen

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 18:48   #2484
patik87
Zakorzenienie

kobity jaki termometr bezdotykowy elektroniczny polecacie, sprawdzony i dokładny

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wiesz, że mi zostały ok 3 kg na plus a tyłka nie mogę w żadne swoje spodnie wcisnąć? masakra jakaś

aaaa wczoraj byliśmy znowu z nóżkami małej u ortopedy i na razie jest ok, nie ma gipsu a kontrola za 6 tygodni

Ja widzę po wkładkach laktacyjnych, że mam coraz mniej mleka bo wcześniej musiałam często je zmieniać a teraz prawie cały czas suche...

biodra nam się rozlazły
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 18:57   #2485
marzena_S
Zadomowienie

Wodaqua, ogromne gratulacje!!!
Zosia jest urocza.

CookieMonster, widzę że Twój tż się opamiętał- mam nadzieję, że ta przykra sytuacja już więcej się nie powtórzy.

Marinko, tak jak dziewczyny pisały, to czego dodatkowo dowiedziałaś się o swoim mężu potwierdza tylko słuszność złożenia pozwu rozwodowego- nie ma co się męczyć.
Na pewno pojawi się w Twoim i Igorka życiu ktoś kto pokocha Was ponad życie.

Baboniku, czy wiadomo coś jak Wodaqua czuję się po cesarce?
Ostatecznie miała znieczulenie ogólne czy to miejscowe?

Blondynko, huśtawka super - sama bym się na taką skusiła gdyby nasze mieszkanko było większe, a tak boję się, że zagracimy się tymi dzieciowymi akcesoriami- na Hanię czeka już leżaczek z wibracjami, ciekawe czy się sprawdzi..

Przykro mi z powodu wszystkich brzuszkowo- kolkowo- ulewaniowo- alergicznych problemów naszych wątkowych maluszków- jestem tym trochę przerażona, że aż tyle dziaciaczków cierpi z tego powodu.
Stary 2011-08-04, 19:10   #2486
gosiawolna
Rozeznanie

witam. mam do sprzedania wanienke rozowa i poduszke do karmienia. szczegoly na pv. jestem z gdyni
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 19:28   #2487
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
kobity jaki termometr bezdotykowy elektroniczny polecacie, sprawdzony i dokładny [COLOR="Silver"]
Sprawdzony to on nie jest, bo dzisiaj go kupiłamten: http://www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=169

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 19:49   #2488
meszsares
Zadomowienie

http://dziecko.onet.pl/66139,6,9,dom...i,artykul.html

"Domowy etat Matki Polki" poprostu zycie...
przeczytajcie Mamusie
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:20   #2489
kalinkap13
Rozeznanie

podoba mi sie to ze nie mam 10 stron do nadrobienia

dzis Filipek juz lepiej, nie plakal wcale-a jak widzialam ze sie prezy to podalam mu sab simplex. i co?zrobil taka kupe ze szok wszystko wylecialo z pampersa na moje spodnie,a potem na podkladke na ktorej go polozylam.to sie nazywa mega szybkie i skuteczne dzialanie
i mu na szczescie przeszlo

Cytat:
a my w niedzielę mamy chrzciny
duza imprezka sie szykuje? w domku robicie?

Cytat:
aaa zapomniałam , wczoraj pediatra powiedziała mi że sab simplex nie powinno się podawać przy każdym posiłku tylko 3 razy dziennie i nie po 15 kropel u takich maluszów tylko 3-4 więc całkiem inaczej niż na ulotce i powiem Wam że zgłupiałam bo ta kobieta to jakaś oblegana lekarka z bardzo dobrą opinią i oprócz prywatnych wizyt pracuje w szpitalu na oddziale noworodków więc kurde wygląda na to że zna się na rzeczy
co lekarz to opinia...
mi polozna powiedziala ze mam podawac co drugie karmienie i po 9 kropelek. i jak mu dzis tyle podalam to zrobil mi MEGA niespodzianke w postaci duuuzej kupki

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
przedstawiam Zosię Wodaquy 3250G, 54CM, 10PKT

PRZENIOSĘ ZDJECIE DO KLUBU
WODAQUA GRATULACJE!!!:ju pi:

Cytat:
Jedyny plus to taki ze do wagi sprzed ciazy zostalo tylko 3kg
no brawo! 3 kg to malutko!
ja mam tez 3 kg na plus ale chcialabym zjechac jakies 5..

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena od rana spała łącznie może 1,5 godziny, non stop płacze, pręży się, kolki ją męczą, ledwo żyję
jeden dzień śpi a drugiego męczy się i przy okazji mnie
nie mam sił dziś i wszystko mnie dobija
a dajesz sab simplex albo cokolwiek?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy dzisiaj 39 tydzień.

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:28   #2490
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Jako że cisza tu i spokój, a ja mam chwilę, to skromnie opisze Wam mój poród Może łatwiej będzie mi zapomnieć
wow. zszokowało mnie to. a myslałam że instynkt to naturalne i samo przychodzi.

A poza tym , co tu tak cicho dzisiaj dziewczyny? mnie się nudzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości