|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
blondynka na meningokoki planuje po 2rż
z Filipem było podobnie, tez mi sie wydawało ze sie nie najada bo cale dnie na cycku wisiał i sie denerwował . Walczyłam laktatorem, dnie i noce sciagałam i rekord jaki udalo sie zdobyc z 2 piersi lacznie to max 80ml ![]() Karmiłam wiec mieszanie, piers + mm, do ok 8miesiaca - odstawilam jak zaszlam w ciaze z Lila ![]() a teraz nie mam czasu aby cale dnie z mala u cycku lezec albo z laktatorem, bo Filip tez potrzebuje mamy.
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świetna hutaweczka! my szczepilismy na pneumo 249zl zmalowana jak FILIPO??? |
||
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam paczkę Dady premium rozm 2 i to totalna porażka.Ja je podkładam jak mały przy przewijaniu zrobi kupę lub siku.Bo one strasznie sztywne są
My zostaniemy przy pampkach premium
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam raz huggisy z Filipem i tez mi przeciekaly, ledwo paczke zuzylam i nie mam zamiaru kupowac tego wiecej..
tak jak Filipa: 5w1 + pneumo +rota
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moje zadziwienie dzisiejszymi dziecmi/mlodzieza osiagnelo apogeum
![]() siostrzenica TZta, ta 13latka, ktora jest u mnie w odwiedzinach NIE WIE KTO TO JEST ADAM MICKIEWICZ!!! ![]() ![]() ![]() dodam, ze idzie do najlepszego gimnazjum w swoim miescie... swiat oszalal, czy to ja jestem starym prykiem?? |
|
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej to pierwsze meszsares... |
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zadomowienie
|
Brumek wielki pracuś z Ciebie
Ale rozumiem Cię. Gdyby mnie sytuacja nie zmusiła, to też pewnie trudno by mi było z pracy zrezygnować. A teraz to już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu.Cytat:
Ujastek. Tam chodzę do lekarza do przychodni i tak jakoś się nastawiłam. Cytat:
![]() To po to zmieniali system edukacji? Była u mnie położna, żeby wypełnić te formularze. Super kobieta! Ma całkiem normalne, niesterylne podejście do dzieci! Porozmawiałyśmy na temat porodu, przygotowań itp. Pierwsze i najważniejsze zalecenie od dziś do porodu : seks, seks, seks Super, że przyszła, bo jak powiedziałam teściowej, że teraz dziecko zalecają kąpać co 2-3 dni, ubranka prasować tylko pierwszy raz, to teraz mi dopiero uwierzyła W razie czego będę się powoływać na położną![]() I według niej brzuch mi nie opadł i raczej wróży mi przeterminowanie. Co nawet byłoby jej trochę na rękę, bo do 26 będzie na urlopie (gdybym urodziła wcześniej, to przyjdzie w zastępstwie ktoś inny). Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-08-04 o 14:48 |
||
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem gdzie się podziac, to będę siedziec dalej na wizażu.
![]() Cytat:
a dla pocieszenia, młodzież tutaj jest nawet gorsza. 19 letnia pannica, z którą pracowałam też wykazał się brakiem inteligencji. rodowita brytyjka. opowiedziałam jej że widziałam program w telewizji o brytyjskich nastolatkach, gdzie pewna panna spytała kto jest prezydentem UK.na co moja koleżanka sie roześmiała i mówi: ale glupia, nie wie kto jest naszym prezydentem?hahaha. i wiecie w tym momencie dla mnie to już nie było śmieszne. stwierdziłąm, że kiedyś może odkryje tą tajemnicę, że w UK mają premiera, a nie mają prezydenta. |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
około 12 dostałam sms od Moniczki, że Ją boli i wody odchodzą
|
|
|
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wodaque GRATULACJE!!!!!!!! klask i:Marinka tez uważam , że juz chyba nie ma co dalej ciągnąć takiego związku. Za dużo złego się ostatnio wydarzyło, zeby uwierzyć, ze moze się twoj TZ zmienić. Musisz byc dobrej myśli, że tak miało być i że znajdziesz jeszcze faceta, który będzie kochał Ciebie i Twojego synka. Zjedliśmy obiad i idziemy na spacerek bo pogoda śliczna, słoneczko i 27st.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Szymka my chrzcimy dopiero we wrześniu Cytat:
Cytat:
a po porodzie moje stopy przypominały papucie ale na szczęście już wszystko zeszło i obrączke nosze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A moja Głodzilla od 4 do 5 rano wisiała na piersi potem odczepiłam , dałam smoka i poszedł spać normalnie wyrodna matka
|
|||||
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Możesz napisać jakie mleko dajesz i jak jest wtedy z witaminami? Jak to gdzie się podziać, SIO NA PORODÓWKĘ! WODAQUA
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mam
![]() dostałam smsa od Agulaaabar i macie od niej pozdrowienia w klubie fotka małej Lili
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie mam siły na pisanie chciałam tylko pogratulować nowej mamusi ślicznej córeczki WODAQUA gratulacje wstałam przed chwilą, bo odsypiam nocne eskapady mojej córci
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
justyna1 - a nie dostałam jeszcze zaproszenia na porodówke
![]() ![]() ![]() na razie mam cierpliwie czekac do środy
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Lena od rana spała łącznie może 1,5 godziny, non stop płacze, pręży się, kolki ją męczą, ledwo żyję
jeden dzień śpi a drugiego męczy się i przy okazji mnie nie mam sił dziś i wszystko mnie dobija
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Jako że cisza tu i spokój, a ja mam chwilę, to skromnie opisze Wam mój poród
Może łatwiej będzie mi zapomnieć![]() Skurcze zaczęły mi się w sobotę przed południem. Bardzo nieregularne, bolesne, ale nie ustawały. Na noc łyknęłam sobie buscopan, w nadziei że sie prześpie. Skurcze nie minęły, były bolesne ale rzadsze, co 15-20 minut. W niedziele rano po 8 obudziłam M. i mówie, że dla pewności może przejdziemy się na IP. Prysznic, kawa i spacerkiem dotarliśmy tam chyba koło 10. Oczywiście bez torby, tylko z dokumentami. Dostałam za to zrype, że IP jest od przyjmowania do szpitala, a nie od konsultacji. Ale wzięła mnie na jakąś salę, zbadała szyjkę- 2cm. rozwarcia, które sama chyba zrobiła, bo jak wychodziłam z domu 15 minut wcześniej to nie krwawiłam ktg.. skurcze są, ale stwierdzili, że przepowiadające. Ale wzięli mnie na oddział. Usg.. Mała wg lekarki troche mała- 2700, głowa mała, stała śpiewka od połowy ciaży. Dali mi szpryce z buscopanu i poszłam z M. do bufetu na obiad i kawe. siedzieliśmy po obiedzie na ławce w parku przed szpitalem, a mnie boli coraz bardziej.. To idziemy do górę.. Walnełam się na łóżko, M. podreptał po moją torbe do domu a ja licze czas.. skurcze regularne co 5-6 minut, już wtedy myślałam że umieram Poszłam do położnej, badanie, mamy 4 cm. rozwarcia, siup na sale porodową.. Dzwonie do M., niech bierze też rzeczy dziecka.. Dostałam sexowną koszulke szpitalną do porodu Nie chcieli wpuścic M. do mnie, bo nie zapłaciliśmy 200 zl![]() mnie boli jak cholera i odstawiłam niemal histerię, że ja bez M. nie rodze i ze mam prawo do bezpłatnego porodu rodzinnego i w dupie mam to co ordynator mówi. no i M. wszedł. Lewatywa, badanie, mamy 6 cm. a ja już wyje jak wilk do księżyca, że umieram, że nie dam rady. Siup pod prysznic.CUDOWNIE! godzina z głowy, siła mnie wyciągała połozna. Ktg, badanie, nic sie nie rusza..dotrwałam do 8 cm.. w miarę godnie później już nic mnie nie obchodziło. Surcze padły, rozwarcie stoi, położna karze robić przysiady a ja do niej wrzeszcz, żeby sie wypchała, że nic nie bede robic. Oksytocyna- nic. Masaż szyiki przy każdym skurczu.. i ten masaż wspominam najgorzej, to już było ponad moje siły. przestałąm mówić położnej kiedy mam skurcz, żeby mi tam palców nie pchała. Oni mi karzą chodzić, a ja sie uwaliłam na worku i powiedziałam, że ni chu** nie wstaje. i żadna siła mnie nie ruszyła. Znowu pod prysznic, tym razem już żadnej ulgi.. ja tu umieram a ona mi mówi, ż takie skurcze to nie skurcze i że tak to ja nie urodze.. a ja miałam głeboko gdzieś, czy urodzę.. chciałam, żeby przestało mnie boleć.. a tam była taka przeszklona szafka z cała masą srodków przciwbólowych.. ketonal, tramal.. to było moje ulubione miejsce Ale nic mi nie dali siedziałąm na stolku, połozna w rekawiczce obok, M. siedział za mną i słyszałam jak wyje razem ze mna.. po 8 godzinach bluzgów, wrzeskój jak w rzeźni i braku jakiejkolwiek współpracy z położna władowałam się na łózko.. mamy 10 cm, będziemy przć.. a ja już nie miałam siły.. nie umiałam przeć.. ja tu wkładam całe swoje moce, a ona do mnie,, że ja się cackam a nie pre.. pre, wyje, pre, wyje.. M. trzyma mnie za reke, podkurcza mi noge, wtula we mnie twarz i wyje.. w pwnym momencie mnie naciela, ale czulam, bo to ni było podczas skurczu, które mi na jakiś czas ustały.. 40 minut partych, wyciagneli Zuze. Wcale nie taka malutka- 3100 i 54 cm.Położyli mi na brzuchu.. mówię do Marcina, niech ja zabiorą.. nie chciałam mówić do nich.. zabrali zeby umyć, zważyc i w ogóle.. przynieśli spowrotem i kładą mi do cyca. w tym czasie mnie szyją.. za kare że wymuszony poród rodzinny zszyła mnie tak, że położna była przerażona jak przyszła zdjąć mi szwy.. powiedziała, że tak okropnie zszytego krocza nigdy nie widziała.. To dziecko lezy mi przy cycu, mówie do M. niech ja wźmie i ponosi, ja nie chce. wziął, gada do Małej, nosi. położna przyszła i kazała, żeby dziecko przy mnie leżało. I stała godzinę obok, żeby broń boże M. jej nie nosił tylko żeby Mała ssała.. Odklepalismy swoje na porodówce, dźwignęłam się na nogi i o 23 poszliśmy na sale poporodową. Położne mi doradziły, żeby dziecko poszło na noworodki na noc, ja sie zgodziłam.. Ale baba od noworodków nie chciała zabrać Małej.. położyłam się i zasnęłam, a M. poszedł do domu.. Jak widać moje instynkty nie zadziałały tak jak u wszystkich matek.. z każdym dniem musze sie uczyć, że jestem matką.. bo przez większość czasu tego nie czuje, czuje tylko ogromne poczucie odpowiedzialności i obowiązku. |
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie sytuacja podobna z karmieniem, non stop przystawiałam i co dzisiaj juz więcej mm dostała jak cyca. Zauważyłam, ze possie cyca i pluje, bo zaczaiła ze z butli lżej ssać..Cytat:
byłyśmy 2 h na spacerze, tak ładnie spała, matka jeszcze kondycji nie ma tak mnie nogi rozbolały. |
||
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz, że mi zostały ok 3 kg na plus a tyłka nie mogę w żadne swoje spodnie wcisnąć? masakra jakaś
aaaa wczoraj byliśmy znowu z nóżkami małej u ortopedy i na razie jest ok, nie ma gipsu a kontrola za 6 tygodni Ja widzę po wkładkach laktacyjnych, że mam coraz mniej mleka bo wcześniej musiałam często je zmieniać a teraz prawie cały czas suche...
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny odnośnie butelek dr.Browna mój mały pije z niej mleko i mam wrażenie że właśnie wolno z niej leci jak pije z Lovi to o wiele szybciej
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua gratuluje serdecznie!!!
Uciekam obejrzeć małą do klubu .Zaczęliśmy dzisiaj 39 tydzień .
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
o widzę,ze nie dużo piszecie i dość mi sie to podoba
nie ma to jak wrócić z pracy i mieć tylko jedną stronę do nadrobienia![]() Zmalowana- i co lekarz powiedział na wysypkę? Moniczka bidulko oby szybko poszło ![]() miłego wieczoru,my może skoczymy na basen
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
kobity jaki termometr bezdotykowy elektroniczny polecacie, sprawdzony i dokładny
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
biodra nam się rozlazły
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua, ogromne gratulacje!!!
Zosia jest urocza. CookieMonster, widzę że Twój tż się opamiętał- mam nadzieję, że ta przykra sytuacja już więcej się nie powtórzy. Marinko, tak jak dziewczyny pisały, to czego dodatkowo dowiedziałaś się o swoim mężu potwierdza tylko słuszność złożenia pozwu rozwodowego- nie ma co się męczyć. Na pewno pojawi się w Twoim i Igorka życiu ktoś kto pokocha Was ponad życie. Baboniku, czy wiadomo coś jak Wodaqua czuję się po cesarce? Ostatecznie miała znieczulenie ogólne czy to miejscowe? Blondynko, huśtawka super ![]() Przykro mi z powodu wszystkich brzuszkowo- kolkowo- ulewaniowo- alergicznych problemów naszych wątkowych maluszków- jestem tym trochę przerażona, że aż tyle dziaciaczków cierpi z tego powodu.
|
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
witam. mam do sprzedania wanienke rozowa i poduszke do karmienia. szczegoly na pv. jestem z gdyni
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten: http://www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=169
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
http://dziecko.onet.pl/66139,6,9,dom...i,artykul.html
"Domowy etat Matki Polki" poprostu zycie... ![]() przeczytajcie Mamusie |
|
|
|
#2489 | |||
|
Rozeznanie
|
podoba mi sie to ze nie mam 10 stron do nadrobienia
![]() dzis Filipek juz lepiej, nie plakal wcale-a jak widzialam ze sie prezy to podalam mu sab simplex. i co?zrobil taka kupe ze szok wszystko wylecialo z pampersa na moje spodnie,a potem na podkladke na ktorej go polozylam.to sie nazywa mega szybkie i skuteczne dzialaniei mu na szczescie przeszlo ![]() duza imprezka sie szykuje? w domku robicie? Cytat:
mi polozna powiedziala ze mam podawac co drugie karmienie i po 9 kropelek. i jak mu dzis tyle podalam to zrobil mi MEGA niespodzianke w postaci duuuzej kupki ![]() ![]() Cytat:
:ju pi:no brawo! 3 kg to malutko! ![]() ja mam tez 3 kg na plus ale chcialabym zjechac jakies 5.. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

zębole

Ale rozumiem Cię. Gdyby mnie sytuacja nie zmusiła, to też pewnie trudno by mi było z pracy zrezygnować. A teraz to już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu.
klask i:
dla Szymka
.
dzisiaj juz więcej mm dostała jak cyca. Zauważyłam, ze possie cyca i pluje, bo zaczaiła ze z butli lżej ssać..