|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
dobrze ze sie tak ładnie przestawił! ale macie szybko chrzciny, duzo osob zaprosiliście? a daleko macie , bo zapomnialam gdzie mieszkasz? Cytat:
|
||
|
|
|
#2432 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się czwartkowo To pewnie dzisiaj powitamy nowego maluszka A ja uprałam psa leżankę, zjadłam sniadanko, pozmywam, posprzątam trochę i jadę na małe zakupki-chcę kupic krem przeciw rozstępom-tym razem z Ziajki i termometr dla Julci. Wodaqua
|
|||||||
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
![]() PRZENIOSĘ ZDJECIE DO KLUBU WODAQUA GRATULUJĘ SERDECZNIE
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-04 o 11:40 Powód: PRZENIESIENIE ZDJECIA DO KLUBU |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna i na fotce wydaje sie taka długaśnnnaaaa
![]() GRATULACJE |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nie
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba nigdy nie złapię tego moczu
źle założyłam woreczek i poszło do pampka nie wiem jak jutro to zrobi czy do ortopedy z bioderkami potrzebne skierowanie HELP Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-04 o 11:48 |
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Moniczka
beda dzidziusie z tego sameg dnia z Zosią
|
|
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
I dupa, co 20 minut, nieregularne,caly Dom posprzatalam I nic.....Dam znac jakby co .....
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Agula gratulacje!!!
![]() k laski:![]() Brunetka to może się wypłacz (byle nie za długo) i znowu nabierzesz siły... ![]() :k ciuki:Marina1 na pewno przykro teraz dowiadywać się takich rzeczy... ) Wodaqua gratulacje!!! ![]() k laski:![]() Bartessa brawo za kilogramy na minusie! ![]() Moniczka ![]() ![]() ![]() Wszystkim niewyspanym mamusiom współczuję- oby się więcej nie powtarzało :kciuki :![]() Za wysypki, żeby zniknęły bez śladu ![]() :kci uki:A my dziś byliśmy na ktg i wizycie (38t3d). Dzidziolek oczywiście przez większość ktg spał Waży jakieś 3 kg, wszystko w normie. Szyjka pozamykana, więc na razie nie widać oznak porodu...
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-08-04 o 12:04 |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki
![]() Idziemy na usg bioderek. Prywatnie. Bo na NFZ terminy dalekie, ale w sumie na to samo wyjdzie, bo na NFZ moja koleżanka sę załapała, raz pojechała zbaał ortopeda, potem dał skerowanie na usg (oczywiście inny termin) i potem z tym usg znow musi sie umowic o ortopedy. Dzekuje bardzo wole jechac raz, zalatwic wszytskow jednym dniu, bo z takim maluchem jazda 50 km to cała wyprawa. Zmalowana, a moze alergia kontaktowa na cos.Masz ciuhy/swoja posciel wyprana w dzieciecym proszku? zeby sie szybko odnalazł alergen.
|
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Ej dziewczynki coś przegapiłyście
popatrzcie do góry WODAQUA URODZIŁA!!!!!!!!!!!zdjęci e ZOSI w klubie
|
|
|
|
#2444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Absolutnie NIE! Nie możesz tak myśleć! Trafiłaś na nieodpowiedzialnego kretyna, niegotowego do dorosłego życia. To z nim coś jest nie tak a nie z Tobą! to super! Duża impreza się szykuje?![]() Cytat:
czyżby mąż miał wyrzuty sumienia po tym jak się zachował? ![]() Cytat:
żeby okazało się że to nic poważnego!Babonik, dobrze że ból przeszedł! Oby jeszcze szum ustał ![]() śliczna Wodaqua, GRATULACJE!!!!!jeśli na nfz to tak, bez skierowania to prywatnie ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A ja mam od znajomej chustę, wsadziłam do niej smyka i śpi jak aniołek Mogę pisać dwoma rękami ![]() wrzucę fotkę w klubie.
|
|
|
#2445 |
|
BAN stały
|
Babonik ja sie pozachwycałam Zosienką w Klubie
![]() Nie przeoczyłam. Jeszcze raz wielkie gratulacje dla rodziców Zosi. Wracajcie szybko do nas!!! |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będzie 19 osób w tym dwoje dzieci i jest to najbliższa rodzina i małżeństwo -przyjaciele . Zrobimy i będzie już z głowy ![]() Cytat:
gratulacje dla WODAQUY ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- a ja zmykam się oporządzić przed wizytą kontrolną u gin- pierwszy raz będę się do niej szykować bez brzucha ![]() ![]() ![]() ![]() a mały z dziadkami na spacerze , wyszli 3 minuty temu a ja już tęsknię
|
||
|
|
|
#2448 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
WODAQUA i Zosieńka - GRATULAAAAACJE!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Biduleczka. I ona i Ty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wyspanie I trzymam kciuki za randkę Kuby ![]() ![]() Cytat:
![]() No a tak w ogóle to dzień dobry ![]() Mi w pracy dziś oświadczyli, że muszę bezwzględnie iść ... na urlop Ale kadry, jak to kadry, są nieubłagane. Ale w końcu taka jedna "ważna pani" się zlitowała i spojrzała na mnie jak na człowieka, a nie przez pryzmat papierków i powiedziała, że absolutnie mam urlopu nie brać, że to głupota teraz, a oni od tych kar jakoś się wyłgają. Tak więc dalej jestem na posterunku
|
|
#2449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!! WITAMY ZOSIĘ!!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wodaqua wielkie gratulacje scio trzymam kciuki |
||
|
|
|
#2451 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przejmuj sie Marinko, to kolejny dowód na to że lepiej będzie Ci bez niego. Czasami jak czytam takie historie to zaczynam rozumiec dlaczego to my kobiety zostałyśmy wyznaczone do rodzenia dzieci. Wielu facetów jest zbyt egoistycznymi istotami Cytat:
wow ![]() magia maciężyństwa ![]() Cytat:
![]() no to mamy urodzaj ![]() u mnie noc straszna, bok brzucha kuł mnie całą noc, nie mogłam spac na żadnym boku, tylko na wznak, co jak wiecie w 9 miesiącu nie jest najwygodniejszą pozycją po 13 mam odebrać wyniki, mam nadzieje że to cholerstwo minie bo juz 3 dzien sie męcze
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
A ktoś wie, co z Koliną?
Nie ma jej już długo...
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajne z tą pracą, żeby ciężarną musieli siłą na urlop wysyłać kurcze...dostałam paczkę Huggiesów, wiadomo - darowanemu koniowi.... sama ich nie kupowałam i raczej już nie będę - zapinam dokładnie jak tylko mogę, a w nocy i dziś już trzy bokiem przesikał ). Falbanki też coś marnie trzymają...chyba tej paczki nie skończę... :/ok, uciekamy z powrotem na podwórko
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
SŁONECZKO, AGUULAA I WODAQUA GRATULUJĘ !!!!
aania i jak mały reaguje na chuste? ![]() ja tez swoja wyciagnelam i zamierzam sie z Lila zamotać na spacerek ![]() U nas raczej wszystko w porzadku, tylko mała jakos gorzej spi w dzien, wczoraj mi na cycku całe popołudnie wisiała i co odłozylam to ryk. w końcu po kapieli dostala butle i wypiła 90ml! ![]() ewidentnie mi laktacja szwankuje, nie moge jej bardziej pobudzic, mala wisi tyle czasu i ciagnie jak trzeba, pije hektolitry wody i nic nie przybywa . trudno najwyzej bedziemy miec karmienie mieszane, to nie tragedia.. Jedyny plus to taki ze do wagi sprzed ciazy zostalo tylko 3kg
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua , słoneczko GRATULACJE
sweet współczuje sytuacji z mężem |
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua gratulacje!!! Zosiu witaj!!!
Cytat:
Trzymam kciuki za przeterminowane! |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana biedny Filipek
![]() Małemu totalnie schodzi skóra wczoraj kupiłam emulsje Emolium i będę go smarować.Zamówiłam mu huśtawkę taką http://www.youtube.com/watch?v=H7qOUvvgJps i chcę iść na dniach załatwić chrzciny tyle z nowości ![]() mam pytanko czy któraś z Was szczepiła na menigokoki? ile ta szczepionka kosztuje? |
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
no to ja już po wizycie i masażu. miałam przedsmak tego co czeka mnie w szpitalu. to jakaś masakra. ja chyba zrezygnuje z rodzenia.
wsadziła mi dwa palce i próbowała coś rozszerzac. wytrzymałam około. 45 sekund i poprosiłam żeby przestała. bolało. wynik taki, że szyjka robi się miękka i skraca się, ale ma około 2 cm, reszta pozamykana. w szpitalu mam się stawic w środę o 12 z torbami. a teraz to mnie tylko piecze tam i dupa z tego wszystkiego. ![]() no żeby to się ruszyło. chociaż u jedenj z nas ![]() Cytat:
dobra mam zły humor. ide gdzieś gdzie mnie nie ma.
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No taka nasza trójeczka została i nie chce drgnąć , więc fakt, dobrze, żeby coś ruszyło u Nas, a już zwłaszcza u Was, bo bidne wisicie na tej liście lipcówek jeszcze samiutkie takie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

zębole

) niż tak jechać na nie wiadomo co... 
albo jeszcze dzisiaj jak mnie z kwitkiem odeślą.

k laski:

jeszcze trzeba klimatyzacje odgrzybic.