|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: TŻ i alkohol. Przesadzam??
No bo taki jest ten syndrom. Tylko, że mając tego świadomość wybiera się facetów naprawdę niedużo pijących, bądź idzie się do psychologa i mówi "panie doktorze, mój facet pije raz w tygodniu 2 piwka ale ja nie umiem zrzucić jarzma DDA, proszę mi pomóc".
|
|
|
|
|
#62 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu nagle z czasem się okazuje, że większość autorek takich postów ma/miała po prostu problem z alkoholikami. I ja taki uraz rozumiem, ale on nie do końca usprawiedliwia takie wpisy.I powtórzę, że to nie zmienia faktu, że on totalnie zawalił sprawę - chodzi mi o sam fakt wypicia kilku piw, przez który został opisany jako meliniarz, pijak i nie wiadomo co jeszcze. |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę czasem wieczorem jak idę po osiedlu albo usiłują zasnąć przy otwartym oknie, bo duszno, a tu mi stoi taka grupka młodzianów na placyku zabaw czy siedzi na ławce, chleje piwska, rozmawiają głośno, nawet pokrzykują, przeklinają, co i rusz któryś idzie się wysikać pod czyjś balkon czy do śmietnika, a potem czlowiek rano wyrzucić śmieci nie może, bo smród uryny gryzie w oczy, i tak potrafią godzinami. Po prostu nie trawię takiego zachowania i nie widzę w nim żadnego sensu. Kojarzy mi się z menelami, którzy domów nie mają.
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W większości krajów zachodnich picie na ulicy jest legalne, dopóki się nikomu nie przeszkadza i ja uważam, że tak powinno być. Bo co komu robi za różnicę, czy siedząc sobie na trawce na kocyku pije Mirindę czy Tyskie Zresztą np we Francji czy Niemczech, jak robi się ciepło, to w parkach miejskich można zobaczyć pełno ludzi, na kocach z jedzeniem książką i butelką dobrego wina - ot piknik i relaks. Nie widzę w tym nic zdrożnego, ale tu już temat odbiega od faceta autorki.
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-08-02 o 16:19 |
|
|
|
|
|
#67 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nikt nie ucierpi, młodzieży nie deprawujemy bo przecież są wakacje Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Tez bym sie mocno zastanowila...bo to ze Cie zostawil o 23 na pastwe losu (w sytlu radz sobie sama bo ja teraz pije) to jedna sprawa ,a druga to ta, ze chyba nie liczy sie z tym co czujesz bo jesli masz uraz przez ojca to nie jest mile wcale i on o tym wie ale olewa.Doskonale wiem cos o tym...Facetom trudno zrozumiec ale niektorym da sie wytlumaczyc szczerą rozmową.
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2011-08-02 o 16:53 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę dosadne były ponieważ nie chodziło o kilka piw tylko 1. zawalenie ważnej sprawy 2. jego bezczelne słowa skierowane do autorki. Takie postawienie sprawy świadczy, że to żaden jednorazowy wyskok. Zakończyłyśmy rozmowę z autorką, życzyłam jej powodzenia. Bez śladu agresji którą zauważyłaś. Przepraszam, jeśli ton moich wypowiedzi wydał Ci się zbyt dosadny, znam dobrze mechanizmy tego tematu, cóż niestety nie mam wątpliwości w kwestii poruszonej akurat w tym wątku, a rzadko mi się to zdarza![]() Może masz i rację, może doświadczenie nie do końca usprawiedliwia dosadność. Nie wiem, pozostawiam to ocenie innych. Ja zakładając wątek oczekiwałabym takiej pomocy a nie wypowiedzi kogoś, kto nie ma pojęcia o czym pisze. To tak na usprawiedliwienie
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-08-02 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
To wiele wyjaśnia, choć... dziwi mnie że będąc już w związku, ukrywasz przed nim dość dużo. Ja wyjaśniłam TŻowi tą sytuację właśnie po to, by lepiej mnie rozumiał...
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-08-02 o 21:25 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też to dziwi, i szczerze to czułabym się bardzo dziwnie, gdyby mój TŻ takie rzeczy przede mną ukrywał
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
ale skoro sytuacje z ojcem miały miejsce kilka lat temu i do tej pory jakoś nie myślałam o tym więc po co miałam o tym mówic??
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie bylo okazji - nie powiedziala, ja tez bym tak zrobila autorko. teraz mozesz miec go na oku - jedno przewinienie, wie o tym, ze jestes przeczulona, zobaczysz, jak teraz sie bedzie zachowywal. do tamtego juz nie wracaj
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, ale jako DDA powinas być bardziej przeczulona na pewne sprawy.
Musisz stwierdzić czy chlopak czasem wypije czy nadużywa
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-08-03 o 01:19 Powód: , |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy, kto miał nieciekawe doświadczenia z alkoholem u rodziców musi od razu być DDA, już nie popadajmy w paranoję.
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Nikt nie powiedział że Autorka miała całe dzieciństwo smutne, że brakowało miłości, że ma uraz i w ogóle. Po prostu miała takie doświadczenia, w dodatku parę lat temu.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
tteż miałabym pretensje.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Napisałaś: "Trochę się pokłóciliśmy, wczoraj zakończyłam rozmowę, dziś rano napisał, więc wytłumaczyłam mu co mnie wkurzyło i wspomniałam o sytuacji u mnie w domu, na co on że nie będzie mnie pytał o zgodę gdy będzie chciał się napic ze znajomymi".
Mi chodzilo dokladnie o ten fragment.Dziewczyna mu mowi ze ma taką przeszlosc a on jej tak odpowiada na to?Chyba cos tu nie tak jest... Rob jak uwazasz,ale ja Ci powiem ze jesli teraz nie zareagujesz to potem nie bedziesz miala juz nic do gadania bo Cie zdominuje on i jego picie:/
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze powiedzial to w nerwach. Moze.. teraz liczy sie tylko to jak on DALEJ bedzie sie zachowywal co bedzie robil i myslal. Tamto bylo-minelo. Teraz trzeba zobaczyc czy wyciagnie wnioski w PRZYSZLOSCI i bedzie liczyl sie ze zdaniem autorki i mial ja na uwadze i na pierwszym miejscu.
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
w nerwach mozna powiedziec za duzo i niekoniecznie to, co sie mysli. moze uniosl sie "męskim honorem" a tak naprawde przyznaje teraz racje autorce. kwestia obgadania miedzy autorka a jej TŻtem moim zdaniem.
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby mój tż zwracał się do mnie w taki sposób i tak stawiał sprawę to byłby to dla mnie problem nie do przeskoczenia. I to czy w nerwach czy nie. Powinien nerwy trzymać na wodzy, dorosły w końcu jest. Ale oby było tak jak myślisz Ty.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie chcialabym aby moj TŻ tak robil. tutaj mamy pierwsza sytuacje, nie skreslalabym chlopaka od razu
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Zrobisz jak uważasz, będziesz go tłumaczyć, kryć, dawać kolejne szanse, Twoje życie. Współczuję bo zaliczyłam wszystkie te etapy tracąc kilkanaście lat z życia. Sytuacja, która Ciebie zaniepokoiła nie będzie ostatnią, szkoda życia
W większości krajów zachodnich picie na ulicy jest legalne, dopóki się nikomu nie przeszkadza i ja uważam, że tak powinno być. Bo co komu robi za różnicę, czy siedząc sobie na trawce na kocyku pije Mirindę czy Tyskie
Zresztą np we Francji czy Niemczech, jak robi się ciepło, to w parkach miejskich można zobaczyć pełno ludzi, na kocach z jedzeniem książką i butelką dobrego wina - ot piknik i relaks. Nie widzę w tym nic zdrożnego, ale tu już temat odbiega od faceta autorki.