![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Ja zamówiłam wczoraj kwiaty, załatwiłam ciasta i kupiłam papierowe pudełka na ciasto dla sąsiadów
![]()
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dotaa odnosnie wesela to w sb mamy jedno... a to z ktorym mialam dylemat jest 20go sierpnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1953 | ||
Rozeznanie
|
To ja mam niewiele mniejszy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1955 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
piszę trochę z doskoku jak mam chwilę, ale mam coraz mniej czasu i coraz większego stresa. Na razie udało mi się parę spraw pozałatwiać, parę jeszcze leży i czeka na lepszy moment. Przepraszam, ze się tu będę rozpisywać, ale to mi pozwala usystematyzować co już zrobiłam a co nie ![]() No więc to z czego jestem bardzo dumna to zrobiłam sobie wybielanie zębów - efekt super, ale niestety boli jak diabli. Teraz zęby już odpuściły, ale wargi wyglądają jak po oparzeniu. No ale, "do wesela..." ![]() Byłam już na próbnym makijażu - generalnie to bardzo mi się podobał, ale chyba bardziej mojemu TŻ i mojej Mamie. Ja jak wstałam i przejżałam się w lustrze, to tak jakoś jak nie ja...potem się przyzywyczaiłam i stwierdziłam, że rzeczywiście ładnie wygląda. Poza tym umówiłam się na próbną fryzurę, ale dopiera za dwa tygodnie. Z fryzjerem przeżyłam chwilę grozy, bo fryzjerka okazała się nie być fryzjerką... masakra. Teraz już jestem umówiona z jakąś inną dziewczyną, ale boję się, że jak próbna nie wyjdzie, to nie znajdę nikogo innego na 2 tyg. przed ślubem. No i umówiłam się wreszcie z DJ, żeby obgadać szczegóły, chociaż jak to On stwierdził, że najważniejsze rzeczy takie jak pierwszy taniec, zabawy weselne itp, to oczywiście wcześniej, ale reszta to w trakcie wesela... zaczęłam się zastanawiać jaka reszta ??? może na spotkaniu się dowiem, ale to dopiero 8 sierpnia ![]() No i wczoraj zabrałaliśmy się za usadzanie gości - i to jest chyba najtrudniejsze w tym wszystkim. Co prawda mój TŻ Gości ze swojej strony rozsadził w 5 minut, a ja mam problem. Mamy okrągłe stoły, przy których ma siedzieć po 8 osób i prawdę mówiąc zupełnie mi to nie wychodzi. Mam do Was pytanie, jak Wy usadzacie swoich Gości ? Mieszacie Rodziny, czy raczej sadzacie obok siebie tych co się znają, czy Rodzice będą siedzieli przy Waszym stole, czy osobno ? My założyliśmy, że przy naszym stole będziemy tylko my i świadkowie, ale teraz nie wiem czy to dobry pomysł. Z drugiej strony i tak więcej osób się nie zmieści. W każdym razie bardzo podobają mi się okrągłe stoły, ale usadzanie przy nich Gości to masakra ![]() ![]() To co mi zostało "na potem" z najważniejszych rzeczy to albumy dla Rodziców i prezentacja dla Nich, która będzie wyświetlana na weselu jako forma podziękowania. Prezentacja właściwie już jest zrobiona, ale jeszcze muszę ją dopracować. Za to albumy leżą i czekają na moją wenę, a ta jakoś nie przychodzi. Uff, to u mnie mniej więcej tyle... a nie, zapomniałam dodać, aę toretycznie suknię mam mieć w przyszłym tygodniu... pani z salonu powiedziała, żeby cierpliwie czekać, przyjdzie i będzie idealna. Ale ja się boję, że może przytyłam albo co i co wtedy ? Myślałam, że przed ślubem jakos uda mi się zrzucić parę kilo, ale niestety nie wyszło ![]() Serdecznie pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1956 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My z TŻ dostaliśmy już prezenty ślubne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam kwiaty dziś w hurtowni, znalazłam odpowiednie piórka do bukietu na all, wczoraj miała ostatnia przymiarke
![]() Opaska do włosów jest zrobiona. Tylko nie wiem nadal ilu bedzie gości bo potwierdziły mi gdzieś z 4 osoby ![]()
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Witam, dziś zaczęłam Was podczytywać
![]() Niby do mojego ślubu daleko, niby mam czas, żeby coś zrobić... ale jakoś marnie mi idzie i muszę chyba zacząć patrzeć na wybór sukni bardziej realnie ... Także biorę się za nadrabianie chociaż wiadomości z 2010 i 2011 roku ![]()
![]() |
#1959 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() no więc jutro odbieram swoją suknię ślubną i trochę się boję. Mam 3 tygodnie do ślubu i w sumie nie ma czasu na poprawki, a boję się że coś będzie nie tak. A co jak np. przytyłam i nie zmieszczę się w nią ![]() no nic, teraz i tak do jutra muszę cierpliwie poczekać. Co do gości, to ja czekam jeszcze na potwierdzenia od 5 osób, mimo że termin potwierdzeń dawno minął (15 lipca). Resztę na szczęście mam potwierdzoną i mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tej kwestii. I tak sporo osob nam odpadło ![]() No i kupiłam już prezenciki dla Gości na podziękowania. A i mój TŻ ostatnio coś napomknął, że chciałby żebym miała welon... ![]() ![]() No to mniej więcej tyle u mnie. A ile planujecie osób na weselu ? U mnie będzie 80 osób z obsługą włącznie +/- 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
u nas dużo różnych spraw i drobnostek do załatwienia przed ślubem. A czas tak szybko ucieka, że nie wiem kiedy jak i gdzie. Co lepsze to miałam się przypomnieć z paznokciami na poczatku sierpnia i przypomniałam się i cisza, dziewczyna mi nic nie odpowiada, i teraz nie wiem czy nie wróciła do Polski, czy wróci i co i jak ![]() AniaTa3 Jak sukienka pochwal się jakimiś zdjęciami. Ja swoja odbieram we wtorek i samą mnie ciekawi jak ja to będę w niej wyglądać, czy mój brzuchol się zmieści... Jeśli chodzi o gości, bedzie u nas ich z DJ i kamerą 55. Więc jak dla niektórych bardzo małe, ale moje wcześniejsze wyobrażenia o ślubie i tak przewidywały kameralny ślub. AA i co lepsze, okazałoby się, że w dniu wesela zostalibyśmy bez transportu dla gości, bo facet z którym się umawiała moja mama, nie raczył niczego zapisać, a nawet jej wpierał, że takiej rozmowy nie było. Ale całe szczęście wszystko ułożyło się dobrze, ale miałam przeczucie, że z tym transportem będzie coś nie tak. The rock jak przygotowania u Ciebie ?
![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zapłaciliśmy za sale. Bedzie całe 50 osób z prawie 90
![]() Ale mam to gdzies, nie bede się prosiła żeby ktoś przychodził ![]() Dzisiaj zamawiam organze na stoły o do dekoracji poręczy na schodach. Chce też zrobić kokardy na krzesłach. Suknie jade odebrac chyba w sobote mam tez wtedy panienski ![]() Coś tam laski kombinuja ![]() ![]() Ogólnie mysle że wszystko jakos sie składa ![]() Wiec nie jest źle ![]()
![]() |
#1962 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() suknia jest cudowna... normalnie kamień z serca, bo strasznie się denerwowałam ![]() wyglądam w niej niemal szczupło ![]() U mnie lista gości też się zmniejsza... odpadają osoby towarzyszące. Tak więc pewnie będzie ok 70 osób. Ja osobiście jestem zwolenniczką bardziej kameralnych wesel. Wesela na 150-200 osób dosłownie mnie przerażają. Wcześniej strasznie przeżywałam każdą odmowę, a teraz zwyczajnie wiem, że będą z nami te osoby, które chcą być i cieszą się naszym szczęściem. Na razie lecę do domku, wieczorem jeszcze dopiszę co i jak u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1963 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis też kupowałam materiały do dekoracji, takich różnych małych pierdół przed końcem wychodzi mnóstwo. A panieńskiego w ogóle nie robię co wywołuje powszechne zdziwienie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przed chwilą zmyłam farbę z włosów, bo sama sobie zafarbowałam i chyba wszystko jest ok, ale zobaczymy jutro ![]() A teraz ogólnie zaczynam się martwić pogodą ale ja zawsze mam tysiąc różnych zmartwień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było i lecę ponadrabiać zaległości
![]()
![]() |
#1965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | |||||
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny na wątku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na paznokcie nie możesz iść do kogoś innego? Może jeszcze znajdziesz kogoś dobrego Cytat:
![]() W jakich kolorach zamawiałaś organzę? Nad tymi kokardami na krzesłach to się zastanów, bo to ładnie wygląda tylko na początku, chyba że nie będą doczepiane tylko wiązane??? Kurczę żałuję, że nie widziałam Twojej sukni i próbnego uczesania :/ Wstawisz raz jeszcze zdjęcia?? Lub wyślesz PW??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pogodą się nie martw i tak nie masz na nią żadnego wpływu :P Najważniejsze żeby nie było duszno i gorąco ![]() My już mamy ostateczną wersję filmu, i jestem z niej bardzo zadowolona. Film nie jest za długi ani za krótki, jest w sam raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak nastroje przed ślubem??
![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po prostu zapamietam sobie ich śmieszne wykręty na przyszłość ![]() Cytat:
![]() ![]() Teście ponoć mają być, tak słyszałam od TŻta. bo ja z nimi nie gadam ani ich nie widuję ![]() Na stoły zamówiłam organzę w kolorze zielonego jabłuszka, do tego bedą lamiony ze świecami udekorowane purpurowymi girlandami i konfetti diamencikowe ![]() A na krzesła wziełam liliową ale węższą i bedą wiązane a nie doczepiane. Na poręcze na schodach wziełam tiul biały i fioletowy. Załączam zdjątka na dole ![]() Suknie miałam nie gotową, w sobotę chyba pojade odebrać to zrobię fotkę gotowej a fryzurkę mogę wkleić wzór bo je skasowałam.
![]() |
![]() |
#1968 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
ja przed odbiorem sukni ślubnej miałam mega stresa, bo przede wszystkim bałam się, że w nią nie wejdę. Jakoś odchudzanie mi nie wychodzi, a jak tyję to pierwsze co to w biuście. No i właśnie z nim zawsze mam największy problem, a już kupno sukienki to masakra. Jak wejdą w biuscie, to w brzuchu i tyłku odstają na pół metra, a jak są dobre w pasie, to w biuście nie mam szans zapiąć. Jakaś nieforemna jestem ![]() Tak więc dziewczyny Wasze suknie napewno będą napewno pięknie na Was wyglądać. Ale tak na marginesie - jeżeli taki stres jest przed odbiorem sukni, to co będzie na ślubię (na samą myśl robi mi się gorąco). Co do fryzurki to ja wklejam moje dwa typy - na próbną idę dopiero w środę, więc na razie zdjęcia modelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, widzę że wątek trochę ruszył
![]() Fajne są te girlandy co zamawiałaś the rock, też takie chciałam, ale trochę mi funduszu "reprezentacyjnego" ![]() AniaTA3 nie stresuj się niczym, będzie jak będzie. Ja kilka tyg przed ślubem też się stresowałam, jak to będzie, czy goście dopiszą, a w dniu ślubu pełen luzik, ze wszystkiego i do każdego się śmiałam, pomocni byli fotograf i kamerzysta, zawsze coś doradzili, powiedzieli co robić, w końcu oni się na tym najbardziej znają ![]() Roougee mi nasze zdjęcia i film ze ślubu i wesele się bardzo podobają. Sąsiad który był na naszym weselu, film nosił do pracy i ludzie, aż namiary brali na tego kamerzystę, więc myślę, że się podobało. A zdjęcia mają tak piękne kolory, po wydrukowaniu, że można je oglądać cały czas ![]()
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1971 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nastroje są różne, przyznaję, że miałam ochotę wszystko odwołać czasami, ale to głównie przez moich przyszłych teściów, którzy zatruwają mi życie już teraz. A teraz to i mnie stres dopada coraz większy, ale może to pryśnie w dniu ślubu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości" Edytowane przez dotaa Czas edycji: 2011-08-05 o 12:06 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1972 |
Raczkowanie
|
Hymm... wszystko by było dobrze, gdybyśmy mieszkali sami.
Moja teściowa czasem mnie doprowadza do stanu nerwowego. Denerwują mnie u teściów niektóre zwyczaje, ale ja się nie odzywam, niech robią tak jak robią, ja chce stąd jak najszybciej uciec. A z mężem dobrze się układa, jeszcze się nie pozabijaliśmy ![]() Wczoraj tylko mi powiedział, że go terroryzuje. No sorry bardzo, ja po nim nie będę wszystkiego sprzątać jak jego mamusia, niech się uczy samodzielności. Ja nie wyszłam za niego po to, żeby być na etacie sprzątaczki, kucharki i praczki. Jakiś podział musi być ![]()
![]() |
#1973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A swojego TŻ terroryzuj nadal, niech się chłop uczy ![]() AniaTA3 ładne te fryzurki, pokaż zdjęcie z próbnej jak zrobisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1975 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A coś mi się już otwiera w pamięci jeśli idzie o Twoją dekorację. Co do dekoracji bloku tzn klatki schodowej to miałam biało-różową, siostrzenica owinęła poręcz różową organzą a ja z kuzynką zawiązywałyśmy białe i różowe kokardy, w które wtykałyśmy trzmielinę. Fajnie to wyglądało - mówiąc skromne :P Zdjęcie fryzurki widziałam, podobała mi się. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mnie denerwują ich zwyczaje, ale po kilku latach nie mogę już ścierpieć i mówię co mi nie pasuje ![]() Męża terroryzuj, nic mu nie będzie jak się wysili i coś zrobi ![]() ![]() Dokładnie!
![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mieszkam w domku i bede robiła tzw 'koronę' a na sali mam klatkę schodową i ją che troszkę ożywić fioletowym i białym tiulem. Kupiłam po 25 metrów z każdego koloru ![]()
![]() |
![]() |
#1977 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() siedzę w pracy więc mam chwilkę na pisanie na forum ![]() Wczoraj razem z moim TŻ zrobiliśmy rachunek sumienia - co już mamy, a czego jeszcze nie, no i chyba tak najgorzej nie jest. mamy już skompletowane i odebrane nasze stroje - ja już wszystko mam, z bielizną włącznie i ostatnio kupiłam przez internet koszulkę nocną na noc poślubną (mam nadzieję, że przyjdzie w przyszłym tygodniu) ![]() Wczoraj też cały wieczór spędziłam na przygotowywaniu podziękowań dla Gości, tzn. przez internet zamówiłam czekoladki (pyszne ![]() ![]() W poniedziałek mam spotkanie z DJ-em no i muszę mu podać listę zabaw, któe wybraliśmy. Coś wybrać muszę, ale poza karetą wszystkie wydają mi się koszmarne. Sama nie znoszę takich zabaw i nie chcę żeby goscie byli do nich przymuszani. Ostatnio znalazłam zabawę 'jaka to melodia ?" i chyba na nią się zdecydujemy, chociaż przekonana nie jestem. No i musimy przygotwać płytkę z piosenką na pierwszy taniec, tyle że nie bardzo wiem jak to zrobić, ponieważ wyszło, ze będziemy tańczć dwa tańce i trzeba połączyć dwie piosenki... no cóż, lubię sobie trochę podokładać problemów ![]() A reszta... powoli do przodu No i zaskoczyłyście mnie dekorowaniem domu... prawdę mówiąc zupełnie o tym nie myślałam. Teraz to już nie wiem, ale problem się chyba sam rozwiąże, bo nasze fundusze sięgnęły dna... Co do gości i potwierdzeń, to ja już nie mam siły. A to ktoś zgłasza, że jednak będzie sam, a to że jednak z osobą towarzyszącą. Tak się ostatnio zakręciłam, że już nie wiem ile osób u nas będzie. Do ślubu równe 3 tyg. a wszystko zmienia się z prędkością światła ![]() My dla odmiany mieszkamy razem z moją Mamą i tak zostanie po ślubie. Na szczęście mamy oddzielne mieszkanie w domku, bo inaczej chyba byśmy się pozabijały. Ku mojemu wielkiem zdziwieniu mój TŻ dogaduje się z mamą super (chociaż p0czątki nie wróżyły niczego dobrego). Z czasem wszystko się jakoś układa, chociaż wiem, ze łatwo nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zapomniałam, że mieszkasz w domku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najszybciej się połapiesz w liczbie gości jak będziesz robiła wizytówki/podziękowania dla gości.
![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Korona to jest takie przyozdobienie wejścia do domu albo cześciej w domkach bramy wjazdowej. 25 metrów jest w sam raz, bo to delikatny cieniutki materiał ![]()
![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny! Trafiłam do was właśnie, więc się wypowiem.
Ślub biorę już praktycznie "na dniach", więc sukienkę zdążyłam wybrać. W ocenie ogólnym sylwetki to raczej takie M/L, ale biust..... ![]() Podsumuję moje poszukiwania, może komuś będą przydatne ![]() tak dużego biustu ukryć się zbytnio nie da, a nieumiejętne próby mogą odnieść odwrotny skutek, taki biust trzeba ładnie ubrać. I "ubrać" niech będzie tutaj kluczowym słowem. Pewno znacie już te słynne zdjęcia pań "obdarzonych" w sukniach ślubnych. W salonach, które odwiedziłam panie zazwyczaj polecały 2 wyjścia: dekolt V, bądź prosty typu "fala" z odpowiednimi marszczeniami optycznie zmniejszającymi. Nie szukajcie zbyt dużych dekoltów, bo efekt "wypływania" murowany. W moim przypadku najlepszą "górą" sukni okazał się ten z pierwszej fotografii (dekolt "fala", chociaż niezbyt wyraźnie tutaj jest to widoczne, delikatne, perełkowe zdobienia nadają uczucie lekkości. Tej sukienki nie wybrałam, gdyż dół był zbyt rozłożysty dla moich 159cm wzrostu. Jeżeli ktoś szuka bardziej rozłożystej sukni (duża ilość warstw halek) to zapewniam, że ten model "Newcastle" naprawdę ładnie nadawał proporcji sylwetce, tuszując troszkę zbyt wydatny biust. Drugi typ: biały materiał na biuście jest delikatnie pozakładany, ułożony pod skosem wysmukla. Ciężkości sukni nadaje zbyt duże, zbyt srebrzące się, trójkątne wszycie. W chwili, kiedy już prawie się na nią zdecydowałam, trójkącik miał być dwukrotnie zmniejszony, a bliżej do środka pociągnięte zakładki muślinowym materiałem (czyli te, które są po boku, nie znam fachowego nazewnictwa ;p). Na tą sukienkę już się prawie zdecydowałam, ale .... znalazłam tą wymarzoną Typ trzeci: podobna do pierwszej, przekątne przeszycia na sukience ładnie wysmuklają sylwetkę. Mój egzemplarz ma troszkę inne wykończenie dekoltu (zamiast wypukłego łuku - fala) o połowę mniej ozdób na biuście. Najgorszy wybór dla dużych biustów to chyba dekolty "serduszka" - ostatnie zdjęcie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.