Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 08:26   #2521
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Witam u nas w nocy nadal nic się nie urodziło... sytuacja na froncie zatem bez zmian

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Jako że cisza tu i spokój, a ja mam chwilę, to skromnie opisze Wam mój poród Może łatwiej będzie mi zapomnieć [...]
Waleczna jak lwica byłaś - dobrze, że ten poród rodzinny udało Ci się wywalczyć widać, że było Ci ciężko, a czasami instynkty matczyne po prostu zawodzą - każda kobieta jest inna i nie każda na zawołanie swoje dziecko pokocha. Tego wszystkiego trzeba się nauczyć, nauczysz się i Ty

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

aaaa wczoraj byliśmy znowu z nóżkami małej u ortopedy i na razie jest ok, nie ma gipsu a kontrola za 6 tygodni

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Zaczęliśmy dzisiaj 39 tydzień.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wieści od Moniczki:
O 14:40 na świat przyszedł Bartuś 2780 gram i 50 cm dostał 10 punktów.Całuski dla was.
Ps. poród naturalny

Gratulacje!!!!!!!! Witamy Bartka!!!!!

No to mnie koleżanka z mojego terminu wyprzedziła

A my wczoraj zaliczyliśmy kolejne ktg. Badanie niewiele wniosło bo pojawiły się pojedyncze skurcze, których ja oczywiście nawet nie poczułam . Później tradycyjnie zaliczyłam badanie u lekarza dyżurnego i Pani doktor uraczyła mnie (bez uprzedzenia) masażem szyjki - do dziś czuję jego skutki .

Poza tym - jest chyba jakiś postęp (nie wiem, czy śmiać się z niego czy płakać ) bo we wtorek, jak badał mnie inny lekarz to stwierdził, że kanał szyjkowy jest zamknięty, a wczoraj babka w badaniu napisała, że kanał przepuszcza 1 palec Właściwie, co to w ogóle oznacza?????? Może któraś wie, bo ja ciemna w te klocki

Aaaa! I dziś mam zadzwonić na patologie ciąży i zapytać o rezerwację miejsc u nich to akurat mnie się nie podoba - niech się w końcu ruszy samo!!!!

Baboniku, tradycyjnie dziękuję za kciuki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 08:29   #2522
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Hej Brzuszki i Mamuski

Mam pytanie
lekarz kazał mi wziąć nospę w przypadku gdyby ból nie mijał wiec wziełam dzis nad ranem jedną, i nie wiem czy w południe moge tez sobie zażyć
nie mam opakowania od leku tylko sam listek i nie wiem jaka jest bezpieczna ilość

a wogóle wkur..ona jestem od rana
piekłam całą nocke 2 blachy ciacha dla Tzta do pracy
i rano jak mu spakowałam i wziełam sie za mycie plach i tak mi nie pasował zapach

sprawdziłam na resztce masła a ono było [przeterminowane

a ja je wczoraj kupiłam w warzywniaku i nie sprawdzałam daty,
w sumie tylko je wąchałam przed pieczeniem, pachniało ładnie, oba ciasta tez

kurde chyba zadzwonie do Męża zeby wyrzucił ciacho i kupił w cukierni:confus ed:
Stary 2011-08-05, 08:39   #2523
BABONIK
Zadomowienie

Telik-możesz spokojnie wziąc po południu kolejną nospę- ja w stanach mocnych skurczy brałam 3 razy dziennie po 2 no-spy forte.więc spokojnie,nic sie nie stanie.

karolineeee- kanał puszcza tzn,że masz małe rozwarcie,ale u jednych palec to u innych dwa palce a u innych opuszka w kazdym bądź razie niech no juz rusza

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Meszsares- ja bym wyskoczyła z najwyższą składką.takie masz prawo,jesli uda Ci się zrobić jakies większe obroty to tym bardziej.zorganizuj sobie dochody i daj wyższa składkę.szkoda nie skorzystać . no popatrz jednak znów działasz.Ale Ty masz zakrecona ta sytuacje mam nadzieje,że wszystko już sie całkiem zdąrzyło odkręcić.A o wcześniejszy macierzyński jeszcze nie wystapiłam bo mój gin nie miał karteczki ostatnio,teraz w niedzielę ma mi wypisac macierzyński z wczesniejsza data- 2 tyg przed tp.

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-08-05 o 08:48
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 08:44   #2524
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
karolineeee- kanał puszcza tzn,że masz małe rozwarcie,ale u jednych palce to u innych dwa palce a u innych opuszka w kazdym bądź razie niech no juz rusza
No tak myślałam, że szaleństwa nie ma

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-05, 08:49   #2525
BABONIK
Zadomowienie

Karolineee- chodź ,chodź,chodź i jeszcze raz chodź moze coś pomoże.wysiłek- umiarkowny oczywiście i grawitacja może coś wskurają

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-05, 08:52   #2526
zanka205
Zakorzenienie

na 11.30 idziemy do lekarki w sprawie tych kolek małej
błagam trzymajcie kciuki żeby tym razem poradziła coś co pomoże, bo mała dziś od 6.00 marudzi

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 08:56   #2527
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mam to samo, z Kubą walczyłam bo miałam czas i się udało bez dokarmiania, a teraz nie mam tyle czasu. Poza tym ściągam swoje mleko i daję butelką - mała ma mniejsze kolki i jest spokojniejsza,lepiej śpi, mniej ulewa, chyba źle ssie pierś bo normalnie słyszałam jak połyka powietrze. Z Kubą tak nie było bo on ładnie łapał pierś.Robię tak 3 dni i już widzę jak mi laktacja się zmniejsza .

Możesz napisać jakie mleko dajesz i jak jest wtedy z witaminami?
iustyna to witaj w Klubie , ja jakoś teraz się tym mniej przejmuję ż emuszę podać butlę, z Filipem miałam wyrzuty sumienia a teraz nie, ważne żeby mała była szczęśliwa, najedzona i ja odpocznę, przy drugim dziecku jest zupełnie inaczej

podaje Bebiko i nic małej nie jest, więc się cieszę bo z Filipem jechaliśmy na drogim Bebilonie..

co do kg to u mnie do wagi sprzed ciązy 3kg ale za chiny nie wejdę w spodnie sprzed ciązy jeszcze, biodra się rozeszły i czekam aż kości wrócą na swoje miejsce
do wagi idealnej czyli 52kg zostaje mi jeszcze 5kg

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena od rana spała łącznie może 1,5 godziny, non stop płacze, pręży się, kolki ją męczą, ledwo żyję
jeden dzień śpi a drugiego męczy się i przy okazji mnie
nie mam sił dziś i wszystko mnie dobija
Nasze dzieci mają podobnie, moja mała podobnie ostatnio, też w dzień prawie nie śpi.
Też myślałam że ją kolki męczą, zakupiłam nawet Plantex ale nie zdązyłam podać bo zrobiła takę wielką kupę aż po łokcie nie wiedziałam z której strony się do niej zabrać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:01   #2528
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hej,
Moje dziecko rzadzi dzis od 11. Nie spi dluzej niz pol godziny, a jak juz to tylko na rekach i najlepiej z cycem w buzi, ale w charakterze smoczka. Z jedzeniem tez jakos dziwnie kaprysnie. Nie mialam czasu dzis nawet do toalety pojsc, ani sie najesc dopoki maz nie wrocil, nie mowiac juz o zrobieniu zdjec, zeby sie skonsultowac z Kajool. Zapowiada sie koszmarna noc, chyba wyskocze z balkonu, zeby skrocic swe meczarnie. Szkoda tylko ze tak nisko mieszkam.... Na dodatek chyba mam kryzys laktacyjny, bo pokarmu bardzo malo, nie czuje twardnienia piersi, a Ida jak na zlosc glodna dzis byla jak wilk.
Tak tylko chcialam jedna reka na klawiaturze ponarzekac, bo mam mala na kolanach i probuje ja uspic....
kurcze nie fajnie ale wiesz co sobie mysle, ze po prostu dziecko pobudza ci laktacje. Bo jej pewnie malo leci wiec ssa caly dzien i w koncu bedzie wiecej mleczka. A moze to tez skok rozwojowy i potrzeba bliskosci z toba. Trzymaj sie dzielnie

Cytat:
błagam trzymajcie kciuki żeby tym razem poradziła coś co pomoże, bo mała dziś od 6.00 marudzi
trzymam mocno kciuki
U nas wczoraj byla polozna, maly przybral na wadze, wysypka mu zlazi i mam sie trzymac tej diety \, kazala odstawic biogaie i dawac delicol aby umozliwic mu wchlanianie laktozy. No i mam go przystawiac nie czesciej niz 1,5h. Jeden cycek przez 15 minut pozniej zmiana na kolejny i nie karmic dluzej niz 40 minut. Co z tego, zaczelam wczoraj liczyc ile moj dziec ssa i doliczylam sie maks 4 minut, pozniej placz i wyginanie sie, mimo, ze glodny. W ogole dziwne to dla mnie jest, bo w nocy ssie cudownie. Moglabym zamienic wszystkie dni na noce. Martwi mnie to niesamowicie, bo juz sama nie wiem co robie nie tak, a nikt nie potrafi mi pomoc.
Wiecie ile zostawilam wczoraj w aptece?? 100 zl a w tamtym tygodniu rowniez. Chyba pojdziemy z torbami
Stary 2011-08-05, 09:05   #2529
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Karolineee- chodź ,chodź,chodź i jeszcze raz chodź moze coś pomoże.wysiłek- umiarkowny oczywiście i grawitacja może coś wskurają

No już nawet chodzić mi się z tego wszystkiego odechciało no ale nic trzeba ruszyć dupkę!

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-05, 09:07   #2530
BABONIK
Zadomowienie

ZANKA

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-05, 09:15   #2531
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, ale mnie nastraszyłaś z tą sepsą.
Mam się stawić w poniedziałek do szpitala, sprawdzą ile mała waży i zdecydują kiedy cięcie- teraz już sama nie wiem co o tym myśleć.
Jak pójdę do innego szpitala to mogą kazać mi rodzić naturalnie (nie mam skierowania) a mała 9 dni temu ważyła 4300, więc aż boję się pomyśleć ile ma teraz..a na izbie przyjęć to mam wrażenie, że każdemu mówią, że dziecko waży 3500..
No jakbym samą cesarką się mało stresowała...
Stary 2011-08-05, 09:21   #2532
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

noc nawet ok, Filipek nie marudzil za duzo, zjadl o 23,potem ok 3.30 i wtedy o 7.30 teraz dalej grzecznie spi.
musze przyznac ze Sab Simplex pomaga! wystarcza nawet 2-3 kropelki podane na smoczku co drugie karmienie i maly jest spokojny oby tylko mu sie nie pogorszylo..

w razie co juz zamowilam sobie kolejna buteleczke SS z Niemiec

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
imprezkę robimy w lokalu, parę kroków od kościoła i w sumie od naszego mieszkanka. Ja w takim rozwiązaniu widzę same plusy :
-w mieszkaniu nie zmieszczę tylu ludzi
-kasę na zakupy na obiad i jakieś ciasto też trzeba wydać więc się zeruje
-ja plus ktoś jeszcze musiałby gotować np moja mama a nie chcę babci w chrzciny wnuka przy garach trzymać
-sprzątanie na mojej głowie a mnie się nie chce w niedzielę sprzątać
-trzeba pożyczać zastawę na tyle osób
suma sumarum wolę wejść, zjeść i o nic się nie martwić
a koszty pewnie podobne
dokladnie,zgodze sie z Toba..
my tez mocno sie zastanawiamy nad chrzcinami w lokalu, tyle ze jak liczylam to koszta beda zdecydowanie wieksze..bo u nas ma byc ok 31 osob w lokalu nizej 100 zł pewnie nie znajde, do tego napoje etc
ale jak nie lokal to catering + ze dwie osoby zeby wsio przygotowaly i byly na miejscu,zebysmy my nie musieli stac przy garach

poki co wiemy ze chrzciny beda w pierwszy weekend wrzesnia - udalo nam sie zalatwic pozwolenie na chrzest w innej parafii - a nad reszta musimy sie zastanowic

Cytat:
Wieści od Moniczki:
O 14:40 na świat przyszedł Bartuś 2780 gram i 50 cm dostał 10 punktów.Całuski dla was.
Ps. poród naturalny
GRATULACJE witamy Bartusia!!!

Cytat:
aaa miałam pisać pobiliśmy rekord, wczoraj mój Szymuś spał od 22:20 do 4 oby tak częściej
no i brawo! oby tak mu juz zostalo
pozazdroscic tylko

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata dziś kończy 7 tygodni,w zwiazku z tym zaserwowałą mamie kolki i zaparcia Padam na twarz. Daje jej sab sab simplex, gripe water,zamówiłam tez biogaie(ale pieruństwo drogie). Mała ma ogromny problem z kupą, od dwóch dni tylko po czopku.
Padam na twarz, bo od 16 na rękach.
A zeby nas jeszcze dopic to na usg bioder wyszło,ze lewe jest super, prawe troche gorsze (prwdopodobnie przez przedwczesny poród) i mamy profilaktycznie szeroko pieluchować
zeby ta wstretna kolka sobie poszla! wiem co to znaczy..a biedne dzieciaczki sie mecza...

Cytat:
Ja dzisiaj do godziny 21 dowiedziałam się, jak to jest mieć dziecko które śpi. Mała była dzisiaj niesamowita, 2 razy zasnęła sama w łóżeczku i ładnie spała. Raz nawet ponad 3 godziny (nie pamiętam żeby od urodzenia tak długo na raz spała w dzień).

Czyli już wiem, że mam grzeczne dziecko tylko ma problemy z brzuszkiem, bo jak nie boli to jest aniołkiem.
bo dziecko jak ma sucha pielusze, jest najedzone i nic nie boli to spokojne czego mu wiecej trzeba
zeby problemy z brzuszkiem sobie poszly!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Mój smyk od 22 przespał do 6 rano z jedną pobudka na jedzenie. Ale o 3.00 zjadł błyskawicznie i zaraz usnął
to jednym slowem wyspana jestes
juz nie moge sie doczekac kiedy Filipek bedzie tak dlugo spac

Cytat:

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:21   #2533
agni82
Zadomowienie

Cytat:
mój dzieć śpi od 18 a my czekamy kiedy łaskawie się obudzi na papu i kąpiel hehe ciekawe jak będzie potem z zasypianiem aaa miałam pisać pobiliśmy rekord, wczoraj mój Szymuś spał od 22:20 do 4 oby tak częściej
wow.k laski:
Cytat:
Wieści od Moniczki:
Ps. poród naturalny
gratulacje

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Agni mnie też się nudzi okropnie. Za kilka tygodni będziemy marzyły o chwili odpoczynku .
pewnie masz racje
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:21   #2534
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Mam się stawić w poniedziałek do szpitala, sprawdzą ile mała waży i zdecydują kiedy cięcie- teraz już sama nie wiem co o tym myśleć.
Jak pójdę do innego szpitala to mogą kazać mi rodzić naturalnie (nie mam skierowania) a mała 9 dni temu ważyła 4300, więc aż boję się pomyśleć ile ma teraz..a na izbie przyjęć to mam wrażenie, że każdemu mówią, że dziecko waży 3500..
co do sepsy to wczoraj w tv mówili o tym
jestem ciekawa kiedy urodzisz i czy waga małej się potwierdzi.Mi przy porodzie robili usg i wyszło dużo mniej niż ginowi.A cięcie ma ci robić Ochmańska? tak wogóle to tam jest b.dużo cięć więć pewnie ci zrobią.U Nas na oddziale co był lekarz potrzebny to nie było bo był na cięciu.
ja idę się ogarnąć bo położna ma przyjść.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:31   #2535
agni82
Zadomowienie

Cytat:
wielki kciuki zatem, żeby wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam u nas w nocy nadal nic się nie urodziło... sytuacja na froncie zatem bez zmian

A my wczoraj zaliczyliśmy kolejne ktg. Badanie niewiele wniosło bo pojawiły się pojedyncze skurcze, których ja oczywiście nawet nie poczułam . Później tradycyjnie zaliczyłam badanie u lekarza dyżurnego i Pani doktor uraczyła mnie (bez uprzedzenia) masażem szyjki - do dziś czuję jego skutki .
u mnie również nic. A masaż szyjki macicy moja koleżanka porównała do pieszczot. hardcore zacznie sie jej zdaniem na porodówce.

Baboniku dziekuję za kciuki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:37   #2536
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
u mnie również nic. A masaż szyjki macicy moja koleżanka porównała do pieszczot. hardcore zacznie sie jej zdaniem na porodówce.
No ja sobie wczoraj po tym masażu właśnie tak pomyślałam... Skoro to "tylko" masażyk był, to co będzie na porodówce

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-05, 09:39   #2537
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do sepsy to wczoraj w tv mówili o tym
jestem ciekawa kiedy urodzisz i czy waga małej się potwierdzi.Mi przy porodzie robili usg i wyszło dużo mniej niż ginowi.A cięcie ma ci robić Ochmańska? tak wogóle to tam jest b.dużo cięć więć pewnie ci zrobią.U Nas na oddziale co był lekarz potrzebny to nie było bo był na cięciu.
ja idę się ogarnąć bo położna ma przyjść.
Właśnie udało mi się znaleźć materiał o tym w necie.
Podobno te dzieci zostały już odizolowane od innych (wcześniej leżały ze zdrowymi ) i już nie ma niebezpieczeństwa zakażenia zdrowych noworodków, no ale sam fakt zaistniałej sytuacji jest przerażający...
Cięcie ma wykonać dr Szymański, który się mną zajmował podczas ostatniego pobytu w szpitalu- moja gin jest na urlopie...
Stary 2011-08-05, 09:51   #2538
BABONIK
Zadomowienie

Masaż szyjki przed porodem to faktycznie pieszczoty masaży szyjki na skurczu to jazda... uwierzcie mi- wrogowi nie życzę!!!! ja miałam co godzinę czyli jakieś 7 razy i rozerwali mnie do 4 cm-potem zdecydowali o CC ehhhhhh -dobrze powiedziane-hardcore

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-05, 09:56   #2539
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Masaż szyjki przed porodem to faktycznie pieszczoty masaży szyjki na skurczu to jazda... uwierzcie mi- wrogowi nie życzę!!!! ja miałam co godzinę czyli jakieś 7 razy i rozerwali mnie do 4 cm-potem zdecydowali o CC ehhhhhh -dobrze powiedziane-hardcore

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-05, 09:59   #2540
Marina1
Zakorzenienie

Gratulacje dla Moniczki!

Witam
dziękuję Wam za ciepłe słowa kochane moje...dziubku mam nadzieję, że będzie tak jak pisałaś...I widzę, że też przeszłaś Swoje - dwa długie związki, aż w końcu trafiłaś na prawdziwą miłość...Piękne to.

A u mnie i szkraba noc jako tako. Troszku mniej płacze. Nie śpi od 6, teraz leży na łóżku, taki nabuzowany rusza kończynami

Idę zobaczyć co u Was. Kurcze a ja dawałam Sab co karmienie 15 kropel jak na ulotce...czyli za dużo. Teraz mam wyrzuty sumienia, że ładowałam w dziecko za dużo chemii...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:59   #2541
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dzien dobry

dokladnie,zgodze sie z Toba..
my tez mocno sie zastanawiamy nad chrzcinami w lokalu, tyle ze jak liczylam to koszta beda zdecydowanie wieksze..bo u nas ma byc ok 31 osob w lokalu nizej 100 zł pewnie nie znajde, do tego napoje etc
ale jak nie lokal to catering + ze dwie osoby zeby wsio przygotowaly i byly na miejscu,zebysmy my nie musieli stac przy garach

poki co wiemy ze chrzciny beda w pierwszy weekend wrzesnia - udalo nam sie zalatwic pozwolenie na chrzest w innej parafii - a nad reszta musimy sie zastanowic
to może porozglądajcie się w kilku knajpach bo nam za osobę policzyli 45 zł , do tego kupiłam 12l soków więc koszt ok 50 zł i ciasto z tortem o 150zł .

Witam mamusie ,teraźniejsze i przyszłe (za których szybkie porody trzymam kciui )

u nas nocka ok, mały jak zasnął wczoraj ok 18 to obudził sie o 24 zjadł , spał do 4 , zjadł, pomarudził kwadrans i spał do 7
oczywiście od dwóch dni rano nie spał aż do ok 13 a dziś jak chce z nim jechać do rodziców to od 9 śpi jak zabity złośliwus jeden

Zanka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:27   #2542
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jest tak jak piszesz Beatko.
On wiecznie nie miał grosza przy dupie, dosłownie, wszystko ja...Niestety ale taka jest prawda.
Teraz wychodzi tyle niejasności...
Boże nie chcę lamentować, ale nie mam szczęścia do mężczyzn kompletnie...Mój były, z którym byłam 4 lata wcześniej mnie zdradzał, poza tym też był ciężki kaliber.
Może to ze mną coś nie tak. No żesz ku*** już sama nie wiem...

Kurcze, przykre, że Juleczkę bolał brzuszek , mam nadzieję, że to nie początek tej okropnej kolki... Na pewno nie!
Myślę że teraz kochana to nie powinnaś mieć żadnych wątpliwości że dobrze robisz kończąc ten związek. Pewnie po czasie jeszcze różne inne rzeczy wyjdą na jaw...

i pamiętaj że to nie z Tobą coś nie tak, tylko facet jest niepoważny - bo Ty jesteś wspaniała, wytrwała i podziwiam Cię że tak świetnie sobie dajesz radę w takiej trudnej sytuacji, ja bym nie podołała z takim obciążeniem psychicznym i fizycznym zmęczeniem

Cytat:
biedna, szkoda że tak musi się męczyć
oby pediatra coś pomogła na kolki.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna to witaj w Klubie , ja jakoś teraz się tym mniej przejmuję ż emuszę podać butlę, z Filipem miałam wyrzuty sumienia a teraz nie, ważne żeby mała była szczęśliwa, najedzona i ja odpocznę, przy drugim dziecku jest zupełnie inaczej

podaje Bebiko i nic małej nie jest, więc się cieszę bo z Filipem jechaliśmy na drogim Bebilonie..
Też myślałam że ją kolki męczą, zakupiłam nawet Plantex ale nie zdązyłam podać bo zrobiła takę wielką kupę aż po łokcie nie wiedziałam z której strony się do niej zabrać
ja też witam w klubie mamuś z kiepską laktacją... musze dokarmiać bo mam za mało mleka i czasem cycek jest tylko tak na "dojedzenie" żeby zasnęła, ale czasem np dziś w nocy o 23 i 5 rano cycek wystarczył a o 2 w nocy była butla i poprawka cyckiem.

a ten Plantex na co dokładnie jest i ile kosztuje?

moją małą kupka męczyła z rana bo wczoraj po kąpaniu zrobiła ostatnio, i rano prężyła się i popłakiwała i czerwieniała, bączki szły ale kupka nie - i dałam jej 15ml wody z glukoza, i 3 kropelki Sab Simplex - uspokoiła się i usnęłaa teraz przed chilką uwaliła wielką kupę - sądząc po odgłosie - przez sen, ale przewinę ją jak się obudzi, nie chce jej wybudzać teraz niech pośpi trochę jeszcze - a potem jak zje to idziemy na spacerek.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Wiecie ile zostawilam wczoraj w aptece?? 100 zl a w tamtym tygodniu rowniez. Chyba pojdziemy z torbami
mnie mama kupiła kiedyś w aptece Emolium i Octenisept i prawie 60zł poszło - ech te wydatki...
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
słyszałam w tv własnie o tej sepsie w szpitalu w Poznaniu ale nie wiedziałam że to tam gdzie któraś z Was ma rodzić..
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No ja sobie wczoraj po tym masażu właśnie tak pomyślałam... Skoro to "tylko" masażyk był, to co będzie na porodówce
ja na szczęście nie miałam okazji zaznać tego masażu ale za to wiem co to bóle krzyżowe auć!
Cytat:
biedna... jak mnie gin na surczu badał podczas porodu to była jazda, myślałam że łóżko porodowe zacznę gryźć

witam piątkowo - u nas nocka nawet ok - ładnie spała z przewami na kamrienie, nie płakała, po kąpaniu też zasnęła ładnie.

Z rana trochę popłakiwała ale już ok.

Moniczko - gratulacje i witamy Bartusia na świecie

Agulaabar gratulacje kochana - ale się musiałaś wymęczyć

Wodaqua - gratulacje mamusiu - super że Zosia już na świecie

to kto dziś rodzi?

zdjecia Julki na polepszenie nastrojów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0205.jpg (95,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0203.jpg (102,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0194.jpg (82,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0192.jpg (78,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0188.jpg (119,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0187.jpg (114,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0186.jpg (87,4 KB, 35 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-05 o 10:34
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:40   #2543
zanetaa88
Zakorzenienie

Nie mam siły

Napisałam posta ale znowu się skasował

Nie mam siły.
Psychicznie wysiadam.
Wczoraj była położna, dała Nam kilka wskazówek jak postępować itd.
Pokazałam jej te ropniczaki -potówki z ropą zaraz je wyczyściła wódką.Jak Emilie płakała jakie to jest dołujące !

Jak tylko położna wyszła z sypialni rozpłakałam się,
nie mogę słuchać jak cierpi

Wczoraj poleciałam pierwszy raz do wc - modliłam się, aby się nie obudziła...zdalam sobie sprawę, że tak naprawdę jestem JEDYNĄ osobą która może dać jej jeść...tak się bałam że zacznie płakać
I sobie myślę. Boże przecież Ja musze być cały czas pod jej ręką, aby w razie głodu mogła pociągnać cyca, że jest zależna ode mnie- jak mi się coś stanie to co ?!

Wiecie jak mnie to dołuje

Poprosiłam męża, aby kupił MM w razie czego,
żebym psychicznie czuła się lepiej.

Mam pytanie:

1. Kiedy odciągać mleko laktatorem?Ja zrobiłam dzisiaj tak, dałam jej z lewego a z prawego jak pojadła to odciągnełam 80 ml w 20 min. Nie wiem czy nie za szybko mi to nie poszło?

Mam medele elektroniczny ?!

2. Odciągam mleko i wyczytałam, że jak będę je trzymać w pokojowej temperaturze do 12h to ok, jak na dłużej to do lodówki ?!
Jak dam do lodówki to jak je podgrzać ? do kubeczka wodę gorąco i mleko do niej wsadzić ?

A generalnie padnięta jestem. Mała śpi z Nami - nie mam siły jej przenosić do łóżka budzi się chce zjeść, poje nawet 1h,zrobi kupę, znowu chce jeść i tak nie raz 3 h oczy mam jak worki na ziemniaki.
Mąż pracuje w domu i jeszcze cały czas pomaga przy małej cudowny jest ! aż płakać mi się chce kiedy będzie musiał wyjechać do pt do De

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Proszę napiszcie mi która urodziła, ile ma g i cm w jednym poście,
bo Ja przeczytałam, ale nie pamiętam

muszę odpocząć - zdecydowanie !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:47   #2544
nerola
BAN stały

Zanko trzymam kciuki

Widzę,ze u niektórych dzieciaczków sie poprawia a u niektórych dochodzą dolegliwości.

Beatko jaka Ona słodziuśna

Masaż szyjki miałam przy 4 porodach.
Kiedyś Wam pisałam,ze położyłam sie i myślę,ze o teraz będzie relaks jak to przy masazu a jak położna włożyła palce to odlatywałam z bólu.
Taki to właśnie jest masaż

Izuś śpi jeszcze od wczoraj od 22:30.
Z przerwami na 3 karmienia.

Zaczęła fajnie gadać do zabaweczek i cudnie się uśmiecha do mnie.Jestem wtedy w 7 niebie

Kocham Ją ponad życie.Jest cudowna,wspaniała i najlepsza na świecie.

Wczoraj jak karmiłam to zrobiła wieeeelką kupę po czym zmarszczyła nosalka jakby to Jej śmierdziało a nie mi.
Następnie uśmiech i eeejjjj.

Łazi mi po całym łóżku już i czasem Jej szukam w nocy.
Uciekinierka.

U nas chrzciny wrzesień-październik.
Przyszły chrzestny właśnie zrobił bierzmowanie i czekamy jeszcze na bierzmowanie nieletniej przyszłek mamusi chrzestnej a to we wrzesniu.
My oczywiście w domu na ok. 27 osób tradycyjnie.

Karolineee no dawaj

Babonik i Meszsares powodzenia
Oby Zus sie nie czepił a nie czepi sie na pewno!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:49   #2545
zanetaa88
Zakorzenienie

Boję się, że wpadam w depresję po porodową,
normalne ?!

Płacze z byle powodu

Stary 2011-08-05, 10:53   #2546
Marina1
Zakorzenienie

Beatko Jula
Nie ma bata, to będzie moja synowa, obiecuję, że będę najlepszą teściówką na świecie
I dziękuję za wsparcie! I ręczę Ci, że też dałabyś radę ( oczywiście nawet o tym nie myśl, bo masz wspaniałego, zaradnego męża ). Wydaje mi się, że każda z Nas dałaby radę, bo nie ma niestety innego wyjścia. Ale boli to jak h** ( wybaczcie)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie mam siły

Napisałam posta ale znowu się skasował

Nie mam siły.
Psychicznie wysiadam.
Wczoraj była położna, dała Nam kilka wskazówek jak postępować itd.
Pokazałam jej te ropniczaki -potówki z ropą zaraz je wyczyściła wódką.Jak Emilie płakała jakie to jest dołujące !

Jak tylko położna wyszła z sypialni rozpłakałam się,
nie mogę słuchać jak cierpi

Wczoraj poleciałam pierwszy raz do wc - modliłam się, aby się nie obudziła...zdalam sobie sprawę, że tak naprawdę jestem JEDYNĄ osobą która może dać jej jeść...tak się bałam że zacznie płakać
I sobie myślę. Boże przecież Ja musze być cały czas pod jej ręką, aby w razie głodu mogła pociągnać cyca, że jest zależna ode mnie- jak mi się coś stanie to co ?!

Wiecie jak mnie to dołuje

Poprosiłam męża, aby kupił MM w razie czego,
żebym psychicznie czuła się lepiej.

Mam pytanie:

1. Kiedy odciągać mleko laktatorem?Ja zrobiłam dzisiaj tak, dałam jej z lewego a z prawego jak pojadła to odciągnełam 80 ml w 20 min. Nie wiem czy nie za szybko mi to nie poszło?

Mam medele elektroniczny ?!

2. Odciągam mleko i wyczytałam, że jak będę je trzymać w pokojowej temperaturze do 12h to ok, jak na dłużej to do lodówki ?!
Jak dam do lodówki to jak je podgrzać ? do kubeczka wodę gorąco i mleko do niej wsadzić ?

A generalnie padnięta jestem. Mała śpi z Nami - nie mam siły jej przenosić do łóżka budzi się chce zjeść, poje nawet 1h,zrobi kupę, znowu chce jeść i tak nie raz 3 h oczy mam jak worki na ziemniaki.
Mąż pracuje w domu i jeszcze cały czas pomaga przy małej cudowny jest ! aż płakać mi się chce kiedy będzie musiał wyjechać do pt do De

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Proszę napiszcie mi która urodziła, ile ma g i cm w jednym poście,
bo Ja przeczytałam, ale nie pamiętam

muszę odpocząć - zdecydowanie !
Kochana co do pytań, nie pomogę bo karmię wyłącznie MM. Swoją drogą, idzie ten Bebilon jak woda ( nie wiem, czy skąd mi się wzieło to porówwnanie ;/) , mi starcza 800 g na 4-5 dni góra.
Bo mój wypija co ok 3 h po 150 ml ( a 150 ml = 5 miareczek ).
Więc 40 zł co kilka dni wylatuje z portfela...

A jeśli chodzi o Twoje samopoczucie - uwierz minie!
To są najgorsze i najcięższe dni, bo człowiek uczy się dziecka, a dziecko Ciebie.
Pamiętam, jak Zanka napisała, że potrzeba czasu, i wtedy człowiek oswoi się ze wszystkim i przystosuje do innego życia. A potem już z górki!
I to jest szczera prawda.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:54   #2547
youyou
Zakorzenienie

u mnie wlasnie byla połozna, po raz pierwszy bo dopiero sie do przychodni zapisalismy

powiedziala ze jest miło zaskoczona jak mała jest ubrana (bodziak na ramiaczkach i cieniutka bawelniana sukieneczka, gołe nózki) bo byla wczesniej u innego dziecka ktore musiala z kaftanów i spod kołdry wyciagac...

generalnie nic nowego sie nie dowiedzialam, nie ma zadnych zastrzezeń do malej, nie ma potowek, plesniawek itp, wszystko w porzadku.
Jakby ja mocniej bolal brzuszek to mam jesc mniej nabialu..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Idę kąpać Głoda Ale sukces bo ostatnie kąpiele przechodzą w ogóle bez płaczu, nawet bez pisku chyba zaczyna lubić

u nas jest wrzask przed wlozeniem do wanny i po wyjeciu, ale jak tylko Lilka poczuje wode to jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki sie uspokaja

Cytat:
Wieści od Moniczki:
Ps. poród naturalny

gratuluje

Beatka Plantex to herbatka na kolki i wzdecia, kosztuje ok 12zł
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:56   #2548
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja kurcze wstaję i jak ma kupkę przebieram ją, karmię, odbija się jej - ulewa nie raz, ponownie chce jeść, odbija się jej, i ponownie siedzi na cycu. W nocy padam bo się denerwuję...

Jak często mogę odciągać mleko laktatorem ?
Czy mogę zrobić tak, że w nocy będę ją karmiła moim mlekiem,
ale z butli ?

Stary 2011-08-05, 11:00   #2549
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski,
wczoraj nawet nie miałam czasu włączyć kompa.
Mały ma alergię kontaktowa, ale nie wiadomo od czego. Kąpiemy się 2 razy dziennie w emoilatum, pijemy wapno. Aftinem musimy się pędzlować bo na języczku zostaje osad z mleka. No i ważymy 3900
Jestem ogólnie zmęczona dzisiaj.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 11:08   #2550
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Babonik - zapomnialam wczesniej zapytac, a juz nie bede pisac w tamtym watku - wystapilas do ZUSu o wczesniejsze rozpoczecie macierzynskiego??
ja, wyobraz sobie, zalozylam firme od 1.08, a wlasciwie odwiesilam, bo zalozylam w marcu tylko bez zadnych ruchow "biznesowych" po 3 tygodniach zawiesilam (pisalam Ci wtedy o powodach). No ale teraz troche mi sie skomplikowala sytuacja, wiec asekuracyjnie - znow jestem "prezeska" ha ha i moze nawet uda mi sie jedna wieksza transakcja - nie zarobie na tym, ale jak bede miala sprzedaz to sie przynajmniej ZUS nie doczepi, ze firma fikcyjna...
mam jeszcze tydzien-dwa na to wszystko, bo po 15tym kazali mi sie zglosic na CC duzo czasu nie zostalo, ale chyba dam rade
I raczej - rowniez asekuracyjnie - nie bede sie rzucac na ta najwyzsza skladke.. Ale to jeszcze zobaczymy
Ja się wtrącę, bo też jestem z tamtego wątku - założyłam od 1.07 - wypełniłam na najwyższą, dochody będą poniżej składki za 1 msc. W sumie 1 pełny (lipiec) i od połowy sierpnia wcześniejszy macierzyński. Boję się, ale mam taką sytuację, że muszę zaryzykować.

Cytat:

Cytat:

Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości