|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam
sytuacja na froncie zatem bez zmian ![]() Cytat:
- dobrze, że ten poród rodzinny udało Ci się wywalczyć Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje!!!!!!!! Witamy Bartka!!!!! No to mnie koleżanka z mojego terminu wyprzedziła ![]() A my wczoraj zaliczyliśmy kolejne ktg. Badanie niewiele wniosło bo pojawiły się pojedyncze skurcze, których ja oczywiście nawet nie poczułam . Później tradycyjnie zaliczyłam badanie u lekarza dyżurnego i Pani doktor uraczyła mnie (bez uprzedzenia ) masażem szyjki - do dziś czuję jego skutki . Poza tym - jest chyba jakiś postęp (nie wiem, czy śmiać się z niego czy płakać ) bo we wtorek, jak badał mnie inny lekarz to stwierdził, że kanał szyjkowy jest zamknięty, a wczoraj babka w badaniu napisała, że kanał przepuszcza 1 palec ![]() Aaaa! I dziś mam zadzwonić na patologie ciąży i zapytać o rezerwację miejsc u nich to akurat mnie się nie podoba - niech się w końcu ruszy samo!!!! Baboniku, tradycyjnie dziękuję za kciuki |
|||
|
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej Brzuszki i Mamuski
![]() Mam pytanie lekarz kazał mi wziąć nospę w przypadku gdyby ból nie mijał wiec wziełam dzis nad ranem jedną, i nie wiem czy w południe moge tez sobie zażyć nie mam opakowania od leku tylko sam listek i nie wiem jaka jest bezpieczna ilość ![]() a wogóle wkur..ona jestem od rana piekłam całą nocke 2 blachy ciacha dla Tzta do pracy i rano jak mu spakowałam i wziełam sie za mycie plach i tak mi nie pasował zapach sprawdziłam na resztce masła a ono było [przeterminowane ![]() a ja je wczoraj kupiłam w warzywniaku i nie sprawdzałam daty, w sumie tylko je wąchałam przed pieczeniem, pachniało ładnie, oba ciasta tez kurde chyba zadzwonie do Męża zeby wyrzucił ciacho i kupił w cukierni
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Telik-możesz spokojnie wziąc po południu kolejną nospę- ja w stanach mocnych skurczy brałam 3 razy dziennie po 2 no-spy forte.więc spokojnie,nic sie nie stanie.
karolineeee- kanał puszcza tzn,że masz małe rozwarcie,ale u jednych palec to u innych dwa palce a u innych opuszka ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Meszsares- ja bym wyskoczyła z najwyższą składką.takie masz prawo,jesli uda Ci się zrobić jakies większe obroty to tym bardziej.zorganizuj sobie dochody i daj wyższa składkę.szkoda nie skorzystać . no popatrz jednak znów działasz.Ale Ty masz zakrecona ta sytuacje Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-05 o 08:48 |
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Karolineee- chodź ,chodź,chodź i jeszcze raz chodź moze coś pomoże.wysiłek- umiarkowny oczywiście i grawitacja może coś wskurają
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
na 11.30 idziemy do lekarki w sprawie tych kolek małej
błagam trzymajcie kciuki żeby tym razem poradziła coś co pomoże, bo mała dziś od 6.00 marudzi
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja jakoś teraz się tym mniej przejmuję ż emuszę podać butlę, z Filipem miałam wyrzuty sumienia a teraz nie, ważne żeby mała była szczęśliwa, najedzona i ja odpocznę, przy drugim dziecku jest zupełnie inaczej ![]() podaje Bebiko i nic małej nie jest, więc się cieszę bo z Filipem jechaliśmy na drogim Bebilonie.. co do kg to u mnie do wagi sprzed ciązy 3kg ale za chiny nie wejdę w spodnie sprzed ciązy jeszcze, biodra się rozeszły i czekam aż kości wrócą na swoje miejsce ![]() do wagi idealnej czyli 52kg zostaje mi jeszcze 5kg Cytat:
Też myślałam że ją kolki męczą, zakupiłam nawet Plantex ale nie zdązyłam podać bo zrobiła takę wielką kupę aż po łokcie nie wiedziałam z której strony się do niej zabrać
|
|
#2528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas wczoraj byla polozna, maly przybral na wadze, wysypka mu zlazi i mam sie trzymac tej diety \, kazala odstawic biogaie i dawac delicol aby umozliwic mu wchlanianie laktozy. No i mam go przystawiac nie czesciej niz 1,5h. Jeden cycek przez 15 minut pozniej zmiana na kolejny i nie karmic dluzej niz 40 minut. Co z tego, zaczelam wczoraj liczyc ile moj dziec ssa i doliczylam sie maks 4 minut, pozniej placz i wyginanie sie, mimo, ze glodny. W ogole dziwne to dla mnie jest, bo w nocy ssie cudownie. Moglabym zamienic wszystkie dni na noce. Martwi mnie to niesamowicie, bo juz sama nie wiem co robie nie tak, a nikt nie potrafi mi pomoc. Wiecie ile zostawilam wczoraj w aptece?? 100 zl a w tamtym tygodniu rowniez. Chyba pojdziemy z torbami
|
|
|
#2529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No już nawet chodzić mi się z tego wszystkiego odechciało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
ZANKA
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, ale mnie nastraszyłaś z tą sepsą.
![]() Mam się stawić w poniedziałek do szpitala, sprawdzą ile mała waży i zdecydują kiedy cięcie- teraz już sama nie wiem co o tym myśleć. Jak pójdę do innego szpitala to mogą kazać mi rodzić naturalnie (nie mam skierowania) a mała 9 dni temu ważyła 4300, więc aż boję się pomyśleć ile ma teraz..a na izbie przyjęć to mam wrażenie, że każdemu mówią, że dziecko waży 3500.. No jakbym samą cesarką się mało stresowała...
|
|
|
|
#2532 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() noc nawet ok, Filipek nie marudzil za duzo, zjadl o 23,potem ok 3.30 i wtedy o 7.30 teraz dalej grzecznie spi.musze przyznac ze Sab Simplex pomaga! ![]() w razie co juz zamowilam sobie kolejna buteleczke SS z Niemiec ![]() Cytat:
my tez mocno sie zastanawiamy nad chrzcinami w lokalu, tyle ze jak liczylam to koszta beda zdecydowanie wieksze..bo u nas ma byc ok 31 osob w lokalu nizej 100 zł pewnie nie znajde, do tego napoje etcale jak nie lokal to catering + ze dwie osoby zeby wsio przygotowaly i byly na miejscu,zebysmy my nie musieli stac przy garach ![]() poki co wiemy ze chrzciny beda w pierwszy weekend wrzesnia - udalo nam sie zalatwic pozwolenie na chrzest w innej parafii Cytat:
![]() witamy Bartusia!!!Cytat:
![]() pozazdroscic tylko ![]() Cytat:
Cytat:
czego mu wiecej trzeba![]() zeby problemy z brzuszkiem sobie poszly! Cytat:
![]() juz nie moge sie doczekac kiedy Filipek bedzie tak dlugo spac ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2533 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() k laski:Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem ciekawa kiedy urodzisz i czy waga małej się potwierdzi.Mi przy porodzie robili usg i wyszło dużo mniej niż ginowi.A cięcie ma ci robić Ochmańska? tak wogóle to tam jest b.dużo cięć więć pewnie ci zrobią.U Nas na oddziale co był lekarz potrzebny to nie było bo był na cięciu. ja idę się ogarnąć bo położna ma przyjść. |
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Baboniku dziekuję za kciuki |
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno te dzieci zostały już odizolowane od innych (wcześniej leżały ze zdrowymi ) i już nie ma niebezpieczeństwa zakażenia zdrowych noworodków, no ale sam fakt zaistniałej sytuacji jest przerażający...![]() Cięcie ma wykonać dr Szymański, który się mną zajmował podczas ostatniego pobytu w szpitalu- moja gin jest na urlopie... |
|
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Masaż szyjki przed porodem to faktycznie pieszczoty
masaży szyjki na skurczu to jazda... uwierzcie mi- wrogowi nie życzę!!!! ja miałam co godzinę czyli jakieś 7 razy i rozerwali mnie do 4 cm-potem zdecydowali o CC ehhhhhh -dobrze powiedziane-hardcore
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Moniczki!
Witam ![]() dziękuję Wam za ciepłe słowa kochane moje...dziubku mam nadzieję, że będzie tak jak pisałaś...I widzę, że też przeszłaś Swoje - dwa długie związki, aż w końcu trafiłaś na prawdziwą miłość...Piękne to. A u mnie i szkraba noc jako tako. Troszku mniej płacze. Nie śpi od 6, teraz leży na łóżku, taki nabuzowany rusza kończynami ![]() Idę zobaczyć co u Was. Kurcze a ja dawałam Sab co karmienie 15 kropel jak na ulotce...czyli za dużo. Teraz mam wyrzuty sumienia, że ładowałam w dziecko za dużo chemii... |
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam mamusie ,teraźniejsze i przyszłe (za których szybkie porody trzymam kciui u nas nocka ok, mały jak zasnął wczoraj ok 18 to obudził sie o 24 zjadł , spał do 4 , zjadł, pomarudził kwadrans i spał do 7 oczywiście od dwóch dni rano nie spał aż do ok 13 a dziś jak chce z nim jechać do rodziców to od 9 śpi jak zabity Zanka ![]()
|
|
|
|
|
#2542 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pamiętaj że to nie z Tobą coś nie tak, tylko facet jest niepoważny - bo Ty jesteś wspaniała, wytrwała i podziwiam Cię że tak świetnie sobie dajesz radę w takiej trudnej sytuacji, ja bym nie podołała z takim obciążeniem psychicznym i fizycznym zmęczeniem Cytat:
![]() oby pediatra coś pomogła na kolki. Cytat:
a ten Plantex na co dokładnie jest i ile kosztuje? moją małą kupka męczyła z rana bo wczoraj po kąpaniu zrobiła ostatnio, i rano prężyła się i popłakiwała i czerwieniała, bączki szły ale kupka nie - i dałam jej 15ml wody z glukoza, i 3 kropelki Sab Simplex - uspokoiła się i usnęłaa teraz przed chilką uwaliła wielką kupę - sądząc po odgłosie - przez sen, ale przewinę ją jak się obudzi, nie chce jej wybudzać teraz niech pośpi trochę jeszcze - a potem jak zje to idziemy na spacerek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
auć!Cytat:
![]() witam piątkowo - u nas nocka nawet ok - ładnie spała z przewami na kamrienie, nie płakała, po kąpaniu też zasnęła ładnie. Z rana trochę popłakiwała ale już ok. Moniczko - gratulacje i witamy Bartusia na świecie Agulaabar gratulacje kochana - ale się musiałaś wymęczyć Wodaqua - gratulacje mamusiu - super że Zosia już na świecie ![]() to kto dziś rodzi? ![]() zdjecia Julki na polepszenie nastrojów ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-05 o 10:34 |
|||||||
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły
![]() Napisałam posta ale znowu się skasował ![]() Nie mam siły. Psychicznie wysiadam. Wczoraj była położna, dała Nam kilka wskazówek jak postępować itd. Pokazałam jej te ropniczaki -potówki z ropą Jak tylko położna wyszła z sypialni rozpłakałam się, nie mogę słuchać jak cierpi ![]() Wczoraj poleciałam pierwszy raz do wc - modliłam się, aby się nie obudziła...zdalam sobie sprawę, że tak naprawdę jestem JEDYNĄ osobą która może dać jej jeść...tak się bałam że zacznie płakać ![]() I sobie myślę. Boże przecież Ja musze być cały czas pod jej ręką, aby w razie głodu mogła pociągnać cyca, że jest zależna ode mnie- jak mi się coś stanie to co ?! Wiecie jak mnie to dołuje ![]() Poprosiłam męża, aby kupił MM w razie czego, żebym psychicznie czuła się lepiej. Mam pytanie: 1. Kiedy odciągać mleko laktatorem?Ja zrobiłam dzisiaj tak, dałam jej z lewego a z prawego jak pojadła to odciągnełam 80 ml w 20 min. Nie wiem czy nie za szybko mi to nie poszło? Mam medele elektroniczny ?! 2. Odciągam mleko i wyczytałam, że jak będę je trzymać w pokojowej temperaturze do 12h to ok, jak na dłużej to do lodówki ?! Jak dam do lodówki to jak je podgrzać ? do kubeczka wodę gorąco i mleko do niej wsadzić ? A generalnie padnięta jestem. Mała śpi z Nami - nie mam siły jej przenosić do łóżka oczy mam jak worki na ziemniaki.Mąż pracuje w domu i jeszcze cały czas pomaga przy małej ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Proszę napiszcie mi która urodziła, ile ma g i cm w jednym poście, bo Ja przeczytałam, ale nie pamiętam ![]() muszę odpocząć - zdecydowanie !
|
|
|
|
#2544 |
|
BAN stały
|
Zanko trzymam kciuki
![]() Widzę,ze u niektórych dzieciaczków sie poprawia a u niektórych dochodzą dolegliwości. Beatko jaka Ona słodziuśna Masaż szyjki miałam przy 4 porodach. Kiedyś Wam pisałam,ze położyłam sie i myślę,ze o teraz będzie relaks jak to przy masazu a jak położna włożyła palce to odlatywałam z bólu. Taki to właśnie jest masaż ![]() Izuś śpi jeszcze od wczoraj od 22:30. Z przerwami na 3 karmienia. Zaczęła fajnie gadać do zabaweczek i cudnie się uśmiecha do mnie.Jestem wtedy w 7 niebie Kocham Ją ponad życie.Jest cudowna,wspaniała i najlepsza na świecie. Wczoraj jak karmiłam to zrobiła wieeeelką kupę po czym zmarszczyła nosalka jakby to Jej śmierdziało a nie mi. Następnie uśmiech i eeejjjj. Łazi mi po całym łóżku już i czasem Jej szukam w nocy. Uciekinierka. U nas chrzciny wrzesień-październik. Przyszły chrzestny właśnie zrobił bierzmowanie i czekamy jeszcze na bierzmowanie nieletniej przyszłek mamusi chrzestnej a to we wrzesniu. My oczywiście w domu na ok. 27 osób tradycyjnie. Karolineee no dawaj Babonik i Meszsares powodzenia Oby Zus sie nie czepił a nie czepi sie na pewno! |
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się, że wpadam w depresję po porodową,
normalne ?! Płacze z byle powodu
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Beatko Jula
Nie ma bata, to będzie moja synowa, obiecuję, że będę najlepszą teściówką na świecie ![]() I dziękuję za wsparcie! I ręczę Ci, że też dałabyś radę Cytat:
Bo mój wypija co ok 3 h po 150 ml ( a 150 ml = 5 miareczek ). Więc 40 zł co kilka dni wylatuje z portfela... A jeśli chodzi o Twoje samopoczucie - uwierz minie! To są najgorsze i najcięższe dni, bo człowiek uczy się dziecka, a dziecko Ciebie. Pamiętam, jak Zanka napisała, że potrzeba czasu, i wtedy człowiek oswoi się ze wszystkim i przystosuje do innego życia. A potem już z górki! I to jest szczera prawda. |
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie wlasnie byla połozna, po raz pierwszy bo dopiero sie do przychodni zapisalismy
![]() powiedziala ze jest miło zaskoczona jak mała jest ubrana (bodziak na ramiaczkach i cieniutka bawelniana sukieneczka, gołe nózki) bo byla wczesniej u innego dziecka ktore musiala z kaftanów i spod kołdry wyciagac... ![]() generalnie nic nowego sie nie dowiedzialam, nie ma zadnych zastrzezeń do malej, nie ma potowek, plesniawek itp, wszystko w porzadku. Jakby ja mocniej bolal brzuszek to mam jesc mniej nabialu.. Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje ![]() Beatka Plantex to herbatka na kolki i wzdecia, kosztuje ok 12zł
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kurcze wstaję i jak ma kupkę przebieram ją, karmię, odbija się jej - ulewa nie raz, ponownie chce jeść, odbija się jej, i ponownie siedzi na cycu. W nocy padam
bo się denerwuję...Jak często mogę odciągać mleko laktatorem ? Czy mogę zrobić tak, że w nocy będę ją karmiła moim mlekiem, ale z butli ? |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
wczoraj nawet nie miałam czasu włączyć kompa. Mały ma alergię kontaktowa, ale nie wiadomo od czego. Kąpiemy się 2 razy dziennie w emoilatum, pijemy wapno. Aftinem musimy się pędzlować bo na języczku zostaje osad z mleka. No i ważymy 3900 ![]() ![]() Jestem ogólnie zmęczona dzisiaj.
|
#2550 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

sytuacja na froncie zatem bez zmian 

Może łatwiej będzie mi zapomnieć
) masażem szyjki - do dziś czuję jego skutki
to akurat mnie się nie podoba - niech się w końcu ruszy samo!!!! 

a my czekamy kiedy łaskawie się obudzi na papu i kąpiel
k laski:
) i już nie ma niebezpieczeństwa zakażenia zdrowych noworodków, no ale sam fakt zaistniałej sytuacji jest przerażający...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)