|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MŻ+WR cz. VII czyli walczymy o zgrabne ciało
|
|
|
|
#4622 |
|
amor vincit omnia
|
zobaczymy co z tego wyjdzie... poszukam w sklepie najzwyklejsze HH na początek...
na obiad dziś u mnie botwinka
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4624 |
|
amor vincit omnia
|
ja obiad będę jadła dopiero koło 15/16
na 19 mam jazdy więc muszę jakoś sensownie rozplanować posiłki... na pewno po powrocie zjem sobie wieśniaka z pomidorkiem, ale to koło 21:30
|
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Już po kąpieli, odprężona jestem
Teraz będę wcinać marchewkę a na obiad też nie mam pojęcia co zjeść.
|
|
|
|
#4626 |
|
amor vincit omnia
|
no nie, deszcz...
oby do wieczora przestał padać
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie słońce nieźle grzeje
zjadłam teraz małe jabłko, bo głód mnie mały łapał![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- mam pytanie robiła któraś z was naleśniki pancakes? |
|
|
|
#4628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą tarczycą to ja mam dziś zrządzenie losu, napiszę na końcu postu.Cytat:
![]() -- Jestem mega wkurzona, zła, płakać mi się chce. ![]() Byłam u lekarza w sprawie wyników badań i mam na maxa niskie TSH, lekarka mi powiedziała, że podejrzenie niedoczynności tarczycy (jak u Eldo), ale przepraszam bardzo jak to możliwe, jeśli chudnę szybko ? Objawem jest mega zmęczenie, senność to się tylko zgadza(i spóźnia się @) Miałam się zapisać do endokrynologa, a w najbliższej przychodni do końca roku brak terminu ) . Spróbuję przez te 3 dni w domu jeść coś jak na U, potem wyjadę na obóz to będę jadła wszystko ale ruchu będzie mnóstwo więc możliwe, że nawet schudnę. Może jak odpocznie organizm chociaż to 10 dni jeszcze od diety to będzie lepiej z energią u mnie. Jeszcze dalej @ mi się spóźnia... chyba przesadziłam z dietą, ale to jest dziwne bo ja naprawdę aż tak mało nie jem niewiem czy będę potrafiła będąc w domu przejść na U no ale zobaczymy..
|
|
|
#4629 |
|
amor vincit omnia
|
aga ja robiłam kiedyś
mimi... Ty w sukience się nie pokażesz? czemu? jesteś przecież mega szczuplutka ja w porównaniu z Tobą wyglądam nie na 2 kg więcej ale na jakieś 6 spokojnie, patrząc na Twoje zdjęcie... co do poziomu TSH ot przyczyny mogą być inne niż niedoczynność... chociaż anjczęściej to jednak to chudnięcie jest możliwe u niektórych, dlatego czasem tak ciężko i późno się wykrywa niedoczynność... najwazniejsze to skonsultować sprawę z dobrym lekarzem
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-08-05 o 14:24 |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Mimi chudnięcie powoduje nadczynność tarczycy, więc to dziwne.
Dziewczyno lepiej więcej jeść, bo narobisz spustoszenia w organizmie, do tego ćwiczysz.. spóźnia Ci się @.. |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. kochaniutkie wspolczuje problemow ze zdrowiem.
u mnie leci jakos, staram sie nie jesc duzo..... co do ABS to po jakim czasie widac efekty? |
|
|
|
#4632 |
|
amor vincit omnia
|
właśnie... już przy 65kg spokojnie mogłaś zacząć utrzymanie, bo jesteś bardzo szczupła, żeby nie powiedzieć że wręcz chuda... organizm pozbył się nadwyżki kg i jest powoli wyczerpany...
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Eldo a Ty jakie masz tsh?
i jak te naleśniki? [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Mimi niskie tsh świadczy o nadczynności tarczycy i dlatego chudniesz w takim tempie, radzę Ci przystopuj.. |
|
|
|
#4634 |
|
amor vincit omnia
|
wiesz co dokładnie nie pamietam teraz, ale sporo poza normą... sprawdzę jak mama przyniesie wyniki, bo wzięła teraz żeby skonsultować ze znajomym lekarzem...
co do naleśników- ja je osobiście uwielbiam ale nie zawsze mam czas na nie..
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo czasu spędzałam kiedyś na różnych forach i ogólnie stronach poświęconej hormonom, bo sama mam z nimi problem ![]() A z czym zazwyczaj je jadłaś? ja tak myślę, że sobie je zrobię niedługo
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Niewiem już, lekarka stwierdziła podejrzenie niedoczynności. Postaram się zwiększyć ilość kcal już od dziś się staram
A naprawdę moje nogi są paskudne, może zdjęcie poprostu tak wyszło, ale ja w spódnicach nawet nie chodzę bo masakra.. Nie mogę mieć przecież nadczynności jak przed odchudzaniem sama z siebie nic a nic nie chudłam ![]() póki co : I 4 kromki chrupkiego z domowym twarożkiem z rzodkiewką (sporo) i pomidorem II duży obwarzanek z makiem III duże udko z kurczaka z rożna, 1 nieduży ziemniak, kawał kalafiora + garść just fit jogurtowych + garść a'la cookie crisp
Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-08-05 o 14:46 |
|
|
|
#4637 |
|
amor vincit omnia
|
aga ja uwielbiam z bananami (ja wszystko jem prawie z bananami
) albo z sosem czekoladowym mimi to nie kwestia zdjęcia, Ty masz szczupłe nogi! ile masz w udzie i łydce? |
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedy będziesz konsultowała się z lekarzem? po powrocie tak? Tylko na obozie jedz, bo jak dojdzie Ci ruch to już całkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Albo placki z cukinii czy owsiane, nigdy nie jadłam
|
||
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niewiem kiedy to skonsultuję, jeśli w pierwszej przychodni nie ma terminów do końca roku
|
|
|
#4640 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam taki fajny na te placki ![]() Orientujecie się ile kosztuje taka średnia cukinia?
|
||
|
|
|
#4642 |
|
amor vincit omnia
|
ja często wykorzystuję przepisy z dukana... sama dieta jest niezdrowa, ale pojedyncze przepisy można śmiało wykorzystywać
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() placki z cukinii Składniki: 1 duża cukinia (ew. 2 średnie) 1 duża cebula 2 jajka 4 łyżki otrąb sól, pieprz Cukinie obrać i razem z cebulą zetrzeć na drobnych oczkach. Odstawić na 10-15 min. Odlać wodę. Dodać pozostałe składniki i porządnie wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym teflonie (na średnim ogniu). Przewracać dopiero wtedy, kiedy brzegi placków zrumienią się. |
|
|
|
|
#4644 |
|
amor vincit omnia
|
a to ja robię bardzo podobnie, tylko lubię z większa ilością warzyw
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
talia 72 na wys. pępka 88 łydka 36,5 udo 54,5 tyłek(biodra chyba) 92 Ale ja mam uda jak galareta od środka więc.. ![]() -- Aga u mnie cukinia 1-2zł kosztuje
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak galareta to i ja mam ![]() eee to tanioszka sprawię sobie aa Eldo co dodajesz jeszcze do tych placków? To będzie mój pierwszy raz
|
|
|
|
|
#4647 |
|
amor vincit omnia
|
mimi,wymiary potwierdzają ze jesteś szczupła... a co do galaretowatych ud- większość kobiet takie ma (wewnętrzna strona), ale trzeba po prostu ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć! to kwestia dobrego treningu a nie tego, ze uda są grube
![]() no i koniecznie zwiększa kaloryczność posiłków ![]() aga ja to anjczęściej dodaję jeszcze marchewkę, pietruszkę... ![]() PS, tym razem już na pewno zaczynam w poniedziałek aerobic |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Mimi ile ja bym dała, żeby mieć tyle w biodrach, nic ich nie rusza..
Już nie wiem co mogę na nie poradzić. Eldo fajnie masz z tym aerobikiem zdasz relację w poniedziałek, jak tam
|
|
|
|
#4649 |
|
amor vincit omnia
|
przez cały tydzień będę chodzić na rożne zajęcia więc się rozeznam, żeby wiedzieć co mi najbardziej przypasuje i powiem co najfajniejsze
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj ładnie kalorie liczę, żeby za mało nie było i dziwnie się czuję jak widzę ponad 1300, jakby coś nie tak i za dużo było... Po obiedzie bezpośrednio wsunęłam 2 garście płatków (just fit + a'la cookie crispy) jakoś ochotę miałam, chociaż bez sensu je zjadłam.. Na podwieczorek będzie jogurt 190gr z cynamonem, słodzikiem a na kolację jajecznica z 2 jaj z pomidorem usmażona na.. i tu mam problem : co lepiej wybrać - łyżka oliwy z oliwek (80kcal) czy łyżka "Pysznego duetu z masłem" takie smarowidło masłopodobne ma 270kcal/100g to łyżka gdzieś 27kcal tylko ma. Ale nie patrząc na kalorie to na czym lepiej usmażyć ? Bo na oliwie podobno się nie powinno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

oby do wieczora przestał padać
zjadłam teraz małe jabłko, bo głód mnie mały łapał

jak ktoś bardzo chce wiedzieć czemu mnie zablokowali to tylko na pw mogę wyjaśnić...

niewiem czy będę potrafiła będąc w domu przejść na U no ale zobaczymy..