Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 16:10   #1411
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia oj tak. Mąż to nawet ją na rękach nosił (ja sie jeszcze nie odważyłam). Aż kolega to na zdjęciach uwiecznił hehe
to juz widze jak swoje bedzie bawil

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

żabcia to oby @ już nie przyszła

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:14   #1412
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:17   #1413
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko udanej zabawy na Woodstocku.

Stokrotko, Żabcia ostatnio powiedziałam do męża, że on jest taki opiekuńczy, ze jestem spokojna, ze będzie wspaniałym ojcem. Na co on nieskromnie powiedział "wiem"

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:26   #1414
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Jakie plany na weekend? My znowu w rozjadach jedziemy ze znajomymi w gory wynajelismy domek na weekend wracamy w niedziele wyjezdzamy zaraz po pracy a ja wogole nie spakowana jestem
Ech zazdroszczę. U mnie z domu wszyscy wybyli w góry, ja chciałam chociaż na weekend wyskoczyć, ale niestety specjalnie dla nas przesunięto rocznicę ślubu szwagra ( bo byliśmy nad morzem) i nie możemy ich wycykać, więc siedzimy w domu. A tak bym się przejechała, wlazła na górę a wieczorem poszła łowić pstrągi i takiego własnoręcznie złowonego potem zjadła
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:28   #1415
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ech zazdroszczę. U mnie z domu wszyscy wybyli w góry, ja chciałam chociaż na weekend wyskoczyć, ale niestety specjalnie dla nas przesunięto rocznicę ślubu szwagra ( bo byliśmy nad morzem) i nie możemy ich wycykać, więc siedzimy w domu. A tak bym się przejechała, wlazła na górę a wieczorem poszła łowić pstrągi i takiego własnoręcznie złowonego potem zjadła

No to faktycznie nie macie wyjscia .. musicie zostac w domu ale moze we wrzesniu wyskoczycie? Ja uwielbiam polskie gory

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:31   #1416
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

baja a to wy idziecie na rocznicę szwagra?? A która to??

Dla mnie to dziwne takie robinie imprez rodzinnych z tych okazji. Rozumiem jaką 10, 20 rocznicę ale każdą?? Wydaje mi się, że to święto danej pary Ale oczywiście każdy robi jak lubi.

Stary 2011-08-05, 16:34   #1417
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No to faktycznie nie macie wyjscia .. musicie zostac w domu ale moze we wrzesniu wyskoczycie? Ja uwielbiam polskie gory
Raczej nie Teraz właśnie jedzie dużo znajomych i rodzinka, bo to taka chata w kotlinie kłodzkiej której jednym z wielu współwłaścicieli jest mój wujek i każdy z tych włascicieli ma określony czas kiedy może jechać ze swoją ekipą odpocząć. Teoretycznie można jechać w innym czasie ale akurat teraz będą "nasi". Wspaniałe miejsce, nie ma może luksusów, ale jest cudnie, cicho i spokojnie. Najlepsze wakacje tam spędzałam i raz na jakiś czas tam jeździmy. Jak mi się rodzinka powiększy to też tam pojadę Bo Tż już to miejsce pokazałam

Madzia pierwsza to chcą świętować, w sumie ja nie mam parcia na takie imprezy, ale my mielismy grilla z tej okazji zrobionego i oni nie chcą być gorsi chyba

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2011-08-05 o 16:35
Stary 2011-08-05, 16:37   #1418
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Baja rozumiem My w następne wakacje chcemy w góry jechać, tez z okazji rocznicy jak co roku

Stary 2011-08-05, 16:42   #1419
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
taki mam zamiar, więc wypatrujcie mnie w tv

Cytat:
Stokrotko udanej zabawy na Woodstocku.

Stokrotko, Żabcia ostatnio powiedziałam do męża, że on jest taki opiekuńczy, ze jestem spokojna, ze będzie wspaniałym ojcem. Na co on nieskromnie powiedział "wiem"
dzięki. Twój mąż skromny jest. Ja jak widzę ostatnie zachowanie mojego tz w stosunku do swojej chrześnicy jak sie nią zajmuje to zaczynam myśleć, ze nawet taki przypadek antydzieciowy jak mój mąż się nada

Laski widziałyście że Lapper popełnił samobójstwo? az mi się włosy zjeżyły jak to przed chwilą zobaczyłam na WP

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2011-08-05 o 16:44
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:51   #1420
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:51   #1421
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Laski widziałyście że Lapper popełnił samobójstwo? az mi się włosy zjeżyły jak to przed chwilą zobaczyłam na WP
Żartujesz?? idę na onet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 16:53   #1422
baja_86
Zakorzenienie

Mówią o tym w Tvn24
Stary 2011-08-05, 16:57   #1423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

na onecie napisali, że "podobno" popełnił samobójstwo... przez powieszenie się.

Stary 2011-08-05, 17:04   #1424
kliwia
Zakorzenienie

ania na bananowe plamy nie mam rady, moze jak jest w miejscu przy cyckach etc to wepnij broszke?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 18:01   #1425
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Moja córcia przeszła samą siebie, jak zasnęła przed 20 wczoraj tak spała do 5 rano Dostała butlę i znowu do 8 Tym sposobem ja jestem super wyspana (nareszcie ) a teraz czeka mnie dużo pracy. Bąbel zasnął znowu, to mam chwile czasu
Stwierdziłam, że zrobię tak:
- zapiekankę makaronową z brokułem
- pomidory z mozarellą
- sałatkę z tuńczykiem
- koreczki z sera camembert, brie i wędzonego
o jaka grzeczna dziewczynka
zapiekanka z checia bym sie poczestowała

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No to teraz mnie nastraszyłaś... pójdę do tego lekarza - namówiłaś mnie. Umówię się na poniedziałek. Jedno co mnie dziwi, to lewa noga już jest ok i tylko prawa jest spuchnięta... może ja ją gdzieś uszkodziłam... kombinuję, wiem. Pójdę do lekarza.

Współczuję podwyżki kredytu. To jeszcze przed nami. A Wy macie w EUR?
D
nie chciałam Cie straszyc ale niestety w moim zyciu kilka razy mi sie to przytrafiło i lepiej takiego stanu nie bagatelizowac, chco to troche dziwne ze tylko jedna jest spuchnieta hmm ja miałam 2

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
:
india podpinam się do pytania co czytasz?
E.Berne W co graja ludzie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wybacz jej, moze miała @

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Hello

Byle do środy, byle do środy, byle do środy.................... ......

Gucia - lubię tam jeździć, bo pobyt jest bardzo urozmaicony. Ja nie lubię spędzać urlopu leżąć plackiem na plaży i kursując od baru do ręcznika. Parę dni ok, ale potem mi się po prostu nudzi. A tam masz wszystko: plaże (piaszczysta, kamienista - do wyboru do koloru), góry przez całą wyspę, rzeki górskie z małymi jeziorkami do których można sobie poskakać ze skał, jeziora nizinne (nawet na kajakach po nich pływają), do tego cudne miasteczka (włącznie z regimentem Legii Cudzoziemskiej - więc jak się ma szczęście to można trafić na ćwiczenia, a że to oddział powietrzno-desantowy to jest na co popatrzeć). Pyszna kuchnia, my śpimy na kempingu więc koszty noclegów praktycznie żadne, a kempingi mają wypasione - łącznie z codziennie sprzątanymi lazienkami i kuchnią. No i pogoda

Wow, brzmi poważnie. Gdzie Ty to szkolenie będziesz prowadzić?

U nas kasa też uciekała, dopóki nie spisałam wydatków z paru miesięcy (ale dokładnie, z paragonów) i nie ma niespodzianki - najwięcej kasy szło na kategori "pierdoły" (tu 5 zł tu 3 zł tu 10 i 100-200 zł nie ma)i jedzenie gotowe (nie chciało nam się gotować to kupowaliśmy gotowe jedzenie albo jedliśmy w barze).
:
iwka u mnie w pracy na razie

wow, a Twoje wakacje zapowidaja sie bajecznie... az sie rozmarzyłam na długo jedziecie?

Ja tez kiedys spisywałam najdrobniejsze wydatki- teraz w okresie budowlano-remontowym jest tego za duzo, nie nadazam i widze, ze faktycznke kasa upłynnia sie błyskawicznie. musze sobie wprowadzic wiekszy rygor

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Nie chcę się tłumaczyć, ale to papierzyska w większej mierze i trochę folii...niestety. Mąż mówił, że jakbyś to chcieli wywieźć na wysypisko to koszt ok. 500zł... bosko
No, ale butelki wywoziliśmy do kosza...
Ana no niestety tyle to kosztuje ja juz miałam podstawione 2 kontenery, a jeszcze troszke siemieciuszków nam zostało... na razie leza zgromadzone na podwórku i czekaja az uciułam kase na kolejny kontener - ja do tych palacych i podrzucajacych do lasu nie należe

Cytat:
no dzieki Tobie sie dowiedzialam

Madzia moge tyle razy nadpłacac, ale to sa jakies ograniczenia w kwotach - jak to dokładnie wyglada nie pamietam, a nie chce czytac mi sie umowy bo na razie i tak nie skorzystam moj kredyt kredyt jest elastyczny mozna albo nadpłacac albo zmniejszac sobie raty

laski zaczelo się u mnie, totalna rozp.ierducha- ruszyła górna łazienka
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 18:15   #1426
*Agatek*
Zakorzenienie

Żabcia ale fajnieee oby szybko się udało!

Kliwia świntuszku!
A co do proszku, wybiorę się do reala/kerfa, bo w tych małych sklepach nic nie ma!

iwka moja koleżanka po 2 miesiącach już nie prała w proszku dla dzieci bo malca nic nie uczula więc na początek chcę tak zrobić, wyprasować, schować do szafki i szczelnie zamknąć, żeby kurz się nie dostał, bo szczerze nie będzie mi się chciało tego 2 razy robić hihi A kotek to nie ona! To on! kastrat- Filip

Madzialenka te spłaszczone brzoskwinki nazywają...: "ufo"
Staranka obficie zaczęte??

ktosiu co do koreczków to wszystkie sery razem?? czy podzielisz, raz z takim serkiem, raz z innym? Bo jak wszystkie razem, to mi się tak trochę nie widzi Reszta mi się podoba i wpraszam się na sery pleśniowe i warzywka w plasterkach

Martucha mały już biega pewniej??

Dziewczyny które rodziły:

Zbieram info na temat pampersów firmy HUGGIES Plusy i minusy, warto czy nie warto?

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-05 o 18:17
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 18:54   #1427
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
o jaka grzeczna dziewczynka
zapiekanka z checia bym sie poczestowała

nie chciałam Cie straszyc ale niestety w moim zyciu kilka razy mi sie to przytrafiło i lepiej takiego stanu nie bagatelizowac, chco to troche dziwne ze tylko jedna jest spuchnieta hmm ja miałam 2

E.Berne W co graja ludzie

wybacz jej, moze miała @

iwka u mnie w pracy na razie

wow, a Twoje wakacje zapowidaja sie bajecznie... az sie rozmarzyłam na długo jedziecie?

Ja tez kiedys spisywałam najdrobniejsze wydatki- teraz w okresie budowlano-remontowym jest tego za duzo, nie nadazam i widze, ze faktycznke kasa upłynnia sie błyskawicznie. musze sobie wprowadzic wiekszy rygor

Ana no niestety tyle to kosztuje ja juz miałam podstawione 2 kontenery, a jeszcze troszke siemieciuszków nam zostało... na razie leza zgromadzone na podwórku i czekaja az uciułam kase na kolejny kontener - ja do tych palacych i podrzucajacych do lasu nie należe

no dzieki Tobie sie dowiedzialam

Madzia moge tyle razy nadpłacac, ale to sa jakies ograniczenia w kwotach - jak to dokładnie wyglada nie pamietam, a nie chce czytac mi sie umowy bo na razie i tak nie skorzystam moj kredyt kredyt jest elastyczny mozna albo nadpłacac albo zmniejszac sobie raty

laski zaczelo się u mnie, totalna rozp.ierducha- ruszyła górna łazienka
India - uwzględniając podróż 3 tygodnie wyjdzie. Dwa dni w jedną stronę wychodzi z noclegiem (mamy jakieś 1200 km). Można też polecieć, ale wtedy mocno się z bagażem ograniczasz (jak planujesz kemping to jeden plecak to namiot, śpiwory, karimaty) a drugi cała reszta. Plus drogie bilety lotnicze no i jest się uziemionym bo komunikacja miejska jest szczątkowa. Najlepiej samochodem i promem.

Jak myślisz ile Wam z remontem zejdzie?

Cytat:
Też teraz przeczytałam i....nie wierzę że się zabił. Jaki był taki był, ale on i samobójstwo?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Żabcia ale fajnieee oby szybko się udało!

Kliwia świntuszku!
A co do proszku, wybiorę się do reala/kerfa, bo w tych małych sklepach nic nie ma!

iwka moja koleżanka po 2 miesiącach już nie prała w proszku dla dzieci bo malca nic nie uczula więc na początek chcę tak zrobić, wyprasować, schować do szafki i szczelnie zamknąć, żeby kurz się nie dostał, bo szczerze nie będzie mi się chciało tego 2 razy robić hihi A kotek to nie ona! To on! kastrat- Filip

Madzialenka te spłaszczone brzoskwinki nazywają...: "ufo"
anka obficie zaczęte??

ktosiu co do koreczków to wszystkie sery razem?? czy podzielisz, raz z takim serkiem, raz z innym? Bo jak wszystkie razem, to mi się tak trochę nie widzi Reszta mi się podoba i wpraszam się na sery pleśniowe i warzywka w plasterkach

Martucha mały już biega pewniej??

Zbieram info na temat pampersów firmy HUGGIES Plusy i minusy, warto czy nie warto?
Agatek - przepraszam Twojego kotka że mu coś ucięłam Zawsze myślałam że masz kicię płci żeńskiej.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Niestety koszta wywozu są nieubłagane
Niezdrowe dla nas czy dla środowiska? Iwko Ty masz pracę związaną z ekologią czy mi się coś przyśniło?
Ana - kończyłam inżynierię środowiska, ponad 5 lat zajmowałam się zawodowo tym tematem (teraz w sumie też trochę mam z tym do czynienia). Palenie folii (i śmieci w ogóle) szkodzi nie tylko środowisku, ale przede wszystkim Tobie i sąsiadom. Podczas spalania uwalniane są szkodliwe substancje, które po pierwsze wdychasz a po drugie z deszczem wracają na powierzchnie ziemi. Może się wydawać, że przecież tego nie dużo i że dużo osób tak robi, ale właśnie dlatego mamy powietrze w miastach jakie mamy. Możesz zadzwonić na najbliższe składowisko odpadów i zapytać czy np. raz w miesiącu nie przyjmują za darmo odpadów budowlanych (w niektórych miastach tak jest).

W ogóle to się wkurzyłam - poszłam na zakupy, chciałam kupić kilka koszulek na ramiączkach, jakąś sukienkę i szorty i co? ****** blada, w sklepach kolekcja jesienna!!!!!!!!!!! Mogę sobie kupić gruby sweter albo kamizelkę z futrem. No czad.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-08-05 o 18:59
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 19:06   #1428
*Agatek*
Zakorzenienie

iwka spoko... Filip troszkę jest zniesmaczony, że wzięłaś go za dziewuchę, no ale wybaczy

Stary 2011-08-05, 19:09   #1429
iwka28
Wtajemniczenie

O wielmożny sierściaty FILIPIE WYBACZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A pieluchy - zależy które maluchowi (i Tobie) podejdą. Bardzo popularne są biedronkowe i rosmanowskie (nie znam niestety marek) a także te z Tesco.

Stary 2011-08-05, 19:18   #1430
bzyczka1
Zakorzenienie

Agatek pieluszek huggis nie używaliśmy. 1 mieliśmy z pampers premium a 2 z dady z biedronki, na noc mamy pampersy sleep&play teraz, wcześniej zwykłe pampersy. I dady są ok i jakościowo i cenowo.

aniaaa84 pewnie już za późno...mam to mydło i powiem ci że z bananem może sobie nie poradzić. Ale za to inne środki odplamiające z tej firmy już tak. Nie wiem czy jest specjalnie na banana ale pewnie jest na plamy z owoców taki w płynie z tej firmy.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 19:21   #1431
*Agatek*
Zakorzenienie

Coraz więcej słyszę właśnie, że dobre są te tańsze z biedronki i rossmana czekam na więcej opinii

Stary 2011-08-05, 19:22   #1432
india83
Zakorzenienie

iwka to długo, fajnie sobie to rozplanowaliscie, mimo, ze podroz długa czasu na odpoczynek zostanie sporo

mysle, ze troche mu zejdzie niestety, bo 10go wyjezdza i do tego czasu nie wyrobi sie z całościa ogolnie by zdazył gdyby nie opoźnienie płytek ze sklepu, ktore miały byc na 1go!! a tak niestety mamy duzo kantów i dzis cały dzien tylko szlifował płytki oraz rozwalił zabudowe WC sknoconą przez jego poprzednika
Stary 2011-08-05, 19:30   #1433
iwka28
Wtajemniczenie

India - coż zrobić, uroki remontów. Pomyśl sobie, że już niedługo! Udało CI się wyczyścić lampę?

Na odpoczynek mamy 2,5 tyg., czy chcemy czy nie hihihihihi bo tak mamy bilety ma prom kupione Dla mnie nawet ta podróż będzie odpoczynkiem, byle do słońca!

Poczytałam dobie dzisiaj artykuł na Onecie o gościu który już kilka lat nie je, tylko 4x w tygodniu soki pije, wierzycie? Bo ja bym go zamknęła gdzieś na 3 miesiące i zobaczyła czy faktycznie nie je.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-08-05 o 19:31
Stary 2011-08-05, 19:48   #1434
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Chałupka posprzątana, sałatka zrobiona, makaron do zapiekanki ugotowany. Czekam na męża. Już się rozsiadłam z cappucino i ptasim mleczkiem a tu co? Marcelina się obudziła Czy Wasze dzieci też zawsze wiedzą kiedy się obudzić?
moj sie budzi zawsze jak wchodze na wizaz

Cytat:

huggies nie uzywalam, od początku uzywam papersów mialam probki dady i tych rosmanowskich ale pozostałąm wierna pampersom

moje dziecie śpi (póki nie wyczai ze weszłąm na wizaz) mąz zaginął w akcji a ja gotuje małemu króliczka i mam chwile zeby do was zajrzeć ;D

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:08   #1435
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz więcej słyszę właśnie, że dobre są te tańsze z biedronki i rossmana czekam na więcej opinii
siostra tz używa tych pieluch z biedronki dada i nie narzeka. Fakt, że robią się bardziej mokre niż np pampersy, bardziej czuć na nich wilgoć ale jej córka nie ma odparzeń itp. Myślę, ze jak się dba o dziecko i zmienia często pieluchy to i taki z biedronki się nadadzą. Z kolei moja przyjaciółka tylko pampersów używa i mówi, że najgorsze to haggisy, nawet od biedronkowych gorsze. To tyle co zasłyszałam opini

Cytat:
India - coż zrobić, uroki remontów. Pomyśl sobie, że już niedługo! Udało CI się wyczyścić lampę?

Na odpoczynek mamy 2,5 tyg., czy chcemy czy nie hihihihihi bo tak mamy bilety ma prom kupione Dla mnie nawet ta podróż będzie odpoczynkiem, byle do słońca!

Poczytałam dobie dzisiaj artykuł na Onecie o gościu który już kilka lat nie je, tylko 4x w tygodniu soki pije, wierzycie? Bo ja bym go zamknęła gdzieś na 3 miesiące i zobaczyła czy faktycznie nie je.
jakoś w to też nie wieże, że gościu tylko pije soki. Mało prawdopodobne, przecież w pozostałe dni musiałby się powietrzem żywić, albo miłością

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:12   #1436
india83
Zakorzenienie

iwka jakoś odpusciłam sobie ich czyszczenie, tym bardziej etraz jak znowu w domu wszystko siwe generalne porzadki nastapia po wykafelkowaniu łazienki, osadzeniu na górze drzwi i ułozeniu na korytarzu podlogi czyli pewnie za miesiac
Stary 2011-08-05, 20:41   #1437
martucha84
Zakorzenienie

ktosia Gucia a proszę
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka (lub 1 pojedyncza pierś z indyka )4 jajka 1 średnia cebula 2-3 korniszony 2 łyżeczki musztardy 3-4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sól, pieprz

Piersi ugotować np. w 1 kostce wołowej albo w jarzynce. Jajka ugotować na twardo. Piersi i jajka ostudzić, następnie pokroić razem z cebulą i ogórkami w kosteczkę. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać musztardę i jogurt grecki. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby sałatka się przegryzła

Rosette z tą książką masz racje, zresztą najgłupszy anioł też miał nie złe akcje...

aniaaa nie bardzo schodzi.. chyba za którymś praniem...

stokrotka dziękuję

india i jak książka ? podoba się??

*Agatek* jak mam być szczera to nie pytaj innych mam sama musisz sprawdzić raz inaczej zasikują chłopcy inaczej dziewczynki dwa coś moze wam akurat nie podejść... nam haggisy nie spasowały - po 4 pieluchach oddaliśmy do domu dziecka może tam się przydadzą - Pat je przesikiwał, rossmanowe były za twarde, jechaliśmy cały czas na papkach bo są super, (ale nie pomarańczowe bo nie maja rozciągliych boków i Patowi się zsuwały) teraz od miesiaca jesteśmy na nowych dadach bo im się super udały - podróba pampersa ale jak był mniejszy to tylko pampki

my po urodzinach było całkiem sympatycznie, choć żarcia mamy chyba na tydzień jeszcze (oprócz guciowej sałatki ale do tego przywykliśmy ) i w takich chwilach mówię dziękuję Bogu że mam zmywarkę
Stary 2011-08-05, 20:41   #1438
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
siostra tz używa tych pieluch z biedronki dada i nie narzeka. Fakt, że robią się bardziej mokre niż np pampersy, bardziej czuć na nich wilgoć ale jej córka nie ma odparzeń itp. Myślę, ze jak się dba o dziecko i zmienia często pieluchy to i taki z biedronki się nadadzą. Z kolei moja przyjaciółka tylko pampersów używa i mówi, że najgorsze to haggisy, nawet od biedronkowych gorsze. To tyle co zasłyszałam opini

jakoś w to też nie wieże, że gościu tylko pije soki. Mało prawdopodobne, przecież w pozostałe dni musiałby się powietrzem żywić, albo miłością
Podobno żywi się otaczającą go energią (wiesz jak Stachurski energią z żarówek) Dla mnie to ściema mająca na celu przyciągnięcie ludzi, chyba że te "soki" to zmiksowany pełnowartościowy posiłek.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
iwka jakoś odpusciłam sobie ich czyszczenie, tym bardziej etraz jak znowu w domu wszystko siwe generalne porzadki nastapia po wykafelkowaniu łazienki, osadzeniu na górze drzwi i ułozeniu na korytarzu podlogi czyli pewnie za miesiac
Może spróbuj folię rozwiesić od sufitu do podłogi tak żeby "odciąć miejsce remontowe"? Ja tak zrobiłam jak mieliśmy remont łazienki i pomogło - syf był w łazience i przedpokoju, ale w salonie było ok.

Marta - jak solenizant? Zadowolony z imprezy? Super wygląda z koroną Chociaż dorosłym też się korona przydaje

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-08-05 o 20:44
Stary 2011-08-05, 21:05   #1439
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Sliweńko mój mąż zawsze powtarza "Dnia bez aferki lub dramatu dla mojej Madzi nie ma" i zawsze mówi "Tu dramacik, tu dramacik, tu aferka i tak dni mijają, kochanie z Tobą nie da się nudzić"

widzę że on już przyzwyczajony

Cytat:
Hello

Byle do środy, byle do środy, byle do środy.................... ......

Gucia - lubię tam jeździć, bo pobyt jest bardzo urozmaicony. Ja nie lubię spędzać urlopu leżąć plackiem na plaży i kursując od baru do ręcznika. Parę dni ok, ale potem mi się po prostu nudzi. A tam masz wszystko: plaże (piaszczysta, kamienista - do wyboru do koloru), góry przez całą wyspę, rzeki górskie z małymi jeziorkami do których można sobie poskakać ze skał, jeziora nizinne (nawet na kajakach po nich pływają), do tego cudne miasteczka (włącznie z regimentem Legii Cudzoziemskiej - więc jak się ma szczęście to można trafić na ćwiczenia, a że to oddział powietrzno-desantowy to jest na co popatrzeć). Pyszna kuchnia, my śpimy na kempingu więc koszty noclegów praktycznie żadne, a kempingi mają wypasione - łącznie z codziennie sprzątanymi lazienkami i kuchnią. No i pogoda

Madzia - jak zobaczyłam jakie przemeblowanie (czyt. zniszczenia) u koleżanki zrobił szczeniak podobnych gabarytów to sie wyleczyłam z psa. A prawdę mówiąć szczeniakowi się nie dziwię, bo jak siedzi w domu sam 9-10 godz. to i mu sie nudzi i siku też mu się chce. Odwiedzałam ich przed i po szczeniaku, i jak zobaczyłam meble, ściany i podłogi to never ever.
Pewnie, że to zależy od psa, ale skąd wiadomo na jakiego trafisz? (żeby nie było, lubię zwierzaki, sama bym chciała mieć boksera, ale przez to że nas w domu tyle nie ma to się na psiaka nie zdecyduję).

Agatek - ale Twój kotek ma minę niewiniątka Ja? Co ja to zrobiłam?
Z proszkiem Ci nie pomogę, ale na razie bym wyprała w normalnym, po paru miesiącach leżenia w szafie ubranek to i tak trzeba je będzie przeprać jeszcze raz. W sumie jak patrze po znajomych to używają normalnego proszku i lenoru sensitive do płukania (plus extra płukanie).

Rosette - śliczny!

Śliwenka - a co, będzie tańczył z Maserakiem Do banku bym zadzwonila i powiedziała, ze mają zacząć przysyłać na nowy adres bo przestaniesz płacić - skąd masz wiedzieć ile? A tak w ogóle sprawdź który adres zmienili? Czy też ten do korespondencji czy tylko zamieszkania.

Gość jak z kawałów

Ana - lepsze niż siłownia. I ja Ci dam palenie śmieci
kij im w oko z tym adresem wg nich miejscowość teściów jest do tego w woj.opolskim

Cytat:
ja jestem w szoku

Cytat:
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ktosia Gucia a proszę
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka (lub 1 pojedyncza pierś z indyka )4 jajka 1 średnia cebula 2-3 korniszony 2 łyżeczki musztardy 3-4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sól, pieprz

Piersi ugotować np. w 1 kostce wołowej albo w jarzynce. Jajka ugotować na twardo. Piersi i jajka ostudzić, następnie pokroić razem z cebulą i ogórkami w kosteczkę. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać musztardę i jogurt grecki. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby sałatka się przegryzła

Rosette z tą książką masz racje, zresztą najgłupszy anioł też miał nie złe akcje...

aniaaa nie bardzo schodzi.. chyba za którymś praniem...

stokrotka dziękuję

india i jak książka ? podoba się??

*Agatek* jak mam być szczera to nie pytaj innych mam sama musisz sprawdzić raz inaczej zasikują chłopcy inaczej dziewczynki dwa coś moze wam akurat nie podejść... nam haggisy nie spasowały - po 4 pieluchach oddaliśmy do domu dziecka może tam się przydadzą - Pat je przesikiwał, rossmanowe były za twarde, jechaliśmy cały czas na papkach bo są super, (ale nie pomarańczowe bo nie maja rozciągliych boków i Patowi się zsuwały) teraz od miesiaca jesteśmy na nowych dadach bo im się super udały - podróba pampersa ale jak był mniejszy to tylko pampki

my po urodzinach było całkiem sympatycznie, choć żarcia mamy chyba na tydzień jeszcze (oprócz guciowej sałatki ale do tego przywykliśmy ) i w takich chwilach mówię dziękuję Bogu że mam zmywarkę
koleżanka mówiła mi ostatnio że dady są lepsze od pampersów i rossmanowskich bo nie przesikuje jej synek ich

chusteczek do pupy też z dady używa

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:09   #1440
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
koleżanka mówiła mi ostatnio że dady są lepsze od pampersów i rossmanowskich bo nie przesikuje jej synek ich

chusteczek do pupy też z dady używa
dla nich są lepsze dla innych niekoniecznie ja szczerze mówiąc widze różnice (na korzyść pampków) ale nie jest ona tak ogromną żeby płacić dwa razy tyle, ale jakbym miała kase.. zresztą do teraz jechaliśmy na pampkach

a chusteczki dady pata uczuliły

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości