|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2642 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kolinko no w końcu.
Nie uciekaj więcej ![]() Brunetko świetnie ![]() No chyba,ze nie czytasz smsów. Musicie częsciej. Scio no kurczę ![]() Moze rumianek?Czasem lubi uczulać. Karolineee rodzi ![]() ![]() Aniu bo jak sie ma dzieciatko w chuście,to jakby w brzuchu i często sie zapomina. Ja za blisko kuchenki np. stan ęłam a po chwili odskoczyłam bo Izę miałam na sobie ![]() No to może Ci sie przyśni ta odpowiednia suknia? Natko oby nocka już była spokojna,i ranek,południe,wieczór,no cka..... waga Dominika zachwycająca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak pisalam mam tak intensywne ostatnie dni, ze nie mialam czasu lub sil na internet ja mam zapisane numery dziewczyn dyzurujacych (do Ciebie nerola m.in.) i na pewno napisze jak cos sie zacznie dziac ![]() ja juz w nowym domu mieszkam i ciagle cos porzadkuje, ukladam, przekladam, rozkladam etc w srode podlaczali nam kanalizacje wiec uzbrojona w aparat, kartke i olowek, latalam po wykopach - archiwizowanie roznych robot budowlanych, to moje zadanie... w temacie malucha - to dzisiaj montowalam kolyske i karuzele nad lozeczkiem, znajoma uszyla mi dwa zamienne wklady do kolyski, bardzo porzadne ![]() ![]() ciagle czekam na materac do lozeczka, zamowilam przez internet, od kilku dni wisi ze zrealizowane a materac nie doszedl ![]() a wczoraj przywiezli pralke i sobie ja zabrali z powrotem, bo byla uderzona i zarysowana z boku, odmowilam przyjecia, maja wyslac nowa (platnosc przy odbiorze wiec nie marudza z wysylka a ja nadal piore u mamy ![]() no i to tylko garstka wiadomosci co u mnie bylam w klubie, ale wracam tam z powrotem, jestem pod wrazeniem waszych/naszych maluszkow ![]()
![]() |
#2645 |
BAN stały
|
Obwieszczam,że Karolineee jest na porodówce.
odeszły Jej wody,ma 3 cm rozwarcia.. A nie mówiłam parę postów wyżej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to nam się dzisiaj/jutro wszystkie przeterminowane rozpakują ![]() No, prawie wszystkie... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Żeby szybko poszło to rodzice Karolinee zobaczą wnuczkę, mają być chyba do niedzieli, więc w ostaniej chwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znowu przewalona noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że Beatka też na nogach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
hej
![]() czy juz gratulowac karolinee? ![]() czekamy na wiesci ![]()
#2651 |
Zakorzenienie
|
My też na nogach bo duży o 7 pije kaszkę
![]() małego coś boli brzuszek nie może kupy zrobić.Dałam mu herbatę koperkową zob czy zadziała ![]() ![]() jestem ciekawa co z Karolinką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Agni,Lilka, ![]() ![]() ![]() ![]() Karolineeee- mam nadzieje,że jesteś już po wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() Kolina- dobrze,że jesteś i wszystko u Ciebie ok ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
Madziarew GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Madziaranew
![]() Karolinee powodzenia ![]() W załączniku fotka Maksia od Sloneczka ![]() a ją na nogach z mała na cycu. A ty Brunetko karmisz piersią czy mm czy mieszanie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-06 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i do tej pory to już perwnie urodziła. mam nadzieję. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolina witaj, dobrze że się odezwałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakie ma długie włoski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Kochana podaj adres na pw, bede z młodą na spacerze to wstąpie na poczte
![]() A ja się wyspałam ![]() Nerolko pediatra tez mowiła, ze to moze rumianek przyczyną jest tych kolek kazała odstawić. Kupiłam jej ten probiotyk biogaia moze pomoze ![]() Natko powodzenia, a jak wlaczycie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję Espumisan co drugie karmienie po 3 kropelki, masuję czasem godzinami brzuszek no i termometr w takich "kryzysowych" momentach. Chyba też kupię te kropelki biogaia, jak je stosować? Od kiedy można? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
my dajemy Lakcid, mielismy tydzien czasu zaparcia, ale przeszly (tffu tffuu- zeby nie wróciły)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
właśnie patrze do ulotki. Nie ma wieku, wazne zeby codziennie podawac 5 kropelek, mozna na lyzeczce, mozna z napojami, mlekiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a zapomniałam napisać,że Twoja Julcia też piekna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli urodzisz 7 to będziemy mieć dzieci z tego samego dnia ![]() więc trzymam ![]() Cytat:
![]() jak to jest,że tak duzo dzieci ma problemy z tymi cholernymi zaparciami... kurde coś sie cofamy w tej ewolucji zamiast się rozwijać... Natko trzymam ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- karolineeeeeeeeeeeeeeeeee eee co z tobą????????????????????? ?????????????????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() We wtorem będzie miał 4 tygodnie. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też dołączam do zmartwionych mam ![]() bylismy u neurolga i powiedziała nam że nie widzi nic niepokojącego ale wysłała na wszelki wypadek na usg główki i wczoraj je zrobiliśmy... niestety nie wszystko jest ok... jakaś tam asymetria komór mózgowych niby w granicach wariantu anatomicznego ale się martwię no i jakieś zmiany-echododatnie smugi naczyń w jądrach podkomorowych spowodowane infekcją wewnątrzmaciczną ![]() mam dość , zamiast cieszyć się jutrzejszymi chrzcinami Szymka to ryczę ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-06 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Dziubek-
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Rozmawiałam z Wodaquą- ma Zosię ciągle ze sobą,mała gryzie sutki ![]() czekamy na Was Wodaqua ![]() Karolineeeee- co żabko z Wami??????????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
Madziaranew gratulacje !!!
![]() Karolinee, mam nadzieje że jesteś już po. ![]() Carmela, biedna Sarcia- takie maleństwo a już jakieś paskudztwo się pokazało- trzymam kciuki za leczenie. ![]() Dziubku, spokojnie skoro ta asymetria jest w normie, to nie ma co się martwić. Zmiany musicie obserwować, ale Szymek wygląda na zdrowego i szczęśliwego chłopca- jestem pewna, że okaże się że to nic poważnego. ![]() Jutro Szymka dzień, więc postarajcie się nim cieszyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo i żadnych wieści do tej pory nie ma????? My wczoraj z Lilianką skończylyśmy 4 tygodnie a dziś Filip kończy 1,5 roku ![]() ![]()
![]() |
#2667 |
BAN stały
|
Wieści od Karolinee:
Maja przyszła na świat 6 sieronia o gidz.00:20.ma 3300 i 54 cm.w sumie szybko w miarę rodziłam,ale oczywiście boleśnie ![]() niestety musieli mnie naciąć bo bo mała z rączką przy główce wychodziła. Szyli mnie 1,5 godz ![]() ![]() Smsa dostałam po 5 rano ale tel. mi spadł pod łóżko a Iza śpi i nie nie mogłam znaleźć a Iza śpi.Mam właczony tylko wibrator.Na szczeście znalazłam. Dziubku jak w granicach normy,to dobrze,skonsultujcie to może jeszcze. Kurczę,przykro mi ale wierzę,ze jest wszystko w porządku ![]() Maksiu Słoneczko witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
gdzie można kupic wode Humana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
albo na ich stronie, mają sprzedaż internetową ja kupowałam w sieci sklepów Alma -tylko nie wiem czy maja sklepy w całej polsce czy tylko w wybranych województwach.
edit alma jest w sopocie i gdyni dziękuję Wam kochane za słowa otuchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.