Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 19:59   #1381
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ja na razie czytam wszystko i zbieram opinie zacznę kupowac gdzies koło pazdziernika myslę...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:20   #1382
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Uff okna lśnią (wszystkie), łazienka posprzątana, kuchnia też reszta jutro. Nie cierpię sprzątać, ale jak już zaczyne to w każdym najmniejszym kąciku. Przy garach mogę stać cały dzien i kucharzyć, bałaganu nie znoszę, ale zdecydowanie wole gotować niż sprzątać

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
U mnie było słonecznie, ale już się zachmurzyło, do tż-ta przyjechały szwaby i nawet dla mnie czasu nie ma, nawet na 5 minut nie wpadł, a jutro mamy ten festyn na wiosce... pewnie bede siedziała sama w domu
tyle mu się należy!

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to tez do niej napisalam z nowiną, ze bede mama i ze widzialam fasolke i to jest naprawde najwspanialsze uczucie i z calego serca polecam , zeby se dzieci robili. To mi napisała ze nie, oni jeszcze sie nie nadają na dzieci bo sami jeszcze troche dziecmi są i narazie nie planują. Wiec tymbardziej reakcja mnie zaskoczyła, bo skoro nie planuja nawet to imiona maja wybrane

masakra, ostatnio ciagle duzo przykrosci mnie spotyka, ze strony tych bliskich, to straszne. Tymbardziej teraz kiedy naprawde wiele mi nie trzeba do rozklejenia

Ale nic, po konsultacji z przyjaciolka i mama doszlysmy do wniosku, ze moze ona ma jakies problemy, albo juz sie stresuje zblizajacym slubem a moze po cichu tez planuje dziecko i to wszystko ja przerosło- ze ja mam aona nie i w ten sposob zareagowała. Niby rozumiem, ale z drugiej strony ten 'ton' i sposob w jaki to wyrazila byl nie na miejscu
Bedzie Lena i koniec !
słuszna decyzja. Stresy nie stresy, ale mogła się chociaż ze słowami liczyć!!!
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:22   #1383
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nawojka to zaszalałas... nie przeforsowałas sie za bardzo?
Stary 2011-08-05, 20:27   #1384
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Nawojka to zaszalałas... nie przeforsowałas sie za bardzo?
Mam nadzieję, że nie. Nie spieszyłam się z niczym robiłam wszystko ostrożnie i w miarę powoli. Może mi się już syndrom porządkowania czy tam urządzania gniazda włączył nie pamiętam jak to się "fachowo" nazywa
Stary 2011-08-05, 20:29   #1385
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie czytam wszystko i zbieram opinie zacznę kupowac gdzies koło pazdziernika myslę...
Ja też gdzieś tak zacznę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:35   #1386
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie. Nie spieszyłam się z niczym robiłam wszystko ostrożnie i w miarę powoli. Może mi się już syndrom porządkowania czy tam urządzania gniazda włączył nie pamiętam jak to się "fachowo" nazywa
hihi
na mnie ciągle krzyczeli, ze mam robic powoli, nie biegiem,... najgorzej było ze schodami, bo ja zawsze zbiegałam a teraz nawet się nauczyłam schodzic no i generalnie wolniej chodzę
Stary 2011-08-05, 20:39   #1387
MMONIKA9
Wtajemniczenie

co do huggisow to jak ja pracowałam jako niania to te pieluchy używali ale zaczęły małą uczulać całą dupke nagle miała obszczypaną całą w krostkach stały się bardzo mało chłonne i zmienili na inne
co biedronkowych pieluch też nei jestem przekonana szwagierka kupuje małej i dl amnei to koszmar już kilka razy się zdarzyło z emałej ząłożyła pieluche albo jak ja z nią siedziąłam to też takie przypadki miałam ze pieluche załozyłam a siuski bokiem jej gdzies poleciały jak by w ogole nie chłoneły te pieluchy, napewno była dobrze założona bo ja mam taką manie że zawsze musi być wszytsko dobrze równo po bokach z przodu tyłu itd to jest cos strasznego ale no mam taki nawyk wiec nie wiem co jest z tymi pieluchami bo co innego jak by to był pojedynczy przypadek ale to już się kilka jak nie kilkanaście razy zdarzyło, ja będe używać pampersów drogie ale wiem że bardzo dobre na dziekcu nie ma co oszczędzac poza tym zrobie tak jak moja koleżanka na chrzciny poprosze by każdy kupił paczke pampersów bo taniej mnei wyjdą ciuszki dla dzieck aniż pieluchy a to będzie bardzo przydatny prezent napewno się nie zmarnuje ani nei popsuje itp

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 20:42   #1388
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

No własnie ja czytałam juz sporo o pieluchach i Pampersy tez potrafią uczulac więc ja się na razie nie nastawiam jakich będziemy używac bo powiem, ze np Pampersy a dzidzia się uczuli....i trzeba będzie kombiinowac....

a myśli któraś z Was o pieluchach tetrowych?
Stary 2011-08-05, 21:22   #1389
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

heh, na pieluchach to ja się nie znam, ale wiem że moja znajoma kupowała od początku ciąży jak były w promocji pampersy i jak ją pod koniec zapytałam (jak miała cały stos...) a co jeśli małą uczulą? wywali? to się zdziwiła i stwierdziła że nawet o tym nie pomyślała

dobranoc
Stary 2011-08-05, 21:53   #1390
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczynki można ponoć kupić w rossmanie próbki pampersów "babydream" 5 sztuk, więc można się skusić i porównywać i zdawać relacje Na początek kupie pampersy, a potem spróbujemy innych

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:00   #1391
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do huggisow to jak ja pracowałam jako niania to te pieluchy używali ale zaczęły małą uczulać całą dupke nagle miała obszczypaną całą w krostkach stały się bardzo mało chłonne i zmienili na inne
co biedronkowych pieluch też nei jestem przekonana szwagierka kupuje małej i dl amnei to koszmar już kilka razy się zdarzyło z emałej ząłożyła pieluche albo jak ja z nią siedziąłam to też takie przypadki miałam ze pieluche załozyłam a siuski bokiem jej gdzies poleciały jak by w ogole nie chłoneły te pieluchy, napewno była dobrze założona bo ja mam taką manie że zawsze musi być wszytsko dobrze równo po bokach z przodu tyłu itd to jest cos strasznego ale no mam taki nawyk wiec nie wiem co jest z tymi pieluchami bo co innego jak by to był pojedynczy przypadek ale to już się kilka jak nie kilkanaście razy zdarzyło, ja będe używać pampersów drogie ale wiem że bardzo dobre na dziekcu nie ma co oszczędzac poza tym zrobie tak jak moja koleżanka na chrzciny poprosze by każdy kupił paczke pampersów bo taniej mnei wyjdą ciuszki dla dzieck aniż pieluchy a to będzie bardzo przydatny prezent napewno się nie zmarnuje ani nei popsuje itp
Siostra mojego TZta też używała tych pieluch u swoich dzieci, i też widziała, jak się z pieluchy coś wylało .. dlategojak ich raczej będę unikać, ale nie mówię, że nie spróbuje - bo może akurat ..

Stary 2011-08-06, 06:12   #1392
annyonne
Raczkowanie

Witam Mamusie, ale tempo narzucacie - ledwo nadrabiam
Czytam Wasze wpisy o wózkach i widzę, że w większości macie już upatrzone modele a jak czytam o parametrach to włosy mi dęba stają, ja jeszcze nawet nie zaczęłam się rozglądać! Może jak na L4 pójdę od października to będzie więcej czasu na zapoznanie z tematem.... Nam wstępnie znajoma zaproponowała, że użyczy wózka ma model Inglesina Magnum, podobny do tego http://www.inglesina.pl/systemy-modulowe/7# ale model zeszłoroczny. Co o nim sądzicie moje specjalistki? Wiem też że lepiej mieć wybraną jakąś alternatywę bo wiadomo może koleżance coś wypaść niespodziewanego...

Wyprawka u mnie w głębokim tyle, nawet jednej rzeczy nie mam a czas leci tak nieubłaganie.... Jestem chyba jednak ciut przesądna i zacznę zakupy po 5 m-cu. Teraz czas zacząć przygotowania do urlopu Co myślicie o spacerkach po górach w ciąży?

Zosiu - ja już nic nie rozumiem... Nie dostałaś jeszcze decyzji o rozwiązaniu stażu, masz L4 leżące i Twoją linią obrony ma być właśnie ono a myślisz o rowerze i festynie. A jak spotkasz szefa przypadkiem lub kogoś z PUPu? Ja bym przemyślała sprawę raz jeszcze i chyba została w domu lub w ogródku.

Co do pieluszek to moja psiapsióła która ma bliźniaki używała Happy, testowała też Pampersy ale i po analizie i cenowej i "dzieciowej" wybrała te pierwsze i to właśnie je mi polecała. Mówiła też że nie ma sensu robić ogromnych zapasów bo dzieci diablo szybko z nich wyrastają i kilka paczek musiała sprzedać na allegro

Uff ale się napisałam ale przynajmniej nie myślałam o dzisiejszej wizycie u lekarza....
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 07:05   #1393
agacia_cz
Zadomowienie

Dzień dobry
Zaraz wybieram się na targ a pózniej zakisze resztę ogorkow
Moja bratowa używa pieluszek z biedronki i jest super zadowolona
Zakupilam dla maluszka zestaw startowy z avent no to coś już mam
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 07:41   #1394
EciaPecia
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Ja bardzo lubię firmę Inglesina ale mogę się wypowiedzieć tylko na temat spacerówek, bo taką mam Jednak te głębokie wózki nie bardzo mi odpowiadają, boję się małych kółek i kół niezwrotnych czyli tych dużych u Inglesiny.
Ja będę miała wózek po synku, X-landera XA, i jako głęboki wózek i jako spacerówka był dla mnie okej, mimo, że siedzisko w spacerówce nie rozkłada się do poz leżącej. Dosyć niedogodne było tylko to, że nie ma przekładanej rączki, bo w zimie przy śnieżyczy mój bąbel często ze spacerów wracał biały jak bałwanek ;p hehe. Później nakładałam mu po prostu folię przeciwdeszczową No ale żaden wózek nie będzie miał wszystkiego. Xlandera kupiłam 1,5 roku temu, używany był wcześniej na dwójce dzieci, teraz jeździ w nim dzidzia kuzynki a od lutego będzie nasz szkrab Moim zdaniem jest niezniszczalny.
A jeśli chodzi o pieluchy to u nas od urodzenia sprawdzały się jednak Dada z Biedronki. Używamy do teraz, czasem fundniemy sobie pampki w promocji Pampersy oczywiście najlepsze A nie sprawdziły się właśnie Huggisy i Bella happy. Więc co pupa to opinia Będzie trzeba testować też przy kolejnym dziatku
słonecznego weekendu Wam życzę

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

BebiBebi wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2011-08-06 o 08:46
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 08:38   #1395
anankee
Rozeznanie

huggiesów nie uzywalam. Mam przetestowane babydream, dada, pampers sleep&play, happy.
Babydream fajne ale dość grube są to pieluchy,
papmpers sleep&play - duży minus za brak elastycznych boczków
happy - porażka, grube, sztywne, nieee
dada- strzal w 10, u nas są idealne, uzywam tylko tych pieluszek już od dawna. to prawda ze z początku były sztywne, ale od jakichś 3 miesięcy te pieluszki sa udoskonalone, cieniutkie, mięciutkie i NIDGY mi z nich nic nie przecieklo, ani siusiu ani kupka, obecnie dziennie zużywam 5-6 pieluszek. Są ekonomiczne, 27 zl za 56szt (używamy 4)

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:04   #1396
nawojka8583
Zadomowienie

BebiBebi wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!

Cześć Mamusie! Jak samopoczucie?
Stary 2011-08-06, 10:06   #1397
uska000
Zadomowienie

Wlasnie dzisiaj wielki dzien BebiBebi

czesc mamusie u mnie dopisuje od rana tz sniadanko zrobilam
tylko czemu jest tak goraco;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:07   #1398
AgaMili
BAN stały

BebiBebi wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i udanego wesela
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:07   #1399
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Czytam Wasze wpisy o wózkach i widzę, że w większości macie już upatrzone modele a jak czytam o parametrach to włosy mi dęba stają, ja jeszcze nawet nie zaczęłam się rozglądać! Może jak na L4 pójdę od października to będzie więcej czasu na zapoznanie z tematem.... Nam wstępnie znajoma zaproponowała, że użyczy wózka ma model Inglesina Magnum, podobny do tego http://www.inglesina.pl/systemy-modulowe/7# ale model zeszłoroczny. Co o nim sądzicie moje specjalistki? Wiem też że lepiej mieć wybraną jakąś alternatywę bo wiadomo może koleżance coś wypaść niespodziewanego...

Wyprawka u mnie w głębokim tyle, nawet jednej rzeczy nie mam a czas leci tak nieubłaganie.... Jestem chyba jednak ciut przesądna i zacznę zakupy po 5 m-cu. Teraz czas zacząć przygotowania do urlopu Co myślicie o spacerkach po górach w ciąży?

Zosiu - ja już nic nie rozumiem... Nie dostałaś jeszcze decyzji o rozwiązaniu stażu, masz L4 leżące i Twoją linią obrony ma być właśnie ono a myślisz o rowerze i festynie. A jak spotkasz szefa przypadkiem lub kogoś z PUPu? Ja bym przemyślała sprawę raz jeszcze i chyba została w domu lub w ogródku.

Co do pieluszek to moja psiapsióła która ma bliźniaki używała Happy, testowała też Pampersy ale i po analizie i cenowej i "dzieciowej" wybrała te pierwsze i to właśnie je mi polecała. Mówiła też że nie ma sensu robić ogromnych zapasów bo dzieci diablo szybko z nich wyrastają i kilka paczek musiała sprzedać na allegro

Uff ale się napisałam ale przynajmniej nie myślałam o dzisiejszej wizycie u lekarza....
O wózkach i pieluszkach nic jeszcze nie wiem, także nie macie co liczyć na moje rady. Trzymam natomiast kciuki za wizytę
Stary 2011-08-06, 10:21   #1400
annyonne
Raczkowanie

I po wizycie. Nie wiem dlaczego człowiek tak się stresuje niepotrzebnie przed każdą wizytą ale to pewnie się nie zmieni U mnie i dzieciątka wszystko w jak najlepszym porządku, troszkę bałam się o morfologię bo z tym moim zdrowym odżywianiem tak nie za bardzo... Ale na szczęście wszystko w normie, widać witaminki pomagają A teraz w ramach szczerej poprawy wygrzebałam sokowirówkę i zrobiłam cały dzbanek soczku z marchewki i jabłek, pychota ale na obiad i tak placki ziemniaczane będą

BebiBebi wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy i niezapomniany!

Edytowane przez annyonne
Czas edycji: 2011-08-06 o 10:22
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:22   #1401
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

BebiBebi
mam nadzieję, że pogoda dopisuje i to będzie najpiękniejszy dzień Twojego życia
Stary 2011-08-06, 10:25   #1402
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć

Przyszłam się pochwalić. Piersi produkują siarę ale jestem dumna z tego małego faktu
Dlatego mnie tak sutki swędziały za dnia, ojej strasznie... a bolą w nocy, jak śpię. Też tak macie?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Siostra mojego TZta też używała tych pieluch u swoich dzieci, i też widziała, jak się z pieluchy coś wylało .. dlategojak ich raczej będę unikać, ale nie mówię, że nie spróbuje - bo może akurat ..
kochana, szczerze, nie znam osoby, która zachwala huggiesy, są gorsze od biedronkowych, odczepiają się, przesiąkają- nie ryzykuj

Bebi wszystkiego najlepszego, żebyś się nie denerwowała i wszystko wyszło po Twojej myśli!! Czekamy na relację i zdjęcia!

Stary 2011-08-06, 10:46   #1403
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc lalki

Bebi dużo szczęścia no i udanej zabawy

Agatek a ja sie własnie zastanawiałam kiedy zaczyna się produkcja i myslalam ze to jakos dopiero po połowie ciąży albo nawet pod koniec
Stary 2011-08-06, 10:49   #1404
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

No ja tez nie zacznę zakupow wczesniej niż 5-6 miesiąc. Raz, że nie mam gdzie tego trzymać, a dwa - jakoś wydaje misię za wcześnie.

Cytat:
I po wizycie. Nie wiem dlaczego człowiek tak się stresuje niepotrzebnie przed każdą wizytą ale to pewnie się nie zmieni U mnie i dzieciątka wszystko w jak najlepszym porządku, troszkę bałam się o morfologię bo z tym moim zdrowym odżywianiem tak nie za bardzo... Ale na szczęście wszystko w normie, widać witaminki pomagają A teraz w ramach szczerej poprawy wygrzebałam sokowirówkę i zrobiłam cały dzbanek soczku z marchewki i jabłek, pychota ale na obiad i tak placki ziemniaczane będą

BebiBebi wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy i niezapomniany!
Super, że z dzidzia i wynikami wszystko ok

Bebi, najlepszego Niech ten dzień będzie cudowny, a wszystkie kolejne jeszcze piękniejsze

My jedziemy dzisiaj na chrzciny, więc zajrzę do Was dopiero po powrocie
Miłej soboty dziewczynki

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-06 o 10:50
Stary 2011-08-06, 10:56   #1405
Haniula
Zakorzenienie

BebiBebi duzo szczescia i miłości
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:58   #1406
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Pewnie Bebi teraz się makijażuje i fryzuruje no i stresuje
Stary 2011-08-06, 12:23   #1407
anankee
Rozeznanie

bebi dolączam się do wszystkich wcześniejszych życzen

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:26   #1408
Lucy1111
Zakorzenienie

ja również przyłączam się do życzeń

wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:39   #1409
*Agatek*
Zakorzenienie

Kupiłam wór ciuchów za całe 20 zł następne zakupy ubrankowe za miesiąc

Cytat:
Agatek a ja sie własnie zastanawiałam kiedy zaczyna się produkcja i myslalam ze to jakos dopiero po połowie ciąży albo nawet pod koniec
Piersi rosną do 16 tygodnia i zaczynają produkować się siarę (tak pisze w książeczce którą dostałam od gina) Jakbyś dobrze nacisnęła, to wyleci taki przezroczysty płyn

Stary 2011-08-06, 12:45   #1410
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz czas zacząć przygotowania do urlopu Co myślicie o spacerkach po górach w ciąży?
Zależy jakie góry i jakie trasy... My w ciągu roku bywaliśmy w wyższych górach 4-5 razy w roku i lekarz zabronił nawet cięższych spacerków po Karkonoszach no, ale od czego są wyciągi
robiłam przerwy jak tylko poczułam się zmęczona i nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić. Piersi produkują siarę ale jestem dumna z tego małego faktu
Dlatego mnie tak sutki swędziały za dnia, ojej strasznie... a bolą w nocy, jak śpię. Też tak macie?
Moje już od kilku lat produkują śladowe ilości nawet miałam w tym kierunku konsultację onkologiczną, ale po prostu organizm chciał już rodzić

BebiBebi - wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!

G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-08-06 o 12:55
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości