|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja na razie czytam wszystko i zbieram opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Uff okna lśnią (wszystkie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Nawojka to zaszalałas... nie przeforsowałas sie za bardzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nie. Nie spieszyłam się z niczym robiłam wszystko ostrożnie i w miarę powoli. Może mi się już syndrom porządkowania czy tam urządzania gniazda włączył
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na mnie ciągle krzyczeli, ze mam robic powoli, nie biegiem,... najgorzej było ze schodami, bo ja zawsze zbiegałam a teraz nawet się nauczyłam schodzic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
co do huggisow to jak ja pracowałam jako niania to te pieluchy używali ale zaczęły małą uczulać całą dupke nagle miała obszczypaną całą w krostkach stały się bardzo mało chłonne i zmienili na inne
co biedronkowych pieluch też nei jestem przekonana szwagierka kupuje małej i dl amnei to koszmar już kilka razy się zdarzyło z emałej ząłożyła pieluche albo jak ja z nią siedziąłam to też takie przypadki miałam ze pieluche załozyłam a siuski bokiem jej gdzies poleciały jak by w ogole nie chłoneły te pieluchy, napewno była dobrze założona bo ja mam taką manie że zawsze musi być wszytsko dobrze równo po bokach z przodu tyłu itd ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
No własnie ja czytałam juz sporo o pieluchach i Pampersy tez potrafią uczulac więc ja się na razie nie nastawiam jakich będziemy używac bo powiem, ze np Pampersy a dzidzia się uczuli....i trzeba będzie kombiinowac....
a myśli któraś z Was o pieluchach tetrowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
heh, na pieluchach to ja się nie znam, ale wiem że moja znajoma kupowała od początku ciąży jak były w promocji pampersy i jak ją pod koniec zapytałam (jak miała cały stos...) a co jeśli małą uczulą? wywali? to się zdziwiła i stwierdziła że nawet o tym nie pomyślała
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki można ponoć kupić w rossmanie próbki pampersów "babydream" 5 sztuk, więc można się skusić i porównywać i zdawać relacje
![]() ![]()
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie, ale tempo narzucacie - ledwo nadrabiam
![]() Czytam Wasze wpisy o wózkach i widzę, że w większości macie już upatrzone modele a jak czytam o parametrach to włosy mi dęba stają, ja jeszcze nawet nie zaczęłam się rozglądać! Może jak na L4 pójdę od października to będzie więcej czasu na zapoznanie z tematem.... Nam wstępnie znajoma zaproponowała, że użyczy wózka ma model Inglesina Magnum, podobny do tego http://www.inglesina.pl/systemy-modulowe/7# ale model zeszłoroczny. Co o nim sądzicie moje specjalistki? ![]() Wyprawka u mnie w głębokim tyle, nawet jednej rzeczy nie mam a czas leci tak nieubłaganie.... Jestem chyba jednak ciut przesądna i zacznę zakupy po 5 m-cu. Teraz czas zacząć przygotowania do urlopu ![]() Zosiu - ja już nic nie rozumiem... Nie dostałaś jeszcze decyzji o rozwiązaniu stażu, masz L4 leżące i Twoją linią obrony ma być właśnie ono a myślisz o rowerze i festynie. A jak spotkasz szefa przypadkiem lub kogoś z PUPu? Ja bym przemyślała sprawę raz jeszcze i chyba została w domu lub w ogródku. Co do pieluszek to moja psiapsióła która ma bliźniaki używała Happy, testowała też Pampersy ale i po analizie i cenowej i "dzieciowej" wybrała te pierwsze i to właśnie je mi polecała. Mówiła też że nie ma sensu robić ogromnych zapasów bo dzieci diablo szybko z nich wyrastają i kilka paczek musiała sprzedać na allegro ![]() Uff ale się napisałam ale przynajmniej nie myślałam o dzisiejszej wizycie u lekarza....
#1393 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zaraz wybieram się na targ a pózniej zakisze resztę ogorkow Moja bratowa używa pieluszek z biedronki i jest super zadowolona Zakupilam dla maluszka zestaw startowy z avent no to coś już mam ![]()
#1394 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja bardzo lubię firmę Inglesina ale mogę się wypowiedzieć tylko na temat spacerówek, bo taką mam ![]() Ja będę miała wózek po synku, X-landera XA, i jako głęboki wózek i jako spacerówka był dla mnie okej, mimo, że siedzisko w spacerówce nie rozkłada się do poz leżącej. Dosyć niedogodne było tylko to, że nie ma przekładanej rączki, bo w zimie przy śnieżyczy mój bąbel często ze spacerów wracał biały jak bałwanek ;p hehe. Później nakładałam mu po prostu folię przeciwdeszczową ![]() ![]() A jeśli chodzi o pieluchy to u nas od urodzenia sprawdzały się jednak Dada z Biedronki. Używamy do teraz, czasem fundniemy sobie pampki w promocji ![]() ![]() ![]() ![]() słonecznego weekendu Wam życzę ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- BebiBebi wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]()
![]() Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2011-08-06 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
huggiesów nie uzywalam. Mam przetestowane babydream, dada, pampers sleep&play, happy.
Babydream fajne ale dość grube są to pieluchy, papmpers sleep&play - duży minus za brak elastycznych boczków happy - porażka, grube, sztywne, nieee dada- strzal w 10, u nas są idealne, uzywam tylko tych pieluszek już od dawna. to prawda ze z początku były sztywne, ale od jakichś 3 miesięcy te pieluszki sa udoskonalone, cieniutkie, mięciutkie i NIDGY mi z nich nic nie przecieklo, ani siusiu ani kupka, obecnie dziennie zużywam 5-6 pieluszek. Są ekonomiczne, 27 zl za 56szt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
BebiBebi wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!
![]() ![]() Cześć Mamusie! Jak samopoczucie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
Wlasnie dzisiaj wielki dzien BebiBebi
![]() czesc mamusie ![]() ![]() tylko czemu jest tak goraco;/
#1398 |
BAN stały
|
BebiBebi wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i udanego wesela
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
I po wizycie. Nie wiem dlaczego człowiek tak się stresuje niepotrzebnie przed każdą wizytą ale to pewnie się nie zmieni
![]() ![]() ![]() ![]() BebiBebi wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy i niezapomniany! ![]()
annyonne http://suwaczki.maluchy.pl/li-57161.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009101000100130.png Edytowane przez annyonne Czas edycji: 2011-08-06 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() BebiBebi mam nadzieję, że pogoda dopisuje i to będzie najpiękniejszy dzień Twojego życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przyszłam się pochwalić. Piersi produkują siarę ![]() ![]() ![]() Dlatego mnie tak sutki swędziały za dnia, ojej strasznie... a bolą w nocy, jak śpię. Też tak macie? ![]() Cytat:
![]() Bebi wszystkiego najlepszego, żebyś się nie denerwowała i wszystko wyszło po Twojej myśli!! Czekamy na relację i zdjęcia! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
czesc lalki
![]() Bebi dużo szczęścia no i udanej zabawy ![]() Agatek a ja sie własnie zastanawiałam kiedy zaczyna się produkcja i myslalam ze to jakos dopiero po połowie ciąży albo nawet pod koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bebi, najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My jedziemy dzisiaj na chrzciny, więc zajrzę do Was dopiero po powrocie ![]() Miłej soboty dziewczynki ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-06 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
BebiBebi duzo szczescia i miłości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Bebi teraz się makijażuje i fryzuruje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
ja również przyłączam się do życzeń
![]() wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam wór ciuchów
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() robiłam przerwy jak tylko poczułam się zmęczona i nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() ![]() BebiBebi - wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!! ______________________ Wczoraj kosmetyczka (mam ładne, naturalne pazurki ![]() ![]() Mąż już pojechał (gra na tym ślubie), a mnie czeka dotarcie do Kościoła w szpilach ![]() Poza tym to rano miałam pierwsze ![]() ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-08-06 o 12:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.