Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 20:03   #3871
paula600324
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość

reklamuj.. Jak coś było w kartonikach typu kremy i perfumy, sami wyślą kuriera po to a dadzą niezalane, jak mało, to wyślą nowe
Pewnie kazaliby odesłać, ponieważ tam miałam kremy anew, perfumy, a one w folii zapakowane A wolę wytrzeć niż bawić się w odsyłanie i później czekać na nowe.

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
A jak go uzywacie? Najladacie reka jak krem, czy na waciku?
Mama normalnie ręką nakłada jak krem

Odpisali mi na reklamacje odnośnie wylanego serum. I kazali się określić co oczekuję. Czy chcę nowy produkt czy korektę salda Oni są normalni? Za prezent za pocałunki chcą mi zrobić korektę Bez komentarza...
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:08   #3872
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Odpisali mi na reklamacje odnośnie wylanego serum. I kazali się określić co oczekuję. Czy chcę nowy produkt czy korektę salda Oni są normalni? Za prezent za pocałunki chcą mi zrobić korektę Bez komentarza...
o mamo
oni w ogóle tych maili dokładnie nie czytają
odpisują szablonikiem i luz

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:18   #3873
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
zalezy jaka masz długosc włosów, ja mam do polowy pleców i niestety jedna starcza na styk czyli dobrze by bylo meic dwie przy takiej dlugosci
W przewodniku o tych farbach Avonu jest napisane, że jak ktoś ma włosy do ramion i dłuższe należy klientkom polecać wzięcie dwóch farb.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:18   #3874
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny którą odżywkę byście poleciły osobie, której pazokcie są kruche? Bo myslałam, żeby polecic ten mineralny utwardzacz, ale nie wiem czy jest coś jeszcze.
ja polecam do rozdwajajacyh sie i lamliwych, tlyko uzywac pod spod kolorowej emalii, bo inaczej schodzi platami
Stary 2011-08-05, 20:33   #3875
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
A jak go uzywacie? Najladacie reka jak krem, czy na waciku?
Ja nalwam troszke na dłoń, rozcieram drugą i nakładam na buzkę i szyję
Stary 2011-08-05, 20:36   #3876
czwartek
Raczkowanie

po skrajnych opiniach o musie prowansalskim boję się go otworzyć możecie napisać czy jego zapach jest porównywalny z zapachem lawendowej mgiełki z naturalsa?
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:15   #3877
mardy bum
Rozeznanie

Nie mam nawet czasu żeby Was nadrobić, a nie wchodziłam od pon.

LRD ładne, ale spodziewałam się czegoś bardziej oryginalnego... w sumie zapach, jak zapach. Nawet przypomina mi jakieś inne perfumy, ale nie kojarzę jakie...

a mus lawendowy PS jak dla mnie jest super. Nie wiem czy zapach ma podobny do mgiełek bo ich nie używam, ale nie ejst zbyt drażniący. Fajnie nawilża, miałąm naprawdę suche łokcie, bo szczerze mówiąc to nie używam balsamów (chyba że mi się przypomni ale i to następuje rzadko), a teraz mam super i to po jakichś 3-4 użyciach! Właściwie to od smaruję ciało od środy bo się bardzo opaliłam i nie chcę, żeby mi skóra się wysuszyła czy schodziła
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:21   #3878
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że wczoraj odpowiadałam tyle
Szaliczek materiał ma całkiem fajny i przyjemny w dotyku, jednak tak mniej więcej co 5 cm może ciut więcej ma wszyte takie srebrne nitki, grubości kilku milimetrów, które w dotyku wydają się być jak sreberka z opakowań czekolady.
Co do różu to jest to ten, który jest podzielony na równe dwie części. Chyba 24K. Sam rozświetlacz ma mnóstwo drobinek takie w końcu jesgo zadanie. Natomiast część różowa jest również wyposażona w te drobinki i sama w sobie się mocno swieci, w związku z tym, jak połaczysz obydwa to świecisz się jak latarnia. Oczywiście to moje subiektywne zdanie na temat obu produktów.

Coś wymyślę z tymi odżywkami dla Babuni. Jak nie Avon to trudno
to jak ten podzielony na 2 równe to ten zwykły niby raczej miałam kiedyś taki, ale w 4 kolorach podzielonych w trójkąty, 2 różowe i 2 wpadające w brąz był cudowny, a któryś z tych powinien być podobny, wyglądowo niby 24k. A do szaliczka to wiem o co chodzi z nitkami i go nie wezmę już, wolę kupić gdzie indziej porządniejszy, sama srebrna nitka mi nie przeszkadza, ale nie taka, którą czuć sprawdziłam jeszczew raz i faktycznie odpowiedziałaś, a mi się to wczoraj nie wyświetlało od razu dziwne

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2011-08-05 o 21:24
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:28   #3879
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
ja polecam do rozdwajajacyh sie i lamliwych, tlyko uzywac pod spod kolorowej emalii, bo inaczej schodzi platami
a ja nie polecam, zaczęły mi się po tym rozdwajać paznokcie
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:30   #3880
mardy bum
Rozeznanie

CZytam na bieżąco i tez potwierdzam, ze odżywka do paznokci o której pisalyście (chyba jest z diamentowym pyłem) jest fajna. Mam słabe paznokcie, tzn rozdwajają się i są dość kruche, ale odkąd zaczęłam jej używać, to w końcu wróciłam do dawnej długości paznokci i mam znów dłuuugie (tzn do wczoraj miałam- jednego zlamałam zahaczając o... nitkę ;|). Na moje to warto ją wziąć, bo cena nie ejst wygórowana (te z SH są po ok. 35 zł chyba), a naprawdę działa. I plus za to, że się wchłania
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 21:38   #3881
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
po skrajnych opiniach o musie prowansalskim boję się go otworzyć możecie napisać czy jego zapach jest porównywalny z zapachem lawendowej mgiełki z naturalsa?
Nie wiem jak mgiełka, ale miałam krem do rąk lawendowy z naturalsa.... To pachną inaczej. Mus prawdziwą lawendą, a krem nie był aż tak bardzo lawendowy był delikatniejszy i podbity rumiankiem...
Stary 2011-08-05, 22:05   #3882
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
jeśli ten mus pachnie tak jak olejek do twarzy, to zapach jest boski

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Mówisz o tej srebrnej silver&black podwójnej? Czy jest jakas biała nowa?
I mam pytanko odnośnie tego pierścionka którego wstawiłąś fotkę, czy schodzi z niego to srebro? Znaczy czy jest to takie srebro "pomalowane farbą" które może odejść płatami jak w złotych? Bo już niestety wiele razy się naciełam na pierścionki avonu...
kupiłam ten pierścionek i resztę zestawu jak weszło do katalogu w listopadzie/grudniu zeszłego roku i nic się nie dzieje, nie noszę tego często, ale uwaam, że jakość jest dobra, kamyki sąosadzane, a nie klejone, to jest duży plus
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:08   #3883
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tak polecacie tą Strong Results to wezmę ja dla Babuni. A co myslicie o tej perłowej kuracji?
U mnie w domu cieszy się powodzeniem (3 kobiety). A moja Mamuśka jest wręcz zachwycona, bo szybko wysycha i dzięki niej ma twarde i mocne pazurki. Niestety czasem ten "dozowniczek" się wysuwa i to sprawia problemy. Przy regularnym wpychaniu go (ale nie za mocno) wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
LRD ładne, ale spodziewałam się czegoś bardziej oryginalnego... w sumie zapach, jak zapach. Nawet przypomina mi jakieś inne perfumy, ale nie kojarzę jakie...
Moja Mama mówi, że jej przypominają Make Me Wonder
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:09   #3884
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jeśli ten mus pachnie tak jak olejek do twarzy, to zapach jest boski

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

kupiłam ten pierścionek i resztę zestawu jak weszło do katalogu w listopadzie/grudniu zeszłego roku i nic się nie dzieje, nie noszę tego często, ale uwaam, że jakość jest dobra, kamyki sąosadzane, a nie klejone, to jest duży plus
Mam płyn, maseczkę i olejek(lawendowe), a teraz otworzyłam mus...jak dla mnie ten sam zapach Trochę się bałam otworzyć, ale jak dla mnie pachnie ok, jest lekki, łatwo się wchłania i te drobinki szybko się rozpuszczają w kontakcie ze skórą- jestem bardzo z niego zadowolona! Seria naturals zupełnie inaczej pachnie, nie porownywałabym tych zapachów...trochę "lekarsko"jak wspomniała Sarunieczka
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:33   #3885
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Mama normalnie ręką nakłada jak krem
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Ja nalwam troszke na dłoń, rozcieram drugą i nakładam na buzkę i szyję
Dzieki

A co do farby - ja mam wlosy do lopatek i spokojnie starczyla mi jedna farba.
Stary 2011-08-05, 22:43   #3886
Hosenka*
Zakorzenienie

Przyszła paczka Duuuża
Dla siebei wziełam zestaw Aqua Youth (załapałam się na -45% ) i krem rumiankowy Naturals

Mleczko AY i krem rumiankowy już przetestowane.

Mleczko: o dziwo dobrze poradziło się z demakijażem twarzy (oczy zmywam micelem), obawiałam się, ze będzie zbyt delikatne. Chyba się polubimy

Krem rumiankowy: też pozytywne wrażenia: nie obkleił twarzy, nie błyszczy się, nie lepi, skóra jest przyjemna w dotyku, nie tłusta. Przyjemny w używaniu, ma delikatny zapach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:55   #3887
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

A co do farby - ja mam wlosy do lopatek i spokojnie starczyla mi jedna farba.
a jaki kolor robiłaś, bo gdzieś mi umknęło

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przyszła paczka Duuuża
ruch w interesie
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 23:26   #3888
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki kolor robiłaś, bo gdzieś mi umknęło[COLOR="Silver"]
Bo nie pisalam
Robilam u rodzicow na wakacjach 9.13 jasy bezowy blond.
Myslalam ze bedzie jasniejszy ( tak sie nastawilam po nazwie). Sam kolor jest fajny i bardzo naturalny.
Natepny wezme ten co ma Fergie
Stary 2011-08-06, 06:47   #3889
alex331
Przyczajenie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
plastik ale świetnie imituje kryształ , możesz brać bez obawy że będzie wygladać jak z jarmarku
Bardzo Ci dziekuję, podoba mi się ten zestaw, a nie chciałam kupić tak zupełnie w ciemno
alex331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 07:47   #3890
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
a ja nie polecam, zaczęły mi się po tym rozdwajać paznokcie
mi też się porozdwajały, na razie nie mogę wyczaić po czym, czy po tej do paznokci łamliwych, czy po bazie pod lakier czy po utwardzaczu
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 07:48   #3891
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Na opakowaniu wyraźnie jest napisane, że jako pojedynczy lakier trzeba nałożyć dwie warstwy, a jako bazę pod inny lakier - jedną warstwę.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 08:52   #3892
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Mam płyn, maseczkę i olejek(lawendowe), a teraz otworzyłam mus...jak dla mnie ten sam zapach Trochę się bałam otworzyć, ale jak dla mnie pachnie ok, jest lekki, łatwo się wchłania i te drobinki szybko się rozpuszczają w kontakcie ze skórą- jestem bardzo z niego zadowolona! Seria naturals zupełnie inaczej pachnie, nie porownywałabym tych zapachów...trochę "lekarsko"jak wspomniała Sarunieczka
ja też mam wszystko, ale tylko otworzone płyn i mus; płyn już włąściwie zurzyty
dla mnie te dwa kosmetyki mooooooooocno różnią się zapachem

ale widzę, że co nos to inaczej ....

~~~~
hehe nagle znalazło się tyle zwolenniczek tego musu ... a jak się pojawił w katalogu to wszystkie pisały, że śmierdzi
MI nadal się kojarzy z kostką toaletową mężowi też się ten zapach na moim ciele nie podobał ...
poza tym jego działanie na MOJĄ skórę uznaję za znikome ...

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-08-06 o 08:54
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 09:04   #3893
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość

~~~~
hehe nagle znalazło się tyle zwolenniczek tego musu ... a jak się pojawił w katalogu to wszystkie pisały, że śmierdzi
MI nadal się kojarzy z kostką toaletową mężowi też się ten zapach na moim ciele nie podobał ...
Pewnie że wszystko zależy od noska...dlatego jedna zachwyca się serią sake/ryż(moja siostra) a druga lotosem(ja), więc bardzo lubię czytać recenzje kosmetyków ale ich zapachem się nie sugeruję bo to subiektywne odczucie
Czekam z niecierpliwością na recenzje masełek z Biedry
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 09:24   #3894
malgosia27
BAN stały

Cytat:

~~~~
Mnie również odrzuca ten zapach i miałam takie samo skojarzenie z tą kostką.Poszedł zaraz do kosza na śmieci,bo nikt z domowników nie lubil tego zapachu ,a i mojej skóry w ogóle nie nawilzał.
Krem do rąk lawendowy z naturalsa za to uwielbiam właśnie za zapach,jak również z tej serii mgiełkę
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 09:27   #3895
sheryl
szeryfcio

Cytat:
.
No ale przecież to nie te same dziewczyny piszą . Te, co piszą, że im pachnie, to nie te same co pisały, że im śmierdzi .

Zresztą tych negatywnych opinii mało było; Twoja i kogoś jeszcze... teraz więcej dziewczyn to dostało i jest wysyp nowych opinii .

Ale to samo z Superhockiem; kiedyś same zachwyty tu na forum... a ostatnio dużo negatywnych... zależy po prostu kto pisze.
Stary 2011-08-06, 09:48   #3896
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No ale przecież to nie te same dziewczyny piszą . Te, co piszą, że im pachnie, to nie te same co pisały, że im śmierdzi .

Zresztą tych negatywnych opinii mało było; Twoja i kogoś jeszcze... teraz więcej dziewczyn to dostało i jest wysyp nowych opinii .

Ale to samo z Superhockiem; kiedyś same zachwyty tu na forum... a ostatnio dużo negatywnych... zależy po prostu kto pisze.
dokładnie, co osoba , to inna opinia, zwykle jak jest dużo tu złych opinii na temat tego co w KWC ma dobre opinie, to nie przejmuję się tym, bo jak sheryl pisze- zależy kto to pisze
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:18   #3897
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mleczko AY i krem rumiankowy już przetestowane.

Mleczko: o dziwo dobrze poradziło się z demakijażem twarzy (oczy zmywam micelem), obawiałam się, ze będzie zbyt delikatne. Chyba się polubimy
A mi coś nie podchodzi te mleczko. Dobrze myje, ale po umyciu skóra jest taką jakby tępa i niemiła w dotyku jakbym się zwykłym mydłem umyła i jeszcze zapach ma podobny do mydła
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:34   #3898
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A mi coś nie podchodzi te mleczko. Dobrze myje, ale po umyciu skóra jest taką jakby tępa i niemiła w dotyku jakbym się zwykłym mydłem umyła i jeszcze zapach ma podobny do mydła
To nawet nie mleczko... , jakiś twardy krem do mycia twarzy.
Ja też mam takie odczucia .
Stary 2011-08-06, 11:31   #3899
kasiunia91tcz
Przyczajenie

Witam dziewczyny mam pytanie : jestem blondynką i poszukuję jakiejś ładnej szminki która będzie do mnie pasowała, ale żeby wylądała dość naturalnie, kolorek między takim czerwonym a różowym.. chodzi mi o jakąś nie drogą pomadkę, a może coś z nowej serii pomadek z białym zlotem? co mogłybyście mi zaproponować? bo jakoś nie mogę znależć idealnej szminki dla siebie, która na ustach będzie wyglądała dość naturalnie, jakbym nic na nich nie miała... Pomożecie?
kasiunia91tcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 11:46   #3900
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ruch w interesie
Dla wielu z was byłoby to małe zamówienie, ale przewaznie mam na 200-300 zł, teraz udało się na 650

Cytat:
Fakt, jest trochę tępawa, ale na szczęście nie w trakcie mycia - miałam żele z Naturals i one już przy rozcieraniu na twarzy, myciu i spłukiwaniu dawały "piszcząca" skóre, a to mleczko nie.

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
To nawet nie mleczko... , jakiś twardy krem do mycia twarzy.
Ja też mam takie odczucia .
Twarde? Rzeczywiście, trudno je wycisnąć z tubki, ale na twarzy jest ok.

Żel i krem pod oczy AY też się spisały dzisiaj rano

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-08-06 o 12:18
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości