|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
![]() Brat nigdy nic nie mówił, więc albo niczego nie słyszy albo udaje, że nie słyszy ![]() Spał mi dziś puder w kamieniu i cały się pokruszył... Większe kawałki pozbierałam, a resztę odkurzyłam Wprawdzie dużo go już nie zostało, było widać połowę dna, no ale i tak szkoda.
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oo ja miałam długo problemy z cerą, teraz już można powiedzieć się "wyleczyłam" ale mam inny problem - jakiego pudru bym nie użyła to po 2, 3 godzinach świecę się jak wysmarowana olejem już mam tego dosyć a w ciągu dnia nie mam czasu ani ochoty na poprawki więc potrzebuję czegoś naprawdę bardzo dobrze i długo(!) matującego dziewczyny znacie coś? zrobiłam małą przesiewkę swoich kosmetyków jedno pudło już czeka - same resztki więc mam nadzieję, że lada chwila je zużyję przy okazji poszły 3 rzeczy (albo była końcówka albo już nie dało się użyć) do kosza więc swoje zużycia uważam za otwarte - Ziaja, Sopot Sun, Preparat na usta i znamiona 15 ml - Kato, Tribiotic, Maść 14 g - Artdeco, Baza pod cienie 5 ml
|
|
#3753 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
nareeeeeszcie weeekend
straszny miałam ten tydzień ![]() w ramach poprawy humoru poszłam na zakupy do Biedrony i wyszłam z: - masłem Brazylia - masłem Azja - peeling borówkowy - peeling mango Chyba muszę zrobić listę kosmetyków na nowo, bo robi się ich niebezpiecznie dużo w szafkach.
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh coś mi się porobiło z tłem bloga
Chciałam się pochwalić moimi kuframi z Biedronki, do których przełożyłam zapasowe żele i masła, które wcześniej były 2 pudłach z Avonu. Kosmetyki ułożyłam w ten sposób, bo kuferki będe w tej pozycji sobie stały. Jeszcze trochę by się zmieściło, zwłaszcza układając kosmetyki leżaco. Przyszła paczka z Avonu, a w niej dla mnie: zestaw Aqua Youth i krem rumiankowy Naturals.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-08-05 o 19:25 |
|
|
|
#3755 |
|
|
Hosenko fajne te kufry? Dobrze wykonane?
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie fajne
Kosztują 19,90, są pojemne. Są z takiego materiału jak walizki i jak walizki sa z przodu trochę grubsze. mają pasek do założenia na ramię i małe lusterko w środku.Szkoda tylko, że mają ciemne kolory.
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Peelingi też do mnie mrugały, ale nie wiem czy dobrze skrobią, bo ja lubię porządne zdzieraki . Do kompletu capnęłam też świeczkę waniliowo-pomarańczową Oj, Wy niedobre kusicielki ![]() Hosenko - teraz można o Tobie powiedzieć, że przez kosmetyki poszłaś z torbami .Kuferki bardzo praktyczne Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2011-08-05 o 20:41 |
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie porzadki maja swoje plusy, wiemy co mamy i co pojdzie jako pierwsze w zuzyciachCytat:
nosku uwazaj z tymi zakupami bo posypia sie baty ![]() Hosenko fajne te kuferki, wydaja sie pojemne a kolory fajne, nie beda sie tak szybko brudzic |
||
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
co to sie podzialo ?zamiast sie odwykowac kupujecie hurtowe iloscie masel i peelingow ze stonki... ladnie to tak ?
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnią nadzieję podkładam w podkładzie Revlona, ale jeszcze sporo czasu minie, zanim będę mogła sobie pozwolić na jego kupno.I to jak... Właśnie wróciłam z Biedronki Nie było żadnego otwartego masła, a ja nie lubię tak robić, więc TŻ-owi kazałam wybrać to, które mu się najbardziej podoba Padło na Brazylię i chyba już nigdy mu nie pozwolę niczego wybierać, bo pachnie jak kostka toaletowa Muszę Wam powiedzieć, że Duraline to najlepsza rzecz, jaką odkryłam w ostatnim czasie! Mam tłuste powieki i cienie po niedługim czasie mi się rolowały/spływały. Miałam bazę Lumene - nie dała rady. Potem kupiłam zachwalaną ArtDeco - to samo. Już straciłam wiarę, a tu kiedyś natknęłam się na Duraline. Stwierdziłam, że co mi szkoda, aż tak drogi nie jest. I to była rewelacyjna decyzja. Trzymają się na nim każde cienie. Wcześniej z ArtDeco pod koniec dnia rolowały mi się nawet Revlony czy Clinique. A dziś miałam pół dnia Wibo - i nic, ani drgnęły. Po prostu cudo |
|
|
|
|
#3761 |
|
|
Nusia polecam krem Bioderma Pore Refiner, pod podkład, wystarczy odrobina, a czoło matowe przez długi czas. Nie wysusza, jest delikatny i ładnie pachnie.
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z noskiem
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma juz na nie lekarstwa |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest, jak się na wątek odwykowy wkleja gazetki promocyjne
Która to zrobiła pierwsza ? Dopiszemy jej zbiorczo do bilansu wszystkie kupione przez pozostałe masła i peelingi
|
|
|
|
#3765 |
|
|
Jestem za!!!
Idę zaraz testować peeling mango i masło Azja.
|
|
#3766 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty na nic się nie skusiłaś? ![]() Cytat:
Rimmela miałam i oddałam mamie, nie odpowiadał mi ![]() kusisz, oj kusisz Cytat:
Cytat:
nie potrzebuję kolejnego kremu.. nie potrzebuję kolejnego kremu.. nie potrzebuję kolejnego kremu.. mam ich.. 6 albo 7! Cytat:
jestem za!
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko trochę kasy wpadnie mi do portfela, to kupię.Cytat:
![]() Ja po prostu piszę to informacyjne. Może akurat ktoś ma taki problem jak ja i mu pomogę
|
||
|
|
|
#3768 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już nieźle przegięłam z zakupami, a nawet dzisiaj przechodziłam koło B. i zastanawiałam się czy nie wstąpić po ten tusz z błyszczykiem i masło Azja. I piasek Bielendy. Ale na razie dałam spokój. ![]() Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkich uzależnionych
potrzebuję grupy wsparcia w podjętej przeze mnie próbie zminimalizowania zakupów kosmetyczno-kolorówkowych .Całkowity odwyk od zakupów jest raczej niemożliwy, kilka prób skończyło się fiaskiem, więc spróbuję małymi kroczkami.Będę się trzymać 3 zasad: 1.Odwyk trwa od 5.08 - 5.09 br.(niby tylko miesiąc ale już się boję ),2.Na konto 2 zużytych produktów w swojej kategorii kupuję 1 - najlepiej po odwyku, 3.Nie otwieram żadnego nowego produkty, póki nie wykończę starych, rozpoczętych i zostawionych bo się np . znudziły - z tym jest u mnie najgorzej. ogólnie nie uważam by posiadanie zbyt dużej ilości kosmetyków było jakimś wielkim przestępstwem , ale tu szybko traci się kontrolę nad zdrowym rozsądkiem i trzeba dużo silnej woli by oprzeć się pokusie. Ja niestety ulegam wielu pokusom i w efekcie pozostaje mi dołączyć do tejże grupy. Będę się wam chwalić swoimi postępami w odwyku .Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#3770 |
|
|
Melduję, że masło Brazylia bardzo fajne! Przyjemnie się go używa a nawilża b. dobrze, fajne nawet na lato, nie lepi się, nie zostawia warstwy silikonu na skórze.
Dumam czy nie wrócić po Afrykę. ![]() Dawno nie było księżniczki, co się z nią dzieje?
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
uległam kosmetykom z ori i kupiłam odżywkę do rzęs i korektor
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gabipati witaj ![]() właśnie. myślałam, że mi się wydawało, że jeszcze jednej z Was mi tu brakuje ![]() hmm.. niby jestem w Ori od niedawna ale tych kosmetyków nie kojarzę wczoraj na wieczór zużyłam resztkę żelu pod prysznic
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
bo ich jeszcze nie ma
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalizacja nauczycielska (no wlaśnie, nie wpisali mi jej w dyplomie i chyba muszę odwieźć do poprawy ) i chciałabym pracować w szkole. Póki co zaczynam staż od poniedziałku w szkolnej bibliotece ![]() Cytat:
![]() Niestety nie udało mi się załatwić praktycznie nic. Odebrałam dyplom, w suplemencie miałam błąd- zamiast angielskiego wpisali mi, ze miałam rosyjski A dziś mamy imprezę plenerową u nas na działce, bo jutro mamy 1 rocznicę ślubu! Aha, TŻ wczoraj kupił mi 2 peelingi w Biedronce :mango i winogronowy, bo nie mogłam zdecydować sie na 1. kusiły jeszcze masła i zele Luksja,no i wąchałam balsam Eveline mango (śliczny), ale że byłam z TŻ to same rozumiecie... Ja też już nigdy nie kupię tuszu wydłużajacego po tym jak raz dostał mi sie do oka! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Witaj gabipati! Dobre postanowienia na początek! U mnie coś słabo będzie w tym miesiącu ze zużyciami, po dużo kosmetyków mam świeżo zaczętych ![]() Aha i zacięłam sobie dziś palca podczas krojenia sałatki Zmykam już, udanego weekendu dziewczyny!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-08-06 o 13:24 |
|||
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rumba naprawdę wydaje mi się ciężka. Chociaż do salsy na początku też się nie mogłam przekonać, a teraz bardzo lubię. ![]() I brawa za pierwsze zużycia! ![]() Cytat:
Jakbyście mi to wszystko dopisały, to miałabym najgorszy bilans stulecia chyba. I Mali też zaginęła. I Agniesia. ![]() Byłam w YR - nie było już wody JdN, więc wzięłam EDP Ming Shu 50 ml. Reszta kuponów to kremy dla mamy.
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem do końca jak liczone są pieczątki, bo nie dopytywałam, ale po mojej ilości mam pewną teorię. Ty masz 2 kupony po 29 zł i jak np. zrobisz zakupy za 130 zł, to na paragonie będzie suma 68 zł (58 zł od grouponów, które mają wartość 120 zł i 10 zł dopłaty) i dostaniesz za to 6 pieczątek, plus te 5 dodatkowych, o których mowa na kuponie, bo zakupy są za ponad 100 zł. Mam nadzieję, że w miarę rozumiesz, co mam na myśli.
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Oparlam sie lakierom Essence show your feet byly pastele ale stwierdzilam ze lakierow mam juz dosc. I mojemu ulubionemu kolorowkowemu sklepowi Kiko tez sie oparlam,byly promocje starych kolekcji ale stwierdzilam ze odloze sobie troche na jesienne limitki
![]() witaj gabipati |
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-08-06 o 14:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

muszę kogoś wyciagnąć
dawno nie byłam 

ja miałam długo problemy z cerą, teraz już można powiedzieć się "wyleczyłam" ale mam inny problem - jakiego pudru bym nie użyła to po 2, 3 godzinach świecę się jak wysmarowana olejem
już mam tego dosyć
a w ciągu dnia nie mam czasu ani ochoty na poprawki więc potrzebuję czegoś naprawdę bardzo dobrze i długo(!) matującego
dziewczyny znacie coś?
przy okazji poszły 3 rzeczy (albo była końcówka albo już nie dało się użyć) do kosza więc swoje zużycia uważam za otwarte

takie porzadki maja swoje plusy, wiemy co mamy i co pojdzie jako pierwsze w zuzyciach

),
o mamusiu!
za dużo i za nudne to