Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 10:54   #2281
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Z anemią do jakiego lekarza się zgłosić? Hemataloga?
powiedzmy, ze hematolog zajmuje sie powazniejszymi rzeczami niz anemia lekarz rodzinny albo internista spokojnie wystarcza

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Od 5 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne, teraz chciałabym zmienić ginekologa, ale tabletki dalej brać te same, no i przy następnej wizycie dostać receptę.

Czy któraś z was miała kiedyś taką sytuację? Czy muszę mieć jakiś dowód, cokolwiek, że brałam te tabletki, żeby dostać receptę, czy lekarz raczej uwierzy mi na słowo?
powinien uwierzyc ale mozesz zabrac resztke tabsow i mu pokazac... chyba, ze zabierasz swoja dokumentacje medyczna od poprzedniego gina to wtedy problemu nie bedzie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Czy po licencjacie mogę iść na magisterka na jaki chce kierunek?
Czy musi być jakiś związany z tym z licencjata. Jeśli tak to skąd mam wiedzieć jakie są "związane"?
jesli uczelnia ma podpisany pakt (tak to sie chyba nazywa) bolonski to mozesz isc na inny kierunek niz studiowalas. wszelkie takie informacje musisz sprawdzac na stronach uczelni.

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Jak to jest z indywidualnym tokiem studiów Trzeba chodzić na laborki, a na ćwiczenia i wykłady już nie? i jest możliwość umawiania się na indywidualne terminy kolokwiów i egzaminów? to, że jest to 2 kierunek już uprawnia do przydzielenia takiego toku czy trzeba spełnić jeszcze jakieś kryteria?
wszystko zalezy od uczelni. musisz dopytac u siebie w dziekanacie
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:55   #2282
Sephinrot
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Polecicie mi najskuteczniejsze filmiki na YT z ćwiczeniami na pośladki i nogi?
z własnego doświadczenia 8 min legs i 8 min buns , juz po trzech tygodniach są efekty a pan prowadzący rozbraja swoim wdziankiem

Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 11:26   #2283
Gofrzyca
Zakorzenienie

dziewczynki drogie
Jak wybieliłam pewną tkaninę ACE i chciałabym ją ufarbować to przyjmię mi ona ten kolor?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 11:48   #2284
Nadalle
Przyczajenie

Miesiąc temu miałam robione badanie mykologiczne ale nie wykryto nic a wiem, że mam na 2 palcach grzybicę i nie wiem co teraz zrobić. Udać się do jakiejś wysepcjalizowanej w tym placówki ? Czy to cos da?
Nadalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:08   #2285
moniuleczka
Zakorzenienie

Czy jako sprzedajaca na allegro musze przyjac zwrot zakupionego u mnie na aukcji przedmiotu?
Przedmiot byl kupiony w opcji kup teraz a ja jestem zwyklym prywatym sprzedajacym.
Prosze o odpowiedz.

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:15   #2286
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Sephinrot Pokaż wiadomość
z własnego doświadczenia 8 min legs i 8 min buns , juz po trzech tygodniach są efekty a pan prowadzący rozbraja swoim wdziankiem
oo tak
i jak już przesłuchasz raz 'normalną' wersję na YT to koniecznie poszukaj wersji 'beep only', bo inaczej to jego gadanie doprowadzi Cię do szału, a tak będziesz tylko słyszeć kiedy zmienić ćwiczenie

ale dla mnie - zaczynajacej od zera - te ćwiczenia były początkowo dosyć ciężkie, no ale kwestia wprawy

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:36   #2287
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
oo tak
i jak już przesłuchasz raz 'normalną' wersję na YT to koniecznie poszukaj wersji 'beep only', bo inaczej to jego gadanie doprowadzi Cię do szału, a tak będziesz tylko słyszeć kiedy zmienić ćwiczenie

ale dla mnie - zaczynajacej od zera - te ćwiczenia były początkowo dosyć ciężkie, no ale kwestia wprawy
Buns troszki ciężki z początku . Trener jest wspaniały! Rozwala wdziękiem
Stary 2011-08-06, 12:40   #2288
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadalle Pokaż wiadomość
Miesiąc temu miałam robione badanie mykologiczne ale nie wykryto nic a wiem, że mam na 2 palcach grzybicę i nie wiem co teraz zrobić. Udać się do jakiejś wysepcjalizowanej w tym placówki ? Czy to cos da?
a skąd wiesz, że masz?
żółtawe zmiany na paznokciu mogą świadczyć o kilku róznych problemach. Najczesciej to rzeczywiscie grzybica lub łuszczyca ale równie dobrze może to być spowodowane niewygodnym obuwiem, powikłaniami po np. grypie, samowolnym przyjmowaniu leków (jeśli jednego nie powinno się brać z drugim ), czy np. mogłaś się skaleczyć w trakcie pedicuru i miec nawet małe zakażenie, które zmieniło paznokieć (czasem juz na zawsze - to mój przypadek).

idź do dermatologa, powtórz badanie, ewentualnie kup sobie jakiś preparat w aptece i obserwuj czy pomaga

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:52   #2289
Nadalle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
a skąd wiesz, że masz?
żółtawe zmiany na paznokciu mogą świadczyć o kilku róznych problemach. Najczesciej to rzeczywiscie grzybica lub łuszczyca ale równie dobrze może to być spowodowane niewygodnym obuwiem, powikłaniami po np. grypie, samowolnym przyjmowaniu leków (jeśli jednego nie powinno się brać z drugim ), czy np. mogłaś się skaleczyć w trakcie pedicuru i miec nawet małe zakażenie, które zmieniło paznokieć (czasem juz na zawsze - to mój przypadek).

idź do dermatologa, powtórz badanie, ewentualnie kup sobie jakiś preparat w aptece i obserwuj czy pomaga
Byłam z tym u dermatologa i potwierdziła grzybicę, jednak nie chciała przepisywać doustnych środków gdyż to tylko 2 paznokcie. Smarowałam różnymi prepafatami i nic. A jest taki zgrubiony, odbarwiony i czasem cieżko go obciąć. Jest taki odkąd pamiętam
Liczyłam, że to badanie pomoże mi i wyborze leku na to cholerstwo.
Stary 2011-08-06, 13:02   #2290
Dotka90
Zakorzenienie

Nadalle, a smarowałaś może takim sztyftem Nailner? kosztuje jakieś 60zł, a jest bardzo skuteczny.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 13:18   #2291
Nadalle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nadalle, a smarowałaś może takim sztyftem Nailner? kosztuje jakieś 60zł, a jest bardzo skuteczny.
Nigdy o nim nie słyszałam. Jeśli tylko go znajdę to go wypróbuje.
Dziękuje
Stary 2011-08-06, 13:28   #2292
Dotka90
Zakorzenienie

Polecam, bo mi się też coś zrobiło na dwóch paznokciach i maluję tym dwa razy dziennie i już ładnie schodzi. Tanie nie jest, bo kosztuje 60zł, ale warto.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Aha, do kupienia w aptece.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...nokci-1op.html

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-08-06 o 13:29
Stary 2011-08-06, 13:30   #2293
Nadalle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Polecam, bo mi się też coś zrobiło na dwóch paznokciach i maluję tym dwa razy dziennie i już ładnie schodzi. Tanie nie jest, bo kosztuje 60zł, ale warto.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Aha, do kupienia w aptece.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...nokci-1op.html
Jesli tylko działa to jest wart swojej ceny. I tak wydałam już sporo pieniędzy na wczesniejsze specyfiki.
Jeszcze raz dziękuje! Może w końcu będę mieć ładne paznockie.
Stary 2011-08-06, 14:00   #2294
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
Czy jako sprzedajaca na allegro musze przyjac zwrot zakupionego u mnie na aukcji przedmiotu?
Przedmiot byl kupiony w opcji kup teraz a ja jestem zwyklym prywatym sprzedajacym.
Prosze o odpowiedz.
o ile mi wiadomo to tak.jedynym wyjatkiem sa licytacje
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:12   #2295
sydunia
Zakorzenienie

Po co jak dentysta zrobi plombę w zębie i jak później poprawia, żeby nic nie przeszkadzało, to za każdym razem trzeba przygryźć kalkę?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:15   #2296
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
o ile mi wiadomo to tak.jedynym wyjatkiem sa licytacje
a znasz moze na to jakis punkt w regulaminie allegro, bo ja nie moge znalezc?

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:17   #2297
Dotka90
Zakorzenienie

sydunia, żeby plomba była na równo z zębem, a nie wystawała ponad niego
Stary 2011-08-06, 14:23   #2298
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Po co jak dentysta zrobi plombę w zębie i jak później poprawia, żeby nic nie przeszkadzało, to za każdym razem trzeba przygryźć kalkę?
Na kalce stomatolog widzi odcisk wystających kawałków plomby i jeśli trzeba to je zeszlifuje żeby nic nie przeszkadzało i aby zęby równo się ścierały.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:27   #2299
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ostatnio to samo wymyslilam u dentysty.
Stary 2011-08-06, 15:11   #2300
Lavi92
Zakorzenienie

Jaki odcień bronzera będzie odpowiedni dla dziewczyn z rumieńcami? Brzoskwiniowy/bardziej ceglasty/piaskowy?
Stary 2011-08-06, 15:32   #2301
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Jaki odcień bronzera będzie odpowiedni dla dziewczyn z rumieńcami? Brzoskwiniowy/bardziej ceglasty/piaskowy?
Ups, przepraszam, źle przeczytałam pytanie (edit )
Ale bronzer też należy dobrać do odcienia cery (a już szczególnie zważać na stopień napigmentowania, bo może się skończyć źle - ale to tak swoją drogą)

Edytowane przez yousuck
Czas edycji: 2011-08-06 o 15:34
yousuck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 15:54   #2302
201605011933
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi dot. tabletek
Zrobię tak jak radzłlyście - wezmę ze sobą rozpoczęte opakowanie, bo niestety nie dam rady skserować ani wyjąć mojej dokumentacji.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:01   #2303
azure
Zadomowienie

GG do azure

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Ja byłam u ogólnego, co prawda trafiłam na jakiegoś półgłówka i nie wiedział jakie żelazo mi zapisać, ale kazał żreć żelazo 2 miesiące i potem zrobić badania krwi.

Zaznaczę, że mam anemię spowodowaną za niskim poziomem żelaza.
Ja już byłam u ogólnego, ale czuje się troche olana... niby dostałam żelazo, ale było to na zasadzie "niedobór jest niewielki więc w sumie niepotrzebnie". Można powiedzieć że wybłagałam, ech :/ troche sie tylko martwie, ze nie szuka sie przyczyny, tylko na ślepo od razu recepta na żelazo.
Stary 2011-08-06, 16:02   #2304
201604190949
Konto usunięte

Czyszczę całą łazienkę, w tym fugi. W łazience palę ja i mój ojciec więc fugi, niegdyś białe, mają żółty, a nawet miejscami pomarańczowy kolor (dawno nikt ich nie czyścił ). Nad wanną pięknie poradził sobie taki psikacz z chlorem i domestos. Ale jak wyczyścić resztę? Kafelki mam na wszystkich ścianach a nie mogę przecież szorować ściany tak, że powstaje piana, dać spływać temu domestosowi na podłogę albo wbudowaną drewnianą szafkę i potem jeszcze spłukać go prysznicem...
Jakieś pomysły?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:17   #2305
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Ups, przepraszam, źle przeczytałam pytanie (edit )
Ale bronzer też należy dobrać do odcienia cery (a już szczególnie zważać na stopień napigmentowania, bo może się skończyć źle - ale to tak swoją drogą)
Racja tyle, że nie chciałabym żeby "zniknął" mi na twarzy w moich czerwonych polikach
Stary 2011-08-06, 16:17   #2306
sensualangel
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak to jest z tym jedzeniem przed snem bo już dostaje szału je się tylko do 18-stej czy 2-3 h przed snem każdy pisze inaczej w tv mówią ze do 18-stej, w necie zdania są podzielone
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:26   #2307
sadie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Ja już byłam u ogólnego, ale czuje się troche olana... niby dostałam żelazo, ale było to na zasadzie "niedobór jest niewielki więc w sumie niepotrzebnie". Można powiedzieć że wybłagałam, ech :/ troche sie tylko martwie, ze nie szuka sie przyczyny, tylko na ślepo od razu recepta na żelazo.
jezeli faktycznie niedobór niewielki, to na razie nie ma sie co przejmować, tylko poprawic dietę, brać żelazo i za jakis czas powtórzyć badania
sadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:42   #2308
201605011933
Konto usunięte

Co do anemii, to powinny być zrobione badania na TIBC, czyli na całkowitą zdolność wiązania żelaza, i żelazo w surowicy. Wtedy wiadomo, czy jest to niedobór pokarmowy czy po prostu jest coś nie tak z Twoim organizmem. Ja na szczęście trafiłam do dobrej lekarki i wszystkie badania miałam zrobione
Stary 2011-08-06, 16:45   #2309
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tym jedzeniem przed snem bo już dostaje szału je się tylko do 18-stej czy 2-3 h przed snem każdy pisze inaczej w tv mówią ze do 18-stej, w necie zdania są podzielone
ja się skłaniam ku wersji 2-3 godzin przed snem
nie wyobrażam sobie przypadku, gdy ktoś chodzi spać np o 1 w nocy i od 18 nic nie je - zdrowy człowiek w ciągu tych 7 godzin się głodny robi ( tzn ja to piszę patrząc na siebie)

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:51   #2310
201605011933
Konto usunięte

2-3h przed snem
Bo jeśli idziesz spać o 1 w nocy, to bez sensu jeść posiłek o 18.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości