|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
ja mam długie włosy no i niestety kręte wiec chce miec lekkie upiecie a reszta rozpuszczone fale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
tylko ta kase co ten gosciu nazbiera to bierze dla siebie i panstwo mlodzi juz mu nie placa albo idzie to na orkiestre czesciowo. ale mimo wszystko to czesem takie hamskie jest. a to zbieraniu na wozek nie słyszałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
SZTUCZKO albo może bardziej cos takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
cudo ![]()
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale z tym co Ci mówiłam to naprawde jest okropnie bo ten gosciu to czesem takie wrecz hamskie te przyspiewki ma np cos o biuscie kobiety, albo o stroju, o wygladzie itp. ostatnio byłam na weselu kolezanki i ona właśnie takie cos miała i było o zaraz po obiedzie, trwało jakies 2 godziny bo zamin on ograł 200 gosci to troche mineło więc pierwszy taniec sie przesunął i to dużo.. nie podobało mi sie to bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
hm.. kurcze cichutko tu dziś
![]()
#487 |
Raczkowanie
|
Muszę troszkę sprostować bo z tymi odgrywkami to nie jest tak do końca
![]() Nikt nie zmusza gości do brania w tym udziału, spokojnie możesz w tym czasie iść sobie gdzie indziej, na dwór, na salę taneczną,gdziekolwiek. Udział biorą tylko osoby siedzące przy stołach, one wiedzą o tym co je czeka i zazwyczaj robią to z przyjemnością. Jedynymi ludzmi, którzy niejako są zmuszani do tego są młodzi i ich rodzice, ale uważam, że tą sprawę przedyskutowali wcześniej i zdają sobie sprawę z tego co ich czeka. Oczywiście można takie odgrywki zrobić źle i bez smaku (tak jak wszystko oczywiście). Wodzirej możezabrać pieniądze dla siebie- u nas praktykuje się, że są dla młodych i oni decydują na co je przeznaczą Wierszyki mogą być w stylu "witamy Anne i Tomasza"- zazwyczaj są to krótkie wierszyki, dowcipne, nawiązujące do jakiejś zalety gościa, lub związane z jego życiem I co też według mnie nie jest na miejscu można "wyłudzać" pieniądze od bogatych członków rodziny wielokrotnie śpiewając jednej osobie. Wydaje mi się, że jeżeli ustali się wszystko z orkiestrą/wodzirejem to taka zabawa może być bardzo ciekawa dla gości, obie rodziny mogą choć trochę się poznać i mieć później tematy do rozmowy. Nie jest powiedziane też ile trzeba dać do koszyczka po odgrywkach, zazwyczaj jest to kwota symboliczna, ale jak ktoś chce się pokazać i celowo wrzucić większy nominał, żeby wszyscy widzieli to już jego sprawa. Odnośnie orkiestry przy wychodzeniu z domu mam podobne zdanie, można zrobić to kiepsko, a można bardzo fajnie. Ja osobiście nie wyobrażam sobie wychodzić tak po cichu. To jest wesele nie pogrzeb i nie chce sie przemykać do samochodu. Poza tym wśród sąsiadów mam sporo przyjaznych osób, które będą się cieszyć ze mną w tym dniu, a niestety wszystkich nie mogę zaprosić. Jeżeli ktoś czuje się obrażony moją wypowiedzią to bardzo przepraszam, ale chciałąm trochę obronić tą naszą tradycję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() dzięki za miłe słowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() codo orkiestry pod domem to ja chyba zrezygnuję ale to jeszcze jest do przegadania z tżcikiem. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- a ja jutro idę do pracki do kwiaciarni ![]() ![]()
![]() |
#489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skoro piszesz, że masz wśród sąsiadów wielu przyjaciół to super, faktycznie miło że Twoje wyjście z domku zostanie w jakiś sposób specjalnie zaakcentowane ![]() Oki, w takim razie przystępuję do zmywania naczyń ( ![]() ![]()
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W zeszłym roku sama przezyłam wesele brata, który miał dj. Facet super poprowadził wesele, ale wiadomo pod domem mu nie zagrał. Brat jako Pan młody wychodził praktycznie sam, dopiero za chwilę rodzice pojechali swoim samochodem. Dla mnie było dziwnie, smutno i tak chaotycznie. Nikt tak naprawdę nie wiedział co ma robić. Mimo wszystko jak jest orkiestra to zgrabnie wszystko poprowadzi i nie trzeba się stresować, że o czymś się zapomni. To tylko moje zdanie, ale powiem wam, że jeszcze niedawno miałam takie zdanie jak część z was, że orkiestra to obciach itd. Szybciutko jednak je zmieniłam. Wiem, że wesele jest dla Młodych i oni powinni robić wszystko tak jak chcą. Jednak nie zawsze się to sprawdza. Możliwe, że wolałabym eleganckie przyjęcie, stoły na których byaby masa dekoracji, jedzenie w postaci szwedzkich stołów i wiele innych rzeczy. Wiem jednak, że większość gości nie odnajdzie się w takim otoczeniu, a przecież chodzi o to byoni dobrze się bawili. Dlatego robimy wszystko z myślą o gościach, ale nic przeciwko sobie. Jeżeli coś nam kategorycznie się nie podoba konsekwentnie wykluczamy z naszej wizji. To się rozpisałąm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ pochodzi z podkarpackiego ja z małopolskiego i z tego co z nim rozmawiałam u nich panują całkiem inne zwyczaje na ślubie (orkiestra - przygrywki itp.) - u mnie tego nie ma.
Nie chcę żadnych głupich i mało inteligentnych zabaw czy przyśpiewek. Ewentualnie tylko coś dla dzieci. Trochę się martwię czy nie będzie jakiegoś "rozłamu" na weselu z powodu odmienności zwyczajów. Musimy iść na kompromis i uzgodnić jedną wersję.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-08-06 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
o naprawde tutaj dzisiaj prawie nikogo nie ma
![]() Ja spedzilam z TZcikiem caly dzionek i czas tak szybko minął ![]() ![]() ![]() Zrobilismy dzisiaj muffinki z paczki z jagodami ![]() ![]() ![]() ![]() Fryzurki, ktore wstawilyscie są przecudne, zwlaszcza podoba mi sie ta, ktorą wkleila Sztuczka, ale niestety do mnie chyba takie nie pasują.. zle sie czuję w spietych wlosach... myslę, ze bede miala kręcone , moze lekko podpięte ![]() ![]() ![]() ![]() co do przzyspiewek to u nas chyba nie ma takiej tradycji... na pewno nikt nie spiewa o kazdym gosciu przy stole ![]() ![]() a przy wychodzeniu z domu to moze cos takiego jest, jednak nie rozmaiwialam jeszcze o tym z TZ ![]() ![]() Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-08-06 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a też było tam własnie tak że gdy ten gościu śpiewał przy bracie pana młodego a wiedzial ze ten dobrze zarabia to nie odszedł od niego dopóki ten nie dał mu 200zl. Ale skoro u Was jest lepiej to napewno bedzie to kulturalnie wyglądało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
my też dziś spędziliśmy miło dzionek
wyżaliłam się TŻcikowi on mnie pocieszył... tak mnie przytulił i ciągle powtarzał jak bardzo mnie kocha i chce już założyć rodzinę i w ogóle ![]() ![]() ![]() a teraz modlę się o ładną pogodę bo jutro jedziemy na wycieczkę ![]()
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do mnie ostatnio pisał mój dawny były chłopak i tak coś zagadywał że chciałby sie spotkac itp..ale odrazu wychaczyłam że nie chodzi mu o zwykła kawe tylko coś wiecej. Ja mu napisałam że przeciez bierze ślub i dlaczego tak pisze do mnie a On mi na to że to przecież dopiero za rok!!! no głupek z niego....Biedna ta jego narzeczona, nie świadoma niczego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio czytałam na którymś wątku relacje z panieńskiego i PMka napisała, że chyba w klubie zdarzyło się tak, że równocześnie z nią jakiś koleś miał kawalerski. I wyobraźcie sobie, że on zaproponował jej seks na "zakończenie wolności ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomyślał pewnie że sie zgodzi tak zaszaleć na koniec... beznadziejny ten facet |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to nie pochwaliłam sie, byliśmy dzisiaj pierwszy raz na naukach
![]() Przyszliśmy 8 min przed czasem a tam pustki, wszystko zamknięte ![]() ![]() ![]() W kościele chyba po raz pierwszy odczułam powagę tego wszystkiego ![]() ![]()
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super, że myślicie o gościach lecz przy okazji nie zmuszacie się do niczego. Wydaje mi się jednak, że jeśli chcecie wprowadzić coś niestandardowego to też nie musicie się jakoś spinać by specjalnie urządzić wesele na wzór tych, do których goście są przyzwyczajeni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O, cieszę się, że fryz się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A propos tego gościa co śpiewa o gościach to faktycznie WTF ![]() ![]()
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#502 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale generalnie koszmar takie zachowania jak dla mnie. Ludzie zachowują się jak gnoje, będąc tuż przed najpoważniejszą decyzją w życiu. Cytat:
![]() Co do wychodzenia w dniu ślubu z domu z przygrywaniem, to ja jestem zdecydowanie na NIE. Wiem, że to tradycja, część wesela, bla bla, ale u mnie tego nie będzie na pewno, bo ja po prostu nie cierpię takich orkiestr, szczególnie dźwięków akordeonu znieść nie mogę. Więc u nas wychodzenie będzie we względnej ciszy, chociaż wcale nie uważam, żeby tak było gorzej, czy bardziej chaotycznie ![]() ![]()
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ był moim pierwszym w tych sprawach i nigdy się nie zastanawiałam jakby to było z kimś innym. Ale co do chodzenia na imprezy to do tej pory chodzę z koleżankami z roku bo żadna nie zabiera swojego faceta. I to też mnie przeraża że kilka razy się zdarzyło że te dziewczyny z moich studiów nie miały żadnych oporów żeby sobie jakiś partnerów znaleźć na wieczór a są w stałych związkach . Wiem że z nimi nie spały ale no ja bym się dziwnie czuła gdybym teraz poszła na imprezę i miała całą spędzić z jakimś jednym chłopakiem. Wiadomo można z kimś zatańczyć ale tyle finito a nie siedzieć razem przy stoliku i chichrać się tylko do niego ![]() a te moje koleżanki z którymi wczoraj byłam jedna jest w zwiazku 6 lat (i ten wisi na włosku) a druga 3 lata
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-06 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My myslimy załatwić nauki na wiosne w jeden wekend( u nas jest taka mozliwosc) ze względu na prace mojego TŻ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że jedna z tych par ma 25 sierpnia ślub a dzisiaj jest już 6. Fakt, że było to ich ostatnie spotkanie, ale i tak późno.
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-06 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z osób, które były na naukach znam tylko jedną dziewczyna, chyba ma 24 lata. Reszty nie, ale wyglądali na 26-30.
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Kiciu a ile u was średnio par było na naukach?
U nas b.dużo zapowiedzi wisiało, widocznie najwięcej ślubów będzie pod koniec sierpnia/ we wrześniu. Dzisiaj były u nas dwa, a na przyszłą sobotę nie ma za to ani jednego
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do koczków to tak Ci powiem, mi sie podobają takie niesfornie spięte koczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.