|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Denerwuje mnie tylko, że w tych sklepach Pani od razu podlatują i wypytują i nie chcą odstąpić nawet na krok |
|
|
|
|
#38942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także na to musisz uważać. Plusem jest fakt, że produkty używane w pielęgnacji CG są zazwyczaj stosunkowo tanie. Cytat:
|
|
#38943 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z urlopu
![]() Jakie mam beznadziejne włosy to masakra :P Susza przeokropna- już dziś jest mgiełka i guma z Natury (żel lniany trzeba ugotować ) i wygląda to trochę lepiej ![]() Jestem z siebie zadowolona, bo wmasowywałam jak w zegarku, 2 razy dziennie Radical ![]() Jutro olejowanie lub nafta, potem mycie, potem błotko i na końcu maska ![]() Myślę, ze to pozwoli im wrócić do formy
|
#38944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgrzeszyłam z powodzeniem Pochwalę się jak się zbiorę do kupy
|
|
|
|
|
#38945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj jestem wyjątkowo zadowolona. Myłam włosy wczoraj i na drugi dzien zazwyczaj sa smętne i nie wyglądają za dobrze. A dzisiaj zamiast żelu lnianego postanowiłam wypróbowac żel Artiste ten z fioletową zakrętką i jestem miło zaskoczona ![]() zdjęcia w codzienniku KLIK
|
|
#38947 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełka - ładnie
nie poznałabym i fajny kwiatek
|
|
|
|
#38948 |
|
Rozeznanie
|
MgiełkaM - więc z tymi kołtunami nie tylko ja jedna..
tak sobie myślę, że może to być charakterystyczne dla fal, bardziej kręcone chyba nie mają tego typu zmartwień. Co do henny potwierdzam słowa Rybiorka, że prostują włosy i tak jak w moim przypadku one są cienkie i falowane więc o rozprostowanie nie trudno. Czyli coś za coś - albo ponownie zdecyduje sie na hennę bo idzie do mnie ciemny brąz ale kosztem fal, albo wracam do castinga i liczę, iż fale odzyskam bo nie ukrywam jeśli mam włosy cienkie i jest ich mało to fale powodują większą objętość i wrażenie, że nie jest z nimi tak źle![]() Blackeye - faktycznie zwrócę uwagę na ten żel z rossmana, dzięki z podpowiedź. |
|
|
|
#38949 |
|
Zakorzenienie
|
Lasencje, ja wpadłam tylko się przywitać i pędzę dalej do pakowania, bo jutro wyjazd
|
|
#38950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawde nie miałam głowy do tego...
Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
|
#38951 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję ten wątek, od kiedy Maliniarka pochwaliła się na wizażu swoimi włosami i ich odpowiedzą na pielęgnację CG - ![]() Zaczęłam przyglądać się swoim włosom, które zazwyczaj są takie nijakie - żeby jakoś wyglądały, to czasami sięgam po prostownicę, a ostatnio jestem leniwa i tylko związuję w kitę. Jak je zostawiałam rozpuszczone i bez prostowania to ani proste, ani kręcone, jakieś takie dziwadełka. Dopiero jak tu trochę posiedziałam, to stwierdziłam, że może będzie ze mnie jakaś falka. ![]() Wrzucę Wam zdjęcia z mojego wczorajszego eksperymentowania - umyte O - Isana z Babassem, M - Babydream, O - Isana z Babassem, po spłukaniu zawinęłam włosy w ręcznik z mikrofibry. Jak nieco podeschły, to wgniotłam trochę pianki Taft (nic innego nie miałam pod ręką ) i zostawiłam same do wyschnięcia, nie czesałam ich. Na zdjęciach stan po około 5 godzinach od wyschnięcia. Zdaję się na Wasze bardziej doświadczone oko - będzie coś z tego? Przepraszam za mało ostre zdjęcia, robione telefonem.
|
#38952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak możesz to pokaż te kremy Co do moich włosów to dziś była maska z odrobinki żelu lnianego, który mi został, 1 łyżką miodu, 4 łyżkami oliwy z oliwek 3 łyżkami maski Isany i odrobiną alterry z granetem. Potem mycie BD i odżywka Garniera z masłem Karite, na to ODROBINA żelu i koszulka na chwile, no i zobaczymy jakie będą efekty trzymajcie kciuki!
|
|
|
#38953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miło, bo już myslałam że włosy mają jakiś mały kryzys - ale chyba jest ok. Jutro będę próbowała coś eksperymentować. Dzisiaj może położe się spać z ta oliwa z oliwek.
Czy cała noc to za długo jak na pierwszy raz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego wyjazdu!! Cytat:
![]() gdzie dorwac te kremy? o nusia ja też chyba coś będę kręcić na włosy dzisiaj jakąś maskę, ale chcę na całą noc bo już dzisiaj nie chce mi się myć... i nie wiem czy to dobry pomysł - zobaczymy
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-06 o 20:48 |
|||
|
|
|
#38954 |
|
Rozeznanie
|
to i ja wstawię te swoje po dzisiejszym olejowaniu olejem z oliwek, myciu babydreamem jeden raz, garnier awokado/karite d/s i na prawie suche odrobinkę balsamu nivea curl flex. Pierwsze - włosy jeszcze mokre
|
|
|
|
#38955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sa te kremy, mam oba :http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...-ml-dabur.html http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...-ml-dabur.html Tylko widzę, że tu przegięli z ceną, bo ja je mam ze sklepu, gdzie kosztują 12, albo 14 zł - już nie pamiętam dokładnie. Dzięki Mam te kremy z tego sklepu: http://www.littleindia.pl/
|
|
#38956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#38957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam ogromną prośbę. Chciałabym sobie W KOŃCU zamówić przez internet jakieś dobrodziejstwa włosowe No i właśnie, chciałabym żebyście mi doradziły co (i gdzie najlepiej) sobie kupić, na pewno chciałabym kreatynę hydrolizowaną, no ale pytanie co jeszcze? Hmm, w sumie to pewnie mama by chciała jeszcze jakąś hennę, więc fajnie żeby w jednym zamówieniu było wszystko Polećcie coś, błagam. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Szukałam ich na tej stronie, ale chyba aktualnie ich nie ma
|
|
|
#38958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- No własnie to jest dziwne, bo oni na stronie w ogóle mało co mają, a w sklepie na miejscu jest o wiele więcej.
|
|
#38959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza jesli zapuscisz. Ladnie sie zapowiada. Probuj, probuj, i czytaj watek, to kopalnia wiedzy. Zanim tu trafilam myslalam ze mam proste wlosyOlejowanie na dobry poczatek moze tez poprobuj. |
|
|
|
|
#38960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie.
|
|
#38961 |
|
Zadomowienie
|
Benek w takim razie pewnie we wrześniu wybiorę się do tego sklepu
|
|
#38962 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie
|
#38964 |
|
Zakorzenienie
|
|
#38965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż sobie zachowam gdzies na komputerze, żeby móc do niej bezproblemowo wracać chyba jednak w tej chwili nie zdecyduję się na hennę w takim razie i poproszę moją fryzjerkę (sprawdzoną co do koloryzacji) o pomoc w powrocie do naturalek, a potem się zobaczy ![]() lubię siebie w prawie prostych włosach, ale to że mogę z nich uzyskać to co mam po dyfuzorze (chyba miks 2c z 3a) jest dla mnie taką nowością, że nie chcę ryzykować utraty tego przez obciążenie ![]() henne kusi mnie głównie ze względu na odżywienie włosów i trwałość koloru, na pewno poczytam sobie na anglojęzycznych stronkach bo język znam perfekcyjnie więc nie będzie problemu jednak z tego, co piszesz chwilowo chyba dla mnie jednak jest więcej minusów (z zapuszczaniem nigdy nie miałam problemu, włosy mam bardzo gęste, więc już i tak same się obciążają jeśli nie są umiejętnie pocieniowane, hennowanie kilkukrotne żeby na rozjaśnionych uzyskać brąz mogłoby być bardzo nieprzewidywalne.a może jak będą bardziej naturalne to zaryzykuję licząc, że całość raz na 6 mcy wystarczy, a tak to tylko odrosty ![]() Dziękuję!
|
|
|
|
|
#38966 |
|
Rozeznanie
|
Benek, oniemiałam... o takim skręcie to nawet nie marzę (genetycznie niemożliwe), ale ten blask na takiej długości
Mgiełko, coraz śliczniej! Faktycznie skręt wcześniej się zaczyna. I myślę,że spokojnie możesz maskę zostawić na całą noc, ja przeważnie tek robię(póki mogę) aktogimko, z pewnością będą fajne fale! Przed zawinięciem w recznik, spróbowałabym harmonijkowania-u mnie dało niewiarygodny efekt! Ja też długo myslałam, ze mam proste włosy z wybrzuszeniem pośrodku głowy(które z uporem maniaka prostowałam). Teraz po zaproszeniu tu przez DMkAnię i uświadomieniu przez Eloe wiem, że to była zapowiedź fal. No i tak -po przeczytaniu FAQ i Piguły oraz wprowadzeniu zasad w życie-przeobraziłam się w falistą ![]() Moje dzisiejsze zmagania w codzienniku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post28598200 Średnio jestem zadowolona, nie chciały dziś współpracować (czyli się kręcić),mam nadzieję, ze to nie zapowiedź kryzysu włosowego, tylko jeden gorszy dzień. (jako świeżynka na wizażu nie umiem jeszcze dawać linku do pojedynczej wiadomości ani wstawiać linku ukrytego pod jakimś słowem, np. jak u Mgiełki "klik", za co z góry przepraszam) |
|
|
|
#38967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie przyjęcie, tradycyjnego wesela nie robimy, bo nie jesteśmy zwolennikami takich imprez![]() . Nie jest! Jestem 3 dzień po myciu, fryzura b/z, nawet drugiego dnia góra postanowiła się powywijać , grzywce nie pozwalam . Dziękuję ![]() . Jestem bardzo ciekawa, bo dół (dolna, dłuższa warstwa) tak ładnie kręci się na całej długości .Eloe Ty to umiesz zmotywować.
|
|
|
|
|
#38968 | |
|
Zakorzenienie
|
aktogimko mi się też wydawało, ze mam proste kiedyś. Eloe zajrzy to ci napisze na pewno taka motywacyjną wiadomość, ze sama zobaczysz. Ona ma taki dar chyba
Z resztą wszystkie dziewczyny tutaj pomagają i doradzają, ja jako początkująca niewiele jeszcze wiem - więc raczej nie udzielam rad, bardziej pytam. Ale z całego serca polecam udzielanie się na wątku bo dużo daje ![]() Cytat:
(sama doszłam do tego po czasie )p.s falki u ciebie faktycznie takie dość drobne, pewnie się namęczyłaś żabkami ja nie próbowałam zawijac jakoś jeszcze - ide paćkać na włosy maskę
|
|
#38969 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat nie mam przy sobie aparatu, ale jak tylko bedzie to cykne zdjecia ![]() Poszlam na żywioł, mocno je wycieniowałam(fryzjerka cieniowała nożyczkami, a potem brzytwą nie wiem czy to dobrze??)i podcielam koncówki, w efekcie sa teraz bardziej pofalowane niz krecone, mniej sie pusza i objetosciowo jest ich mniej.Jak na razie jestem zadowolona ![]() Moja fryzura troszeczkę przypomina tę :
|
|
|
|
#38970 |
|
Zadomowienie
|
Mgiełka co dziś nakładasz na włosy?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

także warto przeszukać półki samemu 

Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.

Jak je zostawiałam rozpuszczone i bez prostowania to ani proste, ani kręcone, jakieś takie dziwadełka.
Dopiero jak tu trochę posiedziałam, to stwierdziłam, że może będzie ze mnie jakaś falka. 
Przepraszam za mało ostre zdjęcia, robione telefonem.

aż sobie zachowam gdzies na komputerze, żeby móc do niej bezproblemowo wracać
.