Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1300 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 23:51   #38971
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawde nie miałam głowy do tego... Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
piękne
Stary 2011-08-07, 00:02   #38972
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Benek, oniemiałam... o takim skręcie to nawet nie marzę (genetycznie niemożliwe), ale ten blask na takiej długości. Ech, moje tak zdrowo to chyba nigdy nie będą wyglądały...

Będą! Wklejałam wcześniej w tym wątku moje włosy jak jeszcze nie wyglądały tak jak teraz. Różnica jet kolosalna u mnie, u Ciebie też będzie
Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Akurat nie mam przy sobie aparatu, ale jak tylko bedzie to cykne zdjecia
Poszlam na żywioł, mocno je wycieniowałam(fryzjerka cieniowała nożyczkami, a potem brzytwą nie wiem czy to dobrze??)i podcielam koncówki, w efekcie sa teraz bardziej pofalowane niz krecone, mniej sie pusza i objetosciowo jest ich mniej.Jak na razie jestem zadowolona
Moja fryzura troszeczkę przypomina tę :
Oki

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 00:07   #38973
katie100
Wtajemniczenie

Mgiełka Twoje włoski w codzienniku są super

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-08-07 o 01:05
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 00:29   #38974
nusia114
Zadomowienie

Wspomniałam wcześniej, że dałam dziś mało żelu i ... to był błąd wyschły szybciej, co było raczej oczywiste, ale są OKROPNE, są suche, napuszone i ogólnie brzydkie, jestem zła, że tak zrobiłam już wolę czekać cały dzień na wyschnięcie

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:30   #38975
AjriszMarta
Zakorzenienie

Witajcie kochane loczki i falki

Przyznam się jak nagrzeszyłam ;P
Zrobiłam trwałą
Najlżejszą z możliwych, największe wałki, najkrótszy czas trzymania. I jestem prze-zadowolona, bo wreszcie mam loczki. Będę grzecznie pielęgnować zgodnie lub mniej zgodnie z CG jak do tej pory, tylko - hm - zupgrade'owałam materiał wyjściowy. Będę mogła lokową wiedzę sprawdzić w praktyce

Chcecie mnie tu dalej?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:38   #38976
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dzięki To sa te kremy, mam oba :

http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...-ml-dabur.html

http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...-ml-dabur.html

Tylko widzę, że tu przegięli z ceną, bo ja je mam ze sklepu, gdzie kosztują 12, albo 14 zł - już nie pamiętam dokładnie.

Dzięki
Mam te kremy z tego sklepu:
http://www.littleindia.pl/
A który z nich daje ładniejszy efekt?
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:49   #38977
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Witajcie kochane loczki i falki

Zrobiłam trwałą
Najlżejszą z możliwych, największe wałki, najkrótszy czas trzymania. I jestem prze-zadowolona, bo wreszcie mam loczki. Będę grzecznie pielęgnować zgodnie lub mniej zgodnie z CG jak do tej pory, tylko - hm - zupgrade'owałam materiał wyjściowy. Będę mogła lokową wiedzę sprawdzić w praktyce

Chcecie mnie tu dalej?
A gdzie zdjęcia?!

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-07, 11:04   #38978
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
A gdzie zdjęcia?!
Już już nie wiedziałam czy chcecie sztuczne

1,2 - wczorajsze (po powrocie przepłukałam wodą, pielucha i cały dzień psikanie żelem aloesowym)
3 - dzisiaj - reanimacja podejście pierwsze: woda i aloes+kokosowy

Wieczorem będzie maseczka, nie mogę się zdecydować jaka, bo podejrzewam że mają teraz wyższą porowatość, czyli około normalnej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie589.jpg (39,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie590.jpg (34,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie596.jpg (50,6 KB, 65 załadowań)

Stary 2011-08-07, 11:08   #38979
nusia114
Zadomowienie

Ajrisz, bardzo ładnie Ci to zrobiła, włoski wyglądają super, nie widać żeby były zniszczone czy cokolwiek. Wyglądają bardzo naturalnie podoba mi się
Ciekawe tylko jak to będzie z odrostami u Ciebie próbuję to sobie wyobrazić

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-07, 11:24   #38980
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, bardzo ładnie Ci to zrobiła, włoski wyglądają super, nie widać żeby były zniszczone czy cokolwiek. Wyglądają bardzo naturalnie podoba mi się
Dzięks Sprawdzone miejsce
Cytat:
Ciekawe tylko jak to będzie z odrostami u Ciebie próbuję to sobie wyobrazić
Miałam taką to się skręt rozluźnia z czasem. Fota po 5 miesiącach - takie jak moje przyuszne tylko na całości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 500.jpg (7,6 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-07 o 11:25
Stary 2011-08-07, 11:26   #38981
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny, mam ogromną prośbę. Chciałabym sobie W KOŃCU zamówić przez internet jakieś dobrodziejstwa włosowe
No i właśnie, chciałabym żebyście mi doradziły co (i gdzie najlepiej) sobie kupić, na pewno chciałabym kreatynę hydrolizowaną, no ale pytanie co jeszcze? Hmm, w sumie to pewnie mama by chciała jeszcze jakąś hennę, więc fajnie żeby w jednym zamówieniu było wszystko
Polećcie coś, błagam.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------
Nusiu, ja też tu od niedawna i tworzę dopiero mój zbiór włosowy. Robiłam tak: kartka, długopis i spisywałam, co ciekawsze (a takze niedrogie-dla mnie istotny aspekt) egzemplarze czytajac wątek(możesz sobie wydrukować, ale jest tego sporo, ja się ograniczylam do tych , które mam szansę dostać w moim 10-tysiecznym miasteczku, Joasiek nadal nie mam). A w jednym miejscu masz to zebrane na blogu Małgosi, na blogu AjriszMarty odżywki proteinowe, w FAQ-pierwsze zamówienie mazidłowe. Na mazidłach dostaniesz i keratynę i hennę(niestety tej z mazideł nie używałam,wiec nic nie mogę o niej powiedzieć), na pewno coś jeszcze sobie wypatrzysz (nie zapomnij o akcesoriach-ja zapomniałam, teraz muszę domawiać, nie omieszkam przy okazji dobrać jeszcze czegoś z podstawowej listy). Ja kupuję hennę khadi np. na helfach, tam znajdziesz też oleje, odżywki i inne specyfiki ajurwedyjskie i nie tylko.

Ajrisz, chcemy, chcemy, najlepiej razem ze zdjęciami!!! Baty pewnie będą, ale ja sama tyle lat grzeszyłam prostowaniem, że nie śmiem Cię upominać

Dorcia, Ty tez się od fot nie wymigasz Czekamy.

Giga, kołtuny to chyba "przywilej" zniszczonych włosów-przynajmniej u mnie to jest wynikiem zniszczeń i większej porowatosci, która sie z tym wiąże. Dlatego tak trudno wytrzymać mi bez czesania, wciąż mi się wydaje, że potargana jestem. Ale już widzę mały postęp-kołtuny zeszły niżej. Początkowo zaczynały się od środka długości, teraz właściwie na końcach. No i wyraźna poprawa miękkości. coraz mniej sztywne są. Z sianem walka jak dotąd przegrana...

Benek, pocieszyłas mnie trochę, wiem , ze to spooooooro potrwa(motywuję się zdjęciami- Twoimi i pozostałych zdrowowłosych kobiet), ale ponieważ już widzę niewielką poprawę w dotyku włosów, mam nadzieję, ze kiedys nastąpi także w ich wyglądzie.

Mgiełko, dzięki, juz umiem dzięki Tobie ładnie wstawiać linki I ślicznie z kwiatkiem.

O, Ajrisz dodała w miedzyczasie zdjecia. Naprawdę bardzo ładnie to wygląda. Pewnie narażę się "naturalsom", ale jako laik nie odróżniłabym od naturalnych loczków. Brawo dla fryzjera. Już się wystraszyłam,że "barana" masz. Swoją droga moje ostatnie fale po "żabkach" mi barana przypominały z tyłu i z boku.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-07 o 11:33
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:46   #38982
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgiełka co dziś nakładasz na włosy?
nałożyłam wczoraj resztkę żelu lnianego ok 70ml+ Alterra Morelowa 1,5 łyżki+ oliwa z oliwek 1,5łyżki (ale to na oko tyle gdzieś dałam) nie wszystko poszło na włosy odrobina została to wylałam już. czepek koszulka turbanowa i na całą noc.

I teraz myślę, dziewczyny czym to zmyć? Myślałam o Hipp'ie tylko zmyc mam teraz całe włosy nie? Czy tylko skalp jak w OMO. Potem myslałam żeby dać Alterre z granatem bo lżejsza podobno niz morelka.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Mgiełka Twoje włoski w codzienniku są super
ojej dziękuje strasznie się cieszę, ze zmieniłam pielęgnację - jeszcze długa droga przede mną ale będę próbować co mi służy itp.

Cytat:
Zrobiłam trwałą

Chcecie mnie tu dalej?
noooo grzeszniczku to mnie zaskoczyłaś, ale takiego eksperta nie możemy stracić tu
ooo i są zdjecia, bardzo naturlnie to wygląda, podoba mi się. Bo mam koleżankę z trwałą która wygląda jakby miała karbownicą zrobione i rozczesane :/ (tak mi sie to kojarzy) śrenio mi się podoba w sumie...

AgRafko no problem a z kwiatkiem to tak troche romantycznie wyszło - trochę głupio się czułam na początku bo nigdy nie noszę takich dodatków - no ale pomyślałam, ze będzie pasował do paznokci i makijażu

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-07 o 11:51
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:54   #38983
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, chcemy, chcemy, najlepiej razem ze zdjęciami!!! Baty pewnie będą, ale ja sama tyle lat grzeszyłam prostowaniem, że nie śmiem Cię upominać

...

O, Ajrisz dodała w miedzyczasie zdjecia. Naprawdę bardzo ładnie to wygląda. Pewnie narażę się "naturalsom", ale jako laik nie odróżniłabym od naturalnych loczków. Brawo dla fryzjera. Już się wystraszyłam,że "barana" masz. Swoją droga moje ostatnie fale po "żabkach" mi barana przypominały z tyłu i z boku.
Gratuluję wstawionego linka
Skręt Ci się zacieśnia. Po czym takie są? W sensie kosmetyków

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
noooo grzeszniczku to mnie zaskoczyłaś, ale takiego eksperta nie możemy stracić tu
ooo i są zdjecia, bardzo naturlnie to wygląda, podoba mi się. Bo mam koleżankę z trwałą która wygląda jakby miała karbownicą zrobione i rozczesane :/ (tak mi sie to kojarzy) śrenio mi się podoba w sumie...
Cóż - nie farbuję, nie suszę - jak to mówią "na coś trzeba umrzeć"
Koleżanka może mieć przypalone włosy (bo o to bardzo łatwo, zaznałam niestety) plus nie dba odpowiednio, czesze suche itd, nie zabezpiecza, plus małe wałeczki

Stary 2011-08-07, 11:57   #38984
MgielkaM
Zakorzenienie

Ajrisz no fakt, ty znasz się na włosach i krzywdy im na pewno nie zrobisz.

A koleżanka coś tam dba, trwała jakaś ziołowa (nie wiem z czym to się je - nigdy nie miałam) a efekt jej sie podoba. Mi zawsze podobały się duuuże loki, albo takie cos jak Caskada u nas. (dobrze nick zapamiętałam? blondynka taka).

doradz czym zmyc papkę z włosów, bo nie wiem i czy dobrze rozumuję, ze zmyć całe włosy mam...?

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-07 o 12:00
Stary 2011-08-07, 12:28   #38985
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
A który z nich daje ładniejszy efekt?
Nie mam bladego pojęcia Oba są cudne.
Cytat:

Benek, pocieszyłas mnie trochę, wiem , ze to spooooooro potrwa(motywuję się zdjęciami- Twoimi i pozostałych zdrowowłosych kobiet), ale ponieważ już widzę niewielką poprawę w dotyku włosów, mam nadzieję, ze kiedys nastąpi także w ich wyglądzie.
Na pewno

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:30   #38986
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Nusiu, ja też tu od niedawna i tworzę dopiero mój zbiór włosowy. Robiłam tak: kartka, długopis i spisywałam, co ciekawsze (a takze niedrogie-dla mnie istotny aspekt) egzemplarze czytajac wątek(możesz sobie wydrukować, ale jest tego sporo, ja się ograniczylam do tych , które mam szansę dostać w moim 10-tysiecznym miasteczku, Joasiek nadal nie mam). A w jednym miejscu masz to zebrane na blogu Małgosi, na blogu AjriszMarty odżywki proteinowe, w FAQ-pierwsze zamówienie mazidłowe. Na mazidłach dostaniesz i keratynę i hennę(niestety tej z mazideł nie używałam,wiec nic nie mogę o niej powiedzieć), na pewno coś jeszcze sobie wypatrzysz (nie zapomnij o akcesoriach-ja zapomniałam, teraz muszę domawiać, nie omieszkam przy okazji dobrać jeszcze czegoś z podstawowej listy). Ja kupuję hennę khadi np. na helfach, tam znajdziesz też oleje, odżywki i inne specyfiki ajurwedyjskie i nie tylko.
Bloga Małgosi i Ajrisz widziałam przeglądałam sobie teraz mazidła i znalazłam duużo ciekawych rzeczy
Problem w tym, że średnio wiem z czym się to wszystko je
Prześlę wam linki do rzeczy, które przeglądałam i jakby któraś z was mogła, to prosiłabym żeby mi powiedziała coś o tych produktach, jak mogłabym je połączyć, czy mogłabym je dodawać np. do odżywki? albo używać samodzielnie.
->eclipta
-> NIACYNAMID
-> amla
->witamina E
-> kreatyna hydrolizowana
->d-pantenol
->hydrolat aloesowy
-> jedwab hydrolizowany

Pracuję nad sobą
Stary 2011-08-07, 12:43   #38987
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz no fakt, ty znasz się na włosach i krzywdy im na pewno nie zrobisz.
No tu był ryzyk-fizyk - mogłam wyjść kręcona albo łysa ;P
Cytat:
A koleżanka coś tam dba, trwała jakaś ziołowa (nie wiem z czym to się je - nigdy nie miałam) a efekt jej sie podoba. Mi zawsze podobały się duuuże loki, albo takie cos jak Caskada u nas. (dobrze nick zapamiętałam? blondynka taka).
Ważne że zadowolona. Też nie miałam ziołowej, moja jest owocowa, że niby delikatniejsza. A efekt jest ciężki do przewidzenia, za dużo zmiennych. Na tej samej głowie na tych samych wałkach może wyjść jednym razem baran, innym dred, innym ledwo fale.
Cascada ma śliczne włoski
A mi się bardzo podobają takie sprężyny sprężyste, co to chce się sprawdzić czy się buja Eloe ma takie, mam wrażenie
Cytat:
doradz czym zmyc papkę z włosów, bo nie wiem i czy dobrze rozumuję, ze zmyć całe włosy mam...?
Wybacz, przegapiłam. Dla mnie pytanie trzeba wytłuścić, neon itd bom ślepa
Zrób "pranie wstępne", czyli nałóż troszkę roztartego Hippa na niezmoczone, skalp też. Spłucz i będziesz mniej więcej czuć czy trzeba domyć (to pewnie Hipp) a może już nic nie trzeba
Cytat:
Prześlę wam linki do rzeczy, które przeglądałam i jakby któraś z was mogła, to prosiłabym żeby mi powiedziała coś o tych produktach, jak mogłabym je połączyć, czy mogłabym je dodawać np. do odżywki? albo używać samodzielnie.
Musisz poczekać na znawczynie.
Przejrzyj receptariusz, jakieś psikanki powinno się dać zmontować łatwo z takich składników. Na stronach powinny wisieć gotowe przepisy dla niewtajemniczonych, np jakieś gotowe serum ze stężeniami i podmienianie składników na podobne.

Stary 2011-08-07, 12:47   #38988
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

Vanilde - po co dwukrotnie, każdorazowo myjesz włosy szamponem i to dwoma różnymi?
czytałam Twój wpis w dzienniku i możesz mieć takie piękne zdrowe loki, a tu taki peszek
Stary 2011-08-07, 12:49   #38989
MgielkaM
Zakorzenienie

Ajrisz już zmyłam po swojemu spłukałam całość i hipper zmyłam przy skalpie tylko odrobinę resztę - nie czułam niby tłuściocha żadnego, ale zmyłam trochę jeszcze sam skalp i nałożyłam Alterre granat na jakieś 5 min. I zobaczymy co z tego będzie aż się boję bo TZ chce wyjść gdzieś wieczorem a jak będę miała przyklap przyklapów albo coś takiego to nigdzie nie idę

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-07, 12:55   #38990
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz już zmyłam po swojemu spłukałam całość i hipper zmyłam przy skalpie tylko odrobinę resztę - nie czułam niby tłuściocha żadnego, ale zmyłam trochę jeszcze sam skalp i nałożyłam Alterre granat na jakieś 5 min. I zobaczymy co z tego będzie aż się boję bo TZ chce wyjść gdzieś wieczorem a jak będę miała przyklap przyklapów albo coś takiego to nigdzie nie idę
Nie "nigdzie nie idę" tylko "zrobię zaplatańca i będę się dobrze bawić"

Stary 2011-08-07, 12:59   #38991
MgielkaM
Zakorzenienie

Ajrisz... no właśnie w tym problem, ze ja nie mogę zaplatać, wiązać ani nic mam odstające uszy i mam niemal zaaawsze rozpuszczone włosy..

Aha i Malinka pozdrawia komputer jej padł i tęskni bardzo

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:00
Stary 2011-08-07, 13:00   #38992
AguŚ87
Zakorzenienie

Mogę się przyłączyć ?

ktoś mnie tu keidyś zapraszał jak pokazałam swoje włosy

od pewnego czasu są proste nie chcą się kręcić dramat jakis, no i zaczełam czyatc o sylikonach... co ja robilam swoim włosom

pogubiona jestem juz w temacie... poki co odstawilam szampon myje odzywką ISANA ale sa straszne, potem wyczytalam ze musze zmyc sylikony.. jakim szamponem?

liczę na ciekawe porady i pomoc w celu odzyskania moich loczków/fal
Stary 2011-08-07, 13:04   #38993
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Już już nie wiedziałam czy chcecie sztuczne

1,2 - wczorajsze (po powrocie przepłukałam wodą, pielucha i cały dzień psikanie żelem aloesowym)
3 - dzisiaj - reanimacja podejście pierwsze: woda i aloes+kokosowy

Wieczorem będzie maseczka, nie mogę się zdecydować jaka, bo podejrzewam że mają teraz wyższą porowatość, czyli około normalnej
bardzo naturalny efekt jesteś straszną grzesznicą jednak

też kiedyś miałam trwałą, ale żeby chwyciła fryzjerka musiała trzymać ją 3 godziny, a efekt był naturalnie wygądający między 3a a 3b, ale jak pomyślę, że mogły wypaść po takiej torturze...
Stary 2011-08-07, 13:07   #38994
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję wstawionego linka
Skręt Ci się zacieśnia. Po czym takie są? W sensie kosmetyków
Właśnie w kosmetykach nie było wielkiej róznicy(prócz oleju z krokosza na noc zamiast z kiełków pszenicy chyba, reszta w codzienniku). Nie wiem, czy miały gorszy dzień i się nie chciały krecić, czy mniej żelu dałam przed harmonijkowaniem, ale po zdjeciu pieluchy plunkingowej, widząc mniejszy skręt, zrolowałam pasma i podpiełam żabkami. Chyba dlatego jest bardziej zacieśniony, ale drobniejszy niż poprzednio. Różnica widoczna tu sprzed tygodnia i tu z wczoraj. Plusem jest to, że dziś (na drugi dzień) lepiej się trzymają. Pojedyncze pasma tylko poprawiłam tym samym sposobem.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:12   #38995
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

Ważne że zadowolona. Też nie miałam ziołowej, moja jest owocowa, że niby delikatniejsza. A efekt jest ciężki do przewidzenia, za dużo zmiennych. Na tej samej głowie na tych samych wałkach może wyjść jednym razem baran, innym dred, innym ledwo fale.
Cascada ma śliczne włoski
A mi się bardzo podobają takie sprężyny sprężyste, co to chce się sprawdzić czy się buja Eloe ma takie, mam wrażenie
no to prawda, za drugim razem u innej fryzjerki miała być delikatna trwała z efektem jak po poprzedniej (poszłam z fotami), a wyszłam z prostymi włosami i w ramach reklamacji chciały mi po tygodniu poprawiać, ale tam nie wróciłam, bo się bałam, że wyjdę bez włosów Włosy były jedynie bardziej podatne na układanie, ale zero loka

no ale to było wtedy kiedy jeszcze myślałam, że moje włosy są proste i nic z nich sama nie uzyskam...
Stary 2011-08-07, 13:12   #38996
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
ktoś mnie tu keidyś zapraszał jak pokazałam swoje włosy
To pokaż i tu Opisz je dokładniej, to będzie łatwiej nam coś wymyśleć
Cytat:
od pewnego czasu są proste nie chcą się kręcić dramat jakis, no i zaczełam czyatc o sylikonach... co ja robilam swoim włosom
Są gorsze rzeczy.
Zaradzimy coś
Cytat:
pogubiona jestem juz w temacie... poki co odstawilam szampon myje odzywką ISANA ale sa straszne, potem wyczytalam ze musze zmyc sylikony.. jakim szamponem?
Co rozumiesz przez straszne? Może być kilka powodów.
Owszem prosty szampon się przyda, tak jak skórze peeling zanim się zrobi maseczkę. Lista : 1szy post -> wyszczególniony blog Małgosi -> oczyszczanie
Przeczytaj sobie Pigułkę (u mnie w podpisie) i w razie pytań sprawdź najpierw FAQ (też). Zapisz sobie jakoś te strony bo będziesz tam wracać często
Cytat:
też kiedyś miałam trwałą, ale żeby chwyciła fryzjerka musiała trzymać ją 3 godziny, a efekt był naturalnie wygądający między 3a a 3b, ale jak pomyślę, że mogły wypaść po takiej torturze...
Żeby wypaść... Uciec w popłochu!!
Dziwne i ciekawe, czemu tak długo

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:14
Stary 2011-08-07, 13:19   #38997
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
bo były zupełnie naturalne i nie chciały chwycić - dopiero fryzjerka Bunny na forum blondynek mi wytłumaczyła, że naturalnie falowane/kręcone są często oporne trwałej i prawdopodobnie druga fryzjerka nie zrobiła nic źle, że wyszłam z prostymi... za to ta pierwsza na siłę przetrzymała trwałą i ryzykowała doszczętnym spaleniem mi włosów. Na szczęście naturale były mega mocne i pozostały na głowie
Stary 2011-08-07, 13:20   #38998
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie w kosmetykach nie było wielkiej róznicy(prócz oleju z krokosza na noc zamiast z kiełków pszenicy chyba, reszta w codzienniku).
Nie umiem odpowiedzieć
Cytat:
no to prawda, za drugim razem u innej fryzjerki miała być delikatna trwała z efektem jak po poprzedniej (poszłam z fotami), a wyszłam z prostymi włosami i w ramach reklamacji chciały mi po tygodniu poprawiać, ale tam nie wróciłam, bo się bałam, że wyjdę bez włosów Włosy były jedynie bardziej podatne na układanie, ale zero loka
Ja robiłam 3x u tej samej to samo i było właśnie 1.siano, 2.baran 3.luźne ledwo co (ale to była zima plus długie, teraz wiem że mogły nie wyjść sprężyny)
Cytat:
no ale to było wtedy kiedy jeszcze myślałam, że moje włosy są proste i nic z nich sama nie uzyskam...
jaki człowiek ślepy był, czyż nie?
BTW o rozpoznawaniu tendencji do falowania powinni w szkole uczyć! Tyle kompleksów by dziewczynom oszczędzili :P

Stary 2011-08-07, 13:24   #38999
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
To pokaż i tu Opisz je dokładniej, to będzie łatwiej nam coś wymyśleć
Są gorsze rzeczy.
Zaradzimy coś
Co rozumiesz przez straszne? Może być kilka powodów.
Owszem prosty szampon się przyda, tak jak skórze peeling zanim się zrobi maseczkę. Lista : 1szy post -> wyszczególniony blog Małgosi -> oczyszczanie
Przeczytaj sobie Pigułkę (u mnie w podpisie) i w razie pytań sprawdź najpierw FAQ (też). Zapisz sobie jakoś te strony bo będziesz tam wracać często

czytam to wszystko już od paru dni zapisalam linki. ale tegho taaaka masaaaa ze się gubię narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach takie jakies ciężkie. gdzie ta moja burza fal się podziała..

piszcie co i jak a jeszcze dzisiaj szybko polece zakupic odpowiednie produktyyyy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11111.jpg (47,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222222.jpg (35,0 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:27
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:30   #39000
MgielkaM
Zakorzenienie

Powiedzcie mi które Pottersy nadają się do mycia i są zgodne z CG? Bo z tego co widzę na analizowanym żaden z tych balsamów Bo chciałam kupić jakieś myjadło inne niż Isana babassu i te Pottersy są łatwo dostępne. Hegrona widziałam... Co lepiej wziąć ? Chciałam byc ortodoksyjnie CG ale chyba mi nie wyjdzie

Aguś
tu może być bajecznie moje przed CG to wyglądały całkiem jak proste.

Ja na początek zmyłam silikony Joaśką z sodą i potem umyłam OMO, zapakowałam w koszulkę na 20 min - i tyle. Zobaczyłam jaki mają potencjal bez stylizacji, bez odżywki b/s itp. Ale Czytałaś na pewno jakie są etapy: oczyszczene, mycie, odzywianie, zabezpieczanie, stylizacja. Więc możesz od razu zastosowac wszystkie etapy.

Polecam wycieczke do Rossmanna bo tam znajdziesz niemal wszystko na początek.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości