Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 12:06   #2821
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Na problemy cyckowe dobre są tłuczone liście kapusty. Okładaj nimi piersi po karmieniu. Ponoć bardzo pomaga.
zimne!!! liscie kapusty

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:07   #2822
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

a ja zaczełam pić koper zeby mała lepiej pierdziała i pomaga ale jakie to niedobre

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:10   #2823
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U mnie noc nawet ok, mały jak poszedł spać o 23 to wstał o 4 dopiero, no i zasnął o 7 no i spał do 9.
Ej, no to całkiem dobrze, nie przynajmniej to spanie 23-4??? Chyba pooowoli mały zaczyna się normować. Wiem, pewnie musiało być ciężko między 4-7.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
zimne!!! liscie kapusty
Fakt, zapomniałam napisać, że zimne, ale też tłuczone, żeby te soki poszły z liści i mogły działać na piersi.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:14   #2824
mamad1
Zadomowienie

Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!kla ski:

Kolejny optymistyczny opis porodu

Marzena
my też dziś świętujemy pierwszą rocznicę ślubu Ja już od 5:30 czuję nieregularne skurcze (ok.40sekundowe) i ból jak na @... Ale łudzę się, że to jeszcze nie to... Po nospie nie przeszło... Żadnych innych objawów... Zobaczymy- najwyżej będziemy mieć najlepszy prezent pod słońcem
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:37   #2825
Kolina
Zadomowienie

czesc

Karolinne gratuluje corci

Babonik

mamad1 a moze to juz??

ale sie najadlam pyszne ciasto mam, od mamy, to na moje jutrzejsze urodziny juz
a najdalej za 5dni urodzi sie nasz synek, niepewnosc, ciekawosc, radosc, lęk... wszystkie uczucie zmieszane ze soba
Stary 2011-08-07, 12:53   #2826
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

czesc Dziewczyny .... no to ja mama sierpniowa
wyszliśmy z Maksem wczoraj do domu, wisi na cycu ciągle, mam pokarm on umie ssać ale mu się nie chce i marudzi, w szpitalu go dokarmiali mm i się trochę przyzwyczaił, ma lekką żółtaczkę więc muszę go jak najczęściej karmić a to trudne bo brodawki mega bolą .... okazało się że z pęcherzem jest ok bo był badany ......... ciężko mi bo brzuch boli i to zmęczenie

... Maksio jest taki malutki spadł jeszcze 280g w szpitalu, pampki 1 pewno jeszcze długo posłużą, śpi ze mną w łóżku bo muszę na niego cały czas patrzeć a jak ja nie mogę to TZ zmuszam .... boje się że się uleje i zacznie dławić ... ach instynkt mi się taki włączył że sama siebie nie poznaję ... wszystko co mówiłam jeszcze w ciąży nie wprowadzam w życie i wcale nie chcę nawet

własnie się budzi ......

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:05   #2827
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Brida... ja kretynka nie zdjęłam stanika i co... ? Dziecko wyszło a mi nie mogli go położyć tylko stanik rozpinali
Ja nie zdązyłam zdjąć a byłam w swoim nówka sztuka...
Cyca małej na IP nie dawałam ale na chwilę mi ją prosto z brzucha położyli i stanik do wywalenia bo cały we krwi

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wyszliśmy z Maksem wczoraj do domu, wisi na cycu ciągle, mam pokarm on umie ssać ale mu się nie chce i marudzi, w szpitalu go dokarmiali mm i się trochę przyzwyczaił, ma lekką żółtaczkę więc muszę go jak najczęściej karmić a to trudne bo brodawki mega bolą .... okazało się że z pęcherzem jest ok bo był badany ......... ciężko mi bo brzuch boli i to zmęczenie

... Maksio jest taki malutki spadł jeszcze 280g w szpitalu, pampki 1 pewno jeszcze długo posłużą, śpi ze mną w łóżku bo muszę na niego cały czas patrzeć a jak ja nie mogę to TZ zmuszam .... boje się że się uleje i zacznie dławić ... ach instynkt mi się taki włączył że sama siebie nie poznaję ... wszystko co mówiłam jeszcze w ciąży nie wprowadzam w życie i wcale nie chcę nawet

własnie się budzi ......
witamy
właśnie to jest tak jak kiedyś pisałyśmy, w ciąży postanowienia i plany każdy ma a życie weryfikuje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:07   #2828
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Super że masz pokarm, nie pozwól mu zaniknąć! Małego trzeba nauczyć się przysysać, no bo niby skąd ma to umieć
Stary 2011-08-07, 13:33   #2829
aania_20
Zakorzenienie

babonik urodziła!

Nikodem urodził się o 12.46. Waży 3590 i ma 56 cm długości. Jest śliczny i zdrowy a Babonik bardzo szczęśliwa

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-08-07 o 13:34
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:37   #2830
agadus
Wtajemniczenie

babonik gratulacje

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:52   #2831
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
babonik urodziła!

Nikodem urodził się o 12.46. Waży 3590 i ma 56 cm długości. Jest śliczny i zdrowy a Babonik bardzo szczęśliwa
Jak cudownie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 13:54   #2832
editka2022
Rozeznanie

babonik graulacjeklask i:
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:13   #2833
Stapelka
Rozeznanie

Babonik - gratulacje!!!!

a my dziś 4 tygodnie skończyłyśmy!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1804 [1600x1200].jpg (55,1 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez Stapelka
Czas edycji: 2011-08-07 o 14:19
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:31   #2834
Kolina
Zadomowienie

Babonik wspaniale wiesci - gratuluje
Stary 2011-08-07, 14:32   #2835
madziaranew
Rozeznanie

moja slodka corcia Sophie.
gratuluje wszystkim ktore urodzily , witam maluszki.
dziekuje za gartulacje
napisze wiecej pozniej , wybaczcie jestem zmeczona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sophie.jpg (99,5 KB, 121 załadowań)
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 14:35   #2836
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Babonik - gratulacje!!!!

slodka kruszynka taaaakaaa grzeczna
Stary 2011-08-07, 14:36   #2837
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dzisiaj byliśmy w CH na zakupach. Moi chłopcy pozwolili mi toszkę po sklepach pochodzić, a oni grzecznie czekali
U nas strasznie ciepło, słoneczko grzeje, Domek "chodzi" w samym pampersie.

Agula witaj

Elitko podjedź może do szpitala z tym pępuszkiem...

Cytat:
Możecie polecić fajną karuzelę nad łóżeczko?
My mamy z Tiny Love- wyspa marzeń, Dominikowi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj tż obudził buziakiem i ogromnym bukietem kwiatów- dzisiaj nasza pierwsza rocznica ślubu.
To ostatni dzień przed moim pójściem do szpitala, więc mam nadzieję, że miło go spędzimy i Hania nie będzie chciała jeszcze dzisiaj wyjść (szop już zaczął.. ).
Muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, bo w szpitalu będę bez internetu- za to wrócę już pewnie z maleństwem.
Trzymajcie kciuki!
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

I trzymam za Was! Będzie dobrze

Cytat:
I weszłam w moje spodnie XS :d
No to super

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, wiem Mam tu kilka takich pozytywnych przykładów na forum, dzięki którym wiem że może być dobrze. Oczywiście ciężko, ale dobrze W sumie to cieszę się też tym, że nie podchodze do wizji macierzyństwa bardzo idealistycznie. Bo wydaje mi się, że to właśnie jest jednym z częstszych powodów, że się później boleśnie ląduje na ziemi Bo człowiek sobie wyobraża słodkiego bobasa i siebie jako spełnioną mamę, a to się kompletnie mija z rzeczywistością. I deprecha murowana Ja to się porodu nigdy nie bałąm jakoś. Właśnie dlatego, że wiem, że po prostu wszyscy to przeżywają i nie ma innej opcji Natomiast późniejsze życie to dopiero jest powód do tego, żeby mieć pietra
Trafaiłaś Brumku w sedno!
Tak jak pisałaś wcześniej-wsparcie męża baardzo dużo daje, naprawdę. Samo to, że jest obok, wspiera, pomaga, szepnie miłe słowo (mi na początku np. dużo dawało kiedy słyszałam od męża "jesteś wspaniałą mamą" "bardzo dobrze sobie radzisz"... ). Siły się zawsze znajdą

Vaniliova tyle się namęczyłaś a tu i tak na koniec cc

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja wczoraj wieczorem piłam
Już nie karmisz piersią?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja już od 5:30 czuję nieregularne skurcze (ok.40sekundowe) i ból jak na @... Ale łudzę się, że to jeszcze nie to... Po nospie nie przeszło... Żadnych innych objawów... Zobaczymy- najwyżej będziemy mieć najlepszy prezent pod słońcem
Ojj może to już?

Cytat:

własnie się budzi ......
witaj Sloneczko, wspaniale że udaje Ci się karmić

Cytat:
babonik urodziła!

GRATULACJE BABONIKU!!! WITAJ NIKOSIU:ju pi:
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:37   #2838
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
dziekuje za gartulacje
piekne pamiatkowe zestawienie, az sie lezka w oczku kreci ze wzruszenia..
gratuluje raz jeszcze!

wypoczywaj...
Stary 2011-08-07, 14:44   #2839
Natka_
Zakorzenienie

Stapelka śliczna ta Wasza Zuzka I te usteczka ma piękne!

Madziara świetne zestawienie, taka kruszynka mała, witajcie w domku
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:45   #2840
meszsares
Zadomowienie

BABONIKU!!! MOJE WIELKIE WIELKIE GRATULACJE!!! klask i:(mam nadzieje Kochana, ze Cie nie obudzilam tym telefonem- jesli tak, to przepraszam...)
NIKOSIA MALUTKIEGO WITAMY NA SWIECIE!!!:ju pi:
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:58   #2841
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Mnie dzisiaj tż obudził buziakiem i ogromnym bukietem kwiatów- dzisiaj nasza pierwsza rocznica ślubu.
To ostatni dzień przed moim pójściem do szpitala, więc mam nadzieję, że miło go spędzimy i Hania nie będzie chciała jeszcze dzisiaj wyjść (szop już zaczął..
Muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, bo w szpitalu będę bez internetu- za to wrócę już pewnie z maleństwem.
Trzymajcie kciuki!
i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i męża
Cytat:

I weszłam w moje spodnie XS :d
ja wchodze tylko w moje ciążowe ciuchy
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja zaczełam pić koper zeby mała lepiej pierdziała i pomaga ale jakie to niedobre
Mnie smakuje rumianek też ale nie moge go pić bo synka wysypało
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Marzena
my też dziś świętujemy pierwszą rocznicę ślubu Ja już od 5:30 czuję nieregularne skurcze (ok.40sekundowe) i ból jak na @... Ale łudzę się, że to jeszcze nie to... Po nospie nie przeszło... Żadnych innych objawów... Zobaczymy- najwyżej będziemy mieć najlepszy prezent pod słońcem
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dla Was
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

ale sie najadlam pyszne ciasto mam, od mamy, to na moje jutrzejsze urodziny juz
a najdalej za 5dni urodzi sie nasz synek, niepewnosc, ciekawosc, radosc, lęk... wszystkie uczucie zmieszane ze soba
Fajnie by było jakby mamusi prezent zrobił na urodziny i sie jutro urodził
Cytat:

własnie się budzi ......
Dobrze że z pęcherzem ok mój synek spadł 300g w szpitalu
Cytat:
babonik urodziła!

Babonik moje gratulacje
Cytat:
Babonik - gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
dziekuje za gartulacje
Słodziutka a Ty odpoczywaj
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:59   #2842
meszsares
Zadomowienie

Stapelka slicznosci! gratulujemy pierwszego miesiaca zycia!
madziaranew
alee ekstra zdjecia! i Wy wszyscy tacy piekni!
mamad1 - zycze prezentu na rocznice i trzymam kciuki
Vaniliova - no to sie wymeczylas biedactwo, a i tak na koniec cc - skad ja to znam.. no ale tak czasem bywa..
Zanetaa - nie wstydz sie karmic dziecka na dworze - ciesz sie wrecz, ze masz okazje to robic (co, gdybys urodzila w zimie?) w koncu jedzenie na swiezym powietrzu jest zdrowe i pobudza apetyt hi hi ubierz sie odpowiednio badz przykryj piers pieluszka i sprawa zalatwiona. Widok karmiacej matki jest dla wiekszosci ludzi rozczulajacy i nie ma w nim nic z seksualnosci nagiej piersi w innych sytuacjach
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:16   #2843
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziaranew śliczne zdjecia. Sophie urocza dziewczynka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:35   #2844
pieleszka
Wtajemniczenie

Babboniku serdeczne gratulacje witamy Nikosia

u nas pogoda do d... dobrze, że zdążyliśmy troszkę pobyć wcześniej na dworze, bo teraz się nie da wyjść... mała urządziła nam dzisiaj niezły koncercik i darła sie jakby ją kto ze skóry obdzierał... chyba przez brzuszek..dajemy jej po troszeczke wody koperkowej, ja piję tez koper raz dziennie, ale za bardzo nam nie pomaga to...ciągle się pręży i widać, że nie jest jej łatwo się załatwić...muszę jutro położnej o tym powiedzieć...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:46   #2845
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Babboniku serdeczne gratulacje witamy Nikosia

u nas pogoda do d... dobrze, że zdążyliśmy troszkę pobyć wcześniej na dworze, bo teraz się nie da wyjść... mała urządziła nam dzisiaj niezły koncercik i darła sie jakby ją kto ze skóry obdzierał... chyba przez brzuszek..dajemy jej po troszeczke wody koperkowej, ja piję tez koper raz dziennie, ale za bardzo nam nie pomaga to...ciągle się pręży i widać, że nie jest jej łatwo się załatwić...muszę jutro położnej o tym powiedzieć...
moze za duzo koperku i sie gazy kumuluja??
Poza tym koperek tez uczula

A u nas hm tfu tfu ok. Wczoraj sciagnelam mleko z jednego cyca 120 ml w 10 minut, no i maly lepiej jadl. Czyli za mocno mu po prostu leci. Dzisiaj spi.

Aaa dzieewczyny mi polozna kazala masowac brzuszek przed kazdym jedzeniem i zmiana pieluszki. Maly to nawet polubil.
Stary 2011-08-07, 15:50   #2846
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale smacznie śpi, słoneczko małe

Cytat:
Ale ładne zestawienie I w ogóle cała Wasz trójka jest wyjątkowo ładna

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy w CH na zakupach. Moi chłopcy pozwolili mi toszkę po sklepach pochodzić, a oni grzecznie czekali
U nas strasznie ciepło, słoneczko grzeje, Domek "chodzi" w samym pampersie.
No to wyrozumiałych masz mężczyzn

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Trafaiłaś Brumku w sedno!
Tak jak pisałaś wcześniej-wsparcie męża baardzo dużo daje, naprawdę. Samo to, że jest obok, wspiera, pomaga, szepnie miłe słowo (mi na początku np. dużo dawało kiedy słyszałam od męża "jesteś wspaniałą mamą" "bardzo dobrze sobie radzisz"... ). Siły się zawsze znajdą

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
ja wchodze tylko w moje ciążowe ciuchy
Ja nawet nie mam ciążowych ciuchów Tzn. mam jedne spodnie, ale nosiłam je 2-3 razy, tylko jak w górach byliśmy
Stary 2011-08-07, 16:04   #2847
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Babonik Gratulacje

marzenko daj znać smskiem co u Ciebie

My byliśmy na zakupach kupiłam małemu 2 bodziaki i taką fajną żółtą czapeczkę w hm.Tż dostał mandat 100zł bo stanął w niedozwolonym miejscu tzn blokadę mu założyli.Sobie a carrym kupiłam 2 pary butów.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:19   #2848
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Ja nawet nie mam ciążowych ciuchów Tzn. mam jedne spodnie, ale nosiłam je 2-3 razy, tylko jak w górach byliśmy
Mój brzuch wygląda jeszcze na ciążowy może nawet jest większy od Twojego
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:23   #2849
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Carmela dużo zdrówka dla Sary

BABONIK kciuki

Mamuśki myślałyście o drugim "pierwszym razie"?
my jestesmy juz po nie było tragedii

Cytat:

Możecie polecić fajną karuzelę nad łóżeczko?
my mamy ranforrest FP,Agatka pomału zerkai ładnie mi przy melodyjkach zasypia

Cytat:
Dzień Dobry
U nas jako tako. Właśnie leży w leżaczku i się przygląda Kiedy dziecko zaczyna łapać rzeczy w ręce ?

Co do wspólnego zdjęcia, Dziubek super, że się zaoferował ) Ktoś pisał, że nie mamy wszystkich Dzieciaczków. Wiem, że nie mamy, ale będziemy dodawać stopniowo Ja proponuję w klubie założyć temat "wspólne zdjęcie" i niech każda tam wkleja po jednej fotce. Najlepiej jakby zdjęcie było zapisane w pliku jpg i nazwane było nickiem z wizażu i datą urodzenia Bobasa. Co Wy na to ?
Super pomysł

Cytat:
Jadłam wczoraj tatara i kukurydzę i grzecznie piję sprite'a Bo...nie mam pokarmu Wiem, że to dziwne, że się ciesze, ale się ciesze i już.
Mnie tez ulżyło jak mi sie pokarm skonczył.Witaj w klubie

Cytat:
Aniu, wiem Mam tu kilka takich pozytywnych przykładów na forum, dzięki którym wiem że może być dobrze. Oczywiście ciężko, ale dobrze W sumie to cieszę się też tym, że nie podchodze do wizji macierzyństwa bardzo idealistycznie. Bo wydaje mi się, że to właśnie jest jednym z częstszych powodów, że się później boleśnie ląduje na ziemi Bo człowiek sobie wyobraża słodkiego bobasa i siebie jako spełnioną mamę, a to się kompletnie mija z rzeczywistością. I deprecha murowana

Matko, a ci czego od Ciebie chcą?!? Niech się zajmą nieodpowiedzialnością swojego krewniaczka (M.) a nie Tobą

Ja to się porodu nigdy nie bałąm jakoś. Właśnie dlatego, że wiem, że po prostu wszyscy to przeżywają i nie ma innej opcji Natomiast późniejsze życie to dopiero jest powód do tego, żeby mieć pietra

Dzięki za opis
Dzięki tym Waszym opisom człowiek NAPRAWDĘ dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy, o których wcześniej nie ma pojęcia, jeśli nie rodził. Nawet jeśli wydaje mu się, że dużo czyta i dużo wie
Bo np. nigdy nie przypuszczałam, że najgorszy może być jakiś masaż szyjki, a teraz wiem. No i zawsze wydawało mi się, że kobiety najbardziej krzyczą na partych, że to one są najkoszmarniejsze do przeżycia. Tymczasem Wy wszystkie po kolei piszecie, że najgorsze rozwieranie i skurcze przy tym, a parte to już prawie że ulga
Ja sie nie bałam dopóki mnie na porodówke nie zabrali i podłączyli pod oksy, a obok dziewczyna rodziła i sie strasznie darła.

A ja jestem w kropce.Moje dziecko nie miało żadnych brzuszkowych problemów dopoki nie dostało bebilonu pepti, mam ecepte na Nutramigen i nie wiem zmienic czy nie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 17:05   #2850
Marina1
Zakorzenienie

juz nie mam sil do tego malego gnoja!!!!!111
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości