Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 09:42   #2791
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Exclamation Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

dziewczyny podajcie jeszcze raz link do ulotki Sab Simplex

mój mały wieczorami się pręży może ma kolki chyba zmienię wodę na inną.Teraz pije Nestle może przejdę na Mama i Ja
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:42   #2792
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Hej dziewczyny!

U mnie noc nawet ok, mały jak poszedł spać o 23 to wstał o 4 dopiero, no i zasnął o 7 no i spał do 9. ( kurde ale źle mi pisać, herbatka granulowana mi się wysypała na klawiaturę i czuję jak pod spodem trzaska ).

Dziewczynki z Anglii, jakieś zamieszki w Londynie mam nadzieję, że w Was ok?

U mnie perypetii ciąg dalszy z -uwaga- rodziną M. ( żeby mi nie było za wesoło). Nie mam siły pisać, bo nie chcę się dołować...Jest źle.

Teraz małe marudzi, o beknął i dostał czkawki w nas czkawki trwają nawet do godz )

Potem wrócę, bo marudzi.

Dziubku, Carmelko, Paticzku i będzie dobrze, dzieci wyjdą z tego!

Ja sama jutro jadę aż do Rzeszowa do jakiegoś Centrum Wczesnej Interwencji, bo maluszkowi ( tak jak u jednej z Nas- ale zapomniałam której, chyba iustynce) nie wyszło dobrze badanie słuchu na prawe ucho... Boję się pierońsko, ale wiem, ze będzie dobrze...

Zmalowana za✂✂✂isty pomysł ze zdjęciami!

Blo ndynka link jest na początku w plikach dodanych przez żanetę

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-08-07 o 09:44
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:45   #2793
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Marina dziekuje kochana
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:48   #2794
Zmalowana
Zakorzenienie

Marinko nam lewe uszko nie wyszło, a potem na kontroli wyszło. Mówili,że po porodzie zapchane jeszcze było więc się nie stresuj

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:50   #2795
Brida
Rozeznanie

Madziaranew - gratulacje

Karolinee - gratulacje

Babonik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to szczęściara z Ciebie

Dzięki za te słowa, bo ostatnio naprawdę zaczynałam się już trochę martwić, jak to będzie... Też zawsze byłam zdania że najwięcej zależy od nastawienia i od nas samych, ale strach się zaczął pojawiać. Z drugiej strony myślę sobie, że chyba NAPRAWDĘ dojrzałam do macierzyństwa, to świadoma, długo "przemyśliwana" decyzja, więc to też chyba na plus przemawia. No i mam szczęście mieć męża, który z pewnością mnie nie zawiedzie i nie zostawi samej (emocjonalnie) z tymi pierwszymi trudami...
Ja też jakoś od 2 dni mam strachowego doła. Do tej pory wydawało mi się, że "byle do porodu" - nie miałam jakiejś konkretnej wizji tego co będzie dalej a wizja nie-konkretna była raczej optymistyczna.
Dopiero do mnie dotarło, że poród jak poród ... a potem kolki, schizy rozwojowe itd..

Strasznie mnie zasmuciły podejrzenia nieprawidłowości u Szymka Dziubka bo się w nim zakochałam i chyba to zaważyło na moim nastroju.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
parę w sumie drobnych rzeczy zaobserwowanych mnie zaniepokoiło :
-niechęć do leżenia na brzuszku
-zaciskanie kciuków
-bardzo silne prężenie, wręcz wyginanie się w sposób taki że główka była całkowicie odciągnięta od szyjki w tył
-niepokój, płaczliwość, płytki sen

to chyba tyle, wolałam iść , sprawdzić niż żałować że zaniedbałam coś, może ktoś pomyśleć że jakaś mama histeryczka ze mnie ale już tak mam

Natka ,dobrze mówisz choć czasem trudno ten spokój zachować ale ja też na szczęście mam ogromne oparcie w mężu , który zajmuje się małym czasem lepiej ode mnie dlatego że ma więcej cierpliwości i mały bardzo szybko się przy tatusiu uspokaja kiedy ja już płaczę z bezradności jak mały ma kolkę np.
a sam zostaje już w zasadzie od powrotu do domku więc i ja mogę sama gdzieś wyskoczyć a to baaardzo pomaga

my dziś cały dzień i wieczór spędziliśmy u moich rodziców bo już się rodzinka z mojej strony zjechała i było bardzo miło , trochę zapomniałam o problemach a jutro nasz ważny dzien
Trzymam kciuki za zdrowie Szymka
Po przemyśleniu to jakoś nie wierzę że to coś poważnego.

No i pogody i uśmiechu w tym ważnym dniu!
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:57   #2796
editka2022
Rozeznanie

witam z rana ,pogoda piekna.Wiecie co do porod coraz blizej a mnie strac coraz bardziej ogarnia i nie chodzi tu o porod tylko o to zeby maala byla zdrowa,zeby jej zadnej krzywdy przy porodzie niezrobili itd,bol jakos minie,ale jej zdrowie najwazniejsze.
milej niedzieli kochane,dziubek udanej imprezy
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:00   #2797
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ojej jak czytam, to wyobrażam sobie Twoje padnięcie
Ja modlę się każdego wieczoru, żeby mała fajnie spała,ale i tak padam i tak...

Powiedz mi jak to robisz?
skad masz tyle siły?
Ja w dzień jestem cierpliwa, rozmawiam do niej, patrzymy na siebie, karmimy się, w nocy do 3 tez, ale potem padam jak pies pluto

Dzisiaj- dam rękę ściąć po 3 razie odkładaniu jej do lóżeczka, powiedziałam że nie daje rady i śpi z Nami... i byłam pewna że jej nie odkładałam. Wstaję, a jej obok mnie nie ma patrze na ziemię czy nie spadła nie ma jej !! patrze a ona w lóżeczku
Potem znowu wstała do cyca i padłam razem z nią w łóżku naszym - śniło mi się że w końcu ktoś jej dał MM i spała jak suseł i dostałam deklarację, że do 25 lipca ona jest nakarmiona ( nie wiem czemu taka data) i nie musze wstawac w nocy !

Karmisz na żądanie ?
Daj mi trochę siły !

Gratulujeeeeeeeeeeeee !
Więcej informacji proszę !

Mój D też wykońcozny.
jedzie teraz do De to pewnie pośpi za wszystkie czasy,
boję się dni bez niego...
boję sie że będe tak wykonczona ze zemdleje majac mala na rrekach..
tesciowa bedzie mi pomagac i siostra,ale to i tak nie to samo...

klask i:
Niech wracaja szybko do sił!
i do NAS!

Ojej a skąd takie się coś bierze ?
jakie są objawy ?!

Aby raz dwa poszło !!!??
Albo już jest !?

Kochaaaanaaaa!
Ratuj mnie !
Podaj Twój sposób na to, aby mała spała w nocy dużej niż w dzień ?!
Moja też myli dzień z noca !
w Nocy oczy jak 5 zł i wszystko ją ciekawi !

Aleeeeeeeeeeee ma włosków !!

Musi być dobrze, pamiętaj !

Ja mam pytania :

1.Któraś pisała o jakieś gulce koło uszka która coś wskazuje ?!
Gdzie ta gulka ma być ?! i co ona wskazywał ?!

2.Jak przestawić mała żeby dłużej w nocy spała, a nie w dzień?

3. Skąd bierzecie siły?! Ja padam jak pies pluto !

4.Czy ja dobrze robię ? Przewijam mała, zje i kładę ją do łóżeczka ? czy np. w dzień położyć ją gdzieś w inne miejsce np. fotelik? albo taki fotel ktory się dostosowuje do jej ciałka ?

5. Kiedy unormuje się jej dłuższe spadnie ?

6. Jaka to była firma związana z chustami ? mąż chce!

A my dzisiaj mamy tydzień
w nocy nie mow do niej, cichutko zmien pieluszke i poloz. Pare dni potrwa ale sie przestawi
Ja mam tkana nati i sobie b. chwale

Cytat:
Yoyyou oo widzisz nie wiedziałam o osłonkach zaraz obadam, pewnie potrzebuję czasu na to żeby się oswoić z tym, że cyc będzie większość czasu na wierzchu . Dziękuje.

Witaminki to mówimy o wit D i K - dla mam karmiących piersią, nie ?!

Boże a Ja się stresuje takimi rzeczami bo wydawało mi się, że jest źle mieć małą w łózeczku itd ale wiecie co? SRAM te reguły ! wypinam się na nie mi być mi dobrze i małej

CO do dnia u Nas też normalnie wszystko funkcjonuje nikt nie chodzi na paluszkach
wiesz ze czekalam kiedy to powiesz Mowilam ci, ze rady Tracy sa dobre ale nie od razu przy noworodku. Dajcie sobie czas na poznanie a pozniej bedziesz wprowadzac reguly

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Nie wiem. Od wczoraj nie chce spać od rana do teraz.

A ja nawet nie mam czasu żeby zjeść śniadanie. Spod prysznica musiałam wyjść po 5 minutach bo się zaczął drzeć gnojek.
Jestem zmęczona. A nie mam faceta który się zajmie chociaż na 2 h nim.
Zmalowana wczoraj bylo bardzo goraco., pewnie dlatego mial ciezki dzien
Stary 2011-08-07, 10:06   #2798
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja padam.
Teraz mam odciągać bo mogę mieć jakieś zapalenie,
bo mam wiecznie gorączki
od wczoraj cały czas 38-39.
Niby jest ok i w cyckach i na dole,bo byłam na IP,
ale twarz mam zimną a cycki takie gorące że jajecznicę mogę zrobić ;/

Mąż pojechał
cholernie mi źle bez niego,
ale siostra będzie mieszkała teraz u mnie przez tydzień
do pt,bo mąż w pt wraca.

Dzisiaj mnie nie bedzie bo ldowarka znowu do laptopa mi pada;/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:14   #2799
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam z rana ,pogoda piekna.Wiecie co do porod coraz blizej a mnie strac coraz bardziej ogarnia i nie chodzi tu o porod tylko o to zeby maala byla zdrowa,zeby jej zadnej krzywdy przy porodzie niezrobili itd,bol jakos minie,ale jej zdrowie najwazniejsze.
milej niedzieli kochane,dziubek udanej imprezy
No właśnie. Dokładnie to mam.

Dziewczyny a na sam poród się idzie w staniku?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:15   #2800
Zmalowana
Zakorzenienie

Brida... ja kretynka nie zdjęłam stanika i co... ? Dziecko wyszło a mi nie mogli go położyć tylko stanik rozpinali

Stary 2011-08-07, 10:27   #2801
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam niedzielnie

Na poczatek kciuki dla Babonika : kciuki:

Marinko u nas wszystko OK. My daleko od tottenham. Ale dziekuje

Zmalowana pomysł świetny z tym zdjęciem. Mozna jeszcze imie dziecka dodać. Bedzie super

A mnie Dzis jakoś brzuch pobolewa okresowo. Nie zbyt mocno ale czuje. Co to w ogóle znaczy? Do Tp mam 2 tygodnie jeszcze
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 10:29   #2802
ellika
Rozeznanie

No i mamy kolejny problem
Małej pępuszek się sączy i brzydko pachnie, kikut jeszcze nie odpadł. Nie wiem co robić. Jutro do pediatry czy już dziś na ostry dyżur?? Nie ma gorączki a okolice pępka obrzeknięte ale nie zaczerwienione. Boję się. Może do jutra do pediatry doczeka? ...
HELP !!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:34   #2803
agulaaabar
Zakorzenienie

hej

Od wczoraj jesteśmy w domku chcialam się tylko przywitać. Ledwo się toczę z tą rano, ale da się wyżyć

Próbuję karmić naturalnie, ale Lilka mi już poraniła brodawki, więc każde karmienie zaczynamy zaciskaniem zębów ze łzami w oczach... ale co tam, dla tego rozanielonego wzroku w trakcie ssania warto znieść każdy ból

Karmię w kapturkach, a po każdym karmieniu nakładam bepanthen i jakoś dajemy radę pokarm powoli zaczyna sie pojawiać, ale w razie czego puszka Bebilonu czeka w szafce

Opis porodu stworzę jak będę mieć chwilke

Dziękujemy za kciuki i gratulacje

Gratuluje nowym mamusiom!! póki co nie mam jak nadrabiać, ale widzę że lista rozpakowanych ładnie się wydłuża

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 10:50   #2804
Vaniliova11
Zadomowienie

Korzystając z okazji że Krystianek z babcią poszli na spacer opisze swój poród bo już sporo czasu minęło

Skurcze miałam już od niedzieli ale takie nieregularne a szyjki już wcale nie było . We Wtorek byliśmy umówieni z nasza położna na porodówce . Od samego rana tego dnia skurcze były mocne ale ciągle nieregularne Po obiedzie zdrzemnęłam sie i po obudzeniu stwierdziłam że skurczy brak ale i tak pojechaliśmy o 18 do szpitala . Torbe zabrałam ale kazałam Tżowi zostawić ją w aucie bo napewno wrócimy do domu . Położna mnie zbadała a tu rozwarcie na 3 cm i zaczynamy rodzić Najpierw wszystkie formalności potem lewatywka i na porodówke Trafiła mi sie wanna nie musiałam nikogo wyganiac no i skurcze wróciły . Przyszedł lekarz zbadał mnie i kazał podać kroplówke . Gdy wyszedł położna do mnie - przystojny lekarz nie ? ano przystojny potwierdzam
Zostałam podłączona do ktg i lezałam sobie i gadałam z Tż bo jeszcze nie bolało ale za chwile przychodzi połozna tętno dziecka za wysokie 210 panika chciało mi sie płakać bo tak sie bałam o synka . Za chwile podłaczyli mnie jeszcze raz i kazali położyć sie w innej pozycji i na szczescie tetno było już w normie . Potem przyszła lekarka i przebiła mi pęcherz płodowy i wody poszły na szczęście czyste . No i wtedy sie zaczęło na dobre . Na początku jeszcze chodziłam po korytarzu potem była Shakira na piłce i wieloryb w wannie własnie w tej wannie to mogłabym siedzieć do końca ale co dobre szybko sie kończy trzeba było wyleźć na ktg , leżeć tak przy takich skurczach to już nie było miło . Bolało jak cholera . Z tego bólu wyrzuciłam gdzieś ten przycisk do rejestrowania ruchów dobrze że na kablu był Położna przychodziła razem z praktykantka i badały mnie co chwila rozwarcie postępowało . Biedny Tż głaskał mnie po głowie bo nie wiedział jak mi pomóc a ja darłam sie jak wariatka . Potem zaczęły sie bóle parte , myślałam że beda straszne ale nie bo jak parłam to nie bolało jedynie męczące były . Tż dzielnie trwał przy mnie i wycierał twarz mokrym ręcznikiem . W czasie porodu połamałam trzy wenflony a ostatni jak pękł to krew zaczęła sie lać Tż tamował ręcznikiem a mnie to nie interesowało bo tak byłam skupiona na parciu . Parłam i parłam ale nic z tego nie wyszło a ja tak czekałam aż położna powie że widzi główke a zamiast tego usłyszałam że nic z tego nie bedzie bo synek nie chce sie ustawić w kanale rodnym . No itak skończyło sie moje rodzenie sn . Zawieźli mnie piętro nizej na sale operacyjna i o 2.50 urodził sie Krystianek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:05   #2805
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Marina1;28601282]Hej dziewczyny!

Ja sama jutro jadę aż do Rzeszowa do jakiegoś Centrum Wczesnej Interwencji, bo maluszkowi ( tak jak u jednej z Nas- ale zapomniałam której, chyba iustynce) nie wyszło dobrze badanie słuchu na prawe ucho... Boję się pierońsko, ale wiem, ze będzie dobrze...

nam nie wyszlo badanie na prawe ucho ale lekarz uspokaja że maź plodowa jeszcze jest ale też sie bpoje i trzymam kciuki za Was

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:07   #2806
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Małej pępuszek się sączy i brzydko pachnie, kikut jeszcze nie odpadł. Nie wiem co robić. Jutro do pediatry czy już dziś na ostry dyżur?? Nie ma gorączki a okolice pępka obrzeknięte ale nie zaczerwienione. Boję się. Może do jutra do pediatry doczeka? ...
HELP !!!
U nas z pępuszkiem też jest problem . Ja teraz go czyszcze patyczkami moczonymi w spirytusie i mam neomycyne w spreju ale u nas kikutka już nie ma . Na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
hej

Od wczoraj jesteśmy w domku chcialam się tylko przywitać. Ledwo się toczę z tą rano, ale da się wyżyć

Próbuję karmić naturalnie, ale Lilka mi już poraniła brodawki, więc każde karmienie zaczynamy zaciskaniem zębów ze łzami w oczach... ale co tam, dla tego rozanielonego wzroku w trakcie ssania warto znieść każdy ból

Karmię w kapturkach, a po każdym karmieniu nakładam bepanthen i jakoś dajemy radę pokarm powoli zaczyna sie pojawiać, ale w razie czego puszka Bebilonu czeka w szafce

Opis porodu stworzę jak będę mieć chwilke

Dziękujemy za kciuki i gratulacje

Gratuluje nowym mamusiom!! póki co nie mam jak nadrabiać, ale widzę że lista rozpakowanych ładnie się wydłuża

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Agula witamy w domu
Stary 2011-08-07, 11:09   #2807
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
HELP !!!
ja bym juz dzisiaj pojechała do ambulatorium to jest rana i pewnie ropa nie czekaj tylko jedź

Stary 2011-08-07, 11:11   #2808
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

nam nie wyszlo badanie na prawe ucho ale lekarz uspokaja że maź plodowa jeszcze jest ale też sie bpoje i trzymam kciuki za Was
Dziewczyny u mnie w szpitalu dziecku koleżanki z sali własnie nie wyszło badanie uszek przez tą maź i miała powtarzane badanie za pare dni i już wszystko było ok u Was tez tak bedzie
Stary 2011-08-07, 11:25   #2809
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Korzystając z okazji że Krystianek z babcią poszli na spacer opisze swój poród bo już sporo czasu minęło

Skurcze miałam już od niedzieli ale takie nieregularne a szyjki już wcale nie było . We Wtorek byliśmy umówieni z nasza położna na porodówce . Od samego rana tego dnia skurcze były mocne ale ciągle nieregularne Po obiedzie zdrzemnęłam sie i po obudzeniu stwierdziłam że skurczy brak ale i tak pojechaliśmy o 18 do szpitala . Torbe zabrałam ale kazałam Tżowi zostawić ją w aucie bo napewno wrócimy do domu . Położna mnie zbadała a tu rozwarcie na 3 cm i zaczynamy rodzić Najpierw wszystkie formalności potem lewatywka i na porodówke Trafiła mi sie wanna nie musiałam nikogo wyganiac no i skurcze wróciły . Przyszedł lekarz zbadał mnie i kazał podać kroplówke . Gdy wyszedł położna do mnie - przystojny lekarz nie ? ano przystojny potwierdzam
Zostałam podłączona do ktg i lezałam sobie i gadałam z Tż bo jeszcze nie bolało ale za chwile przychodzi połozna tętno dziecka za wysokie 210 panika chciało mi sie płakać bo tak sie bałam o synka . Za chwile podłaczyli mnie jeszcze raz i kazali położyć sie w innej pozycji i na szczescie tetno było już w normie . Potem przyszła lekarka i przebiła mi pęcherz płodowy i wody poszły na szczęście czyste . No i wtedy sie zaczęło na dobre . Na początku jeszcze chodziłam po korytarzu potem była Shakira na piłce i wieloryb w wannie własnie w tej wannie to mogłabym siedzieć do końca ale co dobre szybko sie kończy trzeba było wyleźć na ktg , leżeć tak przy takich skurczach to już nie było miło . Bolało jak cholera . Z tego bólu wyrzuciłam gdzieś ten przycisk do rejestrowania ruchów dobrze że na kablu był Położna przychodziła razem z praktykantka i badały mnie co chwila rozwarcie postępowało . Biedny Tż głaskał mnie po głowie bo nie wiedział jak mi pomóc a ja darłam sie jak wariatka . Potem zaczęły sie bóle parte , myślałam że beda straszne ale nie bo jak parłam to nie bolało jedynie męczące były . Tż dzielnie trwał przy mnie i wycierał twarz mokrym ręcznikiem . W czasie porodu połamałam trzy wenflony a ostatni jak pękł to krew zaczęła sie lać Tż tamował ręcznikiem a mnie to nie interesowało bo tak byłam skupiona na parciu . Parłam i parłam ale nic z tego nie wyszło a ja tak czekałam aż położna powie że widzi główke a zamiast tego usłyszałam że nic z tego nie bedzie bo synek nie chce sie ustawić w kanale rodnym . No itak skończyło sie moje rodzenie sn . Zawieźli mnie piętro nizej na sale operacyjna i o 2.50 urodził sie Krystianek
oho.to sie wymeczyłaś a i tak ci cesarke zrobili.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A mnie Dzis jakoś brzuch pobolewa okresowo. Nie zbyt mocno ale czuje. Co to w ogóle znaczy? Do Tp mam 2 tygodnie jeszcze
tylko teoretycznie kochana
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Dziewczynki z Anglii, jakieś zamieszki w Londynie mam nadzieję, że w Was ok?
och dzieje się dzieje, ale dopiero dziś włączyłam telewizor. ja mieszkam blisko Scotland Yardu, więc raczej bezpiecznie. Ale mieszkałam kiedys dzielnicę obok tej, w której są zamieszki.

Wczoraj zobaczyłam tylko szczura koło moich drzwi i sie wystraszyłam.
T. chciał gonic ale to był wieczór i bałam się że go ugryzie. więc siedzieliśmy w domu. T. spytał co zrobię jak zacznę rodzic? a ja mu na to,że zawoła karetkęi wyniosą mnie na tym łóżku.

Marinko, Ps. No to jeszcze rodzina męża dobija?aj szkoda mi Cię.
Bądź silna
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 11:30   #2810
marzena_S
Zadomowienie

Karolinee, gratulacje- witamy Maję na świecie!!!

Babonik, trzymam kciuki za Was, żeby wszystko przebiegło szybko i bezproblemowo - już dzisiaj zobaczysz synka.

Dziubku, żeby chrzciny Szymka przebiegły w miłej atmosferze.

Blondynko, ja się co prawda nie znam, ale pamiętam, że dziewczyny pisały, że ulotka ulotką a lekarze przestrzegają żeby nie dawać dziennie więcej niż 20 kropli (w ulotce chyba pisze, że można jednorazowo 15 dać).

Mnie dzisiaj tż obudził buziakiem i ogromnym bukietem kwiatów- dzisiaj nasza pierwsza rocznica ślubu.
To ostatni dzień przed moim pójściem do szpitala, więc mam nadzieję, że miło go spędzimy i Hania nie będzie chciała jeszcze dzisiaj wyjść (szop już zaczął.. ).
Muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, bo w szpitalu będę bez internetu- za to wrócę już pewnie z maleństwem.
Trzymajcie kciuki!
Stary 2011-08-07, 11:33   #2811
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj tż obudził buziakiem i ogromnym bukietem kwiatów- dzisiaj nasza pierwsza rocznica ślubu.
To ostatni dzień przed moim pójściem do szpitala, więc mam nadzieję, że miło go spędzimy i Hania nie będzie chciała jeszcze dzisiaj wyjść (szop już zaczął.. ).
Muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, bo w szpitalu będę bez internetu- za to wrócę już pewnie z maleństwem.
Trzymajcie kciuki!
Ale słodko-zazdroszczę męża
No to trzymaj się kochana w tym szpitalu i szybko do nas wracajcie juz w pojedynke

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:40   #2812
Zmalowana
Zakorzenienie

Jadłam wczoraj tatara i kukurydzę i grzecznie piję sprite'a Bo...nie mam pokarmu Wiem, że to dziwne, że się ciesze, ale się ciesze i już.

Stary 2011-08-07, 11:43   #2813
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

ciekawe jak babonik???

pewnie juz po wszystkich u nich i ma juz synka...

Widze że temat uszkowy sie pojawił, zebyśmy gorsze nie były też mamy powtórne badanie, ale dopiero 6 września.
U nas bardzo ciężko z terminami, ledwo na ten uprosiłam, bo maiło być w grudniu dopiero!
Badanie słychu w szpitalu wyszło dobrze, ale przez antybiotyk - ototoksyczny, który Sara dostawała musimy ponownie sprawdzić uszka.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Jadłam wczoraj tatara i kukurydzę i grzecznie piję sprite'a Bo...nie mam pokarmu Wiem, że to dziwne, że się ciesze, ale się ciesze i już.

Oooszzz ty jak już nie karmisz to dolej coś do tego sprite

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:47   #2814
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmela, a powiem Ci, że mam ochotę na Desperados, ale po jednym chyba bym leżała pod stołem

I weszłam w moje spodnie XS :d

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-08-07 o 11:49
Stary 2011-08-07, 11:47   #2815
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Nie martwić mi się tu będzie dobrze na pewno, Ty zawsze taka optymistycznie nastawiona, więc oby tak dalej! Dużo daje, naprawdę
Aniu, wiem Mam tu kilka takich pozytywnych przykładów na forum, dzięki którym wiem że może być dobrze. Oczywiście ciężko, ale dobrze W sumie to cieszę się też tym, że nie podchodze do wizji macierzyństwa bardzo idealistycznie. Bo wydaje mi się, że to właśnie jest jednym z częstszych powodów, że się później boleśnie ląduje na ziemi Bo człowiek sobie wyobraża słodkiego bobasa i siebie jako spełnioną mamę, a to się kompletnie mija z rzeczywistością. I deprecha murowana

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U mnie perypetii ciąg dalszy z -uwaga- rodziną M. ( żeby mi nie było za wesoło). Nie mam siły pisać, bo nie chcę się dołować...Jest źle.
Matko, a ci czego od Ciebie chcą?!? Niech się zajmą nieodpowiedzialnością swojego krewniaczka (M.) a nie Tobą

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja też jakoś od 2 dni mam strachowego doła. Do tej pory wydawało mi się, że "byle do porodu" - nie miałam jakiejś konkretnej wizji tego co będzie dalej a wizja nie-konkretna była raczej optymistyczna.
Dopiero do mnie dotarło, że poród jak poród ... a potem kolki, schizy rozwojowe itd..
Ja to się porodu nigdy nie bałąm jakoś. Właśnie dlatego, że wiem, że po prostu wszyscy to przeżywają i nie ma innej opcji Natomiast późniejsze życie to dopiero jest powód do tego, żeby mieć pietra

Cytat:
Bolało jak cholera . Z tego bólu wyrzuciłam gdzieś ten przycisk do rejestrowania ruchów dobrze że na kablu był Położna przychodziła razem z praktykantka i badały mnie co chwila rozwarcie postępowało . Biedny Tż głaskał mnie po głowie bo nie wiedział jak mi pomóc a ja darłam sie jak wariatka . Potem zaczęły sie bóle parte , myślałam że beda straszne ale nie bo jak parłam to nie bolało jedynie męczące były.
Dzięki za opis
Dzięki tym Waszym opisom człowiek NAPRAWDĘ dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy, o których wcześniej nie ma pojęcia, jeśli nie rodził. Nawet jeśli wydaje mu się, że dużo czyta i dużo wie
Bo np. nigdy nie przypuszczałam, że najgorszy może być jakiś masaż szyjki, a teraz wiem. No i zawsze wydawało mi się, że kobiety najbardziej krzyczą na partych, że to one są najkoszmarniejsze do przeżycia. Tymczasem Wy wszystkie po kolei piszecie, że najgorsze rozwieranie i skurcze przy tym, a parte to już prawie że ulga
Stary 2011-08-07, 11:48   #2816
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
HELP !!!
Jedź dziś na dziecięcą IP do chirurga dziecięcego. On to zobaczy i zrobi z tym porządek. Jutro jak pójdziesz do pediatry, to i tak dostaniesz skierowanie do chirurga i będziesz musiała osobno jechać i spędzisz pół dnia jeżdżąc po lekarzach. Na IP będziesz miała to załatwione od razu. My tak zrobiliśmy polecam.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 11:49   #2817
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki!
Stary 2011-08-07, 11:52   #2818
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, a powiem Ci, że mam ochotę na Desperados, ale po jednym chyba bym leżała pod stołem

ja wczoraj wieczorem piłam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:01   #2819
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny u mnie w szpitalu dziecku koleżanki z sali własnie nie wyszło badanie uszek przez tą maź i miała powtarzane badanie za pare dni i już wszystko było ok u Was tez tak bedzie

Stary 2011-08-07, 12:01   #2820
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja padam.
Teraz mam odciągać bo mogę mieć jakieś zapalenie,
bo mam wiecznie gorączki
od wczoraj cały czas 38-39.
Niby jest ok i w cyckach i na dole,bo byłam na IP,
ale twarz mam zimną a cycki takie gorące że jajecznicę mogę zrobić ;/
Na problemy cyckowe dobre są tłuczone liście kapusty. Okładaj nimi piersi po karmieniu. Ponoć bardzo pomaga.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości