|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#39002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem Ci podać przykładu tak hop siup, nie wiem jaką masz skórę głowy, czy masz alergię itd. Z Twojego opisu wynika za to dokładnie że włosy są obciążone i straciły wigor. Ciężkie mogą być od długości. Już są bardzo ładne a będą o ho ho ![]() Polecam Ci zajrzeć do bloga Cascady Cytat:
Miałam Hegrona i polecam, prosta i dobra do wielu rzeczy Dziewczynki - polecam też jajecznicę po Chorwacku - na słodko Z masełkiem i cynamonem - mniam. Wcinam i spadam, trzeba wykorzystać niedzielę
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-07 o 14:01 |
||
|
|
|
#39003 |
|
Zakorzenienie
|
ok, teraz lecę do rossmana po jakąś Barwę zeby zmyc sylikony :d i wlasnie nałozyc potem odzywkę ? czy nic?
potem odstawiam barwę ? i myje łagodnym szamponem np babydream czy sama odzywką?jak 20 min w koszulce? z czym na głowie ? ![]() przepraszam za moze dla was głupie pytania ale jestem zielona, nauczę się podstaw to potem będzie już z górki.świetny wątek
|
|
#39004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#39005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajrisz, wiedziałam, że szykujesz dla nas jakąś bombę, tylko czekałam, aż pokażesz Ślicznie wyglądasz, ładnie, naturalnie i teraz odpowiednia pielęgnacja, ale Ty to wiesz i potrafisz ![]()
|
|
#39006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdążyłam już zauważyć, że Eloe ma zawsze dobre rady i potrafi nieźle zmotywować. Mam nadzieję, że i w mojej sprawie się wypowie. Na dodatek jesteśmy z jednego miasta, więc pewnie zna miejsca, gdzie można kupić to i owo stacjonarnie. Dzisiaj znów umyłam kudełki OMO, ale tym razem na koniec wgniotłam trochę żelu do włosów Joanny (muszę kupić ekwipunek przejrzałam moje kosmetyki i póki co dysponuję tylko szamponem Babydream i odżywką Isana z Babassem, a w kuchni jest olej z pestek winogron) i są na łebku falki. Ależ mi się to podoba! " i się pyta, czym zaczarowałam włosy. ![]() Przeczytałam te wszystkie pigułki, spisałam sobie na kartkę interesujące mnie szampony i odżywki. Jeszcze muszę dokładniej poczytać o olejach (ich boję się najbardziej, nie wiem czemu ![]() Cytat:
I uwielbiałam swoje włosy wtedy.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-08-07 o 14:27 |
||
|
|
|
#39007 |
|
Zakorzenienie
|
własnie kupilam ostatnio ISANĘ OIL spulung cos tam.
widac ładnie zielona w temacie jestem, 2 dni temu nie wiedzialam co to sylikony i nakladałam je na wlosy w kazdy mozliwy sposob. dramatttt !
|
|
#39008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#39010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz trzymam kciuki za odpowiednią pielęgnację i efekty Cytat:
Włoski śliczne, też sobie zamówię te kremy i wypróbuję - teraz już na pewno ![]() ![]() Cytat:
|
|
#39011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kremy sa cudowne. Ja zazwyczaj łączę je albo z odżywką bs Tigi Catwalk Curls Rock 2 albo z Love peace the planet - też Tigi - bs cherry almond. A potem żel Delia i ugniatam. Efekt jest taki dzięki tym kremom Vatika, że włosy zachowują się tak, jakby były naolejowane. Są ciężkie ( w jak najlepszym znaczeniu tego słowa) , sprężyste i mięsiste, ale nie oklapnięte, no i ten połysk
|
|
#39012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie powiedział, że są one złe Cytat:
Cytat:
![]() Ja poluję od dłuższego czasu na balsam z arniką bodajże. Bardzo je lubię do mycia, są zupełnie inne niż isana ![]() hegrona miałam, ale nie pamiętam jakiego; zużyłam całą butlę, ale jakoś tak hmm, bez szału raczej, przynajmniej dla mnie ![]() Cytat:
tam jest wszystko dogłębnie wyjaśnione, niemalże jak krowie na rowie, że się tak wyrażę
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-07 o 14:55 |
||||
|
|
|
#39013 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie są, nie wszystkie i zależy jak stosujesz. Ja stosuję - zdjęcia moich włosów masz 2 strony wcześniej
100% metoda CG nie służy moim włosom. Nie wiem dlaczego, nie wnikam w to. Ważne, że wreszcie świetnie wyglądają.
|
#39014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej do AguŚ87
|
|
#39015 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie, mam nadzieje, że mnie nie zbesztacie.
![]() Jeżeli będę miała odżywkę z silikonami, ale zmywalnymi wodą, to czym używanie takich silikonów od tych co się nie zmywają będzie się różnić, bo przecież zanim nie umyję głowy to te sylikony zmywalne się nie spłuczą, a jak umyję to znów przecież nałożę tą odżywkę i wszystko od nowa, a więc np. nakładając olej na noc to może on nie wiele zdziałać skoro silikon ciągle będzie. Czyli wychodzi na to, że najlepiej stosować produkty w których są tylko silikony, które same odparowują z włosów? |
|
|
|
#39016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się zawsze wydawało, że tak jest i tak to sobie wyobrażałam niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony ![]() Rybiorek: Twoje trzepotanie włosami się sprawdziło! Serdecznie dziękuję w końcu lokasony będą się ładniej układać ![]() Tak w ogóle czy ktoś przestrzega 13 dzień każdego miesiąca jako święto loka? Pamiętacie o tym?
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-07 o 15:19 |
|
|
|
|
#39017 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, przepraszam, zamotałam się z cytowaniem
|
#39018 |
|
Zakorzenienie
|
wiem czytam UCZE SIĘ, to dopiero mój 2 dzien tej wiedzy.
dlatego wlasnie kupilam przed chwilą Barwę i zaraz ide myć głowę i odzywkę ISANE. czasami jednak po prostu nie wiem co uzywać potem i tyle. ![]() nie wiem co zrobić po zmyciu sylikonów jak znów będę myc głowę czy szampon delikatny babydream czy samą odzywką, tyle.
|
|
#39019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nooo ja kiedyś za dawnych czasów miałam Hegrona ale nie w tym celu co trzeba i mi8 sie nie podobał - jako odżywka odżywiająca - nic dziwnego Jako myjadło może się sprawdzić bo konsystencję mniej więcej pamiętam.Balsam z Pottersa też miałam aloesowych chyba i też uzywałam jako odzywka odżywiająca i cudów nie było, bo do tego się średnio nadaje chyba. Pójde po hegrona najpierw chyba, żeby było ortodoksyjnie ![]() Cytat:
Tak ja to sobie w głowie obrazuję. O święcie loka nie wiedziałam ![]() I ja tez potrząsam głową po zdjęciu koszulki i trochę lepiej jest z tym zawijaniem włosów itp ![]() Aguś w zależności od tego co ci podpasuje możesz albo myć odżywką albo OMO. Jeżeli myjesz odżywką to prostą z listy CG i potem nakładasz odżywkę do odżywiania i dalej zabezpieczasz (tutaj odżywka b/s np ale ja osobiście nie używam na razie) i stylizujesz żelem czy innym stylizatorem. Jeżeli myjesz OMO to masz tam 2 odżywki jedna do mycia, jedna odżywiająca a w środku szampon delikatny. Ale to wszystko w pigułce jest. Więc dziewczyny nie powtarzają tego dla każdego od nowa. Ja napisałam w skrócie skrótów a w pigułce masz wszystko dokładnie i prawidłowo. (ja jeszcze się uczę więc jakbym co źle napisała poprawcie! właśnie po to jest pigułka, zeby amatorzy nie tłumaczyli amatorom )A jak chcesz przykładowy zestaw zobaczyć to zajrzyj do codziennika - jest tam nawet kilka moich wpisów mimo, ze dopiero zaczynam O koszulkowaniu, ręcznikowaniu/plunkingu na 20 min (ja tak robię, inni nie robią wcale, inny na krócej) też jest w FAQ TU
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 16:17 |
|||
|
|
|
#39021 |
|
Zakorzenienie
|
MgielkaM dziękuję
powiem ci ze jak zaczelam czytac ten dziennik to juz w ogole jestem zielona tyle tam prosuktów i kombinacji. czy ja się tego kiedyś nauczę póki co przeraza mnie to wszystko powoliiiiii muszę to jakoś ogarnąć. bo do wczoraj nie mialam nawet o niczym pojęcia.
|
|
#39022 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś Spokojnie, oddychaj
hehe ja miałam to samo, nie przejmuj się. Dalej olejowanie czy nawet następstwo odzywek to dla mnie czarna magia. Na pewnie nie wolno się zniechęcać. Ja miewałam dni kiedy nie dałoby się wyjść z domu, ale próbowałam dalej.Moje zestawy są dość proste, a mimo to efekty widać. A propo dzisiejsze mycie w codzienniku. Włosy po tym olejowaniu były dziiiiwne... Takie w dotyku jakby bardziej szorstkie a z kolei jak widać na zdjęciach efekt takiego rozbicia loków na pojedyncze włoski. Z przodu to widać najbardziej - tu najbardziej zniszczone włosy pewnie - nie ma zbitych grubszych sprężynek. Sama nie wiem... może to ten dziecinny szampon mi nie służy? Skad może brać się ten frizz po samym myciu, za bardzo zmyłam olej może? Na koniec wyszły nieźle po dodaniu żelu, z przodu mniej mi się podoba ale tył coraz lepiej wygląda. (dla porównania pierwsze mycie CG w ogóle i pierwsze mycie z użyciem stylizatora)
|
#39023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja umyłam tą barwą i nałozyłam isanę i zmyłam. jestem w szoku ja księ całe pokręciły od lattakich nie widzialam, tylko są taaaaaaaaaak suche jak sianko, straszne kupie jakis olejek do olejowania czy jak to się zwie. ale dalej kurcze nie wiem jak je myć następny raz skalp tą barwą reszte odzywką czy jak za duzo tych sposobów ![]() nie mogę się na twoje włosy napatrzeć też chcę takie
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-07 o 18:09 |
|
|
|
|
#39025 |
|
Strażnik Wizażu
|
Cześć
jesteście niegrzeczne...od wczoraj nadrabiam i nie mogę skończyć Zacznę od OT [przepraszam ]. KOCHAM GÓRY za zmienną pogodę, piękne widoki, brak nudy. Uwielbiam się zmęczyć po pieszej 30km trasie [na Turbacz 1310m, potem zejście z niego i do Rabki-Zdrój] KOCHAM GÓRY! Za błotniste szlaki [do tego źle oznaczone] po nieustająco padającym deszczu przez kilka dni, za kolejną nauczkę - bez filtra nie wychodź i tak dalej...Do rzeczy, front włosowy: wypadają strasznie, nie mogę tego powstrzymać i nie wiem nadal jaka przyczyna [obawiam się, że sprawcą może być henna...ja nie chcę ] i minimalnej pielęgnacji, loki były bardzo ładne - nawet na 2 dzień. Miałam ze sobą Jantar do reanimacji, ale on robi mi przyklap chyba jeszcze testuję...Dziś myłam i nie jest już tak fajnie wrrrr...jak Was nadrobię to składam zamówienie na mazidłach, potrzebuję keratynę, ale już...!Widziałam tu piękne kręcioły, nie będę cytować, byłoby za dużo ![]() Rybiorek zachwycasz [tak samo jak sensualitka wmawiam sobie, że kosmetyki, których używasz, zdziałają u mnie podobne cuda ] oraz GRATULACJE!katie100 moje pierwsze skojarzenie po zobaczeniu Twoich włosów to MM Ag Rafka piękne masz włosy, kolor Mgiełka bardzo fajnie masz włosy ścięte, podoba mi się kształt fryzury, no i kręcą się już wyżej... Basia szkoda, że wczoraj nie doczytałam o promocji w Sephorze, bo przechodziłam obok a nie weszłam zobaczyć co się tam dzieje karolowanka KLIK! Kociasta brawa za samodzielne cięcie, mi się podoba. Startowałam z podobnej długości szybko urosną.Benek najpierw błoto z Bielendy, teraz to...![]() Ajrisz jakie ładne bardzo naturalne, super AguŚ87 to chyba znów ja Cię tu wysłałam pisałam o tym 'ogonku' w 'Pochwalmy się...', który bym podcięła...a w ogóle to masz piękne włoski Ufff, dobra, jestem na bieżąco już
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-07 o 20:21 |
|
|
|
#39026 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko trzeba utrafić najlepiej spróbować dwóch z przeciwnych biegunów, czyli kokos i np słonecznikowy/oliwę. Albo na początek mieszanki (np oliwa Babydream) tylko one nam nie powiedzą, jakie oleje lubią nasze włosy czyli też jak z porowatościąCytat:
![]() Oj aż takie jesteśmy złe? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mgiełko - nie umiem powiedzieć o co cho. Nałożyłam maskę wax avocado na suche (+glorię na końce, próbuję zużyć ;] ), umyłam SLS, żel aloesowy na całość i kokos na końcówki. Pod ręką psikadło z siemienia lnianego z nagietkiem. I tak sobie teraz gratuluję porannej miotły, bo za nic mi to nie wyschnie przed spaniem ![]() Dziewczyny z innej beczki zupełnie - poradźcie, pokierujcie. Muszę uregulować mój stosunek z urzędem pracy. Jutro mija tydzień odkąd pracuję (oficjalnie). Ubezpieczenia już są w toku ale umowa jeszcze nie spisana, a ma być od 1.08. Co mam robić, w jakiej kolejności? |
|||||||||
|
|
|
#39027 |
|
Zakorzenienie
|
|
#39028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#39029 | |
|
Strażnik Wizażu
|
dziel się dalej oczywiście ![]() Cytat:
[tu wołam: Sensualitkaaaa]
|
|
|
|
|
#39030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyczytalam jakis Young rozowy, potters aloesowy ale gdzies widzialam ze jakis poters jest niezgodny z cg , ktos mi mówił o odzywce alterra morelowa z rossmana.nieeeee mam pojęcia co jutro iść kupić
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach
takie jakies ciężkie.
Bo chciałam kupić jakieś myjadło inne niż Isana babassu i te Pottersy są łatwo dostępne. Hegrona widziałam... Co lepiej wziąć ? Chciałam byc ortodoksyjnie CG ale chyba mi nie wyjdzie
? i myje łagodnym szamponem np babydream

przejrzałam moje kosmetyki i póki co dysponuję tylko szamponem Babydream i odżywką Isana z Babassem, a w kuchni jest olej z pestek winogron) i są na łebku falki. Ależ mi się to podoba! 

Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
skalp tą barwą reszte odzywką czy jak
szybko urosną.
najpierw błoto z Bielendy, teraz to...
pisałam o tym 'ogonku' w 'Pochwalmy się...', który bym podcięła...a w ogóle to masz piękne włoski