|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
![]() Cukierko, nie do pomyślenia no tak, ale pamiętajmy, że matki zawsze mają rację
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś tydzień temu, byłam z rodzicami na zakupach po drodze wstąpiliśmy do restauracyjki w miejscowości obok , i rozwalił mnie pewniem facet ,a raczej cała grupka chyba 2 rodziny , turysci . Przyszli , zaczęli komentowac wszystko , i na dodatek jeden z nich sie pyta kelnerki " Przepraszam a na te żeberka to ile będe czekał , bo wie pani my tylko 15 minut mamy " No nie wiem skąd ci ludzie sie wzięli, jak sie idzie do restauracji to wiadomo , że troche sie czeka jednak na jedzenie , a jak sie chce zjesc coś szybko to sie idzie do KFC albo tym podobnych lokali .
O i jeszcze denerwują mnie ludzie, którzy pojechali na wakacje i chcą pokazac jacy to oni są światowi i w ogóle . Mama pracuje w restauracji , i pewnego dnia przychodzi do nich jakaś damulka ,zamówiła na deser pieczonego banana z lodami i owocami , i pyta sie " Przepraszam a ten banan to będzie na ciepło ? " O matko , no jak pisze pieczony to chyba logiczne ,że ciepły . |
|
|
|
#603 |
|
lokalna gwiazda
|
Często jest tak, że ludzie poza miejscem zamieszkania jakiejś głupawki dostają. Pomijam wyluzowanie-bo nikt nas nie zna, ale udają kogoś, kim nie są-tak jakby wyrywając się ze swego środowiska zyskiwali na wartości.
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wymyśliła to tym, że dwa razy odwiózł mnie do domu bo miał akurat do załatwienia coś w moim mieście i raz przyniósł mi walizkę z auta do domu bo była ciężka |
|
|
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wkurza mnie, że te kobiety się tak zachowują, to zupełnie tak samo jakby ktoś przyszedł z psem i pies się załatwił, a właściciel nie posprzątał. A potem wielkie zdziwienie, że dzieciaki chorują. Wrrrr. ![]() Edit. Coś mam przeczucie, że zaraz zostanę zbesztana za porównywanie dzieciaków do psów... Edit2. Jeszcze w temacie sikania ![]() W pracy jest toaleta, w której czynna jest tylko jedna kabina (na dodatek drzwiczki to tylko takie do przymknięcia, z dziurą nad i pod). Na jedno piętro przypada dość sporo kobiet i często są kolejki. Dziwi mnie skłonność wielu tych kobiet do czekania pod samiuteńkimi drzwiami kabiny, zupełnie jakby im sprawiało jakąś dziką radochę słuchanie co się tam w środku dzieje. Mam nieśmiały pęcherz i strasznie mnie stresuje jak ktoś słucha. To jest takie głupie, że aż mi siebie żal
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2011-08-07 o 16:47 |
|
|
|
|
#606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Edeldredzia, dokładnie to z serialu "Dexter" siostra głównego bohatera wypowiedziała się w ten sposób: "✂✂✂✂✂✂✂ony , kluchowaty, pulchniutki obsraniec", ale to co opisałam wcale nie jest takie urocze jak ten jej opis noworodka
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
Yip Yip jak to przeczytałam to padłam ze śmiechu
)
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie jeszcze dziwi, a wręcz oburzające jak dla mnie jest bieganie golusieńkich dzieci np. po plaży, przecież zarazki to raz, dwa intymność takiego malucha, a trzy nie wiadomo czy gdzieś nie czai się jakiś pedofil. Tak samo nk i innego typu takie portale, gdzie rodzice wystawiają zdjęcia swoich dzieci np. podczas kąpieli. Ubierz tego dzieciaka chociaż w jakieś majteczki
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu się nie ma co śmiać! Tu trzeba płakać! Ile się mówi, że psie kupy fruwają w powietrzu, bo nikt ich nie sprząta! A potem alergie, slergie, sraty w kraty. Normalnie, aż się zabulgotałam
![]() http://psiekupy.blox.pl/2009/03/Sane...dla-ludzi.html A poważnie, myślę, że to jest problem. Bo po coś ten toitoi tam stoi. A poza tym na pewno pamiętacie, że na wizażu było już kilka dyskusji na temat gołych dzieci, że matki się nie wstydzą tak obnażać tych dzieci przy ludziach. No i to nie jest miłe, estetycznie fajne przeżycie gdy idziesz parkiem, koło placu zabaw, a tam gdzie nie spojrzysz to goły tyłek takiego małego obsrańca.
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2011-08-07 o 17:02 |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze wracając do obnażania dzieci, ja nie mam żadnych nagich zdjęć z dzieciństwa i bardzo mnie to cieszy, przecież po coś są te maleńkie ubranka, gatki, stroje kąpielowe, a i tak na takiej głupiej np. plaży zawsze znajdzie się nagie dziecko. A dorośli się dziwią, jak to pedofilia, jak tak można. Nie rozbierać dzieci w miejscach publicznych i nie wystawiać zdjęć w internecie, no ale przecież w dupkę parzy, albo trzeba się pochwalić.
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2011-08-07 o 17:07 |
|
|
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
Miałam na myśli, że umarłam ze śmiechu, bo nie spotkalam sie z takim określeniem
|
|
|
|
#614 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
do tego "nieubierania" i zalatwiania potrzeb fizjologicznych gdzie popadnie " bo to dziecko
" ja dodaje jeszcze ubieranie malych dziewczynek jak kobiet i to w wyzywajacym stylu![]() ostatnio widzialam moze 4 latke w butach... w stylu dominy , a potem mamusia sie zdziwi, ze pedofil sie mala zaopiekuje . ja nie wiem czy te "super sexy mamuski" musza miec tez "super sexy" corcie![]() no ludzie, ta mala o ktorej pisze miala te dziwaczne buty, mini i bluzke z dekoltem i podobno panie w sklepach czesto takich rzeczy szukaja ( pytalam w sklepie gdzie sprzedaja te "buciki")
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a) do drzwi wejściowych do bloku jest z placu zabaw zaledwie kilkanaście metrów a blok jest 2 piętrowy więc nie ma mowy o pokonywaniu mega dystansów do toalety jak i czekaniu na windę itp b) po wysiusianiu delikwenta w toi toi, dziecko i tak jest prowadzone do domu na umycie rączek Kilka dni później rozpętała się dyskusja o psach i ich kupach Ponieważ u nas jest zakaz wyprowadzania psów na osiedle w celu kupkowania, pies musi być wyprowadzony aż za bramkę i tam może sobie robić co chce i ile chce. Jeden z sąsiadów zauważył, że psom też się zdarzają wpadki, np rozwolnienia, albo no cóż po prostu pies musi i już, zatem czy wspólnota mogłaby sfinansować 1-2 kosze na psie odchody. Od razu odezwały się oburzone głosy że jak to, skandal, oni nie będą się dokładać do czyichś psów i obowiązkiem właściciela jest wytłumaczyć (!) zwierzęciu że kupa to dopiero za bramą. Aż mnie korciło, żeby zapytać czy psy są w takim razie mądrzejsze od dzieci skoro im można wytłumaczyć a dzieciom musowo toi toi'a stawiać ale się powstrzymałam bo jakoś nie bawią mnie te ironiczne komentarze maciczomózgich mamusiek jak to dowiem się o pewnych tajnikach wychowania dzieci dopiero jak sama będę je mieć. dziwi mnie w tym najbardziej to, że właśnie owe mamunie najbardziej narzekają na psie odchody na trawnikach, bo przecież dziecko może je wziąć do ręki itp... No ale nie dawajmy szansy właścicielom psów, by posprzątali, a po co
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AS ostatnio widzialam moze 4 latke w butach... w stylu dominy , a potem mamusia sie zdziwi, ze pedofil sie mala zaopiekuje . ja nie wiem czy te "super sexy mamuski" musza miec tez "super sexy" corcie![]() no ludzie, ta mala o ktorej pisze miala te dziwaczne buty, mini i bluzke z dekoltem i podobno panie w sklepach czesto takich rzeczy szukaja ( pytalam w sklepie gdzie sprzedaja te "buciki")[/QUOTE]Ja jak byłam mała, może roczek miałam to wtedy nigdy nie biegałam goluśka. I cieszę się z tego niesamowicie. Zresztą po domu jak byłam 'młodsza' też conajmniej w majtkach biegałam. Mnie też dziwi ubieranie małych chłopców na joł joł hiphopowców;d
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2011-08-07 o 20:25 |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#620 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego
Coraz więcej tych rewelacji.77339530.jpg
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz oglądałam to dziewczynka mówiła, że jest zmęczona, że nie chce, że boli ją jak wyrwali jej brwi, krzyk, płacz, a matka swoje. Musisz wygrać i koniec.
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
O jeny...
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych dziewczynek nietrudno się nie zgodzić. Jakieś sesje dla dziewczynek czy wybiegi mody to ogromna przesada.
Mała dziewczyna, szpilki, makijaż to tragedia. Wszystko jest dla ludzi, ale nie w tym wieku. To po prostu robienie dzieciom krzywdy, bo to niszczy psychikę. a często to robią jakieś sfrustrowane matki, które chcą zarobić na swoim dziecku. Tragedia. No i świetna pożywka dla pedofili, dla normalnego człowieka to będzie chore, lecz pedofil taki fotkami dziewczynek będzie zachwycony i będzie to pobudzać jego chorą wyobraźnie ... heh Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-07 o 20:49 |
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tam nie rażą ramiączka stanika wystające z bokserek. Z założenia jak zakładam bokserkę to strój jest raczej luźny i zwisa mi i powiewa wystające ramiączko
|
|
#627 |
|
Placuszek racuszek
|
Co do ubioru, to zdania są różne. Bokserki z wystającymi ramiączkami stanika(jedynie tego samego koloru) akceptuję, jeśli oczywiście są gładkie, bez koronek itp. Nie obrusza mnie to tak bardzo, gdyż patrząc na dzień dzisiejszy... jest więcej gorszych rzeczy, które mnie bulwersują w modzie
![]() Mnie denerwuje traktowanie osób z góry i obcesowość. Stereotypy tak władające dzisiejszym światem, są widoczne na każdym kroku. I to smutne. Ocenianie kogoś po wyglądzie, tym co robi. Niektórzy ludzie żyją opinią innych, i to także smutne.. |
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, mnie osobiscie wyglad innych nie razi pod warunkiem, ze sa to osoby czyste
( mozecie mnie zlinczowac,ale co kogo obchodzi moje wystajace ramiaczko czy za krotka spodnica ) draznia mnie za to "wieczni krytycy mody i zycia" za przeproszeniem szlag mnie trafia jak slysze komenty dotyczace koloru wlosow czy tego co kto robi z wlasnym zyciem, zwlaszcza jesli wypowiadane sa na glos przy danej osobie![]() ja to widze tak- mam moje zycie, skoro je mam nie mam czasu i potrzeby by kogos komentowac ( i jeszcze ranic) i co robi i jak dlugo mam w glebokim powazniu do czasu gdy nie wiaze sie to z robieniem krzywdy mi czy tez innej osobie /zwierzeciu
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
A propos braku poszanowania prywatności dzieci przez rodziców. Chodziłam przez dobrych kilka lat na zajęcia doskonalenia pływania. Ja byłam w najstarszej "grupie", ale były też dzieci kilkuletnie. Notorycznie widziałam przebieranie jednego chłopca (jakieś, bo ja wiem, 5? 6? lat) przez troskliwą mamusię na korytarzu przed przebieralniami, bo w nich było jej za tłoczno i duszno. Albo starsze dzieci, podstawówkowe, które też były ubierane przez mamy. Wyobrażacie sobie taką sytuację, jedenastoletniej dziewczynie spada szampon i drze się do mamy przez całą przymierzalnię, żeby jej podniosła, a ta przychodzi i karnie wypełnia polecenie. Albo naciąganie skarpetek czy zakładanie czepka takim właśnie czwarto- czy piątoklasistkom. Pomijając to, że przez to w przymierzalni robił się potworny tłum i inni ludzie nie mieli się jak obrócić, to dla mnie to jest po prostu nie do pomyślenia, co się tam działo.
A co do ramiączek wystających spod bokserek, nie widzę problemu ani powodu do czepiania się.
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogę sobie zafarbować włosy na oczoj****ny kolor albo wytatuowac na czole "szkoła jest gópia", moja sprawa, innym nic do tego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

Oczywiście wymyśliła to tym, że dwa razy odwiózł mnie do domu bo miał akurat do załatwienia coś w moim mieście i raz przyniósł mi walizkę z auta do domu bo była ciężka
Wkurza mnie, że te kobiety się tak zachowują, to zupełnie tak samo jakby ktoś przyszedł z psem i pies się załatwił, a właściciel nie posprzątał. A potem wielkie zdziwienie, że dzieciaki chorują. Wrrrr. 

)

Ale mnie takie zwykłe przy bokserce nie przeszkadzają. Jeśli są czyste i pasuja kolorystycznie, to nawet fajnie to wygląda.
" ja dodaje jeszcze ubieranie malych dziewczynek jak kobiet i to w wyzywajacym stylu
. ja nie wiem czy te "super sexy mamuski" musza miec tez "super sexy" corcie