Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 15:07   #601
yousuck
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Mnie bardziej rażą obrzydliwe silikonowe ramiączka niż normalne, które pasują kolorystycznie.
Tak samo szczególnie takie zżółknięte
Cukierko, nie do pomyślenia no tak, ale pamiętajmy, że matki zawsze mają rację
Stary 2011-08-07, 15:31   #602
Shikinata
Rozeznanie

Jakiś tydzień temu, byłam z rodzicami na zakupach po drodze wstąpiliśmy do restauracyjki w miejscowości obok , i rozwalił mnie pewniem facet ,a raczej cała grupka chyba 2 rodziny , turysci . Przyszli , zaczęli komentowac wszystko , i na dodatek jeden z nich sie pyta kelnerki " Przepraszam a na te żeberka to ile będe czekał , bo wie pani my tylko 15 minut mamy " No nie wiem skąd ci ludzie sie wzięli, jak sie idzie do restauracji to wiadomo , że troche sie czeka jednak na jedzenie , a jak sie chce zjesc coś szybko to sie idzie do KFC albo tym podobnych lokali .
O i jeszcze denerwują mnie ludzie, którzy pojechali na wakacje i chcą pokazac jacy to oni są światowi i w ogóle . Mama pracuje w restauracji , i pewnego dnia przychodzi do nich jakaś damulka ,zamówiła na deser pieczonego banana z lodami i owocami , i pyta sie " Przepraszam a ten banan to będzie na ciepło ? " O matko , no jak pisze pieczony to chyba logiczne ,że ciepły .
Shikinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:40   #603
I am Rock
lokalna gwiazda

Często jest tak, że ludzie poza miejscem zamieszkania jakiejś głupawki dostają. Pomijam wyluzowanie-bo nikt nas nie zna, ale udają kogoś, kim nie są-tak jakby wyrywając się ze swego środowiska zyskiwali na wartości.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:40   #604
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Tak samo szczególnie takie zżółknięte
Cukierko, nie do pomyślenia no tak, ale pamiętajmy, że matki zawsze mają rację
Moja matka jest żywym dowodem na to, że nie. W ogóle nie rozumiem jej zachowania. Już kilkakrotnie miałam okazję usłyszeć jak przed swoimi znajomymi plecie takie bzdury, że wydaje mi się, że tylko chce mnie ośmieszyć. Ostatnio nawet koleżanka informowała mnie, że moja własna matka darła się przez pół kościoła do swojej koleżanki `jaki z mojej córki jest tłumok, znowu nie zdała prawa jazdy`. Ignorowałam to ale dzisiaj miarka się przebrała. Otóż przyjechał jakiś kolega ojca, z którym praktycznie się nie widują, a ona opowiada mu, że jak nie było mojego TŻ bo wyjechał, to miałam rzekomo romans z moim kolegą ze studiów Oczywiście wymyśliła to tym, że dwa razy odwiózł mnie do domu bo miał akurat do załatwienia coś w moim mieście i raz przyniósł mi walizkę z auta do domu bo była ciężka Nie mam słów do niej.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:32   #605
YipYip
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cukierka Pokaż wiadomość
Pól metra od naszej ławki podchodzi mamusia z synkiem, wystawia mu siurka na zewnątrz i chłopczyk sobie sika.
Ja się pytam, nie można chociaż w te krzaki pójść? Strasznie nas to zdenerwowało, ktoś ci stoi na głowie i sika. Ja wiem że dziecko małe to nie jest jakiś stary pijak czy coś no ale mocz to mocz!
Cukierko, ja bym chciała podpiąć się pod twoją uwagę o sikających dzieciach. Codziennie mijam duży, nowoczesny plac zabaw dla dzieci. Stoi tam na uboczu przenośna toaleta (toi-toi). Ale mimo to ciągle widzę całe tabuny matek z małymi obsrańcami a to pod murkiem, a to pod drzewkiem, a to na środku trawki Wkurza mnie, że te kobiety się tak zachowują, to zupełnie tak samo jakby ktoś przyszedł z psem i pies się załatwił, a właściciel nie posprzątał. A potem wielkie zdziwienie, że dzieciaki chorują. Wrrrr.
Edit. Coś mam przeczucie, że zaraz zostanę zbesztana za porównywanie dzieciaków do psów...

Edit2. Jeszcze w temacie sikania
W pracy jest toaleta, w której czynna jest tylko jedna kabina (na dodatek drzwiczki to tylko takie do przymknięcia, z dziurą nad i pod). Na jedno piętro przypada dość sporo kobiet i często są kolejki. Dziwi mnie skłonność wielu tych kobiet do czekania pod samiuteńkimi drzwiami kabiny, zupełnie jakby im sprawiało jakąś dziką radochę słuchanie co się tam w środku dzieje. Mam nieśmiały pęcherz i strasznie mnie stresuje jak ktoś słucha. To jest takie głupie, że aż mi siebie żal I niech mi ktoś powie: po kiego grzyba one tam tak stoją? Żeby w kolejkę ktoś nie wszedł, złośliwie tak podchodzą i słuchają?

Edytowane przez YipYip
Czas edycji: 2011-08-07 o 16:47
YipYip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:38   #606
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez YipYip Pokaż wiadomość
Cukierko, ja bym chciała podpiąć się pod twoją uwagę o sikających dzieciach. Codziennie mijam duży, nowoczesny plac zabaw dla dzieci. Stoi tam na uboczu przenośna toaleta (toi-toi). Ale mimo to ciągle widzę całe tabuny matek z małymi obsrańcami a to pod murkiem, a to pod drzewkiem, a to na środku trawki Wkurza mnie, że te kobiety się tak zachowują, to zupełnie tak samo jakby ktoś przyszedł z psem i pies się załatwił, a właściciel nie posprzątał. A potem wielkie zdziwienie, że dzieciaki chorują. Wrrrr.

Edit. Coś mam przeczucie, że zaraz zostanę zbesztana za porównywanie dzieciaków do psów...
: hahaha:
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:45   #607
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się Adaś Miauczyński i jego sranie sąsiadce pod oknem przypomniało
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:45   #608
YipYip
Rozeznanie

Edeldredzia, dokładnie to z serialu "Dexter" siostra głównego bohatera wypowiedziała się w ten sposób: "✂✂✂✂✂✂✂ony , kluchowaty, pulchniutki obsraniec", ale to co opisałam wcale nie jest takie urocze jak ten jej opis noworodka

Stary 2011-08-07, 16:51   #609
201610310857
Konto usunięte

Yip Yip jak to przeczytałam to padłam ze śmiechu)
Stary 2011-08-07, 16:55   #610
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shikinata Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień temu, byłam z rodzicami na zakupach po drodze wstąpiliśmy do restauracyjki w miejscowości obok , i rozwalił mnie pewniem facet ,a raczej cała grupka chyba 2 rodziny , turysci . Przyszli , zaczęli komentowac wszystko , i na dodatek jeden z nich sie pyta kelnerki " Przepraszam a na te żeberka to ile będe czekał , bo wie pani my tylko 15 minut mamy " No nie wiem skąd ci ludzie sie wzięli, jak sie idzie do restauracji to wiadomo , że troche sie czeka jednak na jedzenie , a jak sie chce zjesc coś szybko to sie idzie do KFC albo tym podobnych lokali .
O i jeszcze denerwują mnie ludzie, którzy pojechali na wakacje i chcą pokazac jacy to oni są światowi i w ogóle . Mama pracuje w restauracji , i pewnego dnia przychodzi do nich jakaś damulka ,zamówiła na deser pieczonego banana z lodami i owocami , i pyta sie " Przepraszam a ten banan to będzie na ciepło ? " O matko , no jak pisze pieczony to chyba logiczne ,że ciepły .
Co do restauracji to zgadzam się ludzie potrafią zadziwić. Tż ma swoją restaurację i wiele razy opowiadał, jak ludzie np. się pytają z czym są naleśniki z jagodami, albo co to jest gruszka w polewie czekoladowej i wiele innych takich przygłupich sytuacji. Jak wół jest napisane, ale i tak zadają takie głupie pytania

Cytat:

Edit2. Jeszcze w temacie sikania
W pracy jest toaleta, w której czynna jest tylko jedna kabina (na dodatek drzwiczki to tylko takie do przymknięcia, z dziurą nad i pod). Na jedno piętro przypada dość sporo kobiet i często są kolejki. Dziwi mnie skłonność wielu tych kobiet do czekania pod samiuteńkimi drzwiami kabiny, zupełnie jakby im sprawiało jakąś dziką radochę słuchanie co się tam w środku dzieje. Mam nieśmiały pęcherz i strasznie mnie stresuje jak ktoś słucha. To jest takie głupie, że aż mi siebie żal I niech mi ktoś powie: po kiego grzyba one tam tak stoją? Żeby w kolejkę ktoś nie wszedł, złośliwie tak podchodzą i słuchają?

A później drugi maluch się bawi i o kupka

Mnie jeszcze dziwi, a wręcz oburzające jak dla mnie jest bieganie golusieńkich dzieci np. po plaży, przecież zarazki to raz, dwa intymność takiego malucha, a trzy nie wiadomo czy gdzieś nie czai się jakiś pedofil. Tak samo nk i innego typu takie portale, gdzie rodzice wystawiają zdjęcia swoich dzieci np. podczas kąpieli. Ubierz tego dzieciaka chociaż w jakieś majteczki

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:57   #611
YipYip
Rozeznanie

Ale tu się nie ma co śmiać! Tu trzeba płakać! Ile się mówi, że psie kupy fruwają w powietrzu, bo nikt ich nie sprząta! A potem alergie, slergie, sraty w kraty. Normalnie, aż się zabulgotałam
http://psiekupy.blox.pl/2009/03/Sane...dla-ludzi.html

A poważnie, myślę, że to jest problem. Bo po coś ten toitoi tam stoi. A poza tym na pewno pamiętacie, że na wizażu było już kilka dyskusji na temat gołych dzieci, że matki się nie wstydzą tak obnażać tych dzieci przy ludziach. No i to nie jest miłe, estetycznie fajne przeżycie gdy idziesz parkiem, koło placu zabaw, a tam gdzie nie spojrzysz to goły tyłek takiego małego obsrańca.

Edytowane przez YipYip
Czas edycji: 2011-08-07 o 17:02
Stary 2011-08-07, 17:04   #612
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu się nie ma co śmiać! Tu trzeba płakać! Ile się mówi, że psie kupy fruwają w powietrzu, bo nikt ich nie sprząta! A potem alergie, slergie, sraty w kraty. Normalnie, aż się zabulgotałam
A ludzkie odchody fiołkami nie pachną.

A poważnie, myślę, że to jest problem. Bo po coś ten toitoi tam stoi. A poza tym na pewno pamiętacie, że na wizażu było już kilka dyskusji na temat gołych dzieci, że matki się nie wstydzą tak obnażać tych dzieci przy ludziach. No i to nie jest miłe, estetycznie fajne przeżycie gdy idziesz parkiem, koło placu zabaw, a tam gdzie nie spojrzysz to goły tyłek takiego małego obsrańca.

Edit. O, Słonko, ubiegłaś mnie: właśnie ja też do tego piję.
A dzieci przecież co do rączki to do buźki, i nawet taka mamuśka może zbyt szybko nie zareagować i potem kłopot, bo dziecko chore
A jeszcze wracając do obnażania dzieci, ja nie mam żadnych nagich zdjęć z dzieciństwa i bardzo mnie to cieszy, przecież po coś są te maleńkie ubranka, gatki, stroje kąpielowe, a i tak na takiej głupiej np. plaży zawsze znajdzie się nagie dziecko.

A dorośli się dziwią, jak to pedofilia, jak tak można. Nie rozbierać dzieci w miejscach publicznych i nie wystawiać zdjęć w internecie, no ale przecież w dupkę parzy, albo trzeba się pochwalić.

Szyciolandia

Edytowane przez slonko8918
Czas edycji: 2011-08-07 o 17:07
Stary 2011-08-07, 17:06   #613
201610310857
Konto usunięte

Miałam na myśli, że umarłam ze śmiechu, bo nie spotkalam sie z takim określeniem
Stary 2011-08-07, 17:50   #614
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Zawsze można zapiąć normalne ramiączka na krzyż Ale mnie takie zwykłe przy bokserce nie przeszkadzają. Jeśli są czyste i pasuja kolorystycznie, to nawet fajnie to wygląda.
Tak mi niewygodnie Nie lubię tak nosić, więc zostaje razić ludzi kolorowymi ramiączkami
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 17:53   #615
julianna-p
Wtajemniczenie

do tego "nieubierania" i zalatwiania potrzeb fizjologicznych gdzie popadnie " bo to dziecko" ja dodaje jeszcze ubieranie malych dziewczynek jak kobiet i to w wyzywajacym stylu
ostatnio widzialam moze 4 latke w butach... w stylu dominy, a potem mamusia sie zdziwi, ze pedofil sie mala zaopiekuje. ja nie wiem czy te "super sexy mamuski" musza miec tez "super sexy" corcie
no ludzie, ta mala o ktorej pisze miala te dziwaczne buty, mini i bluzke z dekoltem i podobno panie w sklepach czesto takich rzeczy szukaja ( pytalam w sklepie gdzie sprzedaja te "buciki")

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:16   #616
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:

szczerze, ja byłam w lekkim szoku, jak na jednej z częsci mojego osiedla postawiono na wyraźne życzenie rodziców toi toi'a, argumentując to tym że to po to właśnie żeby dzieci nie sikały na trawę jak im sie tak bardzo chce że nie zdążą do domu. Pomijam fakt, że
a) do drzwi wejściowych do bloku jest z placu zabaw zaledwie kilkanaście metrów a blok jest 2 piętrowy więc nie ma mowy o pokonywaniu mega dystansów do toalety jak i czekaniu na windę itp
b) po wysiusianiu delikwenta w toi toi, dziecko i tak jest prowadzone do domu na umycie rączek
Kilka dni później rozpętała się dyskusja o psach i ich kupach Ponieważ u nas jest zakaz wyprowadzania psów na osiedle w celu kupkowania, pies musi być wyprowadzony aż za bramkę i tam może sobie robić co chce i ile chce. Jeden z sąsiadów zauważył, że psom też się zdarzają wpadki, np rozwolnienia, albo no cóż po prostu pies musi i już, zatem czy wspólnota mogłaby sfinansować 1-2 kosze na psie odchody. Od razu odezwały się oburzone głosy że jak to, skandal, oni nie będą się dokładać do czyichś psów i obowiązkiem właściciela jest wytłumaczyć (!) zwierzęciu że kupa to dopiero za bramą. Aż mnie korciło, żeby zapytać czy psy są w takim razie mądrzejsze od dzieci skoro im można wytłumaczyć a dzieciom musowo toi toi'a stawiać ale się powstrzymałam bo jakoś nie bawią mnie te ironiczne komentarze maciczomózgich mamusiek jak to dowiem się o pewnych tajnikach wychowania dzieci dopiero jak sama będę je mieć.
dziwi mnie w tym najbardziej to, że właśnie owe mamunie najbardziej narzekają na psie odchody na trawnikach, bo przecież dziecko może je wziąć do ręki itp... No ale nie dawajmy szansy właścicielom psów, by posprzątali, a po co

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:23   #617
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Moja matka jest żywym dowodem na to, że nie. W ogóle nie rozumiem jej zachowania. Już kilkakrotnie miałam okazję usłyszeć jak przed swoimi znajomymi plecie takie bzdury, że wydaje mi się, że tylko chce mnie ośmieszyć. Ostatnio nawet koleżanka informowała mnie, że moja własna matka darła się przez pół kościoła do swojej koleżanki `jaki z mojej córki jest tłumok, znowu nie zdała prawa jazdy`. Ignorowałam to ale dzisiaj miarka się przebrała. Otóż przyjechał jakiś kolega ojca, z którym praktycznie się nie widują, a ona opowiada mu, że jak nie było mojego TŻ bo wyjechał, to miałam rzekomo romans z moim kolegą ze studiów Oczywiście wymyśliła to tym, że dwa razy odwiózł mnie do domu bo miał akurat do załatwienia coś w moim mieście i raz przyniósł mi walizkę z auta do domu bo była ciężka Nie mam słów do niej.
O kurde:/ masz przechlapane z własną matką..

AS
ostatnio widzialam moze 4 latke w butach... w stylu dominy, a potem mamusia sie zdziwi, ze pedofil sie mala zaopiekuje. ja nie wiem czy te "super sexy mamuski" musza miec tez "super sexy" corcie
no ludzie, ta mala o ktorej pisze miala te dziwaczne buty, mini i bluzke z dekoltem i podobno panie w sklepach czesto takich rzeczy szukaja ( pytalam w sklepie gdzie sprzedaja te "buciki")[/QUOTE]

Ja jak byłam mała, może roczek miałam to wtedy nigdy nie biegałam goluśka. I cieszę się z tego niesamowicie. Zresztą po domu jak byłam 'młodsza' też conajmniej w majtkach biegałam.

Mnie też dziwi ubieranie małych chłopców na joł joł hiphopowców;d

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:24   #618
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
do tego "nieubierania" i zalatwiania potrzeb fizjologicznych gdzie popadnie " bo to dziecko" ja dodaje jeszcze ubieranie malych dziewczynek jak kobiet i to w wyzywajacym stylu
no ludzie, ta mala o ktorej pisze miala te dziwaczne buty, mini i bluzke z dekoltem i podobno panie w sklepach czesto takich rzeczy szukaja ( pytalam w sklepie gdzie sprzedaja te "buciki")
Wątek na wizażu powstał, bodajże dzisiaj gdzie zostały umieszczone zdjęcia dzieci "z podtekstem" seksualnym, dyskusja się wywiązała. Dla mnie te zdjęcia pozbawiają dzieci ich dziecięcości. Dziecko to dziecko. Buty też widziałam, a tyle się przecież mówi o szkodliwości szpilek dla kręgosłupa, a co dopiero u dzieci, kiedy ten kręgosłup jeszcze się kształci i dziecko wzrasta, takie buty to przyczyna wad kręgosłupa i postawy, no ale najwidoczniej lepiej mieć dobrze wyglądające dziecko niż zdrowe dziecko

Szyciolandia

Edytowane przez slonko8918
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:25
Stary 2011-08-07, 20:28   #619
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
Wątek na wizażu powstał, bodajże dzisiaj gdzie zostały umieszczone zdjęcia dzieci "z podtekstem" seksualnym, dyskusja się wywiązała. Dla mnie te zdjęcia pozbawiają dzieci ich dziecięcości. Dziecko to dziecko. Buty też widziałam, a tyle się przecież mówi o szkodliwości szpilek dla kręgosłupa, a co dopiero u dzieci, kiedy ten kręgosłup jeszcze się kształci i dziecko wzrasta, takie buty to przyczyna wad kręgosłupa i postawy, no ale najwidoczniej lepiej mieć dobrze wyglądające dziecko niż zdrowe dziecko
DZIECKO W SZPILKACH? To jakiś żart?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-07, 20:31   #620
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
No przecież dziecko to istota ludzka, a nie lalka do zabawy. Nie spotkalam się z czymś takim, ale to chore. Tak jak te konkursy małych miss w Ameryce.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:33   #621
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
DZIECKO W SZPILKACH? To jakiś żart?
Coś takiego Coraz więcej tych rewelacji.

77339530.jpg

Szyciolandia
Stary 2011-08-07, 20:34   #622
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
No przecież dziecko to istota ludzka, a nie lalka do zabawy. Nie spotkalam się z czymś takim, ale to chore. Tak jak te konkursy małych miss w Ameryce.
A te konkursy to już w ogóle mnie rozbrajają Raz oglądałam to dziewczynka mówiła, że jest zmęczona, że nie chce, że boli ją jak wyrwali jej brwi, krzyk, płacz, a matka swoje. Musisz wygrać i koniec.

Szyciolandia
Stary 2011-08-07, 20:38   #623
Linaewen
Zakorzenienie

O jeny...
Stary 2011-08-07, 20:41   #624
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
O jeny...
Wyglądają chyba na miękkie, ale sam fakt.

Szyciolandia
Stary 2011-08-07, 20:46   #625
Candy_lips
Zakorzenienie

Co do tych dziewczynek nietrudno się nie zgodzić. Jakieś sesje dla dziewczynek czy wybiegi mody to ogromna przesada.
Mała dziewczyna, szpilki, makijaż to tragedia. Wszystko jest dla ludzi, ale nie w tym wieku.
To po prostu robienie dzieciom krzywdy, bo to niszczy psychikę.
a często to robią jakieś sfrustrowane matki, które chcą zarobić na swoim dziecku. Tragedia.
No i świetna pożywka dla pedofili, dla normalnego człowieka to będzie chore, lecz pedofil taki fotkami dziewczynek będzie zachwycony i będzie to pobudzać jego chorą wyobraźnie ... heh

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:49
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 21:09   #626
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tak mi niewygodnie Nie lubię tak nosić, więc zostaje razić ludzi kolorowymi ramiączkami
przybij pionę

mnie tam nie rażą ramiączka stanika wystające z bokserek. Z założenia jak zakładam bokserkę to strój jest raczej luźny i zwisa mi i powiewa wystające ramiączko

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 22:03   #627
AgataBm180
Placuszek racuszek

Co do ubioru, to zdania są różne. Bokserki z wystającymi ramiączkami stanika(jedynie tego samego koloru) akceptuję, jeśli oczywiście są gładkie, bez koronek itp. Nie obrusza mnie to tak bardzo, gdyż patrząc na dzień dzisiejszy... jest więcej gorszych rzeczy, które mnie bulwersują w modzie

Mnie denerwuje traktowanie osób z góry i obcesowość.
Stereotypy tak władające dzisiejszym światem, są widoczne na każdym kroku. I to smutne. Ocenianie kogoś po wyglądzie, tym co robi. Niektórzy ludzie żyją opinią innych, i to także smutne..
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 22:31   #628
julianna-p
Wtajemniczenie

nie wiem, mnie osobiscie wyglad innych nie razi pod warunkiem, ze sa to osoby czyste ( mozecie mnie zlinczowac,ale co kogo obchodzi moje wystajace ramiaczko czy za krotka spodnica ) draznia mnie za to "wieczni krytycy mody i zycia" za przeproszeniem szlag mnie trafia jak slysze komenty dotyczace koloru wlosow czy tego co kto robi z wlasnym zyciem, zwlaszcza jesli wypowiadane sa na glos przy danej osobie
ja to widze tak- mam moje zycie, skoro je mam nie mam czasu i potrzeby by kogos komentowac ( i jeszcze ranic) i co robi i jak dlugo mam w glebokim powazniu do czasu gdy nie wiaze sie to z robieniem krzywdy mi czy tez innej osobie /zwierzeciu.

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 22:51   #629
mbamboo
Wtajemniczenie

A propos braku poszanowania prywatności dzieci przez rodziców. Chodziłam przez dobrych kilka lat na zajęcia doskonalenia pływania. Ja byłam w najstarszej "grupie", ale były też dzieci kilkuletnie. Notorycznie widziałam przebieranie jednego chłopca (jakieś, bo ja wiem, 5? 6? lat) przez troskliwą mamusię na korytarzu przed przebieralniami, bo w nich było jej za tłoczno i duszno. Albo starsze dzieci, podstawówkowe, które też były ubierane przez mamy. Wyobrażacie sobie taką sytuację, jedenastoletniej dziewczynie spada szampon i drze się do mamy przez całą przymierzalnię, żeby jej podniosła, a ta przychodzi i karnie wypełnia polecenie. Albo naciąganie skarpetek czy zakładanie czepka takim właśnie czwarto- czy piątoklasistkom. Pomijając to, że przez to w przymierzalni robił się potworny tłum i inni ludzie nie mieli się jak obrócić, to dla mnie to jest po prostu nie do pomyślenia, co się tam działo.

A co do ramiączek wystających spod bokserek, nie widzę problemu ani powodu do czepiania się.
Stary 2011-08-07, 22:55   #630
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, mnie osobiscie wyglad innych nie razi pod warunkiem, ze sa to osoby czyste ( mozecie mnie zlinczowac,ale co kogo obchodzi moje wystajace ramiaczko czy za krotka spodnica ) draznia mnie za to "wieczni krytycy mody i zycia" za przeproszeniem szlag mnie trafia jak slysze komenty dotyczace koloru wlosow czy tego co kto robi z wlasnym zyciem, zwlaszcza jesli wypowiadane sa na glos przy danej osobie
ja to widze tak- mam moje zycie, skoro je mam nie mam czasu i potrzeby by kogos komentowac ( i jeszcze ranic) i co robi i jak dlugo mam w glebokim powazniu do czasu gdy nie wiaze sie to z robieniem krzywdy mi czy tez innej osobie /zwierzeciu.

Mogę sobie zafarbować włosy na oczoj****ny kolor albo wytatuowac na czole "szkoła jest gópia", moja sprawa, innym nic do tego
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości