Spot PiSu - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 13:46   #241
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Spot PiSu

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Po części z jego własnych bzdurnych zachowań, po części z nagonki, która trwa i trwa. Jednak to chyba widzi każdy.
Ja tam nie będę nikogo przekonywać do zmiany zdania co do partii, mogę chętnie podyskutować o działaniach PO i PiS, bo głównie tymi partiami się interesuje, ale to mi wystarczy. Tak jak już pisałam, myślę, że większość ludzi tu się udzielających mimo wszystko choć trochę zna się w temacie gospodarki, polityki i wybór podejmuje świadomie. Szanuje to. Przyznam, że jeśli dziś miałabym podejmować decyzje i oddawać głos to trafiłby on na PiS (nie na Jarka, na PiS, więc bez spinki), choć to może się jeszcze zmienić. I też liczę, że nikt na siłę przekonywał mnie nie będzie.
Szczerze watpie Wybor jak najbardziej swiadomy, ale uzasadnienia rownie czerstwe jak chocby w tym temacie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 14:18   #242
southie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Po części z jego własnych bzdurnych zachowań, po części z nagonki, która trwa i trwa. Jednak to chyba widzi każdy.
Ja tam nie będę nikogo przekonywać do zmiany zdania co do partii, mogę chętnie podyskutować o działaniach PO i PiS, bo głównie tymi partiami się interesuje, ale to mi wystarczy. Tak jak już pisałam, myślę, że większość ludzi tu się udzielających mimo wszystko choć trochę zna się w temacie gospodarki, polityki i wybór podejmuje świadomie. Szanuje to. Przyznam, że jeśli dziś miałabym podejmować decyzje i oddawać głos to trafiłby on na PiS (nie na Jarka, na PiS, więc bez spinki), choć to może się jeszcze zmienić. I też liczę, że nikt na siłę przekonywał mnie nie będzie.
I takie wypowiedzi szanuje, mimo odmiennych poglądów.

A Ty Wyrak walczysz tu z zaangażowaniem godnym lepszej sprawy, siląc się na cienką ironię i spoglądając z góry na ciemny lud.
A przykład nienawiści "wyginięcie jak dinozaury" jest śmieszny, no dajże spokój, doprawdy groźba bezprawna To że rzucisz kilkoma cytatami ma niby coś udowodnić?
Nie mam zamiaru wybielać PO, bo nie jestem gorącą zwolenniczką, powiedzmy, że gdy wybieram między mniejszym i większym złem, tym większym jest PiS.
southie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 14:23   #243
I am Rock
lokalna gwiazda

Wyrak. co z tobą jest, ze tak jadem plujesz?
Nikogo nie obchodzi, co ja wypisuję? To po co odpisujesz? Wymieniałyśmy sobie poglądy na temat spotu, wtryniłeś się miedzy nas ze swym zdaniem nie na temat i agitujesz. Jak ktoś ci przytaknie, to wietrzysz podstęp niczym rasowy pisowiec.
Nie masz jakichś kumpli, którzy by cię na piwo zabrali, pogadali o dziewczynach, samochodach, powspominali pobyt w armii, czy co tam jeszcze...
Ale pewnie nikt cie nie lubi, bo taki zgorzkniały jesteś.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 17:36   #244
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez southie Pokaż wiadomość
A Ty Wyrak walczysz tu z zaangażowaniem godnym lepszej sprawy, siląc się na cienką ironię i spoglądając z góry na ciemny lud.
Gdzie tam - po prostu stwierdzam fakt, ze jak dotad zadna osoba w tym watku, ktora sie zadeklarowala za glosowaniem na PO nie podala zadnego przeslanki ekonomicznej ku glosowaniu na nich. To co, mam twierdzic, ze jest inaczej ?

Cienka jak siki pajaka ironia to jest Twoje i innych osob deklarowanie ze bedziecie glosowac na PO, jakby komus na zlosc. Wow, to dogadalyscie

Cytat:
A przykład nienawiści "wyginięcie jak dinozaury" jest śmieszny, no dajże spokój, doprawdy groźba bezprawna To że rzucisz kilkoma cytatami ma niby coś udowodnić?
Nie ma udowodnic, tylko udowadnia, ze politycy PO siegaja po jezyk nienawisci - dorzynanie, mordowanie, patroszenie, wysylanie ludzi do piekla - agresja, chamstwo i nienawisc. Oczywiscie, Ty sprawnie nabralas wody w usta, jesli chodzi o te teksty. W koncu, co one maja udowadniac? Jezyk milosci pewnie

Cytat:
Nie mam zamiaru wybielać PO, bo nie jestem gorącą zwolenniczką, powiedzmy, że gdy wybieram między mniejszym i większym złem, tym większym jest PiS.
Piszesz, ze ja patrze na ciemny lud, bo pisze, ze o ekonomii/gospodarce w temacie osoby nie maja pojecia. A maja, jak za mniejsze zlo uwazaja partie, ktora powieksza podatki, a mimo to zatrwazajaco rosnie deficyt budzetowy, a skala dlugu publicznego jest juz niemal katastroficzna ?

Z kolei za wieksze zlo uwazasz partie, ktora obnizyla horrendalne obciazenia fiskalne w Polsce (podatek dochodowy, skladka rentowa) i probowala przepchnac reforme finansow publicznych, ktora miala pozwolic na oszczedzenie grubych miliardow w ciagu kilku lat.

To jak tu nie mowic, ze o ekonomii i gospodarce osoby popierajace PO nie maja zielonego pojecia ?

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wyrak. co z tobą jest, ze tak jadem plujesz?
No tak, jak ktos sie z Toba nie zgadza, to jadem pluje. Urocze

Cytat:
Nikogo nie obchodzi, co ja wypisuję? To po co odpisujesz?
Naucz sie lepiej znosic poglady innych bez prob ich uciszania i wjezdzania innym na osobe przez inne poglady zamiast takich nic nie wartych zapedow.

Cytat:
Wymieniałyśmy sobie poglądy na temat spotu, wtryniłeś się miedzy nas ze swym zdaniem nie na temat i agitujesz.
Miedzy jakich was? Ci sie chyba naprawde poprzewracalo, jesli uwazasz, ze Ty czy osoby zgadzajace sie z Toba maja jakiekolwiek prawa wlasnosci na otwartym dla wszystkich forum. Koleczka wzajemnej adoracji sie zachcialo

Cytat:
Jak ktoś ci przytaknie, to wietrzysz podstęp niczym rasowy pisowiec.
Jakies przyklady, czy tak tylko sobie cos tam konfabulujesz ?

Cytat:
Nie masz jakichś kumpli, którzy by cię na piwo zabrali, pogadali o dziewczynach, samochodach, powspominali pobyt w armii, czy co tam jeszcze...
Ale pewnie nikt cie nie lubi, bo taki zgorzkniały jesteś.
Oczywiscie, jak sie z Toba nie zgadzam, to pluje jadem i jestem zgorzknialy , w ogole to pisze komentarze za pieniadze... a nie, czekaj, to jednak Mlodzi Demokraci

A tak bardziej powaznie - masz cokolwiek do powiedzenia poza podjazdami w moja strone? Bo jakby to powiedziec, sa slabiutkie Jak juz pisalem wyzej - naucz sie znosic tak fundamentalne rzeczy jak wolnosc wypowiedzi i pluralizm.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-08-07, 18:24   #245
southie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Gdzie tam - po prostu stwierdzam fakt, ze jak dotad zadna osoba w tym watku, ktora sie zadeklarowala za glosowaniem na PO nie podala zadnego przeslanki ekonomicznej ku glosowaniu na nich. To co, mam twierdzic, ze jest inaczej ?

Cienka jak siki pajaka ironia to jest Twoje i innych osob deklarowanie ze bedziecie glosowac na PO, jakby komus na zlosc. Wow, to dogadalyscie

Nie ma udowodnic, tylko udowadnia, ze politycy PO siegaja po jezyk nienawisci - dorzynanie, mordowanie, patroszenie, wysylanie ludzi do piekla - agresja, chamstwo i nienawisc. Oczywiscie, Ty sprawnie nabralas wody w usta, jesli chodzi o te teksty. W koncu, co one maja udowadniac? Jezyk milosci pewnie

Piszesz, ze ja patrze na ciemny lud, bo pisze, ze o ekonomii/gospodarce w temacie osoby nie maja pojecia. A maja, jak za mniejsze zlo uwazaja partie, ktora powieksza podatki, a mimo to zatrwazajaco rosnie deficyt budzetowy, a skala dlugu publicznego jest juz niemal katastroficzna ?

Z kolei za wieksze zlo uwazasz partie, ktora obnizyla horrendalne obciazenia fiskalne w Polsce (podatek dochodowy, skladka rentowa) i probowala przepchnac reforme finansow publicznych, ktora miala pozwolic na oszczedzenie grubych miliardow w ciagu kilku lat.

To jak tu nie mowic, ze o ekonomii i gospodarce osoby popierajace PO nie maja zielonego pojecia ?
.
1.Tekst o głosowaniu to taki żarcik był, który miał wskazywać na to, że Twoje napastliwe gadki mają odwrotny skutek Nie była to moja deklaracja wyborcza A skoro temat nie brzmi ''na kogo głosujesz i dlaczego" to też nie widzę sensu podawania przesłanek.
2.Bez demagogii proszę, "oczywiście, sprawnie nabrałaś wody w usta", odniosłam się tylko do tamtego cytatu, bo mnie rozbawił, pisałam przecież że nie będę się bawić w wybielanie PO to niby po co mam się odnosić do reszty?
Masz cytat z Jarka"W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości, zostałby zniesiony z powierzchni ziemi, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce." - "zniesiony z powierzchni ziemi" toż to sugestia, że trza zamach na rząd spowodować! Ja się nie czepiam takich cytatów, bo z każdej partii lecą po równo.
3. Czy ja napisałam gdzieś, że gospodarczo to dla mnie mniejsze zło? Nadinterpretujesz.
Nie będę się rozwodzić nad tym czemu jestem za jedną a czemu przeciwko innej partii, bo to temat rzeka. Tobie i tak nikt nie udowodni, że "białe jest białe a czarne jest czarne"
Stary 2011-08-07, 18:36   #246
arystokratka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Wiesz, moje pojęcie o polityce jest znikome. Nie wiem, kto jest w jakiej partii, jak "wygląda" nasz sejm w sensie strukturalnym i generalnie mało mnie to obchodzi. Można powiedzieć, że w tej kwestii jestem manipulowana przez media. Jednak nie do końca, bo uważam, że nikt nie jest dobry, nikt nie potrafi rządzić i ktokolwiek nie będzie władał zawsze będzie szukał tylko korzyści dla siebie.

dlatego moje zdanie o politykach (obojętne jakiej partii) jest takie, a nie inne, ale nie będę ukrywać, że się na tym nie znam absolutnie.

Mam nadzieję, że nie bierzesz udziału w wyborach.
arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 18:37   #247
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
1.Tekst o głosowaniu to taki żarcik był, który miał wskazywać na to, że Twoje napastliwe gadki mają odwrotny skutek Nie była to moja deklaracja wyborcza A skoro temat nie brzmi ''na kogo głosujesz i dlaczego" to też nie widzę sensu podawania przesłanek.
W skrocie - mi naprawde zwisa i powiewa kto na kogo glosuje i zabawne byly te wpisy na zasadzie "na zlosc babci uszy odmroze"; a niech sobie kto chce odmraza co chce

Cytat:
2.Bez demagogii proszę, "oczywiście, sprawnie nabrałaś wody w usta", odniosłam się tylko do tamtego cytatu, bo mnie rozbawił, pisałam przecież że nie będę się bawić w wybielanie PO to niby po co mam się odnosić do reszty?
Przed chwila jeszcze podawalas w watpliwosc, ze to cokolwiek udowadnia, a teraz to takie oczywiste, ze sie nie odnosilas nawet do tego

Cytat:
Masz cytat z Jarka"W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości, zostałby zniesiony z powierzchni ziemi, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce." - "zniesiony z powierzchni ziemi" toż to sugestia, że trza zamach na rząd spowodować! Ja się nie czepiam takich cytatów, bo z każdej partii lecą po równo.
Zupelnie nielogiczna ta Twoja konkluzja, skoro tam jak wol stoi "a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce.", ze nie chodzi o zaden zamach

Poza tym - to wcale nie jest zadne "po rowno" - mamy z drugiej strony teksty wprost mowiace: dorzynanie, mordowanie, patroszenie. W zadnym wypadku to nie jest to nie jest "po rowno"; Kaczor uzywa ostrych sforumulowan i zdecydowanych stwierdzen, jak rowniez inne partie - to mi nie przeszkadza; natomiast teksty wyzej przeze mnie przetoczone, to czysta agresja i nienawisc.

Cytat:
3. Czy ja napisałam gdzieś, że gospodarczo to dla mnie mniejsze zło? Nadinterpretujesz.
Nie, to ja Ci napisalem, jako czesc wykazywania, ze albo sie osoby deklarujace jako zwolennicy PO (czy na zlosc komus czy nie, to juz nie moj problem ) ekonomia nie interesuja, albo po prosut danych rzeczy nie wiedza. Co Ty skomentowalas demagogia o ciemnym ludzie.

Cytat:
Nie będę się rozwodzić nad tym czemu jestem za jedną a czemu przeciwko innej partii, bo to temat rzeka. Tobie i tak nikt nie udowodni, że "białe jest białe a czarne jest czarne"
Alez sie porozwodz - chcialbym wreszcie od kogos uslyszec co jest powodem tego poparcia, bo dni, miesiace mijaja, a jakos nikt nie potrafi sformulowac z jednej spojnej mysli "dlaczego". No chyba ze wolisz taka demagogie jak wyzej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 18:40   #248
_vixen_
Zakorzenienie

A Wyrak znowu to samo, te same "argumenty", jedzie z nimi jak czołg nie zważając, że wszystkich odstrasza
Podobno młody facet, a bardziej monotematyczny niż sp. 90letni dziadek mojego TŻta.

Nawet ma ciągle te same oklepane drętwe teksty - suchary typu ciach bajera, cienkie jak siki pająka, żyłka pękła. Ale nuda.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 18:52   #249
I am Rock
lokalna gwiazda

No właśnie-wolność wypowiedzi i pluralizm - i kto to mówi? Widzę, że ty tych wartości nie uznajesz, bo moje slowa, to nalatywanie no ciebie, a twoje, to tylko cienki pisk udręczonej myszy, aż niemalże mi cię żal. Biedny i udręczony przez baby, które nie rozumieją dlaczego chcą głosować na tę czy inną partię.
Ty jesteś naszą nadzieją, ty nas oświecisz.
Ponieważ jesteś świetnie propagandowo przygotowany, przypomnij sobie, jak to Kaczyński chciał zabrać dopłaty rolnikom, by utworzyć wielką europejską armię w zamian. Sięgnij do notatek. Wyjaśnij tę "troskę" o polskiego rolnika.
Jeśli oczywiście otrząśniesz się z szoku, że śmialam się odezwać. Wybacz napaść. Może będę pisać mniejszymi literami, to i twoja uraza będzie mniejsza.
A teraz łaskawie zezwalam, żebyś po pisowsku mi odszczekał.
Stary 2011-08-07, 19:23   #250
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie-wolność wypowiedzi i pluralizm - i kto to mówi? Widzę, że ty tych wartości nie uznajesz, bo moje slowa, to nalatywanie no ciebie, a twoje, to tylko cienki pisk udręczonej myszy, aż niemalże mi cię żal. Biedny i udręczony przez baby, które nie rozumieją dlaczego chcą głosować na tę czy inną partię.
Ty jesteś naszą nadzieją, ty nas oświecisz.
Nie no - o czym i jak fantazjujesz, to Twoja sprawa. Mozesz sie nawet umowic na jakies grupowe sesje, tu sie znajda jakies inne co lubia pofantazjowac

Cytat:
Ponieważ jesteś świetnie propagandowo przygotowany, przypomnij sobie, jak to Kaczyński chciał zabrać dopłaty rolnikom, by utworzyć wielką europejską armię w zamian. Sięgnij do notatek. Wyjaśnij tę "troskę" o polskiego rolnika.
Mocne slowa. Rownie mocne jak spot PSLu w tej sprawie. Tyle tylko, ze PSL przed sadem przegral

Akurat gdyby rzeczywiscie chcial ten caly socjalizm ruszyc, to mialby u mnie plusa, ale w tym wzgledzie jest jak cala reszta polskiej sceny politycznej, ze doplat nie ruszy.

Cytat:
Jeśli oczywiście otrząśniesz się z szoku, że śmialam się odezwać. Wybacz napaść. Może będę pisać mniejszymi literami, to i twoja uraza będzie mniejsza.
A tresci u Ciebie 0... no i dalej sobie roisz, ze Twoje pisanie ma takie czy siakie efekty, dalej jeszcze lepiej:

Cytat:
A teraz łaskawie zezwalam, żebyś po pisowsku mi odszczekał.
Przypomnial mi sie eksperyment - bioracy w nim udzial mieli wlaczac i wylaczac swiatlo, w pewnym momencie wlacznik odlaczono, ale im sie dalej wydawalo, ze maja wplyw na to czy sie swieci czy nie. Tutaj tez mamy tego przyklad. A do tego jaki kulturalny mily jezyk - odszczekac po pisowsku. Nie no, kwintesensja poszanowania dla pogladow innych

Stary 2011-08-07, 19:26   #251
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
karolynka90, napisz, że zagłosujesz na SLD, oni są prawie tak samo źli i beznadziejni jak PO. Albo jeszcsze gorsi.
Tak, zagłosuję na SLD.

Cytat:
A co Cie obchodzi stan umyslow sluchaczy RM?
A co Ciebie tak strasznie to interesuje? Chyba może mnie to obchodzić, stwierdziłam tylko moją opinię, tyle.
Cytat:
Znasz tylko jedno radio?
Ależ skąd.
Tylko nie słyszałam, żeby w innych radiach głosili tego typu mądrości.
Cytat:
Nie no, Ty jestes wyluzowana i zdystansowana (w przeciwienstwie do innych, co im zylka peka ), nic Cie nie interesuje, zadne wiadomosci nie dochodza, tylko babcia cos powie, ale jednak bez zadnej wiedzy o czyichkolwiek tekstach potrafisz stwierdzic, ze Ci spod krzyza sa najgorsi - to faktycznie masz podstawy
Tak, jestem zdystansowana. Nie bronię żadnej partii politycznej z taką zatwardziałością jak Ty, do każdej podchodzę z rezerwą.
A kto powiedział, że nic mnie nie interesuje?
Żadne wiadomości nie dochodzą? Po prostu ich nie wyszukuję, tylko dlatego, że jakiś Wyrak z wizażu mi o czymś wspomniał.
Tak, ci spod krzyża najgorsi - dla mnie. Dla Ciebie nie muszą być.
Wiem, że ciężko Ci pojąć, że można mieć inne zdanie, no ale niestety - takie życie.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-08-07 o 19:32
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 19:30   #252
southie
Raczkowanie

Cytat:
W skrocie - mi naprawde zwisa i powiewa kto na kogo glosuje i zabawne byly te wpisy na zasadzie "na zlosc babci uszy odmroze"; a niech sobie kto chce odmraza co chce

Przed chwila jeszcze podawalas w watpliwosc, ze to cokolwiek udowadnia, a teraz to takie oczywiste, ze sie nie odnosilas nawet do tego

Zupelnie nielogiczna ta Twoja konkluzja, skoro tam jak wol stoi "a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce.", ze nie chodzi o zaden zamach

Poza tym - to wcale nie jest zadne "po rowno" - mamy z drugiej strony teksty wprost mowiace: dorzynanie, mordowanie, patroszenie. W zadnym wypadku to nie jest to nie jest "po rowno"; Kaczor uzywa ostrych sforumulowan i zdecydowanych stwierdzen, jak rowniez inne partie - to mi nie przeszkadza; natomiast teksty wyzej przeze mnie przetoczone, to czysta agresja i nienawisc.

Nie, to ja Ci napisalem, jako czesc wykazywania, ze albo sie osoby deklarujace jako zwolennicy PO (czy na zlosc komus czy nie, to juz nie moj problem ) ekonomia nie interesuja, albo po prosut danych rzeczy nie wiedza. Co Ty skomentowalas demagogia o ciemnym ludzie.

Alez sie porozwodz - chcialbym wreszcie od kogos uslyszec co jest powodem tego poparcia, bo dni, miesiace mijaja, a jakos nikt nie potrafi sformulowac z jednej spojnej mysli "dlaczego". No chyba ze wolisz taka demagogie jak wyzej
1. Ciesze się, że Cie coś rozbawiło, bo wydajesz się poważny jak posąg Lenina
2.Nie poddawałam w wątpliwość, zapytałam co ma to udowadniać.
3.Tak, ale mogłabym to jak Ty wyrwać z kontekstu. Z Twojego toku myślenia wynika, że Sikorski mówiąc "dorżnąć watahe" miał na myśli rzeczywiste patroszenie, nie ośmieszaj się tą dosłownością, słowo metafora jest Ci obce? A Palikota to ja na serio nie biore, to tak jakby przejmować się tym co wyszczekał Kurski.
4.Nie mówiłam nigdzie, że jestem zwolenniczką PO, ale jest to dla mnie alternatywa dla rządów PiSu- czyli polityki historii wybiórczej(niech sie kajają sto lat za Katyń ale my za nic nie przeprosim), polityki rozdawnictwa i ingerencji(tu zabierzem tu odbierzem tu przytniem a tam dodamy- tak już bardziej odpowiada mi PO róbta co chceta, bylebyście płacili,coraz wyższe, podatki), Ziobry, Kurskiego, Hofmana, Macierewicza, pośrednio ojca Dyktatora, partii która była w koalicji z Samoobroną i LPR. A sam Kaczyński jest dla mnie śmiesznym człowiekiem, który ciągle każe się Tuskowi za coś przepraszać Mogłabym wymieniać i wymieniać, ale Twoje kontrargumenty w których będziesz się niechybnie rozwodził nad głupotą mojego rozumowania zajęłyby wtedy zbyt dużo miejsca
Stary 2011-08-07, 19:55   #253
I am Rock
lokalna gwiazda

Wyrak, ja może żyję w świecie fantazji. Ale ty, to chyba w krainie koszmarów, bo nieustająco niezadowolony jesteś i wszędzie wrogów widzisz. Czekam, aż o układzie zaczniesz pisać. Ja tu narzekać nie będę na rząd, bo osobiście powodów nie mam. Może przenieś się do Grecji, Irlandii,
Portugalii-tam akurat PO nie rządzi i jest świetnie.
A jakie jest twoje zdanie na temat spotu PiS? Bo ty dalej nic na ten temat.

Edytowane przez I am Rock
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:01 Powód: dopisano
Stary 2011-08-07, 20:13   #254
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A sam Kaczyński jest dla mnie śmiesznym człowiekiem, który ciągle każe się Tuskowi za coś przepraszać
Kurde, a mnie nijak nie śmieszy oszołom, który dzieli rodaków na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków, tworzy podziały, napuszcza tych prawdziwych (czytaj: sprzyjających jego partii) na nieprawdziwych czyli tych, co podobno są tam gdzie kiedyś było ZOMO. O premierze mówi jako o zdrajcy bez honoru i sugeruje, że ten w porozumieniu z Putinem zamordował jego brata i bratową - nawet osobistą tragedię rozgrywa politycznie.
Jest to kochający władzę cynik i paranoik do tego stopnia, że sugeruje, że wybory prezydenckie były sfałszowane, a wybranego Prezydenta uważa za kogoś, komu nawet nie warto podać ręki.
To już, kuźwa, nie jest zabawne...
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 20:25   #255
southie
Raczkowanie

Tak, "smieszny" ma tu wydźwięk pejoratywny, bynajmniej nie miałam na myśli zabawny.
Stary 2011-08-07, 20:58   #256
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Może przenieś się do Grecji, Irlandii,
U nas za chwilę tak samo będzie.
Albo i gorzej. Zaraz taką odpowiedź przeczytasz

Wyrak świruje na takiego znawce od ekonomii i gospodarki jakby zaraz Nagrodę Nobla mieli mu wręczać, a jakoś nie uświadamia sobie, że rząd czy to PiSu czy PO w czasach globalnej gospodarki, UE, ma G do powiedzenia w większości spraw z tym związanych. Tusk za kurs franka odpowiedzialny nie jest.

A jak PiS byłby taki świetny, to po 2 latach rządzenia w wyborach by nie poległ. Jednak naród nie zdzierżył.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Kurde, a mnie nijak nie śmieszy oszołom, który dzieli rodaków na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków, tworzy podziały, napuszcza tych prawdziwych (czytaj: sprzyjających jego partii) na nieprawdziwych czyli tych, co podobno są tam gdzie kiedyś było ZOMO. O premierze mówi jako o zdrajcy bez honoru i sugeruje, że ten w porozumieniu z Putinem zamordował jego brata i bratową - nawet osobistą tragedię rozgrywa politycznie.
Jest to kochający władzę cynik i paranoik do tego stopnia, że sugeruje, że wybory prezydenckie były sfałszowane, a wybranego Prezydenta uważa za kogoś, komu nawet nie warto podać ręki.
To już, kuźwa, nie jest zabawne...
Zgadzam się z każdym słowem.

Ale do osób, które tak jak Wyrak żarliwie usprawiedliwiały to, że banda chamów gwizdała na Tuska i Bartoszewskiego i wykrzykiwała jakieś głupoty podczas uroczystości obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego NA CMENTARZU, takie niuanse nie dotrą nigdy.
Stary 2011-08-07, 21:11   #257
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ale do osób, które tak jak Wyrak żarliwie usprawiedliwiały to, że banda chamów gwizdała na Tuska i Bartoszewskiego i wykrzykiwała jakieś głupoty podczas uroczystości obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego NA CMENTARZU, takie niuanse nie dotrą nigdy.
Naprawdę to usprawiedliwiał? O litości. Przecież to było tak żenujące, że aż niesmaczne.
Stary 2011-08-07, 21:15   #258
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Naprawdę to usprawiedliwiał? O litości. Przecież to było tak żenujące, że aż niesmaczne.
No naprawdę.

Wcale się tego nie wstydził, więc teraz pewnie też nie będzie miał nic przeciwko, jak wrzucę linka do tych światłych wywodów

Wątek od końca strony, 60 mojego postu:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=549652&page=2
Stary 2011-08-07, 21:26   #259
karolynka90
Zakorzenienie

Takich zachowań nie można bronić.
Czy to byliby ludzie z PiS, PO, SLD czy czegokolwiek, powiedziałabym zawsze to samo - okropnie żenujące zachowanie, i smutne wręcz.
To nie były rozgrywki polityczne, tylko uczczenie ludzi, którzy zginęli w walce.
Zero szacunku do nich, totalny brak kultury.
Stary 2011-08-07, 22:27   #260
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Żadne wiadomości nie dochodzą? Po prostu ich nie wyszukuję, tylko dlatego, że jakiś Wyrak z wizażu mi o czymś wspomniał.
Tak, ci spod krzyża najgorsi - dla mnie. Dla Ciebie nie muszą być.
Wiem, że ciężko Ci pojąć, że można mieć inne zdanie, no ale niestety - takie życie.
Skadze znowu - skoro dla Ciebie sa najgorsi, ale sama piszesz, ze o niczym innym nie wiesz, nie slyszalas, nie chce Ci sie szukac. To ja Ci tylko pomagam znalezc punkt odniesienia. Bo jak moga byc najgorsi, skoro o innych nic nie wiesz ?

Cytat:
1. Ciesze się, że Cie coś rozbawiło, bo wydajesz się poważny jak posąg Lenina
To juz tylko i wylacznie Twoja percepcja. Miara rozluznienia ma byc smianie sie z tekstow typu "milosc trupow"?

Cytat:
A Palikota to ja na serio nie biore, to tak jakby przejmować się tym co wyszczekał Kurski.
A czym sobie biedny Kurski zasluzyl postawieniem go razem z Palikotem? Kurski od czasu "dziadka z Wehrmachtu" siedzi cicho, a Palikot byl tuba PO do przykopywania. Ty go nie bierzesz na powaznie, a on jeszcze niedawno mial stanowisko wiceprzewodniczacego klubu parlamentarnego PO

Cytat:
4.Nie mówiłam nigdzie, że jestem zwolenniczką PO, ale jest to dla mnie alternatywa dla rządów PiSu- czyli polityki historii wybiórczej(niech sie kajają sto lat za Katyń ale my za nic nie przeprosim),
Problem polega na tym, ze nikt sie nie kaja, Rosjanie bezczelnie twierdza, ze to nie byla zbrodnia ludobojstwa i firmuja jakies absurdalne tezy o rzekomych zbrodniach IIRP na jencach sowieckich (sic!). Akurat w tym wypadku, po zestawieniu faktow PiSowi nie ma jak odmowic racji.

A co do polityki historycznej w druga strone, to poczytaj sobie zestawienie: http://rekontra.salon24.pl/329090,cz...ka-historyczna

Cytat:
polityki rozdawnictwa i ingerencji(tu zabierzem tu odbierzem tu przytniem a tam dodamy- tak już bardziej odpowiada mi PO róbta co chceta, bylebyście płacili,coraz wyższe, podatki),
Co to ma w ogole oznaczac, jakies konkrety ?

Jaka robta co chceta - za PO mamy rekordowa ilosc podluschow w Polsce, proby cenzury internetu, proby zrobienia z CBA tajnej policji. O jakiej ingerencji wczesniej mowisz?

Cytat:
Ziobry, Kurskiego, Hofmana, Macierewicza, pośrednio ojca Dyktatora, partii która była w koalicji z Samoobroną i LPR. A sam Kaczyński jest dla mnie śmiesznym człowiekiem, który ciągle każe się Tuskowi za coś przepraszać Mogłabym wymieniać i wymieniać, ale Twoje kontrargumenty w których będziesz się niechybnie rozwodził nad głupotą mojego rozumowania zajęłyby wtedy zbyt dużo miejsca
Nie no, rozwin skad te antypatie Ci sie wziely

Cytat:
Wyrak, ja może żyję w świecie fantazji. Ale ty, to chyba w krainie koszmarów, bo nieustająco niezadowolony jesteś i wszędzie wrogów widzisz. Czekam, aż o układzie zaczniesz pisać. Ja tu narzekać nie będę na rząd, bo osobiście powodów nie mam. Może przenieś się do Grecji, Irlandii,
A jakie jest twoje zdanie na temat spotu PiS? Bo ty dalej nic na ten temat.
Dobre sobie Rzad PO-PSL to partacze - da sie to prosto stwierdzic na przykladzie polityki fiskalnej, zadluzenia, lezacej i kwiczacej infrastruktury (bajzel w budowach autostrad, bajzel na PKP) itd. itp. - tak by mozna wymieniac, wystarczy wziac 10 obietnic PO i zestawic z rzeczywistoscia: http://www.po.org.pl/aktualnosci/new...latformy-.html To sa wszystko fakty - natomiast jesli Ty tak masz, badz przypisujesz to interlokutorom, ze to wplywa na ich samopoczucie, to juz Twoj problem

Do Ciebie najwyrazniej nie dochodzi, ze problemem z PO jest, ze zmierzaja w kierunku PIIGS. Uwielbiam to jako argument za PO - "zobacz Grecje" Przeciez oni to samo robia, co rzady tych panstw kilka lat temu i tu jest clue problemu. To tylko obrazuje jak niektorzy nie maja pojecia, jak wyglada dlug publiczny, skoro siegaja po taki "argument".

Co do ukladu, tudziez ukladow ukladzikow - to na dzien dzisiejszy mamy skazanie Jakubowskiej w zwiazku z afera Rywina. Kazdy juz sobie moze sam wyciagnac wnioski.

Cytat:
Kurde, a mnie nijak nie śmieszy oszołom, który dzieli rodaków na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków,
Ten tekst to sobie Kolenda-Zalewska wymyslila a nie on podzielil Wiesz, fakty prasowe

Cytat:
tworzy podziały, napuszcza tych prawdziwych (czytaj: sprzyjających jego partii) na nieprawdziwych czyli tych, co podobno są tam gdzie kiedyś było ZOMO.
Przeciez to czysta zywa prawda - Komorowski sobie do RBNu dobral Jaruzelskiego. To co, mamy udawac, ze nie bylo PRL, nie bylo lamania demokracji, mordowania niewinnych? To jest dzielenie obywateli?

Stary 2011-08-07, 22:30   #261
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Problem polega na tym, ze nikt sie nie kaja, Rosjanie bezczelnie twierdza, ze to nie byla zbrodnia ludobojstwa i firmuja jakies absurdalne tezy o rzekomych zbrodniach IIRP na jencach sowieckich (sic!). Akurat w tym wypadku, po zestawieniu faktow PiSowi nie ma jak odmowic racji.
Że co?
Rosjanie już dawno się przyznali do Katynia, a ostatnio nawet odtajniali jakieś dokumenty...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 22:36   #262
sine.ira
BAN stały

No wiadomo, że Jaruzelski beee ale podobno Gierek był patriotą co łaskawie traktował opozycję No dobra, OK - był na hydroksyzynie i xanaxie mógł nie wiedzieć co mówi
Stary 2011-08-07, 22:42   #263
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Że co?
Rosjanie już dawno się przyznali do Katynia, a ostatnio nawet odtajniali jakieś dokumenty...
Tak, przyznali sie, tylko teraz jest rozmywana kwestia ludobojstwa

Cytat:
No wiadomo, że Jaruzelski beee ale podobno Gierek był patriotą co łaskawie traktował opozycję No dobra, OK - był na hydroksyzynie i xanaxie mógł nie wiedzieć co mówi
W jaki niby sposob jego opinia o Gierku ma znaczenie przy jego opinii o Jaruzelskim ?

Stary 2011-08-07, 22:51   #264
sine.ira
BAN stały

Nie wiem jakie ma znaczenie ale wiem, że piał o zaletach Gierka (a taki przecież antykomunista) żeby podlizać się elektoratowi SLD - w sensie, uszczknąć coś z tej puli kiedy startował na prezydenta. Nie wiem w związku z tym, czy nie ma szans zainstnieć sytuacja, w której i Jaruzelski będzie OK choćby przez moment >>> choć teraz jest be. U takiego koniunkturalisty i hipokryty mającego fioła na punkcie władzy wszystko jest możliwe.
Aczkolwiek wróżę rychły koniec tego pana i jego partii - pewnie ostatnią uchwałą PiSu będzie usunięcie Kaczyńskiego z jej szeregów - tak jak miało to miejsce w PC Przegrają te wybory i wejdą na równię pochyłą.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-08-08 o 08:35 Powód: orcik :D
Stary 2011-08-07, 22:53   #265
southie
Raczkowanie

Cytat:
To juz tylko i wylacznie Twoja percepcja. Miara rozluznienia ma byc smianie sie z tekstow typu "milosc trupow"?
Tu już tak głupio dowaliłeś, że nawet mi się komentować tego nie chce, jeżeli ktoś tak wcześniej napisał to jego sprawa, mnie w to nie mieszaj.

Nie będe już z Tobą polemizować, bo jesteś hipokrytą, który oskarża wszystkich o "ciupanie"(tak to szło?) na PiS i Kaczyńskiego, a leci Ci piana jak zobaczysz gdzieś wypowiedź o PO, jeżeli Ty tego nie widzisz no to cóż żyj w swoim świecie iluzji. Czego ja nie napiszę, to będziesz próbował to zanegować podając coraz mniej sensowne argumenty(jak z Palikotem- a co mnie obchodzi jaką pełnił funkcję, akurat ja nie jestem bezkrytyczna wobec partii i nie muszę wielbić jej wszystkich członków, a Tuska uważać za męża stanu).
Stary 2011-08-08, 08:31   #266
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będe już z Tobą polemizować, bo jesteś hipokrytą, który oskarża wszystkich o "ciupanie"(tak to szło?)
Tak, właśnie "ciupanie" - to jeden z kolejnych ulubionych tekstów sucharów Wyraka
Który ma zresztą typową moralność Kalego i komiczne jest, że kompletnie tego nie dostrzega.
Stary 2011-08-08, 10:37   #267
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Wyrak, a czy ludzie nie mają zwyczajnie prawa czuć niechęci do danej osoby i nie musieć przy tym sypać cytatami i wydarzeniami na forum byle tylko udowodnić tę niechęć? Nikt się przed Tobą nie musi tłumaczyć ze swoich opinii, a Twoje zacne wypowiedzi i tak nie wpłyną na zwiększenie poparcia dla jedynej, w Twojej opinii, słusznej partii. Głosuj sobie na kogo chcesz i my zrobimy to samo, a wyniki wyborów pokażą jakie są sympatie. I tyle.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 10:48   #268
E f f i
Raczkowanie

♥ na wizażu od 2007 ♥

Edytowane przez E f f i
Czas edycji: 2016-08-25 o 16:11
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 11:50   #269
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Czyli nie tylko ja mam takie dziwne ciągoty
i ja i ja

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 12:49   #270
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Skadze znowu - skoro dla Ciebie sa najgorsi, ale sama piszesz, ze o niczym innym nie wiesz, nie slyszalas, nie chce Ci sie szukac. To ja Ci tylko pomagam znalezc punkt odniesienia. Bo jak moga byc najgorsi, skoro o innych nic nie wiesz ?
O jakim niczym innym?
O Kutzie mi się nie chce szukać, nie dodawaj sobie i nie pochlebiaj.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości