|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
![]()
![]() |
#662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28618777] powiem tylko że w piątek mieliśmy spotkanie rodziców z teściami i było super ![]() ![]() no i super ![]() ![]() a ja mialam dzis koszmar slubny- był piątek a na mojej sali było kompletnie pusto!!! żadnej dekoracji, dekoratorka miala wyłączony tel, nic nie było jeszcze ułożone na stołach i w pośpiechu jechałam do sklepu kupić serwetki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Ups!!!! Jaka wpadka z mojej strony. Nie wiem czemu mi się ubzdurało wczoraj, że Ty masz wesele w Perle w Krzanowicach
![]() ![]()
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym byłam ubrana jakoś dziwną suknię z lat 90 tych (coś w stylu księżnej Diany) z mega brzydkim bolerkiem i welonem jak z firany....
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
I tak potem rodzą się plotki
![]() ![]() Ale mnie wkurza mama mojej "psiapsióły" pod kątem naszej sali. Za każdym razem jak się widzimy podkreśla, że jej jedzonko w naszym lokalu nie smakuje. No żesz kur ka wodna. Ona bardzo wybredna jest. Z moich obserwacji podniebieniowych wysuwam zupełnie odmienne wnioski. Jak będzie wyprawiała wesele swojej córci to niech sobie robi tam gdzie jej najbardziej smakuje.
#669 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i mogłabyś napisać jakie zmiany weszły w rodzinie na swoim?
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
W Rege w Bieńkowicach. Braliśmy tez pod uwagę Bravo w Tworkowie, ale postawa pseudo szefa nas rozbroiła...
#674 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z miany będą dość ostre - odpadnie rynek wtórny, będzie ograniczenie wiekowe kredytobiorców - do 30. roku życia i czegoś, co wpływa na cenę za m kw. Wiem tylko, że wykluczy to praktycznie Warszawę, bo cenowo łapać się wtedy będą tylko mieszkania z podwarszawskich miejscowości... coś koło 5000 zł za m kw. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
my też byliśmy załamani cenami mieszkań w Warszawie
![]() może to i lepiej, że stało się jak stało, bo przynajmniej unikniemy kredytu na całe życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że Kraków też zostanie nieźle ograniczony. A nie chciałabym mieszkać pod Krakowem, bo dojazd do centrum miasta jest okropny...
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my niestety nie mieliśmy jak uniknąć "kredytu na całe życie", nie każdemu jest dane to szczęście... I tak możemy się bardzo cieszyć z tego, w jakim stopniu rodzice pomogą nam w urządzeniu wesela i potem finansowo co miesiąc. Ale jedno jest pewne w dzisiejszych czasach - największym bogactwem młodych na starcie w dorosłe życie jest własne mieszkanie. Bez niego można tylko liczyć na to, że gdzieś po drodze, w czasie spłacania kredytu, zacznie się więcej zarabiać albo uzyska z innego źródła kwotę, która pomoże w spłacie. Ale trzeba być dobrej myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam w ustawie jest mowa o jakimś współczynniku czy czymś takim, trzeba by to było jeszcze sprawdzić dokładnie jak to się przekłada na rzeczywiste ceny, nie chciałabym was wprowadzać w błąd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
No my mamy mieszkanie z gratisem w formie mojej mamy... 3 pokoje. Tylko strasznie mała kuchnia. Ale jak będzie kasa to planuję remont, zburzę ścianę, kibelek włożę do łazienki i kuchnia będzie o jakiś metr szersza
![]()
#683 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I naprawdę wszystko kręci się wokół mieszkania. Człowiek chce zarabiać więcej żeby mieć za co te raty płacić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam chętnie Raciborsko-Wodzisławsko-Rybnickie Panny odwiedzę ![]() A jeszcze co do Bravo, to na podstawie, przy 100 gościach wyszłoby nam coś koło 4-5 tys drożej niż w Rege. Jak dla mnie różnica spora.
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28620855]masakra
![]() ![]() I naprawdę wszystko kręci się wokół mieszkania. Człowiek chce zarabiać więcej żeby mieć za co te raty płacić.[/QUOTE] Najgorsze jest to, że mieszkania są w dużej mierze przeszacowane. Zwłaszcza te na rynku wtórnym. Nie wiem czemu mieszkanie kupione np. 10 lat temu np za 150 tys. zł teraz moze kosztować 250 tys. zł?? Przecież jest starsze, może być podniszczone i często trzeba się liczyć z dodatkowym wydatkiem na remont. Z czego ta wartość mieszkania rośnie?
![]() |
#687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No a u mnie z kolei jest tak, że jeden wujek od TŻa z rodziny cały czas nas jedzie, że wybraliśmy dj'a kiedy my się bardzo cieszymy z tego wyboru i naprawdę nie chcemy zespołu... W sobotę mieli taką jedną plenerową imprezę (była tam też mama TŻa ze swoim partnerem i jeszcze jeden wujek z ciocią którzy też na weselu będą) gdzie kobietka śpiewała a koleś grał na jakichś organkach - mnie takie oprawy muzyczne niestety nie zachwycają i nie wyobrażamy sobie z TŻem żeby ktoś w taki sposób nam przygrywał na naszym własnym weselu... I wiecie, rozumiem, że kwestia gustu, przewiduję trochę muzyki biesiadnej, z dawnych lat, trochę polskich przebojów i nawet disco polo co by zadowolić wszystkich gości by razem się bawili ale to takie strasnzie przykre, że ktoś koniecznie z czyjeść imprezy chce zrobić swoją :/ Wczoraj jak przez chwilę widzieliśmy się z tym wujkiem to po raz kolejny nam dogadał na pożegnanie: "zobaczycie, będziecie żałować że wzięliście tego dj'a!" - nosz kurka mać ![]() Moja przyszła teściowa z kolei po raz kolejny zaczęła gadkę, że przecież sala czy dekoracje się nie liczą - najważniejsze żeby było dużo jedzenia, wódki i żeby zespół był fajny ech :/ Przecież to jasne, że jedzonko będzie pyszne i pod dostatkiem, alkohol będzie bez limitu no a dj to nasz wybór... Wiecie, my nie patrzymy tak egoistycznie że to nasze wesele i nie liczymy się ze zdaniem gości, ale niestety nie zgodzę się z tym, że "wesele to impreza dla gości" - pfff... To przede wszystkim święto Młodej Pary, to na ich cześć i z ich powodów jest organizowane wesele, dla mnie to jasne jak słońce... Poza tym jak ktoś tak bardzo lubi się bawić przy biesiadnej muzyce to niech sobie na co dzień chodzi na takie zabawy - czy nie może raz spróbować czegoś innego? Dla mnie indywidualizm na weselu to przede wszystkim zaproszenie gości do wspólnej zabawy w klimacie Pary Młodej, ja jak idę na wesele to potrafię uszanować ich wybory... Smutny jest argument, że "wiekszość osób lubi taką muzykę" - no chyba jednak nie bardzo... Nie wszyscy za taką przepadają, część się bawi przy takiej "z braku laku"... A nawet jakby większość była disco-lubna to z jakiej racji mamy dyskryminować tych, którzy wolą bardziej elegancki klimat? Totalnie nie potrafię tego zrozumieć ![]() W dodatku moja przyszła teściowa po raz kolejny robiła nam wyrzuty, że po co nam w ogóle to wesele, że to niepotrzebny wydatek i że pogadamy za 5-10 lat to niby zobaczę, że zmieni mi się podejście :/ Strasznie mi przykro, że w kółko powtarza mi takie durne rzeczy kiedy doskonale wie, że decyzję o weselu podjęliśmy już 2 lata temu i cieszymy się z tego wyboru... Mama mojego TŻa nie należy ani do romantycznych ani sentymentalnych osób, twardo stąpa po ziemi i jest bardzo praktyczna, więc jak w ogóle może mnie krytykować skoro wie, że mam inny charakter i potrzeby niż ona? Strasznie mi głupio, że znów ten temat wypłynął... Nie pisałam Wam tego wczoraj, ale trochę mi się odechciało tego wszystkiego... Wychodzi na to, że te osoby które najwięcej mają do powiedzenia w kwestii tego co jest najfajniejsze i jak należy postępować, żeby wszyscy byli zadowoleni - sami robią niepotrzebny szum wokół tego... Zmiast cieszyć się szczęściem dwojga kochających się ludzi to potrafią tylko stawiać warunki i oceniać :/ Przykre...
![]() |
#688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() O limitach za m2 po zmianach możecie poczytać tu: http://www.open.pl/news/koniec_rodzi...mal_pewny.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tego drugiego-wiadomo że wesele to wydatek, no ale bez przesady. To jest tylko raz w życiu i nie wyobrażam sobie tego nie robić bo szkoda kasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.