|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Hej
nadrobiłam ![]() ja też mam tyle ;p Cytat:
![]() Cytat:
bardziej się boje że się zestresuję i polegnę ;pto połączenie kolorów jest zabójcze... i masz racje za dużo się dzieje na niej.
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
D0tk4 nie było Cie tu kopę lat ![]() niut0 gratuluję rozpoczęcia nauk ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj jednak byłam w dwóch pracach... szał ciał... najpierw na 7 do hotelu do 11.30 a potem na 12 do 18 do kwiaciarni..
Nasprzedawałam się trochę tych kwiatów. nawet kilka musiałam sama zrobić... wróciły do mnie stare dobre czasy...myślałam że już zapomniałam jak to się robi ale jednak tego się nie zapomina....
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
jestem nieprzytomna dzisiaj, ostatnio śpię jak zabita.
A dzisiaj muszę dokupić pasek do mojej sukienki na ślub, zmienić zapinanie w koralach i do biblioteki jechać. Potem posprzątać i idziemy z TŻtem na trzaskanie szkła pierwszy raz będę na trzaskaniu
|
|
#635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to nie mam pomysłu jak rozegrać podziękowania dla rodziców i co im kupić. Najchętniej to zrezygnowałabym z całej tej szopki podziękowań na weselu i wolałabym, żebyśmy gdzieś w zaciszu złożyli rodzicom osobiste podziękowania. Ale wiem, że może im być przykro, że nie zostali wyróżnieni na weselu. Wiem już że nie będzie żadnej piosenki w stylu cudownych rodziców mam, a jedynie sto lat odśpiewane przez wszystkich gości. Absolutnie nie będzie też później żadnego kółeczka z rodzicami. Zupełnie nie mamy pomysłu na prezenty . Nie chcemy żadnych koszy z upominkami ani tych książek z podziękowaniami z allegro. A wy co dajecie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki co Wy tak pedzicie?
![]() Ja dziś musiałabym cały dzien w pracy Was nadrabiać, a nie moge U nas piekny weekend, spanie, masowanie, ... , naprawianie komina, sprzatanie... Eh..a od rana mam mase pracy... Tak sobie szybko poczytałam i doszłam do wniasku, że Wy strasznie mlodziutkie wszystkie jestescie...ja w dniu slubu bede miała ładnie ponad 26 lat a moj Tż....38 Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2011-08-08 o 10:31 |
|
|
|
#637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry, dobry, tylko jakieś chmurki mi nad blok nawiało... Mam nadzieję, że nie będzie padać.
Mój plan na dziś to intensywna praca - duże zleconko na 18.00, a wczoraj nie byłam w stanie go ruszyć nawet :P I rzecz numer dwa: zamówić butki taneczne! Cytat:
Cytat:
Ja tam lubię jak coś się dzieje A co do nastroju po alko, to Mojemu też zawsze się wtedy zbiera na amory jak jest na lekkim rauszyku. Chyba większość facetów tak ma
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
A mi weekend minął leniwie czyli tak powinno być
W sobotę byłam u babci a wczoraj byliśmy nad jeziorkiem z synami mojej siostry ciotecznej. I patrzać na prognozy to był chyba ostatni weekendowy wypad nad jezioro.No i miałam swój pierwszy sen związany ze ślubem a konkretnie z sukienką. Śniło mi się, że kupiłam już swoją suknię a wybrałam ją w pierwszym salonie do którego weszłyśmy z mamą i siostrą. Największy problem to był fakt, że kupiłam suknię w pierwszym a to znaczy, że nie będę mogła już chodzić po innych i przymierzać |
|
|
|
#639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
a mój plan jest taki:
znalezienie mieszkania czemu w Warszawie jest tak drogo i na czyją kieszeń
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale mój TŻ jest kochany. Kupił jednak tamtą biżuterię. Narazie przyniósł mi kolczyki. I są cudowne. Takie delikatne a tak cudownie się mienią na słońcu
później wam wstawie fotke
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosko mój plan na dziś. Pójść wkońcu do krawcowej skrócić spodnie bo już 3pary mi się uzbierały. Zrobić porządki na kompie i ułożyć plan codziennych cwiczen
|
#644 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia z zakupem paseczka O to opowiesz później jak trzaskanie poszło - ciekawy ten zwyczaj ;p Tylko tak się zastanawiam, czy faktycznie nikomu nie żal tego szkła/porcelany ![]() Cytat:
Ja też lubię jak coś się dzieje, ale nie lubię być później taka zmęczona jak teraz... ![]() Cytat:
Pochwal się koniecznie!
|
|
#645 |
|
Konto usunięte
|
przez weekend mnie nie było i nie wiem kiedy nadrobię
wczoraj przeczytałam tylko stronę, a dzisiaj w pracy dużo roboty i czasu nie ma![]() powiem tylko że w piątek mieliśmy spotkanie rodziców z teściami i było super w sumie to mnie i TŻ mogło na nim nie być, rodzice tak się zagadali
|
|
|
|
#646 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
UF, nadrobione
Byliśmy z TŻtem w sobotę w naszej sali razem z naszym DJ'em, ale o tym za chwilę ![]() Cytat:
Sama mam Mori Lee, więc jestem ich gorącą zwolenniczką Najbardziej podobają mi się trzecia i czwarta ![]() Cytat:
Cytat:
To ja tu jestem najstarsza? Jutro kończę 26 Cywilny bierzemy w tą sobotę, właśnie dla kredytu. A gdzie mieszkasz? Bo jeżeli w Warszawie, to rzeczywiście może być problem z tymi nowymi przepisami... No chyba, że deweloperzy znacznie zejdą z cen, żeby się łapać na RnS. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że mimo problemów udało się wreszcie to, co zamierzaliście, to świetnie No my z ZAiKSem nie mamy problemu, bo jedna z pierwszych rzeczy, o której nas poinformował nasz kochany DJ, to że opłaca ZAiKS ![]() Cytat:
Dziewczyny, o co chodzi z pocztą? Mogłabym prosić o dostęp? Cytat:
Ale reszta niestety mi się strasznie gryzie, bo strasznie mi się nie podoba to połączenie śnieżnej bieli z ecru / ivory... Nie wiem jak to wyglądało na żywo, ale na zdjęciach moim zdaniem kipesko.A co do naszej wizyty w sali, to przyniosła pewną rewolucyjną zmianę, a mianowicie będziemy mieć stoły i parkiet do tańczenia na jednej sali, do czego przekonali nas i DJ, i manager hotelu, szczególnie że nie zamierzamy mieć więcej niż 90 gości i wszystko powinno się razem pomieścić. A poza tym nasz DJ jest kolejną osobą, która stwierdziła, że miejsce naszego wesela jest naprawdę śliczne No i była jeszcze jedna śmieszna sytuacja: akurat jak byliśmy w tych naszych Złotych Dębach, to przygotowywał się zespół na wesele i zaczęli grać jakiś taki przaśny kawałek i TŻ pyta naszego DJ'a z przekąsem, czy to jego repertuar a on na to "nieee... NIE!" i jego mina - bezcenna ![]() Sztuczko, jak tylko będziesz wiedziała jak to z tymi halkami to dawaj znać i pokazuj!!! A na zdjęcia się nie załapałam Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2011-08-08 o 10:44 |
|||||||||
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie słyszałam o trzaskaniu szkła, o co chodzi?
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale co tam, pojedziemy sobie gdzieś po ślubie. ja już rok po studiach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratkiCytat:
![]() NightButterflyVIP dziekuję za rady odnośnie obrączek |
||||||
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A foto które było (tylko jedno ) to zdjęcie mnie w welonie z jednej takiej przymiarki w połowie czerwca Byłam wtedy w innym salonie, mierzyłam jakąś kiecę i do niej pani mi dała ten pierzasty welon którym się zainteresowałam Zamówiłam go właśnie na all oszczędzając dzięki temu 50zł
|
|
#652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w Dworku Śląskim a ty Tusiu gdzie?
|
||||
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz pokazać ten welon? Bo nie widziałam nigdzie załącznika, musiał być daaawnooo... I kompletnie nie kojarzę, musiało mnie tu jeszcze nie być
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
na śląsku (ale też nie wszędzie) mamy taki zwyczaj, że dwa dni przed ślubem idzie się na trzaskanie szkła - chociaż tak naprawdę trzaska się, a przynajmniej powinno się trzaskać, porcelanę. To bodajże ma przynieść szczęście młodym.
Z jednej strony całkiem fajny zwyczaj, bo nikogo się wtedy nie zaprasza, przychodzą sąsiedzi, znajomi i rodzina, także ta dalsza, czyli też te osoby, których się na ślub nie zaprasza. Przyjdą, pogadają, napiją się wódki/piwa za zdrowie młodych coś tam zjedzą i idą. W praktyce (tak słyszałam) wychodzi to czasami tak, że zwalają się ludzie, których młodzi nie znają tylko po to, żeby popić/pojeść. A czasami trzaskane są sedesy/umywalki ![]() Cytat:
ale dopiero jutro rano bo TŻ na noc zostaje![]() To tak zwykle symbolicznie coś się trzaska (oprócz sytuacji z sedesem/umywalką - jw Mama mówiła, że my w piwnicy też taki stary serwis mamy, dzisiaj muszę tam zajrzeć - najwyższy czas![]() a teraz uciekam na "miasto", sprawunki pozałatwiać
|
|
|
#655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
). Ja w dniu ślubu będę miała ponad 27 lat - tak samo mój TŻ, ale w miesiącach będzie młodszy.
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
A tam starszym... , w odpowiednim wieku i tyle.
Gdy miałam te 20-kilka lat, jakoś nie spieszyło mi się do ołtarza. Miałam zupełnie inne priorytety. Zresztą,znając siebie wtedy mój TŻ zupełnie nie byłby w moim typie i pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi. A co do wieku teraz jestem dojrzalsza (i mam nadzieję mądrzejsza) i wiem czego chcę od życia i szkoda nam czasu na głupie kłótnie i nieporozumienia w związku ![]() Mój TŻ wygląda góra na 28, mi tez sporo odejmują (jestem niska i szczupła) , zdarza mi się jeszcze że czasem pytają o dowód os. przy kupnie napojów procentowych
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-08-08 o 11:20 |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pewnie będę miała sesje - lub będę przed.
co do poczty to informacja jest chyba na pierwszej stronie, dostęp mają PMki które się aktywnie udzielają od min 3 miesięcy i które po tym okresie napiszą do PMki która sie naszą pocztą zajmuję
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Guten Morgen!!!!
Cytat:
Cytat:
A z domu dalej żadnych wieści?? Jeszcze nie wiem co damy rodzicom. Myślałam jednak, żeby moich gdzies na weekend wysłać. Znaleźć niedrogą ofertę i wysłać na wypoczynek. Bo przed weselem pewnie mocno się napracują. Dlatego chciałabym, żeby później odpoczęli sobie, a że budżet będzie okrojony, to tylko weekend biorę pod uwagę.
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
Maxwelko wrzucałam to foto w piątek wieczorem jak opisywałam moją wizytę w salonie z mą Jedyną
Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz na momencik zdjęcie w welonie Proszę nie brechtać z durnej miny
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-08 o 11:31 |
|
|
|
#660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem, jak się już położymy, nawija mi jak najęty jakieś straszne pierdoły, śmieszne, ale i trochę męczące ![]() Cytat:
Spora różnica jest między wami!Cytat:
Żebym tylko pamiętała ile czasu ja już tu jestem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

nadrobiłam 
więc pewnie będę jedną z młodszych
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

. Nie chcemy żadnych koszy z upominkami ani tych książek z podziękowaniami z allegro. A wy co dajecie?

TŻ był wczoraj na integracji pracowniczej, a dziś miał na 6:45 do pracy hehe akurat jemu się trafiło - reszta kompanów albo ma wolne albo na 14 do pracy hehe biedaczek mój... Wrócił w takim szampańskim nastroju że oczywiście od razu spać nie poszliśmy - kochany mój, ciekawe jak się trzyma jak spał może ze 2 i pół godzinki 

ostatecznie udało się nam dogadać i zakończyć negocjacje na 5tys. za granie do 3rano + ewentualne 300zl za każdą dodatkową godzinę 

Chyba życie w Wawie tak drogo wychodzi
Podałam już dane do