Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 09:05   #631
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Hej nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja też mam 21 więc pewnie będę jedną z młodszych
ja też mam tyle ;p
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
byłam w rozsypce, ale tż jest już w domu, jestem z nim od kilku dni bo on nie chce sam siedziec w domu, powiedział że strasznie mnie kocha, i jedyne co go cieszyło to to że z nim wtedy w samochodzie nie jechałam
na razie o przygotowaniach ślubnych nie myślę, ale to wszystko utwierdziło mnie w tym że z nim chcę być do końca życia
trzymajcie się cieplutko... takie momenty w życiu bardzo cementują związki
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja chciałam zaśpiewać dla rodziców tylko sama nie wiem jak to jest z moim głosem... jak chodziłam swojego czasu na karaoke to raczej całym chórkiem śpiewałysmy... podśpiewuję sobie czasem w domu ale sama nie wiem. Oczywiście dla TŻ to ja mam najcudowniejszy głos na świecie więc jego opinia się nie liczy a nie chcę z siebie zrobić głupiej na własnym weselu
ja też myślę o zaśpiewaniu... o głos sienie martwię(skromna jestem a co) ale jak śpiewałam w zespole to wszystkie solówki były moje ;p bardziej się boje że się zestresuję i polegnę ;p
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo tak wyglądała PMka. Zdjęcia poucinane bo na około sami znajomi.
to połączenie kolorów jest zabójcze... i masz racje za dużo się dzieje na niej.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:12   #632
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziękuje za info na temat nauk. Do Piaseczna troche daleko, a czy jak nie bierzemy ślubu w wawie to jest w ogóle szansa na bezplatne nauki tu. Musimy już teraz to ogarnąć, bo później praca na praktycznie cały etat, plus studia dzenne a w weekendy zaoczne więc ciężko będzie.
my tez nie bierzemy ślubu w Warszawie. ksiadz na naukach nie pytał z jakich parafii czy miast jesteśmy.

D0tk4 nie było Cie tu kopę lat jak milusio, że znowu jesteś

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Kupiłam tego pierzaka

niut0 gratuluję rozpoczęcia nauk

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No właśnie ja się zastanawiam, czy u nas zrobić zbieranie na wózek... Z jednej strony nie chcemy od nikogo ciągnąć kasy, ale z drugiej to taka tradycja rzeczywiście, że chyba nikt nie poczuje się urażony, nie? muszę zapytać TŻta, czy u Nich w Tomaszowie też mają tę tradycję, jeśli tak, to pewnie zrobimy. Bo nie chciałabym jej robić, gdyby połowa Gości nie wiedziała ocb. Ogólnie lubię tę tradycję, zawsze tańczę wtedy sobie z Panem Młodym, no ale drobne zawsze miał Tatuś
u nas będzie zbieranie, bo Tż chce koniecznie
Stary 2011-08-08, 09:16   #633
jagodzia133
Zakorzenienie

wczoraj jednak byłam w dwóch pracach... szał ciał... najpierw na 7 do hotelu do 11.30 a potem na 12 do 18 do kwiaciarni..

Nasprzedawałam się trochę tych kwiatów. nawet kilka musiałam sama zrobić... wróciły do mnie stare dobre czasy...myślałam że już zapomniałam jak to się robi ale jednak tego się nie zapomina....
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:17   #634
niut0
Zakorzenienie

jestem nieprzytomna dzisiaj, ostatnio śpię jak zabita.
A dzisiaj muszę dokupić pasek do mojej sukienki na ślub, zmienić zapinanie w koralach i do biblioteki jechać.
Potem posprzątać i idziemy z TŻtem na trzaskanie szkła pierwszy raz będę na trzaskaniu
Stary 2011-08-08, 09:17   #635
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie cudownych rodziców mam... jak słyszę tą piosenkę to wychodzę z sali
Ja też mam alergię na tą piosenkę
W ogóle to nie mam pomysłu jak rozegrać podziękowania dla rodziców i co im kupić. Najchętniej to zrezygnowałabym z całej tej szopki podziękowań na weselu i wolałabym, żebyśmy gdzieś w zaciszu złożyli rodzicom osobiste podziękowania. Ale wiem, że może im być przykro, że nie zostali wyróżnieni na weselu. Wiem już że nie będzie żadnej piosenki w stylu cudownych rodziców mam, a jedynie sto lat odśpiewane przez wszystkich gości. Absolutnie nie będzie też później żadnego kółeczka z rodzicami. Zupełnie nie mamy pomysłu na prezenty . Nie chcemy żadnych koszy z upominkami ani tych książek z podziękowaniami z allegro. A wy co dajecie?

Cytat:
Faktycznie za dużo się tu dzieje. Suknia fatalna jak dla mnie

Cytat:
http://w283.wrzuta.pl/audio/5UuY7PDy...-_dla_rodzicow

taka trochę disco w polu ale mi się podoba bardzo
Dla mnie też jednak za bardzo disco polo

Smutna prawda

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:25   #636
kooocur
Zakorzenienie

Laseczki co Wy tak pedzicie?

Ja dziś musiałabym cały dzien w pracy Was nadrabiać, a nie moge

U nas piekny weekend, spanie, masowanie, ... , naprawianie komina, sprzatanie...

Eh..a od rana mam mase pracy...

Tak sobie szybko poczytałam i doszłam do wniasku, że Wy strasznie mlodziutkie wszystkie jestescie...ja w dniu slubu bede miała ładnie ponad 26 lat a moj Tż....38

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2011-08-08 o 09:31
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:25   #637
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Jakie plany o dziś?
Dobry, dobry, tylko jakieś chmurki mi nad blok nawiało... Mam nadzieję, że nie będzie padać.

Mój plan na dziś to intensywna praca - duże zleconko na 18.00, a wczoraj nie byłam w stanie go ruszyć nawet :P I rzecz numer dwa: zamówić butki taneczne! A Ty kiciu co planujesz?

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
dzień dobry poniedziałkowo
w między czasie postaram się nadrobic wszystko co nasmarowałyście, a teraz życzę miłego dni a
Nawzajem!

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki!
Buuu... Ja też się nie wyspałam niestety TŻ był wczoraj na integracji pracowniczej, a dziś miał na 6:45 do pracy hehe akurat jemu się trafiło - reszta kompanów albo ma wolne albo na 14 do pracy hehe biedaczek mój... Wrócił w takim szampańskim nastroju że oczywiście od razu spać nie poszliśmy - kochany mój, ciekawe jak się trzyma jak spał może ze 2 i pół godzinki A dzisiaj po obiedzie widzimy się z naszym dj'em, wiezorkiem za to idziemy na tańce hehe wymęczę chłopaka do granic :p

Haha nieźle To faktycznie wesoło tam mieliście

Hehe Paulinko - to nie wyspałyśmy się z tego samego powodu

W ogóle czy Wasi TŻci mają tak jak mój ? Że jak wypiją parę piwek to stają się takimi "misiaczkami - przytulaczkami" ? Bo mój to ogółem słabą główkę ma, szczuplutki jest i jak tylko koledzy ostro dają w bańkę to mojemu TŻcikowi szybko może być za dużo Potem chce się cały czas przytulać i mówi mi same miłe rzeczy, słodki jest, co ?
O, to widzę, że po aktywnej nocy aktywny dzień się szykuje, zwłaszcza dla Twojego Tżta Ja tam lubię jak coś się dzieje A co do nastroju po alko, to Mojemu też zawsze się wtedy zbiera na amory jak jest na lekkim rauszyku. Chyba większość facetów tak ma
Stary 2011-08-08, 09:25   #638
Karolina_83
Raczkowanie

A mi weekend minął leniwie czyli tak powinno być W sobotę byłam u babci a wczoraj byliśmy nad jeziorkiem z synami mojej siostry ciotecznej. I patrzać na prognozy to był chyba ostatni weekendowy wypad nad jezioro.
No i miałam swój pierwszy sen związany ze ślubem a konkretnie z sukienką. Śniło mi się, że kupiłam już swoją suknię a wybrałam ją w pierwszym salonie do którego weszłyśmy z mamą i siostrą. Największy problem to był fakt, że kupiłam suknię w pierwszym a to znaczy, że nie będę mogła już chodzić po innych i przymierzać
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:28   #639
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Dziękujemy!!!! No właśnie gdzieś czytałam o tych targach- czy grali tylko oni czy jeszcze inne zespoły, bo na stronie targów w pliku pdf tylko oni są wymienieni z kapel... Dlaczego jednak się na nich nie zdecydowaliście?

Ojjj wiem, wiem, męka bez dwóch zdań...i ile stresu... eh Oni w tym roku sobie życzyli 4,5o0zl, ale że pytamy o 2012 to już sobie śmignęli do 6tys ostatecznie udało się nam dogadać i zakończyć negocjacje na 5tys. za granie do 3rano + ewentualne 300zl za każdą dodatkową godzinę Myślę, że wesele potrwa do 4, max 5. A zespół zobowiązał sie zwrocic Nam jakiekolwiek pieniądze uzbierane podczas wesela za np. dedykacje. 5tys. to i tak dla Nas dużo jak za 1 noc... a za 2 dni (z poprawinami) zaśpiewałNam 9tys A Wy ile płacicie?
Na targach grali oni (Hot Night) i jeszcze jeden zespół. Słuchaliśmy występy obu zespołów i ostatecznie wygrał ten konkurencyjny. Hot Night baaardzo nam sie pdobał, mi szczególnie piosenki w wykonaniu tej dziewczyny, gorzej kiedy faceci zaczeli śpiewać- to i pare innych kwestii przeważyło na korzyść tego drugiego zespołu.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:29   #640
kindziulindzia
Zakorzenienie

a mój plan jest taki:

znalezienie mieszkania

czemu w Warszawie jest tak drogo i na czyją kieszeń
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:30   #641
(kicia)
Zakorzenienie

Kurcze ale mój TŻ jest kochany. Kupił jednak tamtą biżuterię. Narazie przyniósł mi kolczyki. I są cudowne. Takie delikatne a tak cudownie się mienią na słońcu później wam wstawie fotke
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:30   #642
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A dzisiaj muszę dokupić pasek do mojej sukienki na ślub, zmienić zapinanie w koralach i do biblioteki jechać.
Potem posprzątać i idziemy z TŻtem na trzaskanie szkła pierwszy raz będę na trzaskaniu
A co to takiego? Pierwszy raz słyszę

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:35   #643
(kicia)
Zakorzenienie

tenebrosko mój plan na dziś. Pójść wkońcu do krawcowej skrócić spodnie bo już 3pary mi się uzbierały. Zrobić porządki na kompie i ułożyć plan codziennych cwiczen
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:41   #644
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
wczoraj jednak byłam w dwóch pracach... szał ciał... najpierw na 7 do hotelu do 11.30 a potem na 12 do 18 do kwiaciarni...
No to ładnie popracowałaś

Cytat:
Oj ja to ciągle śpię jak zabita... dzisiaj jak budzik dzwonił to się zakopałam w kołdrze i zarzekałam się, że nigdzie nie idę Powodzenia z zakupem paseczka O to opowiesz później jak trzaskanie poszło - ciekawy ten zwyczaj ;p Tylko tak się zastanawiam, czy faktycznie nikomu nie żal tego szkła/porcelany

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
O, to widzę, że po aktywnej nocy aktywny dzień się szykuje, zwłaszcza dla Twojego Tżta Ja tam lubię jak coś się dzieje A co do nastroju po alko, to Mojemu też zawsze się wtedy zbiera na amory jak jest na lekkim rauszyku. Chyba większość facetów tak ma
Oj no TŻ bardzo aktywny Ja też lubię jak coś się dzieje, ale nie lubię być później taka zmęczona jak teraz...

Cytat:
Kurcze ale mój TŻ jest kochany. Kupił jednak tamtą biżuterię. Narazie przyniósł mi kolczyki. I są cudowne. Takie delikatne a tak cudownie się mienią na słońcu później wam wstawie fotke
Słodko Pochwal się koniecznie!
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:42   #645
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

przez weekend mnie nie było i nie wiem kiedy nadrobię wczoraj przeczytałam tylko stronę, a dzisiaj w pracy dużo roboty i czasu nie ma

powiem tylko że w piątek mieliśmy spotkanie rodziców z teściami i było super w sumie to mnie i TŻ mogło na nim nie być, rodzice tak się zagadali
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:42   #646
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

UF, nadrobione Byliśmy z TŻtem w sobotę w naszej sali razem z naszym DJ'em, ale o tym za chwilę

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wrzucam kiecki (niektóre z nich już chyba kiedyś wrzucałam ale daaawno temu)
Mori Lee Sama mam Mori Lee, więc jestem ich gorącą zwolenniczką Najbardziej podobają mi się trzecia i czwarta

Cytat:
Dzięki Mam taką nadzieję, że będzie ładnie Na sam ślub marzy mi się kok, coś w tym stylu jak zapodaję fotki (jasne, że bez tych kwiatków, aczkolwiek nie wykluczam doczepienia takiej ozdoby, albo jakiejś fioletowej kokardki, po oczepinach ) bo jak już wiele razy wspominałam - rozpuszczone włosy nie wytrzymają mi przez całe wesele... Ale na sesjach zdjęciowych to już poszaleję z rozwianym włosiem
Sztuczka, fryzura śliczna Też uważam, że rozpuszczone włosy nie wytrzymają...

Cytat:
Ale mi smutno jak czytam o urlopach w tytule, bo nas najblizszy wyjazd to podróż poślubna. Niby oboje zarabiamy, na ślub planujemy tylko podstawowe rzeczy, bez atrakcji dodatkowych, a do niego na żaden wyjazd nas nie stać i sie ciagle martwie czy uzbieramy tyle ile trzeba Chyba życie w Wawie tak drogo wychodzi

To ja już stara, bo 24 lata(ale dopiero w pazdzierniku koncze) Chociaz na naukach mogę i tak na najmłodszą wyglądać, bo ludzie mi z reguły 18 dają.

Maxwelko braliscie cywilny do kredytu? Tez o tym myslelismy, ale nie mam jeszcze umowy o prace, wiec i tak du.pa z tego kredytu by wyszła. Więc juz nas nowe przepisy obejma
Kochana, z tymi urlopami to się nie martw. My z TŻtem niby lecime we wrześniu na 2 tygodnie do Turcji, ale to będą ostatnie podrygi konającej ostrygi, nasza podróż "międzyślubna", bo poślubnej nie planujemy ze względu na wykańczanie mieszkania. I potem też długo nic, bo kredyt i inne wydatki nas dobiją...

To ja tu jestem najstarsza? Jutro kończę 26

Cywilny bierzemy w tą sobotę, właśnie dla kredytu. A gdzie mieszkasz? Bo jeżeli w Warszawie, to rzeczywiście może być problem z tymi nowymi przepisami... No chyba, że deweloperzy znacznie zejdą z cen, żeby się łapać na RnS.

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane
Tusia wróciła z urlopu Było booossskkkko Wypoczęliśmy, pogoda dopisała, Beskidy Śląskie zaliczone, także będzie co wspominać.
Witaj z powrotem tusiu

Cytat:
cześć dziewczyny
jesteśmy z tżtem już w domu
będzie nam teraz ciężko, bardzo to wszystko przeżyliśmy ale oboje damy radę bo strasznie się kochamy, to co się stało utwierdziło mnie w tym że nie wiem co bym ze sobą zrobiła gdybym straciła tżta
będę z wami pisac pewnie trochę rzadziej ale będę się odzywac
Oj to super, że już idzie ku dobremu, myśmy się tu wszystkie bardzo martwiły!!!

Cytat:
Chyba się zabiję z tym zespołem normalnie ale mają parcie na kasę!!! ehhh Niedość, że w tym roku biorą 4,500zł, a na przyszły życzą sobie już 6tys..... to teraz, jak dzwoniłam, żeby już potwierdzić wstępną rezerwację, którą Nam zapewnił kilka dni temu, koleś mi mówi, że jednak musi się dopytać zespołu czy 5tys to aby nie za mało i czy jednak nie podpisalibyśmy z nimi umowy na 6tys., a oni Nam zwrócą to, co uzbierają podczas wesela np z dedykacji...!!!
A przecież Nasze negocjacje telefoniczne parę dni temu, stanęły na 5tys., za granie do 3rano, a później za 300zł za każdą dodatkową godzinę... i dlatego wstępnie zarezerwowaliśmy termin, żeby to przemyśleć... Teraz, jak się już zdecydowaliśmy i dzwonię żeby powiedzieć, że możemy podpisać umowę, koleś mi coś kręci!!!!! Powiedział, że da mi odp. do wieczora, jak już mu wszyscy z zespołu odpowiedzą....!!!! Ja się zastrzelę chyba!!!!!!!!!!

W dodatku, nie wiem jak jest u Was, ale oni nie płacą ZAiKSu....więc My będziemy musieli sobie go opłacić sami...
Cytat:

UDAŁO SIĘ!!!! MAMY TEN ZESPÓŁ!!!!!!!!!
Ale mi napsuli krwi....uffffff Podałam już dane do i czekam

Piszę teraz maile z zapytaniem do różnego rodzaju busików, które się oferują na wynajem na różnego rodzaju uroczystości Macie załatwione coś w temacie transportu/noclegów? My Mamy zarezerwowaną willę na 21 miejsc noclegowych ze śniadaniami za 1400zł, głównie dla ludzi, którzy będą jeszcze z Nami kolejnego dnia, na poprawinach w gronie najbliższych i dla tych, którzy są z bardzo daleka reszta pewnie będzie wracała autami, a część mogłaby mieć załatwiony przez Nas transport, taki właśnie busik. Ciekawe jakie są ceny....
Gratulacje!!! Widzę, że mimo problemów udało się wreszcie to, co zamierzaliście, to świetnie No my z ZAiKSem nie mamy problemu, bo jedna z pierwszych rzeczy, o której nas poinformował nasz kochany DJ, to że opłaca ZAiKS

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Te 2 pierwsze w miarę, ale ta trzecia na 100% jest strasznie ciężka - mierzyłam podobną i bardzo źle się w niej czułam.

Cytat:
Tenebrosa, Malwuś - wrzucicie nam fotki jakieś tutaj albo na pocztę
Dziewczyny, o co chodzi z pocztą? Mogłabym prosić o dostęp?

Cytat:
O, góra bardzo podobna do mojej Ale reszta niestety mi się strasznie gryzie, bo strasznie mi się nie podoba to połączenie śnieżnej bieli z ecru / ivory... Nie wiem jak to wyglądało na żywo, ale na zdjęciach moim zdaniem kipesko.

A co do naszej wizyty w sali, to przyniosła pewną rewolucyjną zmianę, a mianowicie będziemy mieć stoły i parkiet do tańczenia na jednej sali, do czego przekonali nas i DJ, i manager hotelu, szczególnie że nie zamierzamy mieć więcej niż 90 gości i wszystko powinno się razem pomieścić.
A poza tym nasz DJ jest kolejną osobą, która stwierdziła, że miejsce naszego wesela jest naprawdę śliczne
No i była jeszcze jedna śmieszna sytuacja: akurat jak byliśmy w tych naszych Złotych Dębach, to przygotowywał się zespół na wesele i zaczęli grać jakiś taki przaśny kawałek i TŻ pyta naszego DJ'a z przekąsem, czy to jego repertuar a on na to "nieee... NIE!" i jego mina - bezcenna

Sztuczko, jak tylko będziesz wiedziała jak to z tymi halkami to dawaj znać i pokazuj!!! A na zdjęcia się nie załapałam I już nie rozumiem - jaką Ty teraz mierzyłaś suknię - swoją czy jakąś inną? I co w końcu z welonem?

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2011-08-08 o 09:44
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:45   #647
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez [B
kooocur;[/B]28618387]
Tak sobie szybko poczytałam i doszłam do wniasku, że Wy strasznie mlodziutkie wszystkie jestescie...ja w dniu slubu bede miała ładnie ponad 26 lat a moj Tż....38
Mój Tż będzie miał 35, ja 32 więc chyba jestem najstarsza z tego grona, ale zupełnie na tyle się nie czuję...

Też nie słyszałam o trzaskaniu szkła, o co chodzi?

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:48   #648
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a mój plan jest taki:

znalezienie mieszkania

czemu w Warszawie jest tak drogo i na czyją kieszeń
W razie czego służę pomocą - co prawda nie pracuję w nieruchomościach, ale etap szukania mieszkania i załatwiania kredytu mam już za sobą (czekamy z TŻ na rozpatrzenie wniosków kredytowych), a jestem z Warszawy
Stary 2011-08-08, 09:55   #649
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Mój Tż będzie miał 35, ja 32 więc chyba jestem najstarsza z tego grona, ale zupełnie na tyle się nie czuję...

Też nie słyszałam o trzaskaniu szkła, o co chodzi?
Więc nie tylko moj Tż bedzie starszym "Panem młodym"?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 10:01   #650
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
a widziałyście zdjęcia ze ślubu Agnieszki Popielewicz?

Miała suknie w falbanki, druhny i małe druhenki prowadzone przez panią w białej sukni, coś wam to przypomina?
suknia mi się bardzo podobała. Agnieszka wyglądała po prostu slicznie

Cytat:
Ale mi smutno jak czytam o urlopach w tytule, bo nas najblizszy wyjazd to podróż poślubna. Niby oboje zarabiamy, na ślub planujemy tylko podstawowe rzeczy, bez atrakcji dodatkowych, a do niego na żaden wyjazd nas nie stać i sie ciagle martwie czy uzbieramy tyle ile trzeba Chyba życie w Wawie tak drogo wychodzi

Dużo z PMek będzie miało sesje lub obronę przed samym ślubem??
kochana my tez nigdzie nie pojedziemy ale co tam, pojedziemy sobie gdzieś po ślubie.
ja już rok po studiach a Tż- hm... nie po drodze mu było na żadna uczelnię

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Skoro jesteśmy w temacie urlopowym to wrzucę wam kilka fotek z naszego wyjazdu. Same zobaczcie jaka Chorwacja jest piękna
Na ostatnim zdjęciu widok z naszego balkonu
jak tam pięknie

Cytat:
cześć dziewczyny
jesteśmy z tżtem już w domu
będzie nam teraz ciężko, bardzo to wszystko przeżyliśmy ale oboje damy radę bo strasznie się kochamy, to co się stało utwierdziło mnie w tym że nie wiem co bym ze sobą zrobiła gdybym straciła tżta
będę z wami pisac pewnie trochę rzadziej ale będę się odzywac
trzymam za Was cay czas kciuki

Cytat:
UDAŁO SIĘ!!!! MAMY TEN ZESPÓŁ!!!!!!!!!
Ale mi napsuli krwi....uffffff Podałam już dane do i czekam
gratki
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
to ja bym chyba wolała zapłacić więcej zespołowi, niż goście musieliby płacić za dedykacje
u nas na szczęscie nie ma żadnych oplat za dedykację. kto chce ten może cos komuś zadedykować

NightButterflyVIP dziekuję za rady odnośnie obrączek już niedługo się przydadzą
Stary 2011-08-08, 10:02   #651
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Sztuczko, jak tylko będziesz wiedziała jak to z tymi halkami to dawaj znać i pokazuj!!! A na zdjęcia się nie załapałam I już nie rozumiem - jaką Ty teraz mierzyłaś suknię - swoją czy jakąś inną? I co w końcu z welonem?
Kochana nie nie - na przymiarce byłam z moją suknią, będą mi ją zwężać A foto które było (tylko jedno ) to zdjęcie mnie w welonie z jednej takiej przymiarki w połowie czerwca Byłam wtedy w innym salonie, mierzyłam jakąś kiecę i do niej pani mi dała ten pierzasty welon którym się zainteresowałam Zamówiłam go właśnie na all oszczędzając dzięki temu 50zł
Stary 2011-08-08, 10:02   #652
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Wiesz żadna mnie nie powaliła ale najładniejsza z nich to 1.

Cytat:
Dobry wieczór Kochane
Dzisiejszy dzień jest strrrasznie leniwy... Aż smutno, że lata nie ma tego lata... A jak wczoraj była śliczna pogoda to TŻ pracował do 20 No trudno...
Byliśmy dziś w centrum handlowym i zajrzeliśmy do jednego jubilera, gdzie mają kolekcję Breuninga i jak zobaczyłam na żywo, to niespodziewanie zakochałam się w tych, popularnych zdaje się ostatnio, obrączkach: http://sklep.terpilowski.com.pl/obra...-48-06121.html - jest to dla mnie szczególnie dziwne z tego powodu, że zawsze marzyłam o żółtych obrączkach, a tu nagle pragnę takich Wydaje mi się, że po obrączki będziemy musieli się wybrać na spontanie bo co chwilę zmienia mi się wizja

Cytat:
Faktycznie trochę za dużo się dzieję

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
To może Gosza przyjedzie pod salę z życzeniami wizażankowymi bo na Twoją salę mam ok 9 km A i Jamee tez tam sie będzie weselić (jak dobrze pamiętam)
Ja się będę weselić w Dworku Śląskim a ty Tusiu gdzie?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:04   #653
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie nie - na przymiarce byłam z moją suknią, będą mi ją zwężać A foto które było (tylko jedno ) to zdjęcie mnie w welonie z jednej takiej przymiarki w połowie czerwca Byłam wtedy w innym salonie, mierzyłam jakąś kiecę i do niej pani mi dała ten pierzasty welon którym się zainteresowałam Zamówiłam go właśnie na all oszczędzając dzięki temu 50zł
Aha, już mi lepiej A możesz pokazać ten welon? Bo nie widziałam nigdzie załącznika, musiał być daaawnooo... I kompletnie nie kojarzę, musiało mnie tu jeszcze nie być
Stary 2011-08-08, 10:12   #654
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
A co to takiego? Pierwszy raz słyszę
na śląsku (ale też nie wszędzie) mamy taki zwyczaj, że dwa dni przed ślubem idzie się na trzaskanie szkła - chociaż tak naprawdę trzaska się, a przynajmniej powinno się trzaskać, porcelanę. To bodajże ma przynieść szczęście młodym.

Z jednej strony całkiem fajny zwyczaj, bo nikogo się wtedy nie zaprasza, przychodzą sąsiedzi, znajomi i rodzina, także ta dalsza, czyli też te osoby, których się na ślub nie zaprasza. Przyjdą, pogadają, napiją się wódki/piwa za zdrowie młodych coś tam zjedzą i idą.
W praktyce (tak słyszałam) wychodzi to czasami tak, że zwalają się ludzie, których młodzi nie znają tylko po to, żeby popić/pojeść. A czasami trzaskane są sedesy/umywalki

Cytat:
Oj ja to ciągle śpię jak zabita... dzisiaj jak budzik dzwonił to się zakopałam w kołdrze i zarzekałam się, że nigdzie nie idę Powodzenia z zakupem paseczka O to opowiesz później jak trzaskanie poszło - ciekawy ten zwyczaj ;p Tylko tak się zastanawiam, czy faktycznie nikomu nie żal tego szkła/porcelany
Pewnie, zdam wam relacje ale dopiero jutro rano bo TŻ na noc zostaje
To tak zwykle symbolicznie coś się trzaska (oprócz sytuacji z sedesem/umywalką - jw ), pewnie weźmiemy ze dwa talerze i tyle. W naszej okolicy wszyscy znają ten zwyczaj, więc z myślą o ew. trzaskaniu w rodzinie większość pewnie gdzieś odkłada stare, wybrakowane serwisy Mama mówiła, że my w piwnicy też taki stary serwis mamy, dzisiaj muszę tam zajrzeć - najwyższy czas

a teraz uciekam na "miasto", sprawunki pozałatwiać
Stary 2011-08-08, 10:12   #655
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle czy Wasi TŻci mają tak jak mój ? Że jak wypiją parę piwek to stają się takimi "misiaczkami - przytulaczkami" ? Bo mój to ogółem słabą główkę ma, szczuplutki jest i jak tylko koledzy ostro dają w bańkę to mojemu TŻcikowi szybko może być za dużo Potem chce się cały czas przytulać i mówi mi same miłe rzeczy, słodki jest, co ?
Mojemu po powrocie z imprezy (lub jakiejkolwiek domówki) włącza się autopilot na piwo. Nie ważne ile i co pił przez cały wieczór, to musi dzień zakończyć piwem. W ostateczności kończy się tym, że zasypia przed telewizorem z butelką/puszką w ręku. Budzi się tak po 2-3 godzinach i dopiero wtedy drepcze do sypialni. Nie powiem, ale mnie to bardzo wkurza i często nie ukrywam tego przed nim, że to co robi jest totalnie bez sensu. Bo zamiast ze mną się położyć, to próbuje ostatkiem sił wypić piwo, co najczęściej kończy się zaśnięciem w pozycji siedzącej przez telewizorem.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

No nie wszystkie takie młode jesteśmy (tzn. młode jesteśmy, ale PESEL nas zdradza ). Ja w dniu ślubu będę miała ponad 27 lat - tak samo mój TŻ, ale w miesiącach będzie młodszy.
Stary 2011-08-08, 10:13   #656
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Więc nie tylko moj Tż bedzie starszym "Panem młodym"?
A tam starszym... , w odpowiednim wieku i tyle.
Gdy miałam te 20-kilka lat, jakoś nie spieszyło mi się do ołtarza. Miałam zupełnie inne priorytety.

Zresztą,znając siebie wtedy mój TŻ zupełnie nie byłby w moim typie
i pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi.
A co do wieku teraz jestem dojrzalsza (i mam nadzieję mądrzejsza) i wiem czego chcę od życia i szkoda nam czasu na głupie kłótnie i nieporozumienia w związku
Mój TŻ wygląda góra na 28, mi tez sporo odejmują (jestem niska i szczupła) , zdarza mi się jeszcze że czasem pytają o dowód os. przy kupnie napojów procentowych

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-08-08 o 10:20
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:14   #657
niut0
Zakorzenienie

ja też pewnie będę miała sesje - lub będę przed.

co do poczty to informacja jest chyba na pierwszej stronie, dostęp mają PMki które się aktywnie udzielają od min 3 miesięcy i które po tym okresie napiszą do PMki która sie naszą pocztą zajmuję
Stary 2011-08-08, 10:15   #658
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Guten Morgen!!!!

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
uuu ale śpicie;P to ja po 4 z pracy wyszłam jak wam posta napisałam i już wstałam a wy śpicie śpiochy;P ide naleśniki robić
No wow! Ja bym pewnie spała do południa.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
wczoraj jednak byłam w dwóch pracach... szał ciał... najpierw na 7 do hotelu do 11.30 a potem na 12 do 18 do kwiaciarni..

Nasprzedawałam się trochę tych kwiatów. nawet kilka musiałam sama zrobić... wróciły do mnie stare dobre czasy...myślałam że już zapomniałam jak to się robi ale jednak tego się nie zapomina....
Pewnych umiejętności się nie zapomina a może w tej kwiaciarni byłyby jakieś godzinki dla Ciebie? Zawsze to jakiś grosz.
A z domu dalej żadnych wieści??

Cytat:
Nie chcemy żadnych koszy z upominkami ani tych książek z podziękowaniami z allegro. A wy co dajecie?
Jeszcze nie wiem co damy rodzicom. Myślałam jednak, żeby moich gdzies na weekend wysłać. Znaleźć niedrogą ofertę i wysłać na wypoczynek. Bo przed weselem pewnie mocno się napracują. Dlatego chciałabym, żeby później odpoczęli sobie, a że budżet będzie okrojony, to tylko weekend biorę pod uwagę.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:15   #659
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Maxwelko wrzucałam to foto w piątek wieczorem jak opisywałam moją wizytę w salonie z mą Jedyną Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz na momencik zdjęcie w welonie Proszę nie brechtać z durnej miny

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-08-08 o 10:31
Stary 2011-08-08, 10:18   #660
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Mojemu po powrocie z imprezy (lub jakiejkolwiek domówki) włącza się autopilot na piwo. Nie ważne ile i co pił przez cały wieczór, to musi dzień zakończyć piwem. W ostateczności kończy się tym, że zasypia przed telewizorem z butelką/puszką w ręku. Budzi się tak po 2-3 godzinach i dopiero wtedy drepcze do sypialni. Nie powiem, ale mnie to bardzo wkurza i często nie ukrywam tego przed nim, że to co robi jest totalnie bez sensu. Bo zamiast ze mną się położyć, to próbuje ostatkiem sił wypić piwo, co najczęściej kończy się zaśnięciem w pozycji siedzącej przez telewizorem.
Mój z kolei ZAWSZE musi coś zjeść po imprezie, więc ledwo wejdziemy do domu, azymut -> lodówka A potem, jak się już położymy, nawija mi jak najęty jakieś straszne pierdoły, śmieszne, ale i trochę męczące

Cytat:
Ja też 26, ale mó TŻ 10 lat młodszy od Twojego Spora różnica jest między wami!

Cytat:
co do poczty to informacja jest chyba na pierwszej stronie, dostęp mają PMki które się aktywnie udzielają od min 3 miesięcy i które po tym okresie napiszą do PMki która sie naszą pocztą zajmuję
Dzięki Żebym tylko pamiętała ile czasu ja już tu jestem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości