Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 10:10   #1771
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny - ile wy placicie za usg te prenatalne w miedzy 11 a 13 tc ? ja dzownilam do dwoch klinik i to koszt okolo 250 złotych ..... wy tez tyle placicie ?
u mnie jest wliczone w cenę wizyty - 100 zł
ale jeszcze się dopytam, co by mieć ze sobą odpowiednią ilość kasy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:21   #1772
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28617104]Gizmiątko, przecież pisałam ci wcześniej. Tak, ja już w 2009r. płaciłam 220zł.[/QUOTE]
tak tak,tylko ja myslalam ze to za polowkoe- bo rpzeciez za to w 1 trymestrze to hmm troche duzo mi sie wydaje - w sensie w 20 tygodniu jest co mierzyc itd. No nic mus to mus ;]
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
u mnie jest wliczone w cenę wizyty - 100 zł
ale jeszcze się dopytam, co by mieć ze sobą odpowiednią ilość kasy
100 zlotych ale to chyba te zwykle usg i zwykle badanie bo jak dzis obdzwonilam 8 przychodni i klinik to wszedzie 230-250 zlotych za te w 1 trymestrze 280 wszedzie prawie za te polowkowe .

wiyzte mam 1 wrzesnia ;> hyht o 17 30 (dobrze ze po Matki Boskiej pienięznej bedzie)

BYou przykro mi i mam nadzieje ze badnaia cos wyjasnia

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-08-08 o 10:24
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:22   #1773
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Karolca, zwykłe usg jak najbardziej wliczone, ale faktycznie się dopytaj, bo każda znana mi kobieta w ciąży płaciła dodatkowo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:25   #1774
karolca
Zakorzenienie

no właśnie już raz się pytałam, czy to USG jest droższe i coś dodatkowo płatne, to powiedział, że każda wizyta z USG w czasie ciąży kosztuje 100 zł i ta również.
Ale będę 11 teraz po zwolnienie to jeszcze się dopytam.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-08, 10:47   #1775
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziewczyny straciliśmy Dzieciątko-kolejny raz w 9 tygodniu. Jestem po zabiegu
Na szczęście mam cudownego Męża.
Jedziemy do kliniki genetycznej na badania bo jak twierdzą lekarze raz może przydarzyć się Każdej Kobiecie, ale 2 i więcej i do tego w tym samym tyg to nie przypadek.
Narazie dochodzimy do siebie.
Trzymam kciuki za Was
tak bardzo mi przykro BYou

i znowu becze.

nie poddawaj sie. Zrob wszystkie potrzbne badania.
Trzymam kciuki zeby nastepnym razem wszystko bylo dobrze...
-------
Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Ja ja się boje, tak bardzo się boje,że wszystko może prysnąć jak mydlana bańka...
Tyle smutnych historii

Jej jak ja sie boje.
Niby sie ciesze z malenstwa ale strach nie daje mi spokoju.
Te pierwsze 12 tygodni jest po prostu koszmarem. Co dzien boje sie o ciaze. Co dzien slysze o poronieniach. I do tego nie mam zadnych objawow.
USG dopiero za ponad 2 tyg.
To po prostu koszmar...
Jak ja juz bym chciala 2 trymestr. Wiadomo ze zawsze moze cos pojsc nie tak ale prawdopodobienstwo jest duzo mniejsze po tym 12 tym tygodniu.

nie umiem sie tak po prostu cieszyc. taka prawdziwa radosc trwala moze 1 godzine po zrobieniu testu i 1 dzien po pierwszym USG... reszta to radosc pomieszana ze strachem.

Cytat:
Napisane przez Miriami Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!!

Z wielka radoscia do was dolaczam! Termin miesiaczki uplynal mi dzisiaj; wczoraj i przedwczoraj zrobilam testy ciazowe i wyszly piekne 2 kreski ))
Troche nie moge na razie w to uwierzyc, staralismy sie prawie rok! Radosc przeogromna!

Pozdrawiam!
Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Proszę o dopisanie do listy wiosennych mam
Dziewczyny witamy i oczywiscie gratulacje
dane do listy prosze na priv

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:10   #1776
emigra
Zakorzenienie

Dziewczyny, prawda jest taka ze w kazdym momencie ciazy moze sie cos stac - okrutne lecz prawdziwe. I lepiej cieszyc sie kazdym dniem z tym malym czlowieczkiem pod naszym sercem niz jeszcze go stresowac naszymi zmartwieniami

Ja tez sie boje, ale poki nie plamie, nic nie boli to staram sie myslec pozytywnie i modlic o zdrowie dla dzieciaczka. Pamietajcie ze one juz czuja nasz stres!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:14   #1777
gosica502
Wtajemniczenie

BYou współczuję strasznie, tak jak dziewczyny pisały już wcześniej, mam nadzieję że się uda postawić jakąs diagnozę po tych badaniach i że będzie to sytuacja do wyleczenia i rozwiązania...

A ja po weselu dziś jestem, bardzo fajne wesele było ale dla mnie nie bardzo, nic nie dałam rady zjeść praktycznie, przez co wróciłam głodna z wesela Potańczyć też nie potańczyłam bo mi nie wolno, tylko kilka wolniejszych piosenek no ale cóż, dla dzidzi i tak warto się pomęczyć. Po weselu cały dzień miałam mdłości i spotkania z kibelkiem bo ale dziś już jest lepiej. Na razie leżę w wyrku i wypoczywam ale zaraz wstanę i się wezmę za ogarnięcie mieszkanka
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:23   #1778
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
BYou współczuję strasznie, tak jak dziewczyny pisały już wcześniej, mam nadzieję że się uda postawić jakąs diagnozę po tych badaniach i że będzie to sytuacja do wyleczenia i rozwiązania...

A ja po weselu dziś jestem, bardzo fajne wesele było ale dla mnie nie bardzo, nic nie dałam rady zjeść praktycznie, przez co wróciłam głodna z wesela Potańczyć też nie potańczyłam bo mi nie wolno, tylko kilka wolniejszych piosenek no ale cóż, dla dzidzi i tak warto się pomęczyć. Po weselu cały dzień miałam mdłości i spotkania z kibelkiem bo ale dziś już jest lepiej. Na razie leżę w wyrku i wypoczywam ale zaraz wstanę i się wezmę za ogarnięcie mieszkanka
a dlaczego Ci tanczyc nie wolno?
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-08, 11:27   #1779
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a dlaczego Ci tanczyc nie wolno?
Bo plamię i mam zagrożoną ciążę, przez to w ogóle ruch niewskazany jest jak dla mnie niestety.
Stary 2011-08-08, 11:32   #1780
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Bo plamię i mam zagrożoną ciążę, przez to w ogóle ruch niewskazany jest jak dla mnie niestety.
ojejku ... to lezec !
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-08, 11:34   #1781
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
ojejku ... to lezec !
No właśnie wczoraj i dziś mam dzień na odpoczynek i odreagowanie lekarz powiedział że leżeć plackiem całymi dniami nie muszę bo tylko delikatnie plamię a nie mam żadnych krwistych plamień więc nie jest tak źle no ale mam się nie męczyć i dużo odpoczywać więc się stosuję do zaleceń
Stary 2011-08-08, 11:38   #1782
mag_99
Rozeznanie

BYou strasznie mi przykro 3m się jakoś

a ja dziś od rana gotuję, mięsko w sosie do tego kasza i jakąś surówkę zrobię o może selerowo-porową

i powróciły lekkie mdłości - tak od wczoraj niestety muli mnie cały dzień

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:00   #1783
gucia6
Zakorzenienie

hej dziewczyny

wpadam na razie tylko z wiesciami

Po pierwsze dlstalam dzis L4 (ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy), takze dzis tylko musze jeszcze podokanczac co sie da i od jutra laba

No i na kontroli wszystko ok. Wg usg jestem w 10+1 tc, fasolka rozwija sie prawidlowo, ma 3,5 cm, i 5 paluszkow w jednej raczce (druga chowala ), wartosci calkiem zadowalajace, zelazo zaskakujaco wysokie, cisnienie w normie, waga tez ok
aha i na liscie mozna zmienic, tp mam wyliczony przez lekarza na 04.03.
Stary 2011-08-08, 12:35   #1784
engela
Raczkowanie

Dzień dobrek Dziewczyny !

Jak mnie mdli... masakra!
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:39   #1785
Nikita...
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny,

na poczatku dziekuje za mile przyjecie, fajnie jest miec taka grupe wsparcia i wymiany doswiadczen! Dla mnie to zupelnie nowa sytuacja i zaskoczenie bo nie staralismy sie jakos o dziecko, raz jakos byla upojna noc przez zabezpieczenia i buch ;-) w srode ide do gina i nie moge juz w miejscu usiedziec! jestem ciekawa co mi powie itd.
Kurcze 220pln za USG? ja tutaj (mieszkam w Pradze) to mam wszystko za darmo tzn w ramach ubezpieczenia zdrowotnego. Potem u gina place tylko tzw VIP karte (ok 160PLN na rok) i w tym mam duzo dupereli za darmoche, rowzniez fotosy z USG i takie tam.
Mam leciec teraz w piatek na wakacje do Portugalii i nie wiem, zapytam lekarza co o tym mysli bo niby nie wskazane jest latanie w I trymestrze... coz, nie przewidzialam zadnej ciazy jak kupowalam bilety i teraz jest klops bo bardzo chce leciec odpoczac ale oczywiscie boje sie o fasolke. Coz, zrobie jak gin rozkaze ;-)

Buziaki dla wszystkich i lece na lunch.

P.S. nie mam na razie zadnych mdlosci ale za to masakrycznie mnie bola piersi, sa twarde jak balony i bola nawet jak ide a one podskakuja ;-) wg obliczen jestem jakos w 5/6 tygodniu.
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:12   #1786
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Po pierwsze dlstalam dzis L4 (ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy), takze dzis tylko musze jeszcze podokanczac co sie da i od jutra laba

No i na kontroli wszystko ok. Wg usg jestem w 10+1 tc, fasolka rozwija sie prawidlowo, ma 3,5 cm, i 5 paluszkow w jednej raczce (druga chowala ), wartosci calkiem zadowalajace, zelazo zaskakujaco wysokie, cisnienie w normie, waga tez ok
No nareszcie dostalas zwolnienie

no i super ze fasolka zdrowa jest rowno tydzien 'starsza'od mojej fasolci
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

na poczatku dziekuje za mile przyjecie, fajnie jest miec taka grupe wsparcia i wymiany doswiadczen! Dla mnie to zupelnie nowa sytuacja i zaskoczenie bo nie staralismy sie jakos o dziecko, raz jakos byla upojna noc przez zabezpieczenia i buch ;-) w srode ide do gina i nie moge juz w miejscu usiedziec! jestem ciekawa co mi powie itd.
Kurcze 220pln za USG? ja tutaj (mieszkam w Pradze) to mam wszystko za darmo tzn w ramach ubezpieczenia zdrowotnego. Potem u gina place tylko tzw VIP karte (ok 160PLN na rok) i w tym mam duzo dupereli za darmoche, rowzniez fotosy z USG i takie tam.
Mam leciec teraz w piatek na wakacje do Portugalii i nie wiem, zapytam lekarza co o tym mysli bo niby nie wskazane jest latanie w I trymestrze... coz, nie przewidzialam zadnej ciazy jak kupowalam bilety i teraz jest klops bo bardzo chce leciec odpoczac ale oczywiscie boje sie o fasolke. Coz, zrobie jak gin rozkaze ;-)

Buziaki dla wszystkich i lece na lunch.

P.S. nie mam na razie zadnych mdlosci ale za to masakrycznie mnie bola piersi, sa twarde jak balony i bola nawet jak ide a one podskakuja ;-) wg obliczen jestem jakos w 5/6 tygodniu.
A skad masz takie wiadomosci ze latanie samolotem jest przeciwwskazane? Jesli czujesz sie dobrze, nie plamisz, nie krwawisz, nie masz problemow z cisnieniem to mozesz spokojnie leciec. No i jesli jestes pewna ze w razie co dogadasz sie w obcym jezyku i otrzymasz pomoc medyczna to luzik.
Lekarz powie Ci to samo

U nas dzisiaj pogoda w kratke, raz slonce raz deszcz.... wybralam sie na poczte odebrac zamowione witaminki i do piekarni po pieczywko i myslalam ze zejde .... na poczcie tak duszko, a jeszcze kolejka jak nic, ale nikt Cie nie przepusci przeciez a ja juz prawie biala sie robilam, tak mi bylo slabo. Jak wyszlam na powietrze bylo juz super, ale na tej poczcie to masakra.
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-08, 13:19   #1787
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Zariah - wiesz ja tez nie mam objajow tzn sutki mnie bola i czasem mdlosci ale coraz rzadziej, w pierwszej ciayz tez takmialam - a gdzies naczytalam sie w necie ze tylko 20% kobiet w ciazy nie ma zadnych dolegliwosci wiec pare z nas z tego watku jest w tym dobrym polozeniu ?! aczkolwiek wiaodmo jak sie cos nowego pojawi albo jak cos zniknie to wtedy tez sobie do glowy cos wbijamy ;]

dziewcyzny a czujecie jakies klucia lub cos w dobrzuszy bo ja czulam takie klucie do jakies czasu teraz juz nie ..... hmmm

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:24   #1788
aaagga
Raczkowanie

Wybieram się dziś prywatnie do gina - jednego z najlepszych w moim mieście - po raz pierwszy do niego. To będzie już 3 moja wizyta i pewnie 3cie USG, bo 2 razy byłam już w przychodni na NFZ.
I mam dylemat, bo wcześniej słyszałam, że chodzi się właśnie do 2 lekarzy: ten z przychodni wypisuje L4 i daje skierowania na badania, a ten prywatny jest przy porodzie.
Ale nikt nie wytłumaczył jak to ma wyglądać w praktyce. Przecież nie mogę im tego powiedzieć, że zamierzam tak zrobić bo się zdenerwują. Ukrywać też nie mogę. Więc bez sensu. Słyszałyście kiedyś o czymś takim?
Odpiszcie szybko bo mam na 15.45
Aha, ten prywatny pracuje w otwartej w tym roku prywatnej klinice położniczej, ale podobno można rodzić tam na NFZ (znieczulenie na żądanie kosztuje 800 zł) . A ten z przychodni nie pracuje w szpitalu ale badania zleca na NFZ i łatwo sie do niego dostać.
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:24   #1789
kolanka
Zadomowienie

BYou - bardzo mi przykro, mocno przytulam!
Ja z przerażenia staram sie nie myśleć o ciąży i zajmuje sie codziennymi sprawami. Moja kuzynka ostanio urodziła synka z bardzo poważna wadą serca, a przed wizytą u gina nasłuchałam się takich smutnych historii, że postanowiłam podejść do ciąży z wielkim spokojem i bez szaleństwa.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-08 o 13:27
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:28   #1790
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Zariah - wiesz ja tez nie mam objajow tzn sutki mnie bola i czasem mdlosci ale coraz rzadziej, w pierwszej ciayz tez takmialam - a gdzies naczytalam sie w necie ze tylko 20% kobiet w ciazy nie ma zadnych dolegliwosci wiec pare z nas z tego watku jest w tym dobrym polozeniu ?! aczkolwiek wiaodmo jak sie cos nowego pojawi albo jak cos zniknie to wtedy tez sobie do glowy cos wbijamy ;]

dziewcyzny a czujecie jakies klucia lub cos w dobrzuszy bo ja czulam takie klucie do jakies czasu teraz juz nie ..... hmmm
Ja teraz odczuwamtakie ciagniecie macicy, wiec to pewnie wiazadla.... od wczoraj czuje non stop, ale nie jest to bolesne.
Natomiast tak jak w 5-6 tc mialam klucia, jakies bole podbrzusza tak do wczoraj (10tc) nie mialam nic.
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Wybieram się dziś prywatnie do gina - jednego z najlepszych w moim mieście - po raz pierwszy do niego. To będzie już 3 moja wizyta i pewnie 3cie USG, bo 2 razy byłam już w przychodni na NFZ.
I mam dylemat, bo wcześniej słyszałam, że chodzi się właśnie do 2 lekarzy: ten z przychodni wypisuje L4 i daje skierowania na badania, a ten prywatny jest przy porodzie.
Ale nikt nie wytłumaczył jak to ma wyglądać w praktyce. Przecież nie mogę im tego powiedzieć, że zamierzam tak zrobić bo się zdenerwują. Ukrywać też nie mogę. Więc bez sensu. Słyszałyście kiedyś o czymś takim?
Aha, ten prywatny pracuje w otwartej w tym roku prywatnej klinice położniczej, ale podobno można rodzić tam na NFZ (znieczulenie na żądanie kosztuje 800 zł) . A ten z przychodni nie pracuje w szpitalu ale badania zleca na NFZ i łatwo sie do niego dostać.
Wybiera sie jednego lekarza prowadzacego ciaze. Nie rozumiem po co miec dwoch? Wybierz sobie u ktorego lepiej sie czujesz, ktory ma lepszy sprzet i sie zdecyduj na niego.
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-08, 13:34   #1791
aaagga
Raczkowanie

Wiadomo że lepszy prywatny bo mu za to płacisz z kieszeni i musi cię znosić i wszystkie twoje pytania, a ten z przychodni może cię zbyć byle czym (tak jest w moim przypadku). Ale u prywatnego płacisz za wszystko, nawet za głupie badanie moczu, a co dopiero toxo i inne, które dopiero przede mną, a tanie nie są.
Stary 2011-08-08, 13:36   #1792
Karo89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Można dołączyć?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:38   #1793
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku lat nie ma czegos takiego, ze lekarz, ktorz prowadzi ciaze jest przz porodzie, nawet jesli pracuje w szpitalu. Jesli ma dyzur to ok, ale na zadanie juz nie. Ma to wzeliminowac nieporozumienia miedzy lekarzami. A zwolnienie moze wzstawi i prywatny lekarz jak i na NFZ.
Jesli nie chcesz placic na badania, to idz na fundusz. Od przwatnego lekarza za badania niestety placisz.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-08-08 o 13:39
Stary 2011-08-08, 13:39   #1794
kolanka
Zadomowienie

aaagga- według mnie prywatny lekarz to nie znaczy lepszy lekarz. To prawda, ze prywatny więcej rozmawia, ale ja jednka na Twoim miejscu jeśli mozesz chodzic na NFZ to wybrałabym bezpłatnego lekarza. Prywatny lekarz nie daje Ci gwarancji urodzenia zdrowego dziecka i nie przeskoczy komplikacji, jesli takie miałyby sie zdarzyć.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:49   #1795
aaagga
Raczkowanie

Dzięki, że odpowiadacie.
Mój problem polega na tym że osłuchałam się że mnóstwo osób w moim mieście chodzi do 2 lekarzy a jak przychodzi co do czego to nikt nie potrafi wskazać kto dokładnie. Wiem, że ten prywatny jest lepszy bo mam kuzynkę położną i on ich obu zna. Ale do tego prywatnego 1,5 mca czekania na wizytę i boję się, że jakby się coś stało to nie mam do kogo pójść. Owszem on pracuje w szpitalu ale w tym prywatnym, gdzie tylko poród jest free a za resztę trzeba płacić.
Stary 2011-08-08, 13:53   #1796
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tak roznie... czasem kluje mocniej, czasem mniej, a czasem wcale... i tak raczej falami... czasem kilka dni pod rzad kluje, a czasem kilka dni wcale lub sporadycznie
Stary 2011-08-08, 14:10   #1797
aaagga
Raczkowanie

No to zrobię tak: pójdę dziś do tego prywatnego i się wypytam, co by było gdyby coś się stało? Czy mogę na niego liczyć w takiej lub w takiej sytuacji. Może dopiero wtedy zdecyduję co zrobić, ale do dwóch na pewno nie będę chodzić całą ciążę.
Po cichu liczę żeby urodzić właśnie w tej prywatnej klinice, ale boję się że jednak będzie to strasznie dużo kosztować (tzn. te prywatne wizyty i badania bo sam poród i pobyt za free). Niby można tam rodzić "z ulicy" ale pewnie pierwszeństwo mają stałe pacjentki tamtejszych lekarzy, a wtedy zostaje poród w państwowych rzeźniach.
Stary 2011-08-08, 14:14   #1798
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Można dołączyć?
Cytat:
Dzięki, że odpowiadacie.
Mój problem polega na tym że osłuchałam się że mnóstwo osób w moim mieście chodzi do 2 lekarzy a jak przychodzi co do czego to nikt nie potrafi wskazać kto dokładnie. Wiem, że ten prywatny jest lepszy bo mam kuzynkę położną i on ich obu zna. Ale do tego prywatnego 1,5 mca czekania na wizytę i boję się, że jakby się coś stało to nie mam do kogo pójść. Owszem on pracuje w szpitalu ale w tym prywatnym, gdzie tylko poród jest free a za resztę trzeba płacić.
Powinno miec sie jednego lekarza, przynajmniej ja tak uwazam.
A w razie co, zeby skonsultowac jakas powazna diagmnoze zasiegnac porady innego.
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-08, 14:33   #1799
Hepe
Raczkowanie

Ciao!

Przejrzalam pobieznie, coscie naskrobały - ale z 2tygodni, to spooooooooro tego

Odniose sie wiec tylko do ostatnich ,,tematów".

Przedewszystkim, ogromnie wspolczuje, wszystkim mamom, ktore straciły kruszynki, niestety rozumiem Was. Przytulam mocno i tzrymam kciuki, zeby nastepne razy były tylko pomysle

Witam tez serdecznie, wszystkie nowe mamy!

Ja pierwszy dzien dzis po 2 tyg urlopie w pracy masaaaaaaaaakra, na urlopie spalam codziennie w dzien z corcia, po okolo 1,5h - więc chyba dzis zajde pod biurko...

mdłosci dalej mnie mecza, raz slabsze razmocniejsze - dzis rano krew oddawałam na czczo, myslalam, ze niewytzrymam w kolkjece w tym laboratorium...
dzis w ogole, cos mnie serce kluje - chyba ze stresu po urlopowego/,,pracowego", ide zaraz do apteki, jakis magnez zakupie czy cos, zobacze co mi tam polecą.

Na razie przytyłam, tylko 1kg, całe szczescie, ale to chyba dlatego - ze kompletnie nie mam ochoty na mieso, w szczegulnosci smazone, i praktyczie nie jem słodyczy

Gizmiatko - u mnie to USG miedzy 12-14tc - bedzie kosztowało 250,00zł
Odnosnie boli brzucha, mam mniej wiecej co drugi dzien i najrozniejsze... i cmienie i klucie i ciagniecie, nie bardzo mocne, ale odczuwalne.
Gucia - fajnie, ze juz L4 załatwione
aaagga - rozumiem Cię, i chyba sporo dziewczyn to praktykuje. wg mnie, nie przyznawaj sie, ze chodzisz do dwoch lekarzy, po co?
nabiegasz sie co prawda, bo 2 razy wiecej wizyt bedziesz miala, ale co z tego. panstwowo badania za free, a prywatnie gwarancja przyjecia do szpitala w ktorym chcesz rodzić (nie gwarantuje to jednak, wg mnie obecnosci tego konkretnego lekarza). Niestety Polska to jeszcze pod tym wzgledem dziwny kraj i tzreba sie nieraz nakombinowac ... albo, nic nie mow temu panstwowo, a temu prywatnie powiedz, ze na NFZ robisz badania to, ze ktos chce zaoszczedzic jesli moze - to chyba nic dziwnego (wiec musisz chodzic tez do tego drugiego), a jemu (temu prywatnemu) nie powinno zrobic to zadnej roznicy - przeciez bedziesz mu płacic za kolejne wizyty, a to jest dla niego najwazniejsze... tzrymam kciki, za pomyslną wizyte!

OK, tymczasem dzieczyny - pora wracac do pracy
Stary 2011-08-08, 14:46   #1800
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Co do wózka, ja mam 3 funkcyjny Tako Jumper, kolor czarny+beż)- jestem zadowolona
http://allegro.pl/wozek-3w1-tako-jumper-x-spiworek-8-gratisow-i1732441442.html[/QUOTE]

fajny ten wozek i cena przysptepna

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28610138]
Przyjaciółka urodziła, SN, prawie 11h w sumie od rozpoczęcia. Nic na razie więcej nie wiem.
gratulacje dla przyjaciolki
i zazdroszcze wczorajszego lenistwa na dzialce

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pisąłam wczoraj zmarła moja szefowa.
przykro mi z powodu szefowej-oby tydzien w pracy jednak byl luzniejszy ,niz sie zapowiada
a tesciowa sie nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Jej jak ja sie boje.
Niby sie ciesze z malenstwa ale strach nie daje mi spokoju.
Te pierwsze 12 tygodni jest po prostu koszmarem. Co dzien boje sie o ciaze. Co dzien slysze o poronieniach. I do tego nie mam zadnych objawow.
USG dopiero za ponad 2 tyg.
To po prostu koszmar...
Jak ja juz bym chciala 2 trymestr. Wiadomo ze zawsze moze cos pojsc nie tak ale prawdopodobienstwo jest duzo mniejsze po tym 12 tym tygodniu.
nie umiem sie tak po prostu cieszyc. taka prawdziwa radosc trwala moze 1 godzine po zrobieniu testu i 1 dzien po pierwszym USG... reszta to radosc pomieszana ze strachem.

glowa do gory napewno wszystko jest ok,pozytywne myslenie to podstawa

Cytat:
Dziewczyny, prawda jest taka ze w kazdym momencie ciazy moze sie cos stac - okrutne lecz prawdziwe. I lepiej cieszyc sie kazdym dniem z tym malym czlowieczkiem pod naszym sercem niz jeszcze go stresowac naszymi zmartwieniami
Ja tez sie boje, ale poki nie plamie, nic nie boli to staram sie myslec pozytywnie i modlic o zdrowie dla dzieciaczka. Pamietajcie ze one juz czuja nasz stres!
w 100%sie z toba zgadzam

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

super ze wszystko ok z maluszkiem

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Można dołączyć?
pewnie ze mozna

czesc dziewczyny
ja po pierwszej wizycie u poloznej
wizyta trwala 40 min,polozna miala praktykantke,i wypelnianie ankiet o chorobach itp szybko im poszlo
krew pobrana,do 2 tyg maja mi przyjsc do domu wyniki,mocz ok,waga 52.4nastepna wizyta 19.09ogolnie sympatyczne mlode kobiety,polozna juz mnie uprzedzila,ze moze sie zmienic,wiec teoretycznie ma mnie na stale,ale w praktyce moze byc roznie
jabym wiedziala ze tak szybko to pojdzie to bym poszla godzine pozniej do pracy,a tam mam wolne

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2011-08-08 o 14:49
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości