Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 14:51   #1801
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Wybieram się dziś prywatnie do gina - jednego z najlepszych w moim mieście - po raz pierwszy do niego. To będzie już 3 moja wizyta i pewnie 3cie USG, bo 2 razy byłam już w przychodni na NFZ.
I mam dylemat, bo wcześniej słyszałam, że chodzi się właśnie do 2 lekarzy: ten z przychodni wypisuje L4 i daje skierowania na badania, a ten prywatny jest przy porodzie.
Ale nikt nie wytłumaczył jak to ma wyglądać w praktyce. Przecież nie mogę im tego powiedzieć, że zamierzam tak zrobić bo się zdenerwują. Ukrywać też nie mogę. Więc bez sensu. Słyszałyście kiedyś o czymś takim?
Odpiszcie szybko bo mam na 15.45
Aha, ten prywatny pracuje w otwartej w tym roku prywatnej klinice położniczej, ale podobno można rodzić tam na NFZ (znieczulenie na żądanie kosztuje 800 zł) . A ten z przychodni nie pracuje w szpitalu ale badania zleca na NFZ i łatwo sie do niego dostać.
chodzi o ot ze z nfztu - masz robione zawsze badnaia krwi za free wyniki masz, idac do prywatnego je poakzujes zi tyle niemusisz za nie placic w wypadku gdybys chodzili tylko do prywatnego, L4 tez moze wystac prywatny wiec nie wiem o co w tym chodzi tak naprawde. Co do prywatnego to nie zawsze sa przy porodzie .

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:55   #1802
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A skad masz takie wiadomosci ze latanie samolotem jest przeciwwskazane? Jesli czujesz sie dobrze, nie plamisz, nie krwawisz, nie masz problemow z cisnieniem to mozesz spokojnie leciec. No i jesli jestes pewna ze w razie co dogadasz sie w obcym jezyku i otrzymasz pomoc medyczna to luzik.
Lekarz powie Ci to samo
No to mnie podnioslas na duchu troszeczke . Ja sprawdzilam na necie i bylo napisane ze: "Niektórzy lekarze radzą, by raczej nie wsiadać do samolotu w pierwszych trzech miesiącach ciąży – duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania mogłyby niekorzystnie wpłynąć na kształtujące się organy wewnętrzne dziecka, a nawet wywołać poronienie." Wiem wiem, ze nie moge wierzyc we wszystko, co wypisuja na necie ale wiecie, troche mi mina zrzedla tym bardziej, ze urlopu nie mialam juz od stycznia...

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

dziewcyzny a czujecie jakies klucia lub cos w dobrzuszy bo ja czulam takie klucie do jakies czasu teraz juz nie ..... hmmm
Hej, mnie tak sobie czasem kluje w lewym jajniku, potem znowu przechodzi.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Można dołączyć?
Witamy i gratulujemy! ktory to tydzien?

Ja dzis na obiadek zaliczylam chinszczyzne: grilowany kurczak z sezamem i makaronem ale i tam nie mam apetytu. Tzn mam dziwnie bo jestem non stop glodna ale nie mam smaku Macie tez tak?
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:55   #1803
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
aha i na liscie mozna zmienic, tp mam wyliczony przez lekarza na 04.03.
zmienione i oczywiscie gratulacje - malenstwo pieknie rosnie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Mam leciec teraz w piatek na wakacje do Portugalii i nie wiem, zapytam lekarza co o tym mysli bo niby nie wskazane jest latanie w I trymestrze... coz, nie przewidzialam zadnej ciazy jak kupowalam bilety i teraz jest klops bo bardzo chce leciec odpoczac ale oczywiscie boje sie o fasolke. Coz, zrobie jak gin rozkaze ;-)
Hej. Lataniem sie nie przejmuj. Bardziej przejmowalabym sie Portugalia w tym sensie ze inny klimat, inna woda, inne bakterie do ktorych organizm Twoj nie jest przyzywczajony.
Z doswiadczenie powiem Ci ze jak bylam w podrozy poslubnej w Hiszpanii (na Kanarach) to tak sie pochorowalam ze nie moglam sie prawie ruszac przez 2 dni. A ja nie jestem skora do chorob.

Pojedz na wakacje ale badz baardzo ostrozna. Nie jedz surowych owocow i warzyw szczegolnie w hotelu, nie nie nie dla lodu w kostach, wode gotuj zanim wypijesz. Bo zatrucie pokarmowe w caizy nie jest najszczesliwsze

Mnie lekarz powiedzial ze najwiecej ludzi choruje od lodu w kostkach wlasnie i nie umytych owocow.
bakterie ktore sa w wodzie w cieplejszych klimatach sa inne od tych do ktorych przywyklismy i chociaz nie szkodza tubyclom turystom moga.

Cytat:
Zariah - wiesz ja tez nie mam objajow tzn sutki mnie bola i czasem mdlosci ale coraz rzadziej, w pierwszej ciayz tez takmialam - a gdzies naczytalam sie w necie ze tylko 20% kobiet w ciazy nie ma zadnych dolegliwosci wiec pare z nas z tego watku jest w tym dobrym polozeniu ?! aczkolwiek wiaodmo jak sie cos nowego pojawi albo jak cos zniknie to wtedy tez sobie do glowy cos wbijamy ;]

dziewcyzny a czujecie jakies klucia lub cos w dobrzuszy bo ja czulam takie klucie do jakies czasu teraz juz nie ..... hmmm
tez mnie czasem kluje. a czasem nie.
I z rzadka pobolewa baaaardzo slabiutko. To raczej takie uczucie pelnosci.

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Można dołączyć?
Jasne. Ale napisz cos o sobie....
Jesli chcesz byc na licse dane wyslij jako wiadomosc prywatna.

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-08 o 15:11
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:58   #1804
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie podnioslas na duchu troszeczke . Ja sprawdzilam na necie i bylo napisane ze: "Niektórzy lekarze radzą, by raczej nie wsiadać do samolotu w pierwszych trzech miesiącach ciąży – duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania mogłyby niekorzystnie wpłynąć na kształtujące się organy wewnętrzne dziecka, a nawet wywołać poronienie." Wiem wiem, ze nie moge wierzyc we wszystko, co wypisuja na necie ale wiecie, troche mi mina zrzedla tym bardziej, ze urlopu nie mialam juz od stycznia...

Hej, mnie tak sobie czasem kluje w lewym jajniku, potem znowu przechodzi.

Witamy i gratulujemy! ktory to tydzien?

Ja dzis na obiadek zaliczylam chinszczyzne: grilowany kurczak z sezamem i makaronem ale i tam nie mam apetytu. Tzn mam dziwnie bo jestem non stop glodna ale nie mam smaku Macie tez tak?
Teraz w samolocie ta roznica cisnienia nie jest az tak odczuwalna, wiec informacje powiedzmy ze przedawnione sa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:03   #1805
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Zariah - wiesz ja tez nie mam objajow tzn sutki mnie bola i czasem mdlosci ale coraz rzadziej, w pierwszej ciayz tez takmialam - a gdzies naczytalam sie w necie ze tylko 20% kobiet w ciazy nie ma zadnych dolegliwosci wiec pare z nas z tego watku jest w tym dobrym polozeniu ?! aczkolwiek wiaodmo jak sie cos nowego pojawi albo jak cos zniknie to wtedy tez sobie do glowy cos wbijamy ;]

No ja jak na razie chyba mogę się wpisać w te 20% hehe, mdłości i wymioty są mi obce, piersi bolą ale lekko, nie aż tak jak się spodziewałam i głównie wieczorem...No, może czasem zmęczona jestem ale poza tym pełen luzik
Jednak co do kłucia w podbrzuszu, to miewam takie sensacje, czasem po parę razy dziennie, ale nie ejst to szczególnie bolesne. Teraz od 2 dni spokój, może to macica się rozciagała. Byłam u gina właśnie na wizycie+usg, i stwierdził, że ciąża rozwija się prawidłowo. Właśnie pytałam go też o loty, bo mysleliśmy coś o krótkich wkacjach, i dowiedziałm się, że w 2 trymestrze jak najbardziej, ale w pierwszym on odradza kobietom bo może wpłynąć na poronienie i zaburzyć rozwój ciązy. Z 2 str. moja siostra leciała samolotem w ciązy w 2 mieś. chyba i nic jej nie było, ale innej koleżance lekarz stanowoczo odradził, choć jej ciaża nie była zagrożona. Pewnie ilu ginekologów, tyle opini. Pozdrawiam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:20   #1806
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Teraz w samolocie ta roznica cisnienia nie jest az tak odczuwalna, wiec informacje powiedzmy ze przedawnione sa
takich wlasnie slow potrzebuje!!! Mow mi jeszcze hehe.

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Hej. Lataniem sie nie przejmuj. Bardziej przejmowalabym sie Portugalia w tym sensie ze inny klimat, inna woda, inne bakterie do ktorych organizm Twoj nie jest przyzywczajony.
Z doswiadczenie powiem Ci ze jak bylam w podrozy poslubnej w Hiszpanii (na Kanarach) to tak sie pochorowalam ze nie moglam sie prawie ruszac przez 2 dni. A ja nie jestem skora do chorob.

Pojedz na wakacje ale badz baardzo ostrozna. Nie jedz surowych owocow i warzyw szczegolnie w hotelu, nie nie nie dla lodu w kostach, wode gotuj zanim wypijesz. Bo zatrucie pokarmowe w caizy nie jest najszczesliwsze

Mnie lekarz powiedzial ze najwiecej ludzi choruje od lodu w kostkach wlasnie i nie umytych owocow.
bakterie ktore sa w wodzie w cieplejszych klimatach sa inne od tych do ktorych przywyklismy i chociaz nie szkodza tubyclom turystom moga.
Zariah, dzieki za rady.
Tak sie sklada, ze nie lece do zadnego hotelu a do tesciow bo moj TZ jest Portugalczykiem wiec domowe jedzenie od tesciowej mam zapewnione. Ale masz racje, jest to na pewno zmiana dla organizmu (juz tylko klimatu bo tam jest teraz ok 30 stopni). Pamietam, ze jak bylam w styczniu na tydzien to mialam problem z regularna przemiana materii bo mnie normalnie przyblokowalo. Jezeli polece to zobaczymy jak bedzie tym razem.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No ja jak na razie chyba mogę się wpisać w te 20% hehe, mdłości i wymioty są mi obce, piersi bolą ale lekko, nie aż tak jak się spodziewałam i głównie wieczorem...No, może czasem zmęczona jestem ale poza tym pełen luzik
Jednak co do kłucia w podbrzuszu, to miewam takie sensacje, czasem po parę razy dziennie, ale nie ejst to szczególnie bolesne. Teraz od 2 dni spokój, może to macica się rozciagała. Byłam u gina właśnie na wizycie+usg, i stwierdził, że ciąża rozwija się prawidłowo. Właśnie pytałam go też o loty, bo mysleliśmy coś o krótkich wkacjach, i dowiedziałm się, że w 2 trymestrze jak najbardziej, ale w pierwszym on odradza kobietom bo może wpłynąć na poronienie i zaburzyć rozwój ciązy. Z 2 str. moja siostra leciała samolotem w ciązy w 2 mieś. chyba i nic jej nie było, ale innej koleżance lekarz stanowoczo odradził, choć jej ciaża nie była zagrożona. Pewnie ilu ginekologów, tyle opini. Pozdrawiam
No i wlasnie, ilu lekarzy tyle opinii, zobaczymy bo powie ten moj z natury pragmatyk .
Czy wy tez juz sie przegladacie w lustrze czy wam brzuszek rosnie czy tylko ja mam taka schize???
Stary 2011-08-08, 15:32   #1807
Karo89
Zakorzenienie

to się cieszę
Mam na imię Karolina mam 22 lata. dzisiaj skończyłam 7 tydzień czekam na wizytę, którą mam 22 sierpnia. na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić... czy zażywać czy nie zażywać i czekać co powie moja lekarka. btw słyszałam sporo negatywnych opinii na jej temat(oczywiście po fakcie) dlatego stąd to moje zaniepokojenie. A moja lekarka niestety jest na urlopie jak na złość więc zostaje mi czekać... Tak nawiasem na tą luteinę patrzeć nie mogę, bo mi nie dobrze od samego widoku. :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:40   #1808
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
No i wlasnie, ilu lekarzy tyle opinii, zobaczymy bo powie ten moj z natury pragmatyk .
Czy wy tez juz sie przegladacie w lustrze czy wam brzuszek rosnie czy tylko ja mam taka schize???
Nie tylko Ty Ja też się przyglądam, Tż nawet zdjęcia robi, ale na razie niewiele widać....Chociaż pod koniec dnia jak jestem najedzona.... Zakupilismy wagę elektroniczną niedawno i ważę sie regularnie, niby nic nie przytyłam, ważę 52-52,5, ale w biodrach jakimś cudem przybyło mi z 2 cm prawie, co czułam już po ulubionych dżinsach, sprawdziłam, i rzeczywiście. Dziwne, że na wadze to się nie odbiło... A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
Stary 2011-08-08, 15:56   #1809
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
U mnie niestety, brzuch juz przed zajscie w ciaze jak spokojnie w 4m-ącu , więc trudno mi zauwazyc zmianę, bo i tak jest mocno okragły , ale po spodniach ,,widzę", ze jest wiekszy, bo cisna juz konkretnie, wagowo na razie +1kg.

dodam jeszcze, ze w poprzedniej ciazy przytyłam 13kg, mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie wiecej )) a i 3m-ce po porodzie, wazyłam 3kg mniej, niz przed zajsciem w ciaze - na to tez teraz liczę!!!

Edytowane przez Hepe
Czas edycji: 2011-08-08 o 15:58
Hepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:56   #1810
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko Ty Ja też się przyglądam, Tż nawet zdjęcia robi, ale na razie niewiele widać....Chociaż pod koniec dnia jak jestem najedzona.... Zakupilismy wagę elektroniczną niedawno i ważę sie regularnie, niby nic nie przytyłam, ważę 52-52,5, ale w biodrach jakimś cudem przybyło mi z 2 cm prawie, co czułam już po ulubionych dżinsach, sprawdziłam, i rzeczywiście. Dziwne, że na wadze to się nie odbiło... A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
Hehe, ja wagi nie mam i nie planuje kupic bo po prostu mam do wagi awersje od czasu jak sie ostatnio odchudzalam. Ale czuje, ze przytylam bo mam ciasne gacie ale to akurat jest u mnie normalne bo ostatnio jak sie dowiedzialam o ciazy to sobie pofolgowalam z jedzonkiem . Brzuch widac tylko wieczorem jak sie najem ale rano znowu jest plaski.

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2011-08-08 o 16:01
Stary 2011-08-08, 16:13   #1811
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, ja wagi nie mam i nie planuje kupic bo po prostu mam do wagi awersje od czasu jak sie ostatnio odchudzalam. Ale czuje, ze przytylam bo mam ciasne gacie ale to akurat jest u mnie normalne bo ostatnio jak sie dowiedzialam o ciazy to sobie pofolgowalam z jedzonkiem . Brzuch widac tylko wieczorem jak sie najem ale rano znowu jest plaski.
Ja mam tak samo, wieczorem brzuch wydęty, z rana znów płaski, nigdy wcześniej nie miałam problemów z trawieniem ani przemianą materii, ale czytałam, że w ciazy to chleb powszedni Waga nam się przydaje też z innego względu, Tż się odchudza i waży chyba częściej niż ja, przed ciażą ważyłam się może raz na miesiąc? A z jedzonkeim też sobie ostanio pofolgowałam, cały czas myślę, co by tu zjeść dobrego I tak wymyśliłam, że jutro zrobię na obiad pierogi, dziś natomiast zapiekankę warzywną Idę zatem do garów
Stary 2011-08-08, 16:13   #1812
engela
Raczkowanie

Nikita u mnie to już nawet były przymiarki z poduszką pod bluzką
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:17   #1813
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Dobre
Stary 2011-08-08, 16:42   #1814
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
to się cieszę
Mam na imię Karolina mam 22 lata. dzisiaj skończyłam 7 tydzień czekam na wizytę, którą mam 22 sierpnia. na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić... czy zażywać czy nie zażywać i czekać co powie moja lekarka. btw słyszałam sporo negatywnych opinii na jej temat(oczywiście po fakcie) dlatego stąd to moje zaniepokojenie. A moja lekarka niestety jest na urlopie jak na złość więc zostaje mi czekać... Tak nawiasem na tą luteinę patrzeć nie mogę, bo mi nie dobrze od samego widoku. :/
Witam, Nie rozumiem dlaczego nie chcesz brać luteiny, skoro lakarz Ci ją przepisał to powinnaś ją brać, serduszka widocznie jeszcze nie było widać tylko póki co pęcherzyk ciążowy skoro Ci tak powiedziała Pamiętaj że Internet nie jest mądrzejszy od lekarza i można sobie tylko nadmierną "wiedzą" i lekturą zaszkodzić, ja bym się stosowała do zaleceń lekarza...

Cytat:
jak Wasze brzuszki, widać już coś?
haha no tak Mega wzdęcia widać czasami Chociaż wczoraj się pytałam w wannie TŻta czy nie sądzi że już coś widać a on popatrzył i stwierdził że to mój normalny brzuch i ja tak zawsze wyglądam haha

Cytat:
Mam to samo
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:46   #1815
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
Nic nie widać
Moja mama dopatruje się nie wiadomo czego, ale jak rzadziej odwiedzam WC to i "oponka" się robi. Może już coś na zewnątrz widać, ale wg mnie nie (to dopiero 9 tc)

Chciałam upiec ciasto... i co... jak zwykle piękny zakalec
w ogóle mam taki dzień do dupy, że szkoda gadać...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:51   #1816
Peru
Zadomowienie

Cytat:
to się cieszę
Podnosiłaś mi ciśnienie swoim wpisem. Możesz przytoczyć wypowiedzi, że luteina źle działa na rozwój płodu?
Też miałam spłaszczony pęcherzyk i ginekolog przypisała 2 razy po 2 tabletki na dzień. Po 7 dniach była poprawa, widziałam bijące serduszko; po dwóch tygodniach było super i cały czas biorę luteinę.
Nie chcesz, nie bierzesz luteiny.

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:07   #1817
engela
Raczkowanie

karolca ja też zawsze miałam piękne zakalce...
ale mama mnie raz okrzyczała,że nie można nawet uchylić drzwi piekarnika podczas pierwszych 30 min pieczenia...
i ode tej pory już mnie nie korci nie otwieram, nie sprawdzam i ciasta wychodzą
dziś w planach mam placek ze śliwkami
Stary 2011-08-08, 17:09   #1818
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
to się cieszę
bierz kochana. bierz. Moj lekarz tez powiedzial ze prawdopodobnie luteina ma bardziej psychologiczne dzialanie niz jakiekolwiek inne. Ale...nie ma dowodow na to ze nie pomaga czy ze szodzi. Wiec ja bym brala. Niektorym dziewczynom bardzo sie porpawia po luteinie!
Bierz wiec.
Szczegolnie jesli pecherzyk splaszczony lekko.
Do 22 zostaly 2 tygodnie. Trzyam kciuki

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nic nie widać
Moja mama dopatruje się nie wiadomo czego, ale jak rzadziej odwiedzam WC to i "oponka" się robi. Może już coś na zewnątrz widać, ale wg mnie nie (to dopiero 9 tc)

Chciałam upiec ciasto... i co... jak zwykle piękny zakalec
w ogóle mam taki dzień do dupy, że szkoda gadać...
przekazuje duuuzzo dobrej energii.
dni takie sie zdarzaja niestety....

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-08 o 17:10
Stary 2011-08-08, 17:09   #1819
engela
Raczkowanie

gosica502 oby nasze brzuszki były jak te poduszki
bez zbędnych boczków
Stary 2011-08-08, 17:12   #1820
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
gosica502 oby nasze brzuszki były jak te poduszki
bez zbędnych boczków
albo pileczki takie ladne...

no ale u mnie 1,3kg na plusie juz a to dopiero 10 tydzien zaczelismy.
Wiec troche sie boje boczkow

Stary 2011-08-08, 17:25   #1821
engela
Raczkowanie

Widziałam wczoraj w pracy Panią co właśnie miała taką śliczną piłeczkę no cudnie wyglądała...
No, a reszta Pań niestety... Troszkę się zaniedbuje..

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Dziewczyny mam pytanie po co jest robione badanie na grupę krwi?
Stary 2011-08-08, 17:26   #1822
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
ale mama mnie raz okrzyczała,że nie można nawet uchylić drzwi piekarnika podczas pierwszych 30 min pieczenia...
No niestety, mnie też często coś się schrzania podczas robienia wypieków. Jakiś czas temu nabrałam ochoty na ciasto bananowe, robiłam je już kiedyś i wszystkim strasznie smakowało. Miałam w domu banany, orzechy włsokie w sumie to są podstawowe składniki więc niezwłocznie przystąpiłam do dzieła (akurat koleżanka miaął przyjść na kawę). Niestety, przedobrzyłam-dodałam chyba za dużo bananów i wyszedł zakalec...Koleżanka się poczęstowała z grzeczności, nawet stwierdziła, że niezłe, zjadła cały kawałek. Gdy ja nałozyłam sobie na talerzyk i wzięłam pierwszego kęsa od razu wyplułam, co miałam w buzi-ciasto było niezjadliwe. Powędrowało do kosza....jeszcze z sernikiem mam małe problemy, co bym nie robiła, zawsze coś mi się zepsuje, jedynie szarlotka wychodzi mi bezbłędna

Co do luteiny-rozmawiałam jakiś czas temu z koleżanką na ten temat, świeżo upieczoną mamusią. I ona mi powiedziała, że jej ciotka-położna, powiedziała jej kiedyś że jak zajdzie w ciążę, i nie będzie chciała w niej być, to ona jej może luteinę zapisać, że niby działa poronnie Ale może to tej koleżance coś się pomyliło, bo przecież to na podtrzymanie jest!
Stary 2011-08-08, 17:29   #1823
Karo89
Zakorzenienie

Peru a niby dlaczego Ci podniosłam ciśnienie, i najważniejsze, gdzie napisałam, że luteina źle działa na rozwój płodu?

Napisałam tylko swoje obawy przy jej braniu bo tak jak przytoczyłam dowiedziałam się niemiłych faktów na temat tej lekarki... Więc mogę po prostu nie mieć do niej zaufania a co za tym idzie, zastanawiać się czy odpowiednio wypisała mi leki.

Zariah biorę biorę tak tylko prostu się zastanawiam nad tym wszystkim...
Dzięki mam nadzieję, że szybko miną te dni

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:31   #1824
Zariah
Rozeznanie

ja sie staram... no ale... przed ciaza tez nie bylam wiotkim dziewczeciem. Raczej pelniejszych ksztaltow

no coz. jak sie wcina ze stresu to potem tak jest. mea culpa

Wiec 74kg przy 170cm wzrostu...

No teraz juz 75.3kg az strach sie bac
Pewnie do 90kg dobije oby nie!!!

Stary 2011-08-08, 17:33   #1825
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie po co jest robione badanie na grupę krwi?
Po to żeby było wiadomo już do porodu tudzież w przypadku innych powikłań. Jeśli kobieta ma grupę minusową to jest ryzyko że ma konflikt serologiczny z partnerem. Wtedy po porodzie lub poronieniu też trzeba podać immunoglobulinę żeby nie było komplikacji przy kolejnej ciąży. Ja tak miałam na przykład.

Cytat:

Co do luteiny-rozmawiałam jakiś czas temu z koleżanką na ten temat, świeżo upieczoną mamusią. I ona mi powiedziała, że jej ciotka-położna, powiedziała jej kiedyś że jak zajdzie w ciążę, i nie będzie chciała w niej być, to ona jej może luteinę zapisać, że niby działa poronnie Ale może to tej koleżance coś się pomyliło, bo przecież to na podtrzymanie jest!
Coś mi się nie chce wierzyć skoro wielu dziewczynom to pomaga...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:35   #1826
engela
Raczkowanie

Zariah Ja przy 164 cm ważę 74 kg więc pomyśl jaka za mnie kulka
Na razie mam 0,5 kg więcej bo mam ekhm...zaparcia...
Pomogą śliwki?
Stary 2011-08-08, 17:42   #1827
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nawet prodiż, więc nie musiałam nic otwierać.
Ciasto rosło b. ładnie i taki klops :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:44   #1828
engela
Raczkowanie

karolca może majstrowałaś z temperaturą podasz pierwszych 30 min lub za dużo proszku do pieczenia
Stary 2011-08-08, 17:44   #1829
Zariah
Rozeznanie

engela sliwki albo morele suszone.
Mnie pomagaja...
Ja tu biore taki lek na zaparcia co sie nazywa lactulose.
Ale nie wiem czy jest w Polsce tez jest.

Malo jest lekow ktore mozna brac w ciazy. Ale sliwiki i morele naturalnie przeczyszczaja

Stary 2011-08-08, 17:45   #1830
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, jeśli nie przybieracie na wadze a brzuszek rośnie może być tak jak miałam - mnie spadły ramiona, uda, tyłek, a poszło w brzuszek.

Emigra, a jak myślisz, po co jest robione badanie na grupę krwi? Na pewno sama potrafisz na to pytanie odpowiedzieć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości