|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy i gratulujemy! Ja dzis na obiadek zaliczylam chinszczyzne: grilowany kurczak z sezamem i makaronem ale i tam nie mam apetytu. Tzn mam dziwnie bo jestem non stop glodna ale nie mam smaku Macie tez tak?
|
||
|
|
|
#1803 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z doswiadczenie powiem Ci ze jak bylam w podrozy poslubnej w Hiszpanii (na Kanarach) to tak sie pochorowalam ze nie moglam sie prawie ruszac przez 2 dni. A ja nie jestem skora do chorob. Pojedz na wakacje ale badz baardzo ostrozna. Nie jedz surowych owocow i warzyw szczegolnie w hotelu, nie nie nie dla lodu w kostach, wode gotuj zanim wypijesz. Mnie lekarz powiedzial ze najwiecej ludzi choruje od lodu w kostkach wlasnie i nie umytych owocow. bakterie ktore sa w wodzie w cieplejszych klimatach sa inne od tych do ktorych przywyklismy i chociaz nie szkodza tubyclom turystom moga. Cytat:
![]() I z rzadka pobolewa baaaardzo slabiutko. To raczej takie uczucie pelnosci. Jasne. ![]() Jesli chcesz byc na licse dane wyslij jako wiadomosc prywatna. Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-08 o 15:11 |
|||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No ja jak na razie chyba mogę się wpisać w te 20% hehe, mdłości i wymioty są mi obce, piersi bolą ale lekko, nie aż tak jak się spodziewałam i głównie wieczorem...No, może czasem zmęczona jestem ale poza tym pełen luzik ![]() Jednak co do kłucia w podbrzuszu, to miewam takie sensacje, czasem po parę razy dziennie, ale nie ejst to szczególnie bolesne. Teraz od 2 dni spokój, może to macica się rozciagała. Byłam u gina właśnie na wizycie+usg, i stwierdził, że ciąża rozwija się prawidłowo. Właśnie pytałam go też o loty, bo mysleliśmy coś o krótkich wkacjach, i dowiedziałm się, że w 2 trymestrze jak najbardziej, ale w pierwszym on odradza kobietom bo może wpłynąć na poronienie i zaburzyć rozwój ciązy. Z 2 str. moja siostra leciała samolotem w ciązy w 2 mieś. chyba i nic jej nie było, ale innej koleżance lekarz stanowoczo odradził, choć jej ciaża nie była zagrożona. Pewnie ilu ginekologów, tyle opini. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak sie sklada, ze nie lece do zadnego hotelu a do tesciow bo moj TZ jest Portugalczykiem wiec domowe jedzenie od tesciowej mam zapewnione. Ale masz racje, jest to na pewno zmiana dla organizmu (juz tylko klimatu bo tam jest teraz ok 30 stopni). Pamietam, ze jak bylam w styczniu na tydzien to mialam problem z regularna przemiana materii bo mnie normalnie przyblokowalo. Jezeli polece to zobaczymy jak bedzie tym razem.Cytat:
. Czy wy tez juz sie przegladacie w lustrze czy wam brzuszek rosnie czy tylko ja mam taka schize???
|
|||
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
to się cieszę
![]() Mam na imię Karolina mam 22 lata. dzisiaj skończyłam 7 tydzień czekam na wizytę, którą mam 22 sierpnia. na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić... czy zażywać czy nie zażywać i czekać co powie moja lekarka. btw słyszałam sporo negatywnych opinii na jej temat(oczywiście po fakcie) dlatego stąd to moje zaniepokojenie. A moja lekarka niestety jest na urlopie jak na złość więc zostaje mi czekać... Tak nawiasem na tą luteinę patrzeć nie mogę, bo mi nie dobrze od samego widoku. :/
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się przyglądam, Tż nawet zdjęcia robi, ale na razie niewiele widać....Chociaż pod koniec dnia jak jestem najedzona.... Zakupilismy wagę elektroniczną niedawno i ważę sie regularnie, niby nic nie przytyłam, ważę 52-52,5, ale w biodrach jakimś cudem przybyło mi z 2 cm prawie, co czułam już po ulubionych dżinsach, sprawdziłam, i rzeczywiście. Dziwne, że na wadze to się nie odbiło... A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety, brzuch juz przed zajscie w ciaze jak spokojnie w 4m-ącu
, więc trudno mi zauwazyc zmianę, bo i tak jest mocno okragły , ale po spodniach ,,widzę", ze jest wiekszy, bo cisna juz konkretnie, wagowo na razie +1kg.dodam jeszcze, ze w poprzedniej ciazy przytyłam 13kg, mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie wiecej )) a i 3m-ce po porodzie, wazyłam 3kg mniej, niz przed zajsciem w ciaze - na to tez teraz liczę!!!
Edytowane przez Hepe Czas edycji: 2011-08-08 o 15:58 |
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale czuje, ze przytylam bo mam ciasne gacie ale to akurat jest u mnie normalne bo ostatnio jak sie dowiedzialam o ciazy to sobie pofolgowalam z jedzonkiem . Brzuch widac tylko wieczorem jak sie najem ale rano znowu jest plaski.
Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2011-08-08 o 16:01 |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga nam się przydaje też z innego względu, Tż się odchudza i waży chyba częściej niż ja, przed ciażą ważyłam się może raz na miesiąc? A z jedzonkeim też sobie ostanio pofolgowałam, cały czas myślę, co by tu zjeść dobrego Idę zatem do garów
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Nikita u mnie to już nawet były przymiarki z poduszką pod bluzką
|
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętaj że Internet nie jest mądrzejszy od lekarza i można sobie tylko nadmierną "wiedzą" i lekturą zaszkodzić, ja bym się stosowała do zaleceń lekarza... haha no tak Mega wzdęcia widać czasami Chociaż wczoraj się pytałam w wannie TŻta czy nie sądzi że już coś widać a on popatrzył i stwierdził że to mój normalny brzuch i ja tak zawsze wyglądam haha![]() ![]() ![]() Mam to samo
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie widać
![]() Moja mama dopatruje się nie wiadomo czego, ale jak rzadziej odwiedzam WC to i "oponka" się robi. Może już coś na zewnątrz widać, ale wg mnie nie (to dopiero 9 tc) Chciałam upiec ciasto... i co... jak zwykle piękny zakalec w ogóle mam taki dzień do dupy, że szkoda gadać...
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też miałam spłaszczony pęcherzyk i ginekolog przypisała 2 razy po 2 tabletki na dzień. Po 7 dniach była poprawa, widziałam bijące serduszko; po dwóch tygodniach było super i cały czas biorę luteinę. Nie chcesz, nie bierzesz luteiny.
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
karolca ja też zawsze miałam piękne zakalce...
ale mama mnie raz okrzyczała,że nie można nawet uchylić drzwi piekarnika podczas pierwszych 30 min pieczenia... i ode tej pory już mnie nie korci nie otwieram, nie sprawdzam i ciasta wychodzą ![]() dziś w planach mam placek ze śliwkami
|
|
|
|
#1818 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bierz wiec. Szczegolnie jesli pecherzyk splaszczony lekko. Do 22 zostaly 2 tygodnie. Trzyam kciuki Cytat:
dni takie sie zdarzaja niestety.... Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-08 o 17:10 |
||
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
gosica502 oby nasze brzuszki były jak te poduszki
![]() ![]() ![]() bez zbędnych boczków
|
|
|
|
#1820 |
|
Rozeznanie
|
albo pileczki takie ladne...
no ale u mnie 1,3kg na plusie juz a to dopiero 10 tydzien zaczelismy. Wiec troche sie boje boczkow
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam wczoraj w pracy Panią co właśnie miała taką śliczną piłeczkę no cudnie wyglądała...
No, a reszta Pań niestety... Troszkę się zaniedbuje.. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Dziewczyny mam pytanie po co jest robione badanie na grupę krwi? |
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do luteiny-rozmawiałam jakiś czas temu z koleżanką na ten temat, świeżo upieczoną mamusią. I ona mi powiedziała, że jej ciotka-położna, powiedziała jej kiedyś że jak zajdzie w ciążę, i nie będzie chciała w niej być, to ona jej może luteinę zapisać, że niby działa poronnie Ale może to tej koleżance coś się pomyliło, bo przecież to na podtrzymanie jest!
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Peru a niby dlaczego Ci podniosłam ciśnienie, i najważniejsze, gdzie napisałam, że luteina źle działa na rozwój płodu?
![]() Napisałam tylko swoje obawy przy jej braniu bo tak jak przytoczyłam dowiedziałam się niemiłych faktów na temat tej lekarki... Więc mogę po prostu nie mieć do niej zaufania a co za tym idzie, zastanawiać się czy odpowiednio wypisała mi leki. Zariah biorę biorę Dzięki
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
ja sie staram... no ale... przed ciaza tez nie bylam wiotkim dziewczeciem. Raczej pelniejszych ksztaltow
![]() no coz. jak sie wcina ze stresu to potem tak jest. mea culpa ![]() Wiec 74kg przy 170cm wzrostu... No teraz juz 75.3kg az strach sie bac ![]() Pewnie do 90kg dobije |
|
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Po to żeby było wiadomo już do porodu tudzież w przypadku innych powikłań. Jeśli kobieta ma grupę minusową to jest ryzyko że ma konflikt serologiczny z partnerem. Wtedy po porodzie lub poronieniu też trzeba podać immunoglobulinę żeby nie było komplikacji przy kolejnej ciąży. Ja tak miałam na przykład.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Zariah Ja przy 164 cm ważę 74 kg więc pomyśl jaka za mnie kulka
Na razie mam 0,5 kg więcej bo mam ekhm...zaparcia... Pomogą śliwki? |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto rosło b. ładnie i taki klops :/
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
karolca może majstrowałaś z temperaturą podasz pierwszych 30 min lub za dużo proszku do pieczenia
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
engela sliwki albo morele suszone.
Mnie pomagaja... Ja tu biore taki lek na zaparcia co sie nazywa lactulose. Ale nie wiem czy jest w Polsce tez jest. Malo jest lekow ktore mozna brac w ciazy. Ale sliwiki i morele naturalnie przeczyszczaja
|
|
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jeśli nie przybieracie na wadze a brzuszek rośnie może być tak jak miałam - mnie spadły ramiona, uda, tyłek, a poszło w brzuszek.
Emigra, a jak myślisz, po co jest robione badanie na grupę krwi? Na pewno sama potrafisz na to pytanie odpowiedzieć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Macie tez tak?

Ale masz racje, jest to na pewno zmiana dla organizmu (juz tylko klimatu bo tam jest teraz ok 30 stopni). Pamietam, ze jak bylam w styczniu na tydzien to mialam problem z regularna przemiana materii bo mnie normalnie przyblokowalo. Jezeli polece to zobaczymy jak bedzie tym razem.
na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko
uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić...
czy zażywać czy nie zażywać i czekać co powie moja lekarka. btw słyszałam sporo negatywnych opinii na jej temat(oczywiście po fakcie) dlatego stąd to moje zaniepokojenie. A moja lekarka niestety jest na urlopie jak na złość więc zostaje mi czekać... Tak nawiasem na tą luteinę patrzeć nie mogę, bo mi nie dobrze od samego widoku. :/

A jak Wasze brzuszki, widać już coś?
, więc trudno mi zauwazyc zmianę, bo i tak jest mocno okragły
. Ale czuje, ze przytylam bo mam ciasne gacie ale to akurat jest u mnie normalne bo ostatnio jak sie dowiedzialam o ciazy to sobie pofolgowalam z jedzonkiem
Waga nam się przydaje też z innego względu, Tż się odchudza i waży chyba częściej niż ja, przed ciażą ważyłam się może raz na miesiąc? A z jedzonkeim też sobie ostanio pofolgowałam, cały czas myślę, co by tu zjeść dobrego 

Mam to samo