|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
szajajaba to ja się pytałam po co badanie na grupę krwi bo zastanawiało mnie to przecież mam ją ustaloną ...
|
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
niestety ja narazie mamą nie zostane wynik dzisiejszej bety to<1,00 a w środe był 34.9
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim.
Głowię się dziś nad tym, ile odpoczynku potrzeba kobietce w tym pierwszym trymestrze, bo ciężko mi uwierzyć, że aż tyle! Mój organizm wykazuje się chęcią do aktywności jakieś 4h na dobę! Pojechałam dziś do rodziców na rosołek, zjadłam i momentalnie dopadła mnie senność. Nie mogłam podrzemać u nich, bo za dużo tam hałasu. W drodze powrotnej do domu myślałam, że po prostu zasnę na siedząco. W nocy śpię około 8h, a w ciągu dnia przysypiam jeszcze ze 3 razy po 1-3h każdy! Co do brzuszka: mam już pokaźny efekt zaparcia . Przed chwilą wciągnęłam paczkę chipsów i czuję, że bardzo ciężko będzie mi nie dołączyć do grona tych zaniedbanych mam Również po to, żeby w razie nagłej komplikacji z koniecznością podania krwi nie tracić czasu na sprawdzanie grupy, tylko od razu podać właściwą. |
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlatego tak napisałam, bo koleżanka mojej przyjaciółki urodziła teraz bliźniaki, i lekarz od początku ciąży wpychał w nią luteinę, a po skonsultowaniu to z innym lekarzem okazało się, że nie było to potrzebne...
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Emigra, Emgela, fakt
![]() Jeśli masz ustaloną tylko w książeczce dziecinnej swojej to do niczego, bo do 2rż dziecka grupa mogła ulec zmianie. Powinnaś mieć zaświadczenie lub kartę grupy krwi. |
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28629353] Emigra, a jak myślisz, po co jest robione badanie na grupę krwi? Na pewno sama potrafisz na to pytanie odpowiedzieć [/QUOTE]Ja o nic nie pytalam Ale ja np nie znalam swojej grupy krwi, zbadali mi, wpisali w ksiazeczke ciazy i tyle. I zaznaczyli sobie ze beda mi musieli podac szczepionke, zeby konfliktu przy nastepnej ciazy nie bylo. Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
Jak na razie przez większość czasu mam niechęć do większości pokarmów, ale te chipsy dopadły mnie dziś po popołudniowej drzemce i nie mogłam się powstrzymać. Boję się, bo wiem, że to dopiero początek!
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam jednak do wizyty u mojego lekarza i zobaczymy co ona mi powie...
|
|
#1841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzis niestety poranek nie nalezal do lagodnych.... niestety pierwszy raz dzis wymiotowalam.. ![]() Juz 2 tygodnie mecza mnie mdlosci i rwie mnie juz mam dosc serdecznie Chociaz popoludniu troszke mam spokoju ale z wieczora znow mnie mdli... Nie zrobilam narazie badan, nie jestem w stanie isc na czczo, trudno, lekarz mnie ochrzani ale nie dam rady ![]() Ja dzis na obiadek robilam kabaczka nadziewanego miesem mielonym, ziemniaczki i suroweczka Suroweczka z kapustki kiszonej marzyla mi sie od paru dni![]() Na szczescie jest u mnie moja babcia i pomaga mi bo ja sie tak szybko mecze a jeszcze synek ktory daje popalic, wiec jej pomoc jest bezcenna ![]() Cytat:
![]() no i wiesci z wizyty super ![]() mnie juz mdli 2 tyg i nie czuje ze to koniec ![]() Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wzrostu mam 169. A przed tamta ciaza wazylam 65 kg, niestety 5 kg to pozostalosci...ale po tej ciazy biore sie porzadnie za siebie oczywiscie jesli przy dwojce dzieci bedzie czas
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-08 o 19:48 |
||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 dziękuję
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
aguśka, zwykłe plasterkami jabłek na wierzchu (nawet nie był to biszkopt).
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moge Ci dac przepis na szarlotke z pianką z ciasta polkruchego jesli lubisz jableczniki
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na półkruche mam przepis.Ale fakt, dziś nie jest mój dzień, bo nawet aparat przestał mi działać. A mąż wziął go w ręce i mówi, że wszystko ok. Ja nie wiem ![]() Ale jutro jest nowy dzień i zaproszę mamę, przy której ciasta zawsze mi wychodzą
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobie kilka rzeczy i jestem zmeczona heh najgorzej mam w pracy, pracuje po 11h ale na szczescie moge siedziec, ale nie moge sie zdrzemnac tez brzuszka wypatruje juz z niecierpliwoscia |
|
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Chciałam wam zrelacjonować moją wczorajszą pryw wizytę u gina w klinice. Jak tam weszłam to szczena opadła mi z wrażenia, taki wypas, np. czekasz na lekarza na skórzanych kanapach wbudowanych w ścianę i tak na wszystkich korytarzach. Tą klinikę ginekologiczno-położniczą otworzyli w tym roku i pracują tam najlepsi lekarze z regionu. Sprzęt nowiutki, rodzisz w pojedynczej sali, chyba fajnie. Ze szpitala wychodziły uśmiechnięte mamy z noworodkami. Przyjrzałam sie tym kobietom dokładnie: żadnych wybroczyn na twarzy, żadnych popękanych naczynek w oczach. Bardzo zainteresował mnie poród w tej klinice. Lekarz fajny, zainteresował się moim ciśnieniem : 150/101, kazał mierzyć codziennie, żeby sprawdzić czy to stres czy może początki problemów ( gin w przychodni olał to moje wysokie cisnienie Tylko tamtemu w przychodni mam nic nie mówić, bo mnie zacznie olewać. Aha, a propos wcześniejszych rozważań dowiedziałam się że gdy ciąża nie jest zagrożona można dotykać piersi, brzucha , uprawiać seks (a nawet mieć orgazm - tak teraz się śmieje jak pomyśle jak głupio musiałam wyglądać - dobrze że tż został na korytarzu i nie musiał się za mnie wstydzić)
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przyznaj sie jakie miałas wtedy mysli
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heh, ja to mysli tez bym i miala ale z reguly jestem tak skonana, ze normalnie nie mam sily. Biedny TZ..
|
||
|
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
a w ktorym tygodniu jestes?
Mnie w sumie tak porzadnie mdlilo gdzies od 5 tygodnia i dopiero teraz zaczelo przechodzic, chociaz jeszcze nie w 100% (a jestem w 11.)... w kazdym razie zycze ci, zeby to sie szybciutko skonczylo Co do wagi, to ja przed ciaza wazylam 63kg (bez ubran A tak to dzien dobry... ja rozkoszuje sie dzis spokojem... corcie odwiozlam do zlobka i teraz bede mogla w koncu skupic sie troche na zrobieniu porzadku w domu, bo zaroslo, upieke jakies ciacho (tz sie ucieszy) i moze nawet uda mi sie upichcic cos na obiad (tz ucieszy sie jeszcze bareziej )
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dopiero wstalam, czuje sie jak wypluta przez krowe a jak dzisiaj humorki? Gucia, jakie ciacho pieczesz?
||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Emigro, dzien dobry!
ja tez czuje sie jak przemielona przez maszynke do miesa, non stop ziewam. Kolezanki w pracy pytaja co robilam wczoraj w nocy a ja co... ja spalam przeciez. Polozylam sie juz o 21:00 a dzis znowu spac sie chce... spaaaaaaac.... |
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyspalam sie chyba, ale taka sie czuje do nieczego, nic mi sie znowu nie chce i jestem taka blee .... zaraz zjem jakies sniadanko (nie mam na nic ochoty
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jak rano wstaje to tez nie mam na nic ochoty ale przyznaje, ze rano mnie budzi glod i burczenie brzucha. Teraz znowu czuje, ze zaczyna mi burczec mimo iz zjadlam juz banana oraz platki muesli z mlekiem.
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek dziewczynki
!Aguśkaa83 Rozumiem Cię w 100%.. Zaczeło się od porannych mdłości, a teraz męczy mnie cały dzień... ![]() Wytłumaczyłam mojemu TŻ,że czuje się tak jakby on codziennie wstawał na mega potwornym kacu bo imprezie ![]() Zrozumiał ![]() Jadłam barszcz! Mamusia okazała się niezastąpiona!
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!
ja jeszcze w łózko ale zaraz wstaje na sniadanie i do mamusi na obiad to jest zycie
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje gratulacje serdeczne. Cytat:
|
||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Ależ sobie pospałam
|
#1860 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi bardzo... Cytat:
![]() Cytat:
oo to musze sprobowac |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

. Przed chwilą wciągnęłam paczkę chipsów i czuję, że bardzo ciężko będzie mi nie dołączyć do grona tych zaniedbanych mam 

na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko
uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić...

), wartosci calkiem zadowalajace, zelazo zaskakujaco wysokie, cisnienie w normie, waga tez ok 

- tak teraz się śmieje jak pomyśle jak głupio musiałam wyglądać - dobrze że tż został na korytarzu i nie musiał się za mnie wstydzić)
Waga nam się przydaje też z innego względu, Tż się odchudza i waży chyba częściej niż ja, przed ciażą ważyłam się może raz na miesiąc? A z jedzonkeim też sobie ostanio pofolgowałam, cały czas myślę, co by tu zjeść dobrego 
.