Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 17:53   #1831
engela
Raczkowanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

szajajaba to ja się pytałam po co badanie na grupę krwi bo zastanawiało mnie to przecież mam ją ustaloną ...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:03   #1832
kajaja
Zadomowienie

niestety ja narazie mamą nie zostane wynik dzisiejszej bety to<1,00 a w środe był 34.9
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:07   #1833
Capsta
Raczkowanie

Cześć wszystkim.
Głowię się dziś nad tym, ile odpoczynku potrzeba kobietce w tym pierwszym trymestrze, bo ciężko mi uwierzyć, że aż tyle! Mój organizm wykazuje się chęcią do aktywności jakieś 4h na dobę! Pojechałam dziś do rodziców na rosołek, zjadłam i momentalnie dopadła mnie senność. Nie mogłam podrzemać u nich, bo za dużo tam hałasu. W drodze powrotnej do domu myślałam, że po prostu zasnę na siedząco. W nocy śpię około 8h, a w ciągu dnia przysypiam jeszcze ze 3 razy po 1-3h każdy!

Co do brzuszka: mam już pokaźny efekt zaparcia . Przed chwilą wciągnęłam paczkę chipsów i czuję, że bardzo ciężko będzie mi nie dołączyć do grona tych zaniedbanych mam .

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie po co jest robione badanie na grupę krwi?
Również po to, żeby w razie nagłej komplikacji z koniecznością podania krwi nie tracić czasu na sprawdzanie grupy, tylko od razu podać właściwą.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:11   #1834
Peru
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Peru a niby dlaczego Ci podniosłam ciśnienie, i najważniejsze, gdzie napisałam, że luteina źle działa na rozwój płodu?

Napisałam tylko swoje obawy przy jej braniu bo tak jak przytoczyłam dowiedziałam się niemiłych faktów na temat tej lekarki... Więc mogę po prostu nie mieć do niej zaufania a co za tym idzie, zastanawiać się czy odpowiednio wypisała mi leki.
Napisałaś, że częste spożywanie nie jest tak naprawdę potrzebne - ja to odczytałam, że źle to wpływa na rozwój. Źle zinterpretowałam

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:30   #1835
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Peru Pokaż wiadomość
Napisałaś, że częste spożywanie nie jest tak naprawdę potrzebne - ja to odczytałam, że źle to wpływa na rozwój. Źle zinterpretowałam
Zdarza się

A dlatego tak napisałam, bo koleżanka mojej przyjaciółki urodziła teraz bliźniaki, i lekarz od początku ciąży wpychał w nią luteinę, a po skonsultowaniu to z innym lekarzem okazało się, że nie było to potrzebne...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:05   #1836
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Emigra, Emgela, fakt

Jeśli masz ustaloną tylko w książeczce dziecinnej swojej to do niczego, bo do 2rż dziecka grupa mogła ulec zmianie. Powinnaś mieć zaświadczenie lub kartę grupy krwi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:06   #1837
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.
Głowię się dziś nad tym, ile odpoczynku potrzeba kobietce w tym pierwszym trymestrze, bo ciężko mi uwierzyć, że aż tyle! Mój organizm wykazuje się chęcią do aktywności jakieś 4h na dobę! Pojechałam dziś do rodziców na rosołek, zjadłam i momentalnie dopadła mnie senność. Nie mogłam podrzemać u nich, bo za dużo tam hałasu. W drodze powrotnej do domu myślałam, że po prostu zasnę na siedząco. W nocy śpię około 8h, a w ciągu dnia przysypiam jeszcze ze 3 razy po 1-3h każdy!

Co do brzuszka: mam już pokaźny efekt zaparcia . Przed chwilą wciągnęłam paczkę chipsów i czuję, że bardzo ciężko będzie mi nie dołączyć do grona tych zaniedbanych mam .

.
a ja tez bym mogla ty;lko spac, w dzien mi sie chce ale jakos nie zasypiam codziennie. Co do chipsow to mnie na szczescie odrzuciło i od slodyczy tez wiec git. nawet ciasta nie jem oby totrwalo jak najdluzej bo jestem łasuchem na slodkie z natury

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:16   #1838
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Czy wy tez juz sie przegladacie w lustrze czy wam brzuszek rosnie czy tylko ja mam taka schize???
Oj taaaaaak
Cytat:
to się cieszę
Mam na imię Karolina mam 22 lata. dzisiaj skończyłam 7 tydzień czekam na wizytę, którą mam 22 sierpnia. na którą się doczekać nie mogę bo byłam potwierdzić wizytę u innej lekarki prywatnie, ale niestety dużo się nie dowiedziałam... Nie powiedziała mi czy bije serduszko uświadomiła mnie, że pęcherzyk spłaszczony trochę i dała mi luteinę, którą nie wiem czy przyjmować, bo słyszałam, że często branie tej luteiny nie jest potrzebne tak na prawdę. No i nie wiem co mam robić... czy zażywać czy nie zażywać i czekać co powie moja lekarka. btw słyszałam sporo negatywnych opinii na jej temat(oczywiście po fakcie) dlatego stąd to moje zaniepokojenie. A moja lekarka niestety jest na urlopie jak na złość więc zostaje mi czekać... Tak nawiasem na tą luteinę patrzeć nie mogę, bo mi nie dobrze od samego widoku. :/
Luteina zawiera progesteron, ktory jest bardzo wazny w ciazy, poniewaz ja podtrzymuje, dlatego ja na Twoim miejscu bym brala ta luteine i nie krecila nosem. A na serduszko moglo byc za wczesnie.
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Co do luteiny-rozmawiałam jakiś czas temu z koleżanką na ten temat, świeżo upieczoną mamusią. I ona mi powiedziała, że jej ciotka-położna, powiedziała jej kiedyś że jak zajdzie w ciążę, i nie będzie chciała w niej być, to ona jej może luteinę zapisać, że niby działa poronnie Ale może to tej koleżance coś się pomyliło, bo przecież to na podtrzymanie jest!
Cos Wam sie pomylilo, bo luteina to jak wyzej napisalam progesteron ktory ma za zadanie podtrzymywac ciaze - swoja droga to dobra ciotka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28629353]
Emigra, a jak myślisz, po co jest robione badanie na grupę krwi? Na pewno sama potrafisz na to pytanie odpowiedzieć [/QUOTE]
Ja o nic nie pytalam

Ale ja np nie znalam swojej grupy krwi, zbadali mi, wpisali w ksiazeczke ciazy i tyle. I zaznaczyli sobie ze beda mi musieli podac szczepionke, zeby konfliktu przy nastepnej ciazy nie bylo.
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
niestety ja narazie mamą nie zostane wynik dzisiejszej bety to<1,00 a w środe był 34.9
przykro mi
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:20   #1839
Capsta
Raczkowanie

Jak na razie przez większość czasu mam niechęć do większości pokarmów, ale te chipsy dopadły mnie dziś po popołudniowej drzemce i nie mogłam się powstrzymać. Boję się, bo wiem, że to dopiero początek!
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:25   #1840
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Luteina zawiera progesteron, ktory jest bardzo wazny w ciazy, poniewaz ja podtrzymuje, dlatego ja na Twoim miejscu bym brala ta luteine i nie krecila nosem. A na serduszko moglo byc za wczesnie.
Grzecznie biorę mimo, że jest wstrętna Poczekam jednak do wizyty u mojego lekarza i zobaczymy co ona mi powie...

Stary 2011-08-08, 19:47   #1841
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie

Dzis niestety poranek nie nalezal do lagodnych....
niestety pierwszy raz dzis wymiotowalam..
Juz 2 tygodnie mecza mnie mdlosci i rwie mnie juz mam dosc serdecznie
Chociaz popoludniu troszke mam spokoju ale z wieczora znow mnie mdli...
Nie zrobilam narazie badan, nie jestem w stanie isc na czczo, trudno, lekarz mnie ochrzani ale nie dam rady

Ja dzis na obiadek robilam kabaczka nadziewanego miesem mielonym, ziemniaczki i suroweczka Suroweczka z kapustki kiszonej marzyla mi sie od paru dni
Na szczescie jest u mnie moja babcia i pomaga mi bo ja sie tak szybko mecze a jeszcze synek ktory daje popalic, wiec jej pomoc jest bezcenna

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

wpadam na razie tylko z wiesciami

Po pierwsze dlstalam dzis L4 (ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy), takze dzis tylko musze jeszcze podokanczac co sie da i od jutra laba

No i na kontroli wszystko ok. Wg usg jestem w 10+1 tc, fasolka rozwija sie prawidlowo, ma 3,5 cm, i 5 paluszkow w jednej raczce (druga chowala ), wartosci calkiem zadowalajace, zelazo zaskakujaco wysokie, cisnienie w normie, waga tez ok
aha i na liscie mozna zmienic, tp mam wyliczony przez lekarza na 04.03.
no nareszcie dostalas to l4
no i wiesci z wizyty super
Cytat:
Dzień dobrek Dziewczyny !

Jak mnie mdli... masakra!
mnie juz mdli 2 tyg i nie czuje ze to koniec
Cytat:
to się cieszę
Mam na imię Karolina mam 22 lata. dzisiaj skończyłam 7 tydzień
witajgratuluje
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Chciałam upiec ciasto... i co... jak zwykle piękny zakalec
w ogóle mam taki dzień do dupy, że szkoda gadać...
jakie ciasto pieklas?
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
albo pileczki takie ladne...

no ale u mnie 1,3kg na plusie juz a to dopiero 10 tydzien zaczelismy.
Wiec troche sie boje boczkow
kochanie ja juz 72 kg waze, a wazylam 70 wiec juz 2 kg przybralam a wzrostu mam 169. A przed tamta ciaza wazylam 65 kg, niestety 5 kg to pozostalosci...ale po tej ciazy biore sie porzadnie za siebie oczywiscie jesli przy dwojce dzieci bedzie czas
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-08 o 19:48
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 20:00   #1842
Karo89
Zakorzenienie

Aguśkaa83 dziękuję

Stary 2011-08-08, 20:18   #1843
karolca
Zakorzenienie

aguśka, zwykłe plasterkami jabłek na wierzchu (nawet nie był to biszkopt).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:16   #1844
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
aguśka, zwykłe plasterkami jabłek na wierzchu (nawet nie był to biszkopt).
moze nie mialas dzis dnia...
moge Ci dac przepis na szarlotke z pianką z ciasta polkruchego jesli lubisz jableczniki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:19   #1845
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
moze nie mialas dzis dnia...
moge Ci dac przepis na szarlotke z pianką z ciasta polkruchego jesli lubisz jableczniki
Dzięki na półkruche mam przepis.

Ale fakt, dziś nie jest mój dzień, bo nawet aparat przestał mi działać. A mąż wziął go w ręce i mówi, że wszystko ok.
Ja nie wiem
Ale jutro jest nowy dzień i zaproszę mamę, przy której ciasta zawsze mi wychodzą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-08, 22:37   #1846
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.

Również po to, żeby w razie nagłej komplikacji z koniecznością podania krwi nie tracić czasu na sprawdzanie grupy, tylko od razu podać właściwą.
ja mam tak samo non stop bym spala i spala zrobie kilka rzeczy i jestem zmeczona heh najgorzej mam w pracy, pracuje po 11h ale na szczescie moge siedziec, ale nie moge sie zdrzemnac

tez brzuszka wypatruje juz z niecierpliwoscia
Stary 2011-08-09, 08:25   #1847
aaagga
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Chciałam wam zrelacjonować moją wczorajszą pryw wizytę u gina w klinice. Jak tam weszłam to szczena opadła mi z wrażenia, taki wypas, np. czekasz na lekarza na skórzanych kanapach wbudowanych w ścianę i tak na wszystkich korytarzach. Tą klinikę ginekologiczno-położniczą otworzyli w tym roku i pracują tam najlepsi lekarze z regionu. Sprzęt nowiutki, rodzisz w pojedynczej sali, chyba fajnie. Ze szpitala wychodziły uśmiechnięte mamy z noworodkami. Przyjrzałam sie tym kobietom dokładnie: żadnych wybroczyn na twarzy, żadnych popękanych naczynek w oczach. Bardzo zainteresował mnie poród w tej klinice.
Lekarz fajny, zainteresował się moim ciśnieniem : 150/101, kazał mierzyć codziennie, żeby sprawdzić czy to stres czy może początki problemów ( gin w przychodni olał to moje wysokie cisnienie , a nie leczone może prowadzić nawet do rzucawki). Nie robił USG bo miałam 2 tyg temu i pooglądał. Powiedział, że w ogóle mu to nie przeszkadza że chcę badania robić na NFZ w przychodni i że jednocześnie będę chodzić do 2 lekarzy bo wie jakie są koszty wszystkich badań.
Tylko tamtemu w przychodni mam nic nie mówić, bo mnie zacznie olewać. Hepe miałaś więc rację.
Aha, a propos wcześniejszych rozważań dowiedziałam się że gdy ciąża nie jest zagrożona można dotykać piersi, brzucha , uprawiać seks (a nawet mieć orgazm ) bo skurcze macicy powodowane przez te "czynności" nie mają nic wspólnego ze skurczami, które powodują poronienia (o ile ciąża nie jest zagrożona). Gdy lekarz zobaczył mój szeroki uśmiech, szybko dodał, że oczywiście wszystko w granicach rozsądku (chyba wyglądałam jakbym miała jakieś niecne plany na wieczór ) Aha i jeszcze żeby pozycje nie były zbyt forsowne ( - tak teraz się śmieje jak pomyśle jak głupio musiałam wyglądać - dobrze że tż został na korytarzu i nie musiał się za mnie wstydzić)
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:39   #1848
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Aha, a propos wcześniejszych rozważań dowiedziałam się że gdy ciąża nie jest zagrożona można dotykać piersi, brzucha , uprawiać seks (a nawet mieć orgazm ) bo skurcze macicy powodowane przez te "czynności" nie mają nic wspólnego ze skurczami, które powodują poronienia (o ile ciąża nie jest zagrożona). Gdy lekarz zobaczył mój szeroki uśmiech, szybko dodał, że oczywiście wszystko w granicach rozsądku (chyba wyglądałam jakbym miała jakieś niecne plany na wieczór ) Aha i jeszcze żeby pozycje nie były zbyt forsowne ( - tak teraz się śmieje jak pomyśle jak głupio musiałam wyglądać - dobrze że tż został na korytarzu i nie musiał się za mnie wstydzić)
no ładnie to przyznaj sie jakie miałas wtedy mysli

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:57   #1849
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, wieczorem brzuch wydęty, z rana znów płaski, nigdy wcześniej nie miałam problemów z trawieniem ani przemianą materii, ale czytałam, że w ciazy to chleb powszedni Waga nam się przydaje też z innego względu, Tż się odchudza i waży chyba częściej niż ja, przed ciażą ważyłam się może raz na miesiąc? A z jedzonkeim też sobie ostanio pofolgowałam, cały czas myślę, co by tu zjeść dobrego I tak wymyśliłam, że jutro zrobię na obiad pierogi, dziś natomiast zapiekankę warzywną Idę zatem do garów
Hm ja dzis zamierzam przyrzadzic kurczaka to thajsku i do tego kapusta pekinska hehe, taki orientalny zestaw. Ja az boje sie wejsc na wage bo zawsze wazylam ok 58kg ale teraz to juz pewnie przekrocze magiczna 60 .

Cytat:
Nikita u mnie to już nawet były przymiarki z poduszką pod bluzką
kurcze tez musze sprobowac!!!!!!

Cytat:
Zariah Ja przy 164 cm ważę 74 kg więc pomyśl jaka za mnie kulka
Na razie mam 0,5 kg więcej bo mam ekhm...zaparcia...
Pomogą śliwki?
Mi na zaparcia pomagaja platki muesli z Marks&Spencer z owocami. Nie wiem, czy masz gdzies kolo siebie ten sklep ale te platki sa rewelacyjne, polecam bo sa bez dodatku cukru. Jem je codzinnie na sniadanie z mlekiem sojowym i jest git, problem zaparc zniknal.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heh, ja to mysli tez bym i miala ale z reguly jestem tak skonana, ze normalnie nie mam sily. Biedny TZ..
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:14   #1850
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hehe przejrzałaś mnie
ale i tak nic z tego bo jak widzę łóżko to wszystko przestaję się liczyć oprócz spania, tylko sny potem niedwuznaczne , szczegółowe i to niekoniecznie z TŻ, niestety
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:29   #1851
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

mnie juz mdli 2 tyg i nie czuje ze to koniec
a w ktorym tygodniu jestes?

Mnie w sumie tak porzadnie mdlilo gdzies od 5 tygodnia i dopiero teraz zaczelo przechodzic, chociaz jeszcze nie w 100% (a jestem w 11.)...
w kazdym razie zycze ci, zeby to sie szybciutko skonczylo

Co do wagi, to ja przed ciaza wazylam 63kg (bez ubran ), wczoraj na kontroli wyszlo 62,5 w ubraniach...

A tak to dzien dobry... ja rozkoszuje sie dzis spokojem... corcie odwiozlam do zlobka i teraz bede mogla w koncu skupic sie troche na zrobieniu porzadku w domu, bo zaroslo, upieke jakies ciacho (tz sie ucieszy) i moze nawet uda mi sie upichcic cos na obiad (tz ucieszy sie jeszcze bareziej )
Stary 2011-08-09, 10:09   #1852
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Grzecznie biorę mimo, że jest wstrętna Poczekam jednak do wizyty u mojego lekarza i zobaczymy co ona mi powie...
czasami trzeba sie poswiecic dla dziecka.... jak ten Twoj lekarz tez bedzie Ci kazal brac luteine to popros moze o dopochwowa.
Cytat:
Hej dziewczyny!
Chciałam wam zrelacjonować moją wczorajszą pryw wizytę u gina w klinice. Jak tam weszłam to szczena opadła mi z wrażenia, taki wypas, np. czekasz na lekarza na skórzanych kanapach wbudowanych w ścianę i tak na wszystkich korytarzach. Tą klinikę ginekologiczno-położniczą otworzyli w tym roku i pracują tam najlepsi lekarze z regionu. Sprzęt nowiutki, rodzisz w pojedynczej sali, chyba fajnie. Ze szpitala wychodziły uśmiechnięte mamy z noworodkami. Przyjrzałam sie tym kobietom dokładnie: żadnych wybroczyn na twarzy, żadnych popękanych naczynek w oczach. Bardzo zainteresował mnie poród w tej klinice.
Lekarz fajny, zainteresował się moim ciśnieniem : 150/101, kazał mierzyć codziennie, żeby sprawdzić czy to stres czy może początki problemów ( gin w przychodni olał to moje wysokie cisnienie , a nie leczone może prowadzić nawet do rzucawki). Nie robił USG bo miałam 2 tyg temu i pooglądał. Powiedział, że w ogóle mu to nie przeszkadza że chcę badania robić na NFZ w przychodni i że jednocześnie będę chodzić do 2 lekarzy bo wie jakie są koszty wszystkich badań.
Tylko tamtemu w przychodni mam nic nie mówić, bo mnie zacznie olewać. Hepe miałaś więc rację.
No cisnienie jest bardzo wazne, ja mam mierzone na kazdej wizycie, nawet zanim zaszlam w ciaze. To dla Ciebie jest nowosci ze jesli z ciaza jest wszystko ok to mozna zyc normalnie - uprawiac sporty, sex? a brzucha i piersi mozna dotykac, tylko nie mozna ich za dlugo i za mocno masowac/glaskac.

Ja dopiero wstalam, czuje sie jak wypluta przez krowe ale dzisiaj juz musze zafarbowac wlosy, bo w piatek slub przyjaciol a ja mam odrosty jak stad do Monako

a jak dzisiaj humorki?

Gucia, jakie ciacho pieczesz?
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 10:17   #1853
Nikita...
Zakorzenienie

Emigro, dzien dobry!
ja tez czuje sie jak przemielona przez maszynke do miesa, non stop ziewam. Kolezanki w pracy pytaja co robilam wczoraj w nocy a ja co... ja spalam przeciez. Polozylam sie juz o 21:00 a dzis znowu spac sie chce...
spaaaaaaac....
Stary 2011-08-09, 10:24   #1854
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigro, dzien dobry!
ja tez czuje sie jak przemielona przez maszynke do miesa, non stop ziewam. Kolezanki w pracy pytaja co robilam wczoraj w nocy a ja co... ja spalam przeciez. Polozylam sie juz o 21:00 a dzis znowu spac sie chce...
spaaaaaaac....
Ja pospac pospalam troche, bo zasnelam kolo 23 a wstalam o 10 wyspalam sie chyba, ale taka sie czuje do nieczego, nic mi sie znowu nie chce i jestem taka blee .... zaraz zjem jakies sniadanko (nie mam na nic ochoty ) zafarbuje wlosy i wezme sie za jakas robote, bo nie moge siedziec caly dzien prze komputerem
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 10:28   #1855
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pospac pospalam troche, bo zasnelam kolo 23 a wstalam o 10 wyspalam sie chyba, ale taka sie czuje do nieczego, nic mi sie znowu nie chce i jestem taka blee .... zaraz zjem jakies sniadanko (nie mam na nic ochoty ) zafarbuje wlosy i wezme sie za jakas robote, bo nie moge siedziec caly dzien prze komputerem
Ja juz od 8:30 przed kompem w pracy .
Jak rano wstaje to tez nie mam na nic ochoty ale przyznaje, ze rano mnie budzi glod i burczenie brzucha.
Teraz znowu czuje, ze zaczyna mi burczec mimo iz zjadlam juz banana oraz platki muesli z mlekiem.
Stary 2011-08-09, 10:30   #1856
engela
Raczkowanie

Dzień doberek dziewczynki !

Aguśkaa83 Rozumiem Cię w 100%.. Zaczeło się od porannych mdłości, a teraz męczy mnie cały dzień...

Wytłumaczyłam mojemu TŻ,że czuje się tak jakby on codziennie wstawał na mega potwornym kacu bo imprezie
Zrozumiał

Jadłam barszcz! Mamusia okazała się niezastąpiona!
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:51   #1857
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!
ja jeszcze w łózko ale zaraz wstaje na sniadanie i do mamusi na obiad to jest zycie
Stary 2011-08-09, 10:53   #1858
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny ja tez terin na marca mam - chcialam sie pzaytac jakies macie dolegliwosci ? bo ja wusmie bol sutkow i czasme raz dwa razy na dzien jakies mdlosci 3-5 sekundowe,tak nic pozatym
Mam Cię.

Moje gratulacje serdeczne.

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam
Moge sie do was przylaczyc
Jestem rowniez Marcowka termin mam na 8 marca z kalkulatora i mierzenia temperatur a 16 z Usg
Mam juz 2 dzieci wiec to bedzie 3
Również gratuluję ciepło.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:58   #1859
karolca
Zakorzenienie

Czeeeść
Ależ sobie pospałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-09, 11:15   #1860
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
przykro mi bardzo...

Cytat:
Cos Wam sie pomylilo, bo luteina to jak wyzej napisalam progesteron ktory ma za zadanie podtrzymywac ciaze - swoja droga to dobra ciotka
dokladnie tak. Luteina moze jedynie zatrzymac owulacje jesli podana jest zbyt wczesnie w czasie cyklu. Natomiast w zyciu nie slyszalam zeby wyowlywala poronienie

Cytat:
dobre. Musialas miec niezla mine

Cytat:
Mi na zaparcia pomagaja platki muesli z Marks&Spencer z owocami.
oo to musze sprobowac

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości