Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 21:19   #721
ankasz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Gdzie w Warszawie?

Zupełnie nie rozumiem jak można dzwonić do kogoś kilka razy jak ta osoba ciągle odrzuca połączenia. Skoro odrzuca to znaczy, że za Chiny Ludowe nie może odebrać tak? Więc po co uparcie dzwonić, szczególnie, że to nie jest sprawa życia i śmierci?
Już któryś raz mam taką sytuację w ciągu ostatnich dni
a skąd wiesz, skoro nie odebrałaś?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:45   #722
201604250941
Konto usunięte

Mam ten laktacyd tez, tak na specjalne okazje, okres czy cos. Po rozmowie z ginem tyle sie dowiedzialam, zeby zadnych ziolowych ani perfumowanych nie uzywac i koniec koncow po przeczytaniu wszystkich ulotek jakos ten mi sie wydal najbezpieczniejszy.
Kolega myje sie tym ziajowym tez, kradnie matce i siostrze....

Ja wlasnie wiem, ze moja woda w kranie sie do picia nie nadaje. I powinnam kupic taki czajnik filtrujacy bo jest twarda. Zazdroszcze tym, co maja glebinowa, moga sobie nalac zimnej wody prosto z kranu a nie zagotowac i czekac az ostygnie albo trzymac butelke w lodowce.

Pamietam jak kiedys przez chwile mieszkalam pod Warszawa to nam wszystkim od tej wody wlosy wypadaly i skora z glowy platami schodzila, lupiez jak snieg.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:58   #723
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
a skąd wiesz, skoro nie odebrałaś?
Bo to akurat były osoby, które dzwonią z bzdurami. Poza tym potem i tak się dowiaduję o co chodzi i zawsze to są rzeczy, które mogą poczekać lub być załatwione przez kogoś innego. Np. ostatnio kolega dzwonił czy mogłabym mu jeszcze raz pożyczyć "Pod kopułą" Kinga bo na początku września wyjeżdża i chciałby wziąć na wyjazd...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:05   #724
201604250941
Konto usunięte

A ile razy dzwonil?
Stary 2011-08-08, 22:08   #725
201604190949
Konto usunięte

Pięć. Za każdym razem odrzucałam połączenie po jednym dzwonku.
Stary 2011-08-08, 22:23   #726
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Pięć. Za każdym razem odrzucałam połączenie po jednym dzwonku.
Może uzależnia ważność sprawy od grubości książki
Stary 2011-08-08, 22:28   #727
201604190949
Konto usunięte

1000str a5 - sprawa bardzo ważna! Zapamiętam
Stary 2011-08-09, 01:13   #728
Sondrina
BAN stały

Mnie irytuje to, że moim sąsiadom nie chce się wyciągać kluczy i ciągle do mnie dzwonią, bym im otworzyła. Moja sąsiadka np. nie dzwoni do siebie, bo mąż śpi i nie chce mu przeszkadzać, ale do nas o 6 rano w sobotę/niedzielę dzwoni namiętnie i nas budzi;/ Wczoraj był szczyt szczytów, grubo po północy, dzwoni do nas z mężem, żeby im otworzyć, bo uwaga uwaga "nie chce im się kluczy szukać w torebce", a i tak będą musieli sobie otworzyć drzwi do mieszkania...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 01:30   #729
201604190949
Konto usunięte

Bezczelna! I Ty jej jeszcze otwierasz?!
Stary 2011-08-09, 01:45   #730
muszynianka
Zakorzenienie

No, taką miałam ciekawą sytuację w pracy - ktoś odłożył telefon do depozytu ale nie wyłączył dźwięku, co chwilę osobę odpowiedzialną za powierzone mienie dręczył kretyński dzwonek i poświęciła kilka minut na ciągłym odrzucaniu połączenia

Więc tak, rozumiem twoją złość. Ja dzwonię dwa razy. Jak ktoś za pierwszym razem nie odbierze, znaczy że mógł nie usłyszeć. Dzwonię drugi raz i nie odbiera, to już nie odbierze bo albo nie może rozmawiać albo nie wziął telefonu.
Z resztą, nie pali się. Jak ktoś zobaczy nieodebrane połączenie to pewnie gdy będzie mógł odezwie się.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 02:01   #731
emelie
Wtajemniczenie

Wkurzają mnie ludzie, którzy w ramach oszczędności puszczają strzałki na komórkę, zamiast zadzwonić. I ja rozumiem, że można nie mieć nic na koncie, ale jeżeli ktoś sam mi się chwali, że żeruje na innych, a potem próbuje to jeszcze na mnie wykorzystać, to chyba coś jest nie tak I potem X co chwile puszcza mi strzałki, ja w końcu wkurzona oddzwaniam i co się okazuje? Że X coś chce ode mnie. Jak chce, to niech zadzwoni jak człowiek
Stary 2011-08-09, 03:17   #732
Torina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Wkurzają mnie ludzie, którzy w ramach oszczędności puszczają strzałki na komórkę, zamiast zadzwonić. I ja rozumiem, że można nie mieć nic na koncie, ale jeżeli ktoś sam mi się chwali, że żeruje na innych, a potem próbuje to jeszcze na mnie wykorzystać, to chyba coś jest nie tak I potem X co chwile puszcza mi strzałki, ja w końcu wkurzona oddzwaniam i co się okazuje? Że X coś chce ode mnie. Jak chce, to niech zadzwoni jak człowiek
Też mnie to wkurza. Albo mówi "zadzwoń do mnie" w sprawie, która ewidentnie dotyczy tej osoby. Dlaczego inni mogą oszczędzać, albo ciągle tłumaczyć się brakiem pieniędzy na koncie w telefonie, a ja mam w ich sprawach do nich dzwonić
Stary 2011-08-09, 07:17   #733
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Mnie irytuje to, że moim sąsiadom nie chce się wyciągać kluczy i ciągle do mnie dzwonią, bym im otworzyła. Moja sąsiadka np. nie dzwoni do siebie, bo mąż śpi i nie chce mu przeszkadzać, ale do nas o 6 rano w sobotę/niedzielę dzwoni namiętnie i nas budzi;/ Wczoraj był szczyt szczytów, grubo po północy, dzwoni do nas z mężem, żeby im otworzyć, bo uwaga uwaga "nie chce im się kluczy szukać w torebce", a i tak będą musieli sobie otworzyć drzwi do mieszkania...
Bezczelna Mam nadzieję, że nie otwieracie jej za każdym razem? Ja bym odpowiedziała: "A mi się nie chce guzika nacisnąć, żeby pani drzwi otworzyć". Skoro ona nie ma skrupułów, to dlaczego Ty masz mieć? No jakie okropne babsko
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 07:30   #734
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Wczoraj był szczyt szczytów, grubo po północy, dzwoni do nas z mężem, żeby im otworzyć, bo uwaga uwaga "nie chce im się kluczy szukać w torebce", a i tak będą musieli sobie otworzyć drzwi do mieszkania...
Do mnie natomiast dzwonią cały czas z ulotkami - no tak bo mieszkam na 3 piętrze to już nie będzie mi się chciało zejść po ulotkę.

Odkładajcie domofon na noc - nikt Wam nie będzie po nocach dzwonił.
Z resztą cały czas bym miała odłożony - u mnie domownicy wszyscy mają klucze i dzwonią tylko 'goście' i listonosz..

Raz miałam sytuacje, że dzieciaki dzwonili 'Czy mogłaby Pani otworzyć drzwi ?' (akurat poznałam, że był to głos dziewczynki z innego bloku) A ta 'no otwórz ... bardzo proszę'. Zaczaiłam, że pewnie dzieciaki zauważyły otwarte drzwi od piwnicy i sobie po piwnicy chcieli pobiegać O_o. Prosto z mostu powiedziałam, że 'NIE MA LATANIA PO BLOKU'

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-08-09 o 07:32
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:00   #735

Cytat:
Wkurzają mnie ludzie, którzy w ramach oszczędności puszczają strzałki na komórkę, zamiast zadzwonić.
Ha, ja miałam jeszcze coś innego! Plus kiedyś wprowadził kod, który wpisując z numerem tel, nawiązywał rozmowę z tym numerem, ale rozmowa była na koszt "odbiorcy", przy czym wcześniej leciała taka informacja, "czy zgadza się Pan, by rozmowa... Pański koszt, blabla" - i za to też leciały minuty.
I moja znajoma z przyjemnością i bardzo często korzystała, bo jej się nie chciało dzwonić. Uch.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:54   #736
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Moi znajomi jeszcze dzwonia na koszt odbiorcy... Zwlaszcza koledzy, dziewczyne musza wziac do baru mlecznego na romantyczna kolacje wiec do mnie beda dzwonic namoj koszt. Co mnie obchodzi ich dziewczyna?

Cytat:
Bezczelna! I Ty jej jeszcze otwierasz?!
Wlasnie?
Stary 2011-08-09, 10:51   #737
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Grzybicę narządów rodnych kobiety mają także z powodu nadmiernej higieny, używanie niewłaściwych preparatów, korzystanie z publicznych toalet, cukrzyca itp. ja bym roli ręcznika nie przeceniała
Racja. Nadmiar higieny też szkodzi.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
W ogole co do nadmiernej higieny- uzywacie plynow do higieny intymnej?
Nie używam. Większość tych żeli to pic na wodę. Przeglądałam ostatnio składy takich zeli. I co? We wszystkich, które widziałam był SLeS Także te żele od zwykłych żeli pod prysznic różniły się tylko tym, że miały pod koniec składu lactic acid. To ja podziękuję Producenci robią klientów w bambuko, i tyle.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja mam płyn AA przeciwgrzybiczny i przeciwbakteryjny. To nawet jak mnie coś tam swędziało to przeszło jak ręką odjął. Przykazanie gina z tym płynem.
Z tego, co wiem to w AA na drugim miejscu w składzie jest SLeS. Ja bym tego do mycia miejsc intymnych nie użyła
Stary 2011-08-09, 11:03   #738
Linaewen
Zakorzenienie

A co to jest ten tajemniczy SLeS?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:04   #739
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja też nigdy tych żeli nie używalam, ale też żadne nieprzyjemne przypadłosci mi się nie trafiły. Po prostu higiena, bez nadmiaru chemii.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:04   #740
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nie używam. Większość tych żeli to pic na wodę. Przeglądałam ostatnio składy takich zeli. I co? We wszystkich, które widziałam był SLeS Także te żele od zwykłych żeli pod prysznic różniły się tylko tym, że miały pod koniec składu lactic acid. To ja podziękuję Producenci robią klientów w bambuko, i tyle.
Ciekawe co piszesz, ale wlasnie tego sie spodziewalam, dodaj sztuczny zapach, niewiadome pH. Jak komus zalezy na kwasie mlekowym to lepiej podac sobie paleczki w globulkach czy zastrzyku. Ciagle czytam i slysze w tv, ze od tego mozna dostac infekcji, a gin mowi ze nawet nadzerki. Wole wode ale wiekszosc chyba uwaza to za kompletny brak higieny.

A, i dziwia mnie poglady na temat golenia rak. Dla mnie to wyglada dziwnie jak taka zadbana dziewczyna, uczesana, umalowana ma dżungle na rekach. Bo jak zgoli to jej odrosna czarne kedziory. Tyle lat juz gole i to sie nie stalo xD Nie rozumiem problemu, skoro nogi gola codziennie, i pachy, to czemu tak sie boja tych rak?
Stary 2011-08-09, 11:10   #741
Linaewen
Zakorzenienie

Zależy co to dżungla, ale jakos nie widziałam osoby, u której zarost na rękach byłby nieestetyczny [dobra, jeden biegacz, zarośnięty jak dywan, dosłownie], więc nie rozumiem idei GOLENIA rąk. Dla mnie to już gruba przesada.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-09, 11:13   #742
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A, i dziwia mnie poglady na temat golenia rak. Dla mnie to wyglada dziwnie jak taka zadbana dziewczyna, uczesana, umalowana ma dżungle na rekach. Bo jak zgoli to jej odrosna czarne kedziory. Tyle lat juz gole i to sie nie stalo xD Nie rozumiem problemu, skoro nogi gola codziennie, i pachy, to czemu tak sie boja tych rak?
mnie tez to dziwi. a raczej bardziej dziwi to, ze osoby depilujace przedramiona sa wysmiewane i uznawane za dziwakow. kto nie chce, niech nie depiluje, jego sprawa, ale moim zdaniem bardziej nienaturalnie wygladaja idealnie gladziutkie łydki + busz na przedramionach (jasny tez widac dobrze) niz gladkie przedramiona (mozna przeciez usuwac woskiem, nie trzeba golic)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Zależy co to dżungla, ale jakos nie widziałam osoby, u której zarost na rękach byłby nieestetyczny [dobra, jeden biegacz, zarośnięty jak dywan, dosłownie], więc nie rozumiem idei GOLENIA rąk. Dla mnie to już gruba przesada.
czy te, ktore sa przeciwniczkami usuwania wlosow z przedramion, gdyby mialy identycznie owlosione łydki, to goliliby te łydki, czy by sobie odpuscily?

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2011-08-09 o 11:15
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:14   #743
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
mnie tez to dziwi. a raczej bardziej dziwi to, ze osoby depilujace przedramiona sa wysmiewane i uznawane za dziwakow. kto nie chce, niech nie depiluje, jego sprawa, ale moim zdaniem bardziej nienaturalnie wygladaja idealnie gladziutkie łydki + busz na przedramionach (jasny tez widac dobrze) niz gladkie przedramiona (mozna przeciez usuwac woskiem, nie trzeba golic)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

czy te, ktore sa przeciwniczkami usuwania wlosow z przedramion, gdyby mialy identycznie owlosione łydki, to goliliby te łydki, czy by sobie odpuscily? obstawiam, ze nie
te tego nie rozumiem. ja mam ciemne wosy na rekach i je depiluje, ale sądzę, że nawet gdyby były jasne to bym to robiła. nawet balsamem byłoby mi się nieprzyjemnie smarować z owłosionymi rękami
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:19   #744
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
te tego nie rozumiem. ja mam ciemne wosy na rekach i je depiluje, ale sądzę, że nawet gdyby były jasne to bym to robiła. nawet balsamem byłoby mi się nieprzyjemnie smarować z owłosionymi rękami
jasne i dlugie wyjatkowo dobrze widac jak dziewczyna sie opali, jak komus to nie przeszkadza to ok, ale argument "nie gole, bo potem jest nieprzyjemne uczucie kaktusa" jest dziwny, a z łydkami, pachami tak nie ma?

ja kiedys golilam regularnie, woskowalam czasem, ostatnimi czasy mi sie nie chce, ale wole efekt gladkiej skory usuwanie wlosow nie wplynelo ani troche na ich grubosc, wcale nie zaczely rosnac mocniejsze

Czas edycji: 2011-08-09 o 11:21
Stary 2011-08-09, 11:20   #745
201604250941
Konto usunięte

Ja mam jasne i gole, a ostatnio kupilam depilator i zaraz w ogole ich nie bedzie.
Chyba w XXI wieku juz wiekszosc wie, ze z tymi kedziorami to mit. Aczkolwiek chyba nie zawsze, przypomina mi to corke znajomej, lat 9, klocila sie ze mna o to, powiedziala ze raz widziala lono swojej cioci, ktora kiedys sie tam ogolila i przez to ma tam teraz takie grube i czarne i krecone wlosy! Wiec to prawda jest i nie wolno golic rak! Ani nog!
I tlumacz dziecku, ze tam zawsze takie sa.
Stary 2011-08-09, 11:21   #746
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
czy te, ktore sa przeciwniczkami usuwania wlosow z przedramion, gdyby mialy identycznie owlosione łydki, to goliliby te łydki, czy by sobie odpuscily? obstawiam, ze nie
Na przedramieniu mam identyczne włosy jak na łydkach, zanim zaczęłam golić A może nawet dłuższe... Nogi zaczęłam, bo chciałam mieć gładkie i częściowo, bo koleżanki goliły. Ale w zimie nie ma tragedii jak nawet tydzień czy dłużej sobie odpuszczam. Bez przesady, buszu nie mam [kilka mm to nie busz], TŻ się nie czepia, ludziom nie pokazuję. Ludzie mają naturalne owłosienie i trzeba z tym jakoś żyć.
A te włosy na rękach, zwłaszcza w lecie bardzo mi się podobają-jak skóra mi się opali a włosy rozjaśnią, lubię ten efekt.
A, naturalnie jestem blondynką, może dlatego nie mam takiego problemu z owłosieniem.
Stary 2011-08-09, 11:24   #747
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Na przedramieniu mam identyczne włosy jak na łydkach, zanim zaczęłam golić A może nawet dłuższe... Nogi zaczęłam, bo chciałam mieć gładkie i częściowo, bo koleżanki goliły. Ale w zimie nie ma tragedii jak nawet tydzień czy dłużej sobie odpuszczam. Bez przesady, buszu nie mam [kilka mm to nie busz], TŻ się nie czepia, ludziom nie pokazuję. Ludzie mają naturalne owłosienie i trzeba z tym jakoś żyć.
A te włosy na rękach, zwłaszcza w lecie bardzo mi się podobają-jak skóra mi się opali a włosy rozjaśnią, lubię ten efekt.
A, naturalnie jestem blondynką, może dlatego nie mam takiego problemu z owłosieniem.
w takim razie dziwie sie, ze nadal golisz łydki, skoro przedramiona sa "gorsze", a nie przeszkadzaja, to w czym przeszkadzaja wlosy na łydkach? dlaczego to samo na przedramionach jest ok a na łydkach bleee, przeciez to przedramiona sa bardziej na widoku, łydkom trzeba sie przyjrzec, kłaczki na lapkach widac od razu

Czas edycji: 2011-08-09 o 11:25
Stary 2011-08-09, 11:29   #748
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A co to jest ten tajemniczy SLeS?
Sodium Laureth sulfate. silny detergent.

Cytat:
Ciekawe co piszesz, ale wlasnie tego sie spodziewalam, dodaj sztuczny zapach, niewiadome pH. Jak komus zalezy na kwasie mlekowym to lepiej podac sobie paleczki w globulkach czy zastrzyku. Ciagle czytam i slysze w tv, ze od tego mozna dostac infekcji, a gin mowi ze nawet nadzerki. Wole wode ale wiekszosc chyba uwaza to za kompletny brak higieny.
Ano właśnie. W tych żelach do higieny intymnej nie ma niczego ciekawego (przynajmniej w większości) Pic na wodę.

Cytat:
No jak golą inne części ciała to faktycznie, dziwne, że boją się golenia rąk... Za to rozumiem, że ktoś nie goli rąk. To już tylko kwestia estetyczna.
Stary 2011-08-09, 11:29   #749
Linaewen
Zakorzenienie

Bo od czasu gimnazjum i od golenia te na łydkach są ciemniejsze i grubsze, przedramiona bez zmian
Bo co prawda to prawda-od golenia włosy się wzmacniają, od depilacji nie. A depilacja jest zbyt brutalna jak dla mnie...
Stary 2011-08-09, 11:33   #750
201604250941
Konto usunięte

No troche do pewnego momentu rosna szybciej i bardziej ostre ale to nie sa nadal kedziory, nie wyrosna nam na rekach loniaki jak niektorzy sie boja.

A, i tez kwestia wąsa u pan. Tez ciagle slysze- a bo jak wyrwe to bede juz musiala zawsze wyrywac. No nie, lepiej chodzic z czarnym wasem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości