Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 23:11   #1291
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
"TYCH" niegrzecznosciach?
tych których już nie pamiętam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:13   #1292
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
no bez kitu, pod koniec można już zajobca dostać od nawału informacji
no dokładnie.... co ciąża to inna historia..i bądź tu mądry człowieku

Cytat:
No nasza Malgosia tez ma rozwarcie i zaraz bedzie w skonczonym 35 tyg i pewnie do tego 37 tez donosi, to roznie chyba jest
ojj jestem ciekawa jak to będzie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
o kurcze, serio? Bo ja tu niby bezpieczna, bez rozwarć i skurczyków a jeszcze się okaże że urodzę szybciej od tych które maja masakre a jeszcze lepiej będzie jak się przeterminują haha.
a kto wie ... może być i tak dziś już pisałam...że mam wrazenie ,że nam któraś najmniej spodziewana forumka numer wywinie i prześcignie pozostałe

Cytat:
Aaaaaaaaaa witamy w gronie zboczuszkow, witamy

a mój sam po prysznicem... rany... gdyby nie te kłócia bóle itd.. to bym się na niego rzuciła pędem.. a tak to wola i ochota są... a sił brak..

chyba tu sama zostalam......to zmykam i ja. do jutra

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-08 o 23:36
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:41   #1293
lullaby_ml
Zakorzenienie

Jest tu kto jeszcze?
Stary 2011-08-08, 23:44   #1294
archinta
Zakorzenienie

sis- gdzie Twój avek??
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 23:45   #1295
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Jest tu kto jeszcze?

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-08-08, 23:47   #1296
cotynato
Zakorzenienie

O ja, nawet nie poznałam lulka bez avka

Wymianka.
Stary 2011-08-09, 00:01   #1297
archinta
Zakorzenienie

Od jakiś 3h mały tak się wierci,ze już mnie brzuch boli Jak wstanę to czuję dosłownie każde więzadło

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

No czas iść spać- może ten nasz mały maratończyk też się uspokoi
Kolorowych
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:07   #1298
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

no to nadrobiłam Was laseczki
Cytat:
Dzien bobly gdzie nasz kochany szpieg z krainy cotków? jestem dziewczyny, jestem, podczytuje was ale stwierdzilam ze napisze na forum jak sie ogolnie uspokoje i wylajtuje co by wam nie marudzic za duzo sis i agus ja tez... a poza tym skurcze i tak nie mijaja i nadal sa, dzisiaj nawet mialam jeszcze inny od wszystkich jakie miewalam, kolejna noc nieprzespana, jakies ciezkie te noce sa ostatnio, chyba przez to duszne powietrze czy cus

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
uff.wróciłam... dziękuję za kciuki
Z Leosiem wszystko ok, ładnie rośnie, w skończonym 33 t.c waży 2700 Lekarz odrazu zobaczył moja przestraszoną minę i powiedział że trzeba się cieszyć że tak rośnie.. a ja do niego z tekstem czy to on będzie rodził?
Skoro mały w 5 tygodni przybrał 1200 to co to będzie do końca??4 kg jak nic!!
juz wiem od czego mnie tak podbrzusze boli, i pachwiny... L. jest ustawiony główka w dół i trochę mi tam napiera (lekarz nie mógł nawet sprawdzić pomiarów główki)... dlatego to boli...mam brać nospę 3x1 tab, jakby brzuch bolał bardziej to biegusiem do szpitala...
aaa.. i mam sie oszczędzać bo szyjka wprawdzie zamkniętA ale ma jedyne 2,5cm...
a przeciez ja niewiele w domu robię, przewaznie to leże albo siedzę.. ostatnio trochę prałam i prasowałam a skoro to jest dla mnie wysiłek to jak mam przygotowac wszystko dla dzidzi?
musze ochlonąć ...
jaka duża córeczka będzie odpoczywaj i się nie przemęczaj
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
wirowałam na 600 obrotów

A była dzisiaj Acelinka?
nie nie było, ale pisała, że mąż zaczyn urlop i będzie jej mniej, ale jakby coś się działo to da znać
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ale pędzicie

aaa i byliśmy dziś pierwszy raz u fryzjera Musialam się pożegnać z długimi loczkami (ześwirowana mamusia), ale wzięłam sobie jeden pukiel na pamiątkę Mały wygląda teraz totalnie inaczej - jak łobuziaczek nie jak słodziak najpierw się bał maszynki - nie plakal ale caly się trząsł ale mu pani wytłumaczyła że to takie "bzium" i dala potrzymać i się rozluźnił. A po wszystkim chcial do niej na ręce i nawet zrobił mi "papa" Śmiesznie mi teraz patrzeć na niego, jak nei moje dziecko
dla synusia, dzielny chłopakczekamy na zdjęcie
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ale mi się babki dziś trafiły
jedna starsza taka 40 a druga z bliźniakami ale takie wariatki
kochana ale masz tam niezłą wymianę sąsiadek, pewnie nasłuchasz się i naoglądasz
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie, córeczka ułożona główką do dołu wyniki dobre,zapis ktg również ,pozamykana na 4spusty,bez skracającej szyjki,no i co najważniejsze nadal bez nadciśnienia z czego się cieszę bo pewnie wiązałoby się to z leżeniem jak w 1 ciąży.
Blaneczka waży jakieś 1,6kg.
Następna wizyta za mc.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dziś na sr kąpalismy lalę Kasię hehe tżta położna nawet pochwaliła że ładnie wszystko zapamiętał i wykonał no wiedziałam co mówię jak go uprzedziłam że facet lepiej się nadaje do kąpania noworodka niż babka no i pozwiedzaliśmy porodówkę jak tam weszłam to gęsiej skórki dostałam choć warunki po remoncie i sale całkiem przyjazne to jednak te fotele porodowe mnie przeraziły kurcze wszystkie nas to czeka za niedługo
nie mam jak za wami gonić więc wybaczcie, ostatnio tyle się dzieje i tyle spraw niezałatwionych wyszło że muszę się ostro brać za robotę od rana żeby to wszystko uporządkować i pozałatwiać do końca, mam nadzieję że moje łożysko da radę ładnie funkcjonować do tego magicznego 38 tygodnia bo jak nie to będzie masakra
demolka w domu do tego, schody się robią ale wolno, a mi już sił nie starcza żeby tak gonić dzień w dzień no i mężol jak coś czasem powie to tylko się chce siąść i ryczeć a trzeba zaciskać zęby i udawać dzielną i twardą uhhh

dobrej nocki mamusie
dla męża, mi też się wydaje, że faceci jakoś sobie lepiej radzą z kąpaniem, choć nie wiem jak to będzie z moim, bo on ostatnio stwierdził, że nigdy nie miał bezpośrednio kontaktu z takim malutkim bobaskiem i się boi, ale okaże się "w praniu"
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Z tatą bez zmian na ścieżce wojennej, z mężem ok, jest kochany, kręgosłup boli, co dzień to samo, nuda, rutyna .... kiepściucha, ale nie narzekam.

Cytat:
od półtorej godziny czekam aż małz odślepi się od kompa i laskawie pójdzie ze mną pod prysznic. I chyba sobie jeszcze poczekam
to się ciesz kochana, że mężuś chce z Tobą się prysznicować, bo mój zawsze znajdzie jakąś wymówkę, a to że wanna za mała, a to że coś ogląda w kompie, a to że spiący

Cotka mam do Ciebie pytanko, mogłabyś polecić jakiś fajny i przystępny cenowo nocleg na weekend we Wrocławiu???

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-08-09 o 00:08
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:20   #1299
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

jaka duża córeczka będzie odpoczywaj i się nie przemęczaj
synek będzie, Wieeeelki syn!!

Cytat:
to się ciesz kochana, że mężuś chce z Tobą się prysznicować, bo mój zawsze znajdzie jakąś wymówkę, a to że wanna za mała, a to że coś ogląda w kompie, a to że spiący
jakbym czytała o swoim mężu

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

ja też idę się polożyć już..
nic dzisiaj takiego nie robiłam a padam...
kolorowych
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:20   #1300
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

BordAna przepraszam, ale gafa

a wybiera się któraś na targi mother&baby do wrocławia 20-21 sierpnia??

Emilka ur. 05.05.14

Czas edycji: 2011-08-09 o 00:22
Stary 2011-08-09, 00:29   #1301
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Od jakiś 3h mały tak się wierci,ze już mnie brzuch boli Jak wstanę to czuję dosłownie każde więzadło

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

No czas iść spać- może ten nasz mały maratończyk też się uspokoi
Kolorowych
I dogódź kobiecie, rusza się za mało - źle, wariuje-źle

Cytat:
BordAna przepraszam, ale gafa

a wybiera się któraś na targi mother&baby do wrocławia 20-21 sierpnia??
Jaaa!! Muszę przywdziać mojego tż w ten pseudo ciązowy brzuch ;-)

Martuś, nie wiem gdybym nie miała wszystkiego na kupie, w kurzu itp. to zaprosiłabym do siebie ...
A noclegami się nigdy nie interesowałam ponieważ mam darmowy nie słyszałam też żeby coś jakoś szczególnie polecano. Myślę że w samym wrocławiu hotele są drogie, hostele obskurne a najtańsze i warte uwagi akademiki

Wymianka.
Stary 2011-08-09, 00:34   #1302
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaaa!! Muszę przywdziać mojego tż w ten pseudo ciązowy brzuch ;-)

Martuś, nie wiem gdybym nie miała wszystkiego na kupie, w kurzu itp. to zaprosiłabym do siebie ...
A noclegami się nigdy nie interesowałam ponieważ mam darmowy nie słyszałam też żeby coś jakoś szczególnie polecano. Myślę że w samym wrocławiu hotele są drogie, hostele obskurne a najtańsze i warte uwagi akademiki
My właśnie chcieliśmy się wybrać na te targi, a do tego 21 sierpnia mamy rocznicę ślubu i chcieliśmy na weekend czyli jeden nocleg wyskoczyć do wrocławia,
tak myślałam, że ciężko będzie, bo po co Ci wiedzieć gdzie jakie noclegi skoro tam mieszkaszno to jutro zabieram się za szukanie czegoś ciekawego

to ja też zmykam, kolorowych snów

Emilka ur. 05.05.14

Czas edycji: 2011-08-09 o 00:35
Stary 2011-08-09, 07:58   #1303
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

ja dzis z rana sie odzywam bo po sniadanku jade do mamy i wróce chyba dopiero wieczorem.TZ pojechał do warszawy i bedzie pozno w nocy i nie chce mi sie siedziec samej

Cytat:
Byłam na wizycie, córeczka ułożona główką do dołu wyniki dobre,zapis ktg również ,pozamykana na 4spusty,bez skracającej szyjki,no i co najważniejsze nadal bez nadciśnienia z czego się cieszę bo pewnie wiązałoby się to z leżeniem jak w 1 ciąży.
Następna wizyta za mc.

Cytat:
a karmic będę piersią na 1000000000% ale już mi sie dziś nie chce pisać całego wywodu dlaczego Zwłaszcza ze juz dwa razy opisywałam co czulam przy karmieniu K. ,chyba by już mnie dziewczyny pogoniły
e tam tak wzruszająco to opisywałaś

Cytat:
o kurcze, serio? Bo ja tu niby bezpieczna, bez rozwarć i skurczyków a jeszcze się okaże że urodzę szybciej od tych które maja masakre a jeszcze lepiej będzie jak się przeterminują haha.
no może i tak być

Cytat:

sama jesteś zboczuszek ja codziennie ciągnę małża pod prysznic, chyba że idę do wanny, wtedy mu się udaje umknąć Vo to za przyjemność siedzieć pod prysznicem samotnie
fajnie macie my mamy kabine 80-tke wiec teraz z brzucholem sama ledwo sie mieszcze
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:02   #1304
SONIA004
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!!
Jesteście niesamowite z tym pisaniem

aa2 Tak, Asiu, chodzę do "starej" pani doktor... która ma teraz ponad miesiąc urlopu!!! Następną wizytę mam 6.09...jak dotrzymam, ale umówilam się już też prywatnie do dr D. na 18.08, żeby sobie obgadać kwestie porodowe.
W zasadzie leżeć nie muszę, bo szyjka trzyma... ale i tak nigdzie się nie ruszam z domu... mam jakiś ucisk na nerw i jak chodzę to czuję takie ciągnięcie w pachwinie aż do samego kolana. Dobrze, że większość wyprawki już mam, parę rzeczy tylko przez neta domówię.
A Ty chyba czujesz się nieźle?? Smacznych lodów Wam dziś życzę
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:11   #1305
Tenaya24
Rozeznanie

Cześć Mamusie Długo nie pisałam, ale albo nie mam internetu albo cieszę się swoim mężem jak wraca z trasy. Do tego tak szybko piszecie, że nie nadążam z czytaniem i siłą rzeczy poddałam się jeśli chodzi o udzielanie się tutaj. Nie mniej jednak co raz was podczytuję a że zostałam "zaginioną mamą" to postanowiłam się odezwać
U nas wszystko ok Maleństwo rośnie jak na drożdżach. Mam sporaśny brzuch i przytyłam już jakieś 13 kg a jeszcze 2 miesiące przede mną... przechrzczono mnie na "banieczkę" lub "kuleczkę" Wyniki badań mam dobre. Jutro czeka mnie usg i strasznie się stresuję... mąż w trasie więc niestety będę musiała sobie radzić sama i być dzielna. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją Dzidzią Ogólnie czuję się dobrze. Jest mi tylko trochę ciężej, czasem łapią mnie skurcze łydek i mam zgagę od czasu do czasu.
Jeszcze nie przygotowałam wyprawki dla dziecka. Nic jeszcze nie kupuję. Po pierwsze nie chcę zapeszać a po drugie mam wrażenie, że mam jeszcze tyyyyyyyyle czasu chociaż jak Was czytam to zaczynam się zastanawiać czy i ja nie powinnam zacząć rozglądać się za wózkiem i innymi potrzebnymi rzeczami dla Maluszka... na szczęście dużo rzeczy jak łóżeczko, kołderki czy ubranka dostanę od mojej siostry po jej synku. Pozdrawiam Was i głasiam Wasze brzuszki

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:13   #1306
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien bobly wszystkim milego dnia, cotka dla Cię mnostwo usciskow, Sis mam nadz ze wczoraj nie siedzialas zbyt dlugo Asik smacznych lodów, danika wbijaj do mnie, sonik biedactwo, moze dzidzi sie jakos przestawi i nie bedzie tak uciskalo? Martus sama bym sie z checia wybrala na te targi, ale nie dam rady dojechac z tymi skurczami i bolem plecow, autentycznie, jak bambunia jakas a przeciez do wrocka nie mam daleko
okis, koncze, bede pozniej, uciekam przed pig retro heh ale mi to wyszlo z angielska
Stary 2011-08-09, 08:35   #1307
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry Muminki
Milego dnia Wam życzę

Katarzynko za rosncą Blankę. Miło czytać, że wszystko jest ok
Stary 2011-08-09, 08:44   #1308
AgnesD
Rozeznanie

hejka

a ja wczoraj chyba przesadziłam z robotą, bo wieczorem tak mnie brzuchol bolał i kręgosłup jak na okres, do tego kłucie tej pochwy i chyba skurczybyki doszły.
Już myślałam, że na IP będę jechać, ale nawet TŻ się nie przyznałam

Wzięłam relanium, ale w nocy też czułam ten brzusio

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

no i zapomniałam muszę pochwalić mojego TŻ, bo się chłopaczyna wykazał na tą naszą 2 rocznicę i dostałam bukiecik i ptasie mleczko

i oczywiście umawialiśmy się, że nic nie kupujemy sobie i ja nic nie miałam i nawet nie mógł biedaczek na nic liczyć przez ten ból brzucha
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:22   #1309
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Ależ mnie skurczybyki wymęczyły w nocy Pierwszy raz takie miałam,promieniowały od pleców, przez brzuch, miednicę i aż do kolan ale teraz znowu jest ok

Cytat:
Następna wizyta za mc.
klask i:

Cytat:
Natuśka kolorowych kochana
Bardzo kolorowe były, aż za
kwestia oczytania
a karmic będę piersią na 1000000000% ale już mi sie dziś nie chce pisać całego wywodu dlaczego Zwłaszcza ze juz dwa razy opisywałam co czulam przy karmieniu K. ,chyba by już mnie dziewczyny pogoniły
Ładnie pisałaś

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
znów krzyż..
a może zadzwoń do niego i zapytaj ?? kurcze bez sensu..albo daj negatyw by innych ostrzec.. ja nie mam konta.ale to chyba można dwa razy??

dałam już pozytywny bo pościel była śliczna jak ją przysłali,a prałam ją jakiś miesiąc później A dwa razy się nie da

a wogóle jak dziś czekałam do lekarza..to była dziewczyna. mówiła,ze w pierwszej ciąży szyjka jej się masakrycznie szybko skracała, rozwarcie się zaczęło robić.. a donosiła do terminu...
ja wam powiem jedno... nic już z tego nie kumam
Heh a no zdarzają się takie przypadki Może nasza Małgosia to potwierdzi

Cytat:
nie nie było, ale pisała, że mąż zaczyn urlop i będzie jej mniej, ale jakby coś się działo to da znać
Zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie Długo nie pisałam, ale albo nie mam internetu albo cieszę się swoim mężem jak wraca z trasy. Do tego tak szybko piszecie, że nie nadążam z czytaniem i siłą rzeczy poddałam się jeśli chodzi o udzielanie się tutaj. Nie mniej jednak co raz was podczytuję a że zostałam "zaginioną mamą" to postanowiłam się odezwać
U nas wszystko ok Maleństwo rośnie jak na drożdżach. Mam sporaśny brzuch i przytyłam już jakieś 13 kg a jeszcze 2 miesiące przede mną... przechrzczono mnie na "banieczkę" lub "kuleczkę" Wyniki badań mam dobre. Jutro czeka mnie usg i strasznie się stresuję... mąż w trasie więc niestety będę musiała sobie radzić sama i być dzielna. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją Dzidzią Ogólnie czuję się dobrze. Jest mi tylko trochę ciężej, czasem łapią mnie skurcze łydek i mam zgagę od czasu do czasu.
Jeszcze nie przygotowałam wyprawki dla dziecka. Nic jeszcze nie kupuję. Po pierwsze nie chcę zapeszać a po drugie mam wrażenie, że mam jeszcze tyyyyyyyyle czasu chociaż jak Was czytam to zaczynam się zastanawiać czy i ja nie powinnam zacząć rozglądać się za wózkiem i innymi potrzebnymi rzeczami dla Maluszka... na szczęście dużo rzeczy jak łóżeczko, kołderki czy ubranka dostanę od mojej siostry po jej synku. Pozdrawiam Was i głasiam Wasze brzuszki
Cieszymy się, że wszystko ok Odzywaj się częściej A za jutrzejsze usg

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hejka

a ja wczoraj chyba przesadziłam z robotą, bo wieczorem tak mnie brzuchol bolał i kręgosłup jak na okres, do tego kłucie tej pochwy i chyba skurczybyki doszły.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

no i zapomniałam muszę pochwalić mojego TŻ, bo się chłopaczyna wykazał na tą naszą 2 rocznicę i dostałam bukiecik i ptasie mleczko

i oczywiście umawialiśmy się, że nic nie kupujemy sobie i ja nic nie miałam i nawet nie mógł biedaczek na nic liczyć przez ten ból brzucha
No to dzisiaj proszę odpoczywać No i brawa dla męża

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:27   #1310
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
hejka

Oj to uważaj na siebie... Ja też wczoraj robiłam naprawdę delikatne porządki w szafkach, a brzuch mi się napiął i bolał. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy, a dzidziuś ważniejszy

A dla Tż-a
Stary 2011-08-09, 09:32   #1311
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzień dobry kochane pochwalcie się co dziś u was na obiadek bo nie mam weny

Dziś znów mam zamiar porobić zakupy porodowo wyprawkowe na all, ciekawe czy mi się uda czy przełożymy na jutro

Miłego dnia babeczki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:33   #1312
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry z rana

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka dokładnie tak. Z zakupów jestem zadowolona. Brałam jeszcze ręcznik - rewelacja, mięciutki z polarkiem, falbanę pod prześcieradło, żyrandol, pieluchy. Wszystko ok.
o, a żyrandola tam nie znalazłam, a tez szuakm do pokoju dziecięcego

ale pościel jak rozumiem sprawdzona?

Cytat:
hejka

biedaczek, a tak się postarał

a ja poza tym mam big doła...... okazało się, że mamy nagłe problemy finansowe i z remontu pokoju dziecięcego. zostaną mi beznadziejne meble, w których ledwo moje rzeczy się mieszcza a nie wiem gdzie dam dziecięce no i zupełnie inne łóżeczko musze kupic. a małż stwierdził, że wózek za drogi ( espiro gtx na alll za 1500 3w1) no i może by tańszy wziąć, albo uzywany. ale jak wczesniej mowiłam przeliczmy kase to było, nie martw sie na wszystko starczy i duuuuuupa. to moje jedyne dziecko i chciałabym nowe rzeczy, a zwłaszcza wózek.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:38   #1313
spa82
Raczkowanie

Hej krejzolki!
Korzystam z chwili, że jestem u siostry w pracy więc piszę. Po pierwsze to witam na nowym wątku hehe lepiej późno niż później

Ale ale do rzeczy...nie mam internetu. Zostałam odłączona od świata i trwa to juz tydzień! Siostra mojego męża podrzuciła któregos pięknego dnia swojego pieska (a oni na wakacje wyjechali) pies masakra mały szczekający ujadający i wkurzający ehh - ja miłośniczka psow najchetniej bym go Naprawde ale nie cierpię takich wrednych pseudopiesków. No ale ten piesek któregoś dnia sobie siadł i kabelkiem się bawił-w rezultacie kabelek przegryziony internetu brak

Z serwisantami umawiam się już 3raz!!! Najpierw nie dojechali na konkretna godzinę a ja musialam wyjść więc d...pcia nie mogłam czekać, potem jak przyjechali okazało sie, że osobiście musi byc mój mąż bo to na niego umowa Normalnie masakra! Jakby nie mogli wcześniej uprzedzić No a że teraz mąż wyjeżdża za granicę jutro to najwcześniej w poniedziałek. Szkoda gadać...

Z dobrych wiadomości-mam juz złożone mebelki czekam na ostatnie zakupy zamowione na allegro i koniec-mam wszystko

Jutro będę nocować u mojej siostry jak mąż wyjedzie więc będę Was czytać czytać i czytać
A na tą chwilę ściskam i pozdrawlaju
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:39   #1314
kaileight
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!

Po śniadaniu muszę nadrobić, bo tempo pisania macie nieprzeciętne

Mało siedzę przed komputerem bo bardzo bolą mnie żebra i kręgosłup więc mam wątkowe zaległości
Stary 2011-08-09, 09:42   #1315
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry Babole

ja dziś w miarę po spokojnej nocce... pospałam 6 godzin ponad..bez przerwy normalnie rarytas..po kilku tych ostatnich nieprzespanych...
tylko mąż do pracy rano pojechał..i będę musiała się zwlec do sklepu na dół..bo ani chleba..ani mleka.. i nie mam nic na śniadanie kurcze jak siadłam w domu,nie chodzę na zakupy..to ciagle coś brak,tak to zawsze się podjechało po drodze.. a teraz... tylko jak mąż ma wolne na jakieś większe.. i rób człowieku co chcesz...

Cytat:
My właśnie chcieliśmy się wybrać na te targi, a do tego 21 sierpnia mamy rocznicę ślubu i chcieliśmy na weekend czyli jeden nocleg wyskoczyć do wrocławia,
tak myślałam, że ciężko będzie, bo po co Ci wiedzieć gdzie jakie noclegi skoro tam mieszkaszno to jutro zabieram się za szukanie czegoś ciekawego

to ja też zmykam, kolorowych snów
ja nie Cotka ale w sumie mogę Tobie coś polecić.. jest taki hostel..praktycznie koło samego rynku .. cenowo nie najgorzej. za pokój ok 130zł za noc..a to jest pokój z łazienką. hostel nowy więc warunki ok. nocujemy tam nieraz z mężem jak przylatujemy do pl a chcemy sobie pobyć we wrocku w znajomych miejscach

jak chcesz..to mogę podesłać Tobie na priv więcej info

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
kciuki za wizytę i usg!!
a skoro tyle rzeczy od siostry,to nie tak źle z tą wyprawką
ale czas...pędzi jak szalony

Cytat:
hejka

co to za sprzątanie itd ??

a z rocznicą,to jak u mnie... miało nic nie być.. a mój rano z kwiatami,czekoladkami itd. a ja nic.. ale że miał nocki..to zanim wstał wieczorem przed pracą..to zdążyłam zrobić kolację hehehe z szampanem i winkiem alkochol free

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Doberek Ależ mnie skurczybyki wymęczyły w nocy Pierwszy raz takie miałam,promieniowały od pleców, przez brzuch, miednicę i aż do kolan ale teraz znowu jest ok

biedna Ty... kolejna męcząca się

Heh a no zdarzają się takie przypadki Może nasza Małgosia to potwierdzi

no zobaczymy..

kto mi do sklepu pójdzie... ??

Stary 2011-08-09, 09:49   #1316
anuska_s
Rozeznanie

Dzien dobry maminki

Ale naskrobałyście od wczorajszego popołudnia przyznaje się, ze poczytałam tak pobieżnie co tam u was, a na wiecej nie mam siły bo plecki mnie strasznie bolą ide suszyc włoski i musze pedzic do cioci wypuscic kocura, bo ona na pielgrzymce drepta
Stary 2011-08-09, 09:55   #1317
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry z rana

o, a żyrandola tam nie znalazłam, a tez szuakm do pokoju dziecięcego

ale pościel jak rozumiem sprawdzona?

biedaczek, a tak się postarał

a ja poza tym mam big doła...... okazało się, że mamy nagłe problemy finansowe i z remontu pokoju dziecięcego. zostaną mi beznadziejne meble, w których ledwo moje rzeczy się mieszcza a nie wiem gdzie dam dziecięce no i zupełnie inne łóżeczko musze kupic. a małż stwierdził, że wózek za drogi ( espiro gtx na alll za 1500 3w1) no i może by tańszy wziąć, albo uzywany. ale jak wczesniej mowiłam przeliczmy kase to było, nie martw sie na wszystko starczy i duuuuuupa. to moje jedyne dziecko i chciałabym nowe rzeczy, a zwłaszcza wózek.....
nie martw sie remont jeszcze zrobicie a dla dzidziusia najwazniejsze jest zeby czuł sie bezpiecznie i kochany przez rodziców a czy wózek nowy czy uzywany to mu jest jedno
czasami naprawde fajnie sie trafi bo wózyk wyglada prawie jak nowy z duza nizsza cene dziewczyny kupowały i sa bardzo zadowolone wiec głowa do góry

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dzien dobry maminki

Ale naskrobałyście od wczorajszego popołudnia przyznaje się, ze poczytałam tak pobieżnie co tam u was, a na wiecej nie mam siły bo plecki mnie strasznie bolą ide suszyc włoski i musze pedzic do cioci wypuscic kocura, bo ona na pielgrzymce drepta
oj bóle pleców współczuje mam to samo i strasznie cierpie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:59   #1318
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane pochwalcie się co dziś u was na obiadek bo nie mam weny
ja dzis do mamy na gotowe

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
kurcze, a moze lepiej kupic wózek w sklepie i wziąć na raty ewentualnie?moze w jakichs większych sklepach mają opcje rat 0% jak w mediamarkt np?
rozumiem cie bo mi tez zalezało na nowym wózku

wiedziałam ze z kasa bedzie cienko, wiec odkąd wiem, ze jestem w ciąży odkładalam po troche z każdej pensji i dzieki temu teraz jakos sie zmiescimy w budzecie z wydatkami.

Cytat:
dzień dobry Babole

ja dziś w miarę po spokojnej nocce... pospałam 6 godzin ponad..bez przerwy normalnie rarytas..po kilku tych ostatnich nieprzespanych...
super, ze w koncu sie troche wyspałaś ja bym ci chetnie skoczyla po chlebek i mleko, ale troszke mam do ciebie za daleko

Cytat:
Dzien dobry maminki

cześć Anuska
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:04   #1319
19natka88
Zakorzenienie

irmith na obiad mam kalafior opiekany, zupę ogórkową i ziemniaczki
Owocnych zakupów życzę

indygo79 Współczuję:glasiu :

spa82
gratulacje zakończenia wyprawki A z pieskiem niezła sprawa

Cytat:
dzień dobry Babole

tylko mąż do pracy rano pojechał..i będę musiała się zwlec do sklepu na dół..bo ani chleba..ani mleka.. i nie mam nic na śniadanie kurcze jak siadłam w domu,nie chodzę na zakupy..to ciagle coś brak,tak to zawsze się podjechało po drodze.. a teraz... tylko jak mąż ma wolne na jakieś większe.. i rób człowieku co chcesz...

super, że nocka przespana

a z rocznicą,to jak u mnie... miało nic nie być.. a mój rano z kwiatami,czekoladkami itd. a ja nic.. ale że miał nocki..to zanim wstał wieczorem przed pracą..to zdążyłam zrobić kolację hehehe z szampanem i winkiem alkochol free

kiedy mieliście rocznicę?

kto mi do sklepu pójdzie... ??
Trochę się pomęczyłam ale już jest ok
Ja nie pójdę bo mi się dzisiaj nic nie chce

Cytat:
Dzien dobry maminki

przeczytałam, że idziesz wypuścić "knura"

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:07   #1320
MAGiALENA
Zakorzenienie

UWAGA: mały nadrobił, a nawet przybrał parę dodatkowych gramów!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości