|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
|
|
|
|
#1292 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziś już pisałam...że mam wrazenie ,że nam któraś najmniej spodziewana forumka numer wywinie i prześcignie pozostałe ![]() a mój sam po prysznicem... rany... gdyby nie te kłócia bóle itd.. to bym się na niego rzuciła pędem.. a tak to wola i ochota są... a sił brak.. chyba tu sama zostalam......to zmykam i ja. do jutra
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-08 o 23:36 |
|||
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tu kto jeszcze?
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
sis- gdzie Twój avek??
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Od jakiś 3h mały tak się wierci,ze już mnie brzuch boli
Jak wstanę to czuję dosłownie każde więzadło ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- No czas iść spać- może ten nasz mały maratończyk też się uspokoi ![]() Kolorowych |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka duża córeczka będzie odpoczywaj i się nie przemęczajnie nie było, ale pisała, że mąż zaczyn urlop i będzie jej mniej, ale jakby coś się działo to da znać Cytat:
dla synusia, dzielny chłopak![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla męża, mi też się wydaje, że faceci jakoś sobie lepiej radzą z kąpaniem, choć nie wiem jak to będzie z moim, bo on ostatnio stwierdził, że nigdy nie miał bezpośrednio kontaktu z takim malutkim bobaskiem i się boi, ale okaże się "w praniu"![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cotka mam do Ciebie pytanko, mogłabyś polecić jakiś fajny i przystępny cenowo nocleg na weekend we Wrocławiu???
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-09 o 00:08 |
||||||||
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
synek będzie, Wieeeelki syn!!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- ja też idę się polożyć już.. nic dzisiaj takiego nie robiłam a padam... kolorowych
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
BordAna przepraszam, ale gafa
a wybiera się któraś na targi mother&baby do wrocławia 20-21 sierpnia??
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-09 o 00:22 |
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Martuś, nie wiem gdybym nie miała wszystkiego na kupie, w kurzu itp. to zaprosiłabym do siebie ... A noclegami się nigdy nie interesowałam ponieważ mam darmowy nie słyszałam też żeby coś jakoś szczególnie polecano. Myślę że w samym wrocławiu hotele są drogie, hostele obskurne a najtańsze i warte uwagi akademiki
|
||
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak myślałam, że ciężko będzie, bo po co Ci wiedzieć gdzie jakie noclegi skoro tam mieszkasz no to jutro zabieram się za szukanie czegoś ciekawego![]() to ja też zmykam, kolorowych snów
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-09 o 00:35 |
|
|
|
|
#1303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja dzis z rana sie odzywam bo po sniadanku jade do mamy i wróce chyba dopiero wieczorem.TZ pojechał do warszawy i bedzie pozno w nocy i nie chce mi sie siedziec samej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak wzruszająco to opisywałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy kabine 80-tke wiec teraz z brzucholem sama ledwo sie mieszcze
|
||||
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!
Jesteście niesamowite z tym pisaniem ![]() aa2 , ale umówilam się już też prywatnie do dr D. na 18.08, żeby sobie obgadać kwestie porodowe.W zasadzie leżeć nie muszę, bo szyjka trzyma... ale i tak nigdzie się nie ruszam z domu ... mam jakiś ucisk na nerw i jak chodzę to czuję takie ciągnięcie w pachwinie aż do samego kolana . Dobrze, że większość wyprawki już mam, parę rzeczy tylko przez neta domówię.A Ty chyba czujesz się nieźle?? Smacznych lodów Wam dziś życzę |
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Długo nie pisałam, ale albo nie mam internetu albo cieszę się swoim mężem jak wraca z trasy. Do tego tak szybko piszecie, że nie nadążam z czytaniem i siłą rzeczy poddałam się jeśli chodzi o udzielanie się tutaj. Nie mniej jednak co raz was podczytuję a że zostałam "zaginioną mamą" to postanowiłam się odezwać![]() U nas wszystko ok Maleństwo rośnie jak na drożdżach. Mam sporaśny brzuch i przytyłam już jakieś 13 kg a jeszcze 2 miesiące przede mną... przechrzczono mnie na "banieczkę" lub "kuleczkę" Wyniki badań mam dobre. Jutro czeka mnie usg i strasznie się stresuję... mąż w trasie więc niestety będę musiała sobie radzić sama i być dzielna. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją Dzidzią Ogólnie czuję się dobrze. Jest mi tylko trochę ciężej, czasem łapią mnie skurcze łydek i mam zgagę od czasu do czasu. Jeszcze nie przygotowałam wyprawki dla dziecka. Nic jeszcze nie kupuję. Po pierwsze nie chcę zapeszać a po drugie mam wrażenie, że mam jeszcze tyyyyyyyyle czasu chociaż jak Was czytam to zaczynam się zastanawiać czy i ja nie powinnam zacząć rozglądać się za wózkiem i innymi potrzebnymi rzeczami dla Maluszka... na szczęście dużo rzeczy jak łóżeczko, kołderki czy ubranka dostanę od mojej siostry po jej synku. Pozdrawiam Was i głasiam Wasze brzuszki |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bobly
Asik smacznych lodów, danika wbijaj do mnie , sonik biedactwo, moze dzidzi sie jakos przestawi i nie bedzie tak uciskalo? Martus sama bym sie z checia wybrala na te targi, ale nie dam rady dojechac z tymi skurczami i bolem plecow, autentycznie, jak bambunia jakas a przeciez do wrocka nie mam daleko![]() okis, koncze, bede pozniej, uciekam przed pig retro heh ale mi to wyszlo z angielska
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
Milego dnia Wam życzę Katarzynko za rosncą Blankę. Miło czytać, że wszystko jest ok
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
hejka
a ja wczoraj chyba przesadziłam z robotą, bo wieczorem tak mnie brzuchol bolał i kręgosłup jak na okres, do tego kłucie tej pochwy i chyba skurczybyki doszły. Już myślałam, że na IP będę jechać, ale nawet TŻ się nie przyznałam ![]() Wzięłam relanium, ale w nocy też czułam ten brzusio ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- no i zapomniałam muszę pochwalić mojego TŻ, bo się chłopaczyna wykazał na tą naszą 2 rocznicę i dostałam bukiecik i ptasie mleczko ![]() i oczywiście umawialiśmy się, że nic nie kupujemy sobie i ja nic nie miałam i nawet nie mógł biedaczek na nic liczyć przez ten ból brzucha
|
#1309 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ależ mnie skurczybyki wymęczyły w nocy Pierwszy raz takie miałam,promieniowały od pleców, przez brzuch, miednicę i aż do kolan Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Może nasza Małgosia to potwierdzi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odzywaj się częściej A za jutrzejsze usg ![]() Cytat:
No i brawa dla męża
|
||||||
|
|
|
#1310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dla Tż-a
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
pochwalcie się co dziś u was na obiadek bo nie mam weny Dziś znów mam zamiar porobić zakupy porodowo wyprawkowe na all, ciekawe czy mi się uda czy przełożymy na jutro ![]() Miłego dnia babeczki
|
#1312 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry z rana
Cytat:
ale pościel jak rozumiem sprawdzona? Cytat:
a ja poza tym mam big doła...... okazało się, że mamy nagłe problemy finansowe i
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Hej krejzolki!
Korzystam z chwili, że jestem u siostry w pracy więc piszę. Po pierwsze to witam na nowym wątku hehe lepiej późno niż później Ale ale do rzeczy...nie mam internetu. Zostałam odłączona od świata i trwa to juz tydzień! Siostra mojego męża podrzuciła któregos pięknego dnia swojego pieska (a oni na wakacje wyjechali) pies masakra mały szczekający ujadający i wkurzający ehh - ja miłośniczka psow najchetniej bym go Naprawde ale nie cierpię takich wrednych pseudopiesków. No ale ten piesek któregoś dnia sobie siadł i kabelkiem się bawił-w rezultacie kabelek przegryziony internetu brak Z serwisantami umawiam się już 3raz!!! Najpierw nie dojechali na konkretna godzinę a ja musialam wyjść więc d...pcia nie mogłam czekać, potem jak przyjechali okazało sie, że osobiście musi byc mój mąż bo to na niego umowa Normalnie masakra! Jakby nie mogli wcześniej uprzedzić No a że teraz mąż wyjeżdża za granicę jutro to najwcześniej w poniedziałek. Szkoda gadać...![]() Z dobrych wiadomości-mam juz złożone mebelki Jutro będę nocować u mojej siostry jak mąż wyjedzie więc będę Was czytać czytać i czytać ![]() A na tą chwilę ściskam i pozdrawlaju
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Po śniadaniu muszę nadrobić, bo tempo pisania macie nieprzeciętne Mało siedzę przed komputerem bo bardzo bolą mnie żebra i kręgosłup więc mam wątkowe zaległości
|
#1315 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Babole
ja dziś w miarę po spokojnej nocce... pospałam 6 godzin ponad..bez przerwy normalnie rarytas..po kilku tych ostatnich nieprzespanych...tylko mąż do pracy rano pojechał..i będę musiała się zwlec do sklepu na dół..bo ani chleba..ani mleka.. i nie mam nic na śniadanie ![]() kurcze jak siadłam w domu,nie chodzę na zakupy..to ciagle coś brak,tak to zawsze się podjechało po drodze.. a teraz... tylko jak mąż ma wolne na jakieś większe.. i rób człowieku co chcesz... Cytat:
ale w sumie mogę Tobie coś polecić.. jest taki hostel..praktycznie koło samego rynku .. cenowo nie najgorzej. za pokój ok 130zł za noc..a to jest pokój z łazienką. hostel nowy więc warunki ok. nocujemy tam nieraz z mężem jak przylatujemy do pl a chcemy sobie pobyć we wrocku w znajomych miejscach jak chcesz..to mogę podesłać Tobie na priv więcej info Cytat:
a skoro tyle rzeczy od siostry,to nie tak źle z tą wyprawką ale czas...pędzi jak szalony ![]() Cytat:
co to za sprzątanie itd ?? a z rocznicą,to jak u mnie... miało nic nie być.. a mój rano z kwiatami,czekoladkami itd. a ja nic.. ale że miał nocki..to zanim wstał wieczorem przed pracą..to zdążyłam zrobić kolację hehehe z szampanem i winkiem alkochol free Cytat:
kto mi do sklepu pójdzie... ??
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry maminki
Ale naskrobałyście od wczorajszego popołudnia przyznaje się, ze poczytałam tak pobieżnie co tam u was, a na wiecej nie mam siły bo plecki mnie strasznie bolą ide suszyc włoski i musze pedzic do cioci wypuscic kocura, bo ona na pielgrzymce drepta
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami naprawde fajnie sie trafi bo wózyk wyglada prawie jak nowy z duza nizsza cene dziewczyny kupowały i sa bardzo zadowolone wiec głowa do góry Cytat:
|
|
|
#1318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem cie bo mi tez zalezało na nowym wózku wiedziałam ze z kasa bedzie cienko, wiec odkąd wiem, ze jestem w ciąży odkładalam po troche z każdej pensji i dzieki temu teraz jakos sie zmiescimy w budzecie z wydatkami. Cytat:
ja bym ci chetnie skoczyla po chlebek i mleko, ale troszke mam do ciebie za daleko ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
irmith na obiad mam kalafior opiekany, zupę ogórkową i ziemniaczki
![]() Owocnych zakupów życzę ![]() indygo79 Współczuję spa82 A z pieskiem niezła sprawa![]() Cytat:
![]() Ja nie pójdę bo mi się dzisiaj nic nie chce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA: mały nadrobił, a nawet przybrał parę dodatkowych gramów!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

dziś już pisałam...że mam wrazenie ,że nam któraś najmniej spodziewana forumka numer wywinie i prześcignie pozostałe
Jak wstanę to czuję dosłownie każde więzadło 

jaka duża córeczka będzie
gdybym nie miała wszystkiego na kupie, w kurzu itp. to zaprosiłabym do siebie 
... mam jakiś ucisk na nerw i jak chodzę to czuję takie ciągnięcie w pachwinie aż do samego kolana
. Dobrze, że większość wyprawki już mam, parę rzeczy tylko przez neta domówię.
Ogólnie czuję się dobrze. Jest mi tylko trochę ciężej, czasem łapią mnie skurcze łydek i mam zgagę od czasu do czasu.
Szczęśliwa Żonka
i nawet nie mógł biedaczek na nic liczyć przez ten ból brzucha
klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)