Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 11:38   #751
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Sodium Laureth sulfate. silny detergent.

Ano właśnie. W tych żelach do higieny intymnej nie ma niczego ciekawego (przynajmniej w większości) Pic na wodę.
nie przesadzajmy juz z tym demonizowaniem SLES-u, proponuje pogadac z kims, kto zawodowo sie zajmuje chemia kosmetyczna, poczytac troche fachowych ksiazek. zwykle mydlo jest o wiele bardziej rujnujace skore niz delikatny plyn do higieny intymnej, dodatkowo mocno rozcienczany woda. kto nie chce takim czyms myc okolic intymnych to ok, nie widze niczego w tym dziwnego, moze nie ma takiej potrzeby, ale demonizowanie pewnych skladnikow kosmetycznych na wizazu troche mnie dziwi

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Bo od czasu gimnazjum i od golenia te na łydkach są ciemniejsze i grubsze, przedramiona bez zmian
Bo co prawda to prawda-od golenia włosy się wzmacniają, od depilacji nie. A depilacja jest zbyt brutalna jak dla mnie...
jak bys sobie odpuscila golenie na kilka miesiecy, to powinny sie "zrestartowac" (fizjologia), najprawdopdoobniej sie jednak tak nie stanie, bo przez te lata golenia Twoje cialo zmienialo sie, dzialaly hormony, golenie nie musialo miec wiekszego wplywu

gdyby bylo tak jak mowisz, to regularne golenie glowy az do samej skory, powinno rozwiazac problemy wielu osob z cienkimi, rzadkimi wlosami, wlosy powinny wzmocnic sie na LATA, a przeciez tak nie jest, wzmocnia sie na jakis czas, jak ustanie bodziec, to stana sie takie, jak wyznaczylo to cialo

tak jak dziwi mnie poglad wielu dziewczyn, ze od farbowania latami zmienia sie naturalny kolor wlosow:co jest: a o tym, ze wlosy ciemnieja i szarzeja z wiekiem nie chca slyszec, bo przeciez wiedza swoje

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2011-08-09 o 11:40
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:49   #752
201604250941
Konto usunięte

Zawsze mi sie wydawalo, ze jak szatynka farbuje na blond to potem ma czarne swoje naturalne, tak przynajmniej na ulicy widac xD Wszystkie maja czarne odrosty a pamietam, ze naturalnie byly czesto ciemniejszymi blondynkami, ale nie brunetkami. Moze stad ta mysl?

Wiem tylko, ze od farbowania i prostowania kreca sie wlosy, wiele osob tak ma.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:55   #753
zabciajs
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam golenia włosów na rękach. Ale nie mam nic do ludzi którzy to robią. Każdy robi co chce.

Ja bym nie mogła golić, maszynką? Tragedia jak to później wygląda? Znam swoją skórę i wiem że na drugi dzień nie dałabym rady poprawić bo krosta na kroście by się pojawiła. A wosk?Pasta cukrowa? Po pierwsze szybko mi włosy odrastają, a po drugie w czasie gdy włosy odrastają, są już praktycznie 'przebite' przez skórę mam krostę na kroście..nie da się pokazać i co? Jak ręce zasłonie? Okolice bikini spokojnie, poprostu nie pójdę parę dni na basen czy plażę.
Więc zostawmy to, bo każdy ma swoje powody czemu nie goli rąk. Choćby to, że im to nie potrzebne do poczucia zadbania. Każdy jest inny.
Stary 2011-08-09, 11:59   #754
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Zawsze mi sie wydawalo, ze jak szatynka farbuje na blond to potem ma czarne swoje naturalne, tak przynajmniej na ulicy widac xD Wszystkie maja czarne odrosty a pamietam, ze naturalnie byly czesto ciemniejszymi blondynkami, ale nie brunetkami. Moze stad ta mysl?

to zludzenie optyczne, przez kontrast jak farbowalam na czarno, to moj naturalny sredni blond wydawal sie bialy, jak nosilam jasny blond, odrosty wygladaly jak sredni braz

wiele kobiet jako dzieci bylo jasnymi blondynkami, pod wplywem hormonow i z wiekiem ich naturalny kolor sie zmienia, zaczely farbowac tak wczesnie, ze wszystko zwalily na farby

wlosy wyrastajace nie sa w stanie zmienic sie pod wplywem czynnikow zewnetrznych, bo niby jak? no innego np. po ciazy, zwykle pod wplywem takiej bomby hormonalnej kobietom ciemnieja wlosy i takie ciemniejsze juz beda wyrastac (estregeny), moga tez np. zaczac sie krecic lub rosnac proste

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Więc zostawmy to, bo każdy ma swoje powody czemu nie goli rąk. Choćby to, że im to nie potrzebne do poczucia zadbania. Każdy jest inny.
no jasne, jak dla mnie inni moga w ogole sie nigdzie nie golic i nie uznam tego za oblesne, czyste cialo nawet owlosione nigdy nie bedzie dla mnie fuj. chodzilo mi glownie o to, ze bardzo czesto sie spotkalam z atakiem ze strony wybiorczo depilujacych sie dziewczyn na te depilujace przedramiona, chyba nawet byl taki watek na wizazu, gdzie sie nasmiewaly z "wydziwiajacych":brzy dal:

Czas edycji: 2011-08-09 o 12:01
Stary 2011-08-09, 12:02   #755
201604250941
Konto usunięte

zabcia- no to masz powod sensowny, nie to mialam na mysli. Raczej takich co nie maja powodu skornego tylko podaja dziwne argumenty, ze im kedziory wyrosna i juz zawsze beda musieli sie golic.

Wyrastajace to moze i sie nie zmianiaja ale te wyrosniete juz tak. Tez dziwi mnie poglad, ze jak sie utnie wlosy to beda zdrowsze, odzyja. Utnie sie koncowki ale nic nad nimi sie nie zmieni XD

O ile wiem, to paznokcie mozna wzmocnic tylko od srodka i uzupelnianie deficytow trwa 3 miesiace okolo. A polozenie odzywki w lakierze nic nie robi, pic na wode i fotomontaz.
Stary 2011-08-09, 12:04   #756
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
no jasne, jak dla mnie inni moga w ogole sie nigdzie nie golic i nie uznam tego za oblesne, czyste cialo nawet owlosione nigdy nie bedzie dla mnie fuj. chodzilo mi glownie o to, ze bardzo czesto sie spotkalam z atakiem ze strony wybiorczo depilujacych sie dziewczyn na te depilujace przedramiona, chyba nawet byl taki watek na wizazu, gdzie sie nasmiewaly z "wydziwiajacych":brzy dal:
Niestety zawsze tak będzie - 'JA tak nie robie to inni tez nie powinni;
JA to robię to inni tez powinni, bo jak mogą tego nie robić?'
Stary 2011-08-09, 12:05   #757
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie przesadzajmy juz z tym demonizowaniem SLES-u, proponuje pogadac z kims, kto zawodowo sie zajmuje chemia kosmetyczna, poczytac troche fachowych ksiazek.
Poczytam. Na razie wiedzę czerpię głównie z Wizażu. Tutaj SLeS zawsze był podawany jako jeden z silniejszych detergentów.

Cytat:
zwykle mydlo jest o wiele bardziej rujnujace skore niz delikatny plyn do higieny intymnej, dodatkowo mocno rozcienczany woda.
Producent nie podaje proporcji danych składników. Niekoniecznie żel do higieny intymnej jest mocno rozcieńczony wodą.

Nie wspomnę już nawet o perfumowanych żelach do higieny intymnej
Stary 2011-08-09, 12:12   #758
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Skoro przy chemii i skórze jesteśmy to mnie dziwi, że ktoś narzeka, że ma strasznie zniszczone paznokcie i ciągle nowe odżywki kupuje. A jak zapytam czy używa rękawiczek do sprzątania np łazienki to mówi, że nie bo nie potrafi w rękawiczkach i że to tak nie wygodnie. Według mnie już lepiej się przemóc, znaleźć jakieś lepsze rękawiczki, przyzwyczaić się i nie musieć wydawać kroci na odżywki, które i tak nie działają. Ale zawsze patrzą na mnie jak na wariatkę.. Mam raczej mocne paznokcie i mi się nie łamią i te same osoby pytają się mnie co robię, że takie są. I zgodnie z prawdą odpowiadam, że żadne odżywki i suplementy. W moim przypadku wystarczają te rękawiczki kiedy używam różnych detergentów do sprzątania.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:12   #759
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytam. Na razie wiedzę czerpię głównie z Wizażu. Tutaj SLeS zawsze był podawany jako jeden z silniejszych detergentów.
Mnie się wydaje, że SLES był zawsze określany jako łagodniejszy odpowiednik SLS
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:16   #760
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Wyrastajace to moze i sie nie zmianiaja ale te wyrosniete juz tak. Tez dziwi mnie poglad, ze jak sie utnie wlosy to beda zdrowsze, odzyja. Utnie sie koncowki ale nic nad nimi sie nie zmieni XD
mnie tez to dziwi chociaz jak zaczynaja mi wypadac wlosy, to podcinam minimalnie koncowki i jest lepiej, chociaz zupelnie z innego powodu, niz sie wydaje takim osobom

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Niestety zawsze tak będzie - 'JA tak nie robie to inni tez nie powinni;
JA to robię to inni tez powinni, bo jak mogą tego nie robić?'
ja np. rejestruje bardzo wiele rzeczy jezeli chodzi o wyglad innych ludzi, po prostu zauwazam, ale niekoniecznie oceniam ładne/oblesne. dziwie sie bardziej, ze ludziom nie przedzkadza ich wlasny smrod, czy to kiepski wech?

Cytat:

Producent nie podaje proporcji danych składników. Niekoniecznie żel do higieny intymnej jest mocno rozcieńczony wodą.

Nie wspomnę już nawet o perfumowanych żelach do higieny intymnej
sa silniejsze niz SLES, on naprawde nie ejst taki straszny jak sie o nim pisze, nie kazdy moze uzywac, ale wiekszosci szkodza bardziej te barwniki, zapachy i inne dodatki

jak bys szukala czegos fajnego bez SLESu to polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 kupilam 2 miesiace temu na wyprzedazy w Tesco za niecale 4 zl i jest swietny, od stop do glow

a co do rozcienczania to mialam na mysli samodzielne, ja biore kropelke plynu i rozcienczam na dloni

Czas edycji: 2011-08-09 o 12:17
Stary 2011-08-09, 12:22   #761
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

jak bys sobie odpuscila golenie na kilka miesiecy, to powinny sie "zrestartowac" (fizjologia), najprawdopdoobniej sie jednak tak nie stanie, bo przez te lata golenia Twoje cialo zmienialo sie, dzialaly hormony, golenie nie musialo miec wiekszego wplywu
No się nie zrestartowały-nie goliłam przez 5 miesięcy (aparat na nodze a potem stupy i świeże rany od uda do kostki) to miałam piękne, aksamitne i ciemne włosy-z 1-1,5 cm, a pod kolanem to prawie brodę
Ale z kolei widziałam nogi koleżanki w gimnazjum, która goliła już od dłużdzego czasu-duże "dziury" w miejsach włosów, bo takie grube się zrobiły. Jakbym miała mieć coś takiego na rękach to dziękuję bardzo...

A co do tego, że włosy ciemnieją to niestety ciężko mi nie zauważyć, bo z blondaniołka teraz mam dość ciemny blond[a aktualnie rudą farbę]. A do tego ponoć po ciąży włosy blondynkom ciemnieją, gdzieś jakieś badania czytałam

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Skoro przy chemii i skórze jesteśmy to mnie dziwi, że ktoś narzeka, że ma strasznie zniszczone paznokcie i ciągle nowe odżywki kupuje. A jak zapytam czy używa rękawiczek do sprzątania np łazienki to mówi, że nie bo nie potrafi w rękawiczkach i że to tak nie wygodnie. Według mnie już lepiej się przemóc, znaleźć jakieś lepsze rękawiczki, przyzwyczaić się i nie musieć wydawać kroci na odżywki, które i tak nie działają. Ale zawsze patrzą na mnie jak na wariatkę.. Mam raczej mocne paznokcie i mi się nie łamią i te same osoby pytają się mnie co robię, że takie są. I zgodnie z prawdą odpowiadam, że żadne odżywki i suplementy. W moim przypadku wystarczają te rękawiczki kiedy używam różnych detergentów do sprzątania.
Oj tak, ja to zauważałam bardzo dobrze po wakacjach, jak wracałam na uczelnię. Przez wakacje miałam mocne paznokcie, nieco dłuższe, pierwsze laborki po wakacjach i koniec, do końca laborek obcinane na krótko, mimo rękawiczek. ale to wiadomo, silna chemia to nie to samo co detergent, działa agresywniej mimo rękawiczek.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:26   #762
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
No się nie zrestartowały-nie goliłam przez 5 miesięcy (aparat na nodze a potem stupy i świeże rany od uda do kostki) to miałam piękne, aksamitne i ciemne włosy-z 1-1,5 cm, a pod kolanem to prawie brodę
Ale z kolei widziałam nogi koleżanki w gimnazjum, która goliła już od dłużdzego czasu-duże "dziury" w miejsach włosów, bo takie grube się zrobiły. Jakbym miała mieć coś takiego na rękach to dziękuję bardzo...

A co do tego, że włosy ciemnieją to niestety ciężko mi nie zauważyć, bo z blondaniołka teraz mam dość ciemny blond[a aktualnie rudą farbę]. A do tego ponoć po ciąży włosy blondynkom ciemnieją, gdzieś jakieś badania czytałam
zenskie hormony tak naprawde sa w stanie zdzialac wiecej niz wiekszosc zewnetrznych czynnosci (golenie, wyrywanie). jak kilka lat temu zaczelam brac hormony, to porobily mi sie "dziury" na łydkach, te miejsca nie sa idealnie gladkie, ale przy reszcie takie wloski wygladaja jak meszek. zostalo mimo odstawienia pigul

estrogeny wplywaja tez na kolor wlosow i skory, dlatego m.in. ciezarnych i bioracym piguly dwuskladnikowe zaleca sie unikanie opalania- szybciej sie opalaja, a do tego w ciapki, estregeny wplywaja na melanogeneze, jak organizm nagle zacznie dostawac ich wiecej, moga sie dziac rozne dziwne rzeczy z kolorem wlosow i skory, czasem sa to trwale zmiany
Stary 2011-08-09, 12:33   #763
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że SLES był zawsze określany jako łagodniejszy odpowiednik SLS
Owszem, jako łagodniejszy odpowiednik SLS, ale nadal jako silny detergent.

Cytat:
sa silniejsze niz SLES, on naprawde nie ejst taki straszny jak sie o nim pisze, nie kazdy moze uzywac, ale wiekszosci szkodza bardziej te barwniki, zapachy i inne dodatki
Barwniki, zapachy i dodatki też są w wielu żelach do higieny intymnej. Ja bym się w tych miejscach czymś takim ni umyła

Cytat:
jak bys szukala czegos fajnego bez SLESu to polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 kupilam 2 miesiace temu na wyprzedazy w Tesco za niecale 4 zl i jest swietny, od stop do glow
Dziękuję

Cytat:
a co do rozcienczania to mialam na mysli samodzielne, ja biore kropelke plynu i rozcienczam na dloni
Aaa, już rozumiem. Ale i tak, nie chcę się myć w miejscach intymnych czymś, co ma perfumy, silne detergenty, mocne konserwanty itd.
Stary 2011-08-09, 12:39   #764
Linaewen
Zakorzenienie

mi na szczęście mimo hormonów [plastry] nie wychodzą ciapki od opalania, a to dobrze, bo uwielbiam się wygrzewać na słońcu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-09, 12:39   #765
201604250941
Konto usunięte

Ja zanim sie zaczelam golic tez mialam brode na nogach i rekach. Po to sie gole, zeby jej nie miec XD Ale juz moja siostra chodzi i z wasami i z gaszczem na rekach i nie moge jej namowic na zrobienie z tym czegos.

No ja w laboratorium tez nie zakladalam rekawic do czystego acetonu i solanki 30%. Pewnie powinnam byla Raz mi sie rozlal aceton na plastik i schodzil platami. I dla ciekawosci wsadzilam lapska do myjki ultradzwiekowej xD Jedyne co to mialam krem do rak ale taki krem mogl sie dostac na probke wiec wolalam nie.
Stary 2011-08-09, 12:48   #766
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zanim sie zaczelam golic tez mialam brode na nogach i rekach. Po to sie gole, zeby jej nie miec XD Ale juz moja siostra chodzi i z wasami i z gaszczem na rekach i nie moge jej namowic na zrobienie z tym czegos.

No ja w laboratorium tez nie zakladalam rekawic do czystego acetonu i solanki 30%. Pewnie powinnam byla Raz mi sie rozlal aceton na plastik i schodzil platami. I dla ciekawosci wsadzilam lapska do myjki ultradzwiekowej xD Jedyne co to mialam krem do rak ale taki krem mogl sie dostac na probke wiec wolalam nie.
Ja zakładałam zawsze w laboraotium organicznym, w technologicznym, a w innych jak z czymś groźniejszym pracowałam. zresztą się w ten sposób nauczyłam w rękawiczkach funkcjonować i z przyzwyczajenia zawsze w domu zakładam do chemii wszelakiej.
Stary 2011-08-09, 12:49   #767
201604250941
Konto usunięte

To chyba zaczne.
Stary 2011-08-09, 13:09   #768
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba zaczne.
Wiesz, mi na pierwszym roku doktorek powiedział trzy rzeczy:
1)dla ładnych rąk obowiązkowo rękawiczki i dobry krem po laborkach[i po umyciu of cors)
2) dla zdrowych dzieci-nie wkładać głowy pod dygestorium i odczekać rok po studiach
3)dla zdrowotności i bezpieczeństwo-NIGDY nie wąchać niczego wkładając w to nos. Trzymać przed sobą i "naganiać" zapach do nosa.

Aceton to nic takiego strasznego, tylko przesuszy Ci skórę, wylej sobie kwas azotowy to będzie zabawnie...
Stary 2011-08-09, 13:17   #769
201604250941
Konto usunięte

Azotowy chyba na zolto zabarwi i zezre?

Jak i tak z dziecmi musze poczekac po izoteku. Wlasnie kurde, mowia ze minimum rok! Ulotka jak pamietam mowi pol roku minimum. A na forach sie chwala jak to miesiac odczekaly i zaszly w ciaze. Jak to jest silnie potworotworczy lek. No idiotki, innego slowa nie widze. I sie ciesza ze zdrowe, no fajnie no, ale to przypadek i szczescie.

No kurde no, dziecko nie ma opcji 'cofnij', 'wymaz', dorysuj. Takie ryzyko to totalna glupota.

A, w pracy siedze ogolnie ale jak widac z przerwami na wizaz XD poszlam do toalety w budynku i mi sie przypomnialo. Kobiety zawsze marudza, ze facet klapy nie opuszcza albo nie podnosi i leje na sedes. A w publicznych toaletach kobiety to samo robia, albo leja na Malysza po sedesie albo go podniosa ale nie opuszcza. Ja podnosze i opuszczam, ale jak jest juz caly zasikany to trudno, nie bede tego dotykac i tez musze na. Nie da sie tak w dziure wcelowac zeby sie nic nie ulalo na sedes.
Stary 2011-08-09, 13:20   #770
candiess
Zakorzenienie

Nie wiem czy macie tak samo, ale strasznie drażni mnie śpiew starszych pań. To takie nieprzyjemne

candiess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:30   #771
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Azotowy chyba na zolto zabarwi i zezre?

Jak i tak z dziecmi musze poczekac po izoteku. Wlasnie kurde, mowia ze minimum rok! Ulotka jak pamietam mowi pol roku minimum. A na forach sie chwala jak to miesiac odczekaly i zaszly w ciaze. Jak to jest silnie potworotworczy lek. No idiotki, innego slowa nie widze. I sie ciesza ze zdrowe, no fajnie no, ale to przypadek i szczescie.

No kurde no, dziecko nie ma opcji 'cofnij', 'wymaz', dorysuj. Takie ryzyko to totalna glupota.

A, w pracy siedze ogolnie ale jak widac z przerwami na wizaz XD poszlam do toalety w budynku i mi sie przypomnialo. Kobiety zawsze marudza, ze facet klapy nie opuszcza albo nie podnosi i leje na sedes. A w publicznych toaletach kobiety to samo robia, albo leja na Malysza po sedesie albo go podniosa ale nie opuszcza. Ja podnosze i opuszczam, ale jak jest juz caly zasikany to trudno, nie bede tego dotykac i tez musze na. Nie da sie tak w dziure wcelowac zeby sie nic nie ulalo na sedes.
I to na dłużej zabarwi, aż się naskórek "nie wymieni". Obrzydlistwo.

Właśnie mnie też dziwią ludzie, ktorzy lekce sobie ważą niebezpieczeństwo dziecka. Na początku laborek z organów kazali dziewczynom podpisać oświadczenie, że nie są w ciąży. Potem na pierwszych laborkach jedna stała przy oknie, bo coś tam i sobie żartowała z koleżanką, że tak to bywa w ciąży. Prowadząca je niemal wyrzuciła, najpierw z powodu tej ciąży, a potem opieprzyła za głupie żarty. Siedzimy potem w bufecie i one się śmieją z prowadzącej, że taka panikara. Dopiero jak im powiedziałam, że jestem żywym przykładem zatrucia w okresie płodowym chemikaliami to im miny zrzedły. Moja mama we wczesnej ciąży się nawąchała rozpuszczlników i lakierów przy remoncie i teraz mam chory kościeć i mięśnie...

W publicznej toalecie to ja wolę jak jest wszystko popodnoszone, bo potem nie ma jak otwierać tego sedesu...
Stary 2011-08-09, 13:37   #772
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Gdzie w Warszawie?
Też na Woli.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:41   #773
201604250941
Konto usunięte

Chcialam znalezc jakies fotki takich dzieci potworow ale stwierdzilam ze lepiej nie XD ogolnie bez raczek, bez nozek, albo zdeformowane ciezko. Dermatolog ostrzegala za kazda wizyta, niektorzy kaza podpisywac deklaracje, ze w trakcie leczenia i jakis czas po nim nie jest sie w ciazy i nie sie nie bedzie (mezczyznom nie wolno plodzic dzieci).
Fakt, sa miejsca, gdzie pisza o 6 tygodniach ale i tak wiekszosc zaleca rok minimum.

I przypadkiem trafilam na takie o to zdjecie, przypomina mi chyba polowe dzieciakow z osiedla. Bardzo typowa twarz.

Ja ogolnie nie lubie spiewu kogokolwiek poza ogniskiem i gitara. Jak ktorys z domownikow to mnie glowa boli i wytrzymac nie moge. A oni chodza i tariraaaara tariraaaaaaau
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fas-face-300x240.jpg (15,4 KB, 240 załadowań)
Stary 2011-08-09, 13:59   #774
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Zależy co to dżungla, ale jakos nie widziałam osoby, u której zarost na rękach byłby nieestetyczny [dobra, jeden biegacz, zarośnięty jak dywan, dosłownie], więc nie rozumiem idei GOLENIA rąk. Dla mnie to już gruba przesada.
Ja też nie rozumiem. Tzn. kto chce niech goli, ale nie wiem skąd zdziwienie, że jak ktoś ma normalne(tzn. brak dżungli) to nie goli, bo to widać. Widać widać - i co z tego To nie jest tak nieestetyczne jak zrośnięte nogi - dla mnie nawet wcale.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

Nie sądzę by to było możliwe... Często od prostowania włosy się prostują, bo są tak masakrycznie zniszczone.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
O tak, detergenty błyskawicznie pogarszają stan pazurków.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:02   #775
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nie sądzę by to było możliwe... Często od prostowania włosy się prostują, bo są tak masakrycznie zniszczone.
]

Jest mozliwe, nie wszyscy tak maja ale wiele osob. Zwlaszcza, jesli spala wlosy. Tylko jakos one potem niezawsze odrastaja proste, juz sie potem dalej kreca.
Stary 2011-08-09, 15:13   #776
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie się zaczęły kręcić od farbowania. Według mnie po prostu farba wysuszyła mi je na tyle, że przestały się tak strasznie przetłuszczać i dzięki temu są lżejsze. Nie wiem, czy to słuszna teoria.
Stary 2011-08-09, 15:29   #777
201604250941
Konto usunięte

Eeer przetluszcza sie skora a nie wlosy, ale mozliwe ze to od farby, jezeli nakladasz ja na sama skore. Jak ja rozjasnialam to zawsze pare mm zostawiala fryzjerka, przy samej skorze nie.
Stary 2011-08-09, 16:04   #778
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
nie przesadzajmy juz z tym demonizowaniem SLES-u, proponuje pogadac z kims, kto zawodowo sie zajmuje chemia kosmetyczna, poczytac troche fachowych ksiazek. zwykle mydlo jest o wiele bardziej rujnujace skore niz delikatny plyn do higieny intymnej, dodatkowo mocno rozcienczany woda. kto nie chce takim czyms myc okolic intymnych to ok, nie widze niczego w tym dziwnego, moze nie ma takiej potrzeby, ale demonizowanie pewnych skladnikow kosmetycznych na wizazu troche mnie dziwi

gdyby bylo tak jak mowisz, to regularne golenie glowy az do samej skory, powinno rozwiazac problemy wielu osob z cienkimi, rzadkimi wlosami, wlosy powinny wzmocnic sie na LATA, a przeciez tak nie jest, wzmocnia sie na jakis czas, jak ustanie bodziec, to stana sie takie, jak wyznaczylo to cialo

tak jak dziwi mnie poglad wielu dziewczyn, ze od farbowania latami zmienia sie naturalny kolor wlosow:co jest: a o tym, ze wlosy ciemnieja i szarzeja z wiekiem nie chca slyszec, bo przeciez wiedza swoje
Nad tym sama się kiedyś zastanawiałam - razem z siostrą startowałyśmy z tego samego koloru jasny blond, ja szybko zaczęłam farbować, z czasem włosy mi ściemniały. Siostra nigdy nie farbowała i do dzisiaj jest bardzo jasną blondynką Co oczywiście niczego nie dowodzi, ale może wyjaśniać skąd biora się wątpliwości.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 16:08   #779
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Nad tym sama się kiedyś zastanawiałam - razem z siostrą startowałyśmy z tego samego koloru jasny blond, ja szybko zaczęłam farbować, z czasem włosy mi ściemniały. Siostra nigdy nie farbowała i do dzisiaj jest bardzo jasną blondynką Co oczywiście niczego nie dowodzi, ale może wyjaśniać skąd biora się wątpliwości.
a urodzila juz moze dziecko? moja siostra tez zawsze miala naturalnie bardzo jasne, po ciazy zostal jej juz sredni blond i wszyscy pytaja czy nie farbowala
Stary 2011-08-09, 16:12   #780
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
a urodzila juz moze dziecko? moja siostra tez zawsze miala naturalnie bardzo jasne, po ciazy zostal jej juz sredni blond i wszyscy pytaja czy nie farbowala
Żadna z nas nie ma dziecka, i tylko siostra stosuje antykoncepcję hormonalną
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości