|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
gdyby bylo tak jak mowisz, to regularne golenie glowy az do samej skory, powinno rozwiazac problemy wielu osob z cienkimi, rzadkimi wlosami, wlosy powinny wzmocnic sie na LATA, a przeciez tak nie jest, wzmocnia sie na jakis czas, jak ustanie bodziec, to stana sie takie, jak wyznaczylo to cialo tak jak dziwi mnie poglad wielu dziewczyn, ze od farbowania latami zmienia sie naturalny kolor wlosow Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-08-09 o 11:40 |
||
|
|
|
#752 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze mi sie wydawalo, ze jak szatynka farbuje na blond to potem ma czarne swoje naturalne, tak przynajmniej na ulicy widac xD Wszystkie maja czarne odrosty a pamietam, ze naturalnie byly czesto ciemniejszymi blondynkami, ale nie brunetkami. Moze stad ta mysl?
Wiem tylko, ze od farbowania i prostowania kreca sie wlosy, wiele osob tak ma. |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam golenia włosów na rękach. Ale nie mam nic do ludzi którzy to robią. Każdy robi co chce.
Ja bym nie mogła golić, maszynką? Tragedia jak to później wygląda? Znam swoją skórę i wiem że na drugi dzień nie dałabym rady poprawić bo krosta na kroście by się pojawiła. A wosk?Pasta cukrowa? Po pierwsze szybko mi włosy odrastają, a po drugie w czasie gdy włosy odrastają, są już praktycznie 'przebite' przez skórę mam krostę na kroście..nie da się pokazać i co? Jak ręce zasłonie? Okolice bikini spokojnie, poprostu nie pójdę parę dni na basen czy plażę. Więc zostawmy to, bo każdy ma swoje powody czemu nie goli rąk. Choćby to, że im to nie potrzebne do poczucia zadbania. Każdy jest inny.
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak farbowalam na czarno, to moj naturalny sredni blond wydawal sie bialy, jak nosilam jasny blond, odrosty wygladaly jak sredni braz![]() wiele kobiet jako dzieci bylo jasnymi blondynkami, pod wplywem hormonow i z wiekiem ich naturalny kolor sie zmienia, zaczely farbowac tak wczesnie, ze wszystko zwalily na farby ![]() wlosy wyrastajace nie sa w stanie zmienic sie pod wplywem czynnikow zewnetrznych, bo niby jak? no innego np. po ciazy, zwykle pod wplywem takiej bomby hormonalnej kobietom ciemnieja wlosy i takie ciemniejsze juz beda wyrastac (estregeny), moga tez np. zaczac sie krecic lub rosnac proste---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- no jasne, jak dla mnie inni moga w ogole sie nigdzie nie golic i nie uznam tego za oblesne, czyste cialo nawet owlosione nigdy nie bedzie dla mnie fuj. chodzilo mi glownie o to, ze bardzo czesto sie spotkalam z atakiem ze strony wybiorczo depilujacych sie dziewczyn na te depilujace przedramiona, chyba nawet byl taki watek na wizazu, gdzie sie nasmiewaly z "wydziwiajacych":brzy dal: Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-08-09 o 12:01 |
|
|
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
zabcia- no to masz powod sensowny, nie to mialam na mysli. Raczej takich co nie maja powodu skornego tylko podaja dziwne argumenty, ze im kedziory wyrosna i juz zawsze beda musieli sie golic.
Wyrastajace to moze i sie nie zmianiaja ale te wyrosniete juz tak. Tez dziwi mnie poglad, ze jak sie utnie wlosy to beda zdrowsze, odzyja. Utnie sie koncowki ale nic nad nimi sie nie zmieni XD O ile wiem, to paznokcie mozna wzmocnic tylko od srodka i uzupelnianie deficytow trwa 3 miesiace okolo. A polozenie odzywki w lakierze nic nie robi, pic na wode i fotomontaz. |
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA to robię to inni tez powinni, bo jak mogą tego nie robić?'
|
|
|
#757 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wspomnę już nawet o perfumowanych żelach do higieny intymnej
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro przy chemii i skórze jesteśmy to mnie dziwi, że ktoś narzeka, że ma strasznie zniszczone paznokcie i ciągle nowe odżywki kupuje. A jak zapytam czy używa rękawiczek do sprzątania np łazienki to mówi, że nie bo nie potrafi w rękawiczkach i że to tak nie wygodnie. Według mnie już lepiej się przemóc, znaleźć jakieś lepsze rękawiczki, przyzwyczaić się i nie musieć wydawać kroci na odżywki, które i tak nie działają. Ale zawsze patrzą na mnie jak na wariatkę.. Mam raczej mocne paznokcie i mi się nie łamią i te same osoby pytają się mnie co robię, że takie są. I zgodnie z prawdą odpowiadam, że żadne odżywki i suplementy. W moim przypadku wystarczają te rękawiczki kiedy używam różnych detergentów do sprzątania.
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz jak zaczynaja mi wypadac wlosy, to podcinam minimalnie koncowki i jest lepiej, chociaz zupelnie z innego powodu, niz sie wydaje takim osobom![]() Cytat:
Cytat:
jak bys szukala czegos fajnego bez SLESu to polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 kupilam 2 miesiace temu na wyprzedazy w Tesco za niecale 4 zl i jest swietny, od stop do glow a co do rozcienczania to mialam na mysli samodzielne, ja biore kropelke plynu i rozcienczam na dloni Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-08-09 o 12:17 |
|||
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z kolei widziałam nogi koleżanki w gimnazjum, która goliła już od dłużdzego czasu-duże "dziury" w miejsach włosów, bo takie grube się zrobiły. Jakbym miała mieć coś takiego na rękach to dziękuję bardzo... A co do tego, że włosy ciemnieją to niestety ciężko mi nie zauważyć, bo z blondaniołka teraz mam dość ciemny blond[a aktualnie rudą farbę]. A do tego ponoć po ciąży włosy blondynkom ciemnieją, gdzieś jakieś badania czytałam ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() estrogeny wplywaja tez na kolor wlosow i skory, dlatego m.in. ciezarnych i bioracym piguly dwuskladnikowe zaleca sie unikanie opalania- szybciej sie opalaja, a do tego w ciapki, estregeny wplywaja na melanogeneze, jak organizm nagle zacznie dostawac ich wiecej, moga sie dziac rozne dziwne rzeczy z kolorem wlosow i skory, czasem sa to trwale zmiany |
|
|
|
|
#763 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
mi na szczęście mimo hormonów [plastry] nie wychodzą ciapki od opalania, a to dobrze, bo uwielbiam się wygrzewać na słońcu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#765 |
|
Konto usunięte
|
Ja zanim sie zaczelam golic tez mialam brode na nogach i rekach. Po to sie gole, zeby jej nie miec XD Ale juz moja siostra chodzi i z wasami i z gaszczem na rekach i nie moge jej namowic na zrobienie z tym czegos.
No ja w laboratorium tez nie zakladalam rekawic do czystego acetonu i solanki 30%. Pewnie powinnam byla Raz mi sie rozlal aceton na plastik i schodzil platami. I dla ciekawosci wsadzilam lapska do myjki ultradzwiekowej xD Jedyne co to mialam krem do rak ale taki krem mogl sie dostac na probke wiec wolalam nie.
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#767 |
|
Konto usunięte
|
To chyba zaczne.
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, mi na pierwszym roku doktorek powiedział trzy rzeczy:
1)dla ładnych rąk obowiązkowo rękawiczki i dobry krem po laborkach[i po umyciu of cors) 2) dla zdrowych dzieci-nie wkładać głowy pod dygestorium i odczekać rok po studiach 3)dla zdrowotności i bezpieczeństwo-NIGDY nie wąchać niczego wkładając w to nos. Trzymać przed sobą i "naganiać" zapach do nosa. Aceton to nic takiego strasznego, tylko przesuszy Ci skórę, wylej sobie kwas azotowy to będzie zabawnie...
|
|
|
#769 |
|
Konto usunięte
|
Azotowy chyba na zolto zabarwi i zezre?
Jak i tak z dziecmi musze poczekac po izoteku. Wlasnie kurde, mowia ze minimum rok! Ulotka jak pamietam mowi pol roku minimum. A na forach sie chwala jak to miesiac odczekaly i zaszly w ciaze. Jak to jest silnie potworotworczy lek. No idiotki, innego slowa nie widze. I sie ciesza ze zdrowe, no fajnie no, ale to przypadek i szczescie. No kurde no, dziecko nie ma opcji 'cofnij', 'wymaz', dorysuj. Takie ryzyko to totalna glupota. A, w pracy siedze ogolnie ale jak widac z przerwami na wizaz XD poszlam do toalety w budynku i mi sie przypomnialo. Kobiety zawsze marudza, ze facet klapy nie opuszcza albo nie podnosi i leje na sedes. A w publicznych toaletach kobiety to samo robia, albo leja na Malysza po sedesie albo go podniosa ale nie opuszcza. Ja podnosze i opuszczam, ale jak jest juz caly zasikany to trudno, nie bede tego dotykac i tez musze na. Nie da sie tak w dziure wcelowac zeby sie nic nie ulalo na sedes. |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy macie tak samo, ale strasznie drażni mnie śpiew starszych pań. To takie nieprzyjemne
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mnie też dziwią ludzie, ktorzy lekce sobie ważą niebezpieczeństwo dziecka. Na początku laborek z organów kazali dziewczynom podpisać oświadczenie, że nie są w ciąży. Potem na pierwszych laborkach jedna stała przy oknie, bo coś tam i sobie żartowała z koleżanką, że tak to bywa w ciąży. Prowadząca je niemal wyrzuciła, najpierw z powodu tej ciąży, a potem opieprzyła za głupie żarty. Siedzimy potem w bufecie i one się śmieją z prowadzącej, że taka panikara. Dopiero jak im powiedziałam, że jestem żywym przykładem zatrucia w okresie płodowym chemikaliami to im miny zrzedły. Moja mama we wczesnej ciąży się nawąchała rozpuszczlników i lakierów przy remoncie i teraz mam chory kościeć i mięśnie... W publicznej toalecie to ja wolę jak jest wszystko popodnoszone, bo potem nie ma jak otwierać tego sedesu...
|
|
|
|
#772 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#773 |
|
Konto usunięte
|
Chcialam znalezc jakies fotki takich dzieci potworow ale stwierdzilam ze lepiej nie XD ogolnie bez raczek, bez nozek, albo zdeformowane ciezko. Dermatolog ostrzegala za kazda wizyta, niektorzy kaza podpisywac deklaracje, ze w trakcie leczenia i jakis czas po nim nie jest sie w ciazy i nie sie nie bedzie (mezczyznom nie wolno plodzic dzieci).
Fakt, sa miejsca, gdzie pisza o 6 tygodniach ale i tak wiekszosc zaleca rok minimum. I przypadkiem trafilam na takie o to zdjecie, przypomina mi chyba polowe dzieciakow z osiedla. Bardzo typowa twarz. Ja ogolnie nie lubie spiewu kogokolwiek poza ogniskiem i gitara. Jak ktorys z domownikow to mnie glowa boli i wytrzymac nie moge. A oni chodza i tariraaaara tariraaaaaaau |
|
|
|
#774 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
To nie jest tak nieestetyczne jak zrośnięte nogi - dla mnie nawet wcale.---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest mozliwe, nie wszyscy tak maja ale wiele osob. Zwlaszcza, jesli spala wlosy. Tylko jakos one potem niezawsze odrastaja proste, juz sie potem dalej kreca. |
|
|
|
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się zaczęły kręcić od farbowania. Według mnie po prostu farba wysuszyła mi je na tyle, że przestały się tak strasznie przetłuszczać i dzięki temu są lżejsze. Nie wiem, czy to słuszna teoria.
|
#777 |
|
Konto usunięte
|
Eeer przetluszcza sie skora a nie wlosy, ale mozliwe ze to od farby, jezeli nakladasz ja na sama skore. Jak ja rozjasnialam to zawsze pare mm zostawiala fryzjerka, przy samej skorze nie.
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co oczywiście niczego nie dowodzi, ale może wyjaśniać skąd biora się wątpliwości.
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

chociaz jak zaczynaja mi wypadac wlosy, to podcinam minimalnie koncowki i jest lepiej, chociaz zupelnie z innego powodu, niz sie wydaje takim osobom