Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 09:20   #151
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Aga ładnie Ci fryzjerka zrobiła włosy

Asia wiem, że Ci zależało na tym lakierze, ale kol chciała dla siebie holo fiolet, więc szukała i się nie doszukała...
Twoje ksometyki przyjadą dziś, a pędzelek Imm z II turnusu, bo kol wraca na chwilę i jedzie do Londynu a potem znowu do Niemiec

Kasiu eyeliner w kałamarzu:
http://3.bp.blogspot.com/-hHU-zGzIR2...i+love+nyc.JPG

jak obejrzysz to 'jestem numerem cztery' to powiedz czy fajne

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

ps. jak gdzies jedziemy to zawsze mam największą walizke, a wszystko czego potrzebuję zostawiam w domu

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 10:26   #152
ImmortalLover
Zakorzenienie

Jakbym jechała autem to poza tymi tobołami miałabym normalną torebkę naładowaną wszystkim, osobną kosmetyczkę z rzeczami do mycia(bo biżu i jakieś tusze czy coś w osobnej)

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 10:58   #153
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Zawsze dziwiło mnie jak można na np. dwutygodniowy wyjazd zapakować cały dobytek w plecak. Mój chłop tak potrafił . Na wycieczki motorem mieścił wszystko co niezbędne w torby motorowe.
Ja już trochę nauczyłam się pakować i potrafię do jednej dużej walizki .

Wyprawy motorowe fajna rzecz . Kiedyś z TŻ'tem wybraliśmy się na dwudniówkę skuterem i dało radę, nawet czajnik, miseczki, zupki i kawkę mieliśmy. Ale na dłużej to już kufry byłyby potrzebne.

Cytat:
Moje marzenie : nauczyć się piec domowy chleb. Mam chęć, ale nawet nie próbowałam. Nie mówię o chlebie z tych gotowych mieszanek, ale o takim od początku do końca własnej roboty.
Moja mam, od wieków nie piekąca niczego poza biszkoptem twierdzi, że to banalnie proste. W tej chwili praktycznie chleba nie kupuje, sama piecze 2 razy w tygodniu.

Cytat:
Oglądałam tylko, bodajże, pierwszą część. O ile pamiętam. A w TV mają bardzo skromną ofertę. Teraz mnie kusi film : "Jestem numerem cztery" http://www.cyfrowypolsat.com.pl/vod/...cztery_2081.cp
I jak się pierwsza część podobała?

Zapowiedż "Numeru 4" wygląda ciekawie

U mnie w kablu podobno jest też VOD, ale jak próbowaliśmy włączyć, to lipa
Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
Asia wiem, że Ci zależało na tym lakierze, ale kol chciała dla siebie holo fiolet, więc szukała i się nie doszukała...
Twoje ksometyki przyjadą dziś, a pędzelek Imm z II turnusu, bo kol wraca na chwilę i jedzie do Londynu a potem znowu do Niemiec

To dawaj znać, ile przelać $$

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 11:52   #154
Finlora
Zakorzenienie

Wrzuciłam do albumu fotki włosów (mam nadzieję, że trochę lepiej widać, oczywiście w słońcu będą trochę jaśniejsze ale niestety u mnie dzisiaj pochmurno) i moich ostatnich zakupów biżuteryjnych

A propos pakowania - zawsze zabieram za dużo ubrań Dawniej, kiedy jeździliśmy wszędzie pociągiem noszenie ze sobą tych tobołów to była masakra, teraz kiedy jeździmy samochodem jest dużo łatwiej - mogę zabrać co chcę, wrzuci się do bagażnika i nie muszę wszędzie tego ze sobą targać

Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 14:12   #155
'Estelle'

Kociaki boskie
A bransoleta jeszcze "bościejsza"

Podczas pakowania staram się tak dobrać rzeczy, żeby mi np. jedna spódnica pasowała do kilku bluzek. Kiedyś pakowałam od razu całe zestawy na każdy dzień. I to takich rzeczy, których na co dzień nie włożę [a co, lans musi być ]. A i tak najlepiej pakować sukienki, nie musi się człowiek martwić o dopasowanie góry z dołem

No i zawsze mam problem z butami, ale jak już się nie raz przekonałam i tak potem chodzę tylko w jednych - najwygodniejszych na reszta leży, nie wiadomo po co wzięta [no ale trzeba być przygotowanym na każdą okazję ].

Stary 2011-08-09, 14:21   #156
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Kociaki boskie
A bransoleta jeszcze "bościejsza"

Podczas pakowania staram się tak dobrać rzeczy, żeby mi np. jedna spódnica pasowała do kilku bluzek. Kiedyś pakowałam od razu całe zestawy na każdy dzień. I to takich rzeczy, których na co dzień nie włożę [a co, lans musi być ]. A i tak najlepiej pakować sukienki, nie musi się człowiek martwić o dopasowanie góry z dołem

No i zawsze mam problem z butami, ale jak już się nie raz przekonałam i tak potem chodzę tylko w jednych - najwygodniejszych na reszta leży, nie wiadomo po co wzięta [no ale trzeba być przygotowanym na każdą okazję ].
Stwierdziłam, że bransoleta będzie mi pasowała do wisiorka i kolczyków w kształcie kwiatów

A efekt włosowy ocenisz sama

Ja robię tak samo - spódnica zazwyczaj jedna albo dwie i kilka pasujących bluzek Sukienek aktualnie nie posiadam, miałam kiedyś kilka kiedy byłam szczuplejsza a teraz jakoś przestałam kupować

Jeśli chodzi o buty to zazwyczaj biorę jedne sandałki i jakieś zakryte
Albo dwie pary sandałków z nadzieją, że nie będzie padać, aktualnie nie mam żadnych letnich zakrytych

Te same dylematy będę pewnie miała kiedy będę się pakować przed wyjazdem do Ciebie, tym bardziej, że będę jechała autobusem więc będę musiała się ograniczyć

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-08-09 o 14:23
Stary 2011-08-09, 16:54   #157
Finlora
Zakorzenienie

Oglądam Rozmowy w toku - o kobietach cierpiących na łysienie plackowate... masakra
Stary 2011-08-09, 18:02   #158
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Ja robię tak samo - spódnica zazwyczaj jedna albo dwie i kilka pasujących bluzek Sukienek aktualnie nie posiadam, miałam kiedyś kilka kiedy byłam szczuplejsza a teraz jakoś przestałam kupować

Jeśli chodzi o buty to zazwyczaj biorę jedne sandałki i jakieś zakryte
Albo dwie pary sandałków z nadzieją, że nie będzie padać, aktualnie nie mam żadnych letnich zakrytych

Te same dylematy będę pewnie miała kiedy będę się pakować przed wyjazdem do Ciebie, tym bardziej, że będę jechała autobusem więc będę musiała się ograniczyć
Ja nakupiłam kiedyś, jeszcze w czasach studenckich, jak głupia kiecek na wyprzedaży [po kilka dolarów za sztukę, to szkoda było nie brać], ale wszystkie takie krótkie i młodzieżowe, nie mam co na tyłek do pracy założyć , a przecież nie wyrzucę, bo bardzo je lubię...

Ja kiedyś brałam sandały płaskie, sandały wysokie-eleganckie, klapki, ciapy i sportowe, a jak się zmieściło, to jeszcze dodatkowa para butów na obcasie

Wybierz coś extra będziemy robić lans w galerii .
Ja już se kieckę na tą okazję zakupiłam
Buty też, ale w zeszłym roku i pewnie nie dam rady ich włożyć ze względu na obcas
Cytat:
Oglądam Rozmowy w toku - o kobietach cierpiących na łysienie plackowate... masakra
Oj... nie oglądałam, ale wyobrażam sobie

Stary 2011-08-09, 18:06   #159
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wybierz coś extra będziemy robić lans w galerii .
Ja już se kieckę na tą okazję zakupiłam
Buty też, ale w zeszłym roku i pewnie nie dam rady ich włożyć ze względu na obcas
Jak chcesz robić lans to chyba nie ze mną
Nie wyglądam zbyt lansiarsko

Cytat:
Oj... nie oglądałam, ale wyobrażam sobie
Te co były w tym programie były już kompletnie łyse, nie tylko dorosłe kobiety ale też dzieci
Jak któraś powiedziała, że wszystko się zaczęło od swędzenia i bólu skóry głowy to oczywiście już zaczęłam panikować bo mnie też swędzi i boli
Nie wiem jak można zrobić dziecku taką krzywdę i nazwać je Antygona

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-08-09 o 18:08
Stary 2011-08-09, 22:00   #160
Finlora
Zakorzenienie

Asia, zupełnie zapomniałam iść na dworzec, żeby zapytać o autobus do Ciebie
Szukałam teraz w necie i znalazłam ten tańszy, jest nawet możliwość zarezerwowania biletu przez internet (zostały tylko 3 ) ale mam lekkiego stracha bo tego autobusu nie ma w ogóle na rozkładzie PKS w moim mieście i co będzie jak kupię bilet a autobus nie przyjedzie?
Ja chyba naprawdę nie mam lepszego zajęcia tylko panikowanie
Stary 2011-08-09, 22:09   #161
'Estelle'

Cytat:
Jak chcesz robić lans to chyba nie ze mną
Nie wyglądam zbyt lansiarsko
Dobra, dobra, nie bądź taka skromna
Zajrzałam na wątek o Naturze, bo na essencowym wyczytałam, że nowa gazetka i widzę, że napalasz się na Inglota
U mnie są dwa standy, więc wiesz

Cytat:
Te co były w tym programie były już kompletnie łyse, nie tylko dorosłe kobiety ale też dzieci
Jak któraś powiedziała, że wszystko się zaczęło od swędzenia i bólu skóry głowy to oczywiście już zaczęłam panikować bo mnie też swędzi i boli
Nie wiem jak można zrobić dziecku taką krzywdę i nazwać je Antygona
Przykre to

Antygona jeszcze nie jest takie złe... co powiesz na męskie imię Żyraf ? Albo Jarzyna - dla dziewczynki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Może po prostu zadzwoń i dopytaj o ten kurs?

Stary 2011-08-09, 22:16   #162
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, dobra, nie bądź taka skromna
Zajrzałam na wątek o Naturze, bo na essencowym wyczytałam, że nowa gazetka i widzę, że napalasz się na Inglota
U mnie są dwa standy, więc wiesz

Antygona jeszcze nie jest takie złe... co powiesz na męskie imię Żyraf ? Albo Jarzyna - dla dziewczynki

Może po prostu zadzwoń i dopytaj o ten kurs?
Myślałam o Kobo bo widziałam te przecenione wkłady ale okazało się, że mimo wszystko Inglot jest tańszy
Ja właśnie z myślą o wyprawie do Lublina

Chyba tak właśnie zrobię, albo lepiej tam pójdę bo z tymi babami w informacji ciężko się dogadać przez telefon

Żyraf?? Jarzyna?? Poważnie??
To u mnie TŻ protestuje przy Jagodzie

A widziałaś, że specjalnie dla wizażanek jest zniżka 20% na Alterrę?
Chyba wybiorę się na małe zakupy

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-08-09 o 22:18
Stary 2011-08-09, 22:42   #163
'Estelle'

Cytat:
Myślałam o Kobo bo widziałam te przecenione wkłady ale okazało się, że mimo wszystko Inglot jest tańszy
Ja właśnie z myślą o wyprawie do Lublina

Chyba tak właśnie zrobię, albo lepiej tam pójdę bo z tymi babami w informacji ciężko się dogadać przez telefon

Żyraf?? Jarzyna?? Poważnie??
To u mnie TŻ protestuje przy Jagodzie

A widziałaś, że specjalnie dla wizażanek jest zniżka 20% na Alterrę?
Chyba wybiorę się na małe zakupy
Z Kobo te naj naj już sobie kupiłam, a na Inglota aż tak nie patrzyłam, bo się obawiałam, że drogie, a tu taka surprise
Tylko nie wiem, czy żeby kupić wkład, to nie trzeba okazać paletki, chociaż w sumie one nie są drogie...
Na razie za dużo cieni
Jeszcze ten z limitki Catrice kupiłam

Nie kuś tą zniżką... eeee... jak ją uzyskać?
Mam ochotę na wodę zapachową
Nie chcę myśleć, ile w tym miesiącu wydam na kosmetyki
Już wydałam prawie 45 zł, a jeszcze chcę wreszcie kupić paletkę [20 zł], pękacz Keliera [15 zł] i zamówienie od Mirelki opłacić
Totalny out of limit...

Tak, te imiona to serio. Czytałam kiedyś statystykę imion nadawanych dzieciom w Warszawie i tam były takie kwiatki właśnie ... Nawet u mnie na osiedlu jest jakiś Xavier

Stary 2011-08-09, 22:47   #164
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Z Kobo te naj naj już sobie kupiłam, a na Inglota aż tak nie patrzyłam, bo się obawiałam, że drogie, a tu taka surprise
Tylko nie wiem, czy żeby kupić wkład, to nie trzeba okazać paletki, chociaż w sumie one nie są drogie...
Na razie za dużo cieni
Jeszcze ten z limitki Catrice kupiłam

Nie kuś tą zniżką... eeee... jak ją uzyskać?
Mam ochotę na wodę zapachową
Nie chcę myśleć, ile w tym miesiącu wydam na kosmetyki
Już wydałam prawie 45 zł, a jeszcze chcę wreszcie kupić paletkę [20 zł], pękacz Keliera [15 zł] i zamówienie od Mirelki opłacić
Totalny out of limit...
Czytałam na wątku Inglota, że polityka firmy jest z kosmosu, w jednym sklepie żądają paletki, w drugim nie - nie nadążysz

Żeby uzyskać zniżkę wystarczy wydrukować ten kupon i pokazać go przy kasie Promocja ważna do końca miesiąca
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...czki/rabat.php
Stary 2011-08-10, 06:26   #165
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Faceci ogólnie się pakują w 10min w reklamówkę...
Posłuchaj dobrej rady podróżniczki : nigdy, ale to nigdy nie trzymaj/pakuj wszystkich pieniędzy w jedno miejsce. Podziel i popakuj w rożne miejsca. W razie czego (...) zawsze Ci coś zostanie.

Cytat:
Kasiu eyeliner w kałamarzu
I Wy takim czymś potraficie kreski malować ?! Szczerze podziwiam i zazdroszczę !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
jak obejrzysz to 'jestem numerem cztery' to powiedz czy fajne

Dobra . Może nawet jutro wypożyczę.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
jak gdzies jedziemy to zawsze mam największą walizke, a wszystko czego potrzebuję zostawiam w domu

Cytat:
Jakbym jechała autem to poza tymi tobołami miałabym normalną torebkę naładowaną wszystkim, osobną kosmetyczkę z rzeczami do mycia(bo biżu i jakieś tusze czy coś w osobnej)
Ja mam specjalny kuferek (kuferek ... kufer !) do kosmetyków i zawsze go tragam .

Cytat:
Wyprawy motorowe fajna rzecz .
Wiem, ale mnie jakoś nie wciągnęły. Jam luksusowa kobita . Wygód potrzebuję.
Mój Lalunia twierdził, że poznawanie okolicy najlepsze jest, gdy się jeździ motorem po "podrzędnych" drogach. Parę ościennych krajów tak zjechał .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Moja mam, od wieków nie piekąca niczego poza biszkoptem twierdzi, że to banalnie proste.
Ja nawet biszkoptu nie umiem upiec ... Namawiam sąsiadkę, tą od pieczenia ciast, ale jej się nie chce. Oni zjedzą wszystko.
Twoja mama a maszynę do chleba czy w blasze piecze ? Z gotowych mieszanek czy sama składniki wyrabia ? Kusi mnie to pieczenie od dawna, bo to dla mnie jedyna możliwość na jedzenie pieczywa.

Cytat:
Napisane przez Estelle
I jak się pierwsza część podobała?
Musiałam dwa razy obejrzeć, bo za pierwszym razem nie skumałam o co chodzi . Chciałabym obejrzeć też i następne części, ale do wypożyczalni mam daleko i nie po drodze, a nikt w sąsiedztwie filmów nie wypożycza.

Cytat:
Napisane przez Estelle
U mnie w kablu podobno jest też VOD, ale jak próbowaliśmy włączyć, to lipa
Nie bardzo się orientuję, ale za to chyba trzeba dodatkowo w abonamencie płacić.

Cytat:
Wrzuciłam do albumu fotki włosów

Mnie podobają się.

Cytat:
Napisane przez Estelle
No i zawsze mam problem z butami
Znam ten ból ! Ja mam najczęściej jedną dodatkową walizkę specjalnie na buty.
Abstrahując od dłuższych wyjazdów, na krótsze też tacham. Przypomniałam sobie jak jechaliśmy z grupą znajomych na dłuższy weekend do Tyrolu. Połazić po pagórkach i ścieżynkach leśnych. Wynajęliśmy autobus, coby i trunków tubylczych móc posmakować . Mój Lalunia , już od dawna zrezygnowawszy z protestów, tachał trzy walizy. Podjeżdżamy na miejsce zbiórki, a tam każdy z niewielką torbą podróżną. Ubaw mieli ze mnie przez cały czas pobytu. Tak samo było, kiedy pojechaliśmy na krótką trasę (pięć dni) koncertowo - zwiedzajacą {Częstochowa, Zakopane, Kraków} razem z niewielkim chórem i też autobusem. Wszyscy z jedną torbą podróżną, a my cztery walizy {dwie duże i dwie mniejsze}. Samych smokingów zapakowałam trzy sztuki. Tak na wszelki wypadek. Lalunia już na powitanie wołał : to nie ja, to ona

Cytat:
Ja chyba naprawdę nie mam lepszego zajęcia tylko panikowanie
Typowe rajzefiber !
O ten autobus dowiedz się ustnie na dworcu .

Wczoraj mechanik skasował mnie na cztery stówy . A takie plany miałam ...

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 09:12   #166
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Posłuchaj dobrej rady podróżniczki : nigdy, ale to nigdy nie trzymaj/pakuj wszystkich pieniędzy w jedno miejsce. Podziel i popakuj w rożne miejsca. W razie czego (...) zawsze Ci coś zostanie.
Nauczyłam się tego od TŻ'a

Cytat:
Typowe rajzefiber !
O ten autobus dowiedz się ustnie na dworcu .
Dzisiaj pójdę. Chociaż z paniami na dworcu ciężko się dogadać nawet osobiście, są strasznie niemiłe

Cytat:
Wczoraj mechanik skasował mnie na cztery stówy . A takie plany miałam ...

Nie wiem jak u Was ale u mnie znowu pochmurno i pada
Stary 2011-08-10, 10:13   #167
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Schowałam do każdej miseczki stanika i w portfelu(nie sądziłam,że tyle zapłacę za bilet i sporo mi zostało )
Ale powiem Wam,że się wku.rwiłam. Ledwo wyjechaliśmy z Jaworzna,pociąg się zepsuł... W Katowicach przesiadka, nikt nie wiem gdzie;/ I pełnym pociągiem 1.5h później byłam na msc Płakać mi się chciało jak nie wiem;/

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-08-10, 11:13   #168
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Aga fajne zakupy, podobają mi sie wróżkowekolczyki i wisior

Kasiu no ja nie umiem się malowac zadnym eyelinerem

Asiu przykro mi, bo mam dla Ciebie tylko pędzelek i czerwony lakier, a pękacze przywiezie pod koniec sierpnia, zapomniała wziąć

Imm pędzelek dla Ciebie będzie ale również później

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-10, 11:15   #169
Finlora
Zakorzenienie

Zastanawiam się co przywiozę z wyprawy do Lublina
Dobrze, że dzisiaj pensja była
Stary 2011-08-10, 11:21   #170
NaKrawedzi
Zakorzenienie

a kiedy Ty dokładnie jedziesz
nie zapomnijcie o nas z Asia i odzywajcie się

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-10, 11:27   #171
Finlora
Zakorzenienie

W piątek rano

Tak się zastanawiam nad tą paletką Inglota i im więcej nad tym myślę to wychodzi mi, że lepiej kupić kolejną paletkę Sleeka (znowu umalowałam się paletką Bad Girl i pieję z zachwytu ) ale z drugiej strony fajnie byłoby mieć taką własną paletkę, z moich ulubionych kolorów
Stary 2011-08-10, 15:59   #172
Finlora
Zakorzenienie

Asia, nie ma już odwrotu - właśnie kupiłam bilet przez internet
Stary 2011-08-10, 19:56   #173
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Imm pędzelek dla Ciebie będzie ale również później
Ok
Cytat:

Tak się zastanawiam nad tą paletką Inglota i im więcej nad tym myślę to wychodzi mi, że lepiej kupić kolejną paletkę Sleeka (znowu umalowałam się paletką Bad Girl i pieję z zachwytu ) ale z drugiej strony fajnie byłoby mieć taką własną paletkę, z moich ulubionych kolorów
Chcę jedno i drugie
A dziś wydałam caluśką kasę a to dopiero pierwszy dzień...

Stary 2011-08-10, 20:18   #174
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę jedno i drugie
Ja też chcę jedno i drugie
Inglot jest u Asi więc kto wie...

Co kupiłaś?
Stary 2011-08-10, 20:49   #175
'Estelle'

Cytat:

Żeby uzyskać zniżkę wystarczy wydrukować ten kupon i pokazać go przy kasie Promocja ważna do końca miesiąca
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...czki/rabat.php
O, dzięki za namiar... dobrze, że to do końca miesiąca, to może zaiszę w rachunkach na następny miesiąc
Cytat:
I Wy takim czymś potraficie kreski malować ?! Szczerze podziwiam i zazdroszczę !
Ale to naprawdę bardzo łatwe
Kup jakiś tani, np. Wibo i próbuj
Cytat:
Wiem, ale mnie jakoś nie wciągnęły. Jam luksusowa kobita . Wygód potrzebuję.
Mój Lalunia twierdził, że poznawanie okolicy najlepsze jest, gdy się jeździ motorem po "podrzędnych" drogach. Parę ościennych krajów tak zjechał .
I rację miał
Ostatnio zagubiliśmy się w objazdach w Sandomierzu i musieliśmy nawrotkę robić. Nawigacja poprowadziła nas przez fantastyczny zaułek ze starą stacyjką kolejową, której nigdy byśmy nie zauważyli, gdyby nie ta pomyłka.
Poza tym jestem maniaczką zwiedzania "dziur". W takich miejscach spotkać można cudowne perełki
Cytat:
Ja nawet biszkoptu nie umiem upiec ... Namawiam sąsiadkę, tą od pieczenia ciast, ale jej się nie chce. Oni zjedzą wszystko.
Twoja mama a maszynę do chleba czy w blasze piecze ? Z gotowych mieszanek czy sama składniki wyrabia ? Kusi mnie to pieczenie od dawna, bo to dla mnie jedyna możliwość na jedzenie pieczywa.
Wszystko robi ręcznie i do formy. Kupuje tylko różnorakie mąki [np. wspomnianą cebulową, albo z amarantusa], ziarna i orzechy, a potem piecze w piekarniku.
Cytat:
Musiałam dwa razy obejrzeć, bo za pierwszym razem nie skumałam o co chodzi . Chciałabym obejrzeć też i następne części, ale do wypożyczalni mam daleko i nie po drodze, a nikt w sąsiedztwie filmów nie wypożycza.
Może poszukaj w sieci?
Piły są ostre i nieźle zakręcone Moja lubić
Cytat:
Nie bardzo się orientuję, ale za to chyba trzeba dodatkowo w abonamencie płacić.
Tak. Dopisują do salda za dany miesiąc.
Cytat:
Znam ten ból ! Ja mam najczęściej jedną dodatkową walizkę specjalnie na buty.
Abstrahując od dłuższych wyjazdów, na krótsze też tacham. Przypomniałam sobie jak jechaliśmy z grupą znajomych na dłuższy weekend do Tyrolu. Połazić po pagórkach i ścieżynkach leśnych. Wynajęliśmy autobus, coby i trunków tubylczych móc posmakować . Mój Lalunia , już od dawna zrezygnowawszy z protestów, tachał trzy walizy. Podjeżdżamy na miejsce zbiórki, a tam każdy z niewielką torbą podróżną. Ubaw mieli ze mnie przez cały czas pobytu. Tak samo było, kiedy pojechaliśmy na krótką trasę (pięć dni) koncertowo - zwiedzajacą {Częstochowa, Zakopane, Kraków} razem z niewielkim chórem i też autobusem. Wszyscy z jedną torbą podróżną, a my cztery walizy {dwie duże i dwie mniejsze}. Samych smokingów zapakowałam trzy sztuki. Tak na wszelki wypadek. Lalunia już na powitanie wołał : to nie ja, to ona
Nieźle

Cytat:
U mnie chłodek i przelotne opady. Jutro deszcz. Ale na weekend ma być już git
Cytat:
Asiu przykro mi, bo mam dla Ciebie tylko pędzelek i czerwony lakier, a pękacze przywiezie pod koniec sierpnia, zapomniała wziąć
Spoko. To czekam na resztę do jednej przesyłki i rachunek
Cytat:
Zastanawiam się co przywiozę z wyprawy do Lublina
Oj, przywieziesz
Pamiętaj, że Jarmark będzie
Cytat:
Asia, nie ma już odwrotu - właśnie kupiłam bilet przez internet

Cytat:
Ok

Chcę jedno i drugie
To teraz pisadło jakieś w dłoń, kartka papieru i "kochane pieniążki przyślijcie Rodzice..."

Stary 2011-08-10, 20:56   #176
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Lalunia już na powitanie wołał : to nie ja, to ona

Cytat:
Oj, przywieziesz
I pójdziemy w odwiedziny do Inglota

Cytat:
To teraz pisadło jakieś w dłoń, kartka papieru i "kochane pieniążki przyślijcie Rodzice..."
Stary 2011-08-10, 21:54   #177
'Estelle'

Cytat:
I pójdziemy w odwiedziny do Inglota
Się wie

Już nie mogę się doczekać

BTW. Gosia, pytałaś o ten Peridot Chanela.
Znalazłam kopię , dużo tańszą ofkors http://hedonism-ltd.blogspot.com/sea.../Golden%20Rose

Stary 2011-08-11, 06:18   #178
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Aga, zapomniałam, ładna ta biżuteria. Przypadkiem, kolczyki nie są zbyt ciężkie ?!

Cytat:
U mnie zimno i mokro. "Sezonowcy" znad morza zwijają interesy.
A frank nic, frank szaleje ...

Cytat:
Płakać mi się chciało jak nie wiem
Czemu płakać ?! Przygoda już na starcie

Cytat:
Zostaw trochę na jedzenie, Zakupoholiczko !

Cytat:
Tak się zastanawiam nad tą paletką Inglota i im więcej nad tym myślę to wychodzi mi, że lepiej kupić kolejną paletkę Sleeka
Kusicie i kusicie . Pewnikiem i ja skuszę się na tego Sleeka. Tylko wybór trudny. Musicie mi wybrać
Cień Inglota miała tylko raz . Jakoś nie zapiałam z zachwytu i więcej już nie kupiłam.

A propos cieni - wczoraj zrobiłam makijaż cieniami Virtual za pomocą takich maziajek z gąbki. Wiecie o co chodzi . I muszą powiedzieć, że o wiele lepiej niż pędzelkiem i te cienie są rzeczywiście dobre.

Cytat:
Kup jakiś tani, np. Wibo i próbuj
Chyba tak zrobię, bo to wstyd, że nie umiem.
Wczoraj udało mi się zrobić imitację treski ciemno brązowym cieniem.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Poza tym jestem maniaczką zwiedzania "dziur". W takich miejscach spotkać można cudowne perełki
Co prawda, to prawda. W takich miejscach najlepsze zakupy. A jedzenie jakie dobre w takich swojskich karczmach.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Wszystko robi ręcznie i do formy. Kupuje tylko różnorakie mąki [np. wspomnianą cebulową, albo z amarantusa], ziarna i orzechy, a potem piecze w piekarniku.
Bożesztymój ! Pychota !!! Marzę o takim chlebku. Nikt mi nie chce upiec. A sama ... Zdolności i , przede wszystkim, chęci - brak.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Może poszukaj w sieci?
Nie bardzo umiem. Wiem, wiem - proste. Ale ja naprawdę boję się techniki. Teraz też wyskakują mi stale jakieś informację, że powinnam coś zainstalować i ja nie klikam. Znając siebie, boje się, że coś pokręcę. Zawsze byłam wyjątkowo głąbiasta w tym zakresie. A mojej sąsiadce, prawie nie cytatej nie pisatej - wystarczy trochę czasu i każde urządzenie ma rozgryzione. To ona nauczyła mnie jak wypożyczać w TV filmy. Każdy pilot czy telefon komórkowy rozgryza w parę minut.
I nie lubię na komputerze oglądać : ekran mały { 19" } i siedzieć trzeba .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jaki znów Jarmark ?! Już mnie skręca z zazdrości

Muszę Wam napisać o tym kremie Garniera {intensywna pielęgnacja bardzo suchej skóry}. I to napisać w częściowo pozytywnych słowach . Do suchej skóry to on się raczej nie nadaje, bo jest tępy i bardzo chudy . Ale ... nie szczypie, nie swędzi , nie gryzie, nie czerwieni. Daje na twarzy taką jakby powłokę, jak maska silikonowa. Ta maska jednak wsiąka w skórę i twarz nie świeci się. Główna dla mnie zaleta, aż gębę ze zdziwienia otworzyłam - idealny podkład pod puder w kremie. Sama byłam zdziwiona . Efekt - gładkość alabastru. Mam wokół oczu zmarszczki mimiczne i krem ten je akcentuje, bo jest chudy. Ale jako baza pod makijaż - idealny.
I ostrzeżenie - niech Was nie podkusi kupować kremu : Yoskine {DAX cosmetics} 30+. Większego badziewia już dawno nie spotkałam. A cena kosmiczna. http://www.yoskine.pl/start/#/yoskine-30/1

Miłego dnia

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

Aga - podczytuję wątek zdziwionych. Niech Cię nie wprowadzają w błąd. Oba określenia : "sylikon" i "silikon" są jak najbardziej poprawne i przyjęte w języku polskim. "Sylikon" jest starsze wiekiem , dlatego też rzadziej używane i brzmi kakofonią dla ucha innych. Ale jest poprawne.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 08:56   #179
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chcę jedno i drugie
Inglot jest u Asi więc kto wie...

Co kupiłaś?
Już Was widzę w akcji
Pacynkę do cieni, błyszczyk i szminkę w Naturze, w Jasminie pilniczek szklany(u chińczyka taki sam o 1.5tańszy!), bransoletki gumowe(w Naturze są za 5zł a ja zapłaciłam 1.50), leginsy w pepco i 2 lakiery Safari(siostra ma kolejne dwa i będziemy się wymieniać). Plus ogrom jedzenia i alkoholu
Cytat:
Hahah chyba by mnie zabili w sobotę jadę nad morze,ciekawe czy chociaz 20zł na chleb jakiś zostawią... jak nie to jestem na głodówce
Cytat:
BTW. Gosia, pytałaś o ten Peridot Chanela.
Znalazłam kopię , dużo tańszą ofkors http://hedonism-ltd.blogspot.com/sea.../Golden%20Rose
oooo dzięki

Cytat:

Czemu płakać ?! Przygoda już na starcie
Bo ja dzieciak z zerowym pojęciem o sytuacji nie wiedziałam nawet gdzie mam iść, do którego pociągu... Wszyscy latają jakby miał być koniec świata, a konduktorzy sami nie wiedzą co się dzieje

Dziś jedziemy na targ

Stary 2011-08-11, 10:36   #180
NaKrawedzi
Zakorzenienie

odkąd odstawiłam parafine i wazeline w kosmetykach do twarzy wyskoczyła mi tylko 1 niespodzianka, jestem już pewna,że wazelina i olej mineralny mnie zapychają, fajnie wiedzieć takie rzeczy szkoda,że nie jestem pewna co do talku, ale nie chcę testowac

Nakarm pieska

Wymienię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości