|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witajcie Kochane!
Melduję się i u Was wreszcie chociaż my w domu już od wczoraj ![]() Przede wszystkim gratuluję dla Słoneczka, Agulaaabar, Moniczki, Madziary, Karoliny, Babonika i Mamad ich nowych maluszków na świecie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczególne kciuki trzymam za nasze lipcóweczki, kiedyś musi ruszyć... ![]() Tak więc przywitałam się, naszykuję opis mojego porodu, choć pewnie już dośc dużo szczegółów znacie, to wrzucę. Póki co układamy się jakoś w domu, muszę pochwalić się mężem, gdyby nie cycki, mogło by mnie nie być ![]() ![]() Trzymajcie się kochane! |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Żanetko jak piszesz,ze mała porafi tyle zjeść,to absolutnie nie odciagaj po zakończeniu karmienia z tej piersi.Jedynie dla uczucia ulgi troszkę z drugiej.Tak z 40 ml.
Masu,masuj az mleczko wyjdzie spod pach,dołu i przejdzie ku brodawce. Inaczej będziesz mogła wykarmiać 2 pary bliźniat. Moje zdanie. Wodaqua witamy Was z powrotem ![]() ![]() Jak dobrze,że kobieta ma piersi,co? Mój też jak ma czas,to przy Izie zrobi wszystko,no poza samodzielną kąpielą na razie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
Paranoja co sie dzieje w Londynie. Polska policja to by ich wszystkich spałowała porządnie i byłby spokój, a tu? dupa.stoja i patrzą.
![]() ciekawe co się stanie tej nocy? i gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wróciłam ze spacerku-trochę się rozpogodziło, ale wiaterek taki średnio miły... Czy u Was też atakują osy? Jem eklera i piję kawkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecei, co czyli Ja dobrze robiłam od samego początku. Dostawała papu z jednego cyca, zazwyczaj z niego wyjadała wszystko. Mój problem polegał na tym, że w czasie karmienia leciało mi z tego z którego nie karmiłam ![]() ![]() ![]() Teraz kiedy dzisiaj odciągałam co 3h ona chce jeść co 1,5h!! a kiedy karmiłam ją piersia jadła co 3h nie raz co 2,5h. I jakaś była bardziej spokojna... Za dużo informacji miałam. 1. Jak karmię ją lewą i z prawej mi leci, z prawej potem odciagnąć, co zrobić z mlekiem ? zostawić na czarną godzinę?! 2. Jak długo będzie się normowało moje mleko do jej jedzenia? 3. NIe raz mnie męczy leżenie z nią w nocy przy cycu i potem wstawanie i odbicie ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-09 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja mam przeczucie ze sie przeterminuje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
Zaneta, jak jak karmie to też z drugiej piersi kapie mi mleko, mimo, ze mam malo pokarmu. Nie odciagam z drugiej tylko albo mam wkladke w staniku, a jak bez, to przykładam pieluchę. Poza tym, jeżeli masz nadmiar pokarmu, to możesz pić napar z szałwii - on działa hamująco na produkcję, ale nie przesadź z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Agni właśnie miałam pytać, w ogóle o co chodzi z tymi zamieszkami ?! Coś widziałam w tv, ale nie wiem o co chodzi...
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Crazy kiedy mi leci już z drugiej piersi to zazwyczaj piersi mam nabrzmiałe i czuje gulki po bokach,które zaraz masuję. Zanka, Nerolka ?! To odciągać kiedy będę miała gulki po bokach ?! I tylko tyle ile będę miała ulgę ? Ile razy nie raz przykładacie mała do cyca? Zje, niby przestaje wypluwa cyca - odbije ją ale kładę i nie raz znowu chce jeść, normalne ?! Boże, wiecie co ?! Za dużo informacji do mnie wpłynęło... a miałam słuchać swojej intuicji. Mała przy cycu jest spokojniejsza i dłużej śpi ! I jak długo trzymacie mała do odbijania? Ja nie raz trzymam ją 5 min i nic ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Wodauqa witaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mój wisi na cycku na okrągło, i jak uśnie to jak go wezmę do góry żeby się odbiło to budzi się i znów chce jeść czyto normalne? i jak kładę go jak uśnie na rękach to ma oczy otwarte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do odbijania nie raz trzymam długo, czasem jak nie mogę dłużej, to kładę a jak mała robi się niespokojna to podnoszę i wówczas już idzie. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Tak, normalne. Jak nałyka się powietrza to trzeba odbić i później można dalej karmić. U mnie jest tak samo, nie ważne czy z cycka czy z butelki. Jak dużo/długo je, to muszę robić przerwy na odbijanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
Aj Żanetko, zaczęlo sie od pokojowego protestu, bo zabity został chłopak przez policje i raczej nie jasne były okolicznosci jego smierci.a młoda gówniarzeria i wandale dołączyli sie. tylko to juz nie miało nic wspólnego z protestem, a raczej z chuligaństwem. i te szabrownicze praktyki przeniosły sie na inne dzielnice. w sumie nie wiadomo dlaczego. chyba ludzie myslą że ujdzie im to na sucho. Ale jak mozna podpalic komus auto, dom, albo zniszczyc sklep? przecież ludzie z tego żyja. a pracownicy sklepów sieciowych przecież zostaną bez pracy. co za bezmózgowia. Rozwalają szyby wszędzie i niszczą wszystko co znajda. a kradną jak wariaci. nawet twarzy nie zasłaniają.szok. a mnie tak żal tych ludzi którzy na tym tracą.i złośc mnie bierze na tych chuliganów - ile to teraz [pieniędzy będzie kosztowac -straż pożarna, policja, naprawy, odszkodowania. Aż głowa zaczyna bolec.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Dla małych dzieci ssanie piersi to wielki wysiłek i często przysypiają w trakcie karmienia na 10-15 min, mimo że jeszcze się nie najadły. Jak się obudzą lub mama to zrobi to dalej jedzą. No a jak jeszcze trafi Ci się taki leniuszek jak mi, który ciągle by spał na cycku to przewalone. Trzeba pobudzać dziecko - masować rączki, stópki, kark, przecierać mokrym wacikiem, bo inaczej karmienie trwało by cały dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że już wróciłaś i ze dzidzia na razie taka grzeczna ![]() I zdjęcia poprosimy ![]() Cytat:
![]() Ja od połowy ciąży piję codziennie wielki kubas normalnej kofeinówki. I mam błogosławieństwo lekarza ![]() A oso w to lato to ja chyba żadnej nie widziałam ![]() Żaneta, a nie jest dobrym pomysłem (i jak dla mnie najoczywistszym) odciągać wtedy, kiedy potrzebujesz pokarmu NA ZAPAS? Tylko wtedy? Bo tak to sobie sama błedne koło napędzasz. A to że przy karmieniu jedną piersią, z drugiej coś się sączy to chyba norma. Wszystkie moje koleżanki bliższe wiem, że tak miały i na SR też o tym położne mówiły.
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
BAN stały
|
Żanetko dla Twojego pocieszenia powiem Ci,ze do dziś jak karmię z jednego,to z drugiego tryska mleko.
Zawsze mam wkładki a podczas karmienia uciskam mocno drugą brodawke by sie nie zalać. Odciagaj ajk masz grudki ale nie do końca aż znikną,tylko aż przestanie bolec,a to będzie koło 40 ml.Nie wiecej. Dziecku na piersi nie zawsze sie musi odbijać. Jednak jak widzisz,ze Ją męczy,to unieś pionowo,jak nic nie idzie,połóż i znów do pionu,wtedy bąbelki przejda i bek moze pójść. Karm Ją ile chce ale ja bym nie uczyła zasypiać przy piersi.Wg. mnie pierś,to butelka a nie uspokajacz.Potem będzie cieżko oduczyć a dla Ciebie czasu niewiele zostanie. Ja do Izuni mówię,głaszczę i nie zasypia a jak oczka Jej lecą,to odkładam i szepce. I mam spokój. Tylko,ze Iza jak i chłopcy je góra 7-9 minut raz na 2,5-4 godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tym uszku pisała Bartessa - na pewno - do niej uderzaj z pytaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() nie nadążam z pisaniem ale czytam na bieżąco ![]() zaneta mi z drugiego cycka też leci jak mała ssie ![]() ![]() Małej w nocy nie odbijam bo zasypia przy cycku a ja jeszcze szybciej ![]()
#3079 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie odijam bo zasypiam a Iza kwęka daję i ssie na spiąco. W dizeń z otwartymi oczami.Czyli odróżnia znakomicie dzień od nocy. I też śpię z pieluchą a dodatkowo podkładam wkładkę bo niemiło się śpi na mokrym.A co dzień mam do prania 6 pieluch,wszystkie w mleku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój wczoraj mi mówił że gdyby mógł to by z chęcią małej cycka dał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak je spokojnie bez nerwów i nie nałyka się powietrza to nie musi się jej odbić. Ale za to po butelce to beka jak stary chłop ![]() Cytat:
Jesteś skarbnicą wiedzy ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-09 o 14:16 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
Wodaqua witaj! Jak się czujesz?
Ja też nie mogę na to patrzeć. W tym przypadku jestem zwolenniczką drastycznych metod-powinni ich konkretnie wozy strażackie zmoczyć, może by im się znudziło szabrowanie. A jak nie, to gumowe kulki, nie można patrzeć na takie sytuacje bez żadnej reakcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
BAN stały
|
Beatko,tak nadal tak długo pracuje.
A jak przyjdą deszcze,to będzie dłuzej bo będzie sie kopał ciężarówką w lesie i zwalał z siebie(tira) drzewo i ładował na nowo. Takie uroki lasu. A ja odnoszę od dawna inne wrazenie. Moze ze 3 dziewczyny coś mi odpiszą,staram sie pomóc jak tylko mogę. Jak coś wiem ,to napiszę bo może akurat potrzebująca mamusia skorzysta a inne omijają posty. Ale cieszę się,ze zauwazyłaś,doceniłaś.:cmo k: Tylko tak nie wychwalaj bo to nieprawda.Jak coś wiem,to piszę,coś czego jestem pewna. Dziękuję!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moze zle cos zinterpretowalam, w lustrze wczoraj wygladal na opadniety, choc oddycha mi sie nadal ciezko.. Jeszcze mi dzisiaj przyjaciolka (polozna) powiedziala, ze w kolejnej ciazy moze opasc nawet w dzien porodu... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 1. jesli musisz koniecznie odciagac to szkoda marnowac - mozesz zamrazac, sa do kupienia specjalne pojemniki lub woreczki... 2. tego nie wie nikt-ale raczej niedlugo, max kilka dni, potem zreszta przychodza kryzysy laktacyjne, podczas ktorych od nowa wszystko musi sie normowac ![]() 3. kogo nie meczy wstawanie w nocy... ![]() Cytat:
Moze tez byc tak, ze dziecko nie odbija (u mnie tak bylo), trzeba poobserwowac. Cytat:
![]() Natomiast nie powinno sie dopuszczac do zasniecia dziecka przy cycu zanim sie nie naje. Trzeba budzic - mowic do niego, laskotac, drapac za uszkiem, nawet rozbierac. U nas jest wysyp os, caly czas sie boje, zeby mi dziecka nie uzadlily, badz uczulonego na ich jad meza... ![]() eklerki ![]() Cytat:
![]() ![]() pieleszko - wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agulaabar - piekna dzidzia! ![]() iwonap - GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Wtajemniczenie
|
Żanetko mój mały jak je z jednego cyca to z drugiego również tryska mleko. Podkładam wtedy tetrę.
#3085 |
Zakorzenienie
|
Zanettko musisz mała bardziej pionowo trzymać do odbicia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
A ja wstawiłam w klubie mojego brzucholca z dzis
![]() i widze w porównaniu ze stanem sprzed dwóch tygodni ogromna róznice.
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Żanecie znowu bateria padła w laptopie ale napisałam jej ogólnie chyba to co wszystkie piszemy
i już jest chyba spokojniejsza ![]()
#3088 |
Zakorzenienie
|
Ja też w mieście, ale cos ich duzo-zwłaszcza tu, gdzie teraz mieszkam-raz to 6 zabiłam w ciagu jednego dnia w mieszkaniu....codziennie jakąś gonię. Nawet juz się zastanawiałam, czy nie mają tutaj jakiegoś gniazda, ale chyba nie- napewno nie widac go.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szykuję się do wizyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Rozeznanie
|
BlondynkaPoznan napisz prosze ile taka hustawka co wstawialas linka do youtoube FP moze kosztowac
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.