Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 12:29   #3061
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Witajcie Kochane!
Melduję się i u Was wreszcie chociaż my w domu już od wczoraj Boże, jak mi było tego trzeba!
Przede wszystkim gratuluję dla Słoneczka, Agulaaabar, Moniczki, Madziary, Karoliny, Babonika i Mamad ich nowych maluszków na świecie! Jeszcze nie wiem co i jak u której poszło, poza Babonikiem, bo z nią mam bieżący kontakt (baaardzo miła i konkretna dziewczyna, pomogła mi bardzo w ciężkich chwilach ), bo zakończyłam poczytywanie na 84 stronie, ale patrząc na temperament mojego dziecka, to raczej dam radę kiedyś nadrobić.
Szczególne kciuki trzymam za nasze lipcóweczki, kiedyś musi ruszyć...
Tak więc przywitałam się, naszykuję opis mojego porodu, choć pewnie już dośc dużo szczegółów znacie, to wrzucę. Póki co układamy się jakoś w domu, muszę pochwalić się mężem, gdyby nie cycki, mogło by mnie nie być Cudny jest jako tatuś
Trzymajcie się kochane!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:34   #3062
nerola
BAN stały

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Żanetko jak piszesz,ze mała porafi tyle zjeść,to absolutnie nie odciagaj po zakończeniu karmienia z tej piersi.Jedynie dla uczucia ulgi troszkę z drugiej.Tak z 40 ml.
Masu,masuj az mleczko wyjdzie spod pach,dołu i przejdzie ku brodawce.
Inaczej będziesz mogła wykarmiać 2 pary bliźniat.

Moje zdanie.

Wodaqua witamy Was z powrotem
Jak dobrze,że kobieta ma piersi,co?
Mój też jak ma czas,to przy Izie zrobi wszystko,no poza samodzielną kąpielą na razie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:40   #3063
agni82
Zadomowienie

Paranoja co sie dzieje w Londynie. Polska policja to by ich wszystkich spałowała porządnie i byłby spokój, a tu? dupa.stoja i patrzą.
ciekawe co się stanie tej nocy? i gdzie?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:43   #3064
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hihi
Ja kupiłam ręczny Tomee Tippee. Kierowałam się tym że z rećznych ma chyba naj, naj, najlepsze opinie. A ręczny, bo zakładam że będę karmić piersią (na razie nic innego nie biorę pod uwagę ) i on ma mi się przydawac rzadko. Tylko np. podczas nawały albo potem żeby raz na jakiś czas odciągnąć, gdy będę chciała zostawić małego i mleko i gdzieś wyjść.

Dziękuję za odpowiedź-chyba też kupię reczny
Cytat:
Co do picia tych różnych rzeczy, to ja bym ABSOLUTNIE w ciąży ani w czasie karmienia nie tknęła napoju energetyzującego, bo to straszne świństwo.
I na pewno nie ma co go porównywać do kawy, która jest w pełni naturalnym produktem!!! Nawet lekarze mówią że można pić 1-2 filiżanki dziennie, nie za mocnej. Ale to o normalnej, kofeinowej mowa.
Natomiast kawa zbożowa, Inka czy coś, to przecież nie jest kawa! Ją można "doić" wiadrami
Pewnie że tak. Ja przez całą ciążę piję naturalną kawę, nawet lekarz mi mówił, że można i zawsze wyniki miałam ok i wogóle wszystko było w normie. Napoje energetyzujące to świństwo, podobnie jak papierosy, czy alkohol i nie jest to wskazane w ciąży, a nawet zabronione, chociaż jest wiele osób, które sobie niczego nie odmawiają....ale o takich kobietach szkoda pisac

Wróciłam ze spacerku-trochę się rozpogodziło, ale wiaterek taki średnio miły...
Czy u Was też atakują osy?
Jem eklera i piję kawkę

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:55   #3065
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moim zdaniem rób tak
dajesz małej pierś i zjada ile potrzebuje, jeśli po karmieniu nadal Ci rozsadza piersi wskocz pod prysznic i polewaj piersi ciepłą wodą i masuj żeby rozmasować te stwardnienia, mleko wtedy nawet samo wypłynie albo odciągnij laktatorem ale tylko do poczucia ulkgi
po od razu zimne okłady (polecam okłady żelowe)
jeśli między karmieniami małej znowu będziesz miała przepełnione znowu odciągnij troszkę i zimne okłady
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko jak piszesz,ze mała porafi tyle zjeść,to absolutnie nie odciagaj po zakończeniu karmienia z tej piersi.Jedynie dla uczucia ulgi troszkę z drugiej.Tak z 40 ml.
Masu,masuj az mleczko wyjdzie spod pach,dołu i przejdzie ku brodawce.
Inaczej będziesz mogła wykarmiać 2 pary bliźniat.

Moje zdanie.

Wodaqua witamy Was z powrotem
Jak dobrze,że kobieta ma piersi,co?
Mój też jak ma czas,to przy Izie zrobi wszystko,no poza samodzielną kąpielą na razie.

Wiecei, co czyli Ja dobrze robiłam od samego początku.
Dostawała papu z jednego cyca, zazwyczaj z niego wyjadała wszystko.
Mój problem polegał na tym, że w czasie karmienia leciało mi z tego z którego nie karmiłam i nie odciągałam, bo czekałam na kolejne karmienie...Potem zaczeły się rózne wskazówki od lekarzy, położnej, środowiskowej i nie wiedziałam czy Ja dobrze robię czy nie

Teraz kiedy dzisiaj odciągałam co 3h ona chce jeść co 1,5h!!
a kiedy karmiłam ją piersia jadła co 3h nie raz co 2,5h.
I jakaś była bardziej spokojna...

Za dużo informacji miałam.

1. Jak karmię ją lewą i z prawej mi leci, z prawej potem odciagnąć,
co zrobić z mlekiem ? zostawić na czarną godzinę?!
2. Jak długo będzie się normowało moje mleko do jej jedzenia?
3. NIe raz mnie męczy leżenie z nią w nocy przy cycu i potem wstawanie i odbicie choć wstaje zazwyczaj ok2 i ok 5...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Paranoja co sie dzieje w Londynie. Polska policja to by ich wszystkich spałowała porządnie i byłby spokój, a tu? dupa.stoja i patrzą.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-09 o 12:56
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:03   #3066
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
my sie teraz karmimy juz posprzatałam sobie domek starsza córka jak zwykle oglada minimini obiad dzisiaj bedzie szybki wiec do poludnia idziemy na spacer bo u nas dzisiaj słoneczko a mnie wczoraj Natka zainspirowała i zamówiłam taka karuzele
http://allegro.pl/karuzela-mala-ksie...744031620.html
jak piekna ta karuzelka,ja mam zwykla bez muzyczek,ale jakbym niemiala to bym taka kupila jest sliczna

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę mężus jest w domu więc spędzamy czas we trójkę

Chciałam tylko wrzucić zdjęcia naszego skarba, bo widziałam że to w klubie strasznie nie wyraźne doszło
jak ona sliczna i macie hustawke fp nam ma kupic chrzestna taka,ciekaw jak sie sprawdzi?

a ja mam przeczucie ze sie przeterminujeale maz twardo sie upiera ze urodze w piatek
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:14   #3067
CrazyMachine
Zadomowienie

Zaneta, jak jak karmie to też z drugiej piersi kapie mi mleko, mimo, ze mam malo pokarmu. Nie odciagam z drugiej tylko albo mam wkladke w staniku, a jak bez, to przykładam pieluchę. Poza tym, jeżeli masz nadmiar pokarmu, to możesz pić napar z szałwii - on działa hamująco na produkcję, ale nie przesadź z tym.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 13:29   #3068
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni właśnie miałam pytać, w ogóle o co chodzi z tymi zamieszkami ?! Coś widziałam w tv, ale nie wiem o co chodzi...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Crazy kiedy mi leci już z drugiej piersi to zazwyczaj piersi mam nabrzmiałe i czuje gulki po bokach,które zaraz masuję.

Zanka, Nerolka ?!
To odciągać kiedy będę miała gulki po bokach ?!
I tylko tyle ile będę miała ulgę ?

Ile razy nie raz przykładacie mała do cyca?
Zje, niby przestaje wypluwa cyca - odbije ją ale kładę i nie raz znowu chce jeść, normalne ?!

Boże, wiecie co ?!
Za dużo informacji do mnie wpłynęło...
a miałam słuchać swojej intuicji.

Mała przy cycu jest spokojniejsza i dłużej śpi !

I jak długo trzymacie mała do odbijania?
Ja nie raz trzymam ją 5 min i nic

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Wodauqa witaj

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:35   #3069
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Zje, niby przestaje wypluwa cyca - odbije ją ale kładę i nie raz znowu chce jeść, normalne ?!

przyłączę się do pytań

w ogóle mój wisi na cycku na okrągło, i jak uśnie to jak go wezmę do góry żeby się odbiło to budzi się i znów chce jeść czyto normalne?

i jak kładę go jak uśnie na rękach to ma oczy otwarte czy moje dziecko nie powinno przesypiać spokojnie po 3 h ?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:40   #3070
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Crazy kiedy mi leci już z drugiej piersi to zazwyczaj piersi mam nabrzmiałe i czuje gulki po bokach,które zaraz masuję.

Masowanie jest OK. Odciagaj tak jak dziewczyny pisały, tylko do poczucia ulgi. No i możesz spróbować szałwii jeśli chcesz.

Do odbijania nie raz trzymam długo, czasem jak nie mogę dłużej, to kładę a jak mała robi się niespokojna to podnoszę i wówczas już idzie.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Tak, normalne. Jak nałyka się powietrza to trzeba odbić i później można dalej karmić. U mnie jest tak samo, nie ważne czy z cycka czy z butelki. Jak dużo/długo je, to muszę robić przerwy na odbijanie.
Stary 2011-08-09, 13:44   #3071
agni82
Zadomowienie

Aj Żanetko, zaczęlo sie od pokojowego protestu, bo zabity został chłopak przez policje i raczej nie jasne były okolicznosci jego smierci.a młoda gówniarzeria i wandale dołączyli sie. tylko to juz nie miało nic wspólnego z protestem, a raczej z chuligaństwem. i te szabrownicze praktyki przeniosły sie na inne dzielnice. w sumie nie wiadomo dlaczego. chyba ludzie myslą że ujdzie im to na sucho. Ale jak mozna podpalic komus auto, dom, albo zniszczyc sklep? przecież ludzie z tego żyja. a pracownicy sklepów sieciowych przecież zostaną bez pracy. co za bezmózgowia. Rozwalają szyby wszędzie i niszczą wszystko co znajda. a kradną jak wariaci. nawet twarzy nie zasłaniają.szok. a mnie tak żal tych ludzi którzy na tym tracą.i złośc mnie bierze na tych chuliganów - ile to teraz [pieniędzy będzie kosztowac -straż pożarna, policja, naprawy, odszkodowania. Aż głowa zaczyna bolec.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 13:44   #3072
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
w ogóle mój wisi na cycku na okrągło, i jak uśnie to jak go wezmę do góry żeby się odbiło to budzi się i znów chce jeść czyto normalne?
Dla małych dzieci ssanie piersi to wielki wysiłek i często przysypiają w trakcie karmienia na 10-15 min, mimo że jeszcze się nie najadły. Jak się obudzą lub mama to zrobi to dalej jedzą. No a jak jeszcze trafi Ci się taki leniuszek jak mi, który ciągle by spał na cycku to przewalone. Trzeba pobudzać dziecko - masować rączki, stópki, kark, przecierać mokrym wacikiem, bo inaczej karmienie trwało by cały dzień.
Stary 2011-08-09, 13:47   #3073
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Melduję się i u Was wreszcie chociaż my w domu już od wczoraj Boże, jak mi było tego trzeba!
Przede wszystkim gratuluję dla Słoneczka, Agulaaabar, Moniczki, Madziary, Karoliny, Babonika i Mamad ich nowych maluszków na świecie! Jeszcze nie wiem co i jak u której poszło, poza Babonikiem, bo z nią mam bieżący kontakt (baaardzo miła i konkretna dziewczyna, pomogła mi bardzo w ciężkich chwilach ), bo zakończyłam poczytywanie na 84 stronie, ale patrząc na temperament mojego dziecka, to raczej dam radę kiedyś nadrobić.
Tak więc przywitałam się, naszykuję opis mojego porodu, choć pewnie już dośc dużo szczegółów znacie, to wrzucę. Póki co układamy się jakoś w domu, muszę pochwalić się mężem, gdyby nie cycki, mogło by mnie nie być Cudny jest jako tatuś
Trzymajcie się kochane!
Czeeeeeeść
Super że już wróciłaś i ze dzidzia na razie taka grzeczna
I zdjęcia poprosimy

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Pewnie że tak. Ja przez całą ciążę piję naturalną kawę, nawet lekarz mi mówił, że można i zawsze wyniki miałam ok i wogóle wszystko było w normie. Napoje energetyzujące to świństwo, podobnie jak papierosy, czy alkohol i nie jest to wskazane w ciąży, a nawet zabronione, chociaż jest wiele osób, które sobie niczego nie odmawiają....ale o takich kobietach szkoda pisac
Zgadzam się
Ja od połowy ciąży piję codziennie wielki kubas normalnej kofeinówki. I mam błogosławieństwo lekarza
A oso w to lato to ja chyba żadnej nie widziałam Fakt że mieszkam w środku dużego miasta, ale jednak...

Cytat:
To co Ja mam robić ?!
Wiecie co jesr najgorsze ?!
Jeden mi mówi lekarz, że odciągać za każdym razem po karmieniu,
drugi mówi żeby mleko zostawiać :/
I Ja już sama nie wiem co mam robić...
Żaneta, a nie jest dobrym pomysłem (i jak dla mnie najoczywistszym) odciągać wtedy, kiedy potrzebujesz pokarmu NA ZAPAS? Tylko wtedy? Bo tak to sobie sama błedne koło napędzasz. A to że przy karmieniu jedną piersią, z drugiej coś się sączy to chyba norma. Wszystkie moje koleżanki bliższe wiem, że tak miały i na SR też o tym położne mówiły.
Stary 2011-08-09, 13:47   #3074
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nic się jej nie stanie
Musisz tylko pilnować, żeby sobie nie odwróciła głowy tak żeby twarzą leżała na łóżku, bo się może udusić. Nam położna poleciła kłaść często na twardym podłożu, bo to pomaga w problemach z gazami gdyż dziecko sobie samo masuje w ten sposób brzuszek. Nasz nie zawsze preferuje tę pozycję, ale jak już się tak da położyć to zasypia w mig
dzisiaj będziemy kłaść ją na brzuszku, dzięki za radę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:51   #3075
nerola
BAN stały

Żanetko dla Twojego pocieszenia powiem Ci,ze do dziś jak karmię z jednego,to z drugiego tryska mleko.
Zawsze mam wkładki a podczas karmienia uciskam mocno drugą brodawke by sie nie zalać.
Odciagaj ajk masz grudki ale nie do końca aż znikną,tylko aż przestanie bolec,a to będzie koło 40 ml.Nie wiecej.

Dziecku na piersi nie zawsze sie musi odbijać.
Jednak jak widzisz,ze Ją męczy,to unieś pionowo,jak nic nie idzie,połóż i znów do pionu,wtedy bąbelki przejda i bek moze pójść.

Karm Ją ile chce ale ja bym nie uczyła zasypiać przy piersi.Wg. mnie pierś,to butelka a nie uspokajacz.Potem będzie cieżko oduczyć a dla Ciebie czasu niewiele zostanie.
Ja do Izuni mówię,głaszczę i nie zasypia a jak oczka Jej lecą,to odkładam i szepce.

I mam spokój.

Tylko,ze Iza jak i chłopcy je góra 7-9 minut raz na 2,5-4 godziny.
Stary 2011-08-09, 13:51   #3076
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Chciałam tylko wrzucić zdjęcia naszego skarba, bo widziałam że to w klubie strasznie nie wyraźne doszło
jaka Lila śliczna - a na ostatnim zdjęciu - miodzio
Cytat:
Mój chodzi jak traktor
a muszę co 3 h odciągać, bo cycki mam jak balony !
Bolą mnie, leje się ze mnie jak w mleczarni !
Dzisiaj np. po seri 7,5,3 z dwóch piersi 190 ml no krowa dojna !
a mała dzisiaj zjadła z samego rana 140 ml !!
Ręczny odpada, bo będę odciągała wieki

CARMELA Ty kiedyś pisałaś o jakieś gulce koło uszka ,nie? Gdzie ona ma być ?! i co oznaczała ?!
ale pamietaj żeby tak na 100% nie odciągać do samego końca mleka bo Ci się laktacja rozbuja za bardzo - a u Ciebie chodzi o to żeby troszkę ją wyhamować - i zmniejszyć obrzęk - spróbuj z tymi okładami z kapusty

a o tym uszku pisała Bartessa - na pewno - do niej uderzaj z pytaniem
Cytat:
Oooooooooooooooo
poszła w końcu kupka
cały dzień się prężyła
i nie umiałam nic zrobić
za kupke
Cytat:
Co do picia tych różnych rzeczy, to ja bym ABSOLUTNIE w ciąży ani w czasie karmienia nie tknęła napoju energetyzującego, bo to straszne świństwo.
ja nawet przed ciążą nie piłam tego świństwa bo dla mnie wszystkie energetyki to zło - sam cukier i chemia

Stary 2011-08-09, 13:55   #3077
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę. Moja wisi 40 min, czasem dłużej jak jej pozwolę, a i tak później ładuję z butelki.
Stary 2011-08-09, 14:01   #3078
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

nie nadążam z pisaniem ale czytam na bieżąco

zaneta mi z drugiego cycka też leci jak mała ssie w nocy wkładam sobie tetrę bo bym łóżko zalała
Małej w nocy nie odbijam bo zasypia przy cycku a ja jeszcze szybciej
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:07   #3079
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

nie nadążam z pisaniem ale czytam na bieżąco

zaneta mi z drugiego cycka też leci jak mała ssie w nocy wkładam sobie tetrę bo bym łóżko zalała
Małej w nocy nie odbijam bo zasypia przy cycku a ja jeszcze szybciej
O tak,tak-identycznie
Nie odijam bo zasypiam a Iza kwęka daję i ssie na spiąco.
W dizeń z otwartymi oczami.Czyli odróżnia znakomicie dzień od nocy.
I też śpię z pieluchą a dodatkowo podkładam wkładkę bo niemiło się śpi na mokrym.A co dzień mam do prania 6 pieluch,wszystkie w mleku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 14:07   #3080
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze taki system sciagania stosuje sie, jak chce sie zwiekszyc ilosc pokarmu, wiec nic dziwnego, ze masz balony jak piszesz. Troche zamotalas posta, bo juz sama nie wiem, czy przystawiasz mala do piersi, czy dajesz jej odciagniety z butelki, ale jesli przystawiasz i mimo jej najedzenia dalej masz pelno, to ja co najwyzej odciagnelabym tylko do uczucia ulgi, bo jak bedziesz sciagac do pusta, to fundujesz sobie zamkniete kolo - ciagle bedziesz produkowac nadmiar, bo nie dajesz szans naturze, zeby sama wyregulowala ilosc pokarmu do potrzeb dziecka.
dokładnie o to mi chodziło
Cytat:
Witajcie Kochane!
Trzymajcie się kochane!
witaj kochana w domku

mój wczoraj mi mówił że gdyby mógł to by z chęcią małej cycka dał a tak to tylko daje butelkę jak w cyckach za mało i to musi go satysfakcjonować
Cytat:
nadal pracuje tak do późna czy coś się zmieniło w tej kwestii?
Cytat:
masakra z tymi zamieszkami, oby wreszcie policja zrobiła z tym porządek.
Cytat:
mojej po piersi nie zawsze się beka - albo jak już to tak delikatnie że ledwo zauważę.

jak je spokojnie bez nerwów i nie nałyka się powietrza to nie musi się jej odbić.

Ale za to po butelce to beka jak stary chłop
Cytat:
Ja do Izuni mówię,głaszczę i nie zasypia a jak oczka Jej lecą,to odkładam i szepce.

I mam spokój.

Nerola naprawdę chylę czoła dla Twojego macierzyńskiego doswiadczenia - Ty to powinnaś napisać książkę o tym jak wychowywać dzieci - jak Tracy Hogg - pomyśl o tym

Jesteś skarbnicą wiedzy

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-09 o 14:16
Stary 2011-08-09, 14:13   #3081
DaKaro
Zadomowienie

Wodaqua witaj! Jak się czujesz?
Cytat:
Ja też nie mogę na to patrzeć. W tym przypadku jestem zwolenniczką drastycznych metod-powinni ich konkretnie wozy strażackie zmoczyć, może by im się znudziło szabrowanie. A jak nie, to gumowe kulki, nie można patrzeć na takie sytuacje bez żadnej reakcji.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:17   #3082
nerola
BAN stały

Beatko,tak nadal tak długo pracuje.
A jak przyjdą deszcze,to będzie dłuzej bo będzie sie kopał ciężarówką w lesie i zwalał z siebie(tira) drzewo i ładował na nowo.
Takie uroki lasu.

A ja odnoszę od dawna inne wrazenie.
Moze ze 3 dziewczyny coś mi odpiszą,staram sie pomóc jak tylko mogę.
Jak coś wiem ,to napiszę bo może akurat potrzebująca mamusia skorzysta a inne omijają posty.
Ale cieszę się,ze zauwazyłaś,doceniłaś.:cmo k:
Tylko tak nie wychwalaj bo to nieprawda.Jak coś wiem,to piszę,coś czego jestem pewna.
Dziękuję!!!
Stary 2011-08-09, 14:26   #3083
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 11 dzień przeterminowania. Tu nie ma żadnego KTG, ale młody wierci się jak robak, więc chyba nawet nie jest potrzebne.

jutro o 12 szpital i kroplówki, więc bardzo prosze o kciuki, bo teraz to zaczynam się już bac.Czyli jutro , anajdalej pojutrze Emil wyjdzie.
kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki:kc iuki:

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A czujesz to, ze Ci opadl, czy widzisz w lustrze? Ja mam chyba na tym samym poziomie, jutro strzelam fote, to zobacze, ale generalnie nie czuje, zeby opadl.
a kurcze, dzisiaj juz nie wydaje mi sie, ze opadl hmmm
moze zle cos zinterpretowalam, w lustrze wczoraj wygladal na opadniety, choc oddycha mi sie nadal ciezko.. Jeszcze mi dzisiaj przyjaciolka (polozna) powiedziala, ze w kolejnej ciazy moze opasc nawet w dzien porodu... no i zglupialam..

Cytat:
Witajcie Kochane!
Witaj Kochana! Juz sie wlasnie nie moglam doczekac, az cos napiszesz co u Was! Jak sie czujesz po CC, jak Zosia?? Pisz i wklejaj zdjatka!

Cytat:
Mój problem polegał na tym, że w czasie karmienia leciało mi z tego z którego nie karmiłam i nie odciągałam, bo czekałam na kolejne karmienie...
1. Jak karmię ją lewą i z prawej mi leci, z prawej potem odciagnąć,
co zrobić z mlekiem ? zostawić na czarną godzinę?!
2. Jak długo będzie się normowało moje mleko do jej jedzenia?
3. NIe raz mnie męczy leżenie z nią w nocy przy cycu i potem wstawanie i odbicie choć wstaje zazwyczaj ok2 i ok 5...
To nie jest problem tylko fizjologia Tak sie poprostu zazwyczaj dzieje, ze leci z drugiego. Ja to bym Ci radzila karmic z dwoch naraz, wtedy nie bedziesz sie musiala zastanawiac czy zostawiac, czy odciagac itp.
1. jesli musisz koniecznie odciagac to szkoda marnowac - mozesz zamrazac, sa do kupienia specjalne pojemniki lub woreczki...
2. tego nie wie nikt-ale raczej niedlugo, max kilka dni, potem zreszta przychodza kryzysy laktacyjne, podczas ktorych od nowa wszystko musi sie normowac
3. kogo nie meczy wstawanie w nocy...

Cytat:
5 min. to za krotko, czasem trzeba i godzine.
Moze tez byc tak, ze dziecko nie odbija (u mnie tak bylo), trzeba poobserwowac.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
przyłączę się do pytań

i jak kładę go jak uśnie na rękach to ma oczy otwarte czy moje dziecko nie powinno przesypiać spokojnie po 3 h ?
nie ma reguly z tym spaniem - wiekszosc spi po 3h, ale niektorym wystarczy i 0.5h
Natomiast nie powinno sie dopuszczac do zasniecia dziecka przy cycu zanim sie nie naje. Trzeba budzic - mowic do niego, laskotac, drapac za uszkiem, nawet rozbierac.

Cytat:
Czy u Was też atakują osy?
Jem eklera i piję kawkę
U nas jest wysyp os, caly czas sie boje, zeby mi dziecka nie uzadlily, badz uczulonego na ich jad meza...
eklerki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszczę. Moja wisi 40 min, czasem dłużej jak jej pozwolę, a i tak później ładuję z butelki.
to sie niedlugo skonczy, zobaczysz. Bedzie wysysala pieknie cyca w max 10 min

pieleszko - wszystkiego najlepszego : roza:
agulaabar - piekna dzidzia!
iwonap - GRATULACJE!!!k laski: nie zapominaj o nas...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:45   #3084
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Żanetko mój mały jak je z jednego cyca to z drugiego również tryska mleko. Podkładam wtedy tetrę.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:54   #3085
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zanettko musisz mała bardziej pionowo trzymać do odbicia u mnie mały nie zawsze odbije nie raz po 2h
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:05   #3086
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

A ja wstawiłam w klubie mojego brzucholca z dzis

i widze w porównaniu ze stanem sprzed dwóch tygodni ogromna róznice.

Stary 2011-08-09, 15:20   #3087
zanka205
Zakorzenienie

Żanecie znowu bateria padła w laptopie ale napisałam jej ogólnie chyba to co wszystkie piszemy
i już jest chyba spokojniejsza

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:24   #3088
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się
Ja od połowy ciąży piję codziennie wielki kubas normalnej kofeinówki. I mam błogosławieństwo lekarza
A oso w to lato to ja chyba żadnej nie widziałam Fakt że mieszkam w środku dużego miasta, ale jednak...
Ja też w mieście, ale cos ich duzo-zwłaszcza tu, gdzie teraz mieszkam-raz to 6 zabiłam w ciagu jednego dnia w mieszkaniu....codziennie jakąś gonię. Nawet juz się zastanawiałam, czy nie mają tutaj jakiegoś gniazda, ale chyba nie- napewno nie widac go.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:30   #3089
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Ja też w mieście, ale cos ich duzo-zwłaszcza tu, gdzie teraz mieszkam-raz to 6 zabiłam w ciagu jednego dnia w mieszkaniu....codziennie jakąś gonię. Nawet juz się zastanawiałam, czy nie mają tutaj jakiegoś gniazda, ale chyba nie- napewno nie widac go.
6? Sporo tego. Ja wszelkich owadów typu pszczoła, osa, szerszeń unikam jak ognia, mam uczulenie niestety.

Szykuję się do wizyty.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:30   #3090
Lilkaa82
Rozeznanie

BlondynkaPoznan napisz prosze ile taka hustawka co wstawialas linka do youtoube FP moze kosztowac bardzo fajna ?

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości