|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
Na razie mamy tydzień wakacji z tatusiem. W końcu tacierzyński wykorzysta. Odwiedzamy sukcesywnie wszystkich znajomych, aby kontakty poodnawiać i potrzymać, bo od porodu też za bardzo się z nikim nie spotykaliśmy, zwłaszcza, że tam gdzie się przeprowadziliśmy nie mamy znajomych prawie wcale.
|
|
|
|
#152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zakupiłam dzisiaj nocnik, na razie mała się oswaja z jego widokiem. Siedziała na nim jakieś 5s i już chciała zejść... A kupiłam bo ona ma problemy z robieniem kupki na siedząco (w sumie nie dziwne, też by mi było ciężko robić kupę siedząc płasko tyłkiem na podłodze) i wydaje mi się, że moje dziecko ma hemoroida... wyszła jej taka żyłka, wcześniej tego na 100% nie miała Zobaczymy jak jej pójdzie z nocniczkiem za jakiś czas spróbuję posadzić bez pieluchy. Kupiłam taki zwykły z ikei za 7,99
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
Kurcze a moja mala wczoraj rano wstala z ropiejacym oczkiem i dzis nadal jej ropieje, nie wiem co sie stalo....
|
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas tak było jak byliśmy w Rewalu. Przemywałam małemu zielem świetlika (ponoć lepsze jest niż rumianek) i kilka razy zakropliłam oczko roztworem soli morskiej. Dwa dni i nie było śladu Co do słuchania to u nas tak samo. Nie mam kurcze żadnego wpływu na własne dziecko. ![]() Jak jest z moją mama to anioł a nie dziecko a jak jest ze mną to diabełek po prostu. Nieraz już go nie ogarniam |
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakupiłam dzisiaj nocnik, na razie mała się oswaja z jego widokiem. Siedziała na nim jakieś 5s i już chciała zejść... A kupiłam bo ona ma problemy z robieniem kupki na siedząco (w sumie nie dziwne, też by mi było ciężko robić kupę siedząc płasko tyłkiem na podłodze) i wydaje mi się, że moje dziecko ma hemoroida... wyszła jej taka żyłka, wcześniej tego na 100% nie miała
Zobaczymy jak jej pójdzie z nocniczkiem za jakiś czas spróbuję posadzić bez pieluchy. Kupiłam taki zwykły z ikei za 7,99 [/QUOTE]Ja też jakiś tydzień temu zakupiłam najzwyklejszy nocnik, ale mamusia okazała się za ambitna i zaczęła łapać w nocnik wszystko i dziecko się trochę zniechęciło. Zaczęła wstrzymywać, a jak tylko założyłam jej pieluchę to się załatwiała , tak więc robimy tydzień przerwy i zaczynamy oswajanie od nowa, ale już w wolniejszym tempie.
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
ArmadaV wdech wydech
![]() pikaso witaj ![]() ![]() ![]() tęsknie do wassss
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
martucha
my tez teskinimy ![]() ![]() Armanda własnie oglądam wiadomosci to szok co sie tam u Was dzieje... Hagar witaj i opowiadaj ![]() pikaso witaj ![]() My byłysmy u tesciowej
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
No to zapraszamy
![]() Cytat:
![]() Spotkaniu uważam za bardzo udane. Dzieciaczki płakały na zmianę... oj przepraszam... jedynie Ala Wróżki_Dzyn nie płakała i grzecznie cały czas się bawiła. Larysa Superbejbe bardzo odważna i otwrta zaczepiała właściwie wszystkich ![]() Ola Ninaad troszkę popłakiwała ze zmęczenia, bo przyjechała nie wyspana i później zasnęła mimo hałasów. A Pascalek był bardzo niegościnny i płakał na widok każdej zabranej zabawki ![]() Ale i tak było bardzo fajnie. Jedynie Kotek 81 nie dojechała i niech żałuje Na zdjęciu od lewej do prawej: Pascal, Ala Wrózki Dzyn, Larysa Superbejbe, Ola Ninaad
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Wow Weronisia, super ze spotkanie udane, dzieciaczki przeslodkie, a Pascalek krolewicz wsrod ksiezniczek sam rodzynek
![]() Ochhh zazdroszcze Wam zazdroszcze.... |
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
No ja tez jestem w szoku....Ciekawe czy dzis wieczorem bedzie ciag dalszy...
Wlasnie wrocil tz z pracy i mowil, ze niedaleko od nas tez juz sie zebrala grupa bydla i ganiaja po ulicach- wlasnie szykuje siekiere I helikopter nad nami krazy Hehhee, wiedzialam ... My tez tesknimy, czas szybko zleci i wrocisz na pelny etat![]() Cytat:
pikaso witaj
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Martucha wrooooc
![]() Armanda a Ty w jakim miescie mieszkasz? Moja bratowa tez w Anglii, ona w Manchesterze i dzis mowili ze i tam sie te zamieszki przeniosly.. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Hi hi no Pascalek był rodzynkiem dzisiaj
ale żadna nie była zainteresowana ![]() Armada współczuję. Zaraz spróbuję coś w necie poszukać, bo ja bez TV nic nie wiem. |
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia
fajnie ze spotkanko udane ![]() a te dwie pieknosci pełnoletnie to które? przyznac sie
|
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawo za decyzje o starankachCytat:
gabisun, Ty już wróciłaś do pracy? Cytat:
dobrze, że nic gorszego się nie stało....Cytat:
w pracy chyba odpoczywam bardziej niż w domu choć pracy jest sporo...Hagar, a może mała tak odreagowywuje zmiane miejsca? albo taki etap ma buntownika... trzymam kciuki, żeby szybko jej to przeszło Armada, w szoku jestem, co tam się dzieje...Myślałam, że tacy chuligani to tylko w Polsce są... Uważajcie na siebie... A może lepiej by było na trochę wyjechać stamtąd? Weronisia, wow, super spotkanie Pikaso, witaj ![]() Martucha, też tęsknimy!!! chyba zaraz zasnę....
|
||||
|
|
|
#165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja mała już od 2 tygodni robi kupkę tylko na nocniczek ![]() normalnie nie mogę uwierzyć jak to dziecko tak szybko się tego nauczyło Cytat:
![]() Cytat:
zostanie dla mojej niuni![]() Cytat:
![]() pikaso witaj
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
aha, jeszcze jedno miałam napisać
![]() Weronisia, ja absolutnie zawsze zapinam Marysie w wózku pasy w wózku traktuje tak jak pasy w samochodzie - absolutnie zawsze, dla bezpieczeństwa |
|
|
|
#167 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak mam od prawie dwóch miesięcy, nie wytrzymuję już z nią czasem.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Asia wypadła mi drugi raz z łóżeczka, tym razem na podłogę! Musiałam brać tabletki na uspokojenie... Na szczęście poza guzami nic jej nie jest, ale teraz latam do niej co 5 minut, chociaż wiem, że śpi, ale boję się strasznie ![]() Dodaję zdjęcie, widać na nim tą listwę, na którą się wspina. Jutro łóżeczko idzie do piwnicy, jest niebezpieczne ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dostałaś moją wiadomość. Armada, współczuję nerwowej atmosfery, oby sie wszystko szybko uspokoiło
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Natala no szły 4 na raz, ale młoda nawet nie marudziła, ładnie spi w nocy, więc dzielnie to znosi, twarda jest, na pewno nie po mnie
a do pracy nie poszłam bo babka na której miejsce miałam iśc nagle przedłuzyła umowe. Myslę, ze może to i lepiej, bo trochę daleko było...zacznę czegoś szukać na wiosnę Spotkanie super!!!! normalnie zazdroszczę!!! Armada to nieciekawie, mam nadzieję ,że szybko się to skończy. Wyobrażam sobie co przeżywasz
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez ZAWSZE przypinam mala w wozku, nie wyobrazam sobie jej nie przypietej, ona cuda w wozku wyczynia, od razu by spadla bez przypiecia.
Bordowa matko wspolczuje przezyc ... co za lozko i kto takie dopuscil do uzytku dla dzieci! Ja jestem z Siedlec |
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i oczywiście nie dodałam zdjęcia. Daję teraz.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2011-08-09 o 21:30 |
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może i nie były zainteresowane Pascalkiem, ale jego smoczkiem to i owszem
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
bordowa krew mi w żyłach zastygła z przerażenia jak napisałaś co ta Twoja niunia wyprawia, kaskaderka mała, dobrze że skończyło się na guzach. Nie martw się jeszcze nie jedna taka przygoda przed nią, chyba gdybyśmy miały ze dwie pary oczu więcej to może udałoby się zapobiec
monya ale super że mała tak ładnie spała, oby dzisiejsza nocka była taka sama ![]() Klarissa o no to wcale nie macie bliziutko, kawał drogi, a ja tu narzekam na 1,5 ha jazdy do rodziców ![]() Armanda trzymajcie się tam, jak oglądam wiadomości to nie mogę pojąć jak sobie nie można poradzić z bandą bydła Weronisia ale fajnie że miałyście takie udane popołudnie, oczywiście ja też zazdroszczę spotkanka ![]() viola ja też nie mam nikogo blisko, ludzie ze studiów porozjeżdżali się po Polsce, znajomych z pracy nie mam, ale za to ostatnio jestem coraz odważniejsza w zawieraniu znajomości i poznałam już kilka mamuś z dzieciaczkami na spacerze ![]() pikaso witaj pytałyście jaką spacerówkę kupiliśmy, otóż wybraliśmy Peg perego Vela Easy Drive taki http://www.wozkifoteliki.pl/perego-v...011-p-799.html, kupywaliśmy w hurtowni, dostaliśmy rabacik i wyszło nam za niego 789 zł. Dziś byłam pierszy raz na spacerze, no fajnie się prowadzi, leciutki, małemu się podobało, chociaż do mnie te plastikowe kółka jakoś nie przemawiały. Dla mnie wogóle te wszystkie wózeczki spacerowe to mają taką delikatną konstukcję i wydaja się nie trwałe, no zobaczymy jak sie będzie sprawował w użytkowaniu nasz wózek bo po jednym spacerze wrażenia na razie pozytywne. |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chuligani to moze sa tacy sami jak w Polsce, tu ku...wa policja jest do dupy Cytat:
Dzieki dziewczyny za wsparcie Juz jestem taka zla, podenerwowana, caly czas nasluchuje czy cos sie nie dzieje pod drzwiami. Na wszelki wypadek mam butelke acetonu i goracy olej od kurczaka i Domestos w pogotowiu, jak mi ktory sprobuje do domu wejsc to jak chlusne ![]() Normalnie sie boje, po tym co sie naogladalam w telewizji KW84 ja wlasnie tez nie moge pojac jak to jest, ludzie traca domy, firmy, dorobek calego zycia a ci idioci nic nie robia. Juz dawno powinno wkroczyc wojsko i gumowe kule. Ale w tym kraju zaobserwowalam jedna rzecz- kompletny brak logiki. We wszystkim
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ArmadaV wczoraj patrzyłam na wiadomosci współuczeje, to jest chore, takim to bym
![]() ![]() ![]() weronisia z miłą chęcią bym wpadla ale za daleko oj za daleka drugi koniec polski viola ja też nikogo nie znam jedynie 1-2 razy jezdze do siostry i mamy i tam zostala koleżanka reszta za granica noi najleosze kilkanasie km dalej ale pozostaje nam skype pare razy dziennie, wklejam ci zdjecie stoliczka kaska1980 podziwiam że sie odchudzacie ja nigdy nie umiałam dzis np zeżarłam paczke żelków eff my też mamy taki prosty i mala robi kupki czasem owzem zdarzy sie jej w pieluche ale tak to tylko nocnik, ja sie smieje że siedzi w nim jak stara baba kurcze u nas sloneczko wychodzi a ja mam ostatnio wizyte u dentysty i jeszcze malujemy spiżarke wiec uchnia zawalona i nici ze spacerku z niunia, cholerny grzyb wyszedł eff8 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane, u nas w końcu słoneczko. Po wczorajszym chlodnym dniu miałam dość
Na poprawę humoru TŻ zabrał mnie na grzybki, nawet coś znalazlam![]() Picaso witaj Armada mam nadzieję, że w końcu opanują sytuację i wszystko wróci do normy. A Wy będziecie spokojniejsi... Londyn uwielbiam ale na szczęście z powodu strachu TŻ przed lataniem samolotem zmieniliśmy plany na wakacje.. Bordowa chyba dostałabym zawału na Twoim miejscu. Dobrze, że Asi nic poważnego się nie stało. Ktoś kiedyś powiedział, że gdzie kończy się wyobraźnia dorosłego, zaczyna się wyobraźnia dziecka, niestety nie raz przeżyjemy takie sytuacje z naszymi maluchami, oby było ich jak najmniej... Zajrzę do Was później, muszę jechać z Julią do pediatry. Miłego dzionka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

pasy w wózku traktuje tak jak pasy w samochodzie - absolutnie zawsze, dla bezpieczeństwa
bo babka na której miejsce miałam iśc nagle przedłuzyła umowe. Myslę, ze może to i lepiej, bo trochę daleko było...zacznę czegoś szukać na wiosnę