|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
o raju, ja właśnie kupiłam biustonosz do karmienia i siateczkę do prania bielizny
a jeszcze jak sroka gapię się na różne dziecięce akcesoria i nie wiem, czy dam radę nie kupić |
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a moja mamusia zostanie babcią po raz 4 2 wnusie i 2 wnuczków
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to też gratuluję, brawa dla babci ![]() Ja już mam po spaniu. Do męża zadzwonił teściu, że auto mu się rozwaliło, tak się zbierał, że nas obudził i już po śnie. A pogoda akurat tylko do tego sprzyja ![]() Poza tym w głowie mam tylko obrazy tej kłykciny, więc i tak bym nie pospała.... Może uda mi się wcisnąć do regionalnej doktorki na kase, prze wizytą u mojego, może przepisze jakąś maść do momentu aż nie zobaczy to mój lekarz
|
|
|
|
|
#3784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i podobno pomaga przy tej cholestazie w ciazy jak skora swedzi- tez jako dodatek do kapieli dziewczynki bylam wczoraj u lekarza, wszystko w porzadku...tylko lekarz sie jednego siurka dopatrzyc nie mogl jeszcvze sie nie ciesze- chociaz marze skrycie o tym ze moze jednak chociaz jedna dziewczynka sie trafi...bo ostatnio 2 tygodnie temu 2 lekarzy niezaleznie moiwlo ze na bank 2 chlopakow ale coz...moze sie jeszcze okazac ze drugie lozysko mam na plecach- a od strony plecow usg sie nie robinormalnie polowe problemow wychowawczych bym miala z glowy jakby byla parka a nie 2 chlopakow dobra troszke ponadrabiam ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
natomiast dostalam wczoraj te koszulki nocne http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...735530441.html niestety zachwycona to ja nie jestem, jakies takie sztuczne w dotyku i ten rozmiar s/m jest taki raczej s-kowaty, poki co sie mieszcze ale pod koniec ciazy to waaatpie. moze ewentualnie po porodzie... ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
to jest taka jakby ceratka od spodu a po wierzchu ma taka warstwe mieciutka, moze byc jednorazowo (tzn dopoki nie zostanie obsiukane). lezy zawsze kolo pieluch, opakowanie 10 sztuk tak to wyglada http://www.google.pl/imgres?q=podk%C...w=1332&bih=646 ale radze popatrzec, one co chwila sa w promocji po 10-12 zl
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że maleństwa są zdrowe, choć 3mam kciuki za choć jedną dziewczyneczkę
![]() U mnie pierwsze rozpoznanie płci było stwierdzeniem - dziewczynka, radość jak nie wiem co, później wyszło, że w 100% chłopczyk, też jest fajnie ![]() Idę jeść śniadanko ![]() A o 12 fryzjer ale tylko podcięcie
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie z tym fryzjerem
ja ostatnio podcinalam mala rzecz a cieszy i od razu sie czlowiek bardziej zadbany czuje
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i trzymam kciuki,żeby ta wstrętna opryszczka trzymała się z daleka od Małej... to i ja napiszę,że mam takiego jakby hemoroida koło pipki-żyła mi tam strasznie wyszła mam nadzieję,że to po porodzie minie i zniknie...Cytat:
![]() Glamourous-dzięki ![]() nie spię od 5 a dopiero teraz idę na gluzkozę-proszę trzymac kciuki...
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotka- tez mam skierowanie na glukoze, 75gr bo jestem jak pan powiedzial "duza dziewczyna" no i w srodku 2 sztuki
co do hemoroidow po porodzie- coz nie bede sie wypowiadac...mi po porodzie MEGASNE wylazly i z rok sie z nimi zmagalam
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
Wczoraj nie było mnie cały dzień i miałam co nadrabiać, ale nie za dużo. Napisałam wczoraj posta z samego rana i mi zezarło . Otóż wybrałam się wczoraj na badania i glukozę. Nie miałam cytrynki, ale poszło, choć mega stracha miałam bo ta glukoza stała mi w przełyku no ale udało się. Wyniki odbiorę za parę dni bo wtedy będę mogła tam podjechać, gdyby z glukozą coś nie tak było to panie mają mi zadzwonić więc spoko.Pisałyście o rodzeństwach wiec ja mam jedną siostrę i jednego brata, skromniutko .A co do pomocy rodziców czy teściów to teściowie wogóle nam nie pomagaja i cieszę się bardzo, a moi rodzice troszkę, ale w miarę swoich mozliwości więc nie narzekam. Zabieram się za śniadanko. |
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umalowałam sie i idę,a głooodna jestem straaaasznie...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:09 |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz wrocilam z przychodni
tylko mocz musialam zaniesc. Za tydzien wizyta Glam fajnie byloby jakbys miala parke trzymam kciuki.
|
|
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tylko jedną siostrę (32 lata). Babcia będzie mieć 2 wnuka.
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam rodzeństwa
dlatego postanowiłam, że moje dziecko musi mieć rodzeństwo.
|
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko powodzenia na glukozie, ja też piłam 75g, ble
.Dziewczyny studniówka dziś u mnie, jejuś jak to już blisko do porodu ![]() .
|
|
|
|
#3795 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, zeby wszytsko ok bylo pomimo opryszczkiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze dbasz o to co jesz. A ja bylam wczoraj na "druhnach", ktoras z dziewczyn juz pisala, ze smieszne. Faktycznie posmialam sie, choc niektore momenty byly troche przegiete w ogole ja ogladam Saturday NIght Live, the Office, Rules of Engagement, Little Brittain, wiec wiekszosc aktorow znajoma ![]() Ja mam 2 siostry, i choc rodzice starali sie zawsze byc sprawiedliwi, widac roznice w wychowaniu tzn ja jestem najstarsza i najlepiej wychowana MOja najmlodsza siostra jest na studiach i jest strasznie nierozgarnieta i ma bardzo roszczeniowa postawe. Ale to chyba kwestia charakteru. Jak kiedys rodzice mieli mniej kasy to zawsze wszytsko musialo byc rowno podzielone. Np kroiłyśmy snickersa od linijki na 3 kawalki ![]() Teraz powodzi sie im zdecydowanie lepiej i mozemy liczyc na ich wsparcie. TZ jest jedynakiem i tesciowie tez bardzo chca nam pomagac, az musimy czasem odmawiac. A co z tym baby shower, nie wiem jaka jest polska nazwa, moze wieczor przedporodowy Ktos cos mysli?---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Tak w ogole to za 25 min mam wizyte u gina, trzymajcie kciuki, zeby Kasi nic nie wyroslo
|
|||||
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja niby nic, a tak poprawia humor. Wystarczy, że wyjdę do ludzi, podmaluję oko, już się lepiej robi na serduchu dygotka8 taka gulka, tj nic innego jak przeziębienie krwi. Jak dojrzeje (jeśli tj to o czym mówię) podejdzie Ci ropą i pęknie ![]() Ela brawo za 100dniówkę ![]() Aniolina To z siusianiem rozbawiło mnie do łez ![]() Ale druga część wiadomości niestety mnie zmartwiła miałam już jedną cesarkę i boję się drugiej...bo jednak jest to operacja, zależało mi na naturalnym porodzie ![]() Sądzę, że mam aktywne, bo się rozrastają... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:59 |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeżyje, przeżyje Mój lepiej znosi niż myślałam To ja czasami się łamię i go ten teges... molestuję hehe....
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
udusze za tego 3-bita .Skad ja tu takiego wezme ??!!![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Jesli chodzi o pomoc rodzicow i tesciow-o moich moge zapomniec...Wyjezdzajac do De moj tata powiedzial mi (myslac chyba,ze tymi slowami przekona mnie do zostania w Polsce),ze mi nie pomoze i oczywiscie slowa dotrzymuje.Wyprowadzasz sie z domu?A masz za kare.Moja mama zawsze w miare swoich mozliwosci pomaga,tzn nie to,ze daje kasiore,tylko np cos kupi.Pieniedzy bym nie wziela. Tesciowie zawsze pomagali (w taki sposob,jak moja mama).A to cos kupia do ubrania,a to cos do jedzenia przyniosa,Maxowi to juz nie wspomne,ciagle cos dostaje,a to slodycze,a to jakis ciuszek albo drobna zabawke.Oni wychodza z zalozenia,ze dzieciom trzeba pomagac cale zycie .Ide poszperac w slodyczach,moze znajde cos podobnego do tego 3-bita
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zeszłym roku moja psiapsiólka rodziła (w lipcu,ale myślałyśmy, ze szybciej sie rozwiąże bo szyjka sie skracała) zrobiłysmy jej (nasza taka paczka-trzymamy sie od liceum) na początku czerwca imprez niespodzianke Jej Tż zabrał ją nad jezioro, mi podrzucił klucze wcześniej Przygotowałyśmy szampana bezalkoholowego, ciasto, truskawki Niebieskie balony były wszędzie i prezent duży na podłodze dla dzidziusia Schowałyśmy się w kuchni i jak weszła gapiąc się na pokój - nie wiedziała, o co chosi to wyskoczyłysmy, zupełnie jak na ameriiiikańskim filmie, hehe. Fajnie było ![]() Ja dziś z rana załatwiłam laboratorium, nadrobiłam zaległości na naszym forum, zaraz zmierze cukier- bo na razie testuje co mi wolno i skikam do Bratowej zobaczyć jak jej prawie 3miesięczne bliźniaki się chowają
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-10 o 09:29 |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że się nie wystraszyła, bo faktycznie mogła wcześniej urodzić ![]() Ale pomysł, muszę przyznać przedni
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
Bahamadia- wystraszyła
ale nie urodziła, w sumie urodziła po terminie, pewnie kwestia leków, które trzymały wcześniej szyjke.Glam- a mozesz pokazac ten staniczek z triumfa co zakupilas do karmienia? Musze zaczac tez myslec. Laski, a te majtki siatkowe na po porodzie itd. to gdzie kupujecie? Ja u mnie nigdzie nie widzialam w sklepie...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-10 o 09:34 |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zamiast tych majtek, nie można użyć zwykłych + podpaski...?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm... nie wiem... tu chodzi chyba, zeby nic nie obciskalo itd...
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie można, ale jeśli masz cesarkę, to linia majtek wypada na szwie
po drugie duuuuuże ryzyko ich zabrudzenia ![]() majtki kupiłam w sklepie dziecięcym, ale jest ich pełno na Allegro, wpisz majtki siatkowe Hartmann edit: a nie, ja mam 2 dwupaki Horizon
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-10 o 09:46 |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
a te majtki sa w rozmiarach czy uniwersalne?
![]() kurcze zamowilismy wczoraj ten wozek a dzis sie zamartwiam czy to nie za wczesnie |
|
|
|
#3807 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam. U mnie świata pogoda - słonecznie i zimno.
basiula nie znam żadnej wielodzietnej rodziny, ale słyszałam opinie, ze właśnie w takich rodzinach (wiadomo - nie we wszystkich) jest tak jak ma być. Bardzo mi ie podoba Twoje stwierdzenie, ze kochasz tżta tak mocno, ze mama nie musi. Mój tż też ma 3 rodzeństwa i w sumie sytuacja podobna, aczkolwiek nie taka sama. Cytat:
fatal21 tżta najstarszy brat też jest od niego straszy o 18lat Trudno mam znaleźć kontakt.Cytat:
dreamnes to tak jak moja mama też zostanie po raz czwarty babcią z jedną różnicą: 1 wnusia i 3 wnuków glamourous gratuluję udanej wizyty Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-08-10 o 09:51 |
||
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
witam Was mamunie z rana
![]() glam super że z dzidziolkami wszystko OK dygotka trzymam mocno kciuki bo za niedługo moja kolej Aniolina hehehehehe... no to mała mi po posiłkach sika ... Ela gratuluje 100 Tincia ja kupie na allegro, bo za parę chcą 1,50 więc mozna z 5 par zamówić a przesyłka 5-6 zł listem.... w sklepie u mnie po 9,50 za sztukę ![]() Bahamadia_25 zwykłe podobno uciskają i nie są tak przewiewne...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam też, jak na ślubie siostry organista co chwila nie trafiał w klawisze, ale to chyba z radości, że dużo dostał za granie, a i tak dodatkowo była opłacona babka od skrzypiec - tuz przed mszą dowiedział się, że nie musi się z nią dzielić pieniędzmi
|
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uniwersalne ![]() etam za wczesnie... ja tez już mam zamówiony i będzie za tydzień gdzies 10 dni u mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
buahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahah aha.... uśmiałąm się
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

a moja mamusia zostanie babcią po raz 4
2 wnusie i 2 wnuczków

mam nadzieję,że to po porodzie minie i zniknie...

??!!