|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Marzenka - trzymam kciuki za jutrzejsza cc!!!
![]() ![]() Agni - no, na Ciebie tez juz najwyzszy czas Kochana - jak nie dzis to jutro! ![]() ![]() Carmela - Sarunia cudo, takie ma sliczne fafulki ![]() ![]() ![]() Kajool - ![]() Nerolko - ja tez zawsze uwaznie czytam twoje posty ![]() ![]() DaKaro - no no 3,5kg to juz czas wychodzic ![]() Sweet - trzymaj sie dzielnie, masz jeszcze troche czasu do porodu, nie wierz do konca w hasla typu "urodzi Pani tego a tego". Ja przez takie cos 3 tygodnie przesiedzialam na spakowanej torbie... Karolinee - wychodzicie dzisiaj??? Jak bedziesz w domku to daj znac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
marzena_s
powodzenia ![]() Marinko - najlepsze zyczenia - Sto lat! ![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczna Sara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam pytanko- macałam sobie tam w srodku i czuje takie guzki jakby tam gdzie były szwy- stanu zapalnego od szwow juz nie ma ale te zgrubienia dziwne, i lekko twardawe takie guzki- to sa zrosty jakies czy co? to normalne, tez tak macie? czy to jeszcze rana po cięciu całkowicie nie doszła do siebie i to zejdzie? ![]() sliczny Tymek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a z czkawka tak bywa ze jak dziecko przysypia to wtedy czkawka - my sie usypiamy własnie - zauwazyłam ze Julke szum wiatraka w lapku uspokaja ![]() na pewno zda - nasze kciuki działaja cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-10 o 07:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Sarka ma taki katar że coś okropnego
![]() Nie pomaga woda morska, fridą nic nie da się wyciągnąć bo to już głęboko siedzi, oddycha ustami które ma już popękane, całą noc prawie nie spaliśmy. To moja wina, może na dwór ją za lekko ubierałam ![]() Tak się boję że to początek zapalenia płuc albo innego dziadostwa, na 12 idziemy do pediatry, do tego jeszcze kolka nad ranem ją męczyła. Zawyta jestem jak bóbr. Boję się. Przepraszam ze nie odniosę się do Waszych postów. Idę coś zjem, udało się jej usnąć pewnie na chwilę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam u pediatry i dostał krople do nosa Nasivin i Fenistil krople na to. Beatko - dziękuję kochana! ![]() A na cięciu ja tez mam tak nierówno, tak chropowato, blizny mi zostały. Ale wszystko ok - byłam u gina ( sciągnął mi ostatnie szwy ) OMG Carmelko jaka ona jest SŁODKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-10 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
![]() Stronczku i ja mam nadzieję że nas ominie, ale to szaleńcy i ciężko przewidziec gdzie wybuchną kolejne zamieszki. ![]() Nerola- ja zawsze z uwagą czytam Twoje posty i kiedyś to nawet chciałam robic notatki na przyszłośc. jesteś doświadczoną kobietą i matką i rady od ciebie są bezcennne. Wiecie jak tak czytam o tych waszych problemach z kupkami, kolkami, katarem, alergiami, to aż mi sie chce płakac i sama nie wiem czego bardziej się bac.:porodu czy poporodu. ![]() A z nerwów przed dzisiejszym wydarzeniem, to aż się wypróżniłam w toalecie jak nigdy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Wtajemniczenie
|
Kajoolkciikasy za męża egzamin
![]() Brumku nietęga mina, a wogóle to ma taką okrąglutką mine Agni jeszce raz kciukasy i informuj na na bieżąco ![]() a telik znika na troche do pracy bo mi sie steskniło potem pojade po pieluszki tetrowe i jakies przescieradełko do wózka potem w planie pranie część 2 i prasowanie a wieczorkiem jade na zakupki z mezem, musze mu koszule porządną kupić...
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
ok laski, idę rodzic, wracam jutro.
![]() wyślę smska do Stronczka jak się zacznie coś dziac |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Carmela woja Sarcia jest przesłodka ![]() Jak pieski do Szefowej? ![]() Brumku mina Tymka powalalająca, ewidentnie coś mu nie pasowało ![]() ![]() AGNI ZACISKAM MOCNO KCIUKI-DZISIAJ TWÓJ I EMILA DZIEŃ ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciukidaj znać po wizycie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czekam na wiadomosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
BAN stały
|
Stronczek,Meszsares,Agni, Beatko,Marinko,Brunetko nawet sobie sprawy nie zdajecie,jak bardzo sie cieszę,ze mogę Wam czasem pomóc.
Tak bardzo chciałąbym kazdej z Was,nie na odległość no ale jak? ![]() ![]() Brunetko zrobiłaś to?Jest lepiej? Agni kciuki są i czekamy na Was ![]() Kajool ja jestem WAGA. Trzymam kciuki za męża ![]() Marinko Spełnienia marzeń,radosnego macierzyństwa i samych zielonych świateł!!! ![]() ![]() Carmelko jak ja lubie oglądać Sarcię ![]() Jej usteczka są rozwalające na łopatki ![]() Kochana ślicznotka! Patik wysmaruj Ją PULMEX BABY.Brzuszek,plecki i nóżki. Moze inhalacje z soli morskiej?Postaw miske z gorącą wodą i solą koło łóżeczka. Zmalowana ja tez bym wzięła 2 mamy chrzestne ![]() Ty to zawsze wszystko załatwisz ![]() T. wczoraj o 21 przytargał nową(no nie nową ale jak nową uzywana) pralke bo nasza całkiem padła. I to akurat teraz jak postanowiłam uzupełnić mini zapasy próbek i odlewek perfum na jesień i zimę ![]() Zawsze cos! A nie kupowałam żadnych perfum w ciazy aż do teraz. (no oczywiście nie całych flaszek bo to nie dla mnie takie wydatki). Mamad jest jeszcze w szpitalu.Patryk ma powiększone jakiś parametr(myślę,że chodzi o CRP) i przez 5 dni będize antybiotyk dostawał ![]() Mamad karmiła piersia ale zabrali małego do inkubatora bo mały jest a Ona biedna męczy sie z nawałek i Baby Blusem i płacze ![]() Jednak jest dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradźcie mi plisss
Będę kupować wózek TAKO. Nie wiem czy kupić fotelik TAKO i móc go wpinać, czy lepszy fotelik rezygnując z wpinania. Czy ta opcja wpinaniowa rzeczywiście jest przydatna gdzieś poza supermarketem czy warto ją mieć czy zrezygnować? Będziemy dużo jeździć, ale pewnie nie przez pierwsze msce, więc może dobry fotelik to później a teraz to wpinanie? Próbuję sobie wyobrażać jak to będzie ale jakoś pojęcia nie mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
BAN stały
|
Jak ja kocham moją córcie!!!
Dziś znów pytam czy sie wyspała i jak sie spało a Ona takie cudne uśmieszki mi sprzedała ![]() I jeszcze poiwiedziała-a grruuu,kie,a krrrr I mamy chyba skok.Bo Perła miękko spi i nie pasuje Jej spanie w swoich ulubionych miejscach. Jedynie w rożku. A ten naczyniak tak sporo sie powiększył,jest wystający,bardzo czerwony i duży ![]() Brida nie mam pojecia.Ja się nie znam na wózkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Zapytaj w sklepie z wózkami o adaptery. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
BAN stały
|
Crazy wiem bo i Krystian ma 3,dwa powolutku się wchłaniają.
Ale Iza ma ogromnego odstającego na brwi i kilka małych na brzuszku,klatce,koło uszka i dłoni. A Wy macie płaskie? I gdzie? Czy duże? |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Zadomowienie
|
Agni Marzena
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ? Badanie nie było przyjemne, ale podejrzewam, że to nic w porównaniu z porodem...Trzeba się przyzwyczajać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
Jeden mamy na powiece - płaski tylko powieka jest zaczerwieniona, z resztą kolor zależy od temperatury i tego czy akurat płakała. Drugi wyszedł ostatnio na plecach w okolicach łopatki, na razie też płaski, ale ten to jest świeża sprawa, a powieka była taka od urodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny zrobie dzis patyczkiem jak radzicie.
Boze co to byla za noc od 2 karmilam mala 1,5 godz co ja do lozeczka to ryk , no to powrorka I jeszcze razz I tak do 7 .o 7 nakarmilam I teraz spi ,cwaniara Bo u nas w lozku ja karmilam a ona spala miedzy nami jak anioleka w lozeczku sie budzila. Tz do pracy pojechal oczy na zapalki. Przestala przewijac przy przewijaku , Bo mnie cipa ciagnie jak stoje,wiec dzis mam nakaz lezenia . Aga trzymam kciuki za dzis .oby szybko poszlo. Sorki dziewczyny ,ale nie jetsam teraz w stanie was nadrobic bo ledwo dZis kontaktuje. Pozniej zzajrze do was |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3170 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki w każdym razie za sugestię. Aaaa i wiecie co, ja też miałam naczyniaka na brodzie i się wchłonął. Byl wypukły i wściekle czerwony przez kilka lat - chyba aż do zerówki. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyć mi się chcę
![]() ![]()
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupujesz adaptery - 90zł z przesyłką chyba czy jakoś tak na allegro i bez problemu możesz wpiąć fotelik ![]() Zależy też o jakim lepszym foteliku myślałaś, zorientuj się czy są dostępne adaptery do danego fotelika ![]() Bo faktycznie ten, który jest w zestawie Tako jest delikatnie mówiąc... lipny... ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...g=adapter+tako Witam mamusie ![]() poczytałam chwilę przy karmieniu, a teraz lece się zbierać... jedziemy ściągnąć szwy i z małą do lekarza od razu, bo dziwnie harczy.... jak ją trzymam na ręku i oddycha to aż czuć po ręce... nie wiem czy to jakieś pozostałości po porodzie czy infekcja, wolę sprawdzić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laski małemu się pępek nie goi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
Blondynko mi położna powiedziała, że pępek najlepiej się goi jak się nic nie stosuje.
#3175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aaaa dziewczyny kocham BIEDRONKE, kupilam sobie mleko bez laktozy i bede robila nalesniki albo racuchy. Mniami mniami, tak bardzo za tym tesknilam
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() My od poniedziałku w domku. Mała ogólnie jest na razie grzeczna. Największy problem mamy oczywiście z karmieniem ![]() ![]() ![]() A tak to jak się naje to śpi, na razie budzi się co 3h choć dzis w nocy spała 5h ![]() ![]() ![]() i to tyle u nas na razie. Tatuś w małej zakochany, pomaga jak może, także jestem zadowolona z niego i dumna ![]() ![]() I jak się ogarnę to opiszę swój poród - był krótki, ale z małymi komplikacjami, także później przez położną, która przyjmowała mój poród i lekarkę, która szyła, zostałam okrzyknięta dzielna mamuśka ![]() I info dla Bridy - rodziłam w św. Zofii i jestem bardzo zadowolona z opieki, także polecam. Więcej napiszę przy opisie porodu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
Chciałam być w porządku wobec niej. Tylko tyle. Ale widzę po raz kolejny, że na ludzi nie ma co liczyć. Wiem, że rozprawa to nic miłego, ale sama oferowała pomoc, poza tym jest najważniejszym świadkiem.
#3179 |
Rozeznanie
|
marina 100 lat!!!!
brumek no mina Tymka wymiata ![]() zmalowana to niezla ta kolezanka ,moze jeszcze da sie cos zrobic uprosic ja czy cos takiego,niewiem????...... .. carmela Sara jest przeslodka patik oby to jednak niebylo zapaleni pluc a zwykle przeziebienie |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już pisałam że synek kuzyna tak ma dwie chrzestne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mówisz masz dla męża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Post Iustyny gdzieś mi wcięło ![]() ![]() ![]() Krystianek po bebilonie jeszcze nie robił kupki boje sie że bedzie go bolał brzuszek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.