|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 |
|
Konto usunięte
|
W ogole niby kraglosci to ideal sylwetki a jednak sie je odrzuca, zwlaszcza w sklepach.
|
|
|
|
#813 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zależy jakie ubrania. Jak widzę te wychudzone modelki w luźnych ubraniach, to mam wrażenie, że projektant ubrał je w worki.Modelki powinny mieć różne kształty itd. Wiadomo, że zupełnie inaczej będzie się w danym stroju prezentowała osoba o figurze gruszki, inaczej osoba o figurze jabłka, inaczej osoba o figurze klepsydry...
|
|
#814 |
|
Konto usunięte
|
Tu chodzi ekonomie. Maja wszystkie ten sam rozmiar wiec moga wyprodukowac ubrania na pokaz w jednym rozmiarze. Nie musza przynosci roznych, bo to kosztuje. I nie musza dobierac ubran do sylwetki, bo wszystki emaja taka sama. To bardzo wygodne.
|
|
|
|
#815 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Kobiety powinny się zbuntować i bojkotować tego typu wybiegi modelek... ![]() To tak jakby w telewizji pokazywano tylko blondynki, w sklepach były tylko blond farby... Czy ciemnowłose nie miałyby prawa czuć się gorsze? Ależ miałyby, miałyby...
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziwi, jak ktoś się zachwyca ubraniem tylko dlatego, że pochodzi od znanego projektanta - nieważne, że ciuch jest okropny i niepraktyczny.
|
|
|
|
#817 |
|
Konto usunięte
|
No mnie szkielety wkurzaja bo czuje sie przez nie gruba chociaz nie jestem. Zwlaszcza jak sie je stawia za wzor, jakies piosenkarki, aktorki jak patyki.
Nie, brzydkie ciuchy to brzydkie ciuchy i nic tego nie zmieni. Ale mam paru projektantow ktorych koooocham. |
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo mody i modelek, dziwi mnie popadanie w skrajności, czyli zazwyczaj modelki są albo bardzo wychudzone (nie szczupłe, tylko naprawdę niezdrowo chude) albo wręcz przeciwnie - otyłe (modelki plus size, czy jakoś tak).
Czy nie można promować po prostu zdrowych sylwetek, wysportowanych, jędrnych ciał, a nie samych kosteczek lub wałeczków tłuszczu? |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to dziwi - anoreksja i skrajna otyłość to choroba, natomiast szczupłe WYSPORTOWANE ciało no to jest akurat wyczyn i to spory.
|
|
|
|
#820 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sąsiadce nie otworzyłam, jak jestem wściekła, to robię się niemiła, a zawsze tak jest, jak się mnie wybudzi A propos sąsiadki, to dzisiaj przyszła do moich rodziców wraz z mężem, żeby zadzwonili do sąsiadów z dołu, bo na ich balkon przychodzą gołębie i jak moi rodzice nie przekonają sąsiadów do instalacji siatki, to oni to zgłoszą do spółdzielni. Tato powiedział, ze jeśli oni mają problem z gołębiami, to niech u siebie siatkę zamontują, a sąsiad: panie, ja nie chcę żyć w więzieniu |
|
|
|
|
#821 |
|
Konto usunięte
|
Myje zeby, gole sie. Dla mnie to normalne. Zeby i tak trzeba myc codziennie, jakos sie nie slyszy ze to problem. Pod prysznicem dwa razy przejechac golarka i spokoj.
A sasiadki z gory leja wode w nocy. Albo na balkon albo z okna. I ta woda trafia nam na parapet i nas budzi. ALe do dzisiaj nie wiem po co leja te wode, |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą mam koleżankę, która , gdyby wyższa mogłaby być modelką, rozmiar 34 . Zawsze cieszę się, że tak nie wyglądam, nie chciałabym być taka chudzina. Chociaż oczywiście taka sylwetka , to nie zawsze efekt wygłodzenia, tylko często takiej przemiany materii. ---------- Co do golenia jeszcze z 4 -5 lat temu nie goliłam się za bardzo, no chyba, że nogi jak było lato, a tak nie czułam potrzeby . Teraz jednak wolę się golić .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-10 o 03:14 |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 34 przy np 155cm jest jak najbardziej ok, ale przy 170 już niekoniecznie, nie mówiąc o wyższych osobach. Tak samo - 40 przy 170-175 jest ok, ale przy 155 - to już raczej spora nadwaga. Same rozmiary jeszcze nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu sylwetki, trzeba dodać do niego wzrost.
|
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, psychiatra i psycholog nie każe leżeć na kozetce i nie słucha grzecznie tego co chcesz mu powiedzieć. On sam wyciaga z ciebie to co jest dla niego ważne, i zazwyczaj bierze delikwenta za włosy i szura po podłodze (psycholog) albo szura i przepisuje leki (psychiatra). Głaskaniem po główce i ocieraniem łez jeszcze nikt nikogo z depresji nie wyleczył.
Cytat:
Gdybym wiedziała wcześniej jak mam myśleć o sobie i innych, o swoim życiu, o świecie, czym się przejmować czym nie, co we mnie jest OK, a co szybko zmienić - to nigdy nie popadłabym w depresję. Moją panią psycholog to będę wychwalać pod niebiosa do końca życia. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
I co przy tym rozmiarze daje w 99% kościec na wierzchu
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#826 |
|
ma zielone pojęcie
|
A ja wrócę na chwilę do tematu, który poruszyłam jakiś czas temu. Mianowicie - temat "nagich cebul" czyli cebul bez łupinki. Niestety, okazało się, że to faktycznie są obrane żółte cebule. Nawet w sklepie znalazłam je pod nazwą "cebule obrane". Także głupia moda obierania wszystkiego wkroczyła już do Polski
|
#827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze to,, ze jak jakaś 'gwiazda" pokaże się w jakimś ciuchu, butach, kolorze lakieru do paznokci to to cos automatycznie staje sie modne, dziewczyny za tym szaleją, na allegro same opisy typu "buty gwiazd" , sukienka jak Mucha itp. i chocby to nie wiem jak brzydkie było chętne sa... |
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie i irytuje to, że każdy wie lepiej ode mnie jak mam ubrać swoje dziecko
idę wczoraj z córką, córka jedzie w wózku, w gondoli z podniesioną budką. Fakt wiało, ale nie pierwszy raz od maja kiedy to się urodziła. Biegnie jakaś kobieta, zagląda do wózka i mówi tak: czapkę ubrać bo wieje i uszy zaziębi
|
|
#830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos czapeczki dla dziecka. U mnie w domu zawsze sie mówiło, ze czapeczka dla niemowalaka jest obowiązkowa przez cały rok. Latem cieniutka od słońca i wiatru a zima cieplejsza. W każdym razie wierze w teorie przewianych uszu i wychłodzenia głowy.
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
no ale co konkretnie ten wiatr powoduje??? Z tego co mi wiadomo zapalenie ucha to choroba wirusowa.
|
|
#833 |
|
Konto usunięte
|
Nie, zapalenie ucha to takie przeziebienie/przewianie ucha. Zapalenie gardla to tez choroba bakteryjna ale kazdy chyba wie, ze pojawia sie wtedy gdy wyziebimy gardlo albo stopy. Te bakterie po prostu mamy na sobie caly czas a jak sie wychlodzimy to wtedy maja wrunki do rozwoju i za pare dni bedziemy chorzy. Tak samo z uchem. Trzeba uwazac, bo to paskudna rzecz, boli i dlugo sie leczy.
Ale i tak czapeczka letnia, moze i wieje i pada ale to nie jest jeszcze pogoda na czapeczke zimowa, a ta babka pewnie by taka chciala zalozyc. |
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatr po pierwsze wychładza głowę i wieje do ucha, powodując ból. Nigdy nie słyszałaś, ze kogoś przewiało w pociągu? Tylko dziecko jest bardziej wrażliwe na wszystko, a najgorzej na wychłodzenie (ogromniastej w końcu)głowy.
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowiłam "tym razem kupię sobie porządne spodnie, Lee albo Wranglery" zeszłam z 6 takich sklepów i teraz zagadka Które spodnie kosztują 250 zł i które podała mi pani gdy powiedziałam że chcę "rurki z normalnym lub podwyższonym stanem, ciemne, gładkie, bez dodatków" a które wzięłam sobie sama z wieszka i kosztowały 49 zł? http://img14.imageshack.us/img14/8297/spodnieee.jpg nie wiem czy zgadłyście ale te po lewej to spodnie z "profesjonalnego" sklepu (aż musiałam zrobić zdjęcie, śmiechem zabiłam tą kobietę i wyszłam) a te drugie to zwyczajny h&m po prostu rozmiar 38. i tyle. wolę kupować co pół roku spodnie za 49 zł niż raz na dwa lata takie za 250 które nie spełniają moich wymagań - po prostu NIE MA zwykłych spodni, każde mają jakiś ✂✂✂✂✂✂✂nik, bzdurę, nie mogą być normalne. no nie i tyle. |
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam problem z kupnem spodni. Nie znoszę ozdób, przetarć, dziwnych kolorów, zameczków, sreczków a takich spodni jest najwięcej. Zawsze się naszukam zwykłych jeansów, które pasowałyby jakoś na mój tyłek. I znajduję przeważnie w zwykłych, miejskich butikach. Czasem jak już znajdę spodnie w którymś z lepszych (?) sklepów, to te najzwyklejsze mają najwyższą cenę
Czy tak trudno robić zwykłe spodnie, dostępne dla kobiet o różnych wymiarach? I jeszcze coś denerwującego - zawsze muszę skracać
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam spodnie po 50 zl z terranovy ale tylko daltego ze schudlam do ichniejszego rozmiaru L-XL czyli normalnego 38-40.
Ale wiecie co, mniejsza o nas bo ja sie poszuka to sie znajdzie. Moj ojciec to jest dramat. Musi sie ubierac normalnie i w miare elegancko do pracy, ma 47 lat. I znalezc mu koszulke ktora nie jest rozowa, bez durnych naszywek, pstrokatych kolorow, spodnie bez przetarc i dziur to jest cud. Nie ma. Wlasnie jedynie byly we wranglerze za 350 zl. Chocbym sie ze*** to go nie ubiore taniej niz za 1000 zl. Buty sie jeszcze znajda ale z koszulami i spodniami jest dramat. A nie moze tez chodzic w samych koszulach z kolnierzem, latem potrzebuje tshirtu. On jest nie tej daty zeby sie ubrac na kolorowo, bardzo wyczulony na to, zeby nie wygladac 'jak gej'. |
|
|
|
#839 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja tak samo... A po skróceniu spodnie już nie wyglądają tak dobrze. Szkoda, że nie robią spodni na osoby, które mają 150-160 cm wzrostu
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle jest rzeczy, ubrań, butów, jednak aby kupić coś, co rzeczywiście pasuje, to trzeba się nachodzić. Pamiętam, jak chodziłam z koleżanką, która chciała sobie kupić buty, rozmiar 35-36. Szukałyśmy po działach dziecięcych...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

Zależy jakie ubrania. Jak widzę te wychudzone modelki w luźnych ubraniach, to mam wrażenie, że projektant ubrał je w worki.

idę wczoraj z córką, córka jedzie w wózku, w gondoli z podniesioną budką. Fakt wiało, ale nie pierwszy raz od maja kiedy to się urodziła. Biegnie jakaś kobieta, zagląda do wózka i mówi tak: czapkę ubrać bo wieje i uszy zaziębi
Czy tak trudno robić zwykłe spodnie, dostępne dla kobiet o różnych wymiarach? I jeszcze coś denerwującego - zawsze muszę skracać