Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 12:58   #1681
spray
KWC

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
zakupiłam padlinke nawet sniadanko sobie zrobiłam a teraz czekam na meza i bede wcinac dalej
no i jestem genialna od razu zakupiłam schabik na jutrzejszy obiad i piers z kuraka do zamrazalki zebym nie musiała w najblizszych dniach do miesnego pedzic hehe
Dobra organizacja to podstawa bycia dobrą mamą

19natka88
Pościel prześliczna, tylko troszkę za droga jak na moje skromne finanse.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:00   #1682
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
wiadomośc na skype od mojego Tż:
"[12:50:01]: przyślij mi tylko linka ze zdjęciem do takiej fasolki żebym innej nie kupił:"

a jaka ma kupic?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

19natka88
dobre lenistwo sklep mam 10 metrów od domu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:00   #1683
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie kupie go i wypróbuje opinie ma dosc dobre a ni ekosztuje duzo to co mi tam najwyzej sama sie nim wysmaruje[COLOR="Silver"]
Masz to samo podejście co ja Zwłaszcza, że uwielbiam kremy, balsamy i wszelkie inne mazidła
Poza tym mój krem pewnie zostanie w szpitalu skoro był na liście to nie wiadomo czy go odzyskam echh 8 zl niech inne dzieciaczki mają
Stary 2011-08-10, 13:01   #1684
acelinka
Zakorzenienie

Hej kochane, to znowu ja na chwilke

widzicie, ostatnio tak się śpieszyłam, że zapomniałam napisac jak sie czuje itd.

Czujemy się super skurczyki i pobolewania nadal delikatne, jakoś nie czuje ze miałabym rodzić np. w przyszłym tygodniu a szkoda

Natalka chyba się cieszy że tatuś w domku bo szaleje niesamowicie, jak tż trzyma ręke na brzusiu a potem zabiera to kopie tak że aułć, chyba szuka tej tatusiowej ręki nasza mała spryciara

Kubuś wyszedł super, jestem dumna z tż jeszcze tylko motylki trzeba dokupić ale to po 15 bo sprzedający ma urlop. No i czekam jeszcze na baldachim który szyje moja mama, bo ten który był w zestawie jest ble
Jak wszystko będzie to będą fotki no i będą też fotki z sesyjki

Widze że coraz więcej dziewczyn czuje ze to już tuż tuż Sama jestem ciekawa która to pierwsza się rozpakuje

Buziaczki najcieplejsze chociaż dzionek pochmurny
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:01   #1685
mooonik
Zakorzenienie

skroiłam warzywa na leczo i nastawiłam niech się duszą, ale mam smaka, nie mogę się doczekać aż będzie gotowe

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Mój jest zazdrośnik, nawet jak się przytulam z mężem, ale nie biorę innej opcji pod uwagę, jak to, że się z dzieckiem oswoi, nie ma wyjścia.
to taki jak i mój zazdrośnik, nie pozwoli nam siedzieć koło siebie tylko wpycha tyłek między nas i kładzie mi pysk na kolanach i wtedy jest szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Moonik też tak słyszałam, o tej szmatce ze szpitala to podobno ważne bardzo.
Z tym wejściem do domu z kolei słyszałam inaczej - że najpierw ma wejść matka, przywitać się z psem, a potem ojciec z dzieckiem. Żeby właśnie psa nie wyprowadzać z domu, więc nie wiem, jak to powinno być.
.
to mi się wydaje bardziej logiczne w sumie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pościel taka jak w załączniku
pościel faktycznie śliczna ma przyjemne kolorki i niespotykana ale cena stanowczo za duża, ja nawet dla nas "dorosłej" poscieli nie kupuję w takich cenach

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie pampy???? I ile? Ja kupiłam 2 paczki Pampers Premium Care 1 pakowane po 78sztuk i 2 paczki Pampers New Baby 2 pakowane po 94sztuk i teraz gdybam czy taki zestaw może być na początek??
ja mam Premium Care 1ki i 2ki i jedną paczkę Dady 2ek

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
o tym pogrubionym tez słyszałam
a to całkiem odwrotnie niz pisałaś

a możesz mi odp na to?

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
to drugie to w jakim celu właściwie?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:02   #1686
Malgosia1983
Wtajemniczenie

[QUOTE=aa2;28671314]a jaka ma kupic?[COLOR="Silver"]
QUOTE]

Zielona szparagową
Stary 2011-08-10, 13:04   #1687
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja mam na razie Pampers Premium Care 78sztuk 1 opakowanie

dobrze, ze mężuś jednak pojechał

a ja po zakupach, w sumie to kupiłam śpioszki w textil markecie i czekoladę dla siebiecałą już wszamałamnie mogłam się opszeć
Czekolada ja muszę wreszcie zrobić domową

Cytat:
Boi się, że może szybko zabraknąć?

Wiadomo, do wyrzucenia ta pościel nie pójdzie i na zmianę będzie ok Zapłakaną to na szczęście mnie tylko tż widział No a mama sama oceniła stan tej pościeli i zdecydowała o kupnie nowej A jak ktoś daje to co się będę bronić

Małgosi coś dzisiaj nie było
Dokładnie w sumie to sama nie wiem na ile to wystarczy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to zabieram się za polowanie firanek i zasłonek na all
Powodzenia, ja się na zakupy na all wybieram już tydzień i jakoś nie mogę trafić

Cytat:
wiadomośc na skype od mojego Tż:
"[12:50:01]: przyślij mi tylko linka ze zdjęciem do takiej fasolki żebym innej nie kupił:"

spryciarz

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:05   #1688
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Jezus Maria!!!
Wy już się za torby wzięłyście? Nie mam jeszcze ani jednej piżamy dla siebie, te, które są na rynku są takie szpetne, aż w oczy szczypie, a na te ładniejsze zwyczajnie mi kasy szkoda

Prosiłyście o fotę Pana Misiaczkiewicza - okazuje się, że nie jest zbytnio fotogeniczny, na żywo jest o wiele przystojniejszy :P
Co do kompletowania torby...to witam w klubie ja też jeszcze nic nie mam przyszykowane. Pod koniec sierpnia mam zamiar dopiero zamówić lóżeczko i komodę dla maluszka, a prac ubranka tak w połowie września Mam tylko nadzieję, że się z wszystkim wyrobię

Co do Pana Misiaczkiewicza...to jest cudny Ja też mam takiego przytulake

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Co to? Wszystkie jeszcze śpią?
Ja wstałam dziś razem z tż który wyjeżdżał po 6 i chyba nawet się wyspałam....

Piję właśnie kawkę i się nastrajam na dzisiejszy dzień- mam zamiar poprasować całą tę stertę co mi się nazbierała A może któraś ma ochotę mnie wyręczyć? Zapraszam
Ufff...ja już mam prasowanie za sobą Pranie nastawione, została mi tylko do posprzątania łazienka Chociaż nie wiem czy dzisiaj dam radę, zwłaszcza że od kilku dni mam ciężkie noce
Budzę się co godzinę a później mam problem z zaśnięciem Czasem jak się obudzę pomiędzy 1:00 a 2:00 to udaje mi się zasnąć dopiero o 4:00

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hejka

ale jestem zła na tŻ mam dziś urodzinki, a on nawet nie złożył mi życzonek (pewnie zapomniał) mówię poczekam, aż sobie przypomni i dzwoni do mnie po czym zamiast życzeń dostaje opierdziel, że mu czegoś nie dałam (zapomniałam o ironio) i mi smutno teraz
STO LAT, STO LAT Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
to kup sobie rozpuszczalna kawę zbożowa w smaku pycha a można pic ile sie chce
moze choc odrobine ci zastapi te nastepne kawy ktorych pic nie mozesz
Ja też taką pijam...nie wiem czemu ale teraz bardziej mi smakuje zbożowa niż normalna kawa

Acha...któraś z was pisała, że będzie stosować pieluszki wielorazowe Ja też mam zamiar, nawet już poczyniłam w tym kierunku starania Zakupiłam 2 otulacze i 6 pieluszek typu kieszonka. Stwierdziłam, że na początek to będę używać właśnie otulaczy z tetrą albo z pieluszkami z bawełny niebielonej

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:09
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:06   #1689
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

http://www.widelec.pl/widelec/1,1116...zwierzeta.html

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:09   #1690
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Masz to samo podejście co ja Zwłaszcza, że uwielbiam kremy, balsamy i wszelkie inne mazidła
Poza tym mój krem pewnie zostanie w szpitalu skoro był na liście to nie wiadomo czy go odzyskam echh 8 zl niech inne dzieciaczki mają
[QUOTE=Malgosia1983;286713 84]
Cytat:
a jaka ma kupic?[COLOR="Silver"]
QUOTE]

Zielona szparagową
no widzisz lepiej tak jakby moał przyniesc np w puszce
mój to 100 razy by zadzwonił hihihi

zapomniałam wczoraj ze wziełam aparat miałam plan zebysmy sobie fotke cykneły-teraz nie ma opcji musimy przed urodzeniem jeszcze raz sie spotkac

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Stary 2011-08-10, 13:11   #1691
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
to kup sobie rozpuszczalna kawe zbozowa w smaku pycha a mozna pic ile sie chce
moze choc odrobine ci zastapi te nastepne kawy ktorych pic nie mozesz
oo. Takiej nigdzie nie widziałam a wygląda zachęcająco Czasem pije sobie inkę waniliową- też dobra. Ale spróbuje też tej poszukać

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
moje podkłady też bez kleju, ale ja oczywiście nie zwróciłam nawet na to uwagi

bella mama są bez kleju?? to ja myślałam że to są takie mega podpaski normalne z klejem, mam 2 paczki ale nie otwierałam. I zastanwiałam się gdzie ja mam podkłady bez kleju kupić, skoro nigdzie nie ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:13   #1692
agnyska81
Zakorzenienie

Hej Mamy!
Ale się dziś dobrze wyspałam i kręgosłup na razie nie boli, żyć nie umierać, gdyby tylko nie ból krocza i kłucia

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w kwestii podkładów/podpach (swoją drogą - mieszają niepotrzebnie, podkłady to dla mnie te płachty na łóżko)

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Spray ja to od zawsze miałam świra na punkcie strony biernej Bardzo mnie drażniło jak ktoś mówił/pisał "tam coś pisze" zamiast "tam jest coś napisane" A potem wprowadzono, że obie wersje są poprawne, to teraz nawet nie mogę nikomu zwracać uwagi choć dla mnie nadal poprawna jest tylko jedna wersja
Ooo, też o tym nie wiedziałam A ja się sama poprawiam, bo mam głupie nawyki i od czasu do czasu powiem z błędem, a potem się poprawię

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ale jestem zła na tŻ mam dziś urodzinki, a on nawet nie złożył mi życzonek (pewnie zapomniał) mówię poczekam, aż sobie przypomni i dzwoni do mnie po czym zamiast życzeń dostaje opierdziel, że mu czegoś nie dałam (zapomniałam o ironio) i mi smutno teraz
Agnes, a to baranek z niego
W dniu urodzin najlepsze życzenia radości z macierzyństwa, lekkiego porodu i zdrówka dla Ciebie i dziecia

Faceci+pamiętanie o urodzinach to piękny temat Niedawno ja i mąż mieliśmy urodziny (tego samego dnia) i zdziwiłam się, że teść zadzwonił już z rana, a on zamiast życzeń opowiada mi, że wychodzi na działkę. Myślę sobie, pewnie myśli, że przyjedziemy do niego razem (mąż miał jechać) i złoży nam życzenia osobiście. Mąż wrócił i mówi, że tata nie pamiętał o urodzinach, życzeń nie było. Kolejny telefon po południu - relacja jak mu dzień minął i nadal nic W końcu dzwoni wieczorem, składa życzenia i przeprasza za gapiostwo, a wszystko dlatego, że teściowej cały dzień w domu nie było i nie miał mu kto przypomnieć

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no i oczywiście mi sie włączył strach ciążowy - a co jak mi się dziecko z psem nie "dogada"? coś wyniknie? boszzzzz co ja wtedy zrobię? no dziecka nie oddam
Też o tym myślę, ale musi być dobrze Najbardziej to się chyba boję o alergię...

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Aga normalnie otworzyłam i zmierzyłam centymetrem są długie na ok 27 cm i szerokie na ok 8 ale z tego co teraz przeczytałam nadrabiając rzeczywiście popatrzę jeszcze za tymi podkładami e te zostawię na później
To w sumie różnica nieduża, bo te bez kleju mają wymiary 30x10 cm

Pytanie do doświadczonych mam: takie 3 paczki podpach, czyli 30 sztuk to na na jak długo mi starczą? I jak długo się tak porządnie leje, w sensie, że nie na normalną podpaskę, tylko na te gigantyczne? Bo nie wiem co potem, a wolałabym teraz coś kupić, bo mąż zna się tylko na tamponach

Cytat:
Powiem tak, na własnego psa się jakoś człowiek uodparnia. Mój szwagier ma persa i bardzo kudłatego owczarka francuskiego i nigdy, przenigdy nawet przy nich nie kichnął. Głaszcze, czesze, tarmosi i ma się dobrze. Na inne psy od razu reaguje łzawieniem i katarem, a ostatnio jak był u alergologa i zrobił testy to się okazało, że jest taki uczulony na sierść, że od samego myślenia o psach powinien do piachu pójść
A to jest bardzo ciekawe, ale przez kilka pierwszych dni od wzięcia kota mój mąż miał reakcje alergiczne (katar, łzawienie, swędzenie oczu), a potem wszystko minęło A już miałam wizję, że trzeba będzie oddać kota z powrotem do schroniska, bo nie da rady i serce mi się krajało

Cytat:
Przeszperałam all i kupuję koszulę do szpitala taką Tylko nie wiem który kolor najlepszy?
Mam od tej sprzedającej taką koszulę na ramiączkach i mimo że mam nieduży biust to daje radę go wyjąć, a dekolty widzę mają takie same.
Kolor fioletowy, szlafrok też z tej serii, szary. Tylko rzeczywiście są przykrótkie, mi to akurat trochę przeszkadza.

Danika, gratulacje skończonego 33 tygodnia U mnie dziś ostatni dzień 8 miesiąca

Cytat:
Dziękuję Była jeszcze taka cudna w marynarskie paski ale innej firmy no i droższa
Jakieś namiary? Może to ta, którą widziałam w sklepie i mi nie chce wyjść z głowy.
A w załączniku to ta pościel po praniu? Moja zielona krateczka na szczęście nie wyblakła ani nic innego po praniu, jest jak nówka.

Pranie tetry/flaneli: ja prałam na 40 stopni razem z ciuszkami, w dzieciowym proszku. W końcu zamierzam jej używać do podkładania pod twarz i ciało dziecka (np. przy przewijaniu, do odbijania), więc będzie bezpośredni kontakt ze skórą. Po praniu i prasowaniu tetra zmiękła. A zauważyłam, że nieprana nie wchłania tak płynów (wcześniej używałam tetrówek do mycia szyb, niepraną nie dało się, bo tylko mazała, więc teoria o tym, że jest czymś nasączana może być prawdziwa).

Idę gotować pomidorówkę, bo mi kiszki marsza grają

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:17   #1693
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

Acha...któraś z was pisała, że będzie stosować pieluszki wielorazowe Ja też mam zamiar, nawet już poczyniłam w tym kierunku starania Zakupiłam 2 otulacze i 6 pieluszek typu kieszonka. Stwierdziłam, że na początek to będę używać właśnie otulaczy z tetrą albo z pieluszkami z bawełny niebielonej
Jak mój dzidziol podrośnie, tak ze 3-4 miesiące będzie miał, to chyba chciałabym jednorazowych używać. Szybciej się powinien oduczyć korzystania z pieluch. Gdzie zamawiałaś? W jakiej ilości?

Tż-et ma dziś urodziny. Zaszalałam prezentowo tak, że boje się aż sumować. Dobrze, że z matemtyki nigdy zbyt dobra nie była

Dostał śliczną torbę z reservered z nowej kolekcji, koszulę taką bardziej elegancką- spodobał mi się kolor stalowo-oliwkowy i zegarek fossila
Tak to jest wypuścić się na zakupy pierwszy raz od dawna A ja tak lubię prezenty kupować
Stary 2011-08-10, 13:18   #1694
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
oo. Takiej nigdzie nie widziałam a wygląda zachęcająco Czasem pije sobie inkę waniliową- też dobra. Ale spróbuje też tej poszukać

bella mama są bez kleju?? to ja myślałam że to są takie mega podpaski normalne z klejem, mam 2 paczki ale nie otwierałam. I zastanwiałam się gdzie ja mam podkłady bez kleju kupić, skoro nigdzie nie ma
ta kawa smakuje jak rozpuszczalna u mojej siorki czesto ja piłam-dobra jest
Stary 2011-08-10, 13:21   #1695
mooonik
Zakorzenienie

nie widzę w tym nic śmiesznego, serio... wręcz przeciwnie, szkoda mi tych zwierzątek

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:21   #1696
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej Mamy!
Ale się dziś dobrze wyspałam i kręgosłup na razie nie boli, żyć nie umierać, gdyby tylko nie ból krocza i kłucia

Też o tym myślę, ale musi być dobrze Najbardziej to się chyba boję o alergię...

Pytanie do doświadczonych mam: takie 3 paczki podpach, czyli 30 sztuk to na na jak długo mi starczą? I jak długo się tak porządnie leje, w sensie, że nie na normalną podpaskę, tylko na te gigantyczne? Bo nie wiem co potem, a wolałabym teraz coś kupić, bo mąż zna się tylko na tamponach

Danika, gratulacje skończonego 33 tygodnia U mnie dziś ostatni dzień 8 miesiąca

Idę gotować pomidorówkę, bo mi kiszki marsza grają
To gratulacje wkraczania w 9ty miesiąc

Też bardzo boje się potencjalnej alergii dziecka bo chcę mieć psa i koty

Podłączam się do pytania o podpaski- ile na początek tych większych? a od kiedy już normalne?

Też muszę się ruszyć i coś ugotować, bo o śniadaniu to mój żołądek zapomniał już dawno
Stary 2011-08-10, 13:22   #1697
martunia_199
Zakorzenienie

Dziewczyna czy któraś z Was kupowała w tesco pampersy huggies z wycięciem na pępek, bo są teraz w promocji tzn, do dzisiaj i się zastanawiam czy kupić? 2 paczki w cenie 1 za 16,79 wychodzą 54 sztuki. Słyszałam że te huggiesy są takie sobie więc nie wiem co robić. W sumie 1 mam tylko jedną paczkę 78 sztuk i może być mało

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:22   #1698
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:23   #1699
agnyska81
Zakorzenienie

Lew nawet daje radę

Cytat:
Tż-et ma dziś urodziny. Zaszalałam prezentowo tak, że boje się aż sumować. Dobrze, że z matemtyki nigdy zbyt dobra nie była

Dostał śliczną torbę z reservered z nowej kolekcji, koszulę taką bardziej elegancką- spodobał mi się kolor stalowo-oliwkowy i zegarek fossila
Ooo, jaką ma kochaną żonkę

Rzeczywiście, brak Małgosi też lekko mnie zaniepokoił

Cotka, to może jesteś chętna na pierwszy rzut, skoro Filip prawie gotowy? A ginkę masz udaną, tak nastraszyć

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:26
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:24   #1700
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziewczyna czy któraś z Was kupowała w tesco pampersy huggies z wycięciem na pępek, bo są teraz w promocji tzn, do dzisiaj i się zastanawiam czy kupić? 2 paczki w cenie 1 za 16,79 wychodzą 54 sztuki. Słyszałam że te huggiesy są takie sobie więc nie wiem co robić. W sumie 1 mam tylko jedną paczkę 78 sztuk i może być mało
Jak przekonuje Cię głównie ta dziura na pępek ( która podobno wcale nie jest aż taka przydana) to nie kupuj a jak cena to bierz U nas pediatra mówił, że najlepsze są te najtańsze, niearomatyzowane itp.

Wymianka.
Stary 2011-08-10, 13:25   #1701
spray
KWC

Cytat:

Mam od tej sprzedającej taką koszulę na ramiączkach i mimo że mam nieduży biust to daje radę go wyjąć, a dekolty widzę mają takie same.
Kolor fioletowy, szlafrok też z tej serii, szary. Tylko rzeczywiście są przykrótkie, mi to akurat trochę przeszkadza.
Oo! Agnysko, a możesz coś napisać o jakości materiału? Zamówiłam jednak tę piżamkę, ale potem zaczęłam się zastanawiać nad przeźroczystością tej bawełenki. W realu są tanie koszulki do karmienia, ale z tak lichego materiału, że już firanki dają dyskretniejszy prześwit. Jeśli się okaże, że bawełna jest. b cienka to wezmę tę najciemniejszą, koralową.
Stary 2011-08-10, 13:26   #1702
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
nie widzę w tym nic śmiesznego, serio... wręcz przeciwnie, szkoda mi tych zwierzątek
Już brz przesady Pewnie założyli na chwilę. Wiele osób zakłada codziennie jakieś kapoczki, kubraczki i dziergane sweterki

urocze niektóre zdjęcia

Wymianka.
Stary 2011-08-10, 13:26   #1703
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić

za wizyte no a przedział wagowy bo taka moze byc różnica przy narodzinach

a swoja droga to ciekawe jak moje kolezanke w niedziele byłysmy umówione na spacer ale sie nie odbył bo trafiła do szpitalka a w poniedziałek dostałam mmsa ze urodziła Natalke mała miała niecałe 3 kilo i 50 cm taka malusia i słodka
Stary 2011-08-10, 13:28   #1704
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
bella mama są bez kleju??
nie mam belli akurat, a na opakowaniu pisze: podkłady poporodowe i choć dla mnie to mega podpachy, kleju nie widać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:29   #1705
spray
KWC

Cytat:
za wizyte no a przedział wagowy bo taka moze byc różnica przy narodzinach

a swoja droga to ciekawe jak moje kolezanke w niedziele byłysmy umówione na spacer ale sie nie odbył bo trafiła do szpitalka a w poniedziałek dostałam mmsa ze urodziła Natalke mała miała niecałe 3 kilo i 50 cm taka malusia i słodka
Malutka, rzeczywiście. Poród o czasie czy wcześniaczek?
Stary 2011-08-10, 13:30   #1706
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Co do kompletowania torby...to witam w klubie ja też jeszcze nic nie mam przyszykowane. Pod koniec sierpnia mam zamiar dopiero zamówić lóżeczko i komodę dla maluszka, a prac ubranka tak w połowie września Mam tylko nadzieję, że się z wszystkim wyrobię

Co do Pana Misiaczkiewicza...to jest cudny Ja też mam takiego przytulake

Ufff...ja już mam prasowanie za sobą Pranie nastawione, została mi tylko do posprzątania łazienka Chociaż nie wiem czy dzisiaj dam radę, zwłaszcza że od kilku dni mam ciężkie noce
Budzę się co godzinę a później mam problem z zaśnięciem Czasem jak się obudzę pomiędzy 1:00 a 2:00 to udaje mi się zasnąć dopiero o 4:00

STO LAT, STO LAT Wszystkiego najlepszego

Ja też taką pijam...nie wiem czemu ale teraz bardziej mi smakuje zbożowa niż normalna kawa

Ja zamierzam gdzioeś od 3 miesiąca, Malamutka chyba też dobrze wiedzieć że jest nas więcej wrzucisz fociorki??

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
za wizytę

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:31   #1707
pestka78
Rozeznanie

Witajcie...

Troszke Was podczytuje bo padłam po zrobieniu 130 pierogów

Przerazona jestem przez Was....ja nic nie mam spokowane, nic nie poprane....

Cotka skoro Ty juz gotowa jestes spisz prosze co masz w torbach...To ja z gotowca skorzystam....

Moja Lenka tez juz się ustawiła....ale puuuupka w kanale .... masakra
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:32   #1708
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kremu to nie wiem

to może TEN link zadziała w każdym razie pościel 3el, mały podróżnik, kolor żółty
To jak musisz iść to idź :P

Pościel taka jak w załączniku
O jaaa , ale fajną pościel z misiem mają szkoda że taka droga ;-(

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:33
Stary 2011-08-10, 13:32   #1709
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jestem
zakupiłam padlinke nawet sniadanko sobie zrobiłam a teraz czekam na meza i bede wcinac dalej
no i jestem genialna od razu zakupiłam schabik na jutrzejszy obiad i piers z kuraka do zamrazalki zebym nie musiała w najblizszych dniach do miesnego pedzic hehe

a tak Ci się nie chciało

w sumie kupie go i wypróbuje opinie ma dosc dobre a ni ekosztuje duzo to co mi tam najwyzej sama sie nim wysmaruje

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Natalia widac ze posciel lekko sprana ale wyglada całkiem ładnie nie jest tragicznie
Właśnie po 1 praniu już widać, że jest sprana... tragedii nie ma i faktycznie gdybym miała sama kupić tą drugą to bym nie kupowała

Cytat:

19natka88
do najtańszych nie należała to fakt

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Hej kochane, to znowu ja na chwilke
Świetnie A ja nadal czekam na fotki Kubusia

Cytat:
pościel faktycznie śliczna ma przyjemne kolorki i niespotykana ale cena stanowczo za duża, ja nawet dla nas "dorosłej" poscieli nie kupuję w takich cenach

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dokładnie w sumie to sama nie wiem na ile to wystarczy
Też nie wiem Gdzieś coś było napisane, że na początek kilkanaście pampersów na dzień

Cytat:
Hej Mamy!

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w kwestii podkładów/podpach (swoją drogą - mieszają niepotrzebnie, podkłady to dla mnie te płachty na łóżko)

Oo kolejna wyspana dzisiaj Zazdroszczę

Jakieś namiary? Może to ta, którą widziałam w sklepie i mi nie chce wyjść z głowy.
A w załączniku to ta pościel po praniu? Moja zielona krateczka na szczęście nie wyblakła ani nic innego po praniu, jest jak nówka.
Właśnie nie wiem jakiej firmy była ale będę szukać

Tak po praniu może kurde ja miałam pecha na ten wzorek?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:33   #1710
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Malutka, rzeczywiście. Poród o czasie czy wcześniaczek?
poród o czasie, no dobra pospieszyła sie o jakieś dwa dni bo miała cesarke zaplanowana na środe, ale chyba musiała ja cos złapac wczesniej, dowiem sie wszystkiego jak zadzwonie, ale na razie nei chce przeszkadzac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości