|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
KWC
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() 19natka88 Pościel prześliczna, tylko troszkę za droga jak na moje skromne finanse. |
|
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
dobre lenistwo |
||
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym mój krem pewnie zostanie w szpitalu skoro był na liście to nie wiadomo czy go odzyskam echh 8 zl niech inne dzieciaczki mają
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, to znowu ja na chwilke
![]() widzicie, ostatnio tak się śpieszyłam, że zapomniałam napisac jak sie czuje itd. ![]() Czujemy się super skurczyki i pobolewania nadal delikatne, jakoś nie czuje ze miałabym rodzić np. w przyszłym tygodniu a szkoda ![]() Natalka chyba się cieszy że tatuś w domku bo szaleje niesamowicie, jak tż trzyma ręke na brzusiu a potem zabiera to kopie tak że aułć, chyba szuka tej tatusiowej ręki nasza mała spryciara Kubuś wyszedł super, jestem dumna z tż jeszcze tylko motylki trzeba dokupić ale to po 15 bo sprzedający ma urlop. No i czekam jeszcze na baldachim który szyje moja mama, bo ten który był w zestawie jest ble Jak wszystko będzie to będą fotki no i będą też fotki z sesyjki ![]() Widze że coraz więcej dziewczyn czuje ze to już tuż tuż Sama jestem ciekawa która to pierwsza się rozpakuje ![]() Buziaczki najcieplejsze chociaż dzionek pochmurny
|
|
|
|
#1685 | |||
|
Zakorzenienie
|
skroiłam warzywa na leczo i nastawiłam niech się duszą, ale mam smaka, nie mogę się doczekać aż będzie gotowe
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pościel faktycznie śliczna ma przyjemne kolorki i niespotykana stanowczo za duża, ja nawet dla nas "dorosłej" poscieli nie kupuję w takich cenach![]() Cytat:
a to całkiem odwrotnie niz pisałaś a możesz mi odp na to?
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aa2;28671314]a jaka ma kupic?
[COLOR="Silver"]QUOTE] Zielona szparagową
|
#1687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja muszę wreszcie zrobić domową ![]() Cytat:
w sumie to sama nie wiem na ile to wystarczy ![]() Powodzenia, ja się na zakupy na all wybieram już tydzień i jakoś nie mogę trafić ![]() Cytat:
![]() spryciarz
|
|
#1688 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jeszcze nic nie mam przyszykowane. Pod koniec sierpnia mam zamiar dopiero zamówić lóżeczko i komodę dla maluszka, a prac ubranka tak w połowie września Mam tylko nadzieję, że się z wszystkim wyrobię Co do Pana Misiaczkiewicza...to jest cudny Cytat:
Pranie nastawione, została mi tylko do posprzątania łazienka Chociaż nie wiem czy dzisiaj dam radę, zwłaszcza że od kilku dni mam ciężkie noce Budzę się co godzinę a później mam problem z zaśnięciem Cytat:
Cytat:
![]() Acha...któraś z was pisała, że będzie stosować pieluszki wielorazowe Ja też mam zamiar, nawet już poczyniłam w tym kierunku starania Zakupiłam 2 otulacze i 6 pieluszek typu kieszonka. Stwierdziłam, że na początek to będę używać właśnie otulaczy z tetrą albo z pieluszkami z bawełny niebielonej
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-08-10 o 13:09 |
||||
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój to 100 razy by zadzwonił hihihi zapomniałam wczoraj ze wziełam aparat miałam plan zebysmy sobie fotke cykneły-teraz nie ma opcji musimy przed urodzeniem jeszcze raz sie spotkac![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wygląda zachęcająco![]() Cytat:
to ja myślałam że to są takie mega podpaski normalne z klejem, mam 2 paczki ale nie otwierałam. I zastanwiałam się gdzie ja mam podkłady bez kleju kupić, skoro nigdzie nie ma
|
|
#1692 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamy!
Ale się dziś dobrze wyspałam i kręgosłup na razie nie boli, żyć nie umierać, gdyby tylko nie ból krocza i kłucia ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w kwestii podkładów/podpach (swoją drogą - mieszają niepotrzebnie, podkłady to dla mnie te płachty na łóżko) ![]() Cytat:
A ja się sama poprawiam, bo mam głupie nawyki i od czasu do czasu powiem z błędem, a potem się poprawię Cytat:
![]() W dniu urodzin najlepsze życzenia radości z macierzyństwa, lekkiego porodu i zdrówka dla Ciebie i dziecia Faceci+pamiętanie o urodzinach to piękny temat Niedawno ja i mąż mieliśmy urodziny (tego samego dnia) i zdziwiłam się, że teść zadzwonił już z rana, a on zamiast życzeń opowiada mi, że wychodzi na działkę. Myślę sobie, pewnie myśli, że przyjedziemy do niego razem (mąż miał jechać) i złoży nam życzenia osobiście. Mąż wrócił i mówi, że tata nie pamiętał o urodzinach, życzeń nie było. Kolejny telefon po południu - relacja jak mu dzień minął i nadal nic W końcu dzwoni wieczorem, składa życzenia i przeprasza za gapiostwo, a wszystko dlatego, że teściowej cały dzień w domu nie było i nie miał mu kto przypomnieć Cytat:
Najbardziej to się chyba boję o alergię...Cytat:
![]() Pytanie do doświadczonych mam: takie 3 paczki podpach, czyli 30 sztuk to na na jak długo mi starczą? I jak długo się tak porządnie leje, w sensie, że nie na normalną podpaskę, tylko na te gigantyczne? Bo nie wiem co potem, a wolałabym teraz coś kupić, bo mąż zna się tylko na tamponach ![]() Cytat:
A już miałam wizję, że trzeba będzie oddać kota z powrotem do schroniska, bo nie da rady i serce mi się krajało ![]() Cytat:
Kolor fioletowy, szlafrok też z tej serii, szary. Tylko rzeczywiście są przykrótkie, mi to akurat trochę przeszkadza. Danika, gratulacje skończonego 33 tygodnia ![]() Cytat:
Może to ta, którą widziałam w sklepie i mi nie chce wyjść z głowy.A w załączniku to ta pościel po praniu? Moja zielona krateczka na szczęście nie wyblakła ani nic innego po praniu, jest jak nówka. Pranie tetry/flaneli: ja prałam na 40 stopni razem z ciuszkami, w dzieciowym proszku. W końcu zamierzam jej używać do podkładania pod twarz i ciało dziecka (np. przy przewijaniu, do odbijania), więc będzie bezpośredni kontakt ze skórą. Po praniu i prasowaniu tetra zmiękła. A zauważyłam, że nieprana nie wchłania tak płynów (wcześniej używałam tetrówek do mycia szyb, niepraną nie dało się, bo tylko mazała, więc teoria o tym, że jest czymś nasączana może być prawdziwa). Idę gotować pomidorówkę, bo mi kiszki marsza grają
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż-et ma dziś urodziny. Zaszalałam prezentowo tak, że boje się aż sumować. Dobrze, że z matemtyki nigdy zbyt dobra nie była Dostał śliczną torbę z reservered z nowej kolekcji, koszulę taką bardziej elegancką- spodobał mi się kolor stalowo-oliwkowy i zegarek fossila Tak to jest wypuścić się na zakupy pierwszy raz od dawna A ja tak lubię prezenty kupować
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bardzo boje się potencjalnej alergii dziecka bo chcę mieć psa i koty ![]() Podłączam się do pytania o podpaski- ile na początek tych większych? a od kiedy już normalne? Też muszę się ruszyć i coś ugotować, bo o śniadaniu to mój żołądek zapomniał już dawno
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna czy któraś z Was kupowała w tesco pampersy huggies z wycięciem na pępek, bo są teraz w promocji tzn, do dzisiaj i się zastanawiam czy kupić? 2 paczki w cenie 1 za 16,79 wychodzą 54 sztuki. Słyszałam że te huggiesy są takie sobie więc nie wiem co robić. W sumie 1 mam tylko jedną paczkę 78 sztuk i może być mało
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty
![]() Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres ![]() Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak ![]() Wyniki mi się poprawiły |
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście, brak Małgosi też lekko mnie zaniepokoił ![]() Cotka, to może jesteś chętna na pierwszy rzut, skoro Filip prawie gotowy? A ginkę masz udaną, tak nastraszyć
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-10 o 13:26 |
||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak cena to bierz U nas pediatra mówił, że najlepsze są te najtańsze, niearomatyzowane itp.
|
|
|
|
|
#1701 |
|
KWC
|
Oo! Agnysko, a możesz coś napisać o jakości materiału? Zamówiłam jednak tę piżamkę, ale potem zaczęłam się zastanawiać nad przeźroczystością tej bawełenki. W realu są tanie koszulki do karmienia, ale z tak lichego materiału, że już firanki dają dyskretniejszy prześwit. Jeśli się okaże, że bawełna jest. b cienka to wezmę tę najciemniejszą, koralową.
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie założyli na chwilę. Wiele osób zakłada codziennie jakieś kapoczki, kubraczki i dziergane sweterki ![]() urocze niektóre zdjęcia
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte no a przedział wagowy bo taka moze byc różnica przy narodzinach![]() a swoja droga to ciekawe jak moje kolezanke w niedziele byłysmy umówione na spacer ale sie nie odbył bo trafiła do szpitalka a w poniedziałek dostałam mmsa ze urodziła Natalke mała miała niecałe 3 kilo i 50 cm taka malusia i słodka |
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam belli akurat, a na opakowaniu pisze: podkłady poporodowe i choć dla mnie to mega podpachy, kleju nie widać
|
|
|
|
#1705 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć że jest nas więcej wrzucisz fociorki??Cytat:
![]() za wizytę
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie... Troszke Was podczytuje bo padłam po zrobieniu 130 pierogów ![]() Przerazona jestem przez Was....ja nic nie mam spokowane, nic nie poprane.... Cotka skoro Ty juz gotowa jestes spisz prosze co masz w torbach ...To ja z gotowca skorzystam.... ![]() Moja Lenka tez juz się ustawiła....ale puuuupka w kanale .... masakra
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że taka droga ;-(
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-10 o 13:33 |
|
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Świetnie A ja nadal czekam na fotki Kubusia![]() Cytat:
![]() ![]() Też nie wiem Gdzieś coś było napisane, że na początek kilkanaście pampersów na dzień![]() Cytat:
ale będę szukać![]() Tak po praniu może kurde ja miałam pecha na ten wzorek?
|
||||
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

echh 8 zl niech inne dzieciaczki mają 

stanowczo za duża, ja nawet dla nas "dorosłej" poscieli nie kupuję w takich cenach

dobrze, ze mężuś jednak pojechał

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie mam jeszcze ani jednej piżamy dla siebie, te, które są na rynku są takie szpetne, aż w oczy szczypie, a na te ładniejsze zwyczajnie mi kasy szkoda 
i mi smutno teraz 

Może to ta, którą widziałam w sklepie i mi nie chce wyjść z głowy.