|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
hej dziewczynki, widze ze temat obiadu na tapecie wiec prosze o pomoc.
kiedys pisalyscie jak robicie zupe pieczarkowa, z serkiem topionym dobrze pamietam? przypomnijcie mi szczegóły?? |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniam |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, oby tak dalej ![]() od wczoraj mam zamontowany piekarnik a w weekend mam inspekcję ukochanej mamusi vel. teściowej |
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
ddaaiissyy witaj
właśnie przełykam ślinę z głodu a do obiadu jeszcze z 2,5 h. Chyba ja dzisiaj zrobię makaron z tuńczykiem
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A deser to galaretka,potem kilka mandarynek z puszki a na wierzch zrobiłam pianke z soku z mandarynek i pomarańczowego, dodałam żelatyny i jak trochę zgęstniało zmiksowałam ze śnieżką. W sumie bardziej by pasowała galaretka cytrynowa albo pomarańczowa ale ja miałam tylko truskawkową
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
aniaaa84; dziekuje Kochanie
o dziwo Gabi jest b. grzeczna, nie ma kolek więc mam dużo luzu. Wbrew pozorom jestem bardziej wypoczęta i wyspana aniżeli gdy chodziłam do pracy. Spimy co dzien do 10-11 a sprawdzony ten wyjazd do holandii ? W sensie pośrednik? Bo wiesz... trzeba uważać goldi ja Cię popieram, uwielbiam bieliznę z HM połowę tańsza od np Triumpha a taka sama jakośc i do tego jaaaki wybór. baja, no jakoś poczułam się zbyta... ale nieważne Obiecuję poprawę a Madzialenka (jeśli przekręciłam nick przepraszam) dalej w Holandii i zabcia w USA ?
|
#1837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziesz miała czas, to powklejaj fotki z widdokami z Tajlandii. Dla mnie to jest taki bardzo dziki kraj , chociaż to może być mylne. No i Gabryśką tez mogłabyś sie nam pochwalić . TZ na pewno Cię wspiera, bo pamiętam, ze od przeprowadzki bardzo się starał.Cytat:
na pewno w najbliższym czasie tez go wypróbuję. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-10 o 13:28 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że naturalny dodaję do majonezu (jak mnie atomufka nauczyła )a dzisiaj będziemy już zbliżać się do końca. Niestety TŻ pracuje od 15 więc sama z rodzicami będę walczyć, ale damy radę. ![]() Właśnie zaczynamy też kombinować z TŻ jak odwdzięczyć się rodzicom i albo im zafundujemy jakąś wycieczkę, albo jeszcze nie wiem co, bo tyle dla nas zrobili, że szok! Cytat:
Jak dobrze, że ja nie musze kisić ogórków! A uwielbiam! Na szczęście, wszystkie babcie kiszą (jak to się odmienia??? ), tata kisi... bosko! Ja tylko zbieram! ![]() ![]() No i wczoraj mi tato przywiózł jajka od dziadka od szczęśliwych kurek, więc w końcu spróbuję zrobić carbonarę! ![]()
|
|
#1839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przy takich obniżkach to sama bym się połasiła Cytat:
ciuszki super, a w esotiq też kupuje bieliznę Cytat:
Cytat:
a muszę do tesco pojechać, castoramy zobaczyć czy mają jakieś systemy nawadniające do kwiatków jak na urlop wyjedziemy
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez głodna jestem a powinnam wcinać bo karmię Sęk w tym, że małż wraca z pracy późno, bo ok 19 i najczęściej je dopiero kolację ok 22 a mnie samej nie chce się gotować. Co dzień wcinam rano owsiankę albo płatki z mlekiem, na obiad jakąś zupinę i potem kanapki... zero urozmaicenia mona_ja; wow, podziwiam za wenę twórczą !! Na pewno było przepyszne !! Co do wakacji były super, zwiedzieliśmy tam sporo - byłam m.in na wyspie Phi phi gdzie kręcono Niebiańską plażę. Miałam okazję jeździć na słoniach, spotykać małpki na ulicy itd itd.. Powiem szczerze, że właściwie zdjęc dotąd porządnie nie ogldąałam, gdyż całą ciąże na myśl o Tajlandii mnie mdliło. Z racji, że bylam tam w I trymestrze to wszystkie ich ostre zapachy potraw i przypraw właśnie przyprawiały mnie o mdlości. Raptem kilka dni temu chciałam foty pooglądać ale są na małża profilu w kompie i muszę poprosić o ich udostępnienie. W wolnej chwili wkleję cosik jeśli bedziecie chciały. W tym roku wakacje w domu z 2,5msc Gabrysią może na weekend gdzies do zakopca i tyle. Planujemy dłuższy wyjazd dopiero ok lutego-marca gdy u nas zimno.
|
|
#1841 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oszalałaś takie pyszności wklejać przed obiadem ![]() Cytat:
wszamałam już pół bułki bo mnie zaczęło ssać w żołądku. Ja z kolei muszę zrobić ten Twój słynny makaron z tuńczykiem zwłaszcza, że S. lubi tuńczyka Cytat:
Cytat:
ja tam na samą myśl pielgrzymek rodzinnych jak już zamieszkamy na swoim dostaję wypieków ![]() Cytat:
![]() a co do pośrednika to tak sprawdzone biuro Madzia już wróciła z Holandii, siedzi pewnie na balkonie i się opala bo u niej słonko jak znam życie ![]() Madzia melduj sięA Zabcia nadal z mężem w USA - ona z kolei wieczorami do nas zagląda, a raczej nockami ![]() Madzia, Zabcia mam nadzieję ze nie macie mi za złe, że nakreśliłam DDaaiissyy co u Was ![]() edit: Kolanko już wklejam
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2011-08-10 o 13:42 |
|||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko, nie znam tego przepisu...
ddaaiissyy, Madzia już dawno w Polsce! po ślubie w ogóle wrócili do Holandii! A Żabcia jest nadal amerykanką z wyboru i tak jej pewnie zostanie ![]() ![]() A właśnie, gdzie Magda, coś jej nie ma dzisiaj!!
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zamiast makaronu daje kulki mielone
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko nie pamiętam dobrze jak to z tymi serkami jest, ale dodaje się je pod koniec gotowania aby zagęściły zupkę i dały jej trochę inny smak.
Mam ochotę na jakiś serniczek |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaaa, przepis na makaron z tuńczykiem mam od Madzi, nie jest mojego autorstwa. Ale ja ją powinnam zamordować za ten przepis bo mogłabym to jeść na okrągło. Jak nie ma raz w tygodniu to jestem niepocieszona! (Tak samo mam z lazurem
) ja tylko do niego dodaje pomidora
|
|
#1846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie wierze! ![]() witaj córo marnotrawna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty zawsze znadziejsz jakiś pozytyw
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do deseru- ja często czy ciasto czy obiad czy deser- robie coś z niczego
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
bardzo polecam ten film
a mi kilka osób polecało jednak przygotuj się na bezsenną noc Cytat:
Cytat:
bo łzawiło jej ciągle od małego teraz łzawienie przestało, tylko jak wiatr wieje to łzawi ale już 2 raz ropa jej podeszła ![]() teraz mamy masować 3 razy dziennie Cytat:
uuuu super zakupy ![]() a co to za radość?? Cytat:
DDsuper zakupy !! ja kupiłam sobie bluzę dla Julki oczywiście masę ciuchów ale wklejać nie będę bo forum się zamuli haha Cytat:
mmmmm zapach unosi się po całym domu i ślinka mi już cieknie zaraz tż wróci z pracy i zasiadamy ![]() do tego pieczone ziemniaki z piekarnika i sałata lodowa z sosem tysiąca wysp Cytat:
Jak miło, że zajrzałaś jak ja jestem na forum ![]() widzę wypad się udał wstaw jakieś fotkii oczywiście Gabrysię!!! my po a więc okulistka była bardzo fajna i fachowo podeszła do sprawy (na początku nawet nie wiedziała, że my prywatnie, dopiero jak wychodziliśmy to zauważyła) Też dała Julci obrazek "dzielny pacjent" i ją zabawiała. Julka to panikara i nie dała sobie sprawdzić, ona w domu to nawet przemyć tego oczka nie chce. No więc lekarka popatrzyła, poświeciła, podotykała. Mamy antybiotyk, krople i maść. Do tego pokazała mi jak masować kanaliki łzowe. Najgorsze, że tą maść mamy dawać pod powiekę. Ciekawe jak ja to zrobię, jak Jula zaciska mocno oczy, straszną histerię ma przy tym, wyrywa się żeby krople jej dać to jest walka w 2 osoby i i tak jest problem. Ehh
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję że krople i maść pomogą i zabieg będzie niepotrzebny! Gucia przyjedź do mnie na tydzień to ci pokażę jak sie to robi
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię z przepisu wizażanki
Sos Tysiąca Wysp - 1000 Island's Sauce Sładniki: 1/2 szkl majonezu 1/2 szkl dobrego ketchupu (najlepiej pikantnego) 2 łyżki sosu chilli sól pieprz odrobina soku z cytryny pieprz cayenne Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie i ....... gotowe!
|
|
#1854 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi mam nadzieje, że oczko się szybko naprawi. Wiem, że się namęczycie, żeby zaaplikować jej do oczka te wszytskie maści i krople, ale trzymam kciuki, żebyście dały radę!
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz tesciowa była rok temu i widziała mieszkanie takie jak je kupiliśmy
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Strippi - współczuję aplikacji tych lekarstw. Trzyma kciuki, żeby szybko pomogły i Julcia wróciła do zdrowia.
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mona, chętnie! Powinni takie kursy robić ![]() ogórki na pewno! ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Cudnie!
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
popłakałam się
Strippi dzięki za przepis, już sobie kopijuje ![]() Gucia może to byłby dobry pomysł na własny biznes, szkoła gotowania "czegoś z niczego"
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Baja aaaa w ofercie ich nie było , nie wiedziałam ciekawe czy jeszcze są te dziurkacze. Dzis polecę i zobaczę. India cóż za super zakupki. Marta co nie dałaś cynku o dziurkaczach?? ![]() samba super domek rośnie. Ana bardzo ładne ubranka. Aniu fajnie, że macie ofertę z HOlandii. A co do 270 euro to rozumiem , że na każdą osobe i juz po odliczeniu mieszkania tak?? Bo jesli tak to spoko. a ile godzin pracy w tygodniu?? Daysy witaj Ja juz kochana rok temu wróciłam od roku pracuję w szkole ![]() Aniu opalaniem i słonkiem mnie normalnie rozwaliłaś ![]() Gucia tylko bez morderstw ![]() Strippi powodzenia z oczkiem Julci taki miałam wczoraj zakręcony dzień, że nie wiem. Najpierw poszłam do mojej opiekunki stażu, posiedziałam tam 4 godzinki i o 19 mąż zadzwonił, że czeka z obiadkiem i o 20 jedziemy do znajomych. Więc szybko poszłam, zjadłam i pojechaliśmy. I mam focha na męża, bo co chciałam się z ich dzieckiem pobawić, to on mi je zabierał. I stwierdziłam, że trzeba sobie bliźniaki zrobić, dla każdego po jednym Dziś też byłam u koleżanki i dopiero wróciłam za to mam super wiadomość (tak się wczoraj cieszyłam, że nie wiem). Mój mąż postanowił się dostać na studia (zaoczne). Wczoraj były wyniki i się dostał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

a w weekend mam inspekcję ukochanej mamusi vel. teściowej
a do obiadu jeszcze z 2,5 h. Chyba ja dzisiaj zrobię makaron z tuńczykiem

a muszę do tesco pojechać, castoramy zobaczyć czy mają jakieś systemy nawadniające do kwiatków jak na urlop wyjedziemy
Sęk w tym, że małż wraca z pracy późno, bo ok 19 i najczęściej je dopiero kolację ok 22 a mnie samej nie chce się gotować.
wszamałam już pół bułki bo mnie zaczęło ssać w żołądku. Ja z kolei muszę zrobić ten Twój słynny makaron z tuńczykiem zwłaszcza, że S. lubi tuńczyka 
melduj się