|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam, na początku przepraszam że się tak wtrącam, mamą zostanę w październiku ale czasami podczytuje Wasz wątek. Przeczytałam o tych naczyniakach które mają dzieci neroli i CrazyMachine i pozwolę coś od siebie napisać. Mojego męża chrześniaczka również go ma. Po urodzeniu był tylko małą różową plamką na czole która dość szybko się powiększyła, zrobiła intensywnie czerwona i bardzo wypukła, jest on długi na ok 3 cm i szeroki na 1,5cm. Była u kilku lekarzy, którzy zalecali noszenie opaski (miała spłaszczyć naczyniaka) - nic nie dało, potem były jakieś leki (miały zasuszyć) - nic nie dało. I ogólnie wszyscy mówili że samo się wchłonie. Niestety Zosia ma już 2,5 roku a naczyniak ani trochę się nie zmniejszył. Natomiast doszedł nowy problem mała jak widzi siebie w lustrze dostaje wręcz histerii że mama ma jej to zdjąć z czoła i zaczyna drapać. Dopiero jakieś pół roku temu jakiś lekarz skierował ich do warszawy, chyba do CZD. Niestety tam im powiedzieli że na leczenie jest już za późno
![]() Także dziewczyny popytajcie lekarzy o możliwości leczenia tego już teraz bo niestety jak dziecko podrośnie a naczyniak zostanie to być może będzie chciało samo go sobie usunąć, a że jest on bardzo dobrze ukrwiony to wiadomo co się z tym wiąże. Jeszcze raz przepraszam za wproszenie się do wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() a naczyniakiem się nie martw - wchłonie się - córeczka znajomych ma na ramieniu takiego dużego wystającego i chirurg kazał nosić jej taką uciskającą opaskę i się wchłania powoli tylko trzeba czasu i cierpliwości, Izuni też się wchłonie z pewnością, a co mówili lekarze o tym naczyniaku? Cytat:
Julce w pachwinkach zrobiło się takie jakby otarcie/odparzenie - w miejscy gdzie skóra styka się ze skórą - ma to juz od kilku dni jak były te upały i to jej nie bardzo chce zejść - smaruje na zmianę Bepanthenem, Linomagiem, przemywam rumiankiem, pudruje Alantanem w zasypce i nic, trochę może zbledło ciut ale zaczerwienienie nadal jest i skóra się łuszczy w tym miejscu lekko. Boję się żeby się jej większa ranka nie zrobiła. Jak nie zacznie schodzić do jutra to może pojedziemy do pediatry skontrolować. I na buzi wyszło jej 6 takich malutkich czerwonych krostek - w tym jedna poniżej szyjki, jedna na główce, na rączce, i jedna na paluszku - chyba coś ją uczuliło co zjadłam tylko co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-10 o 12:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
O matko !!!!!
Dopiero 12 a ja już padam na gębę ![]() Zostałam pierwszy raz sama z mała , bo moja mama już nie przyjechała bo złapały ja korzonki ![]() Ala jak na złość wogóle nie chce dzisiaj spać ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze śniadania nie jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój mały pije Nan pro 1 a dzisiaj mu kupiłam mleko hipp bo bebilonu 1 nie było
![]() a co do naczyniaka to mojego M kuzynki córa miała ma teraz 3 lata i prawie wogóle go nie widać.Ale ost wykryli jej przepuklinę pępkową dopiero w tym wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj mi za to obiad ugotował więc drugie mam z wczoraj ale za mną chodzi jakaś zupa z ryżem....
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój śpi dobre 1,5h na brzuszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-10 o 14:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wahałam się 3 tygodnie, bo żal mi było małą odstawić ale sama się odstawiła i woli butelkę. Moja też 2 dni kupy na sztucznym nie robiła bo za mało ją poiłam. Teraz daję dużo popić i robi, ale dopiero 3 dni jest na sztucznym. Marina 100 lat!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-10 o 12:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||
Raczkowanie
|
Witam!!!
Ja tak szybciutko, Dominik coś dzisiaj niespokojny jest, bo co 1,5 godz. od 6 rana się budzi. Ale na szczęście brzuszek go raczej nie boli, bo chce za każdym razem jeść i potem dalej usypia. Może zaczyna więcej potrzebować mleczka, bo jak na razie przez ponad tydzień wypijał jednorazowo 70ml, a teraz już mu to nie starcza i czasami muszę dorabiać 30. Z tych złych wiadomości to jeszcze jest to, ze zanika mi pokarm, teraz to już wiem na pewno. Jest to moja największa porażka w życiu. Wiem, że walczyłam, ale cały czas sobie myślę - czy wystarczająco?? I tez jak ktoś sie mnie pyta czy karmie piersia i odpowiadam, ze nie to ludzie dziwnie reaguja i mam przez to jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze może jednak to moja wina...Jedno jest pewne: Przy drugim dziecku bedę mądrzejsza i już nie dam sie wmanewrować w szpitalu w butelkę, gdym miała taka wiedzę wtedy w szpitalu co teraz to na pewno by do tego nie doszło. Jest mi tylko przykro i płakać mi sie chce jak o tym mówię, nawet teraz... Idziemy dzisiaj do księdza zaklepać chrzciny. Chcemy je zrobić 25 wrzesnia. Idziemy dzisiaj również do przychodni maluszka, bo musimy się paru rzeczy dowiedzieć, bo w przyszłym tygodniu czeka nas pierwsza wizyta. Np czy trzeba wybrać lekarza prowadzącego, czy wcześniej się rejestruje na godziny i takie tam szczegóły. Cytat:
![]() Cytat:
Na buźce z 8 na uszku 1, na szyjce 1 i na brzuszku 1. Stało sie to dzień po takim upale, gdzie bylismy na spacerku i stwierdziłam, że mogabyć to potówki. Poczytałam co nie co i natrafiłam na taki sposób: "Na potówki: Gotuje 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodaje pół łyżeczki mączki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Tym magicznym eliksirem smaruje niuni buźkę i schodzi ![]() Marinka STO LAT!!!!
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja, lekko już popołudniowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba będę mieć małego marudera ![]() No właśnie! Wygląda na grubaska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
I oczywiście:
MARINA - STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Marina sto lat !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zadomowienie
|
Zmalowana - sprobuj ja jeszcze przekonac, powiedz, zeby nie kopala lezacego. Ja bym byla ostrozna we wpisywaniu kogos na liste swiadkow bez jego zgody. Ja tak kiedys zrobilam i potem ta osoba usilnie probowala mi zaszkodzic podczas zeznan w sadzie - wlasnie z zemsty, ze ja "wciagnelam w nie jej sprawy"... nie za bardzo miala czym zaszkodzic, ale powiedzmy, ze sie starala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak radził pediatra. I żeby dawać też probiotyki lakci-cos tam. Ja miałam kropelki biogaia także innego probiotyku nie kupowałam. Może coś nam doradzą mamy wprawione w karmieniu MM?
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego faktu NIE MOŻNA rozpatrywać w kwestii sukcesu czy porażki, tez chciałabym karmić wyłącznie piersia ale nie mogę i się pogodziłam że przy obecnej ilości jaką potrzebuje mała - ok. 100ml to moje cycki ma tylko na zaostrzenie apetytu czy deser, ew. do poprzytulania się w nocy. tu nie ma czyjejs winy tylko to po prostu fizjologia, jedne mamy maja tyle mleka ze 3 dzieci by wykarmiły a inne mają za mało - i ja się z tym pogodziłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem na 105 stronie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nam pediatra zanim zaczeliśmy podawać pepti doradziła w razie gdyby nie chciał pić od razu mieszanie z poprzednim mlekiem , przez dwa dni dodawać jedną miarkę peptki, przez kolejne 2 miarki i tak az całkowicie przejdziesz na pepti może tak spróbuj, my mieliśmy szczęście że nasz głodomor nie zauważył różnicy ![]() najdroższa solenizantko kochana nie będe wymyslać życzeń po prostu życzę Ci żeby spełniły sie wszystkie Twoje marzenia ![]() STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za naczyniaka trzymam kciuki żeby się wchłonął szybciutko ![]() Cytat:
![]() a ja padam , wczoraj od 18 do 21 atak bólu brzuszka , pierdki jak nie wiem co ale kupki nie było ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym cybex aton, znalazłam na all jakiś niby powystawowy 30% tańszy niż cena sklepowa, chciałam go kupić, ale przyjrzałam się i trochę wygląda jak podróbka - nakładki na pasy zupełnie inaczej wyglądają. Ciekawe czy podrabiają foteliki Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super, że już jesteście w domu. ![]() Czekam w takim razie na opis no i trzymam kciuki za karmienie. Cytat:
No właśnie, ja pisałam że miałam swojego jeszcze na zdjęciach z zerówki, czyli z 6 lat zanim się wchłonął. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
witam i ja dzisiaj
Marina, wszystkiego najlepszego!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmalowana, a nie możesz jej powiedzieć, że już za późno bo wczoraj ją podalaś...? ciekawe czemu tak się wycofuje... ![]() a u nas średnio...zawiozłam mocz do badania i czekam na wynik, wieczorem z nim znów do lekarza pojedziemy. Mały tak okropnie wczoraj płakał że w końcu dałam mu syrop przeciwbólowy, może troszkę pomogło bo noc jako tako, ale dziś też niespokojny i płaczliwy, widać że go coś boli... wczoraj od 18.00 do 3 w nocy nie siusiał nic a nic, pieluszki suche zupełnie... dziś rano czekaliśmy żeby złapać do badania, to biedak najpierw strasznie nóżki napiął, a potem jak siusiał to płakał ![]() ![]() ciekawe co w badaniu wyjdzie...co prawda analiza ogólna tylko a nie posiew na razie, ale może coś to da...
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zadomowienie
|
czesc
ja znowu przelotem, przperaszam ze tak mnie malo malz dzisiaj przyjezdza, zostanie na 3tygodnie na pewno ![]() czuje sie dobrze, smigam, jezdze... aaa wczoraj spuchly mi stopy, to tyle z negatywow, no i nie przesypiam calych nocy, bo mi srednio wygodnie i sie wierce wczoraj oddalam krew i mocz do badania - bo mam miec swiezy wynik na piatek a dzisiaj bylam w lumpku ![]() kupilam posciel do lozeczka jak nowa i do tego miesiste, porzadne przescieradlo frotte, w idealnym stanie ![]() i dla malego jeszcze koszule next w krate do tego jeansy (na ok 6 m-cy) Marina - wszystkiego najlepszego ![]() ![]() brumek, widzialam zdjecie Tymka, ale fajna mine zrobil! ![]() ![]() duzy chlopak z niego wszystkie zdjecia naszych dzieciaczkow sa sliczne, slodkie i nie przerwanie mnie zachwycaja!! kciuki zaciskam za wszytskich! ![]() ![]() za wizyty i pobyty w szpitalu tez ![]() a teraz zmykam na poczte
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-08-10 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, taka fajna dziewczyna z Ciebie i pod górkę. Nadejdzie dobry czas dla Ciebie, wiem co mówię ![]() Cytat:
Cytat:
To my po wizycie. Sara nie ma żadnego kataru a tym bardziej zapalenia płuc, tylko to ta cholerna sapka ![]() Rano udało nam się trochę glutów wyciągnąć, ale noc to była masakra ![]() A ta wysypka na twarzy, to powiedziała ze atopowe zapalenie skóry ![]() Ale ja w to nie wierzę, po pierwsze przy azs to strasznie swędzi, a mała się nie drapie, i jak porównywałam w necie to mi ewidentnie wygląda na trądzik niemowlęcy. Czy atopowe zapalenie skóry jest synonimem skazy białkowej? ![]() Kazała mi nie jeść nabiału. Ja i tak cyckiem już mało karmię, dokarmiam bebiko, w takim razie dlaczego mi nie przepisała mleka na receptę? A i 2 razy musiałam pytać o te krosteczki. Na początku oglądała ją pod innym kątem, napięcie mięśniowe, osłuchiwała, i nic nie powiedziała na twarz, tylko na końcu jak zapytałam. Podejrzewam, że tak palnęła, ale nie jest pewna. Nic nie kazała z tym robić. Dziewczyny co Wy na to? jak za tydzień nie zejdzie, to idę do dermatologa. A przy karmieniu mieszanym kazała dawać i wit K i D. -"Co wieś to inna pieśń" ![]() Nie wiem co teraz robić.Nie jeść nabiału? to mi nic nie zostanie. Kajool co Ty jesz? Muszę iść do innego lekarza HELP |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Święte słowa!
![]() |
#3208 |
Zadomowienie
|
aa mamy solenizantke! Marinko - zycze Ci samych prostych drog w zyciu - bo dosc juz przeszlas zakretów! i wsyzstkiego naj naj naj dla Ciebie i synka
![]() ![]() ![]() Karolinee - witamy, jestes dzielna kobitka! ![]() Kolina - to jeszcze dwa dni i koniec laby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
ooooj zapomniałam napisac, Brumeczku synio miodzio i minka pierwsza klasa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie! To dwie osobne jednostki chorobowe.
Mało tego, nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego! ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.