Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 11:32   #3181
_rudzia
Przyczajenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Witam, na początku przepraszam że się tak wtrącam, mamą zostanę w październiku ale czasami podczytuje Wasz wątek. Przeczytałam o tych naczyniakach które mają dzieci neroli i CrazyMachine i pozwolę coś od siebie napisać. Mojego męża chrześniaczka również go ma. Po urodzeniu był tylko małą różową plamką na czole która dość szybko się powiększyła, zrobiła intensywnie czerwona i bardzo wypukła, jest on długi na ok 3 cm i szeroki na 1,5cm. Była u kilku lekarzy, którzy zalecali noszenie opaski (miała spłaszczyć naczyniaka) - nic nie dało, potem były jakieś leki (miały zasuszyć) - nic nie dało. I ogólnie wszyscy mówili że samo się wchłonie. Niestety Zosia ma już 2,5 roku a naczyniak ani trochę się nie zmniejszył. Natomiast doszedł nowy problem mała jak widzi siebie w lustrze dostaje wręcz histerii że mama ma jej to zdjąć z czoła i zaczyna drapać. Dopiero jakieś pół roku temu jakiś lekarz skierował ich do warszawy, chyba do CZD. Niestety tam im powiedzieli że na leczenie jest już za późno także teraz będą się starać dostać na laserowe usuwanie. Dodam że inne dziecko w rodzinie (aktualnie 6msc) od razu skierowano do w-wy. Naczyniaka miała pod powieką i już zanika.
Także dziewczyny popytajcie lekarzy o możliwości leczenia tego już teraz bo niestety jak dziecko podrośnie a naczyniak zostanie to być może będzie chciało samo go sobie usunąć, a że jest on bardzo dobrze ukrwiony to wiadomo co się z tym wiąże.

Jeszcze raz przepraszam za wproszenie się do wątku
_rudzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:32   #3182
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jak ja kocham moją córcie!!!
Dziś znów pytam czy sie wyspała i jak sie spało a Ona takie cudne uśmieszki mi sprzedała
I jeszcze poiwiedziała-a grruuu,kie,a krrrr

I mamy chyba skok.Bo Perła miękko spi i nie pasuje Jej spanie w swoich ulubionych miejscach.
Jedynie w rożku.

A ten naczyniak tak sporo sie powiększył,jest wystający,bardzo czerwony i duży
słodka Izunia jest

a naczyniakiem się nie martw - wchłonie się - córeczka znajomych ma na ramieniu takiego dużego wystającego i chirurg kazał nosić jej taką uciskającą opaskę i się wchłania powoli tylko trzeba czasu i cierpliwości,

Izuni też się wchłonie z pewnością, a co mówili lekarze o tym naczyniaku?
Cytat:
Stronczek,Meszsares,Agni, Beatko,Marinko,Brunetko nawet sobie sprawy nie zdajecie,jak bardzo sie cieszę,ze mogę Wam czasem pomóc.
Tak bardzo chciałąbym kazdej z Was,nie na odległość no ale jak?
a co mogłabyś poradzić na to:
Julce w pachwinkach zrobiło się takie jakby otarcie/odparzenie - w miejscy gdzie skóra styka się ze skórą - ma to juz od kilku dni jak były te upały i to jej nie bardzo chce zejść - smaruje na zmianę Bepanthenem, Linomagiem, przemywam rumiankiem, pudruje Alantanem w zasypce i nic, trochę może zbledło ciut ale zaczerwienienie nadal jest i skóra się łuszczy w tym miejscu lekko. Boję się żeby się jej większa ranka nie zrobiła. Jak nie zacznie schodzić do jutra to może pojedziemy do pediatry skontrolować.

I na buzi wyszło jej 6 takich malutkich czerwonych krostek - w tym jedna poniżej szyjki, jedna na główce, na rączce, i jedna na paluszku - chyba coś ją uczuliło co zjadłam tylko co? oby nie było tego więcej...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Badanie nie było przyjemne, ale podejrzewam, że to nic w porównaniu z porodem...Trzeba się przyzwyczajać...
no powiem Ci że z tym co jest podczas porodu - taki ból to pikuś -Pan Pikuś
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyć mi się chcę Dlaczego zawsze mam pod górkę ? Koleżanka z pracy która mnie sama namawiała do związku z Dawcą wczoraj zgodziła się na bycie świadkiem w sądzie bo ją grzecznie poprosiłam. Dzisiaj napisała, że przemyślała i że jednak nie. A ona wszystko widziała od początku do końca, chodziliśmy we 4 na piwo itp. Na drugiego świadka mam moją przyjaciółkę, ale z racji tego że tu nie mieszka to widywaliśmy się rzadko. Nie chciałam być suką i wpisać ją na świadka bez zgody, ale wygląda na to że nie mam wyjścia ? Co robić (((
kurcze nieciekawie że się wycofała dziewczyna... a może się boi Dawcy? ja bym nie ryzykowała podawać jej na świadka bez jej zgody bo może zeznawać nie do końca po Twojej myśli i niekoniecznie zgodnie z prawdą - po prostu może zacząć kręcić i to nie byłoby korzystnie dla Ciebie..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-10 o 12:51
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:34   #3183
brunetka2000
Zakorzenienie

O matko !!!!!
Dopiero 12 a ja już padam na gębę
Zostałam pierwszy raz sama z mała , bo moja mama już nie przyjechała bo złapały ja korzonki
Ala jak na złość wogóle nie chce dzisiaj spać Co ją uśpię i położę do wózka to wstaje i ryczy
Jeszcze śniadania nie jadłam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:38   #3184
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny mój mały pije Nan pro 1 a dzisiaj mu kupiłam mleko hipp bo bebilonu 1 nie było

a co do naczyniaka to mojego M kuzynki córa miała ma teraz 3 lata i prawie wogóle go nie widać.Ale ost wykryli jej przepuklinę pępkową dopiero w tym wieku.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:45   #3185
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
O matko !!!!!
Zostałam pierwszy raz sama z mała , bo moja mama już nie przyjechała bo złapały ja korzonki
Ala jak na złość wogóle nie chce dzisiaj spać Co ją uśpię i położę do wózka to wstaje i ryczy
ja właśnie dopiero zjadłam śniadanie bo mi mała zasnęła a ja chce jeszcze w między czasie zupe ugotować - tż-ta też nie ma dziś bo pojechał do szwagra na działkę pomóc mu uporządkować bajzel po robotnikach i do wieczora go nie będzie...

ale wczoraj mi za to obiad ugotował więc drugie mam z wczoraj ale za mną chodzi jakaś zupa z ryżem....

Stary 2011-08-10, 11:51   #3186
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
O matko !!!!!
współczuję
mój śpi dobre 1,5h na brzuszku duży też śpi więc mam chwilkę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:55   #3187
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja mam problem - łobuz nie chce pić w ogóle Pepti ! Krzywi się, płacze, wypluwa, krztusi się - normalnie sajgon
Muszę go jakoś zmuszać, ale jak pił już 150 czasem 180 ml zwykłego Bebilonu, tu tego ledwo 80 wypije...
ale faktycznie, smak jest całkiem inny, fuj. Ale co to znaczy, ma pić i tyle!
Marinko mi polozna powiedziala ze te mleka Comfort czy Pepti to sa hydrilizaty i one są gorzkie, tak jak mowisz fuj i jak ja przechodzilam ze zwyklego Bebilonu na Comfort to mi powiedziala zebym sie nie zdziwila ze byc moze dziecko nie bedzie chcialo jesc na poczatku albo bedzie go jadlo o wiele mniej bo po prostu mu nie bedzie smakowalo. Ona to okreslila tak ze zwyklym mlekiem dziecko sie najada a czasem przejada ze smakiem a tym tylko moze jesc do pierwszego uczucia glodu bo wlasnie mu nie smakuje i wiecej nie chce mam nadzieje ze nie zamotalam Trzymam kciuki za Igorka

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sarka ma taki katar że coś okropnego
Nie pomaga woda morska, fridą nic nie da się wyciągnąć bo to już głęboko siedzi, oddycha ustami które ma już popękane, całą noc prawie nie spaliśmy.
To moja wina, może na dwór ją za lekko ubierałam
Tak się boję że to początek zapalenia płuc albo innego dziadostwa, na 12 idziemy do pediatry, do tego jeszcze kolka nad ranem ją męczyła.
Zawyta jestem jak bóbr.
Boję się.
Patik kochana trzymam kciuki zeby pediatra zaradzil odpowiednio na te doleglowosci Sarci

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ok laski, idę rodzic, wracam jutro.
wyślę smska do Stronczka jak się zacznie coś dziac
Agni82 oby szybko i bezbolesnie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-10 o 14:58
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:01   #3188
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam być w porządku wobec niej. Tylko tyle. Ale widzę po raz kolejny, że na ludzi nie ma co liczyć. Wiem, że rozprawa to nic miłego, ale sama oferowała pomoc, poza tym jest najważniejszym świadkiem.
Wpisuj i się nie zastanawiaj. Jak koleżanka to ją olej, gorzej jakby to była przyjaciółka. Tym bardziej, że jest najważniejszym świadkiem.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Post Iustyny gdzieś mi wcięło mleko odciągam laktatorem i wylewam mam nadzieje że po zakończeniu antybiotyku bede mogła wrócić do karmienia piersią . Czytałam ze u Ciebie też antybiotyk
Krystianek po bebilonie jeszcze nie robił kupki boje sie że bedzie go bolał brzuszek
Będzie antybiotyk bo ze szpitala wróciłam z grzybicą na dłoni . Przeniosło mi się na drugą rękę. Jedna już źle wygląda a dermatolog powiedziała, że jak karmię piersią to nic nie może mi przepisać, kazała tego tylko nie moczyć. A to nie dość, że boli i swędzi, to paskudnie wygląda. Poza tym boję się, że domowników zarażę .

Wahałam się 3 tygodnie, bo żal mi było małą odstawić ale sama się odstawiła i woli butelkę.

Moja też 2 dni kupy na sztucznym nie robiła bo za mało ją poiłam. Teraz daję dużo popić i robi, ale dopiero 3 dni jest na sztucznym.

Marina 100 lat!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-08-10 o 12:04
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:05   #3189
madzia1k1
Raczkowanie

Witam!!!

Ja tak szybciutko, Dominik coś dzisiaj niespokojny jest, bo co 1,5 godz. od 6 rana się budzi. Ale na szczęście brzuszek go raczej nie boli, bo chce za każdym razem jeść i potem dalej usypia. Może zaczyna więcej potrzebować mleczka, bo jak na razie przez ponad tydzień wypijał jednorazowo 70ml, a teraz już mu to nie starcza i czasami muszę dorabiać 30.

Z tych złych wiadomości to jeszcze jest to, ze zanika mi pokarm, teraz to już wiem na pewno. Jest to moja największa porażka w życiu. Wiem, że walczyłam, ale cały czas sobie myślę - czy wystarczająco?? I tez jak ktoś sie mnie pyta czy karmie piersia i odpowiadam, ze nie to ludzie dziwnie reaguja i mam przez to jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze może jednak to moja wina...Jedno jest pewne: Przy drugim dziecku bedę mądrzejsza i już nie dam sie wmanewrować w szpitalu w butelkę, gdym miała taka wiedzę wtedy w szpitalu co teraz to na pewno by do tego nie doszło. Jest mi tylko przykro i płakać mi sie chce jak o tym mówię, nawet teraz...

Idziemy dzisiaj do księdza zaklepać chrzciny. Chcemy je zrobić 25 wrzesnia. Idziemy dzisiaj również do przychodni maluszka, bo musimy się paru rzeczy dowiedzieć, bo w przyszłym tygodniu czeka nas pierwsza wizyta. Np czy trzeba wybrać lekarza prowadzącego, czy wcześniej się rejestruje na godziny i takie tam szczegóły.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki meldujemy się w końcu na wątku z Majeczką. Oczywiście nie nadrobię, tego co napłodziłyście choć jestem bardzo ciekawa, co tam u Was... Cos nie coś rzucę okiem, co by wiedzieć, która urodziła
My od poniedziałku w domku. Mała ogólnie jest na razie grzeczna. Największy problem mamy oczywiście z karmieniem bo mała nadal nie chce ssać moich cycków. Jeden jak tako załapała, ale chyba się nim nie najada, drugiego w ogóle nie chce wziąć do buzi także póki co przystawiam ją do jednej piersi (wtedy krzyczy, płacze i marudzi) albo po prostu ściągam pokarm elektrycznym laktatorem i to jest raczej moje główne zajęcie teraz - dojenie pokram podaję póżniej strzykawką przez sondę i to jest chyba najbardziej męczące i przyznaję nie raz nie dwa, że mam ochotę dać jej butlę. Na razie walczymy o naturalne karmienie ale nie wiem jak długo... Chyba powoli mam dosyć, ale znajome dzieciate oraz rodzinka dopingują mnie do próbowania, czym wpędzają mnie w wyrzuty sumienia, bo uważają, że nie powinnam dawać butelki tylko na siłę walczyć, a mnie się wydaje, że to trochę nei ma sensu... No nic, zobaczymy jak będzie...
A tak to jak się naje to śpi, na razie budzi się co 3h choć dzis w nocy spała 5h troszkę ją męczą chyba problemy brzuszkowe bo się pręży i wije czasami a kupki nie ma, a jak jest to mało no i ma jakieś uczulenie, na które w szpitalu pediatra stwierdziła, że to pokrzywka i nic z tym nie trzeba robić, ale mnie się to nie podoba

i to tyle u nas na razie. Tatuś w małej zakochany, pomaga jak może, także jestem zadowolona z niego i dumna

I jak się ogarnę to opiszę swój poród - był krótki, ale z małymi komplikacjami, także później przez położną, która przyjmowała mój poród i lekarkę, która szyła, zostałam okrzyknięta dzielna mamuśka

I info dla Bridy - rodziłam w św. Zofii i jestem bardzo zadowolona z opieki, także polecam. Więcej napiszę przy opisie porodu
Witaj z powrotem. Fajnie, że układa Wam się dobrze i malutka w miarę spokojna jest. i dla tatusia, ze dzielnie sobie radzi.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
słodka Izunia jest

I na buzi wyszło jej 6 takich malutkich czerwonych krostek - w tym jedna poniżej szyjki, jedna na główce, na rączce, i jedna na paluszku - chyba coś ją uczuliło co zjadłam tylko co? oby nie było tego więcej...
U Dominika też dokładnie tak samo wyskoczyły malutkie krosteczki.
Na buźce z 8 na uszku 1, na szyjce 1 i na brzuszku 1. Stało sie to dzień po takim upale, gdzie bylismy na spacerku i stwierdziłam, że mogabyć to potówki. Poczytałam co nie co i natrafiłam na taki sposób: "Na potówki:
Gotuje 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodaje pół łyżeczki mączki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Tym magicznym eliksirem smaruje niuni buźkę i schodzi" Spróbowałam, i chyba jest lepiej, bo już mniej widoczne są te krosteczki, ale smarowałam dopiero dwa razy.

Marinka STO LAT!!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:20   #3190
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Będzie antybiotyk bo ze szpitala wróciłam z grzybicą na dłoni . Przeniosło mi się na drugą rękę. Jedna już źle wygląda a dermatolog powiedziała, że jak karmię piersią to nic nie może mi przepisać, kazała tego tylko nie moczyć. A to nie dość, że boli i swędzi, to paskudnie wygląda. Poza tym boję się, że domowników zarażę .
no to ładnie Cię w szpitalu urządzili z tą grzybicą.. ja na szczęście nie złapałam żadnego gratisa w naszym szpitalu.

Stary 2011-08-10, 12:22   #3191
brumek
Zakorzenienie

Witam się i ja, lekko już popołudniowo

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja dopiero znalazłam czas napisac kilka słów. Dzis miałam Troche zajęc w ciagu dnia. Rano miałam wizyte u pani doktor, a pozniej byłam u Meza w pracy i dzien zlecial. Po powrocie obiadek i relaks przy filmie.
Pani doktor potraktowała mnie bardzo powaznie. Zbadała ciśnienie dwa razy, posluchalysmy serduszka mojej Wici, pomacala brzuch, zbadała siusiu, ale UWAGA zapomniala pomierzyc centymetrem. Takze nie jestem pewna czy wizyty nie trzeba bedzie powtorzyc
No ale na koniec orzekła ze:
- dziecko jest duże (nie wiem czy sie cieszyć czy nie??)
- mocz czysty
- ciśnienie ciut za wysokie( 140/70) dzwoniła do szpitala na konsultacje w mojej sprawie, chciała mnie tam wysłać żeby mnie obejrzeli ale osoba po drugiej stronie stwierdziła ze nie na potrzeby.
No to naprawdę się tym razem wykazała służba zdrowia, że Cię tak przebadała a nie tylko pomierzyła dookoła

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku niespodzianka super, Ciesze sie ze Tymek jest zdrowiutkim chłopcem i bardzo ładnym mimo tej marsowej miny na zdjęciu.
Cytat:
Brumek cudny ten twój synio
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek Tymek faktycznie zrobił minę po co mu przeszkadzacie
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
sliczny Tymek
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku mina Tymka powalalająca, ewidentnie coś mu nie pasowało
Dzięki dziewczynki
Chyba będę mieć małego marudera

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumku nietęga mina, a wogóle to ma taką okrąglutką mine
No właśnie! Wygląda na grubaska

Cytat:

Cytat:
Koleżanka z pracy która mnie sama namawiała do związku z Dawcą wczoraj zgodziła się na bycie świadkiem w sądzie bo ją grzecznie poprosiłam. Dzisiaj napisała, że przemyślała i że jednak nie. A ona wszystko widziała od początku do końca.
Pewnie się wystraszyła, że będzie mieć potem nieprzyjemną atmosferę w pracy...

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek no mina Tymka wymiataa z ta waga Tymka tez ciekawe,jak wyjdzie az niemozliwe zeby tyle przybral od ostatniej wizyty,jeszcze
Wiesz co, może i trochę możliwe. Bo tamto USG miałam 19 lipca i ważył ponad 2400. Czyli minęło 3 tygodnie. A w 8-9 miesiącu to największe skoki wagi są, czyli tycie po 200g tygodniowo jest bardzo realne. Tak mi sie wydaje. I to by się zgadzało, że może nie ma 3300-3400 ale 3000

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 12:24   #3192
brumek
Zakorzenienie

I oczywiście:
MARINA - STO LAT
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2011-08-10, 12:26   #3193
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Wahałam się 3 tygodnie, bo żal mi było małą odstawić ale sama się odstawiła i woli butelkę.

Moja też 2 dni kupy na sztucznym nie robiła bo za mało ją poiłam. Teraz daję dużo popić i robi, ale dopiero 3 dni jest na sztucznym.

Marina 100 lat!
Mój synek z piersi też pił i dlatego ciężko jest go odstawiać a dopiero od wczoraj jest na samym bebilonie . Czym poisz małą bo ja tylko wodą z glukozą

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Marina sto lat !!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:42   #3194
meszsares
Zadomowienie

Zmalowana - sprobuj ja jeszcze przekonac, powiedz, zeby nie kopala lezacego. Ja bym byla ostrozna we wpisywaniu kogos na liste swiadkow bez jego zgody. Ja tak kiedys zrobilam i potem ta osoba usilnie probowala mi zaszkodzic podczas zeznan w sadzie - wlasnie z zemsty, ze ja "wciagnelam w nie jej sprawy"... nie za bardzo miala czym zaszkodzic, ale powiedzmy, ze sie starala.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:52   #3195
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Zmalowana - sprobuj ja jeszcze przekonac, powiedz, zeby nie kopala lezacego. Ja bym byla ostrozna we wpisywaniu kogos na liste swiadkow bez jego zgody. Ja tak kiedys zrobilam i potem ta osoba usilnie probowala mi zaszkodzic podczas zeznan w sadzie - wlasnie z zemsty, ze ja "wciagnelam w nie jej sprawy"... nie za bardzo miala czym zaszkodzic, ale powiedzmy, ze sie starala.
jestem tego samego zdania

Stary 2011-08-10, 12:53   #3196
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mój synek z piersi też pił i dlatego ciężko jest go odstawiać a dopiero od wczoraj jest na samym bebilonie . Czym poisz małą bo ja tylko wodą z glukozą
Też wodą z glukozą, muszę kupić jakąś herbatkę koperkową i kuzynka radziła plantex(jedną saszetkę dziennie). Daję jej dużo tej wody. Dwa dni była zatkana ale wypiła 200ml glukozy na kilka razy i poszły 2 gęste kupy.

Tak radził pediatra. I żeby dawać też probiotyki lakci-cos tam. Ja miałam kropelki biogaia także innego probiotyku nie kupowałam.

Może coś nam doradzą mamy wprawione w karmieniu MM?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:06   #3197
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Z tych złych wiadomości to jeszcze jest to, ze zanika mi pokarm, teraz to już wiem na pewno. Jest to moja największa porażka w życiu. Wiem, że walczyłam, ale cały czas sobie myślę - czy wystarczająco?? I tez jak ktoś sie mnie pyta czy karmie piersia i odpowiadam, ze nie to ludzie dziwnie reaguja i mam przez to jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze może jednak to moja wina...Jedno jest pewne: Przy drugim dziecku bedę mądrzejsza i już nie dam sie wmanewrować w szpitalu w butelkę, gdym miała taka wiedzę wtedy w szpitalu co teraz to na pewno by do tego nie doszło. Jest mi tylko przykro i płakać mi sie chce jak o tym mówię, nawet teraz...
kochana, ja od poczatku mam mało pokarmu i musze dokarmiac mm

i tego faktu NIE MOŻNA rozpatrywać w kwestii sukcesu czy porażki,
tez chciałabym karmić wyłącznie piersia ale nie mogę i się pogodziłam że przy obecnej ilości jaką potrzebuje mała - ok. 100ml to moje cycki ma tylko na zaostrzenie apetytu czy deser, ew. do poprzytulania się w nocy.

tu nie ma czyjejs winy tylko to po prostu fizjologia, jedne mamy maja tyle mleka ze 3 dzieci by wykarmiły a inne mają za mało - i ja się z tym pogodziłam

Stary 2011-08-10, 13:14   #3198
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wyć mi się chcę Dlaczego zawsze mam pod górkę ? Koleżanka z pracy która mnie sama namawiała do związku z Dawcą wczoraj zgodziła się na bycie świadkiem w sądzie bo ją grzecznie poprosiłam. Dzisiaj napisała, że przemyślała i że jednak nie. A ona wszystko widziała od początku do końca, chodziliśmy we 4 na piwo itp. Na drugiego świadka mam moją przyjaciółkę, ale z racji tego że tu nie mieszka to widywaliśmy się rzadko. Nie chciałam być suką i wpisać ją na świadka bez zgody, ale wygląda na to że nie mam wyjścia ? Co robić (((
To ładnie Cię urządziła . Zadzwoń do niej i spróbuj przekonać. Jeśli nadal będzie odmawiała, to weź ją na litość. Ale można liczyć na znajomych...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:15   #3199
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,witam się ze szpitalnego łóżka.
Tz mi zostawił swój tel z dostępem do internetu,bo umieralam z nudów .
W czw mam mieć cesarskie cięcie,powoli się z tym oswajam czytając opisy porodow dziewczyn po cięciu.
Trzymajcie za nas mocno kciuki!

Pieleszko wszystkiego najlepszego!

Jestem na 105 stronie później sie odezwe, bo narazie porządki wzywają.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:16   #3200
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja mam problem - łobuz nie chce pić w ogóle Pepti ! Krzywi się, płacze, wypluwa, krztusi się - normalnie sajgon
Muszę go jakoś zmuszać, ale jak pił już 150 czasem 180 ml zwykłego Bebilonu, tu tego ledwo 80 wypije...
ale faktycznie, smak jest całkiem inny, fuj. Ale co to znaczy, ma pić i tyle!

kochana nam pediatra zanim zaczeliśmy podawać pepti doradziła w razie gdyby nie chciał pić od razu mieszanie z poprzednim mlekiem , przez dwa dni dodawać jedną miarkę peptki, przez kolejne 2 miarki i tak az całkowicie przejdziesz na pepti może tak spróbuj, my mieliśmy szczęście że nasz głodomor nie zauważył różnicy

najdroższa solenizantko kochana nie będe wymyslać życzeń po prostu życzę Ci żeby spełniły sie wszystkie Twoje marzenia

STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Cytat:

Cytat:
Dziś znów pytam czy sie wyspała i jak sie spało a Ona takie cudne uśmieszki mi sprzedała

I mamy chyba skok.Bo Perła miękko spi i nie pasuje Jej spanie w swoich ulubionych miejscach.
Jedynie w rożku.

A ten naczyniak tak sporo sie powiększył,jest wystający,bardzo czerwony i duży

Brida nie mam pojecia.Ja się nie znam na wózkach
Nerolki ja też chłone Twoje posty jak gabka wodę ale nie daję rady odpisywac niestety nie mój głodzik nie ma potrzeby praktycznie spania w ciągu dnia
a za naczyniaka trzymam kciuki żeby się wchłonął szybciutko

Cytat:
wpisuj bez pytania, ona nie jest fer Ty też nie musisz wie że jako jedyna może Ci pomóc więc olej skrupuły , teraz najwazniejszy jest Filip i Ty a z tą laską ja bym się już nie kolegowała

a ja padam , wczoraj od 18 do 21 atak bólu brzuszka , pierdki jak nie wiem co ale kupki nie było , nocka ok ale dziś od 8:30 w zasadzie do prawie 12 powtórka z rozrywki ... ale w końcu poszła kupka i Szymus śpi spokojnie a ja regeneruję siły sprzatając całe mieszkanie...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:18   #3201
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła fotelik, który można wpiąć w stelaż wózka ew. można kupić adapter do fotelika. My mamy innej firmy wózek i innej fotelik i nie mamy adaptera i utrudnia Nam to życie jak gdzieś chcemy jechać, bo trzeba brać i fotelik i cały wózek...
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kochana my mamy wózek Tako Warrior i fotelik Maxi Cosi Cabrio fix
Kupujesz adaptery - 90zł z przesyłką chyba czy jakoś tak na allegro i bez problemu możesz wpiąć fotelik

Zależy też o jakim lepszym foteliku myślałaś, zorientuj się czy są dostępne adaptery do danego fotelika

Bo faktycznie ten, który jest w zestawie Tako jest delikatnie mówiąc... lipny...

http://allegro.pl/listing.php/search...g=adapter+tako

.
Dzięki dziewczynki, ogarnęłam temat uff

Chciałabym cybex aton, znalazłam na all jakiś niby powystawowy 30% tańszy niż cena sklepowa, chciałam go kupić, ale przyjrzałam się i trochę wygląda jak podróbka - nakładki na pasy zupełnie inaczej wyglądają. Ciekawe czy podrabiają foteliki

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki meldujemy się w końcu na wątku z Majeczką. Oczywiście nie nadrobię, tego co napłodziłyście choć jestem bardzo ciekawa, co tam u Was... Cos nie coś rzucę okiem, co by wiedzieć, która urodziła
My od poniedziałku w domku. Mała ogólnie jest na razie grzeczna. Największy problem mamy oczywiście z karmieniem bo mała nadal nie chce ssać moich cycków. Jeden jak tako załapała, ale chyba się nim nie najada, drugiego w ogóle nie chce wziąć do buzi także póki co przystawiam ją do jednej piersi (wtedy krzyczy, płacze i marudzi) albo po prostu ściągam pokarm elektrycznym laktatorem i to jest raczej moje główne zajęcie teraz - dojenie pokram podaję póżniej strzykawką przez sondę i to jest chyba najbardziej męczące i przyznaję nie raz nie dwa, że mam ochotę dać jej butlę. Na razie walczymy o naturalne karmienie ale nie wiem jak długo... Chyba powoli mam dosyć, ale znajome dzieciate oraz rodzinka dopingują mnie do próbowania, czym wpędzają mnie w wyrzuty sumienia, bo uważają, że nie powinnam dawać butelki tylko na siłę walczyć, a mnie się wydaje, że to trochę nei ma sensu... No nic, zobaczymy jak będzie...
A tak to jak się naje to śpi, na razie budzi się co 3h choć dzis w nocy spała 5h troszkę ją męczą chyba problemy brzuszkowe bo się pręży i wije czasami a kupki nie ma, a jak jest to mało no i ma jakieś uczulenie, na które w szpitalu pediatra stwierdziła, że to pokrzywka i nic z tym nie trzeba robić, ale mnie się to nie podoba

i to tyle u nas na razie. Tatuś w małej zakochany, pomaga jak może, także jestem zadowolona z niego i dumna

I jak się ogarnę to opiszę swój poród - był krótki, ale z małymi komplikacjami, także później przez położną, która przyjmowała mój poród i lekarkę, która szyła, zostałam okrzyknięta dzielna mamuśka

I info dla Bridy - rodziłam w św. Zofii i jestem bardzo zadowolona z opieki, także polecam. Więcej napiszę przy opisie porodu

Super, że już jesteście w domu.

Czekam w takim razie na opis no i trzymam kciuki za karmienie.

Cytat:
Napisane przez _rudzia Pokaż wiadomość
Witam, na początku przepraszam że się tak wtrącam, mamą zostanę w październiku ale czasami podczytuje Wasz wątek. Przeczytałam o tych naczyniakach które mają dzieci neroli i CrazyMachine i pozwolę coś od siebie napisać. Mojego męża chrześniaczka również go ma. Po urodzeniu był tylko małą różową plamką na czole która dość szybko się powiększyła, zrobiła intensywnie czerwona i bardzo wypukła, jest on długi na ok 3 cm i szeroki na 1,5cm. Była u kilku lekarzy, którzy zalecali noszenie opaski (miała spłaszczyć naczyniaka) - nic nie dało, potem były jakieś leki (miały zasuszyć) - nic nie dało. I ogólnie wszyscy mówili że samo się wchłonie. Niestety Zosia ma już 2,5 roku a naczyniak ani trochę się nie zmniejszył. Natomiast doszedł nowy problem mała jak widzi siebie w lustrze dostaje wręcz histerii że mama ma jej to zdjąć z czoła i zaczyna drapać. Dopiero jakieś pół roku temu jakiś lekarz skierował ich do warszawy, chyba do CZD. Niestety tam im powiedzieli że na leczenie jest już za późno także teraz będą się starać dostać na laserowe usuwanie. Dodam że inne dziecko w rodzinie (aktualnie 6msc) od razu skierowano do w-wy. Naczyniaka miała pod powieką i już zanika.
Także dziewczyny popytajcie lekarzy o możliwości leczenia tego już teraz bo niestety jak dziecko podrośnie a naczyniak zostanie to być może będzie chciało samo go sobie usunąć, a że jest on bardzo dobrze ukrwiony to wiadomo co się z tym wiąże.

Jeszcze raz przepraszam za wproszenie się do wątku :
Dobrze, że piszesz. Zaciekawiło mnie to, jak się leczy żeby zniknął.
No właśnie, ja pisałam że miałam swojego jeszcze na zdjęciach z zerówki, czyli z 6 lat zanim się wchłonął.

Cytat:
Zgadzam się w zupełności. Trzeba ostrożnie.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:26   #3202
aania_20
Zakorzenienie

witam i ja dzisiaj
Marina, wszystkiego najlepszego!!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Moj maz dzisiaj zdaje prawo jazdy. Prosze o kciuki
powodzenia!

Cytat:
Daj znać koniecznie, trzymam

Cytat:
cudna jest

Zmalowana, a nie możesz jej powiedzieć, że już za późno bo wczoraj ją podalaś...? ciekawe czemu tak się wycofuje...

a u nas średnio...zawiozłam mocz do badania i czekam na wynik, wieczorem z nim znów do lekarza pojedziemy. Mały tak okropnie wczoraj płakał że w końcu dałam mu syrop przeciwbólowy, może troszkę pomogło bo noc jako tako, ale dziś też niespokojny i płaczliwy, widać że go coś boli...
wczoraj od 18.00 do 3 w nocy nie siusiał nic a nic, pieluszki suche zupełnie... dziś rano czekaliśmy żeby złapać do badania, to biedak najpierw strasznie nóżki napiął, a potem jak siusiał to płakał
ciekawe co w badaniu wyjdzie...co prawda analiza ogólna tylko a nie posiew na razie, ale może coś to da...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:41   #3203
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Chciałabym cybex aton, znalazłam na all jakiś niby powystawowy 30% tańszy niż cena sklepowa, chciałam go kupić, ale przyjrzałam się i trochę wygląda jak podróbka - nakładki na pasy zupełnie inaczej wyglądają. Ciekawe czy podrabiają foteliki
Ja mam cybex aton

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a u nas średnio...zawiozłam mocz do badania i czekam na wynik, wieczorem z nim znów do lekarza pojedziemy. Mały tak okropnie wczoraj płakał że w końcu dałam mu syrop przeciwbólowy, może troszkę pomogło bo noc jako tako, ale dziś też niespokojny i płaczliwy, widać że go coś boli...
wczoraj od 18.00 do 3 w nocy nie siusiał nic a nic, pieluszki suche zupełnie... dziś rano czekaliśmy żeby złapać do badania, to biedak najpierw strasznie nóżki napiął, a potem jak siusiał to płakał
ciekawe co w badaniu wyjdzie...co prawda analiza ogólna tylko a nie posiew na razie, ale może coś to da...
Oj, ten brak siusiania to niedobrze Biedny malutek
Stary 2011-08-10, 13:42   #3204
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
To ładnie Cię urządziła . Zadzwoń do niej i spróbuj przekonać. Jeśli nadal będzie odmawiała, to weź ją na litość. Ale można liczyć na znajomych...
taaak, ja tez calkiem niedawno przekonalam sie, ze madrze prawil kardynal Richelieu w swojej slynnej maksymie: "Boże strzeż mnie od fałszywych przyjaciół, z wrogami sobie poradze"
Stary 2011-08-10, 13:49   #3205
Kolina
Zadomowienie

czesc
ja znowu przelotem, przperaszam ze tak mnie malo
malz dzisiaj przyjezdza, zostanie na 3tygodnie na pewno w piatek mam cc, jutro ostatni dzien przygotowan, chociaz torbe mam juz od kilku dni spakowana

czuje sie dobrze, smigam, jezdze... aaa wczoraj spuchly mi stopy, to tyle z negatywow, no i nie przesypiam calych nocy, bo mi srednio wygodnie i sie wierce
wczoraj oddalam krew i mocz do badania - bo mam miec swiezy wynik na piatek
a dzisiaj bylam w lumpku pamietacie taka atrakcje?
kupilam posciel do lozeczka jak nowa i do tego miesiste, porzadne przescieradlo frotte, w idealnym stanie
i dla malego jeszcze koszule next w krate do tego jeansy (na ok 6 m-cy)

Marina - wszystkiego najlepszego samych pogodnych dni i zyczliwych dobrych ludzi wkolo, duzo zdrowia

brumek, widzialam zdjecie Tymka, ale fajna mine zrobil! moze nie koniecznie jest zly? moze tak intensywnie myslal??
duzy chlopak z niego

wszystkie zdjecia naszych dzieciaczkow sa sliczne, slodkie i nie przerwanie mnie zachwycaja!!

kciuki zaciskam za wszytskich! egzaminy na prawo jazdy, odpadajace kikutki-pepuszki, za swiadka zmalowanej, za karmienie, czy to mm czy naturalne, byle dzieciak byl najedzony i slicznie rosl
za wizyty i pobyty w szpitalu tez

a teraz zmykam na poczte

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:50
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:51   #3206
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony może być tak, że jak ją wpiszesz bez jej zgody to będzie motała i utrudniała sprawę. Może dawca ją nastraszył? spróbuj jeszcze raz z nią porozmawiać. Nie wiem co Ci doradzić, może ona boi się czegoś? uczestniczenie w rozprawach to też swego rodzaju stres..no nie wiem.
Kurde, taka fajna dziewczyna z Ciebie i pod górkę. Nadejdzie dobry czas dla Ciebie, wiem co mówię

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kochana my mamy wózek Tako Warrior i fotelik Maxi Cosi Cabrio fix
Kupujesz adaptery - 90zł z przesyłką chyba czy jakoś tak na allegro i bez problemu możesz wpiąć fotelik

Zależy też o jakim lepszym foteliku myślałaś, zorientuj się czy są dostępne adaptery do danego fotelika

Bo faktycznie ten, który jest w zestawie Tako jest delikatnie mówiąc... lipny...

http://allegro.pl/listing.php/search...g=adapter+tako

Witam mamusie

poczytałam chwilę przy karmieniu, a teraz lece się zbierać... jedziemy ściągnąć szwy i z małą do lekarza od razu, bo dziwnie harczy.... jak ją trzymam na ręku i oddycha to aż czuć po ręce... nie wiem czy to jakieś pozostałości po porodzie czy infekcja, wolę sprawdzić...
Brida ja mam tak samo jak agula, za adaptery zapłaciliśmy coś koło 50 zł w sklepie gdzie wózek i fotelik kupowaliśmy. Zapytaj sprzedawce, na pewno mają

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny kocham BIEDRONKE, kupilam sobie mleko bez laktozy i bede robila nalesniki albo racuchy. Mniami mniami, tak bardzo za tym tesknilam
Możesz napisać co to za mleko? jak się nazywa?

To my po wizycie.
Sara nie ma żadnego kataru a tym bardziej zapalenia płuc, tylko to ta cholerna sapka już 2 razy zaliczyłam fałszywy alarm. Drogi oddechowe czyste.
Rano udało nam się trochę glutów wyciągnąć, ale noc to była masakra Pozostaje woda morska i frida kilka razy dziennie.

A ta wysypka na twarzy, to powiedziała ze atopowe zapalenie skóry
Ale ja w to nie wierzę, po pierwsze przy azs to strasznie swędzi, a mała się nie drapie, i jak porównywałam w necie to mi ewidentnie wygląda na trądzik niemowlęcy.
Czy atopowe zapalenie skóry jest synonimem skazy białkowej?

Kazała mi nie jeść nabiału. Ja i tak cyckiem już mało karmię, dokarmiam bebiko, w takim razie dlaczego mi nie przepisała mleka na receptę?
A i 2 razy musiałam pytać o te krosteczki. Na początku oglądała ją pod innym kątem, napięcie mięśniowe, osłuchiwała, i nic nie powiedziała na twarz, tylko na końcu jak zapytałam. Podejrzewam, że tak palnęła, ale nie jest pewna. Nic nie kazała z tym robić.
Dziewczyny co Wy na to? jak za tydzień nie zejdzie, to idę do dermatologa.
A przy karmieniu mieszanym kazała dawać i wit K i D. -"Co wieś to inna pieśń" i bądź człowieku mądry.
Nie wiem co teraz robić.Nie jeść nabiału? to mi nic nie zostanie.
Kajool co Ty jesz? Muszę iść do innego lekarza
HELP
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:51   #3207
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
taaak, ja tez calkiem niedawno przekonalam sie, ze madrze prawil kardynal Richelieu w swojej slynnej maksymie: "Boże strzeż mnie od fałszywych przyjaciół, z wrogami sobie poradze"
Święte słowa!

Stary 2011-08-10, 13:57   #3208
meszsares
Zadomowienie

aa mamy solenizantke! Marinko - zycze Ci samych prostych drog w zyciu - bo dosc juz przeszlas zakretów! i wsyzstkiego naj naj naj dla Ciebie i synka

Karolinee - witamy, jestes dzielna kobitka!
Kolina - to jeszcze dwa dni i koniec laby bedziemy mocno trzymac kciuki!
Stary 2011-08-10, 13:59   #3209
dziubek79
Zakorzenienie

ooooj zapomniałam napisac, Brumeczku synio miodzio i minka pierwsza klasa
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:09   #3210
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Czy atopowe zapalenie skóry jest synonimem skazy białkowej?
Absolutnie nie! To dwie osobne jednostki chorobowe.
Mało tego, nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ooooj zapomniałam napisac, Brumeczku synio miodzio i minka pierwsza klasa
Dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości