|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Hej, hej
![]() Eloe - dzięki serdeczne za rady, muszę znaleźć warunki, żeby lepiej obfotografować swoje włosy, ale jak je zrobię to z pewnością wrzucę do któregoś wątku (jest chyba osobny do tego celu) i poproszę o radę. Nie mam pojęcia, jaką mam porowatość. Włosy ciężko zmoczyć i jednocześnie ciężko utrzymać nawilżenie. Muszę wymyślić porządne zabezpieczenie, ale na razie jest ciężko. Pomaga parafina dodana do odżywki do spłukiwania, ale przeczytałam, że różnie bywa z jej zmywalnością, więc chwilowo odłożyłam ją na półkę. Naturia jest fajna w minimalnej ilości i użyta do reanimacji włosów natomiast jako odżywka b/s prostuje loki - dokładnie tak, jak dziewczyny wcześniej tu pisały. Muszę polegać na balsamie FC no i że ulubione odżywki emolientowe d/s choć trochę "załatają" dziury aaaa i przecież płukankę z cytryny mogę zrobić...Dzisiaj planuję połazić z henną na głowie Ostatnio zrobiłam sobie mieszankę henny, maski L'biotiki z miodem i żelu aloesowego Gorvity i łaziłam tak kilka godzin. Tak a propos Gorvity, ich żel aloesowy jest ok, ale zdecydowanie wolę Panthenol - nie wiem czemu, ale jakoś w bardziej widoczny sposób poprawia nawilżenie. Używam go w różnych konfiguracjach, jako dodatek do czegoś (do henny, odżywki d/s, odżywki b/s, nawet raz do oliwy dodałam) lub solo, zawsze jest fajnie
|
#39272 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zamiast wódki-wino, zamiast keyboardu udającego wszystkie instrumenty- zespół (jest sporo zespołów w których grają muzycy po AM), listę dań skrócić o połowę , tort bez masy cukrowej . I już jest super!![]() Cytat:
! Ostatnio było pięknieSzukałaś chyba suszarki z dyfuzorem, prawda? A patrzyłaś na stronę rtv euro agd? Też się przymierzam do zakupu, bo moja stara suszarka nie ma ani dyfuzora, ani chłodnego nawiewu, ani jonizacji. Ot taki stary grzyb . Babyliss taki, jak ma Eloe kosztuje tam 199zł.Cytat:
![]() , ale pierwsze dni w pierwszej pracy świeżo po studiach to dopiero jest przeżycie .
|
|||
|
|
|
#39273 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jeszcze nie stosowałam, w ogóle go nie widziałam Jednak dość zachęcająco o nim piszesz. Tymczasem się zahelfowałam i zakupiłam moją pierwszą Vatikę. Zaszalałam nieco, ale myślę, ze warto. będzie hennowanie Cytat:
Inaczej zacznie się robić galimatias. W końcu coraz więcej produktów można kupić w kraju John Masters i gdybyśmy tak wyszczególniały kto, co i gdzie, to same miałybyśmy mętlik Cytat:
I zwykle wychodzi drogo. Ale w przypadku LP&P warto.W TKMaxxx nie ma specjalnego wyboru kosmetyków, więc YTC nie ma co się spodziewać. Chociaż może kiedyś? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny na pewno tez chętnie obejrzą i pomogą z porowatością nie ma co się spieszyć. Obserwuj włosy, testuj, kombinuj. To przyjdzie z czasem. Ja lecę
|
|
#39274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to wyjdzie)Cytat:
Cytat:
jeszcze nei obsługiwałam tego ustrojstwa więc trochę mnie stresuje ten aspekt, no ale oby wszystko było ok!Cytat:
oby wszystko było jak najbardziej ok
|
|
#39275 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje loczki są takie sobie
.Włosy zaczęły mi się kręcić jakieś dwa lata temu.Zazwyczaj stosowałam szampon, odżywkę do spłukiwania plus nawilżająca odżywka w mgiełce, myję je co drugi dzień.Do stylizacji czasem lakier.Włosów nie czeszę robię tylko przedziałek, resztę załatwiam za pomocą rąk.Nie używam suszarek,lokówek,prostown ic.Farbuje je co trzy miesiące.Kolor naturalny średni blond.Anoska Maskę znalazłam czytając wiadomość https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=15341114 w podpunkcie Oczyszczanie włosów i skalpu https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5040 punkt 9) Profis - Coco Mask - Maska kokosowa analiza zdjęcie .Jutro zachaczę też o Rossmanna
|
#39276 | |
|
Zadomowienie
|
z mazideł
Cytat:
Właśnie widziałam, że większość ma chyba ten FEOG, ale na mazidłach go nie ma więc nie wiedziałam, który z tamtych 3 byłby najlepszy. ![]() Jeśli zdecyduję się na konserwant, to wezmę ten co mówisz
|
|
|
#39277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem jakie sobie wyobrażałam, ale ładne i w świetnej formie Dopiero wróciłam z pracy :/ Jeśli nie zasnę nad obiadem - spróbuję coś poreanimować
|
|||
|
|
|
#39278 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Z suszarką na pewno będzie lepiej. Wolę suszarkę niż naturalne schnięcie (szybciej, wygodniej, większa objętość) Cytat:
Cytat:
(powoli dam radę)Cytat:
, jestem niezmiernie ciekawa efektów![]() Cytat:
![]() Zachorowałam na Johna Mastersa. Wymyśliłam, że kupię coś do spółki z siostrą . No i nie było kremów stylizacyjnych z vatiki. Ale uparłam się, gdzieś w Częstochowie muszą być . Kupiłam za to żel aloesowy z gorvity (oczywiście przez przypadek, stał sobie w moim sklepie z ziołami). TŻ już się przydał dziś, więc nie jestem egoistką. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Mnie tez ![]() Cytat:
Tak . Mam swoje dziwactwa. Są sklepy, do których wchodzę tylko w moim rodzinnym mieście (w innym nie wejdę), albo kiedy w mieście jest więcej sklepów jednej marki - mam swój ulubiony, do innych nie zaglądam (nawet jeśli jest po drodze). Nie wchodzę do wielkich sklepów, gdzie ubrania leżą na podłodze (kiedyś chodziłam i zbierałam ). Ale nie cierpię też sklepów, gdzie od drzwi bije przerost formy nad treścią i wisi 3 rzeczy na krzyż za kolosalne pieniądze.A tak poza tym jestem w stanie wydać każdą kwotę na ubrania , robię to baaaaaardzo spontanicznie. |
||||||
|
|
|
#39279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39280 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Super
od 3 dni zabieram się do złożenia zamówienia na mazidłach, BU...Cytat:
muszę kupić te CJ i inne to przeznaczenie ![]() Szukam tej promocji Yes To w Sephorach poznańskich...obdzwoniłam kilka, wyprzedane wymiecione, nie ma. Maskę YTC mam i dziś ją chyba nałożę...leży biedna od zimy, jeszcze nie otworzyłam jej nawet... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#39281 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcia
namęczyłam się z nimi jak nie wiem, wizaż był dziś przeciwko mnie ale się udało.Zdjęcia nieciekawe, bo to po tym myciu kiedy nałożyłam mniej żelu oto efekty1,2,3 - od razu po spaniu 4,5 - kilka godzin po porannej reanimacji, albo raczej próbie reanimacji ego suszu 6,7,8 - następnego dnia po spaniu puch jak cholera i ogólnie nieciekawie ![]() musicie mi wybaczyć jakość, wygodniej było mi sięgnąć po telefon niż aparat
|
|
#39282 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziekuje za odzew
Garnier-a Neril uzywalam zanim bylam CG i nie zauwazylam efektow. Ohh, może faktycznie jestem uczulona na Issane? tylko zakupilam z 5 opakowan ![]() trzeba ją jakos wykorzystać ![]() Nie wiem czy ilosc wypadanych wlosow jest porownywalna sprzed przejsciem na metode CG, ciezko mi ocenic, ale zdecydowanie mniej wlosow wypadalo podczas mycia skalpu szamponem. Wlosy wypadaja roznej dlugosci,a jak sa mokre (zaraz po umyciu), nieodcisniete to widac na srodku gdzie niegdzie przeswity i dopiero jak wyschna to sie jakos gubi ![]() Na razie jeszcze jakis czas bede myla Isana (przynajmniej zeby jedno opakowanie zuzyc), mniej bede "tarła" nią o skalp i zobaczymy jak to bedzie Pozdrawiam |
|
|
|
#39283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#39284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo kiedyś pisałyśmy o wykorzystywaniu odżywek do golenia wspaniała sprawadziękuję aczkolwiek na zdjęciach wyglądają chyba lepiej jakoś niż w rzeczywistości, a walkę z puchem toczę już długo, ale nie ma na niego sposobu
|
|
|
#39285 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana - jak dla mnie możesz mieć nawet gumę na czole, gniazdo z pisklętami i nie wiem co jeszcze a i tak uważam że masz przepiękne włosy!!
|
|
|
|
#39286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie z AjriszMarta, sa piekne tylko nie trafilas na kosmetyki ktore naprawde nawilzaja, gdyby te loki byly nawilzone ilosc zelu bylaby ok a moze powinnas przemeblowac pielegnacje skoro nie pomaga, cos dodac, cos zmienic, moze kolejnosc, moze inne kosmetyki. A moze powinnas zaczac o nie dbac tak jak Afroamerykanki.
|
|
#39287 |
|
Raczkowanie
|
Puk, puk.
Można?Mam kręcone włosy. Szczotkę wyrzuciłam do kosza około 12 lat temu. Zanim dokonałam przełomowego odkrycia "nie rozczesuj włosów na sucho", było strasznie, było śmiesznie. Moje włosy nigdy proste nie były. Zawsze gdzieś się wywijały, podręcały. Od wczesnych lat dziecięcych rosłam ze 100% pewnością, że JA MAM KRĘCONE WŁOSY. Ja = kręcone włosy. Te włosy są częścią mnie. Słońce rano może nie wzejść, a ja i tak będę mieć kręconą łepetynę. Dzień w dzień. Zwariować można ![]() Mam tyle do napisania, że nie wiadomo od czego zacząc. W telegraficznym skrócie... Przedszkole- spoko. Krótkie, delikatne włosy. Kosmyki na końcach powywijane. W podstawówce po podcięciu i pocieniowaniu po pierwszej komunii pojawiają się zakrętasy. Od 4 klasy zaczynają się stogi siana. Susz, busz, kołtun, dzika afryka. Rozczesywanie na sucho, mycie szarym mydłem, zero odżywki, porozdwajane wszystkie końcówki. Zaczyna się problem ze suchą skórą głowy. Cały czas włosy kontrolowane warkoczem, czasem kucyk. Obustronna nienawiść. Przy rozczesywaniu niejednokrotne szlochy z wściekłości, bo nie dawałam sobie rady z ich ujarzmieniem. Rosłam, a mój problem ze mną, a wokół żadnej pomocnej dłoni. Ja jestem kręcona po tatusiowi, a tatuś po babci. Mamusia prostowłosa, więc któż doradzi? Stylizacja wyglądała tak: umyć, wysuszyć (schły zawsze naturalnie, na szczęście), rozczesywać póki nie wyskną, spiąć, przyklepać aby nie sterczało. Od 2 klasy liceum, zaczyna się okres bezszczotkowy. No, wtedy włosy i ja odetchnęliśmy z ulgą. Być może pojawiła się jakaś odżywka, pianka do włosów ( raczej podbierane mamie). Sprzed 2005 roku pamiętam zielonego Sunsilka (taki jakiś średni był, ponownie nie kupiłam), maseczkę Wax (ktora spowodowała mega "łupież"). Po 2005 roku mam jako taki obraz, co stosowałam na wlosy i co z nimi robiłam, bo zaczęłam swoją pierwszą pracę i zapisywałam na co przepuściłam pieniądze ![]() Zaczęłam romansować ze silikonami, ktore były w drogeryjnych produktach( różne takie, nie będę się rozpisywać). Pierwsze wizyty u fryzjera na podcieniowanie. Włosy miałam prostowane tylko 3 razy w życiu, właśnie u fryzjera. Po trzecim razie powiedziałam sobie, nigdy w życiu. Takim kosztem? Kiedy suszyła mi włosy na szczotce, to musiałam się obiema rękami przytrzymywać fotela, żeby mi głowy nie urwała. I ta wilgoć, wpychana przeze mnie na siłę w każdy włosek, ulatująca w kosmos, kiedy prostownica jeżdziła po nich wte i wewte. Po godzinie i tak mi się robiła fala Uuuu. Farbowanko, też było, głównie szampon koloryzujący Palette. Z przerwami ze trzy lata coś tam kolorowałam. Od 2007 noszę swój, własny, osobisty kolor. Od 2007r. unikanie SLS/SLES. Bo są "be". Wybieranie delikatnych szaponów dla dzieci typu Hipp, Babydream, Nivea. Przełom 2008 roku to początek kulawej Curly Girl. Całkowite odstawienie silikonów, brak alkoholu w produktach do stylizacji. Próba mycia odżywką, nie spasowało więc zaprzestałam. W sumie zawsze najważniejsze było schnięcie. Jeśli dobrze się skręciły podczas wysychania to był git. Stylizotator nakładałam na bardzo mokre włosy, i tylko raz. Od lipca tego roku zgłebiam tajemne CG. Generalnie czuję, że moje włosy są jakieś smętniejsze, że lepiej się kręcily "kiedyś". Podejrzewam nie domywanie polimerów przez łagodnie szampony dla dzieci, bo sls stosowałam bardzo, bardzo rzadko. W dalszym ciągu mam problem ze suchym skalpem. Zakupiłam wór odżywek. Szykuję się do napadu na helfy albo mazidła. W końcu kupiłam suszarkę z dyfuzorem! Yeee! Czytam forum. Sprawdzam składy wszystkiego co ładuję na włosy. Wiem jak się obchodzić z moimi włosami, ale nie wiem co lubią. Żel lniany jest boski. I tak nie napisałam tyle co chciałam. Lecę się dyfuzować
|
#39288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
), a potem przez następne 2 wystarczyła odrobina kosmetyku żeby je okiełznać i przyznaję, że przez wakacje nie dbam o nie tak jak powinnam, bo po prostu nie mam czasu w roku szkolnym też nie zapowiada się żebym miała czas na rozpieszczanie ich, no ale jednak staram się jak mogę, minimum raz w tygodniu jakaś maska, na końcówki nakładałam oliwę, teraz krem z biedronki, bo w końcu go mam, mam też różne odżywki i próbuję używać ich naprzemiennie żeby zobaczyć jakąś różnicę No i teraz przymierzam się do zamówienia na mazidłach, liczę że to mógłby być strzał w dziesiątkę, no ale okaże się
|
|
|
#39289 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Pewnie na ulicy nie dałabym Ci przejść spokojnie ![]() I osobisty kolor też piękny ![]() Cytat:
Cytat:
Zaglądaj i wrzucaj zdjęcia ile się da Takich piękności nigdy dość
|
||
|
|
|
#39290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam go w koszyku na dozie i mnie kusi. ![]() Cytat:
Ładna opowieść. Czytało się z zapartym tchem. ![]() Rozmyślam, czy nie zmoczyć trochę włosów i nie pójść spać w koszulce na głowie. Ciekawa jestem, czy rano byłoby coś pofalowane, czy standardowo proste.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-08-10 o 22:04 |
||
|
|
|
#39291 |
|
Strażnik Wizażu
|
...a Ty mnie zabiłaś oddawaj z 5 pukli Podziel się z nami, co stosujesz te włoski takie nawilżone...Czemu te moje tak mnie wkurzają...kusi mnie ich ścięcie znów, takie drastyczne...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-10 o 22:08 |
|
|
|
#39292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem,czy moga byc jeszcze piekniejsze ,dla mnie to juz sa teraz.A slabsze krecenie moze spowodowane byc dlugoscia,mam to samo,ze im dluzsze, mniej sie kreca.No i walcze tak z tym,odkad przeszlam na cg ale to chyba walka z wiatrakami.Chociaz....jes zcze poprobuje kosmetykow CJ i moze wtedy...
|
|
|
|
|
#39293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39294 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Ale na odwyku jestem w dalszym ciągu. Kupuję tylko to, czego jeszcze nie mam
![]() Twoje włosy zawsze baaaardzo mi się podobają Cytat:
![]() Cudo, nie włosy Cytat:
Zamierzam dodawać do żelu lnianego, a co jeszcze zobaczę ![]() Cytat:
Cytat:
Nie rób tego, kiedy chwilowo nie podobają Ci się włosy. Możesz potem żałować. Wrzuć zdjęcie
|
||||
|
|
|
#39295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś mi umknęło, że Eloe go stosuje. ![]() Hm, w sumie i tak jutro będę musiała je umyć, więc chyba jednak poeksperymentuję. Rano napiszę Wam, z czym się obudziłam.
|
|
#39296 |
|
Zakorzenienie
|
Ryzyk - fizyk. Mi się w nocy turban odwinął i obudziłam się właśnie z dziwnym czymś, zamiast się rozprostować jak zwykle to się pogięły
|
|
|
|
#39297 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przecież trudno zapamiętać kto czego używa
. Ja nie mam pojęcia , dopiero muszę przeczytać![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#39298 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś może zetknął się z nową linią do stylizacji Timotei? Pisze, że naturalne, ale wątpię żeby to mogło być prawdą
|
|
|
|
#39299 |
|
Raczkowanie
|
Helge Wodnica PRZEPIĘKNE! w takich chwilach żałuje, ze jestem jedynie posiadaczką marnych fal ;p Tak tylko podczytuje ten dział, ale nie moglam sie powstrzymac by wyrazic swój zachwyt
Edytowane przez dagmara_s Czas edycji: 2011-08-11 o 02:52 |
|
|
|
#39300 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry Lokaski,
sluchajcie mam mala mini sprawke, robilam wczoraj zakupy i przy okazji (tez jestem wlosomaniaczka i przy okazji zakupuholiczka ) zakupilam ten o to grzebyk,czy szczotke:http://www.frizzoff.com/34-Root-Brush.aspx z tym,ze nie wiem dokladnie jak go uzywac,tz.piate przez dziesiate rozumiem ale tak nie do konca, tutaj,dziewczyna tez sie na jego temat wypowiada i opisuje dokladnie moj problem,ma plaskie wlosy na czubku po wyschnieciu a reszta opada na twarz i tym cudem mozna to zniwelowac: http://www.naturallycurly.com/curlta...ush-rocks.html Tutaj rowniez filmik na YT ,odnosnie techniki: http://www.youtube.com/watch?v=zyN6SoeV5hA Tylko,ze ja sie przyznaje bez bicia,ze nie do konca rozumiem sens i jak go uzywac,pomoglaby mi ktoras? ![]() Poza tym mam oferte ![]() dopadlam u nas w DE kosmetyki CJ,wczoraj zlozylam zamowienie i co prawda sa o 1 lub 2 € drozsze ale za przesylke nie zaplacila nic a ze moj tz czesto do PL jezdzi,moglby zabrac i wyslac w PL,gdyby ktoras reflektowala lub zbiorowo.Z checia przysluze sie do radosci innych kreconych ![]() Tutaj stronka: http://www.lexies-curls.de/de/haarpr...rl-junkie.html To samo tyczy sie kosmetykow,ktore sa w DE Mam nadzieje,ze nie popelnilam jakiejs gafy z ta propozycja
Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-08-11 o 07:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

no i że ulubione odżywki emolientowe d/s choć trochę "załatają" dziury
aaaa i przecież płukankę z cytryny mogę zrobić...

, tort bez masy cukrowej
Na pewno nie będzie tak źle, przeciwnie, wszystko będzie zgodnie z oczekiwaniami. Zobaczysz
, ale pierwsze dni w pierwszej pracy świeżo po studiach to dopiero jest przeżycie
.
i gdybyśmy tak wyszczególniały kto, co i gdzie, to same miałybyśmy mętlik
I zwykle wychodzi drogo. Ale w przypadku LP&P warto.
oby wszystko było jak najbardziej ok
Ślub 

wymiecione, nie ma. Maskę YTC mam i dziś ją chyba nałożę...leży biedna od zimy, jeszcze nie otworzyłam jej nawet... 

Mam go w koszyku na dozie i mnie kusi. 

) zakupilam ten o to grzebyk,czy szczotke: