mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 16:54   #3931
kami5
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

to i ja napiszę,że mam takiego jakby hemoroida koło pipki-żyła mi tam strasznie wyszłamam nadzieję,że to po porodzie minie i zniknie...

Dygotka ja mam to samo tak jakby na wardze sromowej. Wyszło mi przy 1 ciązy a teraz mam wrażenie że się powieksza
Dobrze że to w gaciach i tak mało kto zagląda( czytaj ja, tż i gin)

Lecę was dalej doczytwyać.

Aha. Moja córcia już wczoraj miała się super, ale dalej ręka na temblaku.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:00   #3932
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oolong dziękuję Ci baaardzo:ro za:
wszystko juz zapisłam
ja na allegro wycziłam takie ceratki do przewijania:
http://allegro.pl/panda-kolorowe-pod...754059291.html

i coś takiego pod materac:
http://allegro.pl/ceratka-podklad-oc...752808272.html

do szpitala kupiłam sobie cos takiego:
http://allegro.pl/najwiekszy-podklad...754405836.html
i
http://allegro.pl/podklady-niezbedne...739484261.html

te które nie wykorzystam w szpitalu pewnie przydadzą się przy dziecku.

Kupiłam też 2 pieluszki flanelowe z ceratką - myślę że też się przydadzą do przewijania.

========================= ========================= ====

Zrobiłam wczoraj zakupy na allegro wszystkich rzeczy potrzebnych do pielęgnacji dziecka - koszt 600zł (pieluszki tetrowe, flanelowe, większość kosmetyków, prześcieradła, butelki, smoczki, laktator reczny...)

Ciuszki do tej pory 2000zł (ale na 12 m-cy życia dziecka)

Zabawki (gryzaki, grzechotki) - 250zł

zostały mi jeszcze z moje listy do kupienia:

Pielęgnacja:

- duży i miękki ręcznik
- oliwka bambino
- puder (są różne opinie…)
- mydełko np. Bambino, Bobas, Avent (w płynie)
- krem do twarzy i ciała
- pieluszki newborn papersy
- szare mydło
- pojemnik/miseczka na wodę (do przemywania pupy)
- Oilatum do kąpieli (dziewczyny polecają później babydream ROSSMAN)
- żel Johnson z pompką (podmywanie pupy i rączek)

- słomkowa herbaty koperkowej (z minimalną ilością cukru) do picia

- proszek do prania przeznaczony dla niemowląt (Jelp, Lovela, Bobas, Dzidziuś)

- kosz na zużyte pieluchy i waciki

Akcesoria:
- Komoda z przewijakiem
- łóżeczko
- materac (najlepszy gryka-pianka-kokos)
- kołdra (z anilany) i poduszka
- pościel (bawełniana) +ochraniacz na łóżko
- becik lub rożek
- wózek 3-funkcyjny (z parasolką, moskitierą, z folią przeciwdeszczową, śpiworek na zimę, podręczna torba)

Niezbędna apteczka:
- 90% spirytus. Po rozcieńczeniu z wodą będziesz nim przemywać pępowinę.
- Woda utleniona.
- plasterki do podklejania gazików na pępek
- Paracetamol w syropie i czopkach. Działa przeciwgorączkowo i przeciwbólowo.
- Sól fizjologiczna. Gdy dziecko ma zatkany nosek i do przemywania oczu
- Bobotic na kolki

MAMA
- Koszula nocna. Wygodna, rozpinana pod szyją, aby ułatwiła karmienie 2-3szt
- Szlafrok.
-tantum rosa saszetki
- Biustonosz rozpinany z przodu (ułatwia karmienie – 2szt)

I jestem załamana bo jeszcze tyyyyyyyyyle rzeczy mi brakuje a środki na oszczędnościowym skończą się po opłacie szafy, kanapy, wymiany okien w kuchni i małym pokoju i po płacie TV.... :/

Aha i polecam bo tanio:

http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...749500980.html
http://allegro.pl/laktator-philips-a...749501108.html

Za butelki, laktator i przesyłkę zapłaciłam 123zł a w Czestochowie sam laktator kosztyje 138zł :/

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:07
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:04   #3933
Ona231
Zadomowienie

Tottie podobno warto parę do szpitala zabrać dla siebie tych podkładów bo w połogu to różnie bywa

Tottie ale do terminu jeszcze trochę masz, to spokojnie jakieś pieniądze się znajdą. Nie musisz wszystkiego na raz kupować

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:06
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:23   #3934
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
o raju, ja właśnie kupiłam biustonosz do karmienia i siateczkę do prania bielizny
a jeszcze jak sroka gapię się na różne dziecięce akcesoria i nie wiem, czy dam radę nie kupić

Ja tez dzis zakupiłam 2 ciązowe biustonosze oraz 1 do karmienia oraz pizamke

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:33   #3935
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tottie podobno warto parę do szpitala zabrać dla siebie tych podkładów bo w połogu to różnie bywa
Tak wiem o tym... dlatego kupiłam 2 te duże podkłady i 2 opakowania po 5sztuk tych mniejszych.

Cytat:
Tottie ale do terminu jeszcze trochę masz, to spokojnie jakieś pieniądze się znajdą. Nie musisz wszystkiego na raz kupować
Z mężem chcemy wszystko mieć już kupione do 1.10.
O pieniądze byśmy się tak niemartwili gdyby nie to że wydatki na dziecko pokryły nam się z kupnem nowych mebli, wymianą okien na nowe itp. Musimy mieszkanie przystosować pod maluszka i tak zagospodarować te 50mkw żeby siętutaj zmieścić.

Mamy nadzieję że od pażdziernika będziemy odpoczywać i odkładać pieniądze na oszczędnościowe

W ogóle nigdy nie zdawałam sobie sprawy z tego że takie maleństwo tyle kosztuje... przeglądałam zawsze liste i wydawało mi się że te wszystkie rzeczy będą kosztować około 1000-1500zł a tu się okazuje że już wydałam dwa razy tyle a mam połowe tego co potrzebuję :P
zastanawiam się jak radzą sobie rodziny w których pracuje jedna osoba i ma na rekę trochę więcej niż min. krajową...
Stary 2011-08-10, 17:39   #3936
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Tak wiem o tym... dlatego kupiłam 2 te duże podkłady i 2 opakowania po 5sztuk tych mniejszych.

Z mężem chcemy wszystko mieć już kupione do 1.10.
O pieniądze byśmy się tak niemartwili gdyby nie to że wydatki na dziecko pokryły nam się z kupnem nowych mebli, wymianą okien na nowe itp. Musimy mieszkanie przystosować pod maluszka i tak zagospodarować te 50mkw żeby siętutaj zmieścić.

Mamy nadzieję że od pażdziernika będziemy odpoczywać i odkładać pieniądze na oszczędnościowe

W ogóle nigdy nie zdawałam sobie sprawy z tego że takie maleństwo tyle kosztuje... przeglądałam zawsze liste i wydawało mi się że te wszystkie rzeczy będą kosztować około 1000-1500zł a tu się okazuje że już wydałam dwa razy tyle a mam połowe tego co potrzebuję :P
zastanawiam się jak radzą sobie rodziny w których pracuje jedna osoba i ma na rekę trochę więcej niż min. krajową...
Tootie przy maluchu to tylko wydatki rosną, wiem pocieszyłam Cię
Wydaję mi się, że radzą sobie bo muszą, może część rzeczy używanych kupują, cześć dostają od znajomych.

To miałaś optymistyczne założenia, ale remont też zawsze jakiś budżet przekracza
Stary 2011-08-10, 17:58   #3937
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny.
Chciałam sie z Wami pozegnac.Nasz synek nie żyje,w piątek 5 sierpnia o godz 20:28 urodziłam naszego syneczka .Miał 25 cm i ważył 325 gram.Dzisiaj był pogrzeb Aleksandra. W piątek 29lipca na usg połówkowym okazało się że Mały jest bardzo,bardzo chory. Ten dzień był i zawsze bedzie najgorszym dniem w moim życiu.W poniedziałek byliśmy w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi,lekarz potwierdził diagnoze,Maluszek nie miał sznas.Zrobiono mi amniopunkcje.W środe tydzień temu poszłam ddo szpitala,Maluszek zmarł,miałam wywoływany poród. Nie wiem jak ja to przeżyje,tak go kocham,mojego małgo Aniołka.Nie moge w to wszytsko uwierzyc,cały czas pytam dlaczego,dlaczego akurat nasze Maleństwo.Tak go kochamy,tak się cieszyliśmy i czekaliśmy na niego.
Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze,jeszcze tydzien temu tez bylam w ciazy a dzisiaj nie ma ani brzuszka ani mojej Kruszynki,tak bardzo go kocham.
Aniu prosze wykreśl mnie z listy a Wam wszystkim życze powodzenia i zdrowych Maluszków. Tak bardzo bym chciała tez być mamusią zdrowgo Dziecka.

Kropeczka strasznie mi jest smutno
Jejciu łącze sie z Toba w żalu [*]

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
no i bylam wczoraj na tym badaniu. Ach...ci lekarze sa jacys niemadrzy. W szpitalu ordynatorka (dosc mloda) powiedziala mi, ze mala lezy dosc nisko i ze mam uwazac. Z kolei na ten "patologiczny wynik dopplera" machnela reka i powiedziala, ze to sie czesto zdaza.

Wczoraj na badaniu dosc renomowany prenatolog stwierdzil, ze to bzdura, ze dzidzia nisko lezy - lezy normalnie jak na 29 tc! Wedlug niego to ten doppler nie jest za dobry i musze byc pod scisla kontrola!!! No i co wy na to?
Powiedzialam mu tez, ze ma uwazac przy padaniu i nie torturowac mi brzucha, bo dzien wczesniej wrocilam ze szpitala z powodow skurczy. On sie tylko usmiechnal i powiedzial: " I co? Przeszly pani?" Ja na to, ze nie, a on znow usmiech i mowi: "No i nie przejda, bo to normalne..." hehehehehe

No, ale najwazniejsze, ze mala ok. Wazy ponad 1200g no i wreszcie sie obrucila i mozna bylo zrobic zdjecie

Śliczna Myszunia

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny!
oczywiście nadrabiania mam co nie miara, chyba ze 20 stron ale wróciłam do domu od rodziców i mam nadzieje, że was sumiennie przeczytam... tymczasem jestem na stronie o promocjach w Tesco to pójdę, spacer dorbze mi zrobi

i potem znowu do czytankapisałyśc ie o ruchach dzidzi, no więc ja ich prawie wcale nie mam albo nie czuję... mam andzieje, ze po 25 t.c. mi sie rozbryka abym była spokojniejsza

Kochana Mój mały ma czasem takie dniu że mało co bryka, a czasem to sie często wierci także nie martw sie. Dzis ma ten wiercący dzien.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-10, 18:00   #3938
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ela3010 no to mnie chyba ozłocisz - mam trzy namiary.
Znajomy uwielbia klimaty z dala od cywilizacji, dlatego podejrzewam, że polecił coś w tym stylu.
1. Ustrzyki Dolne ul. Strwiążyk 18. tel: 604-357-384
692-040-902
email: leszek91@op.pl
Pan nawywa się Leszek Lechowicz. Jest to drewniany domek, z tego co zrozumiałam, znajduje się w spokojnej okolicy. Właściciele mają dzieci więc powinien się pod domem znajdować jakiś plac zabaw.

2. http://www.bieszczady.pl/?catID=597&offerID=419&search[categoryID]=1&search[order]=regionID
Tutaj panuje wybitna cisza i spokój. Znajomy jednak zachwalał, ze naprawdę jest fajnie (tylko podkreślam, ze kierował się swoim gustem)

3. http://www.bieszczady.net.pl/szymkowka/
O tej bazie to mówił, że jest w sumie fajna, ale miejscowość to tak średnio na jeża. W Cisnej nic nie ma ciekawego.

Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Wszystko zależy od tego co Cię interesuje.

Tottie ja słyszałam, ze utrzymanie dziecka podczas całego jego życia to równowartość domu. A jak sobie radzą rodziny, gdzie tylko jedna osoba pracuje to Ci mogę powiedzieć - gdyby nie pomoc siostry to byśmy sobie chyba nie poradzili.

Edytowane przez Chawa
Czas edycji: 2011-08-10 o 18:02
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:01   #3939
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ma któraś z Was tak jak Ja że spodnie ciążowe je cisna troche bo ma tak nisko brzuch ?? Ja tam mam buuu nie lubię tych spodni ciązowych bo sa jeszcze za wysokie buuuuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-10, 18:08   #3940
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Tootie przy maluchu to tylko wydatki rosną, wiem pocieszyłam Cię
Wydaję mi się, że radzą sobie bo muszą, może część rzeczy używanych kupują, cześć dostają od znajomych.

To miałaś optymistyczne założenia, ale remont też zawsze jakiś budżet przekracza
Wiem że miałam optymistyczne założenia po prostu nie miałam nigdy dziecka i zawsze wydawało mi się że te wszystkie akcesorai i kremiki nie są drogie, że największy wydatek to wózek i łóżeczko... czy nawet ten laktator a tu się okazuje że robię zakupy z listy i nagle sprzedawca ma wałeczek do podtrzymywania dziecka... no to myslę myślę i kupuję bo jak mąż zostanie z dzieckiem to się przyda... smoczki, zabawki (nie chińskie!!!) to kolejnywydtaek...taki gryzaczek to koszt 10-20zł, przytulanka memlanka około 30zł, grzechotka około 15-20zł (są tańsze ale chciałam w kolrystyce czarno-białej firmy Lamaze ).
Mata - około 200zł (mnie udało się kupić nową z fisherprica za około 70zł), karuzleka około 100zł (są tańsze ale uparłam się na taką z muzyką i projektorem )

A ciuszki jak zacznie człowiek kupować to tak wciagają że na aukcjach jak zoabczyłam ogordniczki o rozmiarze 80 z dinusiem na nóżce to też musiałam je mieć Kupuje mix ciuszków - nowe i używane dlatego swojego synka na rok życia ubrałam za jakiś 2000zł co chyba nie jest wygórowaną kwotą a ciuszki ma naprawdę wyszukane (mamusia jest wybredna) A w ogrodniczkach dla chłopca to juz w ogóle sie zakochałam... kiedyś się pochwalę i wsytawie wszystkie które udało mi się kupić

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Tottie ja słyszałam, ze utrzymanie dziecka podczas całego jego życia to równowartość domu. A jak sobie radzą rodziny, gdzie tylko jedna osoba pracuje to Ci mogę powiedzieć - gdyby nie pomoc siostry to byśmy sobie chyba nie poradzili.
Też tak słyszałam... że utrzymanie dziecka do końca studiów mieszkającego z rodzicami to coś koło 50tyś zł a studiującego poza miastem około 100tyś zł.
Ale wg mnie to zawyżone kwoty - kiedyś moi rodzice nie zarabiali tyle co teraz (od około 10lat zyje im się lepiej) a wychowali 3 córy... z tym że ja jako najstarsza miałam najgorzej, musiałam nawet w mieście rodzinym studiować bo rodziców nie było stać na wysłanie mnie do innego miasta :/ najlepiej ma najmłodsza siostra (7lat młodsza odemnie) - teraz rozpieszczana do granic możliwości i studiująca w moim wymarzonym Krakowie.

My z mężem nie zarabiamy najgorzej a wydatki mamy starsznie duże... nie wiem czy robimy coś źle, czy nie umiemy wydatków planować... po prostu ciągle na coś wydajemy i odkładamy połowe tego co tak naprawdę moglibyśmy odłożyć... ciągle mamy wrażenie że czegoś nam brakuje, że coś się jeszcze przyda... i dobrze że wydatki planujemy we dwoje (poza tymi dla dziecka) bo gdyby każde z nas kupowało coś na własną rękę to nic byśmy nie dołożyli... "naród konsumpcyjny" i tyle...
Stary 2011-08-10, 18:10   #3941
Ona231
Zadomowienie

Tottie co do ubranek jednak łatwiej jak się płeć zna, bo ja muszę neutralne kupować. Na razie z nimi nie szaleję, licząc że maluch się ujawni
Też wolę kupić coś porządniejszego na dłużej starczy

Myszeczka nie mam tak. Nie pomogę, niestety.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 18:16   #3942
Tottie1984
Rozeznanie

a propos narodu konsumpcyjnego... udało mi się kupic kilka rzeczy dla dziecka z moim ukochanym Kubusiem Puchatkiem, Tygryskiem czy Kangurkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body10.jpg (80,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body13.jpg (73,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac7.jpg (55,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajacyk2.jpg (79,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rampersik9.jpg (115,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rampersik10.jpg (55,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ogrodnicz5ki5.jpg (97,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ogrodniczki4.jpg (102,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ogrodniczki666.jpg (191,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body1.jpg (53,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-08-10, 18:18   #3943
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
a propos narodu konsumpcyjnego... udało mi się kupic kilka rzeczy dla dziecka z moim ukochanym Kubusiem Puchatkiem, Tygryskiem czy Kangurkiem

Śliczności, gdzie ty takie cudeńka wychaczyłas

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-10, 18:19   #3944
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
śliczne, też uwielbiam Kubusia Super wyglądają
Stary 2011-08-10, 18:24   #3945
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tottie mi się wydaje, ze to wynika z tego że jak się lepiej zarabia to standard życia jest wyższy. Przynajmniej tak to jest u nas, bo teraz zauważam, ze kiedy pracowałam mogliśmy odłożyć troszkę pieniędzy - ale przedtem wydawało się że nie ma z czego. Teraz mamy o jedną pensje mniej i jakoś sobie radzimy, a co najśmieszniejsze jesteśmy w stanie niewielkie sumy odłożyć (w końcu z nieba nam na wózek nie spadnie).
Stary 2011-08-10, 18:26   #3946
ela3010
Zadomowienie

CHawa masz to jak w banku, jesteś złota, a złoto w cenie teraz to wróżę Ci wspaniałą przyszłość.
A tak na poważnie to spisałam sobie kontakty i podzwonimy, na pewno w jedno tych miejsc się wybierzemy, dziękuję Ci kochana z całego serducha.

Dziewczyny nogi mi mocno spuchły, można temu jakos zaradzić
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:26   #3947
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tottie ciuszki są prześliczne - ja to kłapouchego uwielbiam Najchętniej jednak zapolowałabym na ciuszki ze Snoopy'm
Stary 2011-08-10, 18:31   #3948
rojku
Rozeznanie

Kropeczka27 zastygłam jak przeczytałam o tym, co przeżywasz. Najchętniej bym Cie przytuliła, bo nic, co bym napisala i tak nie pomoze. Pomodle sie za Was, oby od teraz wszystko układało się dobrze

Aniolina dzięki za namiary na syropek!

Cytat:
a jeszcze jak sroka gapię się na różne dziecięce akcesoria i nie wiem, czy dam radę nie kupić
No właśnie ja tez nie moge przestać grzebać na Allegro. Mój mąż codziennie jak wraca z pracy to pyta się czy dziś coś kupiłam

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Laski, a te majtki siatkowe na po porodzie itd. to gdzie kupujecie? Ja u mnie nigdzie nie widzialam w sklepie...
Ja kupiłam na allegro razem z innymi ✂✂✂✂✂✂✂ami.

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Jak w szpitalu, do którego się zgłosisz powiedzą, że nie ma miejsc mają OBOWIĄZEK Cię zbadać i dać zaświadczenie że badanie było, jakie rozwarcie, tętno płodu itp i wskazać szpital, w którym miejsce będzie.
Domyslam się, że my nie będziemy myślały o takich rzeczach (albo nie będziemy mieć siły na dyskusje) dlatego nam na szkole rodzenia położna tżtów uczulała na to
Dobrze wiedzieć o czymś takim, bo czasem nawet nie zdajemy sobie sprawy z naszych praw.

Cytat:
No, ale najwazniejsze, ze mala ok. Wazy ponad 1200g no i wreszcie sie obrucila i mozna bylo zrobic zdjecie
Niesamowicie dokładne to zdjęcie!! Super dziewuszka Zdjęcie naszej małej mój mąż trzyma na biurku

Cytat:
Napisane przez _Yasmin_ Pokaż wiadomość
Wszyscy spodziewali się chłopczyka a tu psikus. Imię też wybrane było dla chłopczyka: Antoś dla dziewczynki jeszcze nie wiem może Ania może Klara
U mnie było identycznie zaskoczenie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o poród, ja najprawdopodobniej będę rodzic tutaj
http://www.sw-elzbieta.pl/, szpital jest otwarty chyba od lutego.
O proszę!! Nie spodziewałam się, że tu ktoś się znajdzie, kto będzie tam rodził Ja się waham między tym właśnie szpitalem (świetne opinie) a szpitalem sw. Łukasza w Tarnowie (tam pracuje moj gin)

Ktoś się zastanawiał nad rozmiarami majtek poporodowych. Ja widziałam dwa rozmiary majtek Hartmana - albo do 120cm w biodrach albo do 160cm w biodrach.

Jeśli chodzi o pomoc to ja nie mogę narzekać na nikogo. Mam siostrę 12 lat starsza ode mnie, ktora ma 3 dzieci i wszystko dostaje od niej. Moi rodzice nam dali mieszkanie, w ktorym mieszkamy, a tato tżta właśnie buduje nam dom ze swoja ekipa. Wiec ja to jestem dziecko szczęścia

W gazetce Rossmana są pieluchy Pampers NewBaby 43szt za 23.99, czy to tanio? Promocja zaczyna sie od jutra.
W Rossmannie tez jest jakas ich seria kosmetykow dla dzieci - duzo dobrych opinii czytalam, ktoras z Was uzywała? Albo tez bardzo pozytywnego slyszalam o Bauchmanie, albo serii Skarb Matki. Macie jakieś opinie na ich temat?
Stary 2011-08-10, 18:31   #3949
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ela3010 a ja w to nie wątpię, zę przyszłość będę miała wspaniałą - inaczej być w końcu nie możne A tak w ogóle to nie ma sprawy. Po powrocie proszę o podzielenie sie wrażeniami.
Na opuchnięte nogi zalecam dużo wypoczynku z nogami uniesionymi do góry. Ja jak mnie nogi bolą to stosuję Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta mama:
http://allegro.pl/chlodzacy-krem-na-...729107407.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 18:32   #3950
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
CHawa masz to jak w banku, jesteś złota, a złoto w cenie teraz to wróżę Ci wspaniałą przyszłość.
A tak na poważnie to spisałam sobie kontakty i podzwonimy, na pewno w jedno tych miejsc się wybierzemy, dziękuję Ci kochana z całego serducha.

Ja wyczytałam gdzieś tam że najlepiej sie położyc i nogi mieć wyżej od głowy żeby odpoczeły

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-10, 18:33   #3951
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

Ela nogi do miski z wodą letnią i solą, wymocz trochę. A potem poleż trzymając w górze. Nic innego na to nie ma Może lekki masaż zrobić, tylko zawsze masujesz do góry
Stary 2011-08-10, 18:50   #3952
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

W gazetce Rossmana są pieluchy Pampers NewBaby 43szt za 23.99, czy to tanio? Promocja zaczyna sie od jutra.
mi sie wydaje, że tanio bo to wychodzi jakoś 0,56 zł za sztuke......ostatnio widze, że pampers ma co chwile jakieś promocje własnie na swoje pieluszki.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:50   #3953
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja uciekam - miłego wieczoru
Stary 2011-08-10, 18:57   #3954
Ona231
Zadomowienie

Dostałam w SR próbki pampersów new born, jakie one są malutkie. A jakie urocze O Rossmana mam blisko to się przejść muszę Bo akurat to się na pewno przyda

Chawa miłego wieczoru
Stary 2011-08-10, 19:09   #3955
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tincia zrób sobie okład z kwaśniej wody - jak masz, a jak nie mas to przynajmniej zimny, powinno troszkę pomóc.
Z kwaśnej wody- w sensie takiej np. od ogórków? Posiadam, ale nie moge jej tykać... jestem alegriczką :/

ela- Tż przyjechał z pracy i kupił mi Lioton 1000, zobaczymy, poźniej poszłam spać, do samego samochodu dziś bym szła z godzine pewnie :/ Ale jak do jutra sie nie poprawi, to Tż będzie musiał mnie zawieźć do lekarza :/ tyle, ze przeswietlenia i tak mi nie zrobią, więc nie wiem co by zrobili...

owieczko- takie 120m2 by mi styknęło :P Po mału urządzicie...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-08-10 o 19:10
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:11   #3956
_Yasmin_
Przyczajenie

Cytat:
Jeej prześliczne! Dołączam do fanek Kubusia Puchatka
A gdzie kupiłaś te rzeczy?
_Yasmin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:17   #3957
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uciekam - miłego wieczoru

Papaski

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 19:32   #3958
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
śliczne, też uwielbiam Kubusia Super wyglądają
kurcze, a ja tego Puchatka nigdy zdzierżyć nie mogłam

Cytat:

Cytat:
Na opuchnięte nogi zalecam dużo wypoczynku z nogami uniesionymi do góry. Ja jak mnie nogi bolą to stosuję Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta mama:
http://allegro.pl/chlodzacy-krem-na-...729107407.html
nogi do góry, jak najmniej trzymać zgięte (zagięte żyły - słabszy odpływ)
mi też trochę pomagał ten krem z Daxa, przyjemnie chłodził, też jak pobolewały tak przedskurczowo

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

W Rossmannie tez jest jakas ich seria kosmetykow dla dzieci - duzo dobrych opinii czytalam, ktoras z Was uzywała? Albo tez bardzo pozytywnego slyszalam o Bauchmanie, albo serii Skarb Matki. Macie jakieś opinie na ich temat?
lubię Skarb matki krem do twarzy i mleczko do ciała, synek lubił być nimi smarowany
cena na Pampy 1 dobra, norma to powyżej 25zl.
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ma któraś z Was tak jak Ja że spodnie ciążowe je cisna troche bo ma tak nisko brzuch ?? Ja tam mam buuu nie lubię tych spodni ciązowych bo sa jeszcze za wysokie buuuuu
nie wiem, może kupiłaś za duże? moje raczej mają tendencję do zsuwania się za nisko (niestety wraz z majtkami, dobrze, że jest jeszcze ten szeroki pas z tkaniny na brzuch, bo widoki byłyby konkretne)

Cytat:

Wiecie co? Moj kuzyn (lekarz) opowiadal mi, ze jak jego dziewczyna (tez lekarka) byla w ciazy i poczula to rytmiczne podskakiwanie brzucha to wpadla w panike i myslala, ze maly ma atak epileptyczny heheheheeh. Myslalam, ze pekne ze smiechu, jak mi to opowiadal.
lekarze mają czasem dziwaczne schizy, jak wymyślają u siebie choroby, o których gdzieś kiedyś przeczytali, a spotykane są raz na sto milionów
ja jak synkowi szybko zarosło ciemiączko, to naczytałam się o jakichś defektach genetycznych i kilka dni spać nie mogłam ze zmartwienia - a napędziła mnie niestety moje mama, nie wytykając palcami było-minęło

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:39   #3959
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem, może kupiłaś za duże? moje raczej mają tendencję do zsuwania się za nisko (niestety wraz z majtkami, dobrze, że jest jeszcze ten szeroki pas z tkaniny na brzuch, bo widoki byłyby konkretne)

lekarze mają czasem dziwaczne schizy, jak wymyślają u siebie choroby, o których gdzieś kiedyś przeczytali, a spotykane są raz na sto milionów
ja jak synkowi szybko zarosło ciemiączko, to naczytałam się o jakichś defektach genetycznych i kilka dni spać nie mogłam ze zmartwienia - a napędziła mnie niestety moje mama, nie wytykając palcami było-minęło

Puchatka lubię, ale rozumiem, bo to taka "słodka" bajka Snoopy też się często pojawia.

A lekarze to chyba za dużą wiedzę mają i przez to szukają
Stary 2011-08-10, 19:47   #3960
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

nogi do góry, jak najmniej trzymać zgięte (zagięte żyły - słabszy odpływ)
mi też trochę pomagał ten krem z Daxa, przyjemnie chłodził, też jak pobolewały tak przedskurczowo

lubię Skarb matki krem do twarzy i mleczko do ciała, synek lubił być nimi smarowany
cena na Pampy 1 dobra, norma to powyżej 25zl.

Własnie w tym sęk że nie, są dobre.
Może ja mam tak nisko brzuch że one mi troche przeszkadzają

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości