Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 13:58   #1831
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mamn nadzieje a powiedz mi ty musy wekujesz czy tylko lewasz gorace w goracy sloiik?? a jak wekujesz to jak??
na grzyby ani mi siie waz! w tym roku sa takie kleszcze ze nawet po parkach nie powinnysmy chodzic;/ rodzice nazbieraja a Ty bedziesz wcinac mniam moj tz byl oststnio przyniosl cale 5 grzybow;p i jeszcze dopiero na 2 dzien zawiozl do tesciowej zeby zobaczyla czy ok i eysuszyla a one juz byly zwiedle;p

lece sie w koncu umyc i na miasto
buziaki
jak już nałoże je do słoiczków i zakręce to wkładam jeszcze na trochę do garnka z gotującą wodą by się przyssały ładnei nakrętki a te słoiczki które wiem ze niebawem będą zjedzone to tylko zakręcam odstawiam na boczek do ostygnięcia i wkładam do lodówki bo u mnie szybko musy ida na chlebek albo do naleśników jeszcze kiedyś jak mi się chciało piec ciasta to szło do jabłecznika ale ostatnio mam lenia na wypieki
w tym roku nie było owoców tzn moi rodzic enie mieli bo ja zawsze do rodziców jeżdze po jabłka,porzeczki,agrest,r abarber i gruszki aha no i wiśnei ale za mocno gałęzie przycieli i w tym roku wiśni nie było jabłonka ucięta by świeże gałęzie wypuściła więc jabłek brak porzeczki marniutko a agrest zmarzł więc nei mam żadnych owoców bo czasami robie dżemy z porzeczek i wiśni z wiśni też kompociki robie z gruszek i jabłek zawsze był mus
Stary 2011-08-10, 14:00   #1832
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
mamn nadzieje a powiedz mi ty musy wekujesz czy tylko lewasz gorace w goracy sloiik?? a jak wekujesz to jak??
na grzyby ani mi siie waz! w tym roku sa takie kleszcze ze nawet po parkach nie powinnysmy chodzic;/ rodzice nazbieraja a Ty bedziesz wcinac mniam moj tz byl oststnio przyniosl cale 5 grzybow;p i jeszcze dopiero na 2 dzien zawiozl do tesciowej zeby zobaczyla czy ok i eysuszyla a one juz byly zwiedle;p

lece sie w koncu umyc i na miasto
buziaki
hehe, mój TZ uwielbia na grzyby chodzić (ale ich nie jada), zawsze z ojcem jeżdżą Ale to dopiero gdzieś wrzesień, październik może zaczną. Moja mama uwielbia grzyby i zawsze suszy i marynuje prawdziwki, a z innych robi sos do obiadu Tylko kurek nie lubi, i mój TZ nigdy ich nie zbiera
Ja to tak średnio za grzybami - jak już ten sos jest, to trochę zjem, w bigosie tez mogą sobie być, ale jakąś fanką grzybów nie jestem

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:04   #1833
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no opcji przeniesienia nie ma wlasnie ze wzgledu na corcie... do Krakowa jest jakies nie wiem 300 km niby nie ma tragedii, ale on pracuje jako ochroniarz osobisty, wiec jedzie do ochrony biznesmena i ja wiem ze taka ochrona wymaga czasem pracy od switu do nocy, wiec same wiecie, podejrzewam, ze jak pojedzie na miesiac to miesiac sie stamtad nie ruszy... siedze i wyje jak porabana, on ma wrocic za godzine, wtedy dowiem sie czegos wiecej... ale nie wyobrazam sobie miec wszystkiego na glowie, co innego jak nie byla bym w ciazy, z mama widuje sie rzadko, mieszka poza wroclawiem, ojciec w warszawie i ja sama z tym wszystkim na glowie....

Daj znać jak już coś więcej bedziesz wiedzieć, ciężkie są takie chwile......
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:07   #1834
MMONIKA9
Wtajemniczenie

moja mama uwielbiaaaaaaa kurki ja nie lublu ale inne grzybki jak najbardziej lublu kozaki,prawdziwki,czarne łebki, nawet maślaki i potem sosik z tych grzybków rewelacja zawsze ja wołam jak najwiecej grzybów wtedy mam więcej grzybów na talerzu niż sosu ale uwielbiam no to co mam sobie żałować nooo?? jak nie ma grzybków z lasu zadawalam sie pieczarkami najlepszy obiad to właśnei kotlecik schabowy ziemniaczki polane tłuszcyzkiem i pieczarkami i do tego buraczki z chrzanem omaj gat jak ja chce teraz takiego obiadku pychota ale mnei teraz skręca z głodu
Stary 2011-08-10, 14:25   #1835
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no opcji przeniesienia nie ma wlasnie ze wzgledu na corcie... do Krakowa jest jakies nie wiem 300 km niby nie ma tragedii, ale on pracuje jako ochroniarz osobisty, wiec jedzie do ochrony biznesmena i ja wiem ze taka ochrona wymaga czasem pracy od switu do nocy, wiec same wiecie, podejrzewam, ze jak pojedzie na miesiac to miesiac sie stamtad nie ruszy... siedze i wyje jak porabana, on ma wrocic za godzine, wtedy dowiem sie czegos wiecej... ale nie wyobrazam sobie miec wszystkiego na glowie, co innego jak nie byla bym w ciazy, z mama widuje sie rzadko, mieszka poza wroclawiem, ojciec w warszawie i ja sama z tym wszystkim na glowie....
Kamciurka, no to faktycznie, praca TZta pewnie w nienormowanym czasie ... A zmiana szkoły dla córci nie byłaby chyba njlepszym wyjściem - co innego, gdybyście planowali zostać tam na stałe ....
A 300 km tragedii nie ma, ale też blisko nie jest. A po pracy podróż męcząca, więc TZ by więcej odpoczywał, niż spędzał z Wami czasu ...
Może jakoś się uda to rozwiązać ...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moja mama uwielbiaaaaaaa kurki ja nie lublu ale inne grzybki jak najbardziej lublu kozaki,prawdziwki,czarne łebki, nawet maślaki i potem sosik z tych grzybków rewelacja zawsze ja wołam jak najwiecej grzybów wtedy mam więcej grzybów na talerzu niż sosu ale uwielbiam no to co mam sobie żałować nooo?? jak nie ma grzybków z lasu zadawalam sie pieczarkami najlepszy obiad to właśnei kotlecik schabowy ziemniaczki polane tłuszcyzkiem i pieczarkami i do tego buraczki z chrzanem omaj gat jak ja chce teraz takiego obiadku pychota ale mnei teraz skręca z głodu
Oj sosik pieczarkowy lubię A z innych grzybów to tak jak mówię - raz czasem, jak już jest to troszeczkę zjem A chrzan ble Dla mnie niezjadliwy Jak mama robi buraki, np. na święta to robi dwie porcje - dla mnie i TZta bez chrzanu i dla siebie z chrzanem

Zbieram sie do domku Może mi się uda do Was zajrzeć wieczorem, a jak nie to jutro w pracy znowu będę nadrabiać

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-10 o 14:49
Stary 2011-08-10, 14:55   #1836
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Sofcia, może masz alergię na śniadanie?
Szczerze? To właśnie tak wygląda hehe i nijak nie mogę tego oszukać, żeby kichnąć w innym momencie niż mając gryza w ustach

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:04   #1837
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pogoda zepsuła nam humor, więc siedzimy w pokoju

Przemieniło mi się z butelką, i chcę Tommee Tippee

kciuki zaciskam za wizyty

Mamuśki, jakie to uczucie czuć ruchy dziecka?
a nie możecie sobie zrobić wycieczki? My też nie mamy rewelacyjnej pogody ale zrobiliśmy sobie samochodową wycieczkę po okolicznych jeziorach i było super. Dopiero wróciliśmy i idziemy jeść obiadek

Cytat:
a ja czujac sie jak prawdziwa matka;p robie dla dzidziusia musy jablkowe bez cukru odwala mi calkiem
fajnie, jak masz swoje owocki to super! Ja zastanawiałam się nad zrobieniem dzemików truskawkowych ale ceny żelfixów mnie zniechęciły, jeden za 4zł starczy tylko na kg owoców, do tego owoce, słoiki itp bo nic nie mam i nie zrobiłam w końcu. Ale będę robić powidła bo będę mieć śliwki za darmo Mamuś mi zrobiła ogóraski kiszone więc mam to z głowy, bo mi nie wychodza - nie mam gdzie kupić sprawdzonych ogórasów, nie pryskanych

Cytat:
jestem zalamana moj TZ dostal propozycje pracy w Krakowie, uwaga bedzie pracowal miesiac tam i tydzien wolnego, jestem zalamana, ale rozmawialismy i faktycznie tam zarobi 5 razy tyle co tu, a tu zarabia naprawde malo i wiem, ze w obecnej sytuacji bylo by nam bardzo ciezko. Ma to trwac dwa lata, co prawda on mowi, ze bedzie cos kombinowal, ze wiadomo, ze bedzie tu czesciej itd. ale i tak mam humor do niczego, nigdy czegos takiego nie chcialam... zas z drugiej strony wiem, ze jego firma najprawdopodobniej do grudnia tylko bedzie istaniala, potem nie wiadomo co...
współczuję ci kochana, może uda mu się coś podłapać szybciej niż myślicie, a z kolei jeśli tam będzie miał 5x zarobki to będzie wam lepiej. I jak piszesz, może okazać się że obecna firma zwolni go bo zakończą działalność a za chwilkę dzidzia się pojawi i co wtedy

Cytat:
kurde nie ma jak, bo ja tu pracuje, starsza corka chodzi tu do szkoly, juz mam powoli wszystkiego dosc, przerasta mnie to wszystko
Trzymaj się, głowa do góry, może nie będzie tak strasznie
Cytat:
hehe, mój TZ uwielbia na grzyby chodzić (ale ich nie jada), zawsze z ojcem jeżdżą Ale to dopiero gdzieś wrzesień, październik może zaczną. Moja mama uwielbia grzyby i zawsze suszy i marynuje prawdziwki, a z innych robi sos do obiadu Tylko kurek nie lubi, i mój TZ nigdy ich nie zbiera
Ja to tak średnio za grzybami - jak już ten sos jest, to trochę zjem, w bigosie tez mogą sobie być, ale jakąś fanką grzybów nie jestem
oooo ja uwielbiam grzybki marnowane, kocham je mogłabym cały słoiczek pochłonąć. Zastanawiam się tylko czy one nie szkodzą dziecku Kurki też lubię, w sosie do mięska z ziemniaczkami mniam mniam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 15:22   #1838
uska000
Zadomowienie

MissZuzia tato mi jablek z dzialki nawiozl;p sloikow mialam akurat kilka po dzemach, bo zapomnialam wam kiedys napisac ze moje hobby to robienie tortow, szczegolnie takich dla dzieci a ze robie ich okolo 6 w mcu to sie sloikow po dzemach nazbieralo

wrocilam z miasta wstawilam ziemniole i czekam na tzta

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:22   #1839
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
MissZuzia tato mi jablek z dzialki nawiozl;p sloikow mialam akurat kilka po dzemach, bo zapomnialam wam kiedys napisac ze moje hobby to robienie tortow, szczegolnie takich dla dzieci a ze robie ich okolo 6 w mcu to sie sloikow po dzemach nazbieralo

jak ja bym chciała mieć działkę zasadzić sobie swoje warzywka, drzewka owocowe ahh

Wkleisz jakieś swoje dzieła? Bo mnie tym swoim hobby zaciekawiłaś. Ja nie mam żadnego i każdego, kto lubi coś robić i się specjalizuje w jakieś rzeczy podziwiam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:37   #1840
MMONIKA9
Wtajemniczenie

która mnie już podkablowała???
własnei dostałam ostrzeżenie wieć albo ktoś podkablował albo sam znalazł mnie z tym linkiem ... hmmm
Stary 2011-08-10, 17:04   #1841
NataliaM1103
Rozeznanie

Wróciłam od lekarza.Maluszek fikał jak szalony,ale niestety ułożony pośladkowo i płci niechciał pokazac,więc musimy czekac do następnej wizyty!Rozwija się prawidłowo ,wszystko jest wporządku!TŻ zachwycony usg
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 17:12   #1842
Haniula
Zakorzenienie

dziewczyny ale z Was Panie Domu takie przetwory
uska koniecznie pochwal sie torcikami

ja z grzybow lubie tylko pieczarki ale tz lubi i chodzi ze swoją mamą a potem mama mu robi marynowane . Jeszcze pare słoikow z zeszlego roku jest

Wrocilam od fryza i juz mam znowu ładne jasne włoski, a nie pół na pół po drodze pojechalam po swieze buleczki, jeszcze lekko ciepłe i wciagnelam na poczekaniu dwie z pasztetem w kolejce czeka pączek i tz zrobił kaszke manną chyba pękne dziś

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
własnei dostałam ostrzeżenie wieć albo ktoś podkablował albo sam znalazł mnie z tym linkiem ... hmmm
moderatorzy sami sledzą takie rzeczy Kiedys jak wymieniałam sie ubraniami na dziale wymiankowym, przez pomyłke napisalam w watku o nowościach coś - zamiast w wątku danej dziewczyny. poprostu miałam za duzo okien na raz otwartych i od razu po paru minutach dostałam ostrzezenie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:14   #1843
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć, ale Wy dziś drukujecie Mamuśki???? Zwolnić bo się w ciąży przemęczać nie możecie przecież!!!
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:16   #1844
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie.
Jutro długo wyczekiwana wizyta w mojej Pani ginekolog. Bardzo sie boję tam iść jak nigdy dotąd. Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:19   #1845
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ha ! Nadrobiłam Was
Dziękuję ślicznie za życzenia, jak tylko będę miała profesjonalne zdjęcia od fotografa to wrzucę

Wiecie co, mam wrażenie, że odkąd jesteśmy małżeństwem mój mąż na nowo się we mnie zakochał
Dzisiaj ja odpoczywam, mąż ma urlop i pojechał remontować dalej nasz domek

Wiec od teraz będę co chwilę tu zaglądać i pisać z Wami
miłego dnia
Jakie szczęście bije z tego postu

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
zaczęłyśmy lub zaczeliśmy 18tydz!!!!
Stary 2011-08-10, 17:43   #1846
agawoo
Zakorzenienie

Witam ponownie
Wróciłam do domu, zjadłam pierożki, pooglądałam Allo, Allo i siedzę z Wami, a TZcik skręca rowerek dla mojej chrześnicy I się wścieka, bo coś mu tam nie pasuje

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jak ja bym chciała mieć działkę zasadzić sobie swoje warzywka, drzewka owocowe ahh

Wkleisz jakieś swoje dzieła? Bo mnie tym swoim hobby zaciekawiłaś. Ja nie mam żadnego i każdego, kto lubi coś robić i się specjalizuje w jakieś rzeczy podziwiam.
No my mamy w tym roku swoje ogóreczki z działeczki Muszę przyznać, że to super sprawa mieć własne warzywka

Cytat:

No proszę, ukrywasz swoje talenty przed nami

Stary 2011-08-10, 17:43   #1847
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pogoda zepsuła nam humor, więc siedzimy w pokoju

Przemieniło mi się z butelką, i chcę Tommee Tippee

kciuki zaciskam za wizyty

Mamuśki, jakie to uczucie czuć ruchy dziecka?
Cudowne
Stary 2011-08-10, 17:44   #1848
*Agatek*
Zakorzenienie

Wyniki ok, już nie mam bakterii w moczu, a toxoplazmozy nie przechodziłam i muszę uważać Nie mam zdjęcia, bo malca było mało co widać i się kręciuchał i kopał mnie bo niezadowolony, że ktoś go przyciska... od głowy do dupki miał 10 cm niecałe więc z nogami gdzieś ze 12-13 ma

Ale mam też złą wiadomość... mam zapalenie i dostałam kapsułki dopochwowe i będę się leczyć jakieś 3 tyg do następnej wizyty
10 dni po jednej na noc, a potem co 2 dzień mam brać. Na szczęście 2 opakowania kosztowały 25 zł, więc przeżyłam

Malec jak kopał mnie u gina szok! A teraz znów mnie kopie i to coraz częściej w ciągu dnia, widać jak się rusza gówniarz mały no

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:47   #1849
kropeczka1984
Rozeznanie

Natalia gratuluję udanej wizyty Następnym razem na pewno poznacie płeć

Ciezaroweczka współczuję.. Trzymam kciuki, żeby lekarze pomogli Twojej mamie i żeby jak najszybciej opuściła szpital.

Dziewczyny ja chyba mam zachcianki Zjadłam obiad, w ogóle nie czułam głodu, ale cały czas czułam potrzebę zjedzenia prażynek... Zjadłam całą paczkę, a teraz jeszcze pół paczki talarków lajkonika :/ W ogóle nie będę kupowała takich rzeczy, bo jak coś takiego jest w domu, to dosłownie muszę to pochłonąć :/ No i teraz źle mi z tym, że tak ulegam moim słabościom, bo to przecież niezdrowe jest. Że też na owoce nie mam takiej ochoty...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 17:52   #1850
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza.Maluszek fikał jak szalony,ale niestety ułożony pośladkowo i płci niechciał pokazac,więc musimy czekac do następnej wizyty!Rozwija się prawidłowo ,wszystko jest wporządku!TŻ zachwycony usg
Natalia, super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć, ale Wy dziś drukujecie Mamuśki???? Zwolnić bo się w ciąży przemęczać nie możecie przecież!!!
No, żeby nam się stawy w palcach nie przegrzały

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Jutro długo wyczekiwana wizyta w mojej Pani ginekolog. Bardzo sie boję tam iść jak nigdy dotąd. Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.
Ciężaróweczka, przykro mi z powodu mamy ..
A ta depresja to jakiś nagły stan, czy przewlekły? Na pewno mamie tam pomogą i szybiej jej stan się poprawi, niż gdyby była w domu ....

Trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Natalia gratuluję udanej wizyty Następnym razem na pewno poznacie płeć

Ciezaroweczka współczuję.. Trzymam kciuki, żeby lekarze pomogli Twojej mamie i żeby jak najszybciej opuściła szpital.

Dziewczyny ja chyba mam zachcianki Zjadłam obiad, w ogóle nie czułam głodu, ale cały czas czułam potrzebę zjedzenia prażynek... Zjadłam całą paczkę, a teraz jeszcze pół paczki talarków lajkonika :/ W ogóle nie będę kupowała takich rzeczy, bo jak coś takiego jest w domu, to dosłownie muszę to pochłonąć :/ No i teraz źle mi z tym, że tak ulegam moim słabościom, bo to przecież niezdrowe jest. Że też na owoce nie mam takiej ochoty...
Ja wczoraj pochłonęlam resztę chipsów (tzn. poł opakowania, drugie pół zjadłam przed wczoraj) .... i też miałam wyrzuty, że śmieci jem ... ale ochotę miałam taką, ae szok ...

Stary 2011-08-10, 17:56   #1851
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.
Trudno cokolwiek pisać w takiej sytuacji... Jedno jest pewne - nie miałaś innego wyjścia! Bez odpowiedniej specjalistycznej opieki i dobrze dobranych leków rozwój tej choroby postępuje zbyt szybko by móc pozwolić sobie na jakiekolwiek działanie na własną rękę. Wiem, że nie jest łatwo i pewnie nie będzie w najbliższym okresie ale za miesiąc, dwa lub trzy mama do Was wróci wyleczona, odmieniona i pełna chęci do życia. Zobaczysz będzie dobrze tylko potrzeba troszkę czasu i wiary

Byłam dzisiaj po L4 i zapytałam o to kłucie brzucha. Mam się nie stresować bo jest to objaw naturalny i gdy tylko się pojawi stosować no-spę 2 razy dziennie 1 tabletkę przez 3 - 4 dni nawet gdy kłucie przestanie dokuczać. To tak na wszelki wypadek by skurczy macicy nie prowokować.

A co do przetworów to w tym roku szaleję Zaliczyłam już dżemy z czarnej porzeczki, malin, mirabelek, powidła śliwkowe i soki malinowe. Do tej pory robiłam na żel-fixach i innym tałatajstwie ale w tym roku owocki dostałam od rodziców z działki więc niepryskane i robię bez żadnych ulepszaczy. I tylko padam na pyszczek bo po pracy stać jeszcze nad garami to masakra.... Wczorajsze powidła mnie dobiły.... Ale za to ten smak w zimie
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:58   #1852
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
kurde nie ma jak, bo ja tu pracuje, starsza corka chodzi tu do szkoly, juz mam powoli wszystkiego dosc, przerasta mnie to wszystko
Ehh Kamciurka ciężkie to życie. Czasem żadne wyjście nie jest dobre... Akurat teraz kiedy jesteś w ciąży i urodzi Wam się dzidziuś, to nie dosyć, że takie zmiany to w dodatku tyle stresu przez to
Stary 2011-08-10, 18:44   #1853
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej

Dziewczyny, od kilku dni twardnieje mi brzuch, jak chwilę pochodzę, coś porobię, do tego boli podbrzusze... zaczynam się martwić tym. Mój gin jest na urlopie, wizyta dopiero 22.08. Sama nie wiem co robić, biorę nospę i magnez ale nie pomaga Staram się cały czas leżeć, dzisiaj byłam w sklepie samochodem, chodziłam powolutku jakąś godzinę i do teraz mam twardy i pobolewający... leżę ale nie przechodzi...

za wszystkie udane wizyty i kciuki za wieczorną

ciezaroweczka przyke to jest, ale jeśli to jest jedyne wyjście żeby mamie pomóc i żeby doszła do siebie to jakoś musisz to znieść trzymaj się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 18:49   #1854
kamisiad24
Przyczajenie

Witam serdecznie przyszłe mamusie
Pierwszy raz jestem na tym forum i chciałam sie zapytac jak to wszystko działa
kamisiad24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:19   #1855
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
jak już nałoże je do słoiczków i zakręce to wkładam jeszcze na trochę do garnka z gotującą wodą by się przyssały ładnei nakrętki a te słoiczki które wiem ze niebawem będą zjedzone to tylko zakręcam odstawiam na boczek do ostygnięcia i wkładam do lodówki bo u mnie szybko musy ida na chlebek albo do naleśników jeszcze kiedyś jak mi się chciało piec ciasta to szło do jabłecznika ale ostatnio mam lenia na wypieki
w tym roku nie było owoców tzn moi rodzic enie mieli bo ja zawsze do rodziców jeżdze po jabłka,porzeczki,agrest,r abarber i gruszki aha no i wiśnei ale za mocno gałęzie przycieli i w tym roku wiśni nie było jabłonka ucięta by świeże gałęzie wypuściła więc jabłek brak porzeczki marniutko a agrest zmarzł więc nei mam żadnych owoców bo czasami robie dżemy z porzeczek i wiśni z wiśni też kompociki robie z gruszek i jabłek zawsze był mus
Moniczko podziwiamja tam takich rzeczy nie potrafię robić.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Ja uwielbiam grzyby, w zupie, pierogach, sosach mogłabym jeść codziennie
Stary 2011-08-10, 19:24   #1856
kamisiad24
Przyczajenie

jak to wszystko działa? nie mogę sie połapać

Edytowane przez kamisiad24
Czas edycji: 2011-08-10 o 19:29
kamisiad24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:31   #1857
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Uska koniecznie nam się pochwal swoimi wypiekami

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Ja nie, ale którejś się należyprzyznawać się dziewczęta

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Gratulujemy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Hej Mamusie.
Ciężaróweczka tak mi przykro... trzymaj się jakoś.
Stary 2011-08-10, 19:34   #1858
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dziś jestem jeszcze w szoku, ale wiem, że jutro spojrzę na to wszystko inaczej. Dlatego chcę już jak najszybciej się położyć, przespać noc, a jutro usłyszeć że z dzidziusiem jest wszystko OK. Dziękuje za słowa otuchy.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:38   #1859
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc moje piękne mamusie

byłam dzis u ortodonty i dowiedzialam się ze w pazdzierniku pozbędę się górnego aparatu a w listopadzie dolnego hurrrrrrrrrrrra moje dziecko się mnie nei wystraszy

i kupiłam m jak mama ale jeszcze nie czytalam fajne się na pierwszy rzut oka wydaje...

dzisiaj mialam strasznie męczący dzień w pracy :/

idę Was poczytac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:44   #1860
anankee
Rozeznanie

kamisiad jak CO działa?
skoro napisałaś posta to znaczy ze wiesz jak to się robi

a tak w ogóle to witaj

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości