|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Dziś troszkę bolał mnie brzuch, ale nospa pomogła, na szczeście
![]() I wczoraj wieczorem miałam ochotę na czerwone wino (gdzie ja w ogóle alkoholu nie ruszam). ![]() a tak to dziś trochę senna jestem
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcesz pomocy i rad to nie, tylko nie narzekaj nam tu ze sie czegos boiszCytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A narzekać będę, a Ty nie musisz mi pomagać skoro nie chcesz i jeszcze raz mówie, że nie idę do szkoły rodzenia nie wszystkie chodzą i jakoś żyją, a radzą sobie świetnie... Jest to moja pierwsza ciąża, więc chyba wszelkie pytania które może są dla Ciebie dziwne moim zdaniem są normalne... ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Witaj gratuluję
|
||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zmuszam Cie do chodzenia do SR tylko staralam sie zrozumiec Twoje powody dlaczego nie chcesz tam chodzic a Ty zachowujesz sie jak jakas 15latka normalnie. Nie to nie i rob co chcesz. Dla mnie to sie najzwyczajniej w swiecie uparlas i tyle i chocby sam Pan Bog zszedl i Ci cos tlumaczyl to ty swoje ''nie''. Pss nie moje dziecko nie moja ciaza i nie moj problem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mnie dopadły wieczorne lekkie mdłości
![]() Spaaaaaaaaaaaaaac, ciągle tylko przysypiam. Doslownie nie mam siły na nic, do tego mam zawroty głowy jak chodze
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
To skoro napisałam swoje powody powinnaś napisać ok, a nie wkręcać mi jakieś tematy...nie mogę i tyle choćbym chciała owszem znajdą się inne powody, ale główne napisałam...nie będę pewnie i tyle. Napewno nie skrzywdze tym dziecka bo nie chodziłam do SR |
||
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec bez zbędnych emocji negatywnych
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiem
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was oczekujace na Dzidziusia
Chcialam dolaczyc do Waszego grona.Jestem w 10 tc, termin porodu mam na 06,03 2012.Wg kalendarza i gina polskiego.Mam na imie Agnieszka
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2112 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu podoba mi się to i uważam, że przy 2latce i noworodku chusta dla tego malucha jest wskazana - wolne ręce by móc zająć się starszą, a maluch przytulony powinien mniej płakać.Z tego, co bardziej obeznane koleżanki mi przekazały (czytające w temacie dużo), to tak: - na początek dobra jest elastyczna, prostsza do wiązania, przeznaczona dla maluchów, jest to chusta cienka, przewiewna - można od początku używać chusty tkanej, która jest nieco trudniejsza do wiązania (ale umówmy się, tego DA SIĘ nauczyć, wszak sama kobieta sobie chustę wiąże) ale za to starczy na dłużej, bo taką tkaną i 2latka się ponosi, jest to chusta grubsza, mniej przewiewna, gorsza na lato z tego względu - jeśli wybieracie chustę elastyczną, to już 6kg dziecko zaczyna w niej ciążyć, ona jest mniej więcej do 8kg, potem trzeba zmienić - i tu można albo na tkaną, albo na nosidło Mei-Tai i one mi się szalenie podobają, od dawna oglądam stronę dziewczyny szyjącej: http://pathi.pl/pl/ - jest jeszcze coś, co ja mam, połączenie chusty i nosidła chyba - chusta kołyskowa http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/category/chusty...u-kolyska-lulu A firmy, które są polecane, to Lenny Lamb, NatiBaby, Babylonia, Hoppediz. Ogólnie impreza droga, ale spokojnie używki można kupić na all albo szukać na zachustowani.pl czy na kangurku. Warto też sprawdzić, czy w waszej okolicy nie ma gdzieś klubu kangura, dziewczyny się spotykają, doradzą, pokażą jak wiązać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że jedna z moich szwagierek jest w ciąży i ma termin na... początek kwietnia A w ogóle to ja się wkręcam, że pewnie bliźniaki będą, bo mi tak brzuch widać już
|
||||
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamuśki
I dziewczęta nie denerwować mi się tu proszę Stresssss niewskazany
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie u lekarza.
Jutro Was poczytam co tam naskrobalyscie, a teraz napisze tylko co u mnie. A wiec dzidzia szaleje w brzuszku, serduszko slyszalam, akcja serca w porzadku, malenstwo mierzy 13,4 mm ale... dzidzia jest o tydzien za mala. No i mam pecherzyk plodowy splaszczony, prawdopodobnie z powodu torbieli, ktora byc moze uciska na pecherzyk i dlatego go splaszcza... na szczescie torbiel nie rosnie. Lekarz mnie uspokoil co do torbieli, powiedzial, ze nie ma co sie tym wogole przejmowac, powidzial ze jest to torbiel ciazawa i powinna sie wchlonac do 16 tc. Troszke sie zmartwil tym, ze malestwo jest o tydzien za male w stosunku do wieku ciazowego ale moze do zaplodnienia doszlo tydzien pozniej i ze moze dlatego. Przepisal luteine dopochwowo i procz tego magnum forte, biofer folic, prenatal complex (zamiast falvitu mama ktory bralam). Ufam temu lekarzowi w 100% bo utrzymal moja poprzednia ciaze tez bardzo zagrozona i dzieki Niemu donosilam synka ![]() Wierze ze i tym razem sie uda.
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
Chyba najwyższy czas dołączyć do waszego grona, wszak to już 10 tydzień mija! To moja pierwsza ciąża, skrupulatnie zaplanowana i jak do tej pory wszystko jest ok, typowych przypadłości ciążowych brak -oprócz lekkiej awersji do niektórych potraw i ogólny brak ochoty do "współpracy" z żywnością. A poza tym trudno mi uwierzyć że jestem w ciąży...w sobotę szalałam w Tatrach, a dzidzie widzę tylko na usg-ale lekarz zapewnia że ju z niedługo uwierzę jak zobaczę A jak było u was z akceptacją nowego stanu? Pozdrawiam! |
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, na razie nie ma się czym martwić
![]() Tydzień to w sumie niewielka różnica jest, przecież nie wiesz, kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia. Najważniejsze, że dzidzia jest cała i zdrowa i jest serduszko Bierz witaminki, zdrowo się odżywiaj i staraj się odpoczywać (wiem, że przy jednym maluchu jest ciężko). Ja jutro jadę do lekarza po kontynuację zwolnienia. Dobrze, że doktor wyrozumiały i zaprasza na południowe godziny. Coś ostatnio dopada mnie lekkie zmęczenie (ale bezsenność w nocy nadal towarzyszy - mam nadzieję, że to pełnia tak na mnie wpływa, bo zawsze podczas pełni miałam kłopoty ze snem).
|
#2117 |
|
Konto usunięte
|
Aguśka, trzymam kciuki, ma być dobrze
![]() Witam nowe kobiety ciężarne ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28681446]Aguśka, trzymam kciuki, ma być dobrze
![]() Witam nowe kobiety ciężarne ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]jak będzie syn, to dostanie na imię Franek
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
U mnie syn będzie Filip albo Jaś, a córka dalej nie wiem, a wszyscy mi mówią, że to chyba jednak Filipinka będzie nawet mój TŻ, który zawsze chciał mieć najpierw chłopca mówi, że tak czuje, że to dziewczynka
![]()
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli będzie dziewczynka, to najprawdopodobniej Natalia. Jeśli chłopiec, to jeszcze nie wiemy
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
syn - Kajetan a córa Ada,Gaja
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
żeby nie było, z Frankiem żartuję
|
#2123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja ciąża nie była planowana. Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę w ciąży, nie próbowałam sobie tego nawet wyobrażać. Zaskoczyła mnie więc reakcja na dwie kreski, a w zasadzie to już sam pomysł na kupienie testu był dziwny. W dni kiedy dobrze się czuję (np dziś) ciężko mi uwierzyć, że rozwija się we mnie maluszek. Nie potrafię określić tego jak się czuję (spokój, opanowanie, ckliwość, radość, zniecierpliwienie, strach... przeplatanka). Tak na marginesie, bo już nie wytrzymuje: szlak mnie już trafia przez ten ból piersi! Nie mogę ich dotknąć, spać na brzuchu ani na plecach. Kiedy przewracam się z boku na bok mam wrażenie jakby miały mi się oderwać. Wszystkie ruchy muszę wykonywać powoli.Ile to jeszcze może potrwać? Pocieszcie proszę, że niebawem piersi przystopują. Wiem, że każdy organizm jest inny, ale potrzebuje nadziei |
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
a chłopca najchętniej bym chciała Mikołaja a mąż Stasia, Jasia, Antosia lub coś w tym stylu, ale ja się na pewno na takie imię nie zgodzę
|
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Niedawno wpadło mi w ucho męskie imię Oliwier, ale nie przywiązuję się jeszcze do tego pomysłu. Wiem, że chciałabym wybrać takie, które z nimi mi ani mężowi się nie kojarzy. W rodzinie zaobserwowałam tradycję nadawania imion "po przodkach", jednak nie mam zamiaru jej kontynuować. |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z piersiami to raczej nie mam dobrej wiadomości, lepiej nie będzie ![]() Ja póki co mam lekki lub słaby ból i lekko nabrzmiałe, ale są fajne - pełne i jędrne. Bolą, owszem, ale nie gorzej jak przed okresem.
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
Capsta, mnie w okolicach 9 tygodnia przestały boleć w poprzedniej ciązy. Teraz bolą, na razie znośnie, ale było tak jak u ciebie.
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowe kobiety ciężarne ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]dziekuje za przywitanie ![]() Cytat:
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28683694]Capsta, mnie w okolicach 9 tygodnia przestały boleć w poprzedniej ciązy. Teraz bolą, na razie znośnie, ale było tak jak u ciebie.[/QUOTE]
ja właśnie jestem w 9 tc i zauważyłam że piersi przestały boleć i jakby wróciły do swojego pierwotnego rozmiaru
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem w 14tc i dopiero teraz zaczęłam odczuwać w nich pewne zmiany(urosły i są pełniejsze
).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Dokupię tylko takie maleńkie typowo zimowe(lub dostanę w spadku po Kubusiu urodzonym w styczniu