Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 18:45   #1771
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mieli w piątek, ale dziś nie wiedzą... skurcze mi się wyciszyły, no nie wiem, wkurzyłam się z powrotem, ojtam co będzie to będzie
będzie dobrze
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:50   #1772
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jestem w stanie w to uwierzyć

Jesteś A dlaczego chcą Cię jeszcze zostawić? Nadal masz skurcze?

Fajne naprawdę i podziwiam, że chcesz ich używać
hehe sama siebie podziwiam jak pomyślę o praniu ale jest coś w tych pieluszkach co urzeka maluszki ślicznie wyglądają z kolorową pupką, do tego 4 paczki pampów kosztowały koło 200zł za coś koło 350sztuk a tu myślę wydać tysiąc i korzystać do oporu. Jak się do wydatków pieluchowych doliczy wydatki na mleko to można na samochód uzbierać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:51   #1773
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś A dlaczego chcą Cię jeszcze zostawić? Nadal masz skurcze?
właśnie się wyciszyły, ale na "zaś" jak to mówią zawsze w szpitalu bezpieczniej.
Tylko że ja do szpitala mam 5 minut drogi Ja już najchętniej bym urodziła, poleżała kilka dni i już nie wracała do szpitala długo długo....
Jeden lekarz mówi że wypiszą, drugi że nie, a 3 dziś dopiero zobaczył że trzeba powtórzyć wyniki moczy.. od soboty, bo jak stwierdził "słabo się podmyłam" cham jeden i burak wiecie. Ja do niego że "dbam o higienę" a ten do mnie "założymy sie ?"

No dziewczyny ode mnie aż się zagotowały

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:53   #1774
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Mooonik czy Ty kochana jesteś z tych co cenią sobie ciszę ??
taaak, zdecydowanie im mniej hałasu tym lepiej dlatego znajomi i rodzina mają zapowiedziane nie kupować zabawek, które grają, piszczą, świszczą itp - grzechotki to ja sobie sama pokupuję

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u mnie tez fotelik moi rodzice sponsorują i tez chce maxi cosi tylko myslalam o czarnym, ale ten Magialeny mi sie podoba
no my też pewnie jakiś ciemny kolor wybierzemy bo praktyczniejszy po prostu

Cytat:
Właśnie, a była tylko raz wyprana i wyprasowana I zauważyłam, że na tej co dzisiaj kupiłam pisze 100%bawełna/satyna i ona taka gładziutka jest, a tamta wygląda jakby była z płótna, taka szorstka I właśnie te inne pościele w paski z all są też takie gładkie - a przynajmniej tak na zdjęciu widać
Natka a próbowałaś napisać do sprzedawcy z reklamacją? Chyba coś takiego jak gwarancja na pościel to istnieje? Bo sorry, ale to trochę dużo kasy kosztowało, żeby się po jednym praniu tak wyblakło :/

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:54   #1775
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
właśnie się wyciszyły, ale na "zaś" jak to mówią zawsze w szpitalu bezpieczniej.
Tylko że ja do szpitala mam 5 minut drogi Ja już najchętniej bym urodziła, poleżała kilka dni i już nie wracała do szpitala długo długo....
Jeden lekarz mówi że wypiszą, drugi że nie, a 3 dziś dopiero zobaczył że trzeba powtórzyć wyniki moczy.. od soboty, bo jak stwierdził "słabo się podmyłam" cham jeden i burak wiecie. Ja do niego że "dbam o higienę" a ten do mnie "założymy sie ?"

no co za burak!! chyba wyszłabym z siebie i stanęła obok
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:55   #1776
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

co za teksty, nienormalny buc jakiś
Stary 2011-08-10, 18:55   #1777
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
hehe sama siebie podziwiam jak pomyślę o praniu ale jest coś w tych pieluszkach co urzeka maluszki ślicznie wyglądają z kolorową pupką, do tego 4 paczki pampów kosztowały koło 200zł za coś koło 350sztuk a tu myślę wydać tysiąc i korzystać do oporu. Jak się do wydatków pieluchowych doliczy wydatki na mleko to można na samochód uzbierać
Pampony? A no tanie to nie jest, a znając życie mają na tym z 200% zysku, tylko ceny windują bo to są rzeczy, które trzeba kupić

Cytat:

Ale mi wytłumaczenie Też bym się wkurzała na Twoim miejscu.
A takiego lekarza to

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 18:55   #1778
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hejka

ale jestem zła na tŻ mam dziś urodzinki, a on nawet nie złożył mi życzonek (pewnie zapomniał) mówię poczekam, aż sobie przypomni i dzwoni do mnie po czym zamiast życzeń dostaje opierdziel, że mu czegoś nie dałam (zapomniałam o ironio) i mi smutno teraz

co do torby do szpitala to już mam spakowaną tylko szczotka do włosów mi została, żeby włożyć - chyba , że kupie nową

koszule mam 2, ale jak dadzą w szpitalu swoją to nie będę odmawiać- piękna i tak nie będę
Wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i szybkiego, bezbolesnego porodu
Nie przejumuj sie tżtem, moj za kazdym razem zapominal, gdyby nie moja mama to by zapomnial o moich imieninach w lipcu

Cytat:
Doberek Lekko męczącą noc miałam, z rana 3 skurcze co 20 minut ale najlepsze jest to, że jak wstanę, zrobię sobie kawkę, śniadanko to wszystko przechodzi Ciekawe jak długo się tak pomęczę
Moja babcia też tak robiłaJak tam nocka minęła?
Ja Ci zycze kochana zeby juz niedlugo, zreszta za chwilke bedzie juz bezpieczna pora ja tez nieprzespana noc ale nic nowego

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Babole!
witam Was...po całkiem dobrze przespanej nocce .. co prawda raz mnie skurczybyki obudziły i troszkę trwały. ale potem pospałąm prawi do 7.30 (u mnie jest godzina w tył w porównaniu do pl) jak by mi ktoś napisał niedawno...że się będę tak ciszyć z takiej nocki to bym wyśmiała chyba
a ja wstałam.. mój gniazdowy syndrom kazał mi coś zrobić..więc wstawiłam pranie... a teraz popijam sobie "kawkę" ...i czekam aż mężu wstanie..bo ma wolne dziś
dobrze ze przespana i jak tam? nacieszona juz małżem?

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Dzień doberek
wczoraj mi koleżanka napisała, że ma parę ciuszków dla naszej małej po swojej córce, a dziś jeszcze dowiedziałam się, że kuzynka szykuje też po swojej córze pakę dla nas
coś mi się wydaje, że na starcie nasza Mała będzie miała więcej ciuszków niż matka
Super i widzisz? chociaz czesc wyprawki ciuszkowej nie bedzie na Twojej glowie, ja tam z tego skorzystalam tez

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a no dzięki ale jakie drogie matko No trudno, chyba nie będę miala innego wyjścia
Ale jakie łaaaaadne

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja bym wszyła w jeden rożek pieluszki kolorową niteczkę. Od razu bedziesz wiedziała, że to 'damska', albo 'męska'
No i pozamiatane
Stary 2011-08-10, 18:58   #1779
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

co za burol

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:04   #1780
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cześć mamusie Muszę się zebrac i pozamawiać chociaz część rzeczy na allegro których mi brakuje...

Cytat:

Małgoś no co za burak!!! BRAK SŁÓW! Ale podziwiam Cię, ze zachowałaś zimną krew w takiej sytuacji. Ja bym sie chyba tam rozryczała taka ostatnio jestem wrażliwa. W ogóle to zaczyna mnie łapac stres przed szpitalem bo nigdy w szpitalu nie leżałam i to dodatkowy stres dla mnie. chyba Cotka jak dobrze pamiętam tez pisała o tym.
kochana mam nadzieję, ze jednak do piątku Cię wypiszą! Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Natka spróbuj napisać do tego sprzedawcy. Może coś da a jak nie to nie zaszkodzi. Powiedz, ze prałas zgodnie z opisem z metki. Wcale się nie dziwię, że jesteś rozczarowana nawet jeśli nie wygląda tak źle ta pościel. No bo przecież jak się kupuje cos nowego i w dodatku za taka cenę nie z tej najniższej póki cenowej to tez jakiejs jakości się oczekuje.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:04   #1781
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a my dzis konczymy 33 tydzien
Gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
wiecie co jeszcze muszę zapodać opaskę do włosów do torby. im mniej rzeczy bedzie mnie wkurzało tym lepiej
Teyyyy, dobry idea

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
spray niezły pomysl, jedną niteczke to może i ja dam radę wszyć mimo dwoch lewych rąk

no i uświadomilam sobie że kocyki tez muszę kupić, bo przeciez nie zabiore jednemu dziecku i nie dam drugiemu
A to takie niebliźniacze by bylo

Cytat:
Mam nową pościel
Piję normalną, małą filiżankę z rana bo moje ciśnienie ogólnie leży i kwiczy Ostatnio miałam 80/40 i myślałam, że zejdę, a po kawce wraca tak do 100/60 Ja zbożową też lubię ale rzadko mi się przypomni żeby zrobić.
Mam to samo z cisnieniem, wiec u nas malutka filizanka kawki wskazana, zreszta kawka jest mniiamuchna

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
melduje sie leniwie nic mi się nie chce nawet ubierać i iść do sklepu-masakra

jak tam skurczowe laseczki?
Dzien bobly

Cytat:
TAKĄ i rożek do kompletu.

Co do proszku to całkiem niezły pomysł

Asik jak nie musisz to nie idź, olej sklep
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja mam ytanie odnośnie kremu f18 to krem do buzi czy ogólnie do ciała i pupci?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

pokazuje strone główna i nei widze buuuu

musze isc do sklepu bo jakas padlinke musze zakupic i kiełbaski na obiad hehe bo maz kazał typowego obiadu nie gotowac a cos trzeba jejsc):
Tak mi sie przypomnialo apropo kremu...dzisiaj rano nakladam sobie krem na paszcze i czuje taki grejpfrutowy zapach, bardzo intensywny zreszta i tak patrze na ten krem a to byl krem do stóp

Cytat:
baaardazo mi się podoba, taka inna niż te na allegro, kurde no, hmmm ... skąd by tu wziąć kasę..
Weź kredyt, ja cos o tym wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 19:05   #1782
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Natka a próbowałaś napisać do sprzedawcy z reklamacją? Chyba coś takiego jak gwarancja na pościel to istnieje? Bo sorry, ale to trochę dużo kasy kosztowało, żeby się po jednym praniu tak wyblakło :/
Chyba faktycznie napiszę Ale znając reklamacje to mi napiszą, że prałam/prasowałam niezgodnie z zasadami A najbardziej dziwi mnie to, że nagle ten sprzedawca nic nie ma wystawionego

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja Ci zycze kochana zeby juz niedlugo, zreszta za chwilke bedzie juz bezpieczna pora ja tez nieprzespana noc ale nic nowego
Mam nadzieję Znowu skurcze?

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-10, 19:13   #1783
anciaahk
kosmitka

Ja dzisiaj miałam mega pracowity dzień, ale Was nadrobić, to masakra.

Natko piękna pościel, cena oczywiście też.

Pampersów nie mam żadnych.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a ja po zakupach, w sumie to kupiłam śpioszki w textil markecie
Moje tanie body z textil po upraniu wygląda jak szmatka, te lepsze i droższe rzeczy (mam 2 komplety z weluru, tzn. jeden pajac i jeden komplet kaftan i półśpiochy) po praniu są ok.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dostał śliczną torbę z reservered z nowej kolekcji, koszulę taką bardziej elegancką- spodobał mi się kolor stalowo-oliwkowy i zegarek fossila
Tak to jest wypuścić się na zakupy pierwszy raz od dawna A ja tak lubię prezenty kupować
Brawo za za kupy, pochwal się zegarkiem, mam hopla na punkcie fossila, męża też obdarowałam takim na gwiazdkę, sobie też planuję kupić, ale chyba po wypłacie.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić
Cotka, gratuluję udanej wizyty!! To co, tak się dopytujesz, która pierwsza, a okaże się, że TY!
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie...

Troszke Was podczytuje bo padłam po zrobieniu 130 pierogów
Pestka Ty jesteś szalona. A jak remont??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:18   #1784
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładna a ja ciągle myślę o tamtej.,. i niewiem co zrobić...

dokładnie taaaaakkkk... chęci są,zapał jest, a sił brak...

no dokładnie...wogóle tak myślę za -jak dla mnie- na początek wszystko jest ważniejsze od samej pościeli-poduszki i kołdry i wypełnień.. poduszki takiej i tak się nie podłoży dziecku. chociaż ja mam tą specjalną dla noworodków i ją będę używała. a kołderka.. póki co pewnie śpiworek albo kocyk a kołderka z czasem na chłodniejsze dni..

ale Ty zaopatrzona ja mam tylko 2 paczki 1 pampers po 37szt. jak się sprawdzą i będą pasowały małej..to kupię kolejne paczki.
Ja mam 10 pieluszek tetrowych od przyszlej tesciowej(wie jak dbac o pupcie wnuczka) ale rozgladalam sie cenowo za pampersami i na all ost widzialam 380 sztuk za 150 zl i stwierdzilismy z Ł ze kupimy hurtowo na caly mies wlasnie z all bo wyjdzie taniej

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dziś całą noc nie mogłam spać... Żadnych skurczy, "jedynie" mój kręgosłup i biodra. Rano podobnie jak niektóre z Was akcja krwidawstwo. Musiałam jechać do laboratorium do szpitala ponad 20 km, a mój mąż to najchętniej kazałby mi jechać samej (nie dość że pada i ślisko, panicznie boje się jazdy windą, a trzy to już nie taka sprawna jestem). No ale towarzyszył mi nie darowałam mu

A teraz gotuje rosołek. Już pachnie
Łooo tez bym nie darowala, no way ja sie boje wind od kiedy obejrzalam "oszukac przeznaczenie"-wiec jak mam jechac gdzies winda to przezywam katusze; co do kregslupa-przytuuuuuulam mocniutko

Cytat:
Wróciłam z wizyty
Okazuje się, że mały tak nisko główką, że ginka powiedziała tż, że może mu przeszkadzać w tyryryry . Oczywiście on zero paniki a ja już cała zestresowana, że mi dziecko poobija .
Powiedziała, że waży ok 2800-3200, nie wiem dlaczego tak- zawsze podawała jedną wagę a tu taki zakres
Powiedziała, że już tydzień i mogę rodzić i się by nie zdziwiła bo mały się już tak ulokował, że mało mu brakuje, żeby się zacząć usadawiać wiecie jak
Wyniki mi się poprawiły dzisiaj oddałam paciora do analizy, pobrałam krew, jak odbiorę wyniki to jeszcze tylko generalne sprzątanie, pranie i mogę rodzić
Aaaaaaaaaaa wiedzialam, wiedzialam!!!!!!!! zobaczysz, moj sen sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie...

Troszke Was podczytuje bo padłam po zrobieniu 130 pierogów

Przerazona jestem przez Was....ja nic nie mam spokowane, nic nie poprane....

Cotka skoro Ty juz gotowa jestes spisz prosze co masz w torbach...To ja z gotowca skorzystam....

Moja Lenka tez juz się ustawiła....ale puuuupka w kanale .... masakra
dzien bobly, koooope czasu
Stary 2011-08-10, 19:23   #1785
Antiopa7
Raczkowanie

natko gdzie ten link do tej spranej poscieli? mozesz jeszcze raz go machnac ? szukam i nie moge znaleźć
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:23   #1786
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Tak mi sie przypomnialo apropo kremu...dzisiaj rano nakladam sobie krem na paszcze i czuje taki grejpfrutowy zapach, bardzo intensywny zreszta i tak patrze na ten krem a to byl krem do stóp

ja kiedyś odżywkę do włosów w paszcze wklepałam ale miałam ja przygotowanąna spróbę dla mamy w pudełku po kremie

ja też coś o tym wiem
Stary 2011-08-10, 19:25   #1787
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Lulek rządzisz

Cytat:
Chyba faktycznie napiszę Ale znając reklamacje to mi napiszą, że prałam/prasowałam niezgodnie z zasadami A najbardziej dziwi mnie to, że nagle ten sprzedawca nic nie ma wystawionego
moze reklamacje masowo się posypały?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:26   #1788
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam 10 pieluszek tetrowych od przyszlej tesciowej(wie jak dbac o pupcie wnuczka) ale rozgladalam sie cenowo za pampersami i na all ost widzialam 380 sztuk za 150 zl i stwierdzilismy z Ł ze kupimy hurtowo na caly mies wlasnie z all bo wyjdzie taniej
a masz linka do sprzedawcy?? ciekawe ile przesyłka, pewnie około 200 wyjdzie razem
Stary 2011-08-10, 19:26   #1789
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
w jednej

1. wielki ręcznik, średni i mały
2.skarpetki
3.ręcznik papierowy
4.majtki
5.wkłady
6. stanik + laktacyjne wkładki
7.osłonki na kibelek hy hy
8.wodę, landrynki, herbatniki
9.opaskę na włosy
10.japonki
11. klapki tż
12. kosmetyki, szczotka
I nie pamiętam co tam jeszcze, w sumie nie wiem też czego mi brakuje?

A dla dziecia w drugiej torbie, chusteczki wilgotne, pampki, czapki, niedrapki, rogal, kolejna moja piżama, kosmetyki, ciuszki będę wkładała dopiero, tetrowe..

Pestus i nie ma już szans? U mnie glowę wsadził w krok mocno ponoć więc nie powinien się już obracać, ale też mam trochę stresa że zdolniacha wykombinuje coś
To ja tez se skorzystam z listy a powiedz-czujesz takie napieranie na krocze?

Cytat:
No to co Nie każda kobieta w ciąży chodzi do SR a każda rodzi. Położna pomaga, jednak nigdy nie jest to tak skuteczne jak systematyczne ćwiczenie na SR..
Ja tez uwazam ze SR to swietna sprawa, sama zaluje ze nie uczeszczam no ale u mnie to bylo troszke kolidujace zawodowo

Cytat:
ale mam lenia...

kurcze młoda się tak wyciąga..że nogami mi żebra bombarduje a w dole czuje aż jak napiera... masakra normalnie

śliczne zakupki

co do pieluszek...ja za leniwa jestem na takie coś... a wogóle jak to jest jak dziecko kupę zrobi?? to się pierze normalnie jak tetrowe dawniej?? czy są jakieś wkładki do tego jednorazowe?? bo nie mam pojecia
A ja sie zastanawialam co sie robi z tymi kupkami ktore sa zrobione w pieluszki tetrowe co z nimi?

Cytat:
hej!
Jestem jestem, cały dzień podczytywałam was, jakoś weny nie mam , a zresztą gonią mnie jak zobaczą że siedzę z laptopem na kolanach, mam leżeć i tyle

Tak czytam o torbach itp, ja mogę dodać antyperspirant, o czym pisałam kiedyś, poce się tutaj jak dziki szczur prysznice pomagaja na krótko

Kubek swój warto wziąć, sztućce, talerzyk, papier toiletowy jak sobie coś przypomne to napiszę

Co dpościeli to też zamówiłam w paski z my swet cośtam, ale zobaczę ją w domu dopiero, zobaczymy jak się zachowa.

Podkłady mam też Belli, a co ile laski zmieniaj a to nie śmiem się pytać

Nie wiadomo kiedy wyjdę, dziś tak mi lekarz powiedział, zdołowałam się trochę, bo leżeć plackiem moge i w domu, a tu dostaję psychozy. Na szczeście jutro już skończony 36.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 19:28   #1790
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

Natka spróbuj napisać do tego sprzedawcy. Może coś da a jak nie to nie zaszkodzi. Powiedz, ze prałas zgodnie z opisem z metki. Wcale się nie dziwię, że jesteś rozczarowana nawet jeśli nie wygląda tak źle ta pościel. No bo przecież jak się kupuje cos nowego i w dodatku za taka cenę nie z tej najniższej póki cenowej to tez jakiejs jakości się oczekuje.
Napiszę

Cytat:
Mam to samo z cisnieniem, wiec u nas malutka filizanka kawki wskazana, zreszta kawka jest mniiamuchna

Ale musi być mocno posłodzona (teraz mi trochę mniej smakuje)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam mega pracowity dzień, ale Was nadrobić, to masakra.

Natko piękna pościel, cena oczywiście też.
mam nadzieję że teraz już odpoczywasz
Wiem

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-10, 19:29   #1791
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Luluś a to są zapakowane w oryginale opakowania? Bo kiedyś coś słyszałam, że krążą na allegro niby oryginalne pampersy a co do czego okazują sie jakieś trefne. nie wiem gdzie to słyszałam na jakimś forum chyba czytałam...
Stary 2011-08-10, 19:30   #1792
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Yyyyyyy buractwo sie szerzy widze

Cytat:

Mam nadzieję Znowu skurcze?
Znowu skurcze ale ogolnie ostatnie noce sa jakies cięższe

Cytat:
Lulek rządzisz

Ty wiesz o co chodzi, ale chcialam oficjalnie dzisiaj powiedziec apropo kredytu ze.......

Cytat:
a masz linka do sprzedawcy?? ciekawe ile przesyłka, pewnie około 200 wyjdzie razem
No wlasnie nie wychodzilo wcale duzo i cenowo wychodzilo ponizej 200 zl. musialabym poszukac bo nie dodawalam strony do ulubionych, zaraz lookne to puszcze linka
Stary 2011-08-10, 19:30   #1793
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

No właśnie tez zapomniałam napisać Natka pościel jest prześliczna i te kolorki!!!
Stary 2011-08-10, 19:33   #1794
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Luluś a to są zapakowane w oryginale opakowania? Bo kiedyś coś słyszałam, że krążą na allegro niby oryginalne pampersy a co do czego okazują sie jakieś trefne. nie wiem gdzie to słyszałam na jakimś forum chyba czytałam...

Są, są, przynajmniej oblookalam je ze wszystkich stron i na ile mi sie udalo je cale przeswietlic to wygladaly na oryginalne to jak kupie jakies to dam wam znac jakie sa
Stary 2011-08-10, 19:35   #1795
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
natko gdzie ten link do tej spranej poscieli? mozesz jeszcze raz go machnac ? szukam i nie moge znaleźć
Zdjęcia są TU a oryginalna pościel TU

Cytat:
Możliwe

Cytat:
Znowu skurcze ale ogolnie ostatnie noce sa jakies cięższe

Coś o tym wiem i bardzo współczuję A ciężkie noce z powodu ciąży czy coś innego nie pozwala CI spać?

Ty wiesz o co chodzi, ale chcialam oficjalnie dzisiaj powiedziec apropo kredytu ze.......
klask i:

Cytat:
No właśnie tez zapomniałam napisać Natka pościel jest prześliczna i te kolorki!!!
Dziękuję

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-10, 19:35   #1796
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Właśnie zabrałam się żeby popłacic zaległe rzeczy z allegro i sie podłamałam... Zapomniałam, ze zamawiałam staniki do karmienia to po pierwsze Po drugie podsumowałam zakupy ciuszków u jednego sprzedawcy, u którego jakiś czas temu szaleńczo wpadłam w wir licytowania ciuszków i uzbierało się z przesyłką 77 zł za 4 rzeczy! Fakt, że jest wśród nich cieplejszy sweterek i bluza, do tego ogrodniczki i rampersik ale kurczę chyba troszke przegięłam. Nie moge już kupować ciuszków bo tyle rzeczy jeszcze potrzeba...
Stary 2011-08-10, 19:36   #1797
lullaby_ml
Zakorzenienie

A w ogole moje drogie-umowilam sie do mojej gin dopiero na piatek bo nie miala teraz wolnego terminu, ale zrobi mi ktg i ciekawi mnie jak to jest? czy to bada ogolnie macic czy tylko bada macic podczas skurczu? jak to jest?
Stary 2011-08-10, 19:38   #1798
anciaahk
kosmitka

Kawę zbożową też piję i jakoś bardziej wolę od zwykłej, której przed ciążą piłam 5-6 dziennie.

Podkładów bella mama mam 2 paczki,tak mi w aptece powiedziano, zawsze można dokupić.

Cotka
a nie bierzesz Tantum rosa? Chyba kosmetyków też nie spisałaś? Kupiłam sobie specjalnie płyn do higieny intymnej, żel pod prysznic, antyperspirant itd, nie mam jeszcze kosmetyczki.
Ja zrozumiałam, że jedną torbę mam mieć na poród, a drugą na pobyt w szpitalu, więc nie wiem jak to się ma do pakowania oddzielnie swoich rzeczy i Franka.Muszę zerknąć na tą Twoją listę, jak sobie przypomnę coś jeszcze, to się podzielę.
Aha a Filip wagowo zbliżony do Franka, będziemy mieć dwa kolosy.

Cytat:
W każdym razie na wizytę mnie nawet nie umówiła. Powiedziała, że jak do wrzesnia nie urodzę to mogę zadzwonić i się umówić jak by coś było nie hallo i kazała dzwonić i pytać, pytać. Poopowiadała o odchodzeniu wód itp No nic, zobaczymy. Dobrze, że tż słyszał to może szybciej uwiniemy się z ogarnięciem wszystkiego.
To ja teraz muszę latać co 2 tygodnie, a potem co tydzień, a Twoja wcale Cię nie umówiła?? ostro. Mam zapisane 2 wizyty - na początek 38 i 40 tc.
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
w załączniku nasz dzisiejszy nabytek.
fotelik jest taki ewidentnie grafitowy, ale tu jakoś takie żółte zdjęcie wyszło.
Super fotelik - to cabrio fix?
Cytat:
Nie wiadomo kiedy wyjdę, dziś tak mi lekarz powiedział, zdołowałam się trochę, bo leżeć plackiem moge i w domu, a tu dostaję psychozy. Na szczeście jutro już skończony 36.
Trzymam kciuki, byś wyszła jak najszybciej.

Cytat:

Burak okropny. Oby jednak mimo wszystko szybko Cię wypuścili, nie dziwię się, że masz dość.
A kiedy wraca Twój lekarz??

Pampersami mnie zastrzeliłyście, nie wiedziałam, że tyle idzie i dlatego wcale nie kupiłam. Dzisiaj zakupiłam za to jakieś tanie kapcie. Nie mam klapek pod prysznic, nie ma u nas nigdzie plastikowych japonek i nerw mnie bierze, nie wiem skąd wziąć. Muszę zakupić japonki i szlafrok.
Ogólnie jak czytam, to się załamuję, nawet nie mam skompletowane tego, co do torby potrzebne, nie mówiąc o spakowaniu.

Natko w Twojej pościeli się zakochałam, fajne wzorki, ale ta cena . Zakupię później. Jeśli to satyna bawełniana, to nie dziwię się innej jakości, ja kupuję dla nas pościel właśnie satynę bawełnianą i jest super.Chociaż ta dzieciowa od mamo tato też jest ok. Zobaczę jeszcze jak po wyprasowaniu. Ta z haftem ma lepszą jednak jakość ciut niż w paski, ale i w paski nie jest taka jak Twoja po wypraniu, faktycznie wygląda na spraną.

W ramach zakupów poszerzyłam znowu garderobę Franka o jeden kaftanik, dwa body ale na rozmiar 68 już i jednego pajaca 62. Wieeelki jest, aż się mąż zdziwił, że tak wielki. Teraz czekam już na nowe kolekcje, bo to ostatnie sztuki z wyprzedaży.

Stary 2011-08-10, 19:39   #1799
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Są, są, przynajmniej oblookalam je ze wszystkich stron i na ile mi sie udalo je cale przeswietlic to wygladaly na oryginalne to jak kupie jakies to dam wam znac jakie sa
O to ja narazie się wstrzymam z zakupami (od jutra miała być promocja na pampersy w inter marche 108 sztuk za 58 zł) Jedna paczkę mam już zakupiona na promocji w tesco to chyba wystarczy na jakiś czas.

zastanawiam się czy te pampersy 1 są niezbędne czy wystarczą 2? Wydawało mi się, ze te 1 to takie dla wcześniaków są a wy wszystkie piszecie, że macie 1 pokupowane hmm...
Stary 2011-08-10, 19:45   #1800
anciaahk
kosmitka

Cytat:
mam nadzieję że teraz już odpoczywasz
Troszkę. Lepiej się czuję jak pracuję.
Cytat:
A w ogole moje drogie-umowilam sie do mojej gin dopiero na piatek bo nie miala teraz wolnego terminu, ale zrobi mi ktg i ciekawi mnie jak to jest? czy to bada ogolnie macic czy tylko bada macic podczas skurczu? jak to jest?
Nie miałam nigdy ktg to nie pomogę, mój gin nie ma tego w gabinecie, a do szpitala jeszcze mnie nie kierował.

Mam nadzieję, że przez to ciśnienie mnie do szpitala nie skieruje, dzisiaj raz miałam powyżej 140/100. Teraz 138/97, więc nie jest najgorszej. Franek dzisiaj był w dzień aktywny, więc chyba wszystko ok. Jutro odbieram wyniki, oby tam nic z zatrucia nie było.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
zastanawiam się czy te pampersy 1 są niezbędne czy wystarczą 2? Wydawało mi się, ze te 1 to takie dla wcześniaków są a wy wszystkie piszecie, że macie 1 pokupowane hmm...
Ja kupuję tylko 2, bo są od 3 kg, Franek już na ostatniej wizycie miał teoretycznie 3200 i ma dobić do 4kg, więc chyba nie ma sensu brać 1.
To oczywiście teoria, bo nie mam kupionych żadnych.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości